Ingemaakte bloemen en planten

Muishyacint: groeien en zorgen voor een bloem

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de mooiste en meest populaire plantensoorten voor het versieren van tuinpercelen is muscari. Het planten en verzorgen van deze bloem is geen big deal. Als u bepaalde regels volgt, kunt u een uitstekend resultaat krijgen, zowel in de tuin als thuis. Indoor bloementeelt is populair in veel landen van de wereld. Het laten groeien van muscari op een vensterbank of balkon is niet zo zwaar. Lange bloei zal verrukken met prachtige bloemen en een delicate muskusachtige geur.

verspreiding

Muscari (zie foto hieronder) heeft een zeer breed verspreidingsgebied over de hele wereld. Het groeit het liefst op de hellingen van de bergen, bosranden, op alpenweiden. Het is te vinden in de steppegebieden van Europa, Azië en Noord-Afrika.

Er zijn ongeveer 60 soorten bloemen. Op basis daarvan, gecultiveerde variëteiten, veel gebruikte tuinbouw. Niet hun aandacht en de binnenbloementeelt vleiend. Veel soorten groeien thuis goed.

Muscari heeft verschillende andere namen: spuitende uien, muizenhyacint. Het behoort tot de familie van de hyacint, een soort bolvormig. Dit is een overblijvend kruid. Afhankelijk van het ras varieert de hoogte van 3 tot 30 cm. Bijna alle gefokte soorten zijn decoratief.

Bodembladeren in een hoeveelheid van 2 tot 6 stuks groeien op tot 10-15 cm. De bloemen zijn in de vorm van vaatjes of buisvormig, klein. Besta uit zes strak gesmolten bloemblaadjes. De kleur is anders, van wit tot diep paars, er zijn gecombineerde kleuren: donkerblauw en wit.

De bloemen zijn verzameld in een trosvormige, dichte, apicale bloeiwijzen van maximaal 8 cm lang. Het aantal bloemen varieert afhankelijk van de soort: van enkele tot enkele tientallen. Het aroma is sterk en aangenaam, doet denken aan musk, maar is veel malser.

De vrucht is een gevleugelde drievoudige hoekige doos. Zaden zijn gerimpeld, klein, zwart, afgerond. Verlies niet het vermogen om het hele jaar door te ontkiemen.

Muscari-bloemen kunnen een andere kleur hebben, dit is afhankelijk van het plantenras. Overweeg de meest populaire:

 1. Muscari Armeens:

- het aantal bladeren - 3-7,

- hoogte - tot 20 cm

- de kleur van de knoppen is diepblauw en aan de randen van het frame is een dunne witte streep omkaderd,

- bloeitijd - ongeveer drie weken, vanaf eind mei.

2. Muscari bleek:

- het aantal bladeren - 2-3,

- hoogte - tot 30 cm

- kleur van knoppen - lichtblauw,

- bloeitijd - ongeveer drie weken, vanaf half mei.

3. Muscari grozdavidny:

- het aantal folders - 2-6,

- hoogte - tot 25 cm,

- kleur van de knoppen - donkerblauw of wit,

- bloeitijd - tot drie weken, begin mei.

4. Muscari-trossen:

- het aantal bladeren - 6,

- hoogte - tot 30 cm

- kleur van de knoppen - diep donkerblauw,

- bloeitijd - ongeveer drie weken, vanaf de eerste helft van mei.

5. Muscari breedbladige:

- het aantal bladeren - maximaal 4,

- hoogte - tot 20 cm

- de kleur van de knoppen is donker paars, een derde aan de bovenkant heeft lichtere bloemkronen,

- bloeitijd - ongeveer vier weken, vanaf half mei.

De bollen van Muscari worden eind augustus of begin september geplant. Kies een zonnige plek, u kunt dit met een beetje schaduw doen. Het moet worden verhoogd om stilstaand water te voorkomen. Te veel vocht zal de bollen doen rotten. Grind wordt vaak gebruikt als drainage.

De grond moet los zijn, in geen geval klei. In zo'n plant zal geen wortel schieten. Voor het planten moet de grond worden bemest met humus of compost. Topdressing versterkt jonge scheuten en zorgt voor de uitstraling van grote en heldere bloemen.

Voor het planten van vooraf geselecteerde gezonde ui muscari. Planten en verzorgen is eenvoudig. Maak een greppel tot een diepte van 8 cm. Op een afstand van 6-10 cm worden bollen geplant en besprenkeld met aarde. Als het plantmateriaal erg ondiep is, wordt de plantdiepte verminderd tot 3 cm en de afstand tussen de uien tot 2 cm.

Om planten goed te laten groeien en ontwikkelen, zullen ze eerst hulp nodig hebben. Het bestaat uit het wieden van de bloembedden van onkruid.

Muscari kan worden vermeerderd en zaden. Ze rijpen alleen in de onderste bloemen. Ze worden verzameld op de al vervaagde stengels van de plant. Zaden worden in de herfst tot een diepte van 1-2 cm gezaaid. In de lente zijn er bladeren, die wijzen op de geboorte van een nieuwe bol. Na een paar jaar begint de bloei.

Maar uien planten is veel gemakkelijker en ze beginnen eerder te bloeien. In een korte periode van baby's wordt heel veel. Bij het opgraven van muscari beslist elke tuinier zelf. Je kunt ze op elk moment opnieuw planten, ook tijdens de bloeiperiode. Dit moet voorzichtig gebeuren, met een grote klomp aarde, om schade aan de wortels te voorkomen.

Deze planten zijn gevoelig voor zelf zaaien. De verdikking van de aanvoer verschijnt na 3-4 jaar. Verdunnen wordt aanbevolen in augustus-oktober.

Bij het planten is geen speciale dressing vereist. In de herfst zal het voldoende zijn om je te kleden, wanneer je de grond graaft. Ongeveer 5 kg organische meststof wordt per vierkante meter aangebracht.

Tijdens de vegetatieve periode wordt de plant overvloedig gedrenkt met warm regenwater. De verhoogde luchtvochtigheid is op dit moment erg goed voor muscari. Planten en verzorgen, gevolgd door haar, zal niet veel problemen veroorzaken: wieden door onkruid en ondiep losmaken (2-3 cm).

Na de bloei hebben muscari's helemaal geen water nodig. Na een bloeiperiode worden de trossen afgesneden. De bladeren worden intact gelaten, ze zullen de bollen helpen om voldoende kracht te verzamelen om volgend jaar te bloeien.

De plant heeft geen voeding nodig, ongediertebestrijding. Toxiciteit beschermt het perfect tegen parasieten. Er zijn geïsoleerde gevallen van bladluizen. Schuilen voor de winter is niet nodig, de bloemen hebben een goede vorstbestendigheid.

Bloemen in tuinontwerp

Heldere en gevarieerde tinten van bloeiwijzen van planten zijn blij om landschapsontwerpers te gebruiken in het ontwerp van tuinen. Muscari (fotovoorbeeld bloembedden, zie de tekst) perfect gecombineerd met narcissen en tulpen.

Een lange vroege lentebloei (sommige variëteiten versieren een bloembed ongeveer vier weken) geeft de verbeelding de ruimte om de site te versieren. Experts houden rekening met een ander kenmerk van verschillende variëteiten - het begin van de bloei komt niet overeen. Met een zorgvuldige selectie kunt u de schoonheid van de bloembedden lange tijd garanderen.

Ze zijn gedecoreerd met alpine dia's, randen, wilde stenen composities, rond kleine vijvers. Wijk met begonia's, driekleurige viooltjes, lobularia zal helpen om de verwelkende muscari te verbergen. Op een plek kunnen pretentieloze bloemen tot 10 jaar oud worden.

Tuin op de vensterbank

Het ontbreken van een zomerhuisje zal voor een amateurkweker geen obstakel zijn om muscari te laten groeien. Thuis planten en verzorgen zal geen problemen veroorzaken, zelfs voor beginners.

Er zijn verschillende technieken om het gewenste resultaat te verkrijgen:

 • "Koud bewaren" - de bollen worden 3-4 maanden in een koelkast geplaatst voordat ze in een pot worden geplant,
 • in de potten op de bodem regelen drainage van grote kiezels,
 • de grond wordt als vruchtbaar en vettig beschouwd,
 • planten hebben zonne-diffuus licht nodig,
 • zorgen voor hoge luchtvochtigheid,
 • bodemirrigatie wordt geproduceerd terwijl de grond droogt,
 • voor visueel effect moet je zoveel mogelijk bloemen in potten nemen.

Algemene beschrijving van de kleuren Muscari

De bladeren van deze plant zijn basaal en kunnen tot 17 cm lang zijn.De totale hoogte van de ui van de adder is ongeveer 30 cm .De bladstelen zijn bladloos en het bloemdek kan een cilindrische of buisvormige vorm hebben. De bloemen worden verzameld in dichte bloeiwijzen, ze kunnen zowel trossen als apicaal zijn.

Deze plant wordt gepresenteerd in een breed scala aan kleuren van wit tot donkerblauw.

De twee belangrijkste voordelen van muishyacint zijn dat:

 • bijna alle soorten van deze plant worden beschouwd als sier,
 • Muscari is heel gemakkelijk te verzorgen.

Wat zijn de variëteiten van de opteller?

Het geslacht Muscari heeft ongeveer 60 soorten. De meest populaire soorten zijn onder andere:

 • Muscari Armeens - De bloeiperiode valt aan het einde van de lente. Hyacint heeft witte bloemen en grote bloeiwijzen. Er zijn gevallen dat Armeense Muscari verschillende bijna-bloeiende planten had.
 • Tubergen muscari - warmteminnende plant met een bloeiperiode van ongeveer 25 dagen. Het belangrijkste kenmerk is dat de bloem een ​​dubbele kleur heeft. De bovenkant is lichtblauw en de onderkant van de bloeiwijze is donkerblauw. Het gebied van distributie - Klein Azië.
 • Verbluffende muscari - planthoogte is ongeveer 15 cm, bloeiperiode valt aan het begin van mei. Een interessant feit is dat deze variëteit aan adderui geen zaden vormt. Penselen kunnen bestaan ​​uit witte en roze bloemen.
 • Cuspid Muscari - heeft paarse bloemen en groeit tot 20 cm hoog. Vaak geplant door zelf te zaaien. Zeer geschikt voor een koud klimaat, goed bestand tegen temperaturen onder de 5 graden.

Hoe een plaats kiezen om te landen en voor te bereiden?

Denk aan dit bij het planten van muizenhyacint photophilous plant, maar het kan in de schaduw groeien. Voor het planten van een losse en enigszins zure grond met een gemiddelde luchtvochtigheid is perfect. Let erop dat hoe vruchtbaarder de grond is, hoe groter de bloemen zullen zijn. Om bloeiwijzen groot en helder waren, moet de plant periodiek worden bevrucht met humus of compost.

Viper ui is geweldig voor het maken van bloemstukken, omdat het goed samengaat met andere soorten primula's.

Muscari-bloemen: planten en verzorgen

De bijzonderheid van deze plant is dat hij zich zeer snel vermenigvuldigt, terwijl hij een prachtig bloementapijt vormt. In één seizoen kan de moederbol een heel nest vormen.

Houd er rekening mee dat deze variëteit van hyacint geen stagnerend smeltwater verdraagt, en groeit erg slecht in de laaglanden.

Denk bij het planten van een hyacint aan het feit dat het meerdere jaren op één plaats kan groeien zonder een transplantatie, dus voordat u het plant, moet het goed bemest worden met organische meststoffen.

Wanneer moet een plant worden geplant?

De optimale periode voor uitstappen is het begin van de herfst - tot eind oktober. Deze plant is in groepen geplant. Bij het inspecteren van de bol moeten de scheuten gezond zijn.

Er zijn de volgende aanbevelingen en regels voor de landing:

 • Controleer de lamp vóór het planten op beschadigingen,
 • desinfecteren met behulp van karbofos en mangaan oplossing op zijn beurt,
 • de dag voor het planten moeten de voorbereide putten goed gevuld zijn met water, de gehele grondlaag volledig verzadigd met water,
 • voeg voor het planten een beetje rivierzand toe aan het gat, dit is nodig voor een goede afwatering,
 • grote bollen moeten in de grond geplant worden op 7 cm, en klein op 3 cm.

Muishyacint zorg

Viper-ui vereist daarom geen specifieke verzorging de plant zal zelfs een beginnende tuinman kunnen laten groeien. Water de bloem hoort pas aan het begin van het groeiseizoen, maar vaak is de grond in deze periode nog steeds nat, uit smeltwater en lentegloei. Wanneer de bloem in rust is, heeft deze geen extra vocht nodig. De behoefte aan regelmatig water geven ontstaat alleen als er in de winter geen sneeuw was en de lente zonder regen was.

Hoe muis hyacint herplanten?

Vegetatieve reproductie wordt uitgevoerd door de ouderbol te delen. Vaak wordt deze procedure uitgevoerd in de periode van najaarsgraven. Muscari zou in 5-6 jaar getransplanteerd moeten zijn. Van één moederbol kun je 30 kleintjes krijgen. Naast de vegetatieve methode vermenigvuldigt muscari zich ook door zelf te zaaien. Om zelfzaaien te voorkomen, raden ervaren tuiniers aan snijbloemenstelen te snijden.

Moet ik de plant snoeien?

Snoeien van planten wordt alleen uitgevoerd wanneer de laatste bloemen verwelken. Alleen dan kun je droge bloeiwijzen afsnijden. Om zelfzaaien te voorkomen, raden ervaren tuiniers aan om de zaden te snijden. Maar de bladeren kunnen niet worden geknipt, omdat dit de plant in de opeenhoping van voedingsstoffen voor de winter kan voorkomen. Vergeet niet om periodiek onkruid en los te maken van de grond.

Plagen en ziekten

Vaak heeft de muishyacint last van mozaïek. De oorzaak van deze ziekte is het uiengele dwergvirus.

Het mozaïek heeft de volgende symptomen:

 • het uiterlijk op de bladeren van een groene mozaïekplant,
 • het verkleinen van de lengte van de bloempijlen,
 • remming van plantengroei.

Soms wordt een bloem aangetast door een mozaïek van komkommers. Het onderscheidt zich door lichtgroene beroertes en misvormde bladeren.

De plant kan door bladluizen met deze ziekten worden besmet en wanneer ze in de bol vallen, blijven ze daar een lange tijd.

Houd er rekening mee dat behandelingen voor virale ziekten daarom nog niet zijn ontwikkeld vechten zou moeten zijn met bladluizen die ze draagt. De eenvoudigste manier is om de plant te besproeien met een zeepoplossing.

Soms kan een muizenhyacint last hebben van spintmijten. Om het te bestrijden, kunt u geneesmiddelen gebruiken die tot de aversectine-groep behoren.

Hoe bewaar je bollen?

Muscari is een vaste plant, dus op een plaats kunnen ze tientallen jaren groeien. Maar als u besluit om de planten tijdelijk op te graven, volg dan de volgende aanbevelingen voor het opslaan van lampen:

 • het is het beste om de bollen uit te graven als de bladeren van de bloem beginnen te drogen,
 • gegraven uien moeten goed worden gedroogd en pas daarna in nat zand of turf worden gezet,
 • inspecteer de bollen periodiek en verwijder degene die beginnen te rotten,
 • Bewaar de bollen bij een temperatuur niet lager dan 17 ° C, bij een luchtvochtigheid van 70%.

Als een resultaat moet worden opgemerkt dat het planten van Armeense of een ander type Muscari in de herfst het beste is. De verdeling van de moederbol kan het beste direct na het graven van de site worden uitgevoerd. Op zichzelf is de muizenhyacint een kieskeurige bloem, dus zelfs een beginnende tuinman kan deze groeien.

Mooie plant Muscari

Muishyacint - kruidachtige vaste plant. Andere namen van de plant: Muscari, Snake and Serpent Bow, Grape Plant.

Wetenschappelijke namen: Eubotrys en Botryanthus. Latijnse naam: Muscari van het woord "musk". Na een reeks succesvolle werken werd deze naam door de botanicus F. Miller aan de plant gegeven.

Deze vertegenwoordiger van de flora behoort tot de bloeiende afdeling, Monocotyledones-klasse, familie Hyacinthaceae en Asparagaceae.

Het thuisland van de muizenhyacint wordt beschouwd als Zuid-Afrika en Azië. Meer dan 65% van alle ondersoorten groeit in de mediterrane gebieden.

Tot op heden is de plant geselecteerd in Australië en de VS. De belangrijkste groei vindt plaats in zonnige bosopeningen. De plant houdt van overwoekerde struiken en bomen, hellingen met hoog gras. Hyacinth is te vinden in de bergen van de Russische Federatie en de steppe-zone in open gebieden.

Algemene beschrijving

Muishyacint is vroege lente ephemeroid. Daarom is de plant bijna zijn hele leven in een slaaptoestand. De takken van de bloem zijn langwerpig, in de vorm van een ui. De diameter van de bloemen is 1,0-2,5 cm, de hoogte van de tak is 5-7 cm en in het voorjaar gooit de plant steeltjes en kleine bladeren weg.

De totale hoogte van de bloem varieert van 9 tot 35 cm, afhankelijk van de ondersoort. Folders smal, langwerpig, lancetvormig. Gemonteerd in een dichte uitlaat nabij het wortelstelsel. Strepen zijn vlak, zwak uitgedrukt, parallel. Bladmessen in de vorm van groeven. Naarmate de bladeren groeien, beginnen ze sterk te buigen.

Leer van de video hoe je een muizenhyacint plant. in de open grond en hoe zorg je voor de plant:

Verplicht snoeien van deze vertegenwoordiger van de flora vereist niet. Maar als de bloem in decoratieve bedden groeit, dan van tijd tot tijd verwijder gele bladeren en hangende bloemen.

De meeste ondersoorten zijn niet-pretentieuze planten. Muishyacint heeft uitstekende beworteling en zaadgroei. Houd er bij het planten rekening mee bloem houdt van zonnige gebieden.

Het planten is gemaakt in kleine groepen van 15-25 stuks. Als het plantgoed is gekocht, worden de bollen vooraf bevochtigd met een oplossing voor groeistimulatie. Om dit te doen, zal een geschikte oplossing van Fitosporin geschikt zijn.

De afstand tussen de struiken zou moeten zijn niet minder dan 5-8 cm Plantdiepte - tot 7 cm. Het is ook noodzakelijk om de grootte van de bollen in ogenschouw te nemen. Hoe groter de lamp, hoe meer ruimte er moet worden overgelaten aan de toekomstige installatie. Een laagje van 1,5 cm zwarte aarde moet boven de bol zijn en begraaf de plant niet te diep. Anders zal de plant niet opstaan ​​en in de grond rotten.

Op 1 plein. meter wordt aanbevolen om te landen 100-200 kleuren. Als het planten op een decoratief gazon gebeurt, moet graszoden worden verwijderd met een diepte van 6-7 cm van het gebied, waarna de aarde goed wordt losgemaakt en complexe voedingen worden toegevoegd in de vorm van compost. Vervolgens wordt plantmateriaal geplant. Na een succesvolle procedure wordt het uitgesneden gazon teruggebracht naar de oorspronkelijke plaats. Druk niet teveel op de grond.

Het is belangrijk!

Tijdens het groeiseizoen, meerjarige aanbevolen om te voeden eenmaal in 20-25 dagen. Om dit te doen, koopt het complex geschikte meststoffen voor vensterplanten. In de herfst of de winter heeft de plant geen topdressing nodig.

Voorwaarden voor hyacint

Optimale temperatuur voor groei - boven 18 ° C. Deze vertegenwoordiger van de flora houdt van warm, zonnig weer. Het is bestand tegen temperaturen tot minus 15 ° С.

Мышиный Гиацинт предпочитает яркое освещение. Отлично переносит попадание солнечных лучей. Может произрастать в тени, но в этом случае цветение будет скудным. При произрастании в домашних условиях в зимний период может обходиться без дополнительной подсветки.

reproduktie

De plant propageert door zaad. Wijze van distributie van plantgoed - myrmecochory - met de hulp van mieren. De zaden van deze plant hebben eliosomen - vette aanhangsels.

Dankzij deze enzymen trekt de plant mieren aan. Insecten halen bloemzaden op en brengen ze naar hun nest.

Insecten eten alleen Eliosome - de top van plantmateriaal. En de zaden zelf worden uit de mierenhoop gegooid. Bij warm weer beginnen zaden te groeien op het nieuwe territorium. Ook vermenigvuldigt de plant vegetatieve manier - dochterbollen. Ze worden gehouden in een oplossing van groeistimulant en in de grond geplant.

Deze plant bloeit in het midden van de lente, afhankelijk van het groeigebied.

Bloemen van deze representatieve flora lijken op kleine belletjes. Ze zitten in dichte bloeiwijzen. De lengte van de kwastjes reikt niet meer dan 9 cm, daarom wordt deze plant vergeleken met lelietje-van-dalen. Perianots hebben, afhankelijk van de ondersoort, een sneeuwwitte, amberkleurige, lichtroze of paarse tint.

Zie foto's zoals hyacinten bloeien prachtig en welke kleuren zijn hun bloeiwijzen:

Topbloemen zijn steriel. Hun geur trekt insecten aan die de plant bestuiven. Daarom verwijst Muishyacint naar entomofiele bestuiving. Perianth eenvoudige vorm, actinomorf. Het heeft 6 draaikolkvormige bloembladen. Op de bloem is 6 meeldraden met paarse of blauwe helmknoppen. Stamper single. Eierstok staat bovenaan. Het heeft 3 karpetten. De vrucht van de plant in de vorm van een doos met drie kamers.

Onderdak voor de winter vereist geen plant. Maar om bevriezing te voorkomen, kan de bloem worden gemaakt mulching. Een bekledingsmateriaal wordt rond het wortelsysteem gegoten. Je kunt stro, houtsnippers, boomschors, droog gras en zaagsel gebruiken. Mulch moet worden uitgespreid op het oppervlak van de aarde. Vóór de procedure wordt de grond losgemaakt en overvloedig gedrenkt. Je kunt ook de grond mengen met het aangekochte land voor aardbeien, komkommers of tomaten.

Een dergelijke bescherming voorkomt de verdamping van water uit de bodem, beschermt het wortelsysteem tegen vorst en bevriezing. Met de juiste verhouding van mulch, voedingsstoffen, vitamines en bodemzuurgraad behouden. Dankzij de mulch wordt de groei van wiet vertraagd of geëlimineerd en wordt het effectieve werk van micro-organismen verbeterd.

Help!

Mulchen beschermt muizenhyacint tegen ongedierte. Maar je kunt mulch niet te hoog maken, omdat het droge materiaal kan dienen als een hol voor knaagdieren.

Voordeel en schade

Kleine bloemen sieren de bloemensamenstelling. Ze geven boeketten een betoverende sfeer. Ze worden ook gebruikt in landschapsontwerp. Deze prachtige bloemen versier de bloembollenbedden.

Door de continue bloei gedurende de maand ziet de plant er geweldig uit tegen de achtergrond van een smaragdgroen gazon of een zonnig gazon.

Bloemen zien er geweldig uit in combinatie met narcissen, lelietje-van-dalen, dwergentulpen, krokussen, primula's, open plekken, hazelaarhoenders, vergeet-mij-nietjes of chionodoksami.

Beschrijving Muscari muscari of muizenhyacint

Roze roze de zonsopgangfoto van Muscari roze roze zonsopgang

Muscari (Muscari) - een geslacht van meerjarige bolgewassen behorende tot de familie Asperge, die 44 soorten omvat. Sommige worden gekweekt als sier, en er zijn veel variëteiten van muscari met gevarieerde kleuren van bloeiwijzen. Ze hebben kleine eivormige, tot 2 cm in diameter.

De plant is een efemeroïde, meer dan de helft van het jaar verkeert in een rusttoestand en ontwaakt slechts een korte tijd om de wereld eromheen te verfraaien. In de bol, bedekt met heldere buitenste schubben, tijdens de groei van de geaccumuleerde voedingsstoffen, die in de vroege lente wordt gebruikt met bloeien. In het voorjaar komen smalle, lineaire bladeren naar buiten, verzameld in een rozet en lage steeltjes. Sommige soorten hebben bladeren die verschijnen in de herfst en blijven overwinteren onder de sneeuw.

Muscari Yellow Golden Fragrance Muscari macrocarpum 'Golden Fragrance' foto

Bloemen met een tonvormig, cilindrisch of buisvormig bloemdek, bestaande uit 6 ingegroeide bloembladen, worden verzameld door een trosvormige bloeiwijze, die een delicaat opwindend aroma heeft. 6 meeldraden zijn bevestigd aan het bloemdek in twee rijen, de vrucht is een doos met drie capsules met gerimpelde, donkere zaden, die worden gebruikt voor zaadreproductie gedurende het jaar na de oogst. Verdeeld over Europa, Noord-Afrika, West-Azië, de Middellandse Zee. Sommige soorten stijgen hoog in de bergen.

Groeicondities Plant en zorg voor Muscari

Muscari-bloemen planten Hoe zorg je voor muishyacint

Muscari vermenigvuldigt zich zeer snel en vormt luxe bloementapijten. Tijdens het seizoen vormt een moederbol een heel nest. Eén regel voor alle soorten in de tuin moet worden nageleefd: ze tolereren geen stagnerend smeltwater, laaggelegen gebieden. De rest van Muscari groeit zonder problemen op sites. Houding ten opzichte van de zonnestralen doet er niet toe, omdat de periode van hun actieve vegetatie valt op het moment dat de andere groene neven in de buurt alleen maar wakker worden van de winterslaap en op geen enkele manier interfereren met onze scheuten.

 • Bij het planten, is het de moeite waard te rekenen op het feit dat de muizenhyacint meerdere jaren op één plaats zal groeien zonder transplantatie, en het is goed om de grond te vullen met organische stof en compost.
 • Aan de onderkant van de aanleggaten moet een beetje zand worden gegoten.
 • Uien begraven tot een hoogte gelijk aan zijn drie diameters.
 • Watergift is niet relevant voor viperuien - vocht in de grond is voldoende nadat de sneeuw smelt.
 • Als de planten al enkele jaren niet zijn getransplanteerd, moeten ze tijdens de bloeiperiode worden gevoed met complexe meststoffen, nadat de grond grondig is bevochtigd.

Waarom bloeien muscari niet?

Wanneer moet je Muscari opgraven?

Als er sprake is van een verslechtering van de bloei of de beëindiging ervan - De plant geeft alleen bladeren vrij, dit is een aanzet voor het feit dat het tijd is om het gordijn te vervangen en te verdelen.

Men mag niet vergeten dat een plaats in Muscari aan het begin van de zomer leeg kan blijken te zijn, kan worden ingenomen door jaarlijkse vertegenwoordigers van het natuurlijke koninkrijk of in combinatie met andere meerjarige planten die veel later bloeien.

Moet ik Muscari uitgraven? Hoe de muishyacint wint

Winterharde variëteiten vereisen geen speciale behandeling ter voorbereiding op overwintering. Als u niet zeker weet of de geplant variëteit winterhard is, volstaat het om de landingsplaats te bedekken met vurenbladeren, gevallen bladeren of ander bedekkingsmateriaal. Dig viper uien is niet nodig, tenzij je de bloemen thuis gaat distilleren.

Muishyacint thuis

Muscari-bloemen planten en verzorgen thuis Muscari-foto thuis in een pot

Muscari worden veel gebruikt voor forceren. Voor deze pasvorm alleen gezond, de grootste bollen. Ze worden opgegraven nadat de bladeren van het aardoppervlak verdwijnen, van de restanten van de grond worden verwijderd, gesorteerd, gedroogd bij kamertemperatuur en opgeslagen tot september. Aangekochte bollen kunnen het niet aan - ze zijn klaar om te planten.

 • De belangrijkste voorwaarde voor het kweken van muizenhyacint op vensterbanken is de juiste temperatuur.
 • Eerst worden ze opgeslagen in droog zaagsel of gewikkeld in papier of watten.
 • 3-4 maanden Muscari gehouden in lage temperatuurmodus.
 • 35 dagen bewaard in koude omstandigheden met een temperatuur van 9 graden, vervolgens wordt de temperatuur verlaagd tot 5 graden.
 • Twee weken voor het einde van de koude inhoud wordt een dichte beplanting geplaatst in potten met een gebruikelijk aarden substraat, waarbij de bollen 2 cm worden verdiept, zodat de bovenkant van het hoofd het licht kan zien.
 • Na de toegewezen tijd worden de potten overgebracht naar een warme, heldere vensterbank.
 • De grond is matig bewaterd. Bloei zal plaatsvinden in 15 dagen - Hoe lager de temperatuur in de kamer waar Muscari zich bevindt, hoe langer de bloei zal duren.
 • Na distillatie kunnen planten in de tuin prikopat.

Muscari planten in het voorjaar

Muscaribloemen die en foto planten planten

Soms moet je muscari op een verkeerde tijd overbrengen - tijdens de bloei, in het voorjaar. Ze groeien soms actief en interfereren met andere culturen. Schep voorzichtig een zwerm Muscari ondermijnd en overgebracht naar een meer geschikte plaats, die van tevoren wordt voorbereid, en organische meststof maakt. Het gat is gemaakt naar de grootte van een aarden coma met muscari, die zorgvuldig rechtstreeks op een schop wordt overgebracht en de grond rond de omtrek besproeit. Hierna de planten grondig water geven. Meestal met deze methode van verplanten van Muscari bloei volgend voorjaar zonder problemen.

Groeiende Muskari-zaden

Het kweken van Muscari van zaad tot zaailingenfoto

De meeste muscari-soorten fokken door zelf te zaaien. Met culturele inhoud wordt dit type fokken zelden gebruikt - bloeien zal pas na 4 jaar plaatsvinden.

 • Voor propagatie door zaden kun je je eigen zaad gebruiken.
 • Geef de zaden rijpen in de herfst, na de oogst, gezaaid in de tuin.
 • Bij de zaailingmethode wordt stratificatie toegepast (zaden worden ongeveer 3-4 maanden in de koelkast bewaard voordat ze worden geplant, zorg ervoor dat je ze bevochtigt en in een natte doek wikkelt, in een zak). Een goed moment om te beginnen met stratificatie is oktober. Plant de zaden in februari voorzichtig in containers.
 • Zaden worden begraven op een diepte van 1 cm.
 • Zorg voor zaailingen vereist zorgvuldige aandacht - onkruid, bodemkorst, slechte grond zijn onaanvaardbaar. Dit alles heeft een nadelige invloed op hun ontwikkeling.
 • Matig water geven om rotten van de wortels te voorkomen.
 • Eind maart wordt verharding uitgevoerd, waardoor de zaailingen op straat blijven om te wennen aan normale omstandigheden. Begin april, wanneer de grond rijpt, worden zaailingen op een vaste plaats geplant.

Ziekten en plagen

Soms kunnen ze worden beïnvloed door ziekten en plagen. Tlya is bekend bij alle tuinders. De belangrijkste bron van bladluizen zijn tuinmieren, die het rond de site verspreiden en hele kolonies van deze plagen creëren. Vechtende mieren - een belofte van gebrek aan bladluizen. Gebruik bladwater om bladluizen te bestrijden. Het vormt kleeft aan planten en vormt een beschermende film die de verspreiding van bladluizen voorkomt.

Zeepoplossing kan worden gebruikt als profylactisch middel tegen ongedierte. Hiervoor wordt een stuk waszeep over een fijne rasp gewreven, gedroogd, het resulterende poeder in een houder gegoten en gebruikt als dat nodig is. Het wordt toegevoegd aan water in 1 el. lepel op de emmer, voorzichtig roeren en irrigeren uit de gieter elke planten na water geven. Voor meer effect kunt u teerzeep gebruiken of berkenteer aan de compositie toevoegen. Als u deze tool de hele tijd gebruikt, zullen de plagen de weg naar uw site vergeten.

De spintmijt laat een dun web van spinnenwebben achter op de bladeren. Gebruik een insecticide om het te bestrijden.

Veldmuizen houden ervan zich te smullen op de bollen van muishyacint. Want schrikken kan worden geplant naast sterk ruikende of doornige planten.

Bladluizen en spint kunnen ziektes dragen. De gevaarlijkste ziekten zijn het gele dwergvirus van de mozaïek of ui. De bladeren van deze planten worden geel zonder tijd, hebben een depressief uiterlijk, ze hebben een witachtige streep en vlekken. Getroffen bloemen kunnen niet worden behandeld. Ze worden opgegraven en vernietigd zodat de ziekte zich niet verder verspreidt.

toepassing

Muscari in de officiële geneeskunde is niet van toepassing. Ze hebben veel nuttige eigenschappen, maar vanwege hun toxiciteit worden ze alleen extern door de traditionele geneeskunde gebruikt. In sommige Aziatische landen worden ze gebruikt als wondgenezing, pijnstiller, anti-aging middel. Essentiële olie wordt in de cosmetologie gebruikt als een antiseptisch, bacteriedodend, ontstekingsremmend, desinfecterend middel. Effectief als afrodisiacum.

Met de komst van de lente vullen deze kleine planten onze tuinen en locaties, en bewonderen ze de sierlijke knoppen die de azuurblauwe hemel van de lente weergalmen. Muscari is geweldig in massieve aanplant in bloembedden. Ongebruikelijk gecombineerd met bloeiende heesters in mixborders. Ze moeten worden geplant onder grote bomen om pristvolnykringen te doen herleven. De blauwe kleur vormt een prachtige toevoeging aan narcissen, tulpen, sleutelbloemen en irissen in miniatuurbloemstukken.

Muscari in vazen ​​ziet er elegant en helder uit. Voor het nieuwe jaar worden feestdagen gebruikt om te forceren. Blauwe kwastjes van lila aarde passen perfect tussen grote planten, ze zijn zeer effectief in composities met meerdere lagen. Velen beschouwen muscari als een armoedige plant die geen aandacht verdient. Maar er zijn veel van dergelijke planten in onze tuinen, en met goede zorg dienen ze als een betere decoratie dan veel ouderwetse bloemen, die nog steeds onder onze omstandigheden moeten worden onderwezen. En muscari bloeien en verrukken het oog elke lente, zonder problemen te bezorgen aan hun eigenaars.

Muscari Armeense Muscari armeniacum

Muscari Armeense Muscari armeniacum Leichtlin ex Baker bloemenfoto

Groeit in de vlaktes van de Kaukasus en Turkije. De bol met een diameter van 2,5 cm produceert lineaire bladeren, die aan de bovenkant zijn versmald. De bloemsteel is 20 cm lang en heeft een veelbloemige, bijna bolvormige bloeiwijze met aan de bovenkant een aantal kale bloemen. Perianth met vernauwing bij de farynx helder blauw met witte tanden. Bovenste steriele bloemen zijn lichter. Hij bloeit in de lente, winters zonder gebladerte, winterhard zonder beschutting. Het meest voorkomend bij amateur-telers. Fokkers gedurende verschillende eeuwen werkten aan het creëren van vele variëteiten met verschillende vorm en kleur van de bloem - hun werk werd met succes gekroond.

Sorteer Blue Spike - gelanceerd in Nederland aan het eind van de vorige eeuw. Bloeiwijze uviform bevatten 150 - 180 blauwe geurende bloemen. Komt twee weken later dan normaal tot bloei, draagt ​​geen vrucht. Als het vanaf de grond verschijnt, ziet het eruit als een donkere bult. Vermeerderd door aangesloten uien. Ongebruikelijk mooie en pretentieloze plant die wordt gebruikt voor de decoratie van tuinen en voor het maken van composities van snijbloemen. Als het weer koel is, kun je ongeveer drie weken lang genieten van de bloei van badstofbloesems. Geschikt voor forceren. Uitstekende winters.

Cantab variëteit - een miniatuurvorm met felblauwe bloemen. Overwinteringsvariëteit, wat een groot succes is bij bloemenkwekers.

Christmas Pearl, Christmas Pearl - tuinmuis-hyacint met donkerpaarse bloemen. Verbazingwekkende frisse muskusgeur begeleidt langdurige bloei.

Armenicum muscari fantasie creatie muscari fantasie creatie flowerbed foto

Fantasie Creatie Sort - verschillende gesegmenteerde perianth-kleuren, soepel veranderend van groen naar blauw. Bloei duurt lang. Bloemenstof, geurig.

Sorteer donkere ogen - verbazingwekkend donkere, korenbloemblauwe kleur met witte spatten. Fantastische looks gemengd met lichtere types.

Muscari Osh of Tubergen Muscari aucheri = Muscari tubergenianum

Muscari in een bloembed muscari aucheri blauwe magische foto van de bloembedvarieteit

Het groeit in het Noord-Westen van Iran. Blauwe stelen met een licht gekartelde rand zijn verzameld in bloeiwijzen tot 18 cm hoog. Overwinter zonder beschutting. Slecht tolereert stagnatie van smeltwater. De variëteit 'Tubergenianum' onderscheidt zich door halvemaanblaadjes en lichtere knoppen aan de bovenkant.

Muscari-druifvormige Muscari botryoides

Muscari bloemen Vaste plant variëteit Muscari botryoides 'Album' foto

Bekend sinds 1576. Kleine hemelsblauwe, blauwpaarse of witte bloemen worden verzameld in grote bloeiwijzen met een delicaat aroma. Op brokkelige, rijke gronden ontwikkelt het zich tot weelderige struiken. De variatie van Album lijkt op een verstrooiing van parels, Korneum - een roze wolk, zwaaiend aan het been.

Muscari Crested Muscari comosum

Muscari plant plumozum crested muscari comosum plumosum foto

De oorspronkelijke plant uit Zuid-Europa, Noord-Afrika, wordt beschouwd als een onkruid in groeiplaatsen. De steel van de steel verschijnt in juni vanuit een uitlaat met 3-4 riemachtige bladeren. Bloemen verzamelden losse borstel met een toefje, dat is een bundel steriele heldere paarse belletjes op lange steeltjes. De vruchtbare bloemen van de waterkruik zijn lichtbruin met een crème rand. De hoogte van de plant bij volle bloei is ongeveer 70 cm. De dochterbollen worden zwak gevormd - ze vermenigvuldigen zich vanwege overvloedige vruchtvorming en zelf zaaien.

Dit type Muscari ziet er geweldig uit op grasvelden, in bloembedden met meerjarige bloemen, tegen een gazon. De cultivar 'Plumozum' is populair, die zich onderscheidt door paarse bloeiwijzen op sterk vertakte stengels.

Fabriek beschrijving

Vijperuien, muscari, muizenhyacint - dit zijn de hoofdnamen van dezelfde plant. Meer recentelijk werd een meerjarige bolvormige bloem toegeschreven aan de Hyacinthus- of Liliaceae-familie, nu bevindt de muizenhyacint zich in de Asparagaceae-familie.

De naam Muscari krijgt een bloem vanwege de karakteristieke geur die doet denken aan musk.

Viper-ui bloem per ongeluk genoemd, zou je kunnen zeggen, vanwege onwetendheid. De bloem groeit vaak in zonnige, heldere open plekken, daar, onder de planten, worden slangen vaak gezien. Velen geloofden onwetend dat reptielen zich voeden met de bladeren van de bloem. Het werd echter al snel duidelijk dat slangen onverschillig zijn voor grassen en bloemen, en kruipend op de open plekken om te genieten van de zon.

Het voorvoegsel in de naam "muis" verscheen vanwege het kleine, kleine uiterlijk van fel paarse en blauwe bloeiwijzen.

Naast de geaccepteerde, de hoofdnamen van de bloem zijn er ook populaire namen:

 • in Europa heette de plant druivenhyacint, omdat strak beplante knoppen lijken op een tros druiven,
 • in Frankrijk wordt Muscari aarden lila genoemd, de naam blijft hangen vanwege de gelijkenis van kleur en vorm van dichte bloeiwijzen met paarse bloemen van ongebleekte lila,
 • в Греции растение называют «дождевым цветком», поскольку его появление всегда совпадает с первыми весенними осадками.

Растение, невысокое порядка 10–30 см высотой. Луковица мясистая, яйцевидной, округлой формы 2–3,5 см в диаметре, покрытая светлыми чешуйками. Листья прикорневые, линейные, ремневидные, крепкие 10–17 см в длину и 0,5 — 2,5 см в ширину. Aan het begin van het groeiseizoen worden uit één bol maximaal zeven bladeren geproduceerd. Afhankelijk van het type en de variëteit van basale bladeren kan worden gevormd in het voorjaar of de herfst.

Steel - steel rechtop, kaal, van één bol-kop dicht, meestal één blad, minder vaak twee steeltjes. Aan de bovenkant van de stengel wordt een dichte, dichte, veelbloemige, trosvormige bloeiwijze van 2-8 cm lang gevormd.

De bloemen zijn klein, geurig, op korte steeltjes, strak tegen elkaar gedrukt. De vorm van de knoppen lijkt op een kruik of vat met zes korte naar buiten gebogen tanden. Miniatuur bloemen kunnen worden vergeleken met bloemen van lelietje van dalen, alleen dicht op een stengel. In de meeste gevallen is de kleur van de knoppen blauw of paars, er zijn variëteiten met witte, roze, gele, gecombineerde kleuren.

Zaden worden alleen in het onderste deel van de bloeiwijze gevormd, omdat apicale bloemen onvruchtbaar zijn. De vrucht is een drievleugelige, gevleugelde, hoekige zaadbol. De zaden zijn donker, klein, afgerond, gerimpeld, behouden hun ontkieming gedurende ongeveer een jaar.

De bloeiperiode hangt af van het type en de variëteit, de klimatologische zone van de teelt. Plant vroege bloei, voornamelijk van april tot eind mei, je kunt fijne miniatuurbloemen zien. Fokkers kregen nieuwe rassen, waarvan de bloei tot medio juni kan worden waargenomen. Duur van de bloei niet meer dan een maand.

Muscari volledig niet veeleisende plant, dapper verdraagt ​​tekortkomingen in de zorg. Kan gemakkelijk bestaan ​​zonder veel aandacht voor zijn persoon van de bloemist.

De muishyacint is een uitstekende honingplant, de aangename geur trekt veel bijen, vlinders en hommels naar de tuin.

De bloem heeft een brede verspreiding in heel Europa, West-Azië, Noord-Afrika, in de landen van het Middellandse-Zeegebied.

De meest waarschijnlijke muscari te zien op grasrijke hellingen, tussen de struiken aan de randen van de bergbossen. Sommige soorten zijn genaturaliseerd in Noord-Amerika en Australië.

Zachte, miniatuurplanten bloeien de hele lente door. Het begin en de duur van de bloei hangt af van het type en type hyacint, evenals van de groeiomstandigheden. De vroegste bloemen kunnen al in april worden waargenomen. Fokkers brachten nieuwe variëteiten mee, waarvan de bloemen in de vroege zomer te bewonderen zijn. Door het combineren van verschillende soorten en variëteiten met een verschillende bloeiperiode in het bloembed, is het mogelijk om de bloei van de muishyacint in het voorjaar tot in het beste geval, tot half juni, tot stand te brengen.

Op een kale, sterke stengel wordt een tros gevormd met dicht beplante knoppen op dunne stelen. De bloemen zijn klein, netjes, lijken op ronde lantaarns of bessen. Wilde soorten zijn overwegend paarse en blauwe tinten van bloemen, in een cultuur kun je planten groeien met witte, blauwe, roze en gele bloemen.

Na de bloei valt de muizenhyacint in een "winterslaap", die het grootste deel van het jaar duurt.

Soorten, variëteiten en variëteiten

Vanaf 2014 zijn iets meer dan 40 soorten muizenhyacint, Muscari, bekend. Op het grondgebied van Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken zijn er ongeveer 20 soorten. De meeste worden als sierteelt in bloempotten thuis en in huistuinen gekweekt.

Vanwege de diversiteit van de natuur en het werk van fokkers, heeft Muscari veel variëteiten en variëteiten. Ze verschillen in vorm en kleur van de knoppen, de lengte van de stengel en bladeren, de bloeiperiode. Niet alle muishyacinten bloeien, er zijn vertegenwoordigers van het geslacht, waarvan de soorten bloemen vanaf eind mei - begin juni te bewonderen zijn. En het is ook mogelijk muscari te delen door populariteit, in algemene huisdieren en zeldzame, weinig bestudeerde soorten.

Muscari breedbladige

In zijn natuurlijke habitat groeit hij en wordt hij aangetroffen in een beperkt gebied in de westelijke en zuidelijke bossen van Turkije. Desondanks heeft de bloem grote populariteit gewonnen bij liefhebbers van tuinbloemen. Breedbladige hyacint, een zeer thermofiele uitstraling, het verdraagt ​​geen koude tocht en kan in de winter met weinig sneeuw bevriezen. Voor het koude seizoen heeft de plant extra onderdak nodig.

Vanaf het midden van de lente komt er een pijl met een bloem uit de bol, waarvan de hoogte 25 cm kan bereiken, de bloeiwijze is strak: ongeveer honderd kleine, langwerpige, besvormige bloemen worden gevormd. Op zichzelf heeft de bloeiwijze een cilindrische vorm, waarvan de kleur aan de bovenkant van het hoofd licht violet is, vloeiend overgaand naar de basis met een donkerdere violette tint. Duur van de bloei ongeveer 25-30 dagen.

De eivormige lamp heeft een diameter tot 2 cm en een lengte van maximaal 3 cm. Bladeren, lancetvormig, groot in vergelijking met andere soorten, tot 2,5 cm breed en maximaal 15-17 cm lang. De bladplaten zijn sterk, groeien naar boven en omhelzen als het ware de steel, lijken op tulpenbladeren.

Muscari bleek

De soort wordt zelden aangetroffen in huistuinen en bloemenwinkels. In zijn natuurlijke omgeving groeit hij op de berghellingen en subalpiene weiden van de Kaukasus en op het grondgebied van Oost-Turkije.

Van één ovale bolvormige kop, tot 3 cm lang en tot 2 cm in diameter, kunnen maximaal zes smalle, riemachtige bladeren tot 20 cm lang en 0,5 cm breed worden. Met het begin van koud weer, sterven de bladeren af ​​en worden ze een extra schuilplaats voor de winter. Eén lamp kan één, zelden twee steeltjes van maximaal 12 cm lang produceren. De bloeiwijze is gevormd uit 40 kleine, langwerpige, ovale bloemen van lichtblauwe kleur bijna wit. U kunt de prachtige, delicate bloemen van Muscari gedurende 15-20 dagen in de tweede helft van mei bewonderen. In de cultuur, op het grondgebied van Rusland, is het uiterst zeldzaam.

Muscari Osh of Muscari Tubergen

Zeer mooie en nette uitstraling. De bloeiwijze is klein, gevormd uit dicht beplante tonvormige bloemen. Een onderscheidend kenmerk van de soort - in de kleur van knoppen. Op de top van de bloemen zijn geschilderd in lichtblauwe of lichtblauwe kleur, op de lagere, het grootste deel van de bloeiwijze, bloemen van een meer contrast, donkere kleur met witte tanden. Bloeitijd is half april.

De bol is klein, eivormig, bijna afgerond tot 1,5 cm in diameter en tot 2 cm lang. Bladeren smal, lineair tot 15-18 cm lang en tot 0,5 cm breed. Gewoonlijk produceert één bol tot drie bladeren en één steel maximaal 25 cm lang. In de winter vallen de bladeren, waardoor extra dekking voor de winter ontstaat.

Muscari Pretty

Het bloeit in de late winter - vroege lente. Vanwege deze functie bijna nooit thuis gegroeid. In de natuurlijke omgeving kan worden gevonden in het zuidwesten van Israël en de kustgebieden van de Middellandse Zee.

De bladeren zijn smal, de randen zijn gebogen en vormen een nauwe spleet. De plant is miniatuur, samen met de steel tot 15 cm hoog. De eivormige bloeiwijze wordt gevormd door dicht geplant langwerpige bloemen met een helderblauwe kleur met witgebogen tanden.

Ambrosia Muscari

Bekijk muscari met interessante grote knoppen, verzameld op een sterke, rechtopstaande steel. Elke knop heeft een langwerpige vorm, taps toelopend aan het einde. Bloemen op korte bladstelen, losjes aangeplant. Eén steel heeft 20-50 bloemen waarvan de kleur met de tijd verandert. Dus, aan het begin van de bloei, zijn de knoppen paars, worden ze geleidelijk bleek, helderder, krijgen ze een groenachtig gele tint, aan het einde van de bloei worden ze crème.

De plant is klein, ongeveer 10-25 cm hoog. De bladeren zijn donkergroen, lineair, gegroefd, dicht tot 2 cm breed, de lengte gelijk aan de steel. De bloeiperiode is aan het begin - het midden van de lente.

Blauwe spike

De jonge variëteit uit Nederland, erkend als zeer decoratief, wordt vaak gebruikt in landschapsontwerp en bloemisterij. De hoogte van de plant is 20-25 cm. De cystic bloeiwijze is volumetrisch, terry, gevormd door 150-170 kleine, blauwe, geurende bloemen. In tegenstelling tot de natuurlijke soort, heeft de Blue spike variëteit verschillende knoppen op dezelfde steel, waardoor de bloeiwijze de vorm aanneemt van een "ruige" pluim. Alle bloemen zijn steriel. Tijdens het seizoen vormt de plant maximaal 3 dochterbollen. Het bloeit in mei gedurende 20-25 dagen. Vegetatie van bladeren begint in de herfst, die niet valt en winterslaap onder de sneeuw.

De variëteit is representatief voor de Armeense muscari-soorten. De maximale hoogte van de plant tijdens de bloeiperiode is 20 cm en bloeit in mei gedurende één maand. De bloemen zijn helder blauw met witte tanden. De knoppen zijn langwerpig, dicht geplant op een rechte stengel. De variëteit is behoorlijk populair, wordt vaak gebruikt voor landscaping tuinen en groeit thuis.

Weinig bestudeerd en eerder zeldzaam type muishyacint. Het werd gevonden in de bergen van Turkije en Noord-Irak. Planthoogte niet meer dan 20 cm. Bladeren, smal tot 2 cm breed, lang, riemachtig, donkergroen. In één bloeiwijze van de orde van ongeveer 50 bloemen van cilindrische vorm, versmald aan de uiteinden. De randen zijn getand, naar buiten gebogen. De soort is weinig bestudeerd en tot nu toe blijft de vraag open, voor welke familie het kan worden toegeschreven aan de hyacint of de pruim.

Muscari verwaarloosd

In de literatuur is de soort te vinden onder een andere naam - de ongehoefde muishyacint. Aan het begin van het groeiseizoen komen één of twee naakte steeltjes uit de bol. Pas daarna verschijnen de bladeren. Bloemen langwerpig, ovaal-buisvormig, donkerblauw of paars, ziet eruit als grote druiven. De tanden zijn afgerond wit. De bloeiwijze is langwerpig, dicht, veelbloemig. Bladeren, smal, tot 15 cm lang, in een hoeveelheid tot 6 stuks. uit de eivormige bol.

Muscari verwaarloosd verspreid over een uitgestrekt grondgebied van Europa, Azië en Rusland. Meestal te vinden in de steppen- en steppe-zones. In Rusland is de soort opgenomen in veel Rode Boeken van de samenstellende entiteiten van de Russische Federatie: Belgorod, Volgograd, Koersk en Rostov.

Verscheidenheid, vertegenwoordiger van de Armeense Muscari. Mooie thermofiele bloem, op Russische breedtegraden uiterst zeldzaam. In één seizoen wordt een enkele groep "dochter" -uien in één plant gevormd. Vanwege deze functie verspreidt het ras zich snel en vult het de dichtstbijzijnde territoria. Bloemen, donkerblauw, langwerpig, met witte randen. Bloesems in april - mei. Plant hoogte met steel ongeveer 20 cm.

Muscari azuur

In verschillende bronnen wordt de soort gevonden onder de naam azure muscari. De plant is 15-20 cm lang. De bloeiwijze is klein, tot 8 cm lang, gevormd uit klokvormige, cilindrische bloemen van lichtblauwe kleur, en de kleur van de bloemen varieert afhankelijk van de locatie. Dus, in het bovenste gedeelte van de bloeiwijze zijn de bloemen lichter, in het onderste deel - donkerder. Eén bloeiwijze bevat ongeveer 30-50 knoppen.

De bloesems van de plant zijn zeer interessant - in het begin bloeien de onderste bloemen, waardoor het effect ontstaat van een "ballerina's rok". Bekijk verbazingwekkend geurig, de bloem kan in april - mei zijn. Homeland species - bergachtige gebieden van noordwestelijk Turkije.

Muscari comosum plumosum

Een interessant soort kuifsoort van muishyacint. De bloemen zijn heel anders dan het gebruikelijke type muscari-knoppen. Open bloeiwijzen, gevormd uit draadvormige, paars-violette, steriele bloemen. De vorm is onstabiel in de middelste rij.

Muscari grootbloemig

Radicale bladeren, donkergrijsgroen, smal, met gebogen randen. De knoppen zijn groot, cilindrisch of tonvormig, roodbruin van kleur, naarmate ze opengaan, krijgen ze een geelgroene tint. De hoogte van de bloem samen met de steel is 15-20 cm.

Aanplant en onderhoud van Muscari (kort)

 • aanplant: in de herfst, in oktober.
 • bloei: Spring.
 • verlichting: fel zonlicht, halfschaduw.
 • bodem: elke.
 • water geven: als de winter besneeuwd is of de lente nat is, dan is water geven helemaal niet nodig.
 • Topdressing: bij het graven van het gebied humus of compost maken met een snelheid van 5 kg per m².
 • voortplanting: zelf zaaiend en vegetatief: de scheiding van kinderen van de ouderbol en hun landing in de grond.
 • ongedierte: bladluis, spint.
 • ziekten: gele dwergui en komkommer mozaïekvirussen.

Muscari-bloemen - beschrijving

De bollen in muscari zijn eivormig, met lichte buitenste schubben, 1,5-3,5 cm lang en tot 2 cm in diameter Bladeren - radicaal, lineair, tot 17 cm lang en maximaal zes in aantal - verschijnen in het voorjaar, maar kunnen in de herfst opnieuw verschijnen . Muscari groeien tot 30 cm hoog. Peduncle ze zijn bladloos, de bloemen zijn cilindrisch, tonvormig of buisvormig bloemdek, bestaande uit zes diepgroene bloembladen, langs de rand gebogen. Kleur - van wit tot donkerblauw, lengte - ongeveer 0,5 cm en dezelfde diameter. Bloemen worden verzameld in dichte bloeiwijzen, trossen of apicaal, tot 8 cm lang.De vrucht is een gevleugelde doos met drie kronen, bolvormig of hartvormig, met kleine gerimpelde zwarte zaden, die slechts een jaar ontkiemen. Dit geslacht heeft twee belangrijke voordelen: bijna alle soorten decoratieve elementen en bovendien Muscari zijn volledig onpretentieus.

 • Muscari Armeens.

  Een van de meest geteelde soorten is de winterharde Muscari, Armeense of Colchian, die in de late lente drie weken bloeit. Het wordt de "muishyacint" genoemd. De bovenste bloemen in de bloeiwijzen zijn steriel en hebben een lichtere tint dan de onderste, donkerblauw met een witte rand. Muscari Armeens ademt een aangenaam aroma uit. De meest populaire soorten zijn:

  • Muscari Terry Blue Spike - uitzonderlijk mooi vanwege de vele bloemen (tot 170 bloemen in een grote bloeiwijze), pretentieloos, kan worden gebruikt voor het snijden.
  • Kerstparel - met heel mooie paarse bloemen,
  • Fantasie creatie - heel mooi door de combinatie van blauwe en blauwgroene tinten.

  Muscari is lelijk van vorm.

  De vorm van muscari is lelijk van vorm en wordt gevonden in de alpiene gordel van Zuid- en Midden-Europa, en is een van de meest gewilde cultuur in 1576 De bloemen van de lelijke vorm zijn kleiner dan die van de Armeniër. Naast de varianten van de gebruikelijke blauwe kleur zijn er twee tuinsoorten:

  • var. album - Muscari-wit, trossen, als van parels,
  • var. carneum - een verscheidenheid aan roze.

  Leuke muscari

  - Hebreeuwse naam Kadan Nae (prachtig) te vinden in de parken van Ashkelon. Bloei begint in de winter: korte dichte eivormige bloeiwijzen van helderblauwe bloemen verschijnen op lage steeltjes. De ledematen zijn wit.

  Naast deze soorten die in de sierteelt populair zijn, zijn er nog vele andere: langbloemige muscari, veranderlijke muscari, ambrosia muscari, muscari met witte ogen, muscari met grote vruchten, vreemde muscari, veelbloemige muscari, dichtbloemige muscari, muscari-trossen, enzovoort.

  Muscari groeien in de tuin

  Muscari zijn erg populair in de bloementeelt. Ze zien er geweldig uit, zowel in rotstuinen en in decoratieve tuinvazen, en laaggroeiende soorten worden met succes gebruikt voor grenzen. Muscari is erg mooi in meerlagige bedden, in combinatie met andere lentebloemen: tegen de achtergrond van een dichtgroeiende muscari van lila-blauwe kleur zien de eilanden van de hogere vroeg bloeiende tulpen of narcissen er erg indrukwekkend uit. Geweldige combinatie van blauwe muscari met sinaasappelhoen.

  Zoals alle vroege lentebloemen bloeit Muscari wanneer er geen bladeren aan de bomen en struiken zijn, dus licht zal hoe dan ook genoeg voor hen zijn. Muscari groeit meerdere jaren op één plek, dus plant ze naast vaste planten, die je ook niet elk jaar opnieuw plant. De grond is het beste los, vruchtbaar en doorlatend. Het is wenselijk dat de site op hoogte was en werd beschermd tegen harde wind.

  Wanneer muscari te planten.

  Het is beter om muscari te planten in de herfst, tot eind oktober. Ze worden in groepen geplant zodra muskari-bollen worden opgegraven, die vijf jaar of langer op één plaats zijn gegroeid. Als je ze in een winkel koopt, inspecteer je de scheuten zorgvuldig: ze moeten gezond zijn. In april verkopen kwekers soms zaailingen van muscari die al in dozen bloeien en verkopers beweren dat ze direct in de grond kunnen worden geplant. Probeer het.

  Hoe Muscari te planten.

  Inspecteer de bollen vóór het planten en verwijder de donkere en beschadigde delen. Desinfecteer de bollen voor profylaxe: eerst etst ze een half uur in een twee procent oplossing van karbofos, dan hetzelfde in een één procent oplossing van kaliumpermanganaat. De dag voor het planten van de Muscari giet je de voorbereide putjes grondig door de hele grondlaag. Voeg vóór het planten rivierzand toe aan elke put voor drainage. Als de bollen groot zijn, worden ze 7 cm ondergedompeld in de grond en de afstand tussen hen is 5-10 cm. Kleine bloembollen worden begraven met 3 cm en de opening tussen de bollen is 2-3 cm.

  Hoe zorg je voor Muscari in de tuin.

  Zorg voor Muscari is niet moeilijk: het is een educatieve plant voor een beginnende teler. Bij irrigatie heeft muscari slechts het allereerste begin van het groeiseizoen nodig, maar in de regel is de grond nog steeds nat na het smelten van sneeuw of voorjaarsregen. En de rustperiode vereist geen bevochtiging van de grond. Als er in de winter geen sneeuw was en de lente droog was, dan is er regelmatig water nodig.

  Als de grond in het perceel niet te vruchtbaar is, kan dit worden gecorrigeerd door bemesting met organische meststoffen. Het is mogelijk om de grond in de herfst te bemesten bij het graven met compost of compost: 5 kilogram mest wordt per vierkante meter gebruikt. Onder voorbehoud van de regelmatigheid van een dergelijke herfstgraving met organische materie, kan muscari groeien in een gebied voor maximaal tien jaar. Maar dan zullen ze ze toch moeten opzetten.

  Bloeiende Muscari.

  Muscari bloeit iets langer dan drie weken en heeft op dit moment geen speciale verzorging nodig, maak de grond lichtjes los na het besproeien, probeer de bol niet te beschadigen, verwijder onkruid en verwijder vervaagde bloemen als ze het uiterlijk van uw bloembed bederven. Если с годами качество цветков ухудшилось, значит, настало время мускари пересадить.

  Пересадка мускари.

  Вегетативное размножение мускари путем отделения от материнской луковицы деток проводят, как правило, во время осенней перекопки, где-то от середины до конца октября. Wanneer we muscari hebben getransplanteerd, hebben we al geschreven - na 5-6 jaar groei op één site, maar als het echt tijd is om muscari op te graven, wordt je gevraagd naar het uiterlijk van je bloembed. Muscari-bollen worden uit de grond verwijderd, kinderen worden gescheiden van de ouderbol (er kunnen er veel zijn, tot 30 stuks) en zitten op een manier die hierboven al is beschreven.

  Ongedierte en ziekten Muscari.

  Meestal lijden muscari aan mozaïek dat wordt veroorzaakt door de gele dwerggroei van het uivirus. Symptomen: groen mozaïek op de bladeren, een verkorte bloemenpijl, smalle bladeren en onderdrukking van de groei van het patiëntspecimen. Soms is de plant geïnfecteerd met gewoon komkommermozaïek, wat wordt uitgedrukt door lichtgroene strepen en vlekken op de vervormde bladeren. Deze virussen worden overgedragen door bladluizen en blijven in de bol zitten. Daarom moeten de aangetaste exemplaren worden uitgegraven en verbrand, zodat de infectie zich niet naar andere planten verspreidt. Er is nog geen behandeling voor virale ziekten, dus vecht tegen de marskramer - bladluizen, vernietig het zodra het op de planten verschijnt. De methode is eenvoudig en is al lang bekend: verdun 2 theelepels vloeibare zeep (Gala, Fairy) in twee glazen water en spuit deze in met een oplossing van de plant. Soms levert de last van muscari spinmijt op. Gebruik drugs van de avermectinegroep (vertimek, actophyte, fitoverm) strikt volgens de instructies bij een luchttemperatuur van 18 ºC.

  Muscari na de bloei

  Veel bloemkwekers geloven dat het helemaal niet nodig is om voor muscari te zorgen: ze worden niet ziek, ze vermenigvuldigen zichzelf, ze zijn sterk genoeg. Maar de ervaring leert dat een goed resultaat altijd moeite kost. Zodra muscari ottsvetut, moet je voorzichtig de bloemstengels verwijderen en ze voeden met vloeibare kalium-fosfor meststof, die de bollen helpt om goed te overwinteren. Verlaag het watergeven langzaam tot de bladeren geel worden en verwelken, en zodra dit proces is voltooid, mag u de plant niet meer water geven. De herfst is de tijd van het graven van het gebied en het verplanten van muscari die de leeftijd van vijf jaar hebben bereikt. Als je muscari te jong is om te verdelen en te transplanteren, verwijder dan eenvoudig de vergeelde bladeren van de site. Jonge plantmuscari's, vooral als ze naast andere uibollen groeien, moeten voor de winter worden gemout met turf.

  Opslag van muscaribollen

  Muscari - vaste planten, bovendien kunnen ze maximaal tien jaar op één plaats groeien. Maar als u om een ​​of andere reden besluit de bollen op te graven en ze in de kamer op te slaan, houd dan rekening met de volgende regels:

  • - het is noodzakelijk om de bollen alleen uit te graven als de bladeren van de planten beginnen te drogen,
  • - gegraven ui moet een aantal dagen worden gedroogd en vervolgens in turf of in nat, schoon zand worden gezet;
  • - inspecteer en voel de uien eenmaal per week en verwijder onmiddellijk rot, beschadigd of zacht,
  • - vochtigheid in de opslag is bij voorkeur 70%, temperatuur - 17 ºC.

  Maar laten we nog een keer herhalen: Muscari kan het best in de herfst worden geplant, terwijl het plot wordt gegraven, terwijl het tegelijkertijd handig is om de scheiding van kinderen van de moederbollen met de daaropvolgende zitplaatsen uit te voeren, dus het heeft geen zin om muscari-bollen tot het voorjaar binnen op te slaan.

  Thuiszorg

  Een pretentieloze, charmante bloem past perfect in elk interieur, zorgt voor een speciale lente frisheid en comfort voor een stadsappartement, een open balkon of terras. Het kweken van muishyacint in een aparte bloementank zal niet moeilijk zijn. Kies voor deze doeleinden een container met een groot aantal gaten aan de onderkant om overtollig water te verwijderen en stilstaande vloeistof te verwijderen. Drainage materiaal - claydite, gebroken baksteen of gemalen schelpen van noten wordt eerst in de bloemencontainer gelegd. Sla vervolgens los, bevruchte, doorlatende grond in slaap. Bollen worden geplant in de natte grond.

  Een van de kenmerken van het thuis groeien van Muscari is een kort groeiseizoen. De plant wordt alleen binnen gehouden tijdens de bloei. Nadat de bloemen verdorren en de bladeren drogen, wordt de pot overgebracht naar de tuin en gedeeltelijk begraven. Met deze procedure kan de plant uien vormen. Een bloempot met muscari blijft tot het einde van de winter in de tuin.

  Met het begin van de lente keert de pot terug naar de kamer, worden de bollen, samen met de aarde, overgeplant in een nieuwe bloementank of wordt de pot in een mooie pot geplaatst.

  Ondanks het niet-pretentieuze karakter van de plant, vereist het onderhoud thuis veel meer aandacht en kracht, vergeleken met de tegenhangers in het open veld.

  Muscari kan een bloem worden genoemd voor drukke mensen. Degenen die van de schoonheid om hen heen houden, maar niet de nodige aandacht kunnen schenken. Bloem verdraagt ​​tolerante tekorten in de inhoud. De enige keer dat de plant verzorging nodig heeft, is de bloeiperiode. Hyacint heeft kracht nodig om een ​​bloem te openen. Gedurende deze periode moet de grond rond de muscari vochtig gehouden worden. Het is buitengewoon gevaarlijk om de bloemenplantlocaties te overstromen, het is erg gevoelig voor overtollig en stilstaand water.

  Lang verblijf in natte grond kan ervoor zorgen dat de bollen gaan rotten.

  Na 1,5 - 2 weken, na het begin van de bloei, kunt u de aandacht verminderen om de bloem water te geven. Vooral na de bloei gaat de hyacint in de "slaapstand" en er is voldoende natuurlijke neerslag voor een comfortabele groei van de plant.

  Kenmerken Muscari

  Ei-achtige Muscari-uien hebben lichtgekleurde buitenste schilfers. In de diameter van de bol bereiken 20 mm, en in lengte - 15-35 mm. De lengte van de basale lineaire bladplaten bereikt 17 centimeter, ze groeien op een enkele kopie tot 6 stuks. De bladeren groeien in de lente, maar in de herfst kunnen ze weer verschijnen. In de hoogte kunnen dergelijke planten ongeveer 0,3 meter bereiken. Op de bladloze steel staan ​​bloemen, waarvan het bloemdek tonvormig, cilindrisch of buisvormig van vorm is, bestaande uit 6 ingegroeide bloembladen, langs de rand gebogen. De kleur kan variëren van donkerblauw tot wit. De diameter en lengte van de bloemen zijn 5 mm. Deze bloemen maken deel uit van de dichte bloeiwijzen van de apicische of trosemose, die in lengte ongeveer 8 centimeter kan bereiken. De vrucht is een drievleugelige gevleugelde doos met een hartvormige of bolvormige vorm, het zijn kleine gerimpelde zaden van zwarte kleur. Zaden blijven 12 maanden na de oogst levensvatbaar. De deugden van het geslacht Muscari zijn dat bijna alle soorten een hoog decoratief effect hebben, en dergelijke planten onderscheiden zich door hun bescheidenheid.

  Muscari langbloemige Muscari dolichanthum

  Muscari-dolichantumfoto van Muscari langbloemig

  Bloeit eind april, azuurblauwe bloemen. De eivormige ui draagt ​​4-6 lintachtige bladeren en een bloempijl met een hoogte van 14-16 cm Perianth met witte cilindrische tanden. Afkomstig uit de bergketen van de Westelijke Kaukasus.

  Muscari trosmose of ongemerkt Muscari Rasemosum = Muscari neglectum

  Sleutelbloemen muscari blauw kweken en verzorgen Wanneer een Viper ui plant, wordt de foto over het hoofd gezien

  Het verschilt weinig van andere kerels, behalve door het feit dat de bloemen iets groter zijn en dicht tegen de steel gedrukt worden. Rassen zelf zaaien en kinderen.

  het verdunnen

  Nadat je eenmaal in een tuin een muizenhyacint hebt geplant, is het in 3-4 jaar mogelijk om een ​​redelijk dicht begroeid gebied te vinden. Muscari wordt zo nodig uitgedund wanneer de bloem is gegroeid en in het geval van transplantatie naar een nieuwe locatie. Om zelf zaaien uit te sluiten, wordt na het bloeien de pijl met de zaden gesneden.

  Meststof en dressing

  Om een ​​actieve groei te behouden, helder en weelderig bloeiend, heeft de plant extra voeding nodig. In het voorjaar, bij het graven, worden organische meststoffen op de grond per vierkante meter van 4-5 kg ​​grondstoffen aangebracht.

  Om de bloem van alle voedingsstoffen te voorzien, wordt in de herfst compost in de grond gebracht. Hierdoor kunnen de bollen kracht krijgen, de winter overleven en in de lente wakker worden.

  In de muscaria-potcultuur is bemesting twee keer per maand nodig voor het groeiseizoen. Gebruik een speciale gecombineerde vloeibare meststof voor binnenlandse sierplanten.

  Hyacint is een langlevende, op een plaats kan 8-10 jaar groeien.

  Bodemvereisten

  Verbazingwekkende vaste plant zeer vasthoudend, in staat om wortel te schieten op de grond met elke textuur. Als je richt, om de bloem ideale groeicondities te geven, dan wordt eerst een losse, vruchtbare grond geselecteerd. Aarden substraat moet goed water doorlaten, stagnerende vloeistof is schadelijk voor de plant.

  Planten en fokken

  De muishyacint wordt op twee manieren gepropageerd: zaden en dochterbollen. De plant veel en vaak "creëert" nieuwe bollen, hoofden. In dit verband, de vegetatieve methode, een eenvoudigere manier om de hyacint te vermenigvuldigen. Vooral in bloemenwinkels is het vaker mogelijk om muskari-bollen te ontmoeten in plaats van zaden.

  Een bloeiende plant, gekweekte zaden, komt veel later, vergeleken met de reproductie van bollen.

  Het is beter om materiaal te kopen voor aanplant in gespecialiseerde winkels, waar de kans op het kopen van goederen van lage kwaliteit minimaal is. In elk geval moet voor het planten de bol worden behandeld met een fungicide middel. Praktisch in elk huis is er kaliumpermanganaatpoeder, een zwakke waterige oplossing waarvan het zaadmateriaal zal helpen bij het verlichten van mogelijke ziekten en plagen.

  Hoe te planten?

  Op de voorbereide plaats maken ze inkepingen van 5-8 cm op een afstand van 5-10 cm van elkaar. Ze zetten de ui in het gat, sprenkel het met aarde, zodat de laag aarde boven de bol ongeveer 2 cm is Plant de muizenhyacint in groepen van 10-30 uien, en de planten verdikken niet. Enkele landingen zijn niet zo spectaculair, zelfs thuis zijn meerdere muscari's in een bloempot geplant.

  Groeien vanuit zaad

  Deze methode om nieuwe planten te verkrijgen, werd uiterst zelden gebruikt. Sinds de eerste bloei kan worden gezien in 3-4 jaar. De eerste 1-2 jaar gaat naar de vorming van bollen. Zaden met een goede ontkieming worden alleen gevormd op de grootste en gezondste bloemen.
  Zaaiende zaden worden in de herfst uitgevoerd. In de voorbereide bedden of containers met de grond worden zaden begraven tot een diepte van 0,5 - 1. cm Gedurende de hele tijd, vóór het verschijnen van scheuten, periodiek water, verwijderen onkruid, voorzichtig los, voeden.

  Vegetatieve kweekmethoden

  Muscari vaak en veel vormen van dochterbollen die worden gebruikt voor de reproductie van hyacint. Tegen het einde van het groeiseizoen, tijdens de transplantatie, worden jonge bollen gescheiden van de hoofdlamp. Met deze methode is het veel sneller mogelijk om een ​​nieuwe plant te krijgen, vergeleken met zaadvoortplanting. Als je geen bloem plant, kun je in 2-3 jaar een dikbloeiend tapijt krijgen.

  Bodemvoorbereiding

  Hyacint kan op bijna elke grond groeien. Elke teler wil echter ideale omstandigheden creëren voor de groei en ontwikkeling van tuinbeplanting. In het geval van muizenhyacint, bereidt u de grond voor met een verscheidenheid aan organische stoffen en een zuurgraadindex in het bereik van 5,8 - 6,5.

  Om compost of humus aan te maken, reageert de plant met een helderdere, meer verzadigde kleur en een lange bloei.

  Sterk overgroeide planten moeten worden verdeeld of volledig worden overgebracht naar een nieuwe locatie. Hiervoor graven ze met een schop in een grote groep muscari. Haal de bollen eruit en bewaar de "inheemse" kluit van de aarde. De wortels zijn fragiel, dus probeer de grond er niet van af te schudden. Geplant op een nieuwe plaats, rijkelijk bewaterd. Transplantatie wordt uitgevoerd in het najaar, na het einde van de vegetatieve periode.

  Overwintering en opslag van bollen

  Als de gegraven uien bestemd zijn voor opslag, worden ze behandeld met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, binnen gedroogd bij een temperatuur van niet meer dan 20 Сº. Bewaren op een koele plaats. Als het plantgoed in een speciaalzaak wordt gekocht, hebben ze geen aanvullende desinfecterende behandeling met fungiciden nodig.

  De helende eigenschappen van de Muscari-plant

  Vanwege de helende eigenschappen wordt Muscari gebruikt in de traditionele geneeskunde. Het is echter geen farmacopee, het wordt niet gebruikt in de traditionele geneeskunde.

  Vanwege het aangename aroma heeft muishyacint toepassing gevonden in parfumerieën en cosmetologie. Muscari essentiële olie voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt als een antiseptisch, bacteriedodend, ontstekingsremmend, ontsmettingsmiddel, effectief als afrodisiacum in seksuele zwakte en frigiditeit.

  Ondanks de vele gunstige eigenschappen van muscari, moet men niet vergeten dat alle delen van de plant giftig zijn.

  Van de verse bloemblaadjes van bloemen bereiden alcohol tinctuur, gebruikt voor uitwendig gebruik (lotions, vegen, kompressen). Alcohol extracten worden gebruikt voor de verzorging van vervaging, probleemhuid, met acne.

  Viper-ui is breed toegepast in de Aziatische traditionele geneeskunde, waar verschillende preparaten van de plant worden gebruikt als wondgenezing, anesthesie en anti-aging remedie.

  In aromatherapie wordt vaak muscari-essentiële olie gebruikt. Het heeft een sedatief effect en heeft zichzelf bewezen in de behandeling van aandoeningen van het zenuwstelsel.
  Tijdens pijnlijke en zware menstruatie wordt in de traditionele geneeskunde muscari-injectiespuiten gebruikt.

  Plantaardige bereidingen worden alleen extern gebruikt, aangezien inname vergiftiging kan veroorzaken. De plant is giftig (met name bollen). Het gebruik ervan voor medicinale en cosmetische doeleinden moet voorzichtig zijn. Contra-indicaties voor uitwendig gebruik van muscari zijn de periode van zwangerschap en borstvoeding, leeftijd van kinderen, eigenaardigheden.

  Werkend en in contact met Muscari moet je de huid beschermen tegen het sap van de plant.

  Muscari Crested (Muscari comosum)

  Zeer spectaculair uitzicht. In het wild groeit hij het liefst tussen struiken, aan bosranden, maar ook op droge weiden. Op de steel zit de top, bestaande uit paarse bloemen met steelvormig boogvormig. Dit type ziet er erg indrukwekkend uit op de gazons of gazons op de achtergrond van bodembedekkersgras. De meest populaire variëteit is Plumozum: scheuten zijn sterk vertakt en ze hebben een groot aantal steriele bloemen met violet-lila kleur.

  Muscari Osh of Tubergen

  In de natuur kun je elkaar ontmoeten in Noordwest-Iran. Bloei vindt plaats in het midden van de lente. Blauwe bloemen hebben tanden van een helderder kleur. Goede afwatering is vereist. Het populairst onder tuinders is het Tubergen-ras, dat bloemen van een blekere kleur heeft, en de vorm van bladplaten daarin is sikkelvormig.

  Hoe laat is het om te planten

  De landing wordt aanbevolen in de herfst tot de laatste dagen van oktober. Het planten van planten is het best in groepen, en er moet worden opgemerkt dat alleen die Muscari struiken die zijn gekweekt op dezelfde plaats voor 5 jaar of langer kunnen worden geplant. Bij het kopen van plantmateriaal in een gespecialiseerde winkel moet speciale aandacht worden besteed aan de conditie van de scheuten. Ze mogen geen tekenen van ziekte zijn. In april zie je soms in kwekerijen muscari-zaailingen, die al in volle bloei zijn, terwijl verkopers ervoor zorgen dat deze planten onmiddellijk naar een vaste plek kunnen worden getransplanteerd. U kunt proberen hun advies op te volgen.

  Hoe te landen

  Voordat u aan land gaat, moet u de uien inspecteren en diegenen verwijderen die gewond of verdonkerd zijn. Voor preventieve doeleinden moet plantgoed worden gedesinfecteerd, hiervoor wordt het gedurende 30 minuten geplaatst. in oplossing karbofos (2%). Vervolgens wordt het uitgenomen en een half uur ondergedompeld in een oplossing van mangaan-kalium (1%). Ook 24 uur voor het planten van uien, moeten plantgaten worden voorbereid, ze moeten overvloedig worden gegoten, zodat de gehele grondlaag wordt bevochtigd. Vóór de landing is de bodem van de putjes bedekt met een laag rivierzand, die als een goede drainage zal dienen. Grote bollen worden begraven met 7 centimeter in de grond, terwijl tussen de gevallen laat een afstand van 5 tot 10 centimeter. Kleine ui moet 3 centimeter in de grond worden begraven, terwijl tussen de gevallen 2 tot 3 centimeter lege ruimte overblijft.

  Zorgfuncties

  Zorgen voor Muscari is vrij eenvoudig, dus deze plant zal zelfs een beginnende tuinman kunnen laten groeien. Het is noodzakelijk om een ​​dergelijke bloem alleen aan het begin van de actieve groei water te geven, maar op dit moment is er meestal veel vocht in de grond na het smelten van sneeuwbedekking of na zware voorjaarsregen. Als de plant in rust is, hoeft hij niet te drenken. Systematisch water geven is alleen nodig als de winterperiode weinig sneeuwt of er in de lente heel weinig regen valt.

  In het geval dat er op het terrein een kleine hoeveelheid voedingsstoffen in het land aanwezig is, wordt het noodzakelijk om organische mest aan de grond toe te voegen. Dus in de herfst, tijdens het graven, kan compost of humus op de grond worden aangebracht, terwijl 5 kg kunstmest per 1 m 2 wordt genomen. Als in de herfst dergelijke kunstmest systematisch op de bodem wordt aangebracht, dan kunnen muscari gedurende tien jaar in hetzelfde gebied worden geteeld. Uiteindelijk moet je deze planten echter nog steeds transplanteren.

  Bloei duurt iets langer dan 20 dagen. Op dit moment moet u het oppervlak van de grond (na het water geven) alleen regelmatig losmaken, terwijl u heel voorzichtig moet zijn om de ui niet te verwonden. Het is ook nodig om op tijd bloeiend te produceren en, indien nodig, vervagende bloemen af ​​te scheuren. Если вы заметили, что со временем цветки у растения стали утрачивать былую декоративность, то это означает, что мускари необходимо рассадить.

  Мускари можно размножить вегетативно с помощью деток, отделенных от материнской луковички. Op deze manier wordt de plant in de herfst gepropageerd op het moment dat het gebied wordt gegraven (van het midden tot de laatste dagen van oktober). Transplantatie moet alleen worden gemaakt van die struiken die op dezelfde plaats zijn gegroeid van 5 tot 6 jaar. Maar om te begrijpen dat Muscari moet gaan zitten, kan ook door zijn uiterlijk zijn. De bollen moeten worden gegraven en vervolgens worden gescheiden van de kinderen van de moeder (er zijn er maximaal 30). Dan moeten de bollen op de hierboven beschreven manier geplant worden.

  Ziekten en plagen

  Heel vaak heeft deze plant een mozaïek en dit komt door de gele dwerggroei van het uivirus. In het geïnfecteerde exemplaar is op het oppervlak van de bladplaten een groen mozaïek te zien en worden ze zelf versmald, de bloempijl korter en de groei van de plant zelf wordt geremd. In sommige gevallen is Muscari besmet met het gebruikelijke komkommermozaïek, in dit geval zijn de bladeren vervormd en lichtgroene strepen en vlekken verschijnen op hun oppervlak. Gegevensdragers van virussen is bladluis, en als het in de bol zit, blijft het daar. In dit opzicht moeten alle zieke planten worden uitgegraven en vernietigd om de verspreiding van het virus te stoppen. Voor profylaxe doeleinden, is het raadzaam om op tijd de bladluizen op de site te vernietigen. Om dit te doen, kunt u een zeepoplossing gebruiken. Om het voor te bereiden, moeten 2 grote dozen zeep (Fairy, Gala) worden gemengd met 0,5 liter water. Wanneer spintmijten verschijnen, moeten planten worden behandeld met de avermectinegroep (Actofit, Vertimek, Fitoverm), moet het spuiten worden uitgevoerd bij een temperatuur van 18 graden, terwijl de instructies strikt worden gevolgd.

  Bekijk de video: nijntje plant een zaadje nijntje en vriendjes (Februari 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send