Groenten

Hoe zich te ontdoen van bladluizen op zaailingen van paprika en aubergine door chemische, biologische en folk remedies

Pin
Send
Share
Send
Send


Het werk van de tuinman zit vol verrassingen. De natuur werpt ze op - vorst, hitte, hevige regenval. Zaadleveranciers doen hun steentje door substandaard zaad te verkopen. Maar bovenal wordt het leven verwend door plagen van tuinplanten. Er zijn verschillende redenen waarom bladluizen en andere plagen verschijnen op de zaailingen van peper en ze moeten bestrijden.

Bij nederlaag door vernielers kunnen de bovenste bladeren wit worden, in een boot worden ingekort of verdraaid. Om ongedierte te verwijderen en te vernietigen, moet u de bijsluiter behandelen met de middelen die in het artikel worden beschreven.

Symptomen van voedingstekorten

Gedraaide bladeren van peper - een signaal van fosfortekortals de volgende symptomen worden waargenomen:

 • de bladeren worden eerst blauw, daarna wordt hun schaduw paars,
 • uitdunnen en kan witte stengel worden
 • tijdknoppen worden niet gevormd,
 • wortels van zaailingen zijn bedekt met een vleugje roest.
Verdunnen van peperstokken - een symptoom van fosfortekort

Spint

Spintmijt is een kleine parasiet (1-2 mm), die parasiteert op de achterkant van het blad. Het is moeilijk te zien en je kunt leren over infectie door de aanwezigheid van een web.

Bladluizen op zaailingenpeper - een ernstige bedreiging voor de oogst. In afwezigheid van een gevecht groeien de kolonies van de kever en kan een plant ruïneren. Het ongedierte verzwakt niet alleen de zaailingen van peper, maar zuigt het sap. Het is een drager van virussen. Het gevecht met haar weggeven is het niet waard.

Bladluis - een ernstige bedreiging voor zaailingen en peperoogst

Virale ziekten

Virale ziektes van peper niet behandeld, land het zal niet werken. Planten worden gewoon vernietigd. Verzwakte zaailingen worden beïnvloed door het tabaksmozaïekvirus. Naast het draaien en vervormen van de bladeren, is er een verandering in kleur tot zwarte tinten.

De plaat krijgt vlekkerige kleuring. Voor zaailingen die zijn geïnfecteerd met tabakmozaïek, is de aanwezigheid van chlorotische geelheid aan de randen van de bladeren kenmerkend. Fytoplasmose beïnvloedt pepers minder vaak. Zijn symptomen zijn:

 • geel worden van bladeren
 • de bladeren omhoog draaien
 • vervormde plaatplaten.
Fytoplasmose zaailingen peper

Waarom bladeren wit kunnen worden op zaailingen

Laten we eens kijken waarom bladeren wit kunnen worden in een zaailingmateriaal. Zoals gewoonlijk zijn er verschillende redenen. De meest voorkomende reden is brandwond. Bovendien kunnen verschillende factoren brandwonden veroorzaken:

 • het water geven van peper die bij zonnig weer bestrooit
 • er kwam een ​​waterige oplossing van kunstmest op het blad,
 • overkoelen 's nachts
 • zwakke, onverzadigde zaailingen, naar de zon gedragen en ze kreeg zonnebrand.

Misschien witte vlekken op peperbladeren - bladluissignaal. De lopende vorm gaat niet alleen gepaard met witte vlekken, maar ook door geelheid, het verdraaien van de bladeren naar beneden, hun voortijdige val.

Als de vlekken op de bladeren gebroken wit zijn en rond de omtrek zijn omgeven door een donkere rand - dit Septoriosis. Het wordt veroorzaakt door een schimmel.

De schimmel infecteert eerst de bladplaten, dan de stengel en dan de vruchten.

Bladluizen op peperzaailingen

Bladluis is een transparant klein insect (0,3-0,8 mm). Parasitic op indoor bloemen, groenten en tuin gewassen, het sap van de bladeren, bladstelen, stengels zuigen.

Er zijn veel soorten (3500), bijna alle polyfagen. Er zijn monofage soorten die planten van dezelfde soort parasiteren, maar ze zijn kleiner. Hij leeft in koloniën.

Het eerste teken dat de plant leek bladluis - haasten op de stengel mieren. Ze zijn liefhebbers van de zoete vloeistof die de kever toewijst aan het oppervlak van de plant. Als de bladeren beginnen te krullen, moet je de achterkant inspecteren. Bladluizen en zijn larven zijn duidelijk zichtbaar.

Vrouwtjes gevleugelde bladluizen, ze migreren van plant naar plant, eieren leggen. Tijdens de zomer maakt een persoon tot 10 klauwen. Laatste herfst. Eieren overwinteren. In het voorjaar begint de nieuwe fokcyclus.

Peperzaadmateriaal kan last hebben van verschillende soorten bladluizen:

 • groen,
 • poederachtige,
 • kamer.
Groene bladluizen op peper

Infectie kan op verschillende manieren voorkomen:

 1. Van de zieke indoor (kas) planten.
 2. Voor het planten gebruikte geïnfecteerde larven (eieren) bladluizen grond.
 3. Vluchtvorm bladluis gevlogen in de serre, in het raam, op de loggia en geregeld op de plant.

Volksmanieren om het ongedierte te verwijderen

Volksmanieren heeft de voorkeur. Maar ze zijn effectief in de beginfase van de bestrijding van de plaag, wanneer het aantal plagen niet groot is en de plant de kracht heeft om te herstellen.

De gemakkelijkste manier is was de plant met water of zeepwater om de bug te verwijderen. Het is effectief als de bladluis kolonie klein is. Om de oplossing voor te bereiden, kunt u waszeep 72% gebruiken. Je kunt hem vernietigen met een mes of een rooster. Een eetlepel met een glaasje per liter water is voldoende. Sommige tuinders sproeien liever zaailingen met zeepwater.

Ash-oplossing - een folk remedie in de strijd tegen bladluizen op peper

De tweede meest voorkomende methode - spuiten met een afkooksel van as. As gezaaid, water gegoten, aan de kook gebracht. Verdedig voor gebruik. De hoeveelheid as 300 g is voldoende voor 10 liter water. Op 1 liter van respectievelijk 30 g vloeibare of geschaafde zeep wordt aan de gerede bouillon toegevoegd.

Bittere peperinfusie (100 g per liter) is niet minder effectief voor bladluizen. Moet binnen twee dagen aandringen. Spray peper zaailingen met tussenpozen van meerdere dagen 3-4 keer.

Regelmatig wassen zal de kolonie niet laten groeien. Zaailingen tijdens deze periode om te voeden. Sterke plant heeft minder last van bladluizen.

Chemische verwerking

Het eerste wat je nodig hebt lees de instructies zorgvuldig doordoor een medicijn te kiezen om bladluizen te bestrijden. Geschikt gereedschap dat binnenshuis kan worden gebruikt (appartementen, kassen).

Bij goed groeien om medicijnen bij de hand te hebben:

Fitaverm - biologisch product. Het kan worden gebruikt om bladluizen in het appartement en in de kas te bestrijden. Hiermee kun je het land cultiveren voor het planten. Het voorkomen van een infectie is gemakkelijker dan het bestrijden van een plaag.

Aktofit geeft 2 dagen effect. Het kan ook binnenshuis worden gebruikt, met inachtneming van individuele beschermingsmaatregelen.

De beste manier om bladluizen te bestrijden is preventie. Het is beter om tijd te besteden aan competente zorg, kwaliteit land te gebruiken. Zaailingen voorzien van accentueren, aankleden, goede watergift. Regelmatige onderzoeken zullen het plaagorganisme in een vroeg stadium identificeren en kunnen overweg met traditionele controlemethoden.

Tekenen van bladluizen

Emaciated Stepanenko: ik woog 108, en nu 65. Zag 's nachts warm. Lees hier meer.

Als bladluizen zich op de plant hebben gevestigd, wordt dit duidelijk door:

 • ren rond de stengels van mieren. Ze worden aangetrokken door de zoete vloeistof die door insecten op het oppervlak van planten wordt afgescheiden.
 • op de bladeren en stelen vormen viskeuze druppeltjes zich met een rekkende vloeistof die gemakkelijk aan de vingers kan kleven,
 • bladeren van gewassen worden geel, krullen, en dan verdorren en drogen,
 • op de randen van de bladeren van de getroffen plant legt de bladluis zijn eitjes,
 • Er is een vervorming van jonge scheuten van bovenaf, die hun groei en ontwikkeling voorkomt.

Het is het gemakkelijkst om bladluizen al vroeg in de plant aan te pakken. Kolonies van schadelijke insecten groeien snel en eten de plant, waardoor ze onmiskenbare schade aanrichten.

Vrouwtjes van bladluizen hebben vleugels, waardoor ze eieren op een groot aantal planten kunnen leggen. Tijdens het seizoen kan elke bladluis 10 koppelingen maken. De laatste koppeling die ze maken in de herfst, de eieren blijven voor de winter. In het voorjaar begint de volgende fokcyclus.

Bereide paprika zaailingen kunnen last hebben van verschillende soorten bladluizen:

Ik was in staat om van te ontdoen ARTHROSIS EN OSTEOCHONDROSIS PER MAAND! Operaties zijn niet nodig. Lees hier meer.

 1. Niet-naleving van het temperatuurregime. Te warme binnenlucht, vooral 's nachts,
 2. Hoge luchtvochtigheid rond de wortels van planten
 3. Bij het planten werd gebruikt beïnvloed door de larven bodem
 4. In de zomer legden bladluis hun eieren op planten.

Volksmanieren om bladluizen te vernietigen

Populaire methoden zijn erg populair, maar ze moeten worden toegepast in de vroege stadia van bladluizen, wanneer het aantal plagen niet groot is en de plant nog steeds kracht kan vinden om te herstellen.

De meest gebruikelijke methode is om de plant te wassen met gewoon water of een oplossing met water en 72% huishoudelijke zeep. Bereid de zeepoplossing om de zeep te smeren en voeg een eetlepel chips toe aan 1 liter water. Bij het gebruik van deze methode wordt speciale aandacht besteed aan de behandeling van de toppen van de bladeren, waar de bladluislarven zich bevinden, maar deze methode is alleen effectief als het aantal kevers klein is.

Een andere eenvoudige methode is om een ​​afkooksel van as te sproeien. De as wordt gezeefd, vervolgens met water gegoten en aan de kook gebracht. Vóór gebruik is de oplossing opgelost. Op een emmer water heb je ongeveer 300 gram as nodig. In het reeds voorbereide afkooksel, kunt u een kleine waszeep toevoegen.

Infusie van hete peper is ook effectief in de strijd tegen bladluizen. Op een emmer water heb je ongeveer 100 gram nodig. Een dergelijke oplossing wordt gedurende 2 dagen getekend en planten worden 3-4 maal met een interval van verschillende dagen besproeid.

Infuus stinkende gouwe. Het is fijn gesneden en een kleine hoeveelheid warm water gegoten. Ze voegen stukjes zeep toe van ongeveer 20-25 gram en laten enkele uren trekken, meestal 2-3. Vervolgens wordt de oplossing gefilterd en wordt de verkregen tinctuur besproeid met kromgetrokken klaprozen van takken van planten en fruitbomen.

Sommige tuinders gebruiken tomaten toppers. Het is fijngehakt, toegevoegd aan een emmer water en gekookt gedurende een half uur. Vervolgens wordt 1 kop van de resulterende oplossing toegevoegd aan 800 ml water. Maak ook een infusie van aardappelscheuten, ze worden als effectiever beschouwd.

In de strijd tegen plaag aanbrengen tinctuur van ui en knoflook. Neem een ​​ui en twee koppen knoflook, draai en voeg toe aan een vooraf bereide oplossing, die is gemaakt van twee glazen water en een eetlepel babyshampoo of -zeep. De resulterende goo blijft langer dan een dag staan, knijpt knoflook en ui uit de pulp en verspreidt de zaailingen met water.

Tabak. De geplette, voorgedroogde bladeren dringen 24 uur aan in 5 liter warm water. 200 gram tabak is hiervoor voldoende. Verdun vervolgens de resulterende tinctuur in 10 liter water en kook ongeveer twee uur op een laag vuur.

Folk remedies worden herhaaldelijk en afwisselend gebruikt om de verslaving aan een schadelijk insect te elimineren. De plant zelf tijdens de behandelingsperiode is beu, zodat het geen kracht verliest. maar wat te doenals het aantal bladluizen toeneemt naar kolonies? Pas in dit geval meer radicale methoden toe.

Bekijk de video! De beste manier om met bladluizen om te gaan

Waarom verschijnt het?

Veel tuinders na het planten van peper merken op dat bladluis op de zaailingen verscheen. De redenen hiervoor kunnen verschillen. Vaak vallen dergelijke parasieten dus groenten aan vanwege de verkeerde temperatuuromstandigheden, omdat een te warm klimaat bijdraagt ​​aan hun verspreiding.

Ook kan bladluis verschijnen vanwege te veel vocht in de grond. Tuinders gebruiken vaak ruwe of reeds vervuilde grond voor aanplant, wat ook bijdraagt ​​aan de verspreiding van zo'n parasiet.

Als u peper in een kas plant, is dit ook geen garantie dat de plantluis niet op de zaailingen verschijnt. Het kan immers gewoon door zelfs te kleine luchtopeningen en gaten vliegen. In de toekomst zullen de plagen zich verspreiden naar alle groenten.

In de regel worden peperzaailingen gekweekt in kassen, op vensterbanken of gewoon in kassen. Daarom zijn de meest voorkomende oorzaken van bladluizen geïnfecteerde zaden en aarde. Experts raden aan deze zorgvuldig te controleren voor gebruik.

Tekenen van verlies

Er zijn verschillende tekenen waardoor men kan begrijpen dat de planten werden aangetast door deze parasiet:

 • Vervorming van jonge scheuten. Ze verliezen hun oorspronkelijke vorm volledig en hun ontwikkeling en groei stoppen abrupt.
 • Het uiterlijk van de bladeren verslechtert. Ze beginnen geel te worden. Ook zullen deze delen van de plant snel verwelken en krulen.
 • Eierstokken worden niet gevormd. Ze houden op met vormen en de knoppen vallen eenvoudig weg voordat ze de tijd hebben om te openen.
 • Er is een leg van eieren van parasieten. Het is gevormd aan de onderkant van de bladeren. Vaak zien we ook hele kolonies van al volwassen plagen.
 • Het uiterlijk van een vluchtige vloeistof. Viskeuze, kleverige druppels vormen op de stammen en bladeren van planten, die de zaailingen een lichte glans geven.

Als u deze tekenen onmiddellijk opmerkt, moet u onmiddellijk met de behandeling van groenten beginnen. Anders zullen ze in de toekomst onmogelijk te herstellen zijn. Vergeet niet dat zelfs in de vroege stadia van de infectie grote schade aan de planten wordt aangericht, de bladluis vernietigt ze snel.

Wat te verwerken?

Om bladluizen snel kwijt te raken, moeten zaailingen met speciaal gereedschap worden behandeld. Anders zullen de planten gewoon doodgaan. Tegenwoordig zijn er verschillende methoden en manieren om dit ongedierte te bestrijden. Ze zijn allemaal verdeeld in twee hoofdgroepen:

 • Folk remedies. Deze optie omvat het gebruik van alleen natuurlijke ingrediënten.
 • Chemische preparaten. Ze impliceren het gebruik van insecticiden.

Folk remedies

Dergelijke fondsen worden beschouwd als de voorkeur in de vroege stadia van infectie van de peper. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen gemakkelijk thuis gemaakt worden. De eenvoudigste manier is om de zaailingen schoon te maken met zeep of schoon water. Maar vergeet niet dat te sterke waterdruk de kwetsbare struiken van peper kan breken. Zorg er ook voor dat het niet te koud is, het kan de groenten sterk schaden.

Maar deze methode is alleen effectief als de plaagkolonies te klein zijn. Meestal voor het bereiden van de benodigde oplossing met zeep. Het moet worden bonsde op een rasp of fijngehakt. Voor één liter water is één eetlepel zeep voldoende. Na de resulterende samenstelling kan peper worden gesproeid. Voor een beter effect kunt u wat ammoniak toevoegen.

Sommige tuinlieden gebruiken een afkooksel met as om zaailingen met peper te besproeien. Het is helemaal gevuld met water en zet alles aan de kook. Nadat de resulterende oplossing is overgelaten om een ​​beetje te infuseren. Om de ongediertebestrijding effectiever te maken, kunt u er wat fijngesneden zeep of plantaardige olie aan toevoegen.

Voor dergelijke doeleinden is het het beste om stro of zonnebloemas te nemen. Maar tabaksas is ook geschikt. Tijdens het planten wordt peper vaak met dit ingrediënt besprenkeld om ziektes te voorkomen.

Om met dergelijke parasieten te vechten, kun je de infusie van bittere rode peper gebruiken. Maak het gemakkelijk. Je moet deze groente twee dagen in het water houden. Daarna wordt het verwijderd en de resulterende met vloeistof behandelde zaailingen.

Je kunt ook een extract van naaldhout aanbrengen. Je kunt het al in afgewerkte vorm kopen en je kunt het zelf koken. Giet hiervoor drie kilo dennennaalden in water en kook alles. Na afkoeling moet de oplossing gedurende een week worden toegediend. Nadat je het volume vloeistof naar 10 liter moet brengen en het peper moet verwerken.

Veel tuinders gebruiken uien en knoflook om bladluizen te verwijderen. Ze worden verpletterd en de resulterende massa wordt gevuld met water. De vloeistof moet overdag worden toegediend. Dan moet ze de planten sproeien.

Soms gebruiken tuinders een paardenbloem om bladluizen te doden. Om dit te doen, moet 0,5 kg bladeren worden gevuld met water (10 liter). Alles wat je nodig hebt om 3-4 uur aan te dringen, en na het spuiten van de patiënt peper met de bereide bouillon.

Tomaattoppen worden ook vaak gebruikt om bladluizen te verwijderen. Om dit te doen, wordt 1 kg tops geplet en gegoten met 10 liter water. Vervolgens wordt de infusie gedurende 4 uur toegediend en aan de kook gebracht. Na het wordt geadviseerd om bouillon voor nog eens 3 uur aan te dringen.

Sommige mensen in de strijd tegen zo'n parasiet geven de voorkeur aan mosterd. Het moet 10 gram mosterdpoeder zijn vermengd met 10 liter zuiver water. Op dit alles moet 2 dagen worden aangedrongen. Voor het spuiten is het beter om de bouillon te verdunnen met schoon water in een verhouding van 1: 4.

chemicaliën

De meeste moderne tuiniers geven de voorkeur aan gespecialiseerde chemicaliën. De meest voorkomende hiervan zijn de tabletten "Intavir", "Arrivo", "Decis" en "Kinmiks", die met water zijn verdund. Volgens veel experts zijn ze het meest effectief. Maar vergeet niet dat na de behandeling van planten met dergelijke middelen het fruit pas na 20-30 dagen kan worden gebruikt, anders kunnen ze schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Naast deze fondsen stoten veel ook enkele andere medicijnen uit. Daarom raden experts vaak aan het insecticide "Aktara" te gebruiken. Het is geweldig voor het verwerken van planten in de vroege stadia van het groeiseizoen. Om een ​​dergelijke oplossing te maken, is het noodzakelijk om de inhoud van één ampul in 10 liter water te verdunnen. De resulterende samenstelling is het gemakkelijkst te gebruiken in de spray.

Het medicijn "Karbofos" wordt ook vaak gebruikt om bladluizen te vernietigen. Om de oplossing voor te bereiden, hebt u slechts 1 eetlepel gereedschap en 10 liter water nodig. Behandeling met een dergelijk insecticide wordt tweemaal uitgevoerd met een interval van 8-10 dagen.

Insecticide "Aktellik" is een sterk chemisch middel tegen bladluizen. Het is gebaseerd op een speciale stof - pyrimifos-methyl. Hij is het die bijdraagt ​​tot de volledige vernietiging van ongedierte op zaailingen.

Fury is een contactinsecticide. Het wordt het best toegepast in de vroege stadia van het groeiseizoen van peperzaailingen.

Vergeet niet dat bij het omgaan met groenten met chemicaliën, voorzorgsmaatregelen moeten worden getroffen. Spuit het fruit alleen in speciale handschoenen.Als u te grote gebieden moet spuiten, dan zult u zeker een beschermend pak en een gasmasker moeten dragen.

Naast chemische preparaten stoten specialisten speciale biologische agentia uit die ook in de strijd tegen bladluizen kunnen worden gebruikt. Deze omvatten "Fitoverm-M". Eén ampul van deze stof wordt verdund in 4 liter water en zieke planten worden besproeid met een oplossing.

"Akarin" verwijst ook naar biologische producten. Het wordt verdund in een verhouding van 4 liter water tot 2 ml van het product. Behandeling met dit middel moet met de nodige voorzichtigheid worden uitgevoerd. Biologische gifstoffen, zoals chemische stoffen, zijn immers gevaarlijk voor de mens en zijn gezondheid.

Sommige tuinders kweken andere insecten in hun zomerhuisjes die bladluizen eten. Professionals noemen ze entomofagen. Deze omvatten wespen, grondkevers, lieveheersbeestjes en hun larven, gouden ogen en roofzuchtige soorten bedwantsen. Ze kunnen allemaal de groenten niet schaden, maar het ongedierte volledig vernietigen.

Rasparasieten kunnen en sommige vogels die zich ook voeden met bladluizen. Deze omvatten tieten, grasmussen, winterkoninkjes, bloedsinaasappelen, mussen en kneu's. Om ze naar uw perceel te trekken, moet u er dille, kruidnagel, wortels of peterselie op planten.

Om ongedierte te vernietigen, kun je planten planten die bladluizen kunnen afstoten. Onder hen zijn basilicum, dille, rucola, peterselie en selderij. Vaak helpen medicinale kruiden (melissa, lavendel) en bloemen (goudsbloemen, madeliefjes) parasieten te verwijderen.

De meeste experts bevelen tuinders aan om preventieve maatregelen in hun tuinen uit te voeren, zodat de bladluizen geen groenten aanvallen. Vergeet niet dat zelfs kleine beschadigde delen van planten onmiddellijk van de site verwijderd moeten worden. Zorg ook voor bewatering.

Te frequente irrigatie van de planten zal leiden tot overmatig vochtgehalte van de grond en onvoldoende watergift zal het uitdrogen. Zowel dat, als een ander kan leiden tot het verschijnen van een bladluis op peper.

Vanwege wat bladluis kan verschijnen

Voordat je met een plaag gaat vechten, moet je het weten exacte reden voor zijn uiterlijk. Het insect voedt zich met plantensap. Iedereen weet dat de vruchten en zaailingen van peper verzadigd zijn met water. Dat is wat ongedierte aantrekt voor jonge zaailingen.

Het uiterlijk op de bladeren van peper bladluizen als gevolg van de cyclus van zijn leven. Insecteneieren overwinteren onder boomschors of gevallen bladeren. Wanneer warme lentedagen arriveren, komen vrouwelijke bladluizen uit en vormen zich later koloniën van ongedierte.

Mieren spelen een zeer grote rol in de verspreiding van bladluizen. Ze voeden zich met het pad, dat wil zeggen, de afvalproducten van dit ongedierte. In ruil daarvoor helpen mieren individuen om naar een ander gebied te verhuizen.

Als peper plagen niet vechten, dan kun je helemaal niet op de oogst wachten. Zelfs voordat de eierstok verschijnt, zal het insect alle zaailingen vernietigen. Dergelijke problemen zullen een optimale set remedies tegen bladluis verhinderen.

Wat te doen om zich te ontdoen van bladluizen

Je kunt op verschillende manieren met bladluizen op peper vechten. Ze zijn verdeeld in drie groepen:

 1. Chemische middelen.
 2. Volksrecepten.
 3. Biologische preparaten.

Als apha peper zaailingen aangevallenhet is heel moeilijk om te vernietigen. De moeilijkheid ligt in het feit dat het ongewenst is om chemicaliën binnenshuis te sproeien. Daarom gebruiken zomerbewoners, om zaailingen te beschermen, bereidingen die volgens populaire recepten zijn gemaakt. Ze vernietigen geen bladluizen, maar helpen alleen volwassenen om ze te elimineren. Ze zaailingen meerdere malen behandeld. Dit is nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

De keuze van de meest geschikte methode voor ongediertebestrijding wordt gekozen afhankelijk van de plaats van de zaadgroei. Als de zaailingen in een kas of huis ontkiemen, heeft het de voorkeur om biologische en biologische producten te gebruiken. Maar voor de straat kun je chemische middelen gebruiken.

Zaailingen ontkiemen in het appartement - hoe om te gaan met bladluizen en wat te doen

Binnen voeren de behandeling van zaailingen van bladluizen uit zonder het gebruik van insecticiden.

Als er veel beestjes op de bladeren van peper zitten, is het beter ze te snijden en te verbranden. Hiermee kunt u snel grote hoeveelheden ongedierte verwijderen en de bladluizen op andere bladeren verwijderen.

Volksrecepten om plagen te bestrijden:

 1. Zeep oplossing. Het wordt gebruikt om de bladeren van zaailingen tegen kleverige honingdauw te behandelen. Om het klaar te maken, moet u 10 gram van alle zeep en maling innemen. Los daarna op in 2 liter water. Nadat de zeepoplossing een uniforme consistentie heeft gekregen, moeten ze de peperzaailingen verwerken. Deze gebeurtenis is wenselijk om 3 of 4 keer te houden. Dit zal helpen om de larven en volwassenen volledig kwijt te raken.
 2. Tabakstof en as. Om deze folk remedie voor te bereiden, moet je 50 gram as en tabakspoeder nemen, evenals 2 liter water. Alle geroerd tot een homogene massa en aandringen voor 4 dagen. Meng daarna de oplossing opnieuw, filter het en voeg vloeibare zeep toe (2 eetlepels). Dit betekent dat de stengels en bladeren van peper worden besproeid.
 3. Infusie van bladeren en tomaten. Neem 1 kilo tomatentoppen, snijd goed en giet 10 liter water. Sta deze massa vier uur lang aan, en steek dan in vuur totdat de massa volledig kookt. Laat de hete massa 3 uur trekken. Voordat u de planten besproeit, moet u de infusie verdunnen met water in hoeveelheden van 1: 3.
 4. Moederkruid. Een goed hulpmiddel bij het bestrijden van bladluizen is de pyrethrumbloem. De stof die deze plant uitscheidt, treft kleine parasieten. Je hoeft alleen maar de pot met deze bloem te plaatsen naast de zaailingen die zijn geïnfecteerd met bladluizen.
 5. Ui infusie. Pers 30-50 gram uivormig en meng ze met kaf. Giet daarna 1 liter water in dit mengsel en teken de massa gedurende 5 uur. In het resulterende mengsel moet je 5 gram gehakte zeep gieten. Zeef en breng de massa tot een volume van 1 liter met water.
 6. Infusie van rode peper. Je moet 1 kilo verse pepers (of 300 gram droog) nemen en het met 10 liter water gieten. Laat 24 uur trekken. Wanneer het gereedschap gereed is, moet het voor de verwerking van planten worden verdund met water in een verhouding van 1:10.
 7. Zuring infusie. 400 gram paardenzuring wortels moeten worden gekookt met kokend water en gedurende 3 uur worden toegediend.
 8. Zonnebloemolie en water. Een mengsel van 10 liter water en 1 kopje zonnebloemolie over de zaailingen wordt besproeid of gebruikt om de stelen en bladeren die door de plaag zijn aangetast te behandelen. Deze methode voor het seizoen wordt aanbevolen om 3 keer te gebruiken.

Hoe zaailingen op straat te beschermen

Insecticidale preparaten ter bestrijding van bladluizen op paprika-zaailingen zijn zeer effectief, het is dan onwenselijk om ze te gebruiken vanwege de hoge toxiciteit in de kamer. Om het ongedierte in de open lucht te vernietigen, kunt u de volgende hulpmiddelen gebruiken:

 1. Fufanon. Betekent ongedierte beïnvloedt contact en toont een goed resultaat. Hij heeft een breed scala aan effecten. Het wordt niet alleen van bladluizen gebruikt, maar ook van andere plagen die de planten bederven. Bij grote concentraties bladluizen helpt het goed. Niet gevaarlijk voor mensen, dieren en normale insecten.
 2. Intavir. Bladluis beïnvloedt de darm- en contactmanier. U kunt dit medicijn in tabletvorm kopen. Voor volledige vernietiging van de plaag wordt de plant 3 keer vóór de bloei verwerkt.
 3. Aktellik. In de ampullen is er een oplossing van contact- en systeemwerking, waaruit een middel voor verwerking in de vorm van sproeien wordt bereid. Dit medicijn heeft een tweede soort gevaar, maar het effect ervan is onmiddellijk. Het is gevaarlijk voor mensen en dieren.
 4. Malathion. Om de oplossing voor verwerking te bereiden, moet u 1 lepel van het preparaat in 10 liter water verdunnen. Hierna kunnen de zaailingen worden besproeid.
 5. Akhtar. Peper met deze chemische stof moet tweemaal worden besproeid met een interval van 7 dagen. Het begint over een half uur te werken. Voedingsinsecten voorkomen de actieve ingrediënten. Na 24 uur zal de plaag worden vernietigd. Het medicijn heeft een derde soort toxiciteit, het brengt een bedreiging met zich mee voor het leven van sommige soorten andere insecten.

Planten moeten 's avonds en windstil weer worden verwerkt. Gebruik het medicijn niet in de regen.

Bladluizen op paprika's in de kas - hoe te vechten

Paprika's die in de kas ontkiemen, je moet speciale aandacht besteden. Om ze te verwerken, kunt u gebruiken chemische en traditionele methoden van strijd, zoals hierboven beschreven, evenals biologische methoden.

In de bedden met peppers trekken insecten en vogels die bladluizen eten. Om dit te doen, worden de pepers overgelaten aan de insecten voor een traktatie of geplant met een penetrante geur. Bladluizen eten dergelijke insecten:

 1. Zweefvliegen.
 2. Gemalen kevers
 3. Goldeneye.
 4. Lieveheersbeestjes.
 5. Oorwurm.

Als deze insecten in uw omgeving wonen, zullen ze binnenkort de bladluizen in uw kas vernietigen. Maar deze optie is alleen mogelijk als de bedden klein zijn. Met een groot gebied kunnen ze het niet aan.

Deze insecten worden aangetrokken door de tuin met de geur van lavendel, basilicum, pepermunt, goudsbloem, koriander. Deze planten zijn in staat tot hun sterke geur om bladluizen af ​​te weren. Ze moeten worden geplant in de buurt van de bedden van peper in kleine groepen of alleen.

Kleine vogels gebruiken actieve bladluizen: Kneu, mees, bloedoranje, mussen. Om een ​​vogel naar uw site te lokken, maak er een vogelhuisje voor of installeer een feeder met water en voedsel.

In de periode van de vorming en rijping van de vrucht kunnen geen chemicaliën worden toegepast.

het voorkomen

Het complex van preventieve maatregelen omvat:

 1. Maak een waterstofperoxidespray en spuit deze op de zaailingen.
 2. Maak geschikte omstandigheden om de zaailingen van peper te dwingen, temper het van bladluisaanvallen.
 3. Behandel alle gereedschappen en het oppervlak van de kas regelmatig met bijtende soda of bleekmiddel.
 4. Naast peper planten knoflook en uien.
 5. Ontsmet de zaden grondig met waterstofperoxide.
 6. Desinfecteer de grond en verdrijf alle mieren.

Waarom bladluis peper aanvalt

Bladluizen op paprika verschijnen omdat de vruchten van deze plant erg sappig zijn en meestal uit water bestaan. Een gevolg van het verschijnen van deze plaag is de aanval van mieren. Padia wenkt ze - een favoriete delicatesse die bladluis uitzendt. Als gevolg hiervan, peper bladeren beginnen te vervormen en verwelken, is het mogelijk dat de zaailingen mogelijk ongeschikt worden voor het oogsten helemaal.

Welke soorten bladluizen bewonen peper

In de natuur zijn er verschillende variëteiten van dit insect, maar groene en zwarte bladluizen vormen een grote bedreiging voor zaailingen. Deze kleine muggen "drogen" niet alleen de planten, maar scheiden ook een druppel af, die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van roetzwammen. Dit soort schimmel veroorzaakt ernstige schade aan de peper struik.

Tekenen van bladluisaanwezigheid

De volgende symptomen kunnen erop duiden dat bladluis op zaailingen van paprika verscheen:

 • vergeling, verdraaiing en dropping van bladeren,
 • knoppen zijn niet gebonden, de volwassen knoppen worden gedoucht,
 • planten zijn bedekt met een stroperige vloeistof (pad), van waaruit het oppervlak glanst en plakkerig wordt,
 • aanwezigheid van eierkoppelingen en volwassenen op de achterkant van de plaat.

De aanvallen van bladluiskolonies zijn niet compleet: geïnfecteerde zaailingen groeien niet en ontwikkelen zich goed. Om de verspreiding van de plaag te voorkomen, is het nodig om tijdig maatregelen te nemen om bladluizen op de peper te bestrijden.

Biologische methode

De biologische methode om bladluizen op peper te behandelen is om natuurlijke vijanden aan te trekken: vogels (mussen, mezen, hennep of bloedkevers), evenals nuttige insecten (lieveheersbeestjes, goudoogjes of bloemenmeisjes).

Goed trekt nuttige insecten aan, rijkbloeiende en geurige planten zoals brandnetel, kamille, goudsbloem, peterselie, duizendblad of lavendel. Gardeners met ervaring raden aan om munt, koriander of knoflook naast de zaailingen van de paprika te planten.

Er is ook een speciale biologische samenstelling, gemaakt op basis van extracten van kruiden. Deze zijn zeer effectief en absoluut veilig voor geneesmiddelen voor de menselijke gezondheid van de nieuwe generatie. Deze omvatten: het medicijn Fitoverm, Akarin of Boverin.

Was zeep

Het zal helpen om de bladluizen op de oplossing van pepersap te vernietigen, die is gemaakt in de verhouding van 5 g zeep per 1 liter water. Hij drong aan op minstens 5 uur, dan gefilterd en gebruikt voor het besproeien van de struiken of het vegen van de bladeren. Voor een maximaal effect wordt een dergelijke verwerking van peper uit bladluizen ten minste 3-4 maal uitgevoerd.

Het verwijderen van de bladluizen helpt de infusie van as (2 glazen van het medicijn verdund in een emmer water en voeg 100 g zeepoplossing toe). Het mengsel is na een dag klaar voor gebruik.

Een mengsel van as en tabakstof is effectief tegen bladluizen. 50 g van elke component wordt gemengd met 2 liter water.

Vuren naalden

Wat te doen als bladluizen op paprika's en aubergines verschijnen. Om van de plaag af te komen, kunt u vurenessentie gebruiken, die bedoeld is voor gebruik zowel binnen als buiten. 500 g dennennaalden staan ​​7 dagen lang in 2 liter water. Bij toepassing van 40 g van de verkregen essence wordt verdund in 1 liter water en besproeid met peper zaailingen. Deze eigenschappen hebben infusies op basis van knoflook en duizendblad.

Een ander populair recept voor bladluizen met behulp van frisdrank. In 1 liter water moet opgelost worden 40 g zeep en 1 eetl. l. soda. De oplossing hoeft niet aan te dringen, hij is onmiddellijk klaar voor gebruik.

Droge mosterd (30 g) wordt gebrouwen in 0,5 liter water en gedurende 3 dagen toegediend. Voeg in de resulterende oplossing zoveel vloeistof toe dat het totale volume 10 liter bereikt.

ammonia

Niet minder populaire ammoniak van bladluizen. Het is effectief vanwege het feit dat het een irriterend effect op de ademhalingsorganen heeft en verlamming van insecten veroorzaakt. De tool heeft ook invloed op het spijsverteringssysteem van insecten, veroorzaakt brandwonden aan de slijmvliezen, krampen en pijnlijke dood.

Om de oplossing voor te bereiden, heeft u 2 eetlepels nodig. l. ammoniak, 1 el. l. vloeibare zeep (afwasmiddel) en 10 liter water. De bereide oplossing wordt op dezelfde manier gebruikt.

Ammoniak van bladluizen geeft ook een goed effect. Zijn eigenaardige geur weert insecten af. Naast het feit dat het gereedschap planten beschermt tegen ongedierte, herstelt het ook de vruchtbaarheid van de grond en dient het als een uitstekende meststof voor planten.

Om van bladluizen op peper af te komen, helpt u de oplossing, die bestaat uit de volgende ingrediënten: 50 g geraspte zeep, dezelfde hoeveelheid ammoniak en 10 liter water. De oplossing wordt op de aangetaste plaagbedden gesproeid.

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide van bladluizen - dezelfde effectieve remedie tegen ongedierte. Een oplossing op basis daarvan irrigeert de bladeren en stengels van peper. Daarnaast wordt waterstofperoxide gebruikt om kassen te behandelen als een middel om schimmel te voorkomen.

Bereid om de oplossing te bereiden 50 ml waterstofperoxide, 2 eetlepels. l. alcohol, 3 druppels afwasmiddel en 900 ml water. Dit mengsel wordt onmiddellijk voor gebruik bereid.

chemische middelen

Ongedierte valt bedden aan, niet alleen in het open veld. Ook bladluisplant op paprika's in de kas, ondanks het feit dat de structuur bijdraagt ​​aan een zekere isolatie van zaailingen. Een nat en warm microklimaat in dergelijke structuren creëert een gunstige omgeving voor de verspreiding van ongedierte.

En als het gebruik van de hierboven beschreven methoden niet zorgt voor de verwijdering van bladluizen uit peper, dan komen in dergelijke situaties chemische agentia te hulp. Ze zijn het meest effectief in de strijd tegen kwaadaardige insecten. Soms is slechts één behandeling voldoende om bladluizen op paprika's volledig te verwijderen. We mogen echter niet vergeten dat insecticide preparaten vanwege de toxiciteit niet worden aanbevolen voor gebruik thuis.

De vraag hoe peper van bladluizen moet worden verwerkt, komt voor bij diegenen die bladluizen voor de eerste keer hebben aangevallen. De volgende producten zijn erg in trek bij tuinliefhebbers:

 • Karbofos - een krachtig insecticide bedoeld om insectenplagen te bestrijden. Hieruit bereidt u een oplossing (voor 10 liter water 1 eetlepel van het medicijn), die wordt besproeid met geïnfecteerde zaailingen.
 • Fufanon - een insecticide met een breed werkingsspectrum. Het bestrijdt effectief tegen ongedierte van plantages van fruit en bessen: bladluizen, mijten, witte vlieg, motten, neushoornvogels, enz. De oplossing is besproeide zaailingen in kalm en droog weer. Het wordt bereid met een snelheid van 1 ampul (5 ml) voor 1-2 l water.
 • Aktara is een chemisch agens bedoeld voor de behandeling van planten in de vroege stadia van het groeiseizoen. De chemische stof wordt tweemaal besproeid met peper met een pauze van 7 dagen. Na een half uur vanaf het moment van verwerking weigeren de plagen voedsel, na een dag sterven ze. Het medicijn behoort tot de derde klasse van toxiciteit, in verband waarmee het gevaarlijk is voor andere soorten insecten.
 • Fury is een ander bestrijdingsmiddel dat wordt gebruikt om fruit- en groenteplanten te behandelen. Gebruik het medicijn niet tijdens de bloei.
 • Intavir is een insecticide dat effectief is in het bestrijden van motten, Colorado-aardappelkevers, trips, bedwantsen, bladluizen, zuringbladkevers en aardappelkoeien. De tablet moet worden verdund in een emmer water en de resulterende oplossing sproeit peper.
 • Actellic is een effectief medicijn voor enterisch contact met bloemen en tuinplanten. 1 ampul is ontworpen voor 2 liter vloeistof met een verbruik van 10 vierkante meter. m. vierkant.
 • Iskra.
 • Tanrek.

Je kunt geen pesticiden gebruiken tijdens het ontpoppen, maar ook tijdens de vruchtvorming van paprika's. In dit geval is het beter om volksremedies te gebruiken.

Bestrijding van bladluizen door chemische methoden

При применении химических средств необходимо тщательно ознакомиться с инструкцией. В данном случае подойдут препараты, которые можно применять в закрытом помещении.

Данный препарат используют для обработки растений на ранней стадии вегетации. Обработка проводится пару раз с перерывом в одну неделю. Na 30 minuten na het spuiten stopt het plagen het sap van de plant en sterft een dag later. Eén ampul van deze oplossing is genoeg voor een emmer water. Het verdunde medicijn wordt in de sproeier gegoten en geïrrigeerd met beschadigde planten. De tool is erg giftig, dus als je het toepast, moet je voorzichtig zijn.

Een van de populaire insecticiden, die wordt gebruikt in de strijd tegen allerlei schadelijke insecten. Een eetlepel van het medicijn wordt verdund in een emmer water. De resulterende oplossing wordt tweemaal besproeid met peperzaailingen met een interval van 7 tot 10 dagen.

Het medicijn wordt gebruikt om verschillende soorten insecten in groenten- en fruitgewassen te vernietigen. De plant wordt besproeid met de bereide oplossing - 5 ml per 2 liter water.

Het medicijn wordt gebruikt om insecten te doden, zoals:

 • Coloradokever
 • bladluizen,
 • mot,
 • aardappel lieveheersbeestje,
 • trips.

Een vast preparaat in de vorm van tabletten, die worden opgelost in 10 liter water. Als het aantal te verwerken planten klein is, wordt de tablet verdeeld in verschillende delen, rekening houdend met de vermindering van de dosis water. Gespoten twee keer per week.

Biologische verwerkingsmethoden

Biologische middelen omvatten producten op basis van natuurlijke bloemen en kruiden. Deze omvatten het volgende.

De tool wordt gebruikt om rupsen, teken, bladluizen en trips te vernietigen. Geschikt voor verwerking van groenten, fruit en kamerplanten. Verkocht in ampullen van 2 ml. Een dergelijke ampul wordt verdund in 4 liter water.

Het wordt gebruikt om alle soorten zuigende plagen voor groenten, fruit en siergewassen te vernietigen. Om een ​​oplossing van 2 ml Akarin te bereiden verdund met 4 liter water.

Biologische insecticiden zijn net zo gevaarlijk voor mensen als chemische. In dit opzicht moet de verwerking met de nodige voorzichtigheid worden uitgevoerd. Natuurlijke verwerkingsmethoden zijn het minst schadelijk voor gecultiveerde planten en worden gebruikt om bladluizen op peper te vernietigen tijdens het groeiseizoen.

Goede insecten, vogels en sommige planten helpen in de strijd tegen bladluizen. Als u de noodzakelijke gewassen plant die gunstige vogels en kevers aantrekken, kunt u het risico op bladluizen aanzienlijk verminderen. Goede bladluisafweermiddelen zijn aromatische kruiden zoals basilicum, munt of lavendel.

Tip! Verminder de plaaginvasie om knoflook, uien of venkel te helpen als je ze plant tussen de rijen aan de randen.

Vechters met bladluizen zijn lieveheersbeestjes, zweefvliegen, goudogige en gemalen kevers. Om hen te helpen, moet je ze naar het tuinperceel lokken en planten planten waarop ze zich voeden. Madeliefjes of venkel worden geplant voor het zweven van het aas. Grondkevers zoals amarant of planten van het type nachtschade. Geglazuurde ogen zullen de schaduwrijke plaatsen verrukken met een varen. Verschillende tanks met zaagsel geplaatst rond de tuin zullen interessant zijn voor oorwurmen.

Liefhebbers van bladluizen zijn zo gevleugeld als mussen, mezen, kneu en chiffon. Om te zorgen dat helpers wortel schieten, vooral in de winter, is het noodzakelijk om de tuin uit te rusten met nestkasten en ze te vullen met voedsel en veevoeder. Door liefhebbers van bladluis aan te trekken heb je alleen natuurlijke producten nodig.

conclusie

Een effectieve manier om bladluizen te bestrijden is preventie. Het is beter om meer tijd door te brengen in de herfst voor het schoonmaken en leveren van goede grond. Zorg ervoor dat de lichten, water geven en voederen van planten goed zijn georganiseerd. Continue monitoring van planten en de detectie van bladluizen in de vroege stadia zal dit op traditionele wijze doen verdwijnen.

Bekijk de video! Hoe zich te ontdoen van bladluizen op peper zaailingen en aubergines

Welke soorten bladluizen infecteren peper

Voedselbladluizen - sapplanten. De plaag neemt het niet alleen van de bladeren, maar ook van scheuten, wortels, bloemen. Deze insecten hebben een proboscis waarmee ze het oppervlak doorboren.

 • maten in verschillende soorten - van 0,3 tot 8 mm,
 • transparant, passen ze zich aan de kleur van de bladeren van de aangetaste plant aan,
 • levensverwachting is ongeveer een maand
 • vrouwtjes kunnen vliegen, waardoor andere struiken op deze manier worden geïnfecteerd,
 • in de zomer maakt het vrouwtje tot 10 eitjes, dat wil zeggen, reproduceert duizenden plagen,
 • Eieren achtergelaten door vrouwtjes onder gevallen bladeren of in de scheuren van boomschors winter in de tuin.

Hoge reproductiesnelheden zijn mogelijk bij een warme temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Een paar dagen lang kan ze zich in alle bedden nestelen. Het beste van alles wat het ongedierte voelt in de kas of op de zaailingen thuis.

Peper kan settelen:

 • tabaksbladluis met een groenachtig gele of roze tint, rode ogen en afmetingen van ongeveer 2,5 mm,
 • aardappelbladluis rood of groen, met een lichaam van maximaal 4 mm,
 • wortel met een wasachtige coating op een geel, wit of groenig lichaam,
 • thuis (zwart, wit, groen, rood) bladluis kan leven op zaailingen als het is geïnfecteerd met bloemen binnenshuis.

Ongedierte kan pepers krijgen van kleding of onbehandeld gereedschap.

Er zijn meer dan 3000 soorten bladluizen, zwart en groen vormen een grote bedreiging voor paprika's.

Bladluis nestelt zich op peper omdat de sappige bladeren een dunne bovenlaag hebben. Hierdoor kan de plaag gemakkelijk voedsel verkrijgen.

Hoe zich te ontdoen van bladluizen

Als een insect wordt opgemerkt zodra het verschijnt, is het ermee omgaan veel gemakkelijker dan in de latere stadia van infectie.

Om te beginnen, moeten de aangetaste planten zich voeden, omdat sterke pepers de invasie van insecten beter weerstaan.

Er zijn veel manieren om van deze schadelijke insecten af ​​te komen - van eenvoudig te gebruiken folk tot chemische insecten die helpen bij het redden van planten in ernstige gevallen.

Voor paprika's die op straat groeien, kunt u chemische verwerkingsmethoden toepassen. Thuis voor zaailingen is het beter om traditionele methoden te gebruiken voor het omgaan met bladluizen, biologische producten of biologische methoden. Gebruik methoden om bladluizen op paprika's in de kas te vernietigen.

In alle gevallen behandelde struiken 's avonds, bij afwezigheid van regen en wind. Sterk aangetaste bladeren worden netjes gesneden en verbrand voordat het werk begint.

Het verwerken van folk remedies

Tijdens de bloei en tijdens de vorming van vruchten wordt de voorkeur gegeven aan traditionele methoden voor het verwerken van paprika's uit bladluizen. Maar de meeste van deze gereedschappen worden door volwassenen vernietigd en koppelingen met eieren worden niet geschaad.

Eenmalige behandeling is onmisbaar. Er zijn minimaal 4-5 procedures nodig om bladluizen volledig te verwijderen.

Folk-remedies zijn geschikt voor het verwerken van zaailingen van paprika's.

Wijze van bereiding / gebruik

Voor het verwerken van paprika's van bladluizen kunnen infusies van planten worden gebruikt.

Wijze van bereiding / gebruik

Daarnaast wordt melk met jodium, azijn, wodka, berkenteer, boorzuur gebruikt om bladluizen op peper te bestrijden.

Hoewel er maar heel weinig insecten zijn, kunt u ze met koud water uit de slang van de bladeren wassen of met uw handen uit de bladeren halen.

Afgewerkte producten om bladluizen te bestrijden

Als het gebruik van populaire recepten geen succes heeft, gebruik dan kant en klare bereidingen.

Ze verwerken de aanplant van peper in de open lucht (in de kas - met de deur open) en lang voordat het fruit wordt geoogst.

Sommige gereedschappen kunnen thuis worden gebruikt voor zaailingen, maar een indicatie hiervan moet op het pakket staan. Handel strikt volgens de instructies: voldoe precies aan de vereisten voor geneesmiddelconcentratie en sproeifrequentie.

Dergelijke samenstellingen zijn zeer effectief, vaak helpt slechts één behandeling.

Vanwege het feit dat de bladluis gewend raakt aan chemicaliën en niet meer reageert op de behandeling, moeten de fondsen worden afgewisseld.

Werk met dergelijke materialen en gebruik beschermende uitrusting: draag een hoed, een broek en een shirt met lange mouwen. Ogen worden gesloten met een bril en ademhalingsorganen - met een masker of masker.

Wanneer u zaailingen op het balkon verwerkt, kunt u de paprika's afsluiten met een dikke plastic zak en de substantie eronder sproeien. Het gat waar het spuiten doorheen is gedaan, moet goed worden afgedekt. De spruiten worden een dag in deze positie gelaten.

Insecticiden gemaakt op basis van:

 • synthetische pyrethroïden - analogen van natuurlijke pyrethroïden, die in de bloemen van kamille van Dalmatië voorkomen,
 • organofosforverbindingen met een neuroparalytisch effect,
 • Neonicotinoïden - zeer giftig voor insecten.

Dit zijn dergelijke medicijnen:

De tool "Pepper Rescuer" helpt tegen alle ziekten en vele plagen, het beïnvloedt zowel volwassen individuen als larven. Insecten wennen er niet aan, het is mogelijk om planten opnieuw te verwerken met deze voorbereiding.

Biopreparaties zijn minder gevaarlijk voor mens en dier (producten die worden geproduceerd op basis van plantaardige grondstoffen):

Er zijn veel andere biologische producten. Ze vernietigen niet alleen bladluizen en ander ongedierte op paprika's, maar voeden ze ook. Dit maakt planten sterk, in staat om infecties te weerstaan.

Bij het kopen moet u ervoor zorgen dat het hulpmiddel is bedoeld voor het verwerken van tuinbouwgewassen.

Oplossingen die zijn voorbereid voor verwerking worden niet in verdunde vorm bewaard. Veel medicijnen zijn gevaarlijk voor bijen en andere nuttige insecten.

Hoe infectie te voorkomen - preventieve maatregelen

Het is veel gemakkelijker om te voorkomen dat bladluizen verschijnen in de bedden van paprika's dan om ze te bestrijden wanneer ze zich sterk vermenigvuldigen en de plant beginnen te vernietigen.

De basis van preventie is de juiste landbouwtechnologie:

 • gebruik van gezond plantmateriaal
 • ontsmetting van zaden vóór het planten,
 • zaailing verlichting,
 • jonge scheuten op de verlichte plaats landen
 • plaatsing van bedden met paprika's naast uien en knoflook,
 • regelmatig water geven zonder uit te drogen en het land opnieuw te verankeren.

 • voorgassende kassen en serres met zwavelbommen,
 • het gebruik van kwaliteitsland voor zaailingen en ontsmetting van de bodem in het gebied met kaliumpermanganaat, limoen, natronloog of bleekmiddel,
 • mieren bestrijden
 • de aarde afstoffen met as.

Voor preventieve behandeling van aanplant kunt u kruideninfusies gebruiken. Het is handig om uien in het gat te laten schillen wanneer zaailingen op een vaste plaats worden overgebracht.

Bladluizen hebben natuurlijke vijanden: vogels en insecten. Ze kunnen een einde maken aan de aanzienlijke regeling van plaagorganismen in open bedden.

Kleine vogels worden aangetrokken door de site: tieten, mussen, hennepbomen en koningen. Er worden vogelhuisjes voor hen gebouwd, drinkers en feeders worden gemaakt.

Bladluizen met gouden ogen, kevers, ruiters, lieveheersbeestjes, wespen, krekels, oorwormen, zweefvliegen, eten actief. Ze worden aangetrokken door de geur van kruiden: mint, lavendel, basilicum, koriander. De goudsbloemen, brandnetel, venkel, kamille en selderij hebben een soortgelijk effect. De echte bladluizen afschrikken dergelijke aroma's, dus deze planten moeten worden geplant in de buurt van de niet-scherpsmakende pepers.

Oorzaken en tekenen van schade aan zaailingen peper peperplanten

Bladluizen zijn een veel voorkomende, schadelijke insecten die meestal jonge scheuten en de binnenkant van gebladerte infecteren. De bron van infectie van zaailingen van bladluizen zijn tuinmieren, die ze van plant tot plant dragen. Het insect voedt zich met het sap en zuigt het aan van peper en andere planten, en de mieren consumeren op hun beurt de pad - de zoete substantie die wordt afgescheiden door de bladluizen. Heel vaak is bladluis een distributeur van virale ziekten - gallen, waarvan de vorming de oorzaak is van de dood van zaailingen.

Als gevolg van de nederlaag overleven de zaailingen niet goed, worden geel, vallen het loof en de knoppen af, de planten drogen uit.

Een natte, hete zomer, evenals het microklimaat in kassen - vocht boven de 75% en t ° boven + 22 ° C dragen bij aan de verspreiding van bladluizen.

Het bepalen van de nederlaag van zaailingen van peper bladluizen kan op de volgende gronden zijn:

 • de zaailingen zijn bedekt met een cluster van kleine insecten van zwarte of groene kleur en hun eieren, vooral veel van hen aan de binnenkant van het gebladerte,
 • de bladeren en stengels zijn glanzend en kleverig van de insecten die door insecten zijn vrijgelaten,
 • de plant vertraagt ​​de groei, de bladeren krullen en drogen.

Je kunt de plaag bestrijden op verschillende manieren:

 • chemicaliën en technologische middelen
 • fysieke en biologische effecten
 • folk remedies.

Fysische, chemische en andere methoden

1. De fysieke methode bestaat uit het mechanisch verwijderen van insecten uit zaailingen of ze af te wassen met een stroom koud water.

2. Chemische methode. Het gebruik van moderne medicijnen geeft een blijvend resultaat in de strijd tegen bladluisinfectie. In veel gevallen is eenmalige verwerking voldoende om zowel de bladluizen als de eieren kwijt te raken. Indien gewenst kunnen deze fondsen worden gecombineerd om een ​​meer uitgesproken resultaat te verkrijgen.

Waarschuwing! Het wordt niet aanbevolen om insecticiden te gebruiken voor de behandeling van zaailingen die in de kas groeien.

Voor een effectief gevecht kun je drugs gebruiken:

3. Technologische methode. Als een effectieve tool bewezen moderne insecticiden van organische oorsprong.

 • "Vitax Organic 2 in 1 Pest & Disease Control",
 • "Bayer organische ongediertebestrijding",
 • "Doff All in One Bug Spray".

Vanwege een vrij mild effect, moet de behandeling van zaailingen met deze preparaten verschillende keren worden herhaald.

4. Biologische methode. De aanwezigheid van natuurlijke roofdieren die de bladluizen vernietigen, kan de verspreiding effectief opvangen. Deze omvatten:

 • insecten: lieveheersbeestje, goudoogje, zweefvlieg,
 • vogels: Zoryanka Robin, tieten, mussen.

Waarschuwing! Groeiende brandnetel, geurige kruiden en sideraten op de site helpen bij het aantrekken van nuttige insecten.

Folkmethoden

Van de bekende folk-methoden heeft regelmatig spuiten met oplossingen zichzelf positief aanbevolen:

 1. Op basis van rode bittere peper. 2 uur koken peper in water (1:10), koel, stam.
 2. Op basis van knoflook. Houd de dag vast aan gehakte knoflook (150 g) in warm water (1 l). Druk op de cake en zeef de infusie, voeg geraspte zeep toe - 1 tafel. een lepel. Verdun de resulterende oplossing met 8 liter water.
 3. Op basis van kruiden. Bouillon, gemaakt van boerenwormkruid, alsem, rabarber of duizendblad, helpt ook bij het verwijderen van bladluizen op peper. Zowel gedroogde als verse kruiden kunnen voor dit doel worden gebruikt, nadat ze vooraf zijn gedroogd en vervolgens gemalen. Boerenworm en alsem van 1 kg elk moeten 15 minuten worden gekookt, krijgen een afkooksel, voegen water toe tot een volume van 10 liter, voeg 40 g zeep toe.
 4. Op basis van detergent. Vaatwasmiddel moet worden opgelost in water (1:20).
 5. Gebaseerd op as. Dag dringen in een emmer water 1 kopje hout as, voeg dan zeep of wasmiddel - 20 g
 6. Op basis van zeep. Gebroken zeep (25 g) opgelost in water (1 l).

Preventieve maatregelen

Omdat de bladluizen zich snel vermenigvuldigen, is de sleutel tot effectieve controle de tijdige verwerking van de zaailingen van paprika's, evenals de implementatie van preventieve maatregelen.

 1. Regelmatige inspectie van planten, vooral aandacht besteden aan de onderkant van het gebladerte.
 2. Het kweken van zaailingen in kasomstandigheden - het creëren van een optimaal microklimaat: t ° dag + 20-25 ° C, t ° nacht + 16-20 ° C, plaatsen van de planten zodat ze elkaar niet raken, desinfecteren van de grond voor het planten, desinfecteren van inventaris, verwijderen plantaardige resten.
 3. Wanneer gekweekt in de volle grond, moet onkruid regelmatig worden verwijderd, en uien en knoflook moeten worden geplant rond de omtrek van het perceel, die een angstaanjagende geur hebben.

Als bladluizen worden gevonden op zaailingen, gebruik dan een van de aangeboden methoden om er vanaf te komen.

Bekijk de video: Last van bladluizen? Zo pak je ze aan! (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send