Tuinbloemen, planten en struiken

Rose Black Magic: verzorging en onderhoud

Pin
Send
Share
Send
Send


Sinds mensen die leerde cultiveren en rozen planten, hebben ze niet de hoop verloren om de koningin van bloemen van zwarte kleur uit te brengen. Fokkers over de hele wereld worstelen om deze moeilijke taak op te lossen, maar tot nu toe tevergeefs. Rozen van zwarte kleur bestaan ​​nog niet, hoewel de werken aan hun verwijdering vandaag worden uitgevoerd. Feit is dat deze schoonheden geen pigmentgenen hebben die verantwoordelijk zijn voor deze kleur.

Populaire variëteiten van zwarte rozen

Desalniettemin moet worden erkend dat er tegenwoordig rozenrassen zijn die zo dicht mogelijk bij het gekoesterde doel staan. Deze omvatten:

Zwarte baccarra - een prachtige plant, waarvan de ongeboren knoppen bijna zwart zijn.

Mildred Scheel - donkere karmozijnrode hybride thee steeg op.

Bourgondië IJs - De bloemen van deze roos zijn geschilderd in een dikke kleur van Bourgondische wijn, en de fluweelachtige bloembladen zijn zwart gecoat.

Zwarte magie - hybride thee met een ongebruikelijke donkere schaduw van bloemblaadjes, die tijdens de bloei verandert.

Er zijn verschillende soorten met zeer donkere bloemblaadjes die beweren de "zwarte" roos te zijn, maar vandaag willen we graag ingaan op de kenmerken van de Black Magic-roos. Het verdient speciale aandacht, en na het lezen van het artikel, zult u begrijpen waarom.

De geschiedenis van de variëteit en zijn kenmerken

Deze relatief jonge variëteit is het resultaat van het harde werk van Duitse fokkers. Rose Black Magic werd gefokt in Duitsland (1997) in een fokkerijbedrijf. In vertaling kan de naam van het ras worden vertaald als "zwarte magie". En inderdaad, de bloemen fascineren gewoon: donkere kastanjebruine, zoals fluwelige bloembladen, zelfs aan het begin van de bloei hebben een donkere eb en in de laatste maand wordt hun kleur nog donkerder en meer verzadigd.

Rose Black Magic: foto's, beschrijving

Struiken van dit ras zijn ongeveer een meter hoog. Ze hebben een uitstekende groeikracht, rechtopstaand. Jonge gezwellen zijn geschilderd in een karakteristieke bronzen kleur. Hun decoratie is niet alleen prachtige bloemen, maar ook mooie leerachtige bladeren met een glanzende glans, geschilderd in felgroene kleur.

Deze variëteit heeft een waardige plaats ingenomen in de encyclopedie van rozen. Rose Black Magic wordt daarin vertegenwoordigd als een hybride theevariëteit. De plant bloeit continu en overvloedig (van het eerste decennium van juli tot september).

Rose Black Magic verschilt van vele variëteiten omdat het niet alleen tevreden is met enkele bloemen, maar ook met bloeiwijzen bestaande uit vier geweldige knoppen. Bloemen kunnen niet erg groot worden genoemd: hun diameter is niet groter dan 12 cm, maar ze zijn heel mooi, dankzij iriserende bloembladen met een fluweelachtig oppervlak. De knoppen zijn langwerpig, hebben een kelkvorm en een dergelijke donkere bordeauxrode kleur dat ze bij daglicht bijna zwart kunnen lijken. De volledig bloeiende Black Magic-roos heeft een opvallende zwarte en rode kleur, met donkerbruine bloemblaadjes in het midden.

In 2000 ontving deze schoonheid de prijs "Golden Rose". Tien jaar later (2010) werd de lange bloei genoteerd tijdens een wedstrijd van rozenliefhebbers in de Verenigde Staten. En een jaar later ontving ze de titel 'Koningin van de show'. Trouwens, in een vaas worden deze bloemen, gefokt om te snijden, gedurende twee weken in hun oorspronkelijke vorm bewaard.

Ondanks het feit dat de Black Magic-roos meer dan twintig jaar geleden werd gefokt in de Duitse kwekerij "Rosen Tantau", is de beschrijving in naslagwerken vrij zeldzaam en laconiek.

Landingsregels

Ervaren bloementelers en kenners van schoonheidsrozen beweren dat deze bloemen in de herfst en lente geplant kunnen worden. Het is echter vermeldenswaard dat de herfstplanting wordt aanbevolen voor regio's met milde winters. Bij strenge vorst kan het jonge boompje bevriezen, omdat het bij koud weer slecht geworteld is.

Als je van plan bent om bloemen te laten groeien voor het maaien, plant dan een struik in september, maar niet in de volle grond, maar in een kas of broeikas. Geplant in de herfst struiken zal u verrassen met bloeiende volgende zomer. In de volle grond kan de Black Magic-roos het beste in de lente worden geplant, wanneer de dreiging van recurrente vorst volledig voorbij is. Meestal valt deze periode aan het einde van april - half mei.

Waar een roos te planten?

Rose Black Magic, de foto waarvan we in dit artikel hebben gepost, heeft een goed verlichte zonnige plaats nodig die tegen tocht beschermd moet worden. Probeer gebieden te vermijden die in de schaduw van bomen of gebouwen vallen.

Black Magic rozenstruiken zijn vrij uitgestrekt, dus het is niet aan te raden om andere bloemen naast hen te planten. Maak een groepsbeplanting, laat de afstand tussen de struiken minimaal een meter.

Bodemvereisten

Voor hybride theeroosjes is losse losse zure grond het meest geschikt. Als het zwaar is in uw gebied, moet u voor het planten een gat van 50 cm in diameter en 30 cm diep graven, waarin u het mengsel van bladhumus, compost, zand met een kleine hoeveelheid houtas en minerale meststoffen voor rozen een derde vult.

Plaats de Black Magic-rozenzaailing erin, maak de wortels goed glad en giet het resterende grondmengsel erbij. Na het planten wordt de grond rond de zaailing goed geramd voor fixatie en overvloedig gedrenkt. Het is niet nodig om de struik de eerste week water te geven, omdat de jonge wortels nog niet in staat zijn om actief vocht te absorberen, en dit kan ze doen rotten.

Plant zorg

Rose Black Magic is pretentieloos. Zorg voor het betekent grondig wieden en water geven met warm en gedestilleerd water. Na het water geven, moet de grond worden losgemaakt zodat er geen korst ontstaat. Als tijdens het planten de put goed is gevuld met meststoffen, is bemesten in het eerste jaar niet nodig.

Om een ​​krachtig wortelstelsel en kroon te vormen, laat de Black Magic het eerste jaar niet bloeien. Verwijder hiervoor alle gevormde knoppen. Vanaf het tweede jaar wordt de struik gevoed gedurende de hele vegetatieve periode. In het vroege voorjaar wordt de plant gevoed met een oplossing van kippenmest of toorts in een verhouding van 1:20.

Wanneer de knoppen beginnen te vormen, wordt het bemesten twee keer per maand uitgevoerd. In dit geval geschikte universele mengsels voor bloeiende planten of kunstmest voor rozen. Deze variëteit van rozen houdt van bladdressing, die moet worden uitgevoerd vóór de bloei. Voor het spuiten van geschikte oplossing "Humate" of "Superphosphate" volgens de instructies. Dergelijke verbanden worden 's avonds uitgevoerd, maar niet te laat om de struik' s nachts te laten drogen.

Voorbereiding op de winter

Rosa Black Magic is een vorstbestendige cultuur, maar desondanks kan ze de winter niet zonder schuilplaatsen doorbrengen. Daarom moet voor de winter zorgvuldig worden voorbereid. Vóór de eerste nachtvorst worden de struiken gesneden en tot 40 cm hoogte hoog gehouden. Lagere blaadjes zijn verwijderd. In september schiet het knijpen om hun groei te stoppen. Stop in september ook met het losmaken van de grond en het water geven.

Met het begin van stabiel koud weer worden geknoeide scheuten en de toppen van alle stengels gesnoeid. Nadat de temperatuur onder nul is gedaald, moet de roos worden bedekt. Om dit te doen, plaatst u het frame van de draad boven de bus, die vastliggend afdekmateriaal is. Shelter is ontworpen om een ​​luchtspleet te creëren. De onderkant van de film moet aan één kant iets open worden gehouden.

De roos is bedekt nadat de luchttemperatuur gestaag negatief wordt. In de lente om te schuilen, haast je niet. Wacht tot de sneeuw volledig smelt. Open met het begin van de hitte de onderkant van de film en verwijder voorzichtig de grondlaag van de plant.

Black Magic gebruiken in landschapsontwerp

We hebben het gehad over het feit dat deze variëteit is gefokt als een gewas om te snijden. Al snel begonnen de prachtige rozen echter te worden gebruikt in landschapsontwerp en ze vonden toepassing in bijna elke stijl. Het is noodzakelijk om rekening te houden met enkele kenmerken van de tuindecoratie:

 • Voor de vorming van een moderne en elegante compositie met behulp van hybride theeroosjes, is het noodzakelijk om verschillende soorten kruidachtige planten te gebruiken, zowel vaste planten als eenjarigen,
 • goed gekeken geplaatst op de achtergrond van de bloementuin lila, witte en lichtblauwe riddersporen of daglelies van pasteltinten,
 • Mooie toevoegingen aan deze variëteit zijn aquilegia, vingerhoedskruid of doffe monards,
 • Het planten van andere sierheesters zoals meidoorn, steppeamandel, bezem, Japanse kweepeer en goed verzorgd gazon van forbs zal een uitstekende achtergrond zijn voor deze rozen.

Professionele ontwerpers geloven dat de beste zwarte rozen tegen de achtergrond van bladverliezende heesters aankijken: chubushnika en cotoneaster, viburnum en kamperfoelie. Schaduwstruiken kunnen zilverachtig mos zijn.

Rasbeschrijving

Black Magic-struikroos, tot een meter lang, te herkennen aan sterke, rechte scheuten. De bladeren zijn grote maten geschilderd in donkergroen. Op de stelen zit een klein aantal doornen.

De bloemen zijn middelgroot, hebben de vorm van een glas en bevinden zich op lange steeltjes. Bloemblaadjes zijn dicht, leerachtig, gebogen. Bloemen kunnen afzonderlijk of in bloeiwijzen tot vier stuks worden geplaatst.

In de regel bestaat de bloem uit 30-50 bloembladen van kastanjebruine kleur.

De periode van intensieve bloei valt aan het einde van juli - begin september. De knoppen gaan heel langzaam open en stralen een delicate, subtiele geur uit.

Met het begin van de herfst worden de zwarte magieblaadjes donkerder en is het aroma meer verzadigd.

Ziekten en plagen

Rose vatbaar voor de ontwikkeling van ziekten en insectenplagen. Dit kan alleen worden vermeden met de juiste verzorging van de plant en tijdige behandeling van fungicide middelen.

In geval van overtreding van de zorgregels op de rozenstruiken, ontwikkelt Black Magic zich echte meeldauw, de plant wordt aangevallen spint en bladluis.

Om Black Magic-rozen met succes te cultiveren, moet u het advies van ervaren bloemenkwekers gebruiken:

 • Voor de preventie van ziekten moet constant de dichtheid van de grond worden gecontroleerd.
 • Met een overmatige hoeveelheid stikstofhoudende mest, houdt de roos van de Zwarte magie op te bloeien, omdat het verhoogde stikstofgehalte een gunstig effect heeft op de groei van alleen de groene massa van de struik.
 • Het water wordt eenmaal per week besproeid, anders rot het wortelgestel door een overvloed aan vocht.
 • De plant vereist een zorgvuldige voorbereiding op de winterkou, ondanks het feit dat de plant vorst goed verdraagt.

Plantengroei

Black Magic Rose kan zich in natuurlijke omstandigheden voortplanten. Gedurende het eerste jaar na het planten geen bloeiende struiken mogen toelaten. Voor dit doel worden de knoppen geknipt. Zo'n snoeien maakt de bloem bestand tegen ongunstige weersomstandigheden en maakt het mogelijk de groene massa te vergroten.

Voortplanting wordt uitgevoerd door de struik en de stekken te verdelen. Als de tuinier niet genoeg ervaring heeft met het fokken van rozen, moet u zaailingen in de kwekerij kopen.

De verdeling van de struik wordt uitgevoerd in de lentena het begin van de knop. De struik wordt gegraven en verdeeld in 2-3 delen. Het is noodzakelijk dat de nieuwe plant ten minste twee scheuten heeft. Schiet in tot drie knoppen. Lange wortels worden gesnoeid en behandeld met een aseptische oplossing of houtas. Daarna worden ze geplant in vooraf voorbereide putten.

Voor het planten kunt u stekken gebruiken met een lengte van minimaal 10 centimeter. Geoogste stekken worden twee dagen in een oplossing van biostimulant geplaatst en vervolgens in de volle grond geplant. Stekken moeten worden bedekt met een plastic zak of een glazen pot om een ​​broeikaseffect te creëren.

Het gebruik van rozen Black Magic in landschapsontwerp

De roos van deze klasse wordt vaak gebruikt door landschapsontwerpers voor registratie van persoonlijke plots. Haar aanwezigheid geeft de landing een speciale schoonheid en charme.

De plant ziet er goed uit als een enkele of een groep aanplant. Rosa Black Magic is geplant in mixborders of gebruikt als haag.

Wat de populariteit van Black Magic veroorzaakte

De verscheidenheid aan rozen Zwarte magie is wereldberoemd en wordt zeer gewaardeerd door experts en amateurs. Vooral populaire kwaliteit ontvangen bij gebruik in boeketten. Snijbloemen zijn erg lang - ongeveer twee weken en geven een subtiele, onopvallende geur af. Fluwelen bloemblaadjes kunnen elke compositie versieren.

Deze variëteit aan rozen wordt echter niet alleen gebruikt bij het maken van boeketten, veel eigenaren van landhuizen en grote bedden laten Black Magic in hun tuinen groeien. In 2000 werd de Gouden Roos van Baden-Baden competitie gehouden, waarin de Black Magic-variëteit de eerste plaats behaalde. Het beïnvloedde ook de verovering van liefde door professionele hoveniers en amateurs.

Planten en groeien

Rose Black Magic is zeer resistent tegen groei in ongunstige omstandigheden. Het planten van struiken zou in de lente of de herfst moeten worden gemaakt. Het wordt echter aanbevolen om in de herfst alleen rozen te planten waar het winterklimaat relatief mild is. Welke regels moeten tijdens het planten worden gevolgd?

 • Voor de landing moet je kiezen voor een beschermd tegen zonnige zonnige plaats. Op de struiken mag de schaduw van bomen en hogere struiken niet vallen.
 • De grond moet los zijn en een zwakke zure reactie hebben. Als in het gebied waar de roos zal worden geplant, de grond nogal zwaar is, moet je een dieper gat graven, minstens 50 cm in diameter en minstens 30 cm diep.
 • Ten eerste moet de gekozen plaats voor de plant worden gevuld met bladhumus, zand en compost. Daarna worden de rozen geplant. Er moet voor worden gezorgd dat de nek van de wortel niet wordt verdiept. Het moet alleen lichtjes besprenkeld worden met aarde.

Black Magic rozenstruiken moeten worden geplant in de lente of de herfst

Zorgregels

 • Zorg voor de struiken is eenvoudig: ze moeten worden gedrenkt en gewied als dat nodig is.
 • Vanaf het tweede jaar na het planten, tijdens de vegetatieve periode, moeten de struiken worden gevoed met speciale meststoffen. Wanneer de knoppen worden gevormd, moet elke 14 dagen worden bemest.
 • Om ziekten van rozenstruiken, bijvoorbeeld echte meeldauw, te voorkomen, is het noodzakelijk om de stengels te verwerken met de voorbereidingsprognose. Ook geschikt Topaz, Fundazol. Als de bladeren roestig worden, moet de behandeling met Oxyhom worden uitgevoerd. Over het algemeen kunnen ziekten met goede verzorging en het planten van struiken worden vermeden.
 • Van plaaginsecten zoals bladluis of spint moet je medicijnen gebruiken Spark en Fitoverm.

Van plaaginsecten zoals bladluis of spint moet je medicijnen gebruiken Spark en Fitoverm

Om ervoor te zorgen dat de roos niet wordt aangetast door verschillende ziekten, moeten de volgende tips in acht worden genomen:

 • volg de kwaliteit van bodemverdichting. De struik moet stevig in de grond blijven
 • als je tijdens de bloei de roos bemest met salpeteroplossingen, groeien de bladeren, maar niet de knoppen,
 • het is niet nodig om de roos vaak water te geven, maar hij is overvloedig, anders zal hij rotten. Eenmaal in 5 dagen - de norm.

Je kunt een roos uitdragen door te knippen en te delen. Voor degenen die niet weten hoe ze moeten delen en enten, is de gemakkelijkste manier om zaailingen te kopen. In de winter moeten de struiken zich bedekken en opstapelen, ondanks het feit dat de roos vorst kan verdragen.

Sort Black Magic wordt actief gebruikt in landschapsontwerp omdat het erg mooi is

Kenmerken van het gebruik van variëteiten in landschapsontwerp

De gepresenteerde variëteit wordt actief gebruikt in landschapsontwerp, omdat het erg mooi is. Welke stijl de site ook wordt gekozen door de eigenaren, een roos is altijd geschikt. Het geeft de tuin charme en schoonheid.

"Black Magic" toepassen in landschapsontwerp kan zowel in een- als in groepsplanten zijn. Je kunt ook planten vinden die geschikt zijn voor deze variëteit aan rozen en deze in mixborders planten.

Een andere goede optie is om hagen te bouwen van de rozenstruiken die er buitengewoon mooi uitzien. Welke kant je ook kiest, de Black Magic zal er altijd goed uitzien en elk, zelfs het schijnbaar eenvoudigste deel verfraaien.

Wat Black Gardeners zeggen over Black Magic

Antwoorden van tuinders over de gepresenteerde graad van een roospositief. Professionals zeggen dat de plant geweldig is om te snijden, maar niet zo helder ruikt als bijvoorbeeld Queen Elizabeth.

Een plant verzorgen is eenvoudig. Het is echter vermeldenswaard dat de bloem zeer licht nodig heeft. Ook moet de roos altijd worden bewaterd en voor de winter tegen vorst worden beschermd.

Om het materiaal niet te verliezen, bewaar het voor jezelf in het sociale netwerk Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, door simpelweg op de knop hieronder te klikken:

Beschrijving en kenmerken

Onder tuinders is de zwarte-magic variëteit bijzonder populair, dus voor de verzorging ervan is een gedetailleerde beschrijving nodig. De plant is een bordeauxrode bloem met een bescheiden aantal doornen, bestaande uit 35-50 bloembladen.

Een goed verzorgde rozentuin voegt een speciale schoonheid toe aan de site, waarin u verschillende soorten rozen kunt planten, bijvoorbeeld Bonika, Gloria Dey, Jubilee Prince de Monaco, Kerio, New Dawn, Chopin, Abraham Derby, Mary Rose, William Shakespeare, Graham Thomas, Blue Perfume, Pink Intuition. geblazen knop kan 14 cm in diameter bereiken. De hoogte van de struik varieert van 100 - 150 cm. De plant wordt gekenmerkt door uithoudingsvermogen, zowel in het ijzig en in het hete seizoen, en de duur van de bloei is 18-25 dagen. De eigenaardigheid van het ras is ook resistentie tegen ziekten en plagen.

Отличительной чертой розы «Блэк мэджик» является то, что с наступлением осенней прохладной погоды, ее лепестки заметно темнеют, а приятный аромат становится насыщеннее, что полностью соответствует описанию этого сорта.

Als u in een gebied met een stabiel, warm klimaat woont, wordt het aanbevolen om rozenstruiken in het vroege najaar te planten. Dus, met de komst van de zomer, is het mogelijk om de bloeiende toppen van deze bloemen te zien.

Het is belangrijk!De wortelhals van de roos moet niet in de grond worden verdiept, anders zal de struik niet bloeien. Als u in het voorjaar Black Magic-rozen gaat planten, is de meest geschikte tijd hiervoor eind april of begin mei. Het is mogelijk om de meest comfortabele omstandigheden voor groei en reproductie van de plant te creëren door deze te laten vallen op een zonnige plaats, die niet op de schaduw van gebouwen valt.

Je moet de bloem ook beschermen tegen tocht en wind. Voor het planten is het raadzaam om een ​​gat van 50 cm in diameter en 30 cm diep te graven. In omstandigheden met een zwakke bodemzuurgraad, groeit de plant beter, daarom moet houtas worden toegevoegd aan de bloemput. Daarnaast kunt u minerale meststoffen toevoegen en de put vullen met zand, compost of hardhouten humus.

Bij het planten van struiken, is het noodzakelijk om rekening te houden met de groeidynamiek van de struiken, om dit te doen, houd een afstand tussen groepen van geplante bloemen. Het moet minstens 90 cm zijn. Wanneer de bloem al geplant is, moet je de grond bevochtigen. Daarna moet het worden gemulleerd zodat het vocht niet verdampt.

Toepassing in landschapsontwerp

Deze variëteit aan rozen komt veel voor bij het uitvoeren van landschapsontwerp. Het is aangewezen om bloemen zowel in één uitvoering als in de vorm van verschillende struiken met verschillende bloemen te plaatsen.

Weet je dat?In Duitsland heeft de 1000 jaar oude rozenstruik bijna de top van de kathedraal bereikt, in de buurt waarvan het groeit. Een haag van roze bloemen geeft het ontwerp niet alleen een uitzonderlijke uitstraling, maar zal ook genieten van de rijke en aangename geur. Gebruik voor het registreren van bedden eenjarige planten en vaste planten.

Wanneer u Black Magic-rozen combineert met een langwerpig vingerhoedskruid, sierlijke aquilegia en weelderige monards, kunt u een interessante kleurencombinatie bereiken in landschapsontwerp. Een grasveld kan dienen als een uitstekende achtergrond voor rozen, en het planten van decoratieve bladverliezende struik chubushnika of viburnum zal de goed verzorgde tuin gunstig benadrukken.

Rose is altijd van bijzonder belang geweest voor tuiniers. Met de juiste zorg zal ze haar volwaardige toppen verrassen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de locatie van de plant te kiezen, om hem te voorzien van water, toepassing van top-dressing en tijdig snoeien.

Beplantingslocatie en bodemvereisten

De plaats is zo zonnig mogelijk gekozen, maar beschermd tegen tocht. Het is niet nodig om een ​​roos te planten op een plek waar de schaduw van gebouwen of bomen zal vallen. In dergelijke omstandigheden zal de roos niet genoeg zonlicht hebben.

De zwarte magische struik is vrij lang en spreidt zich uit, dus je moet geen andere bloemen in de buurt plaatsen. De afstand tussen de struiken, met groepsbeperkingen, moet minimaal 90-100 cm zijn.

Hybride theeroosjes geven de voorkeur aan losse grond met een licht zure reactie. Als uw site zware grond is, moet u vóór het planten van rozen een gat van minstens 50 cm diameter en 30 cm diepte graven. De put is gevuld met een mengsel van bladhumus, zand, compost. Alle componenten worden grondig gemengd, voeg een kleine hoeveelheid houtas en minerale meststoffen voor rozen toe.

TIP. Om de put te vullen, kunt u kant-en-klare grondmengsels voor rozen uit de winkel gebruiken.

Vul de put met het voorbereide mengsel met een derde, plaats het zwarte magisch jongetje erin, spreid de wortels over het oppervlak en giet de resterende grond in.

BELANGRIJK. Tijdens het planten, graaf de wortelhals niet. Het moet lichtjes met grond worden bestrooid, anders zal de struik wild en niet bloeien.

Na het planten rond de zaailing ram de grond zorgvuldig voor een goede fixatie van de struik en waterig. Het oppervlak is mulched om vochtverlies te voorkomen. In de eerste week na het planten is besproeien van de struik niet nodig, omdat de wortels nog geen vocht kunnen opnemen en kunnen rotten.

Rose Care Black Magic

Vanaf het tweede jaar moet de zwarte magie van de rozenstruik worden gevoed

Care rose bestaat uit water geven en grondig wieden. Een roos water geven moet warm zijn, verdedigd met water. Onkruid wordt regelmatig verwijderd en de grond na het water geven wordt losgemaakt.

Als de plantkuil gevuld is met meststoffen, dan is het niet nodig speciale verbanden te maken in het eerste jaar van de teelt. Voor de vorming van een krachtig wortelstelsel en kroon in het eerste jaar mag de roos niet bloeien. Om dit te doen scheurden alle knoppen. In het midden van de zomer is het mogelijk om een ​​roos te voeden met een oplossing van toorts (1X10) met de toevoeging van minerale meststoffen twee keer. Maar voed niet in de herfst, om niet de groei van nieuwe scheuten te veroorzaken.

Vanaf het tweede jaar moet de struik de hele vegetatieve periode worden gevoed. In het vroege voorjaar, bemesten met een oplossing van toorts of kippenmest (1X20). Na het begin van de knopvorming wordt elke twee weken bemesting uitgevoerd met universele mengsels voor bloeiende tuinplanten of speciale meststoffen voor rozen.

Houdt van roos en bladvoeding. Alleen zij kunnen uitsluitend vóór de bloei worden uitgevoerd. Gebruik Humate's oplossing (een theelepel van 4-5 liter) of Superfosfaatoplossing (1X10) voor het besproeien van een struik. De meststof wordt besproeid met een sproeiflacon en bevochtigt de bladeren gelijkmatig. Het is noodzakelijk om een ​​dergelijke dressing in de avonduren uit te voeren, maar het is niet erg laat om de struik 's nachts te laten drogen.

Bescherming tegen ziekten en plagen

Regelmatig sanitair en preventief werk in de teelt van rozen is noodzakelijk om hun infectie door ziekten en plagen te voorkomen. Elk probleem is gemakkelijker te voorkomen dan ermee om te gaan.

Om poederachtige rozen op rozen te voorkomen, is het noodzakelijk om de rozenstruik te behandelen met het medicijn Prognosis of een ander analoog.

Veel voorkomende ziekten van het ras zijn:

 • Meelachtige dauw (valse meeldauw) - ziet eruit als een witte laag op de bladeren. Het ontstaat in nat, koel weer. Om dit te voorkomen, moet u struiken spuiten met speciale voorbereidingen twee of drie keer per seizoen (Prognosis, Topaz, Fundazol, etc.)
 • Op de bladeren verschijnen roestbruine stootkussens. Om de roest te bestrijden, help drugs Hom of Oxy.

De meest voorkomende rozenplagen zijn zwarte magie:

 • Rosana-bladluis - beïnvloedt jonge scheuten en bladeren die verdraaid zijn en beginnen te drogen. Vernietig de plaagpreparaties Spark, Fitoverm, Karbofos.
 • Spintmijt - verschijnt bij droog en heet weer. Over de besmetting van de struik zegt het verschijnen van een dun spinneweb op de bladeren. Om het optreden van een teek te voorkomen, wordt de struik eens per 14-20 dagen besproeid met Fytoverm, Agrovertin.
 • De roze rozet is een kleine groene rups die bladeren knaagt. Met een sterke nederlaag verliezen struiken hun loof volledig. Vernietig de ongediertegeneesmiddel Spark.
 • De klikkever - je zult het niet opmerken aan het oppervlak, omdat het zich op de wortels nestelt en binnendringt in de stengels. De opkomst van larven draagt ​​bij aan onkruid en verdikte planten. Om schade door dit ongedierte te voorkomen, moeten we het gebied regelmatig onkruid wieden en de grond losmaken na besproeiing. De met de kever geïnfecteerde grond wordt behandeld met Bazudin. Je kunt het medicijn sprenkelen om infectie door een plaag te voorkomen.

Problemen bij de teelt van rozen zwarte magie en hun waarschuwing

Overtreding van de regels voor het planten en verzorgen van rozen leidt tot een slechte ontwikkeling van de struik en zelfs tot de dood.

Vanwege onvoldoende zorg kunnen rozen ziekten oplopen

De meest voorkomende fouten bij het kweken van rozen zwarte magie zijn de volgende:

 1. Onvoldoende bodemverdichting. De struik slingert in de wind en de wortels zijn voortdurend getraumatiseerd. Om de mate van bodemverdichting tijdens het planten te regelen, trekt u aan de bus. Het moet stevig in de grond blijven en niet omhoog komen.
 2. Onjuiste dressing. Het gebruik van stikstofmeststoffen tijdens de vorming van knoppen zal leiden tot verhoogde bladgroei. Bloemen zullen niet langer gevormd worden. Een tekort aan kalium en magnesium zal leiden tot het versnipperen van bloemen en roodheid van de bladeren.
 3. Onjuist water geven en slechte afvoer. Een constant nat wortelgestel zal zeker gaan rotten. Water geven moet zeldzaam zijn, maar overvloedig en de grond is los. Als je de bovenste laag grond constant bevochtigt, zullen de wortels naar vocht gaan en op het oppervlak zijn. De snelheid van drenken bij droog en warm weer minstens 10 liter per struik om de 4-5 dagen.
 4. Planten onder bomen of in de buurt van gebouwen, op de site, gevuld met smeltwater. In al deze gevallen is de ontwikkeling van een volwaardige bush onmogelijk.
 5. Verkeerde zomerzorg. Tijdens de bloei moet u regelmatig verdorde bloemen verwijderen. Als dit niet gebeurt, zal de roos vruchten gaan vormen en zal de bloei stoppen. Ook opnamen zonder bloemen moeten worden gemaakt. Dit activeert ze en ze zullen knoppen gaan vormen.

Overwintering organisatie

Stel voor overwinteringsrozen een speciaal frame van draad in

Zwarte magie is een vorstbestendige roos, maar hij is nog steeds niet in staat om te overwinteren zonder enige beschutting. Daarom, de voorbereiding op de overwintering besteed zorgvuldig.

Vóór het begin van de eerste nachtvorst wordt de plant afgesneden en tot een hoogte van 40 cm geschoven. De onderste bladeren van de struik worden voorzichtig verwijderd. In september wordt het knijpen van de scheuten uitgevoerd om hun groei te stoppen.

Stop in september met water geven en losmaken van de grond. Met het begin van stabiel koud weer, wordt het snoeien van onrijpe scheuten en de toppen van alle stengels uitgevoerd. Alle bladeren voordat de winter beschut is van een struik worden verwijderd.

Zodra de temperatuur onder nul daalt, moet de roos bedekt zijn. Hiertoe wordt boven de bus een draadframe geïnstalleerd waarop het afdekmateriaal in meerdere lagen wordt bevestigd. Onderdak moet een luchtspleet in de shelter creëren. De onderkant aan een kant is iets open gelaten. Ten slotte is de roos aan alle kanten gesloten na het begin van de constante vorst.

BELANGRIJK. Als er na een koude klik plotseling warme dagen komen, zoals het vaak gebeurt de laatste tijd, is het beter om de onderkant van het asiel op te tillen voor wat lucht. Als dit niet gebeurt, kan de roos gaan rotten door wateroverlast.

Lente activiteiten

In de lente, haast je niet om te schuilen totdat de sneeuw volledig smelt. Open na het begin van de warmte de onderkant van de afdekking lichtjes en verwijder voorzichtig de laag aarde uit de bus. Wanneer de sneeuw volledig is gevallen en er echt warme dagen komen, haal de schuilplaats dan uit en maak hem schoon van de aarde.

Als het droog en warm weer is, kun je de struik water geven. In het voorjaar moet je ook rozen snoeien. Verwijder alle bovenste delen van de hoofdstelen, krachtige scheuten tot 15 cm gesnoeid, op elke steel 2-3 knoppen.

Rozen fokken methoden zwarte magie

Volgens liefhebbers van bloemen, gebeurt zwarte magie niet veel. Deze variëteit is zo perfect dat ik zoveel mogelijk kopieën wil krijgen.

Black Magic-rozen kunnen worden vermeerderd door de struik te snijden en te verdelen

De gemakkelijkste manier om nieuwe bloemkopieën te krijgen, is om kant-en-klare zaailingen te kopen. Roze jonge boompjes Zwarte magie kan worden gekocht in kwekerijen of gespecialiseerde online winkels. De prijs van rozenzaailingen varieert van 200 tot 600 roebel.

Als uw site al een volwassen rozenstruik heeft, kunt u dit op twee manieren vermenigvuldigen:

 1. De verdeling van de struik. Het wordt uitgevoerd in het vroege voorjaar, voordat de knop begint te bloeien. De struik wordt gegraven en verdeeld in twee of drie delen, zodat elk ten minste twee scheuten heeft. Lange wortels worden gesneden en de scheuten worden ingekort tot drie knoppen. Wortelsnijsites zijn bedekt met houtas. Bezuinigingen op de scheuten bedekt met tuinveld. Wortels moeten onderdompelen in een spreker van klei en mest en elke zaailing in het voorbereide gat planten.
 2. Stekken. Voor deze reproductie methode met houtachtige of semi-houtachtige stekken met een diameter van ten minste 5 mm. De lengte van het werkstuk moet 10-12 cm zijn, het moet 3 knoppen zijn. Het snijden wordt gesneden onder een hoek van 45 graden, gedrenkt in Heterouxin gedurende 2 dagen. Blanks kunnen op het bed worden geplaatst en worden afgedekt met transparant glas of plastic doppen.

Voor de winter moeten dergelijke landingen worden afgedekt door er een draadframe overheen te leggen. Over twee jaar ontwikkelen zich volwaardige rozenstruiken uit stekken. De rozen vermenigvuldigd op deze manier zullen bloeien voor het derde jaar.

Zwarte magie thuis

In kameromstandigheden om een ​​verscheidenheid aan rozen te kweken, is zwarte magie bijna onmogelijk, ze worden alleen in de volle grond gekweekt

Deze variëteit aan rozen is te groot van formaat en veeleisend van zonlicht. Het is bijna onmogelijk om optimale omstandigheden te bieden voor een dergelijke roos thuis, dus het is beter om hem buiten of in een kas (serre) te laten groeien.

Rose Flower Beoordelingen Black Magic

Maria. Kaluga. Zwarte magie is een type arbeider. Zou opnieuw en opnieuw kopen. Bloesem is zeer overvloedig met een pauze van 2-3 weken. Bloemen bloeien heel langzaam en houden dan een lange tijd vast, twee weken lang. Bloemen eerst bordeaux en dan bijna zwart. Beauty!

Zoya, regio Lugansk Black Magic is een geweldige roos, de bloemen verliezen hun vorm niet en blijven heel lang in de struik, het bloeit in elke regen, de struik groeit met hoge snelheid, in één jaar telde het in één bloei 50 stukjes in de struik (in verschillende openingsstadia, van halfopen toppen tot bloeiende, ziet er heel origineel uit. True Bush was een volwassene, ongeveer 6 jaar oud.

Angela. Vladivostok. Vóór deze winter bedekte ze haar Black Magic te warm en verzette ze zich. Scheuten groeiden na overwintering gestreept - zwart, groen, zwart weer. Een week later werd het helemaal zwart. Ik wilde al een struik gooien, maar er was geen tijd. Plotseling, over een wonder, begonnen processen van onder de grond uit te breken. Nu de knoppen en je kunt duidelijk zien dat dit Black Magic is. Dat is zo vasthoudend!

Galina. Regio Moskou. Super cijfer. Ik had niet verwacht dat de hybride theevariëteit in de buitenwijken zou kunnen groeien en bloeien als in het zuiden. In het begin - enkele bloemen - opent een grote knop met golvend fluweel. Regen, de zon, ze zijn niet bang. Dan begint opnieuw bloeien - kleinere bloemen, maar op één stam meer dan een dozijn middelgrote toppen. De kracht van groei is geweldig. Ik raad iedereen aan om een ​​cijfer te kopen.

afspraak

Aan het begin van het fokken werd het ras verwijderd om te snijden. Maar hij heeft alle noodzakelijke kwaliteiten van een tuinbloem. Daarom wordt het gekweekt in bijna alle landen waar het droge hete klimaat: in Europa, Californië, Australië, zelfs op het Afrikaanse continent. In ons land is ze de universele favoriet. Verlichte gebieden en bloembedden zijn de beste plaats voor het planten en fokken van Black Magic-rozen.

In een vaas kunnen snijbloemen maximaal 14 dagen staan.

struik zwarte magie

landbouwtechniek

Het planten van deze variëteit verschilt niet van het planten van een andere hybride theesoort. Vanaf half september tot eind oktober kunt u in de grond planten, het volgende jaar kunt u een overvloed aan donkerrode bloemen bewonderen.

Het is vermeldenswaard dat het ras dol is als het wordt gevoerd. In dit geval is een vloeibare toorts heel nuttig. In het vroege voorjaar moet de struik worden gevoed met stikstofhoudende meststoffen. Zodra de eerste knoppen verschijnen, is het noodzakelijk om extra voeding te produceren met behulp van koningskaars en organische meststoffen. En zo verder tot half augustus. Verder moet de plant alleen worden bemest met kalimeststoffen. Dankzij dit dieet zullen rozen nog lang bloeien.

Vergeet regelmatig water niet. Struiken worden direct onder de wortel water gegeven. Constant wieden is vereist. Bodemlossen en mulchen worden uitgevoerd.

Ondanks de koudebestendigheid moeten de planten goed voorbereid zijn op de winter. Het is noodzakelijk om in de herfst te snoeien. Voor de winter moet je stapelen en bedekken.

Black Magic-rozen kunnen worden gepropageerd als elke soort hybride theeroos. De meest geschikte methode voor rassen die zijn gefokt voor het snijden, is snijden.

Liefde, passie en magie

Talrijke onderscheidingen bevestigen dat deze schoonheid wereldwijd wordt erkend. In 2000 ontving ze de Golden Rose-prijs in Baden-Baden. Kreeg in 2010 een prijs voor de duur van de bloei, door deel te nemen aan de wedstrijd AARS (American Society of Rosewood). Ook in 2011 ontving ze bij dezelfde wedstrijd de titel "Queen of the Show".

Bekijk de video: Our Miss Brooks: English Test First Aid Course Tries to Forget Wins a Man's Suit (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send