Groenten

Wanneer komkommerzaailingen voor de serre te zaaien

Pin
Send
Share
Send
Send


Het kweken van komkommers in een kas is in sommige gevallen bijna de enige manier om een ​​goede oogst te krijgen. Gezien het feit dat op dit moment veel verschillende broeikasopties op de markt zijn verschenen, waardoor verschillende afdekmaterialen kunnen worden gebruikt, zijn dergelijke faciliteiten voor de meeste tuinders beschikbaar. Inzicht in het kweken van komkommers in een kas is niet zo moeilijk, maar u moet rekening houden met kleine dingen.

Het lijkt misschien velen dat de aankoop van een broeikas en het planten onder het afdekmateriaal van de geselecteerde zaden voldoende is om een ​​kwaliteitsgewas te verkrijgen. Maar er moet aan herinnerd worden dat de agrotechnologie van het kweken van komkommers in een kas bepaalde subtiliteiten heeft met betrekking tot het plan voor het planten van zaden of zaailingen, het voorbereiden van het pand en de grond, het verzorgen van planten, enz. Met behulp van tips over het kweken van komkommers van tuinders met dergelijke ervaring, kunt u snel achterhalen hoe komkommers worden geplant.

De beste rassen en hybriden voor de glastuinbouw

Veel onervaren tuinders maken een grote fout door komkommers in een kas te planten die hier niet voor zijn ontworpen. Speciaal aangepast voor het planten van rassen en hybriden van komkommers kunnen goed groeien in kasomstandigheden in april en vruchten dragen van de late lente tot augustus-september.

Als het planten van zaden en komkommerzaailingen wordt uitgevoerd in de lente, wanneer de luchttemperatuur al voldoende is voor het verschijnen van bestuivende insecten en er een mogelijkheid is om de structuur te openen om hun toegang tot de planten te garanderen, is het mogelijk om komkommerrassen te gebruiken. Het planten van komkommers in de kas vereist in dit geval aanvullende maatregelen voor insecten om de kas te betreden.

In de regel worden bepaalde vroege en medio-rijpende variëteiten van komkommers die bestoven kunnen worden door bijen, gebruikt voor het planten in de kas. Dergelijke door plassen bestoven komkommerrassen die worden gebruikt voor het kweken in een broeikas omvatten:

Aangezien deze planten twee geslachten hebben, moeten bestuivers ook worden herplant. In de kas zou ongeveer 10% van alle planten mannelijk moeten zijn. Indien gewenst kunt u als mannelijke plantensoorten met een gemengd type van bloei gebruiken.

Hybride variëteiten van komkommers, die zijn gelabeld met de F1-marker, zijn bijzonder goed gebleken, omdat ze vaak niet hoeven te worden geknepen en een aantal andere procedures moeten worden uitgevoerd, wat de teelt van komkommers in de kas enorm vergemakkelijkt.

De meest populaire hybride variëteiten van dit type zijn:

 • Hercules F1.
 • Emelya F1.
 • Annushka F1.
 • Dynamite F1.
 • Atleet F1.
 • Marinda F1.
 • Buyan F1.
 • F1 mier.
 • Murashko F1.
 • Bidretta F1.
 • Twixy F1.

Het vermogen tot zelfbestuiving in kasomstandigheden is een uiterst noodzakelijke eigenschap, omdat alleen in dit geval de kans op uitval van kleur bij afwezigheid van bestuiving is uitgesloten. Als u de juiste komkommerzaden kiest, zal het kweken van groenten in een kas efficiënter zijn.

Als u vroege komkommers voor verse consumptie wilt en niet voor conservering, kunt u de volgende variëteiten in de kas planten:

 • Vicenta F1.
 • Martha F1.
 • Moed F1.
 • Sunny F1
 • Fawn F1.
 • White Angel F1.

Andere variëteiten komkommers die vaak worden gebruikt voor het kweken onder kasomstandigheden zijn onder meer Spotresistance, Willow, Russian, Regatta, Moscow, Relay, Crystal, etc. In de praktijk enkele tips voor het kweken van komkommers en het verkrijgen van geschikte zaden voor het planten in een kas, moet u op hun houdbaarheidsdatum letten, evenals of ze de noodzakelijke verwerking en testen hebben ondergaan.

Hoe zaden voor te planten voorbereiden

Wat is de technologie van het kweken van komkommers in de kas? Komkommerzaden moeten worden voorbereid voor het planten in de kas, omdat alleen in dit geval u een goede vroege oogst van deze groenten kunt krijgen. Het is mogelijk om komkommers in de kas te planten, zowel met ontkiemde zaden als zaailingen.

De ontkieming van komkommerzaden begint ongeveer 2-3 weken vóór het planten. Hoe komkommerzaden voor te planten voorbereiden?

 • Het weken van komkommerzaden wordt uitgevoerd in een ondiepe plaat, waarin je een papieren servet moet doen.
 • Leg vervolgens de zaden van komkommer neer.
 • Dan moeten ze bedekt zijn met een tweede servet. In de bak met de zaden moet je een beetje warm water gieten, maar zorg ervoor dat de zaden niet volledig met water bedekt zijn. Een goede voorbereiding van komkommerzaden is een belofte van hun snelle shoot.
 • De container moet in een plastic zak worden geplaatst en op de vensterbank worden achtergelaten, omdat de toegang tot licht in dit stadium van de ontwikkeling van planten het kiemingsproces aanzienlijk zal versnellen.
 • Direct voor het zaaien moet worden verhard. Om dit te doen, moet je de zaden 48 uur in de koelkast laten staan, de temperatuur moet tussen 0 en -2 ° C liggen.

Sommige ervaren tuinders geloven dat als u een goede oogst van komkommer wilt krijgen, zaailingen van planten van tevoren moeten worden voorbereid.

Eerst worden zaden gezaaid in plastic potten, die gevuld zijn met voedzame grond. In een beker van 1 pot of plastic met gaten aan de onderkant, kunt u 2 zaden tegelijk inzaaien. Omdat het gemakkelijk is om komkommerzaailingen te kweken, geven veel mensen de voorkeur aan deze manier. Houd de potten in de kas op een temperatuur van 22 tot 28 ° C tot ontkieming.

Voor het kweken van komkommerzaailingen is het heel goed mogelijk turftabletten of een kokossubstraat te gebruiken. De zaailing van komkommers zal in dit geval een sterk wortelstelsel vormen.

Omdat je zaailingen op het balkon kunt laten groeien, en niet alleen in de kas, kun je het al heel vroeg krijgen.

Het is heel belangrijk dat de planten voldoende licht hebben tijdens het ontkiemen van zaailingen in de kas, waarvoor vaak extra lichtbronnen moeten worden geïnstalleerd. Rek zaailingen is een heldere indicator van onvoldoende verlichting in de kas. Na kieming moet de temperatuur in de kas worden verlaagd tot 18-20 ° C. Vanaf het moment dat de zaden in potten worden geplant tot de zaailingen in de kas zijn verkregen, duurt het meestal 3 tot 4 weken. Nadat de komkommerzaailingen zijn gevormd en 1-2 echte bladeren verschijnen, kan deze worden overgeplant in de broeikasaarde.

Broeikas- en grondbewerking

De technologie van het kweken van komkommer in de kas omvat de juiste voorbereiding van zowel het pand als de grond. Het is belangrijk om te weten dat het voor het kweken van komkommers in een kas erg belangrijk is om alle voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, omdat alleen in dit geval het risico van plantschade door pathogene bacteriën kan worden verminderd en de noodzakelijke voorwaarden voor groei, eierstok en de vorming van groenten kunnen worden gecreëerd.

Het voorbereiden van kassen voor het planten van komkommers zou in de herfst moeten beginnen. Het is noodzakelijk om alle overblijfselen van planten die vorig seizoen werden gekweekt uit de kas te verwijderen. Het is noodzakelijk om de wanden van de kas of de structuur zelf schoon te maken, als film wordt gebruikt als afdekmateriaal. Voor het planten van komkommers moet de grond worden voorbereid.

De grond voor het planten in de kas moet:

 • hoge vruchtbaarheid,
 • uitstekend absorptievermogen
 • neutrale zuurgraad.

Een goed samengesteld grondmengsel is een cruciaal punt in de teelt van komkommers.

Het optimum is een mengsel van verse humus en aarde. Het grondmengsel dat nodig is om komkommers in een kas te laten groeien, kan bestaan ​​uit 50% veen, 30% uit humus en ongeveer 20% uit veldgrond. Een dergelijk substraat kan worden verdund in een 1: 1-verhouding met zaagsel van naaldbomen. Het substraat verdund met zaagsel verschilt in verhoogde vruchtbaarheid.

Alvorens de meststof op het substraat aan te brengen, noodzakelijk voor de normale groei en ontwikkeling van komkommers, is het noodzakelijk om het te desinfecteren, waarvoor een 7% -oplossing van kopersulfaat wordt gebruikt. Voor de desinfectie moet het grondmengsel zorgvuldig worden gegraven tot een diepte van 25 cm en losgemaakt met een hakmes om zelfs de kleinste brokken te verwijderen. Ongeveer 1 maand na de behandeling wordt ongeveer 2 kg kaliumsulfaat, 3 kg superfosfaat en bovendien 0,4 kg ammoniumnitraat per m³ in de grond gebracht die is bedoeld voor het kweken van komkommers in de kas.

Bemesting is met name van belang bij het plannen van de teelt van komkommers uit zaailingen, omdat tijdens de transplantatie de planten moeten worden voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen. Na een dergelijke voorbereidende voorbereiding zal de grond verzadigd zijn met verschillende substanties die nodig zijn voor de cultivatie van komkommers, maar tegelijkertijd zal deze verschillen in porositeit, wat de nodige zuurstof voor de wortels zal opleveren.

Subtiliteiten van zorg

Na het verkrijgen van hoogwaardig plantmateriaal, is het noodzakelijk grondig te begrijpen hoe komkommers op de juiste manier met zaden en zaailingen kunnen worden geplant en deze verder te verzorgen. Het is erg belangrijk om van tevoren te begrijpen hoe zaden of zaailingen in de kas worden geplant. Het schema van het planten van komkommers in een kas hangt grotendeels af van het oppervlak van deze kamer. Meestal wordt de aanplant van plantmateriaal uitgevoerd in het tweede decennium van april.

Het juiste schema van het planten van komkommers in de kas speelt een belangrijke rol, want als de planten te dicht bij elkaar worden geplant, beginnen ze met elkaar te concurreren. Het is aan te raden om lange ruggen te maken, de opening ertussen moet minimaal 75 - 100 cm zijn De hoogte van de ruggen moet minimaal 22 - 25 cm zijn Op de ruggen worden gekiemde zaden of komkommerzaailingen op 25-30 cm van elkaar geplant.

Aangezien komkommers in een kas verticaal moeten groeien, moet u het latwerk onmiddellijk aan het kasplafond bevestigen. Aan dit latwerk is touw gebonden, dat zorgvuldig aan de basis van de volwassen komkommer moet worden bevestigd. Binden wordt gedaan nadat de plant 20 cm lang is. Kweek komkommers in de kas totdat de kousenband voortdurend moet controleren of de planten tegen elkaar gevouwen zijn met antennes. Met deze opstelling beginnen komkommertakken zich vast te klampen aan de spleten en groeien ze verticaal. Er zijn andere manieren om komkommers in de kas te kweken, maar ze zijn in de regel geschikt voor een kamer met een groot vierkant. Omdat het beter is om komkommers te kweken, waardoor ze de mogelijkheid krijgen van verticale groei, geven de meeste tuiniers de voorkeur aan de vorming van verticale bedden. Zorgen voor komkommers is niet zo ingewikkeld.

Giet komkommers in de kas wordt uitgevoerd met warm water ten minste 2 keer per week. Als het warm weer is, moet er om de 2 dagen worden gedrenkt. Bovendien moet de grond eenmaal per maand zorgvuldig worden losgemaakt, om de zwakke wortels van planten niet te beschadigen. De kas moet regelmatig worden gelucht, vooral na het begin van warm weer.

Meststoffen en bemesting

Het planten en verzorgen van komkommers is niet alles wat ze nodig hebben in het proces van hun groei en ontwikkeling. Agrotechnika die komkommers kweekt, heeft te maken met het juiste gedrag van verbanden. Indien gewenst kunt u gefermenteerde gefermenteerde kippenmesttint of geweekte kruiden, zoals brandnetel, als meststof gebruiken. Ongeacht of komkommers in de tuin of in de kas zijn, ze moeten worden gevoerd omdat ze een grote hoeveelheid voedingsstoffen nodig hebben bij het vormen van de eierstok. Het is raadzaam om de komkommers minstens één keer per maand te voeren.

Indien gewenst kunt u speciale mengsels van minerale meststoffen gebruiken, die zijn ontworpen voor planten uit de pompoenfamilie.

In de regel worden dergelijke meststoffen aangebracht aan het begin van de bloei. Het is het beste om de meststofoplossing op de grond aan te brengen op een afstand van ongeveer 5 cm van de stengel. Tijdens de periode van vorming, worden de komkommers 3-4 keer meer gevoed met minerale meststoffen. Als je enkele van de geheimen kent van het kweken van komkommers uit zaailingen of zaden en het observeren van de irrigatie- en bevruchtingspatronen, kun je een goede oogst in de kas krijgen.

Ziektepreventie

Zelfs als komkommerzaden zijn behandeld voor het planten, bijvoorbeeld met kaliumpermanganaat, en de grond is ontsmet, bestaat er nog steeds een risico op het ontwikkelen van een aantal ziekten die gevaarlijk zijn voor komkommers. De meest voorkomende ziekten bij komkommers zijn peronosporosis en echte meeldauw.

Als komkommers worden getroffen door peronosporosis, kunnen de bladeren van de plant bedekt raken met specifieke olieachtige plekken met een gele of groene kleur, die later bruin worden. Als u ziekteverschijnselen vindt, moet u stoppen met de planten water geven en voeren en de komkommers behandelen met koper chloor of polycarbacine.

Met het verslaan van planten met echte meeldauw verschijnt een karakteristieke witte bloei op de bladeren, waarna ze geel beginnen te kleuren en krimpen. Als er tekenen van ziekte worden gevonden, moeten de planten worden besproeid met een oplossing van kaliumpermanganaat, een sulfamidepasta of een toortspasta. Bovendien helpt poedermeeldauw planten te bestuiven met gemalen zwavel en speciale preparaten. Als de planten op de juiste manier worden behandeld met chemicaliën, worden gekweekte groenten niet aangetast.

Voorwaarden voor het zaaien van zaden voor zaailingen

Voor normale ontwikkeling hebben komkommers vooral warmte nodig. Als de zaailingen in het onverwarmde land worden geplant, stopt het met groeien, het zal lang duren voordat het wortel schiet en je krijgt een heel middelmatig gewas. En als je de zaailingen in kopjes overdrijft, is het resultaat nog erger - de planten zullen rekken en verzwakken voordat ze worden geplant. Als u laat zaait, ontvangt u de eerste vruchten wanneer de komkommermarkt al vol is. Daarom is het zo belangrijk om te leren hoe u zelf de tijd bepaalt voor het inzaaien van uw klimaatzone.

Groentecondities van komkommers en aanbevolen datums voor het planten van zaden op zaailingen

Voor het wortelsysteem van komkommers is de optimale bodemtemperatuur 15-20 graden. In een onverwarmde broeikas warmt de aarde rond deze temperatuur op rond half april in het zuiden van het land en ongeveer drie weken later in de Centrale Belt. Voor de noordwestelijke regio's vallen de data voor het planten van zaailingen in de kas eind mei. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om rekening te houden met de weersomstandigheden: als de lente laat is, met sneeuw en vorst, warmt de kas langer op.

Wacht tot de broeikas opwarmt en breng de veredeling door

Zaailing leeftijd bij het planten mag niet langer zijn dan drie weken. Zoals uit de praktijk blijkt, wortelen zaailingen van 14-20 dagen het beste. Het duurt 2-3 dagen om zaden te ontkiemen, nog eens 3 dagen om te ontkiemen. Om de zaaitijd te berekenen, moet u nu de plantdatum in de kas bepalen (rekening houdend met uw regio en weersomstandigheden) en vervolgens 20 dagen terug tellen (14 + 3 + 3).

Voorbeeld: de kas bevindt zich in de centrale zone, de geschatte datum voor het planten van komkommers - 10 mei. We tellen 14 dagen terug om zaailingen te laten groeien, 3 dagen om te ontkiemen en 3 dagen om zaden te verwerken en te ontkiemen. Het blijkt op 20 april.

Het berekenen van de datum van het zaaien van zaden

Groeiende komkommerzaailingen

Groeiende komkommerzaailingen

Teelt van komkommer zaailingen heeft zijn eigen geheimen, zonder welke het niet mogelijk zal zijn om maximale opbrengsten te bereiken. Er is niets moeilijks, en elke beginnende tuinman zal deze kennis op zijn site kunnen toepassen.

Zaad voorbereiding

Soorten komkommers voor kassen

Broeikaskomkommersoorten

Parthenocarpic komkommervariëteiten die niet door insecten moeten worden bestoven, zouden voor de serre moeten worden geselecteerd. Zaden blijven 6-8 jaar levensvatbaar, maar driejarigen zijn het best om te zaaien. In planten uit dergelijke zaden het grootste aantal vrouwelijke bloemen, waarvan de eierstok zich ontwikkelt. Dit geldt voor zaad dat je zelf hebt verzameld. In de regel komen veel niet-conforme zaden tijdens het oogsten over, en daarom is het noodzakelijk om te weigeren voor het zaaien.

Ten eerste, kies uit de totale massa zaden met gebreken en te klein. Bereid dan een sterke zoutoplossing (een theelepel in een glas water) en giet de overgeblevenen daar. Na een paar seconden zullen alle lege exemplaren naar boven drijven en zullen de zaden die geschikt zijn voor zaaien naar de bodem van het glas zinken.

Procedure voor het ruimen van komkommers

Voer vervolgens de ontsmetting en ontkieming van het zaad uit:

  bereid een oplossing van kaliumpermanganaat (2 g per glas water) en de zaden worden daarin gedrenkt gedurende 25-30 minuten,

Behandeling van komkommerzaden in de oplossing van kaliumpermanganaat

Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de spruiten verschijnen, maar ze zijn niet de moeite waard om oververhit te raken. Bij 30 graden komen de zaden door de dag, bij 20-25 ° C, duurt het niet langer dan drie dagen en als de temperatuur onder de 15 ° C is, kunnen de zaden rotten. Kiemen versnelt alleen de opkomst van zaailingen en heeft geen invloed op de vruchtvorming van komkommers, dus je kunt het zonder doen. In dit geval kan slechts één minus - individuele zaden niet ascenderen. Om deze mogelijkheid te elimineren, moet je 2-3 zaden in elke kop zaaien, en dan gewoon de extra scheuten afsnijden en de sterkste achterlaten.

Bereiding van komkommerzaden voor zaaien: kieming

Tip! Zaden van gerenommeerde agrofirms worden verkocht al gekalibreerd en gecoat met beschermende verbindingen, en daarom hoeven ze niet gedesinfecteerd of gedrenkt te worden om niet van een dunne laag antimicrobiële stoffen af ​​te spoelen. Hetzelfde geldt voor gegranuleerde zaden, die bovendien zijn bedekt met een laag voedingsstoffen die de wortelvorming van spruiten bevorderen.

Zaaien op zaailingen

Komkommers reageren niet goed op transplantaties en de zaden worden onmiddellijk in afzonderlijke kopjes van ongeveer 300 g gezaaid.

Hoe maak je een container voor komkommerzaailingen

Почва для рассады должна иметь такой же состав, как и тепличная, что позволяет растениям быстрее адаптироваться к новым условиям после высадки в теплицу. Как правило, это дерновая земля и перегной в равных частях. Voor bodemlosheid wordt gestoomd fijn zaagsel toegevoegd (10-15% van de totale substraatmassa). Het is erg belangrijk dat de grond neutraal is, omdat de zure komkommers zich slecht ontwikkelen en bijna geen vrucht dragen.

Stap 1. Neem de potten voor zaailingen en in elk van hen maken gaten voor de stroom van water. Vervolgens vullen ze de containers met een bodemsubstraat, waarbij een rand van minimaal 2 cm hoog wordt achtergelaten, zodat de grond eventueel kan worden ingegoten.

Hoe de zaden correct te zaaien

Stap 2. Zaden worden afwisselend in potten verspreid en bestrooid met aarde voor 1,5 - 2 cm., Worden besproeid met warm water en bedekken de container met een film.

In de foto zaaiende zaden

Verpak potten

Stap 3. Voor het gemak kunnen alle potten in een brede en ondiepe pan worden geplaatst en op een warme plaats worden geplaatst. De optimale temperatuur gedurende deze periode is ongeveer 22 graden.

In dergelijke omstandigheden verschijnen de scheuten rond de derde dag. Als de zaden niet zijn gekiemd maar droog zijn gezaaid, moet u ongeveer een week wachten op zaailingen. Let op de vochtigheid van het substraat, bevochtig het indien nodig. Wanneer spruiten verschijnen, wordt de film uit de potten verwijderd en worden de zaailingen van de zuid- of westkant naar de vensterbank verplaatst. Het venster moet lichtjes worden gearceerd zodat de directe stralen niet op de gevoelige bladeren vallen.

Ingemaakte komkommerzaailingen

Verzorging voor zaailingen

Zaailingen moeten zorgen voor een goede bewatering, temperatuur en verlichting. Water geven is nodig zodat er geen water op de bladeren valt, vooral 's avonds. Als de lucht in de kamer te droog is, moeten de planten periodiek met water worden besproeid bij kamertemperatuur, die moet worden gescheiden (idealiter regen of ontdooid). Sproeien gebeurt alleen 's ochtends, zodat het vocht tegen de avond kan verdampen. Matig water, elke 3-4 dagen.

Op dit moment zijn zaailingen erg gevoelig voor de "zwarte poot". Zelfs een korte oververhitting of overkoeling van zaailingen in combinatie met overmatig vocht kan zijn uiterlijk veroorzaken. Bij de eerste tekenen van de ziekte moet de aangetaste plant worden verwijderd samen met de container, omdat het niet langer mogelijk is om het te redden en alle andere spruiten moeten onmiddellijk worden behandeld met een fungicide.

De temperatuur op dit moment mag niet hoger zijn dan 20 graden, om te voorkomen dat zaailingen worden getrokken. Bij sterke vorst is het beter om de planten uit het raam te verwijderen, omdat het kouder wordt op de vensterbank. Vermijd plotselinge temperatuurveranderingen en tocht. Een week voor het planten moet de temperatuur met een paar graden worden verlaagd om de zaailingen voor te bereiden op de nieuwe omstandigheden.

Als er niet voldoende ruimte op de vensterbank is of het raam niet al te goed verlicht is, moeten de zaailingen worden gerangschikt met een tegenlicht. U kunt gewone fluorescentielampen of speciale fitolampa gebruiken voor zaailingen. Bij bewolkt weer moeten de lampen de hele dag aan staan, op een zonnige dag is het voldoende om de planten gedurende 2-3 uur 's morgens en' s avonds hetzelfde te verlichten. Naarmate de zaailingen groeien, neemt de afstand tussen de kopjes geleidelijk toe, anders schermen de planten elkaar af.

Tip! Als ondanks alle inspanningen de zaailingen beginnen te strekken, moet de temperatuur tot 15 graden worden verlaagd en moeten de lampen 24 uur per dag blijven staan.

Komkommerzaailing in kopjes

Met deze zorg worden zaailingen vrijwel niet door ziektes aangetast en groeien ze snel. Als de planten korte, sterke stelen hebben, minstens twee of drie echte bladeren en een rijke groene kleur, zijn ze klaar om in de kas te planten.

Het schema van het vullen van grond met de groei van zaailingen

Klaar voor transplantatie in de bodem

Komkommers planten in de kas

Voor het planten van de grond in de kas losgemaakt en geëgaliseerd. Bereid de gaten voor: markeer de rijen voor komkommers en markeer in de grondgroeven op een afstand van 30-40 cm van elkaar. Over de rijen wordt het draadrooster gespannen, zodat het later handig is om de stelen van de planten te verbinden. Als de zaailingen struikvariëteiten zijn, is het latwerk niet nodig en kan de afstand tussen de gaten in de rij worden verkleind tot 20-25 cm.

Start de landing en giet de putjes met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat (0,5 l per putje) en vervolgens met schoon, warm water. De kopjes worden netjes van één kant gesneden, de plant wordt heel voorzichtig uitgenomen om de wortels niet te haken en in het gat te leggen. Een aarden kluit moet ongeveer een paar centimeter boven de grond uitsteken. Giet vervolgens de grond aan de zijkanten, samenpersende handen, opnieuw bewaterd. Wanneer water wordt geabsorbeerd, wordt de grond rond de plant besprenkeld met droge aarde - dit zal de verdamping van vocht verminderen en de vorming van een harde korst voorkomen.

Geplante zaailingen in de grond planten

Uitgerekte zaailingen worden iets anders geplant. Een voorwaarde is een goed verwarmde en losse grond. Planten worden uit de potten verwijderd en begraven in de grond tot de zaadlobben. Na het planten, is het niet nodig om de zaailingen water te geven, omdat overvochting het rotten van het verzwakte wortelsysteem kan veroorzaken. Als individuele zaailingen in bloei zijn gekomen voordat ze in de kas zijn geplant, moet u alle bloemen en ongeblazen knoppen verwijderen. Zulke planten beginnen een beetje later vrucht te dragen, maar de rest van de struiken halen ze snel in en wijken niet in opbrengst af.

Komkommers. Top dressing

Voor aanpassing hebben de planten 5-7 dagen nodig. Daarna kunt u struiken en stropdasscheuten aan het latwerk vormen. In de regel worden broeikaskomkommers tot één stengel gevormd - het is gemakkelijker om voor ze te zorgen en planten krijgen meer licht. Nu blijft het alleen nog om de struiken regelmatig water te geven, periodiek te voeren en te wachten op de oogst.

Bodembewerking en zaadselectie

 1. ​.​
 2. Maar bij het ontkiemen van zaden en het vormen van zaailingen, moet elke beginnende groenteteler begrijpen dat tijdens de eerste selectie meer dan 1/3 van alle zaden wordt gezeefd. Bijgevolg moet de hoeveelheid materiaal voldoen aan de behoeften van de teler.
 3. Komkommers in een kas worden meestal gevormd in één stengel. Daarom kunt u 4-5 dagen een ribbelplanten maken op de draad die vooraf over een rij is uitgerekt. Gegroeide stengelplanten zullen constant rond de snaar moeten draaien. Stop de vertakking om de vertakking en overmatige groei van de plant te stoppen. De kop mag niet eerder worden samengeknepen dan dat de stengel het draadrooster met 20-30 cm zal ontgroeien, maar de zijspruiten worden zo afgekneld: de onderste scheuten zijn volledig vernietigd, omdat ze zelden vruchtbaar zijn en als ze vrucht dragen, zijn ze lelijke groenten. Vanaf de vijfde foto wordt er geknepen op het eerste blad. Schiet in het midden van de steel van de stengel over het tweede blad. En hier is het bovenste deel, aan de draad, boven het derde blad.

Komkommers hebben constante aandacht nodig. Zorg is de volgende manipulaties:

Komkommers in de broeikas gaan snel in de groei en al snel hebben hun stengels andere ondersteuning nodig. Voor dit doel wordt meestal trellis gemaakt van koord of draad gebruikt, dat langs elke rij wordt getrokken op een hoogte van 150 - 200 cm. Touw wordt bevestigd aan elke lat aan het latwerk, en de cultuur wordt zorgvuldig vastgemaakt op een hoogte van 10-15 cm boven de grond met een vrije lus. Daarnaast zijn er andere manieren om komkommers verticaal te kweken.

 1. Komkommer is een favoriete groente van velen, die niet alleen lekker is, maar ook heel gezond. Het is niet verwonderlijk dat veel tuinders klaar zijn om het hele jaar door deze teelt te laten groeien, met behulp van een kas en een kas. Om een ​​uitstekende oogst te bekomen, moet je een paar belangrijke regels kennen: wat is de beste keuze van zaden, wanneer komkommers moeten worden geplant en hoe ze goed moeten worden verzorgd.
 2. Bestaat uit het vastmaken van wimpers op steunen (trellis), voeden met as en andere kalimeststoffen, snoeien of knijpen (afhankelijk van de
 3. Gewoon verbrand. Thermometers voor het meten van de temperatuur van lucht en grond geïnstalleerd in
 4. Plaats verse mest in een hoog langwerpig bed in
 5. Geweekte komkommerzaden op de foto
 6. Zodra de komkommers in de kas zaplodonaut zijn, moet het fruit elke dag worden verwijderd om overrijping en overbelasting van de hele plant te voorkomen.
 7. Gelukkig zijn er op dit moment een groot aantal. In de regel kiezen hoveniers een of meerdere plantenvariëteiten op basis van verschillende vereisten: de vorm en de grootte van komkommers, vruchttijd, smaak, verder economisch gebruik van het fruit, de locatie van de eierstokken.
 8. Regelmatig water geven
 9. superfosfaat.
 10. Verwijder de eerste komkommers snel - het stimuleert de vruchtvorming.
 11. "Willow."
 12. Komkommerzaden worden, net als bijna alle andere, het beste verwerkt voor het zaaien.

Serre met komkommers

 1. Komkommer kas
 2. Om te beginnen met het planten van komkommerzaden in de kas, moet je de timing weten. Om gekiemde zaden te planten, moet je eerst kleine containers met voedingsbodem scheiden, de spruit zal zich snel ontwikkelen en na een paar weken begint het stengelsysteem zich te ontwikkelen. Als de vroegste komkommers in de eerste dagen van maart worden geplant, moeten de zaden twee of drie weken eerder worden gepoot.
 3. http://youtu.be/MkA0MtQOvS4
 4. Het assortiment komkommers voor kassen is zeer breed, bovendien zullen fokkers niet stoppen en nieuwe variëteiten blijven brengen. Daarom is het nogal moeilijk om ze allemaal op te sommen. Maar u kunt de meest populaire soorten selecteren die het best geschikt zijn voor het woonklimaat.
 5. Kunstmesttoepassing
 6. Nadat de vermelde componenten zijn gemaakt, worden de bedden geharkt.
 7. De vorming van de struik begint na het verschijnen van 8-10 echte bladeren. Maak op dit moment "verblindend" - knijpen in de lagere knooppunten van de nieuwe zijscheuten. In de volgende knooppunten (meestal 5-6 knooppunten) schiet knijpen op 1 komkommer en blad. Hierna knijpt de zijscheut op 2-3 bladeren of fruit. Na het bereiken van de groei van het tapijt, wordt de hoofdzweep er een paar keer omheen gedraaid, vastgebonden en geknepen.
 8. "Rykovsky".
 9. Het land waarin ze komkommers planten, moet aan de volgende eisen voldoen:
 10. ) Bestrijding van plagen en ziekten
 11. Evenals normale overdag luchten
 12. . De breedte van de bedden - 1 m, lengte - zoals je wilt. Plaats een laag vruchtbare, losse grond op het bed - minimaal 25 cm.
 13. Het planten van komkommers in de kas in de vorm van zaden zou dat niet moeten zijn, omdat het wortelstelsel nog steeds slecht ontwikkeld is en de kans op "overleven" ongelooflijk laag is.

Voorkom tocht in de kas. Het wordt aanbevolen om een ​​broeikas alleen te openen als de temperatuur hoger is dan +30 ° C en slechts aan één kant.

Balagan. Dit is een hele groep variëteiten, waaronder een aantal van de meest populaire zelfbestoven hybriden: Urban Gherkin, Kolibri, Calendar, Balcony, Machaon. Deze variëteiten zijn zeer winterhard en smakelijk, kunnen bedoeld zijn voor conservering en voor eten in rauwe vorm.

Manieren van opstelling van bedden

Het planten van komkommers in de kas gebeurt met behulp van zaden of met behulp van zaailingen. Tuinders delen graag hun ervaringen in verschillende fora, dus

Geplante komkommers in de kas hebben zeer zorgvuldige zorg nodig. Gebruik voor het sprenkelen warm water. In de winter wordt het aanbevolen om het gewas op een zonnige ochtend water te geven. Bij het begin van warme dagen wordt 2 keer per week water gegeven en op zonnige dagen wordt dit tot 3-4 keer verhoogd. Bodemvocht moet op een niveau van 60-80% zijn. Bovendien is het noodzakelijk om een ​​ondiepe loslating te maken. Hierdoor blijft de luchtdoorlatendheid van de grond behouden en wordt wortelrot voorkomen. De kas moet regelmatig worden geventileerd. Na het vaststellen van stabiel warm weer, laat de kas de hele dag openstaan.

Zaailingen planten

komkommerSerre en serres

Als de broeikas is gemaakt van polycarbonaat, moet het planten van komkommers uit zaden worden uitgevoerd in gereinigde en bevruchte grond. Om te zien hoe het hele proces van het planten van komkommers plaatsvindt in een kas, moet u vertrouwd raken met het videomateriaal dat hieronder wordt voorgesteld.

De grond mag niet erg nat zijn anders zullen de komkommers in de kas afsterven.

 1. Courage.
 2. Kouseband- en bushvorming.
 3. Het is gemakkelijk om de meest geschikte manier van landen te kiezen
 4. Als voer kunt u kant-en-klare minerale meststoffen gebruiken of een infuus met infusie van brandnetel, kippenmest en toorts gebruiken. Gedurende het hele seizoen, wordt deze cultuur aanbevolen om niet meer dan 5 keer bevrucht te worden.
 5. "Marfinskiy".

Uitstekende absorptie en doorvoer.

 1. En oogsten. We schreven in detail over
 2. Help bij het handhaven van een optimale temperatuur. Deze temperatuur is voor
 3. Komkommerzaden (hybriden en komkommervariëteiten voor kassen
 4. Directe bereiding van komkommerzaden voor planten in kasomstandigheden vereist uitgebreide ervaring. Voor een jonge groenteteler is het niet zo eenvoudig om het alleen te doen. Het zal nodig zijn om een ​​aantal voorbereidende momenten uit te voeren. Denk aan de voedingsvoeding en de tijd en periode van het planten van zaden in de grond. Lees de beoordeling van wat voor soort komkommer het meest productief is voor de kas.

Plant planten niet te dik.

Het vormen van een struik, zorg en ongediertebestrijding

Deze zelfbestoven komkommer is vroegrijp - de eerste vruchten kunnen worden geoogst op 44-47 dagen.

Waterkomkommers in de kas kunnen alleen warm water zijn.

Voor jouw site.

Dichtbij neutrale reactie.

Een plek kiezen voor de kas

, Zie hieronder), gelijkmatig verdelen

Waarschuwing! Voor het planten van komkommerzaden in de kas moet de eerste helft van de dag worden gebruikt. En de beste tijd hiervoor is van 8 tot 11 uur in de middag.

Correct vormen komkommers in de kas.Moed is resistent tegen vele ziekten en geeft een vrij hoog rendement. De maten van een vrucht bereiken 14 cm.In de winter wordt het water 's ochtends gedrenkt.

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Als je de zaden meteen zaait, bestaat het risico dat je een groot aantal kale bloemen krijgt. Dergelijke planten zullen in de toekomst geen vruchten afwerpen.

Het belangrijkste probleem van broeikaskomkommers is peronosporose, echte meeldauw, draadwormen, mijten, bladluizen, mieren, trips en ziektekiemen van de kiemvlieg. Om ze te bestrijden, zijn er veel kant-en-klare effectieve medicijnen en producten bereid volgens populaire recepten. Ook zullen tijdige preventieve maatregelen worden gebruikt om het gewas te beschermen tegen gevaarlijke plagen en ziekten, waardoor komkommers gezond worden in kassen en een rijke oogst geven."Ganata".Experts geloven dat de beste grond voor een broeikas of broeikas een mengsel is van verse humus en zode bodem.

Bodemvoorbereiding

In een speciaal artikel: komkommers. Teelt, verzorging, probleemoplossing.

Varieert van + 18-30 graden.4 planten per vierkante meterSoms gebeurt het dat zaden die grondig zijn gedroogd en van tevoren zijn voorbereid, om wat voor reden dan ook "weigeren" te ontspruiten. Daar zijn veel redenen voor, maar de belangrijkste zijn:

Verwijder het fruit regelmatig.

 • Connie. Uitstekend geschikt voor filmkassen en kassen. Komkommers hebben een cilindrische vorm en uitstekende smaakkenmerken, zodat het fruit kan worden gebruikt voor verse salades en voor het beitsen. Ook biedt deze variëteit een goede opbrengst - 16 kg / m2.
 • En alleen op zonnige dagen. Als het buiten een warm seizoen is, worden de komkommers twee keer per week bewaterd. Als het weer warm en zonnig is, dan is het om de andere dag gedaan. Op 1 vierkante meter heeft u 7 liter water nodig.
 • Om zaailingen te laten groeien, moet je meer tijd en moeite spenderen. Maar er zijn meer kansen om een ​​goede oogst te krijgen.

Niets is gemakkelijker dan het kweken van komkommers in een kas. Dit is niet alleen een interessante les, maar ook dankbaar. Het is zo aangenaam om verse komkommers op tafel te hebben in de winter of in het vroege voorjaar.

Kies voor het zaaien de grootste zaden om voor 100% kiemkracht te zorgen.

 • Om in te groeien
 • "Branden" van mest
 • . Week en ontkiem

Hoe vroege komkommers in koude streken te laten groeien? In de Middenriem of in Siberië in april en soms in mei is het nog steeds te koud om komkommers in de volle grond te planten. Een serre met een warm bed komt te hulp. Deze technologie zal het mogelijk maken om een ​​hoog rendement aan komkommers bij de vroegste aanplant te verkrijgen.

Tijd en methode voor het planten van komkommers

Om een ​​hoge opbrengst aan komkommers in de kas te krijgen, zijn geen speciale en complexe acties vereist. Het belangrijkste is het verlangen, de aandacht en de zorg voor uw kas.Berendey. Deze keuze is perfect voor die tuinders die de voorkeur geven aan srednepletistye planten. Uiterlijk kan de vrucht beschreven worden als cilindrisch, klonterig, lengte bereikt 10 - 14. cm Het planten van komkommers in de kas is gemaakt door zaad, maar sinds Berendey goed gewend is en in de schaduw, kan het zelfs op het balkon of de vensterbank van het appartement worden gekweekt.Soms wordt het losmaken uitgevoerd. Het zou niet diep moeten zijn. Dit wordt gedaan met het doel van luchtpenetratie naar de wortels. Dus ze zullen zich beter ontwikkelen en het risico van verval elimineren.

Als de kas is uitgerust met polycarbonaat, kan elke methode worden gebruikt. Negatieve externe invloeden worden tot een minimum beperkt.

In de kas produceren komkommers een veel beter gewas dan gewassen in open omstandigheden. Bovendien is de vrucht zelf groter, sappiger. Om het proces van begin tot eind beter te begrijpen, is het het beste om te zien hoe komkommers groeien in een kasvideo.

Daarnaast kunt u voor de kas en de kas vroege variëteiten oppikken, zelfbestuivend, apart voor sla of zouten. Также специалисты советуют присмотреться к некоторым голландским сортам, которые превосходно себя чувствуют в пленочной теплице и дают раннее дружное плодоношение.​

​В качестве субстрата подойдет смесь торфа, перегноя и полевого грунта. К нему можно добавить опилки хвойных деревьев, что только положительно скажется на урожайности огурцов. Технология подготовки почвы очень простая. После уборки урожая и его растительных остатков проводится обеззараживание почвы. Для этого можно использовать 7% раствор медного купороса. Vóór de procedure wordt de aarde tot een diepte van 25-30 cm uitgegraven en daarnaast is het wenselijk om het land te verrijken met voedingsstoffen voor het planten. Kunstmest kan kant-en-klaar worden gekocht in gespecialiseerde winkels of om de meest betaalbare voor veel in de zomer bewoners - gewone mest te gebruiken.Beschermde grondBedden met komkommers

KomkommerzadenTe zien. ook: komkommers. Teelt, verzorging, voeding, probleemoplossing,De foto toont komkommerzaden voor het planten in de kas.

Als de kas zich in een schaduwrijke omgeving bevindt en je hebt niet genoeg tijd om een ​​goede verzorging van de plant te garanderen, moet je proberen deze rassen van komkommers en hybriden zoals thuis, regatta, wilg, relais of Marfinsky te laten groeien - ze zijn pretentieloos in de zorg, pijnloos tolereren onregelmatigheden in irrigatieschema en gebrek aan zonlicht.

Periodiek wordt de kas geventileerd. Terwijl er wordt gewerkt aan water geven of losmaken, tilt het paneel enigszins op. Als de dag warm en windstil is, kunt u de kas de hele dag openen.

Zorg voor broeikaskomkommers

Geschatte regeling voor het planten van zaden.

 • Goed bewezen:
 • Hybride variëteiten van komkommers voor kassen
 • Verwarmingskas
 • broeikas

Met vele jaren succesvolle ervaringDe eerste betreft de aankoop van zaailingen in de land- of tuinbouwmarkt,Er wordt geloofd dat Zozulya meer dan vruchtbaar is: op een vierkante meter kun je maximaal 45 kilo komkommers verzamelen. Daarom was hij zo dol op tuinders.

Zelfs in de winter houden komkommers in kassen een groot aantal verbanden. Goede mest.

. Geplant zaailingen in potten kunnen eind januari zijn, wanneer de temperatuur 23 graden Celsius zal bereiken. En het kan worden overgebracht naar de bodem wanneer de plant ten minste 4 bladeren vormt. In de kas moet de temperatuur op 25 graden worden gehouden.

Het gebied zou de noordelijke en oostelijke winden niet moeten blazen. Volledige bescherming van de kas tegen alle negatieve factoren is daarom onwaarschijnlijk

In koude streken is het gebruikelijk om komkommers op "warme" bedden te planten. Hiervoor wordt mest of compost in een kas of kas gebracht. Verse mest wordt geplaatst in een speciaal langwerpig hoog bed, waarvan de breedte ongeveer 1 m is. Boven de mest wordt losse grond gegoten en alles wordt overvloedig bewaterd."Fawn F1".(F1). Voordeel hiervan

Daarna begint de temperatuur geleidelijk af te nemen. Deze factoren, evenals de aanwezigheid van kunstmatige verlichting in

Niet verplicht. Als u zaadkieming niet vertrouwt, plaats dan 2 zaden in elke well, dan zult u een zwakkere plant onder de wortel moeten snijden. Het is beter om niet dikker te worden

Mogelijke problemen

Het kweken van vroege komkommers in kassen en kassen in Siberië en een bespreking van komkommerrassen voor broeikassen

 • De tweede optie omvat zelfontkieming van zaden. Dit proces kan een aanzienlijke hoeveelheid tijd vergen, maar het zal aanzienlijk besparen op biomateriaal.
 • April-variëteit - deze komkommerzaden voor kassen en de serre kunnen in open grond worden gezaaid. Vruchten verschillen in vrij grote maten: een vrucht kan 300 gr bereiken. April komkommers verdragen perfect koude en zijn resistent tegen verschillende ziekten. Door verschillende soorten op de site te combineren, kunt u de benodigde oogst voor zowel dagelijkse consumptie als conservering krijgen.
 • Zowel minerale als organische supplementen worden gebruikt.
 • Met betrekking tot de winterkweek van komkommers in de kas, kunnen we het volgende opmerken. Komkommers groeien alleen in de winter in een kas van polycarbonaat. Rassen hiervoor zijn geselecteerd zelfbestoven. Ook bij het kiezen van een cijfer

Het is beter om een ​​hek te bouwenZaai de zaadcultuur, spreid ze gelijkmatig over 4 planten per 1 m². Week en ontspruit komkommers voordat dit niet nodig is. Het is beter om 2 zaden in één put te planten. Na het zaaien worden de bedden bedekt met een film of ander licht materiaal dat over de bogen wordt gespannen. Koop een soort kas in de kas. Dergelijke acties zijn nodig voor extra verwarming van de kweek."Emelya F1".

Record navigatie

Het planten van komkommers met zaden en soms zaailingen in het open veld of de kas is altijd bezig met een groot aantal tuinders, tuinders, omdat deze groenten bijna overal worden gekweekt. Deze cultuur wordt gekenmerkt door uitstekende opbrengst, actieve ontwikkeling van scheuten, snelle rijping. Dat is de reden waarom veel mensen die beginnen met tuinieren vertrouwen hebben in hun succes, maar ze eindigen met een kleine oogst en soms kunnen ze deze groenten helemaal niet laten groeien.

Met schijnbare eenvoud is het kweken van komkommers geen gemakkelijke taak. Het eindresultaat, uitgedrukt in vers en ingeblikt fruit (een salade voor de winter van deze groenten is iets waard!), Wordt beïnvloed door verschillende factoren. Veel mensen, om te voorkomen dat planten met het gebruik van zaad, gebruiken een betrouwbaardere methode van groeien - zaailing. Deze keuze is te wijten aan het feit dat bij ontvangst van komkommers uit zaden, over het algemeen nadelige factoren alle plantingen kunnen bederven. Dit kan gebeuren in de volle grond en in de teelt van groenten in de kas. Om dergelijke overlast te voorkomen, moet men de basisregels voor het planten van zaden met komkommers (hier zijn de beste variëteiten) en zaailingen in de volle grond en in de kas leren.

Onvoldoende bodemvocht

Omdat komkommers erg van water houden, hebben ze constant water nodig. Sommige mensen zaaien de zaden in de grond en, na ze een paar keer te hebben bewaterd, vertrouwen op vriendelijke scheuten van groenten. Bij het telen van deze groente in het open veld, evenals in de kas, heeft het vochtige grond nodig. Wanneer het opdroogt, kunnen de komkommerkiemen soms zelfs niet door de gedroogde grond breken.

Verzorging en voorbereiding van oplossingen

Gebruik deze methode om sterke zaailingen te laten groeien. Deze procedure helpt het percentage kieming te verhogen en stimuleert de actieve groei van jonge planten. Gebruik voor het weken verschillende versies van waterige oplossingen.

De hoeveelheid actieve ingrediënten op 1 liter water. Om de oplossing te bereiden, nemen we (naar keuze): methyleenblauw (300 g), zinksulfaat (2 g), boorzuur (20 mg), zuiveringszout (5 g). Zaadmateriaal wordt gedrenkt in een van de bovenstaande oplossingen gedurende 24 uur. Daarna drogen we ze en produceren zaaien in open grond.

kleuring

Een positief resultaat wordt verkregen bij de voorbehandeling van zaad. Deze procedure is nodig als een preventieve maatregel om ziekten en het voorkomen van plagen te voorkomen. We desinfecteren komkommerzaden van tevoren of vlak voor het zaaien. Gebruik een aantal geneesmiddelen, zoals Fentiuram (3 g / 1 kg) of TMTD (4 g / 1 kg).

ontsmetting

In een donkerroze oplossing van kaliumpermanganaat gedurende 30 minuten, bevordert deze actie het uiterlijk van minnelijke scheuten. Na deze behandeling worden de zaden gewassen in schoon water, gedroogd en in open grond gezaaid. Kaliumpermanganaat is een sterk oxidatiemiddel dat sporen en bacteriën doodt.

ontkieming

Populaire receptie. We plaatsen ze in een kleine container in een vochtige doek (gaas) en laten ze op een warme plaats liggen, bedekt met glas. Een paar dagen later zullen komkommerzaden opzwellen en ontkiemen. Giet, indien nodig, water in een bak met gedrenkt materiaal om te voorkomen dat ze uitdrogen. En het zou op kamertemperatuur moeten zijn. Na 1-2 dagen zullen de zaden van groenten opzwellen en zal de punt van de wervelkolom doorbreken.

De sterkste exemplaren van planten worden verkregen uit het zaad dat als eerste scharniert. Ze bieden de mogelijkheid om een ​​overvloedige oogst aan fruit te krijgen. Kiemen van komkommerzaden laat je ook toe om een ​​vriendelijke zaailing te krijgen, die dezelfde verzorging nodig heeft. Het enige serieuze probleem van zaadkieming is de moeilijkheid om de temperatuur op hetzelfde niveau te houden. Ook, in het geval van vroegtijdig planten van kromme zaden, kunnen verstrengeling van stengels en wortels van scheuten optreden, wat leidt tot het afbreken ervan. Gebruik bij het werken met ontkiemde zaden een pincet om de kleine plant niet met uw vingers te beschadigen.

Komkommerzaden voor serres en kassen - doe het zonder bijen

Deelde onze lezer Ksenia Yuryevna.Om de mogelijkheid te krijgen om het hele jaar door verse groenten te eten, regelen veel kassen gemaakt van polycarbonaat of film. Lees de komkommeronderhoudsinstructies in de kas op deze pagina.

 • In het voorjaar voelen we ons acuut een gebrek aan vitamines en een verlangen om verse groenten te eten. En komkommers, waar het hele jaar door vraag naar is, worden in het voorjaar de meest voorkomende en meest wenselijke groente op tafel. We marineren en zout ze ook met plezier, daarom is er in de aanwezigheid van een stuk land een geweldige kans om ze zelf te laten groeien. Maar om de eigenaar van een vroege oogst te worden en de zaailingen en het gewas zelf te redden van de lentevorst, zou de beste optie zijn om komkommers in een kas te kweken. Hoe komkommers in de kas te planten en hoe de beste resultaten van de oogst te behalen, deze vragen stellen zich alle beginnende hoveniers voor. Wat is hier voor nodig?
 • Dat brengt vanaf het begin van de bloei tot de oogst. Tijdens de groeiperiode moeten ze minstens 5 keer maken.

Moet opletten dat ze bestand zijn tegen het gebrek aan zon en lage luchtvochtigheid

Welke het ontwerp zal beschermen.

Bodemvoorbereiding

Komkommers onderscheiden zich door een oppervlakkig zacht wortelgestel, daarom moet de grond voor hun aanplant speciaal zijn - lichtgewicht, voedzaam, vochtabsorberend en goed ademend. Deze grond kan worden bereid uit gelijke delen van humus, veen en tuingrond.

Om de oogst zo vroeg mogelijk te krijgenkassen zijn gevuld met mestbedden die warm zijn gemaakt. Deze bedden zijn als volgt gemaakt:

 1. In de kas moet je een hoog bed maken, waarop mest wordt geplaatst.
 2. Een vruchtbare grond voorbereiden, welke mest dekt. De grondlaag moet minimaal vijfentwintig centimeter zijn.

Op een warm bed worden de zaden verhit en worden er scheuten gemaakt verschijnen binnen drie tot vier dagen. Het nadeel van het kweken van komkommers op mest is dat wanneer de temperatuur van de lucht hoog is, het organische materiaal erg heet wordt en de planten kunnen verbranden. Daarom moet u de temperatuur van de lucht controleren, die in de kas tussen +18 en +30 graden moet zijn.

Zaad selectie

Voor gebruik binnen zijn geselecteerde hybride variëteiten van groenten. Ze hebben zelfbestuiving, beginnen eerder vrucht te dragen en zijn resistent tegen verschillende ziekten. Deze hybriden omvatten:

 1. Nieuwe F 1 - een variëteit met een goede smaak, waarvan vijftig dagen na ontkieming, je een oogst kunt krijgen. Zaden worden van elkaar gezaaid op een afstand van vijfenveertig centimeter.
 2. Annie F 1 - ziekteresistente, bestuivingvrije, hoogrenderende komkommers, die worden aanbevolen voor zouten.
 3. Dynamite F 1 - hoogproductieve variëteit die geen bestuiving vereist voor planten en groeien in kassen. Het zaaien van zaden gebeurt in stappen van vijftig centimeter.
 4. Emelya F 1 - zelfbestoven komkommers, rijpende vijfenveertig dagen na opkomst. Elk fruit weegt maximaal honderdvijftig centimeter.
 5. Hercules F 1 - ziekte-resistente, schaduwtolerante, laatrijpe variëteit. Bij het planten op een bed moet de afstand tussen planten minstens vijftig centimeter zijn.

Naast hybriden kunnen komkommers ook worden gekweekt in kassen, die tuinders jarenlang hebben gekweekt. Deze omvatten variëteiten:

Zaaiende zaden

Wanneer komkommers planten in de kas? Zaaien van zaden direct in de grond kan pas worden uitgevoerd nadat de grond in de kas goed is opgewarmd. Als u uw eigen gebruiktin plaats van gekocht plantgoedvóór het zaaien wordt het verwerkt:

 1. Om zaden geschikt voor planten te selecteren, moeten ze een paar minuten in een zoutoplossing worden geplaatst. Pop-upzaden worden weggegooid.
 2. Week het plantgoed enkele minuten in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat en spoel het vervolgens onder stromend water af.
 3. Wikkel de zaden in gaas, giet warm water en laat een dag opzwellen.

Voordat er in de kas wordt gezaaid, worden bedden klaargemaakt die moeten worden afgeworpen met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Komkommerzaden moeten zo worden geplaatst dat niet meer dan vier planten per vierkante meter. Zaden worden twee of drie centimeter in de grond begraven, besprenkeld met aarde en bewaterd. Van bovenstaande bedden kun je bedekken met een film die vocht vasthoudt en de grond niet laat opdrogen. Het moet elke dag een tijdje worden schoongemaakt om de beplanting te luchten en, indien nodig, de grond te bevochtigen. Zodra de scheuten verschijnen, wordt de schuilplaats verwijderd.

Als komkommers werden geplant op een warm tuinbed in een kas, overdag bij warm weer, moeten aanplantingen worden uitgezonden en alleen voor de nacht worden afgedekt. In gebieden met een warm klimaat kan compost worden gebruikt in plaats van mest voor het regelen van een warm bed.

Zaailing zorg

Wanneer scheuten verschijnen, worden overplantende tanks op een goed verlichte plaats geplaatst waar geen direct zonlicht is. De luchttemperatuur voor zaailingen gedurende de dag moet binnen +22 graden zijn en 's nachts - ongeveer +16 graden. Om jonge planten niet uit te rekken, moeten ze worden voorzien van extra verlichting. Hiervoor kunt u fluorescentielampen gebruiken.

Bij het verzorgen van zaailingen moet het regelmatig worden bewaterd. Water moet overvloedig zijn. Water de scheuten moeten ongeveer een keer per week zijn, zodat de grond in bekers werd het volledig bevochtigd. Overtollig water van pallets moet worden afgetapt.

Nadat de twee echte bladeren op de zaailingen verschijnen, worden ze gevoed met nitrophoska. Een theelepel kunstmest wordt vooraf verdund in een liter water.

Twee dagen voor het planten van komkommerzaailingen in de kas, wordt het gevoed met een mengsel van minerale meststoffen. Voor de bereiding in tien liter water lost u op:

 • superfosfaat - 40 g,
 • kaliummeststof - 10 g,
 • ureum - 15 g

Tien liter voedingsoplossing wordt gebruikt om twee vierkante meter grond te voeden.

Beitsen zaailingen

Als komkommers in dozen werden geplant, toen ze op deze twee echte bladeren verschijnen, worden de planten in aparte potten geplant. Voor het plukken wordt de grond waarin de zaailingen groeien goed gemorst. Met behulp van een speciale spatel of vork komt elke plant uit de grond. Dit moet zorgvuldig gebeuren om niet van de grond te schudden. De zaailing wordt geplaatst in een bak gevuld met aarde, de wortels worden besprenkeld met aarde en bewaterd. Plant picking vertraagt ​​de oogst ongeveer een week.

Alvorens zaailingen in een kas of serre te planten, wordt het aanbevolen om de planten te behandelen met een oplossing van Epin of Immunocytophyte.

Zorgen voor komkommers in de kas

De eerste keer na het planten in de bodem is het nodig om de planten schaduw te geven tegen de zon en vaak water te geven. 'S Middags openen en ventileren bij warm weer de kassen en kassen. Bij koud weer en 's nachts moeten ze gesloten zijn.

Voor de bloei worden komkommers elke vijf tot zeven dagen bewaterd. Er wordt drie tot zes liter water in elke vierkante meter grond gegoten. Tijdens de bloei en ontluikende frequentie neemt de overvloed aan irrigatie toe. Een vierkante meter grond wordt elke twee tot drie dagen bewaterd met zes tot twaalf liter water. Watergift wordt aanbevolen in de avond of vroeg in de ochtend.

Giet komkommers bij de wortel, zodat er geen water op de bladeren valt. Na het besproeien moet de grond voorzichtig en niet erg diep worden losgemaakt, anders kunt u het wortelstelsel van planten beschadigen.

Water komkommer moet zo zijn dat de grond nat is, maar niet nat. Overtollig vocht in de bodem kan leiden tot het verslaan van planten schimmelziekten. Als de komkommers echter niet voldoende vocht bevatten, zullen de vruchten bitter worden.

Een seizoen lang moeten planten zes tot acht keer worden gevoerd. Om dit te doen, kunt u een oplossing van teerling of vogelpoep gebruiken. De eerste keer dat de planten tijdens de bloei worden gevoerd en vervolgens eenmaal in de twee weken. De voedingsoplossing wordt alleen op een vochtige grond aangebracht en valt niet op de bladeren.

Zodra de antennes op de struiken verschijnen, worden ze vastgebonden met touwen of steunen die van tevoren zijn voorbereid. Naarmate planten in de eerste vier sinussen groeien, worden de onderste bladeren verwijderd. Dit wordt gedaan zodat de landingen niet te dik zijn.

Als zelfbestoven hybriden worden gekweekt in de kas, worden de zijscheuten niet vastgepend. De struiken zelf worden gevormd in een, twee of drie stelen.

Als je alle regels kent voor het planten van zaden en het verzorgen van komkommers in een kas, kun je een goede oogst groenten op je perceel verbouwen en salades maken of oogsten voor de winter.

Populaire soorten - kies de juiste

De eerste scheuten verschijnen meestal na 4-5 dagen. Het is noodzakelijk om ze overdag te luchten. Het is noodzakelijk om de temperatuur van de bodem en lucht van nabij te volgen. Zelfs op een koele dag, maar in de felle zon kunnen de planten "verbranden". De optimale temperatuur voor de groei van jonge komkommers is + 18- + 30ºС. Het mestbed zelf "verbrandt" ongeveer een maand, waarna de temperatuur geleidelijk afneemt. Met deze factor moet rekening worden gehouden bij het berekenen van de tijd voor het plaatsen van bedden en het zaaien van zaden.

 • "Annushka F1".
 • In hun, Er moet rekening worden gehouden met het berekenen van de tijd van het apparaat mestbedden enHet zal verminderen
 • In koude gebieden voor
 • Serres in polycarbonaat hebben een hoge mate van betrouwbaarheid en duurzaamheid. Они могут прослужить не один год. Единственно, что следует помнить при их использовании – это то, что почву в такой теплице регулярно нужно обновлять. Она быстро теряет свои питательные свойства.​

Для теплиц без режима – когда мало времени

​Схема высаживания огурцов в теплице с обогревом.​

​Желательно делать корневые и внекорневые подкормки. Корневые делают в солнечную погоду, внекорневые в пасмурную. Goede plant reageert op sporenelementen. De bladeren kunnen worden besproeid met de volgende oplossing: 10 liter water, 8 g kaliumzout, 10 g superfosfaat, 5 g nitraat.

Nog voor het planten van komkommers, worden het plantschema en de wijze van water geven van groenten berekend. De verhuurder moet weten op welk niveau het grondwater wordt gestort. Voor komkommers moeten ze op een diepte van ongeveer 1,5-2 meter zijn.

Correct planten van komkommers in de kas, kas

Voor degenen die, om welke reden dan ook, geen mest willen of kunnen gebruiken, is er een waardig alternatief - tuincompost. Het kan het gebladerte, het zaagsel, de toppen en het organisch materiaal van vorig jaar omvatten. Hoe meer vers en groen afval in de compost zit, hoe "warmer" het bed zal zijn. Het principe van het creëren van bedden is vergelijkbaar. Het wordt aanbevolen om komkommers in compost te planten die al zijn ontkiemd. Verdere zorg verschilt ook niet van de verzorging van komkommers geteeld op mest. Het enige om te overwegen is dat de temperatuur in dit geval iets lager zal zijn. Daarom is deze methode voor het kweken van komkommers meer geschikt voor warme streken. Koude gebieden kunnen het alleen gebruiken voor het planten van zaailingen na het opwarmen van de lente.

Zaailingen van komkommers voor de kas

, En ook in lage arbeidskosten (ze hoeven niet te worden geknipt / geknepen). Te koop zijn er speciale

. Bedek het bed niet met een film of een licht bedekkend materiaal dat zich over de bogen uitstrekt, in een opstelling

Planten, verzorgen en de vorming van komkommers in de kas

Gebruik mest- of compostbedden (zogenaamde "warme" of "warme" bedden), die in de lente zijn opgesteldDergelijke gecultiveerde planten zijn het meest resistent in type. Gegarandeerd voor een goede oogst. Er moet ook worden aangenomen dat de variëteiten van dit type, met de juiste verzorging, alleen vruchten met een hoge smaak zullen geven. Beoordeling van meststoffen voor komkommers in de kas hier: http://kakteplica.ru/rasteniya-v-teplice/ovoshhi/ogurcy/obzor-udobrenij-dlya-ogurcov-v-teplice.html.

Vanaf het allereerste begin is het noodzakelijk om resten van de vorige oogst te verwijderen en de bovenste laag grond te verwijderen, ongeveer 5 cm. Dit gebeurt omdat het in deze bovenste laag is dat de ziekteresten accumuleren, wat vervolgens zal leiden tot ziekten en mogelijk tot de dood van de zaailingen. Als uw kas van hout is, moet u alle houten oppervlakken met kopersulfaat behandelen en moet de oplossing sterk genoeg zijn om te worden gedesinfecteerd. Als de broeikas van metalen structuren, dan zijn ze het best geschilderd.

Komkommers in kassen kunnen de volgende parasieten tegenkomen:

In de winter moet u zorgen voor de vorming van de bovengrondse delen van de plant. Om een ​​komkommer succesvol te ontwikkelen, is deze vastgebonden.

Voorwaarden voor hoge opbrengst

 1. Gebruik gewone plasticfolie
 2. Vanaf begin februari begint het planten van komkommers in kassen in kassen en voorjaarstuinen die zijn uitgerust met "warme" bedden. In een kas met technische verwarming en op één biobrandstof kunt u al in april komkommers planten, maar in gewone filmkassen wordt op een eenvoudige zonneboiler niet eerder dan in mei geplant.
 3. "Annie F1".
 4. Broeikaskomkommersoorten
 5. Als het niet mogelijk is verse mest te krijgen, kunt u een warm tuinbed van het gebladerte, de toppen, het zaagsel, de spaanders, het plantaardige afval van vorig jaar van de tafel en ander organisch materiaal verzamelen dat meestal in tuincompost gaat. Beginsel van creatie

Serre in de serre voor komkommers

Broeikas of broeikas

Tegenwoordig worden er ongeveer 60 soorten komkommer gefokt die geschikt zijn voor kweken op kassen. Ze verschillen allemaal in de zorgmethoden (water geven, planten, bemesten, bemesten, maar ook stading en kousenband - alles wordt individueel voor elke klas uitgevoerd). Voor een seizoen moeten er verschillende soorten komkommer worden geplant - dit wordt een combinatie genoemd.

 • Organische en minerale meststoffen worden aan de bodem toegevoegd, evenals kalk, waarna de grond wordt opgegraven. Een geschatte berekening van kunstmest per 1 m² zal als volgt zijn:
 • Wortelrot,

De volgende variëteiten zijn geschikt voor het kweken van komkommers in de kas:

Die trekken onder een hoek van niet meer dan 20 graden. De beste optie is om een ​​serre van polycarbonaat uit te rusten.

Wanneer moet je planten?

- voor extra verwarming.

Gerangschikt op de site. deze

 • De foto toont de zaden van verschillende variëteiten komkommers
 • Het schema van het kweken van komkommers in de kas.
 • Echte meeldauw,
 • Emelya,

Komkommers infecteren vaak parasieten, vooral ze zijn gevoelig voor echte meeldauw. Om deze reden moet u de aarde voor elke nieuwe beplanting in vers veranderen.

Je kunt komkommers planten op de gebruikelijke bedden, maar beter op de ruggen. Het schema is eenvoudig - 120x30 cm. Zo wordt de beste beluchting van de grond en de verwarming bereikt.

Siberië, Midland

Dit is hetzelfde als bij compostproductie: hoe meer vers en groen afval, hoe warmer het bed zal zijn. U kunt mest (indien aanwezig) of speciale preparaten toevoegen om de productie van compost te versnellen (ze helpen de temperatuur te verhogen) in combinatie met tuin- en groenteafval. Boven - 20 centimeter goede ondergrond en dat kan

Temperatuur op de hete mest in

Veel ervaren tuinders geven er de voorkeur aan om komkommers in de vorm van zaden in een kas te planten, waarbij ze het proces van het zaaien van zaailingen op de vensterbank omzeilen. In dit geval zal de gunstigste periode voor het planten van komkommers in de kas het derde decennium van april zijn. De grond voor zaden moet in de herfst worden voorbereid en deze met bladeren bedekken. Om ervoor te zorgen dat het vocht niet verdampt, zijn de gaten met de beplante zaden bedekt met plastic of plastic bekers.

Ongerepareerde mest (het beste is om koe te gebruiken) - 20-25 kg,

Aanvullende informatie over komkommers - handig om te lezen.

Let op: opmerkingen bij de laatste tip. 1. Spoel de schaal grondig af en giet hem af, zodat u geen walgelijke geur van ontbinding heeft. 2. De methode vereist uitzonderlijke behendigheid vanwege de kwetsbaarheid van de schaal.

De inhoud

Komkommers als voedselcultuur zijn bekend van een prehistorische beschaving en in deze periode hebben ze bijna de hele wereld veroverd: van het zwoele zuiden tot het koude noorden.

Komkommers zijn dol op bijna iedereen

De beroemde groente wordt niet over het hoofd gezien door fokkers. De groentemarkt biedt een breed scala aan variëteiten en hybriden, waarvan het fruit (bessen genoemd door biologische classificatie) wordt gebruikt voor salades (salade), voor de winter oogst (inblikken) en universeel, die in de handen van ervaren huisvrouwen veranderen in onvergetelijke snacks.

Welke bloemen komen uit ↑

Volgens de biologische structuur behoren komkommers tot de groep van eenhuizige culturen en ontwikkelen ze afzonderlijk vrouwelijke en mannelijke bloemen op één plant. Geel, actinomorf, ze trekken insecten aan die graag honing steekpenningen verzamelen en in plaats daarvan pollen naar het stigma van de stamper dragen. Na het samenvoegen begint zich een bes te ontwikkelen, meestal in alle tinten groen. De eierstok, die uitgroeit tot een bes, kan van enkele centimeters tot 0,5 meter of meer zijn.

Insecten en parthenocarpe ↑

Komkommers van het type bestuiving behoren tot de insecticide planten, omdat stuifmeel, kleverig en zwaar, alleen, zelfs met behulp van de wind, niet altijd op het stigma van de stamper kan komen. Insecten (bijen, hommels) zijn perfect bestand tegen dit werk. Binnen, zonder de hulp van bestuivers, blijven de bloemen meestal onbewogen en de plant vormt niet de langverwachte oogst. De situatie kan worden gecorrigeerd door een paar bijenkorven in een kas of kunstmatige (handmatige) bestuiving. Fokkers hebben echter voor de broeikasomstandigheden parthenocarpe soorten komkommers afgeleid die geen bestuiving vereisen, en die voornamelijk vrouwelijke bloemen vormen.

Komkommers kweken in de kas

Welk type komkommer om te kiezen voor het kweken in een kas ↑

In de beschermde grond met hetzelfde succes kunnen worden gekweekt parthenokarpiki en komkommers. Het oogsten is afhankelijk van het soort kas, het gebied, de omgevingsomstandigheden (verlichting, verwarming, de aanwezigheid van bestuivers, irrigatie, temperatuur, enz.). Als een van de vermelde technologische vereisten ontbreekt, is het beter om parthenocarpic te laten groeien. Voor gecultiveerde komkommers hebben ze verschillende voordelen:

 • beter bestand tegen stressvolle situaties als ze worden gekweekt,
 • de vruchten zijn op elkaar afgestemd,
 • er is geen bitterheid in de vrucht,
 • geschikt voor winterverwerking (beitsen),
 • verschillen in lange opslag,
 • goed verdragen langetermijnvervoer,
 • Parthenocarpic vorm zaadloze vruchten (geen bemesting), wat het uiterlijk van een gele kleur van rijpende bessen uitsluit. Ze behouden de dichtheid, sappigheid, heerlijke smaak, zelfs na opslag.

Partenocarpika vormt alleen vrouwelijke bloemen

Als besloten wordt om rassenkomkommers te laten groeien, is de vorming van struiken noodzakelijk, anders zal alles de overvloedige vegetatieve massa overspoelen. Van rassen komkommers, kunnen we de rassen Domashny, Moskou broeikas, Relay, Russisch, Zarya, Regatta, Marfinsky en anderen aanbevelen.

Vergeet niet dat bestuivers (bijen) nodig zijn voor hoogwaardige komkommers. Als het niet mogelijk is om ze naar de broeikas te trekken, is kunstmatige bestuiving nodig, die wordt uitgevoerd tot 11 uur 's middags de hele bloeiperiode van komkommers.

Partenocarpe hybriden voor kas ↑

Parthenocarpic hybriden die hieronder worden aangeboden, kunnen groeien onder alle omstandigheden: open, gesloten terrein, tijdelijk onderdak. Bestand tegen de belangrijkste schimmelwortel- en bladlaesies, vormen overvloedige opbrengsten als gevolg van de vorming van verschillende bessen in één knooppunt. Bestand tegen stressvolle weersfactoren. De meeste van hen behoren tot ultra vroege, vroege, vroege rijpende hybriden, waardoor de eerste oogst 40-43 dagen na de ontkieming is. Smaak is erg hoog en verandert niet wanneer gebruikt in welke vorm dan ook.

Nederlandse selectie ↑

Veel kassen geven de voorkeur aan Nederlandse parthenocarpe Marcella F1, Masha F1, Pasamonte F1, Christina F1. Ze zijn pretentieloos in vertrek, verschillen in productiviteit, hoge smaak.

Populaire hybride Masha F1

Hybriden die geen formatie nodig hebben ↑

Beginnende kassen zijn meestal bang om de vorming van komkommerstruiken uit te voeren, vooral als je relatief grote staven moet afsnijden. Ze kunnen partkarpik met een kort blad of een steel gebruiken. Deze hybriden hebben een krachtige centrale stengel en de laterale niet meer dan 2 internodiën. Dit zijn hybriden Sarovsky F1, Valdai F1, langfruitige Northerner F1, Izhorets F1.

Voorbereidende werkzaamheden ↑

In kasomstandigheden kun je het hele jaar door groenten kweken, gewassen vervangen volgens de vruchtwisseling of kiezen voor compatibele ontwikkeling en verzorging en 2-3 culturen kweken op hetzelfde moment. Als de kas vóór het planten van komkommers werd gebruikt voor andere gewassen, dan zouden de beste precursoren tomaten, paprika's, kool en salades zijn.

Voorbereiding van plantmateriaal ↑

Komkommers kunnen worden gezaaid met zaden, zowel droog als gekiemd of zaailingen. Gebruik voor het planten van betere zaden van komkommer 2-3 jaar oud. Vers geoogst hebben een lage kieming. Voor het planten worden de zaden verdeeld in licht en krachtig in zout water (50-70 g / l water). Geselecteerde zaden worden gewassen met zout water en in een desinfecterende oplossing geplaatst. Het gemakkelijkste is een 1% -oplossing van kaliumpermanganaat. Zaden in oplossing werden gedurende 20-30 minuten geïncubeerd. Gewassen. Droog op kamertemperatuur en zaai in voorbereide putjes in een laag van 2-4 cm. Verwijder de zwakker na het ontkiemen.

In de afgelopen jaren, voor het zaaien, begonnen de zaden te ontkiemen, in de overtuiging dat deze techniek bijdraagt ​​aan hogere opbrengsten. Voor kieming worden de zaden gedrenkt in een oplossing van boorzuur of een andere stimulator gedurende 10-15 uur, zonder wassen, verschoven naar nat gaas en dichtbij de plaats geplaatst met een temperatuur van +20 .. + 22 ° C. Gehackte zaden worden gezaaid.

Bij het planten van gekiemde zaden van komkommers mag niet worden uitgesteld

Groeiende zaailingen en overplanten naar de kas ↑

Naast het zaaien van zaden komkommers geplant zaailingen. Het wortelsysteem van komkommers verdraagt ​​geen transplantaties, dus de zaailingen worden gekweekt zonder te plukken. Je kunt speciale zaadcassettes gebruiken, maar thuis zijn de beste containers turfpotten, papieren thermopacks (gesneden voor overslag). De containers worden geplaatst op gewone trays, gevuld met een voedingsstofmengsel bestaande uit humus, turf van bos of graszodenland 2: 1: 2. Voeg aan het gemalen mengsel (10-12 kg) nitrophoska (50-60 g) of Kemira in dezelfde hoeveelheid en 1-2 kopjes as toe. Het mengsel wordt grondig gemengd, gevulde containers, gedrenkt zonder stilstaand water.

Komkommerzaailing in de serre

Zaden worden gezaaid in containers van 1-2 zaden in een laag van 1 cm. Na ontkieming worden zwakke verwijderd. Bedek de lade met een film en leg ze op een warme plaats (+20 .. + 25 ° C). Strooi komkommers gedurende 4-5 dagen. Met de komst van scheuten wordt de film verwijderd, worden de zaailingen op een verlichte plaats geplaatst. De temperatuur wordt in de eerste week verlaagd tot +15 .. + 17 ° С, in de daaropvolgende periode wordt deze gehandhaafd binnen +18 .. + 20 ° С. Matig gedrenkt. Indien nodig, voeden met een oplossing van Kemira of kristal, het is mogelijk nitrophoska (niet meer dan 30 g meststof op een emmer warm gedistilleerd water). In de serre worden zaailingen geplant wanneer de zaailingen 3-4 blaadjes vormen.

Wanneer komkommers planten ↑

In warme streken worden zaailingen geplant eind maart en gemiddeld een maand later - eind april.

Het zaaien van komkommers met zaden in kassen met verwarming, in kassen zonder verwarming op "warme" bedden, start vanaf het eerste decennium van februari. In het zuiden worden komkommers in april gezaaid in met biobrandstof verwarmde kassen in april, en onder filmopvang en in kassen zonder verwarming wordt de cultuur niet eerder gezaaid dan de laatste lentemaand - in mei.

Komkommerplantschema's

Wanneer gekweekt in verwarmde kassen op de middelste rijstrook en in het noorden, kun je het hele jaar door drie beurten maken en een uitstekende vitaminetabak op de eettafel hebben - een salade van verse komkommers.

Omgevingstemperatuur ↑

Voor komkommers is de optimale temperatuur +20 .. + 25 ° С. Gereduceerd tot +15 ° C vertraagt ​​de groei van planten en stopt de vorming van eierstokken. Bij temperaturen boven het optimum wordt het stuifmeel van mannelijke bloemen steriel en verliest het het vermogen om te bemesten. 'S Nachts kan het worden verlaagd tot +18 .. +19 ° C. Komkommers tolereren geen luchtdroogte. Daarom is vocht in kassen meestal 75-80-90%. Bij warm en droog weer bevochtigen planten en paden door kleine lenzen vocht.

Optimaal voor komkommers is constant nat (niet nat!) Bodem. Giet komkommers 1-2 een week voor de eerste fruitoogst. Ga vervolgens 2-3 keer per week naar een intensievere irrigatie. Water onder de wortel, niet op de bladeren van de cultuur. Irrigatiewater moet warm zijn. Na het drenken wordt de grond elke keer gemulleerd. Mulch helpt vocht vast te houden, creëert een vochtig thermisch microklimaat bij het wortelsysteem, vertraagt ​​de groei van onkruid, wat uiteindelijk bijdraagt ​​aan het verkrijgen van een kwaliteitsgewas uit gezonde struiken.

Onder optimale omstandigheden, dragen komkommers tot 3 maanden lang fruit. Ze vormen grote opbrengsten, de cultuur heeft voeding nodig en ze hebben een uitgebalanceerd dieet nodig. Het aantal lege bloemen is sterk toegenomen - dit betekent dat de cultuur is overvoerd met stikstof. Overtollige stikstof veroorzaakt een vertraging in de invoer van fosfor en kalium in planten. Een tekort aan fosfor en kalium vermindert de kwaliteit en het uiterlijk van komkommervruchten. Daarom is het beter om komkommers met complexe meststoffen te voeden - nitrofosfaat, Kemiroi, organische meststoffen in de vorm van oplossingen, as, infusies van kruiden.

Gewoon 3-4 dressing doorbrengen.

 • Eerste 2 weken na ontscheping. Topdressing is beter om een ​​oplossing van organisch materiaal uit te voeren. 0,5 l potje suspensie per 10 l water, meng en deponeer voorzichtig met een gieter zonder een spuitmond onder de wortel. Water en malen.
 • Voor de tweede dressing kunt u de as gebruiken en na 5-6 dagen bladverband met Kemira-oplossing (15-20 g / 10 l) of andere kunstmest met micro-elementen.
 • Het derde verband kan worden gedaan met nitrofosfaat of azofoska (40-50 g / m2 M) of met een oplossing van "Gumi". 2 lepels per 10 liter water, breng onder de wortel.
 • Als planten doorgaan met vegeteren, kun je 4 keer per week een dressing maken in de vorm van as-extract. Sta een glas as in 5 liter, stam, voeg nog eens 5 liter water toe en strooi de planten.

Hier is hoe komkommers eruit zien in een kas met de juiste teelt.

De combinatie van wortel- en extrawortelverband verlengt de vegetatie van planten aanzienlijk en verhoogt de totale opbrengst van komkommers.

verharding

Een goed resultaat bij de teelt van komkommers in kassen en open grond geeft verharding van het zaad voor het planten. Verpakt in een natte doek worden groentezaden 2-3 dagen in de koelkast bewaard. Drenken we produceren onmiddellijk voor verharding. De optimale temperatuur voor deze procedure is ongeveer 0 graden. Daarna worden de zaden geplant in potten of open grond.

Gehard zaad is beter bestand tegen koud weer en er komen zeer sterke scheuten uit. Deze procedure heeft voor- en nadelen. Aan de ene kant zullen planten die zijn gegroeid uit verhard zaad beter bestand zijn tegen de invloed van negatieve omgevingsfactoren, en aan de andere kant kunnen onervaren tuiniers deze procedure ten onrechte uitvoeren en vernietigen. De leunende zaden worden niet in de koelkast geplaatst, omdat de zaailingen vaak afsterven tegen de kou.

Groeiende grond

Deze groenten groeien goed in winkelgrond die is voorbereid op basis van turf. Je kunt zelf een goed substraat maken. Для этого берём землю с дачного огорода, опилки и перегной (1:0,5:0,5). Перед посадкой посевного материала подготовленный грунт поливаем бледно-розовым раствором перманганата калия.

Как посеять семена

В открытом грунте огурцы возделываем и без заранее выращенной рассады. В мае на вовремя подготовленные огородные грядки высеваем семена овощей. В каждой лунке их должно быть по 2, по желанию, - 3 штуки. Заделываем семена в почву на 2,5 см., расположив их на небольшом расстоянии друг от друга. Na het verschijnen van zaailingen worden de zwakste en meest onnodige van hen verwijderd door de grond af te knijpen en 1 exemplaar achter te laten, waarbij een afstand tussen hen minimaal twee voet wordt gelaten.

Komkommers knijpen

Als de groenten groeien, knijpen we de planten zelf al af om vruchtvorming te stimuleren. Verwijder volledig uitlopers van de eerste vier of vijf sinussen. Laat de tips in de volgende 3-4 tot 15-20 cm, de rest knijpt. Op de volgende 3, moet de lengte van de zweep maximaal 40 cm zijn.Verder, indien gewenst.

Bekijk de video: Komkommers kweken (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send