Groenten

Squashen: groeien, planten en verzorgen in het open veld

Pin
Send
Share
Send
Send


Hoeveel je van de cultuur houdt, of je hem in de toekomst laat groeien, hangt vooral af van de keuze van de variëteit. Dan rest het om de karakteristieken van cultivatie te bestuderen en kennis in de praktijk te brengen. Dit alles is van toepassing op de courgette.

Hoe een cijfer te kiezen

Kabachkov ten gunste van tuinders was een groot aantal. Ze verschillen in grootte, vorm, kleur, rijping, type groei, doel. Door deze tekens en probeer onze groente te classificeren

De vorm is afgeleid van courgette, cilindrisch, C-vormig, peervormig, in de vorm van een ton. Het groottebereik van verschillende variëteiten is zelfs nog groter: gemiddeld van 14 cm tot 70 cm in technische rijpheid, gewicht 0,2-7,0 kg. Courgette is een van de grootste groenten ter wereld. In het Guinness Book zijn exemplaren te vinden met een lengte van 1,5 m en een gewicht van meer dan 60 kg. We krijgen ook een breed scala aan kleuren aangeboden: goud, zilver, camouflage, gestreept, gespikkeld, wit en alle tinten groen. Volgens type groei zijn courgette struik en klimmen, en qua rijping - vroeg, midden en laat.

Verschillende soorten courgettes verschillen vooral van uiterlijk

Klassieke courgette met witte vruchten

De beroemdste variëteiten:

 • Gribovsky (gefokt in 1943),
 • Beloplodny,
 • roller,
 • Droom gastvrouw.

Deze soort werd nog steeds gekweekt door onze grootmoeders. De plant vormt een lange kruipende plaag (zoals een pompoen), en er groeien witte ronde cilindrische vruchten op. Hoewel nu uitgebracht en struik variëteiten. Het doel van deze groente is universeel: de beroemde squashkaviaar, gevulde courgette, bijgerechten, je kunt de hele winter fris in het appartement houden. Onder de minnen: de vruchten groeien uit, de schil wordt dik en grof, de zaadkamer is groot met hard gevormde zaden. Hetzelfde gebeurt tijdens opslag. Als alles schoon is, blijft de pulp klein.

Klassieke courgette met witte vruchten

In een tijd waarin huisvrouwen van jaar tot jaar dezelfde courgettes met witte vruchten groeiden, werd de courgette met een knal begroet. Deze soort is opvallend anders dan de enige die bestaat. Courgette is 2-3 keer minder dan de klassieke courgette, rijpt letterlijk binnen een week na de vorming van de eierstok, terwijl de huid lang zacht blijft en de kern dicht is met zachte zaden die niet noodzakelijkerwijs worden verwijderd tijdens het koken. Een ander voordeel is een hoge opbrengst met een compacte plant, courgette verspreidt geen zweep, maar groeit met een struik. Het nadeel is een goede, maar niet zo hoog een armatuur als de harde tegenhangers. Het fruit tijdens lange opslagrot of, integendeel, de schil wordt zo hard dat je de bijl moet pakken. Binnenin vind je niets goeds: een gedroogde zaadkamer met volwassen zaden en een dunne laag vezelig vruchtvlees.

De belangrijkste tekenen van courgette: groot, lang, donkergroen fruit met een dunne schil

In het begin waren alle courgettes van het type met grote cilindrische vruchten van donkergroene kleur en met een lange tijd geen grove schil. Later verschenen gele, gespikkelde, gestreepte, witte, gebogen lijnen. Het concept van courgette vervaagd.

De "Staatscommissie" is van mening dat courgette niet bestaat in de natuur. Natuurlijke verschillen zijn niet voldoende reden voor de selectie van sommige variëteiten in een afzonderlijke groep die "courgette" wordt genoemd.

De voor de hand liggende voordelen van deze twee soorten zijn de mogelijkheid van zaadproductie. Als je zo'n courgette hebt geplant en de variëteit die je leuk vond, kun je het laten rijpen en zaadjes krijgen. Elk jaar heb je je eigen courgette. Maar er is een nuance. Als er twee soorten in de tuin groeien, of een bij vliegt van een naburige pompoen of pompoen, wordt je plotseling een fokker. Het volgende jaar kan groen uit je witte courgette groeien, en gestreept groen en van een geheel andere vorm dan groen.

Meesterwerken van de wereld fokken, ongewone courgette

Importeer courgette is nu in de mode, vooral de Nederlandse selectie. Deze variëteiten hebben een mooie uitstraling en een aantal opvallende kenmerken. Cavili concurreert bijvoorbeeld op rijpingstermijnen met radijs. Van kieming tot oogsten van de eerste oogst - 35-40 dagen. Tondo di Piacenza is ook vroegrijp, maar ook rond. Squashen zijn perfect voor vulling en zien er spectaculair uit op tafel. Kokozelle is een klassieke courgette, fruit tot de herfst, het vlees heeft een hazelnootsmaak.

Deze squash wordt verkregen door kruising met een pompoen

Welke graad is beter

Er is al een stereotype dat binnenlandse variëteiten zijn aangepast aan het Russische klimaat, vruchtbaar zijn, lang zijn opgeslagen en geïmporteerde variëteiten alleen voor vroege consumptie, kunnen voornamelijk in het zuiden worden geteeld, ze zijn mooi, maar smaakloos. Het feit dat Europese fokkers veel aandacht besteden aan de esthetiek van de foetus. Het moet een presentatie hebben om op de markt te worden verkocht. Dit zijn voornamelijk parthenocarpische hybriden, de zaden ervan worden niet gebruikt, en als ze volwassen worden, dan is je eigen selectie, en niet de Nederlandse of Italiaanse.

Er zijn squash voor vroege consumptie en winterstalling bij zowel import als binnenlandse. Russische fokkers brachten ook ronde (Ball, Festival, Orange) en superearly rassen (roller, superearly, etc.). Het enige tastbare verschil in het buitenland is de hoge prijs van zaden.

Squash binnenlandse selectie Apelsinka werd populair vanwege de ongewone vorm van de vrucht

Courgette is een probleemloze cultuur, het wordt niet ziek, het heeft geen bestuivers en de vorming van een struik nodig. Om te groeien, volstaat het om een ​​zaadje in het vruchtbare land te planten en water te geven. Onder zijn grote en dichte toppen groeit zelfs onkruid niet. Daarom moet je je bij het kiezen van een ras alleen laten leiden door je smaak en behoeften.

En beter kopen een paar variëteiten van verschillende vormen, kleuren, rijpen, fabrikanten. Plant een paar zaden en beslis zelf welke beter is.

Zaadvoorbereiding en plantdata

Besteed voor het planten altijd aandacht aan de tijd van ontkieming tot volwassenheid, aangegeven op het zakje zaad. Als het bijvoorbeeld 35-40 dagen is, betekent dit niet dat u binnen 40 dagen de beloofde 10 of 20 kg afhaalt. Na 40 dagen verschijnt u gegarandeerd alleen de eerste squash! Vruchtvorming zelf kan 2-3 maanden duren. Om tijd te hebben om de maximale opbrengst te verzamelen, en niet 2-3 stukken, is het beter om vroege variëteiten te kiezen. Dit geldt met name voor regio's met een korte zomer (regio Moskou, middengordel, Oeral, Siberië). Medium en late squash zullen ook kunnen groeien, maar door zaailingen of onder tijdelijke beschutting (lente en herfst). In het zuiden van Rusland kunnen zaden met verschillende rijpingsvoorwaarden direct in de volle grond worden gezaaid.

Courgette zijn warmteminnende planten, ze houden op te groeien bij + 10⁰C en bij 0⁰C sterven ze.

De plant van deze cultuur is krachtig, neemt veel ruimte in beslag in de tuin. Als je droge zaden zaait en zelfs slechte kieming, dan zullen sommige of alle zaden niet ontkiemen, je zult veel leeg land hebben. Scheuten van opnieuw zaaien in de middelste rijstrook en in het noorden hebben geen tijd om een ​​goede oogst te geven. Om dergelijke problemen te voorkomen, weken en ontkiemden zucchini-zaden altijd. Dan weet je zeker dat de planten in leven zijn en zeker op het bed verschijnen dat ze hebben gekregen..

Spruit de zaden van courgette voor het zaaien, anders bestaat het risico om geen zaailingen te krijgen

Pompoenen in open grond kunnen in twee termen worden geplant:

 1. Wanneer de dreiging van vorst voorbij is.
 2. 2-3 weken voor het einde van de lente vorst voor tijdelijke schuilplaatsen. Gebruik nu actief plastic flessen. Snijd de bodem af en sluit elke well af met de bovenkant van de kurk. Voor courgette heb je grote flessen nodig, minimaal 5 liter.

Om te ontkiemen, verpak de zaden in een vochtig gaas of filtreerpapier en plaats ze op een warme plaats in het appartement, maar niet waar de temperatuur + 30C is en niet op de batterij. Ervaren tuinders breiden elke dag de zaden uit, controleren en bedekken opnieuw, indien nodig, bevochtigen. Ze doen het niet uit nieuwsgierigheid, maar voor uitzending.

Courgette-zaden ontkiemen gemiddeld 4-7 dagen. Als u besluit om in de volle grond te zaaien met een tijdelijke schuilplaats, zorg er dan voor dat u uw courgette tempert. Wanneer de zaden opzwellen en uitkomen, plaats ze 1-2 dagen in de koelkast (op de plank of in de deuropening). Hierna kunt u beginnen met zaaien.

Locatieselectie en grondvoorbereiding

Squashen hebben hoge en dikke toppen, dus kies een plek die zonnig, droog en verhoogd is, dat wil zeggen, zonder stagnatie van regen en irrigatiewater. Anders zullen de vruchten in de schaduw van hun eigen gebladerte, en zelfs in constante vochtigheid rotten. Deze groente wordt vaak verbouwd op composthopen en warme bedden.

Overweeg ook de buurt: courgette mag niet in de buurt van groeiende gewassen schaduw geven, ze planten aan de noordkant van minder hoge planten en uit het zuiden - van struiken, bomen, gebouwen en hekken.

De beste voorgangers voor courgette: erwten, bonen, bonen, uien, knoflook, vroege en bloemkool.

Courgettebosjes zijn beter om op de zonnige kant van het hek te planten, ze zijn zo mooi dat je een hele samenstelling van planten met verschillende bladeren kunt maken

Voeg toe aan de grond voor 1 m² als het:

 • klei en leem - een emmer humus en turf (zaagsel),
 • zandig en zanderig - op een emmer met graszoden en humus of compost.
 • Chernozem - een emmer zaagsel.

Bovendien, ongeacht het type aarde per 1 m² stroop 1 eetl. l. superfosfaat en een glas as. Maak in een zure grond een glas dolomietmeel. Je kunt graven op de bajonet van de schop of gewoon de bovenste laag ploegen met een platte snijder, hakmolen, hark, en de aarde mengen met meststoffen.

Stadia squashen in open grond

 1. Plantpatroon: in de rij en tussen de rijen van 50-70 cm. Meestal worden er genoeg courgettes in één rij geplant. Bij het planten in twee rijen de struiken op een zigzaggende manier rangschikken. Als u besluit meerdere rijen in te zaaien, laat dan na elke twee een afstand van 1,5 m.
 2. Maak gaten van 5-7 cm diep, geef ze water en verspreid de ontkiemde zaden. Zelfs geknabbelde courgettezaden kunnen niet opstijgen, dus doe er twee in elke well. Je kunt ze op afstand van elkaar plaatsen. Als beide opklimmen, kan een worden opgegraven en getransplanteerd naar een andere plaats, bijvoorbeeld waar de squash niet opstijgt.
 3. Bedek de putten met aarde en mopper. Als de dreiging van vorst nog niet voorbij is, bedek de gaten dan met de helften plastic flessen.

Pompoenen geplant onder de bovenste helften van 5-literflessen

Onderdakfolie of plastic flessen op warme dagen is net zo gevaarlijk als nachtvorst. Pompoenen kunnen worden gekookt. Daarom, als het warm is, draai de kurken voor ventilatie van de flessen, buig de randen van de film.

Er zijn veel andere manieren om courgettes te planten. Sommige tuinders, alle ontkiemde zaden, worden eerst in één gat gezaaid en bedekt met een film en dan worden zaailingen geplant in de fase van één echt blad. Deze optie lijkt op rassadny, maar wordt geïmplementeerd in de tuin en niet op de vensterbank.

Video: zaaiende courgette op een bed voor plastic flessen

De gemakkelijkste optie kwam met luie of altijd drukke tuiniers. Wanneer je aan het einde van de lente het vrije land hebt verlaten, is het al te lui om op te graven, of maak je ronde gaten met een diameter van 50-70 cm tussen het gras, voeg je een half glas compost of humus en een halve kop as erin. Als er geen humus is, gebruik een complexe meststof voor pompoen. Zaai courgette in mini-bedden van 1-2 zaden. Het gras kan eenvoudig worden gekapt of afgescheurd, zodat het jonge scheuten niet onderdrukt. Als de squash sterker wordt, verdrinken ze zelf het onkruid met hun kracht.

Groeiende courgette

Om je squash goed te laten groeien en een rijke oogst te geven, moet je de regels van drenken en plantenvoeding volgen.

Voordat de scheuten verschijnen en tijdens de gehele teelt, is het belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt en er een dikke, luchtdichte korst op komt. Houd de grond daarom onder de losse mulch. Naarmate de courgette groeit, verhoogt u de laagdikte van 1 tot 5 cm. Om te begrijpen of het tijd is om te water, harkt u de mulch op: de grond droogt het water. Onder de jonge planten, giet zoveel uit dat de aarde gedrenkt is met 20-30 cm. Het tarief voor een vruchtdragende struik is 2-3 emmers water verwarmd tot aan de zon. Het is onmogelijk om water te geven met koud water en op de bladeren (besprenkeling). Het fruit vanwege de dikke schaduw in de struik en zonder dat het kan rotten.

Courgette was vochtig en verrot

Vroege courgette met een korte vruchtperiode is niet nodig om te voeren. Genoeg van die kunstmest die bij het planten gemaakt is. Middelgrote en late variëteiten, waarin de periode voordat de vrucht wordt binnengevoerd langer is (50 dagen of meer), kunnen worden aangevoerd in de groeifase van 3-4 bladeren of vóór de bloei. Als courgettes langzaam groeien en je de grond tijdens het planten niet bemest, dan is bemesten vereist. Geschikte infusies: toorts (1:10) of onkruid (1: 5). Zorg ervoor dat u 0,5 liter as in een emmer met infusie toevoegt.

Onlangs zijn bladverbanden erg populair, omdat ze sneller werken dan wortels. Gebruik Agricola voor pompoengewassen of ureum (10 g per emmer water) om de plant te stimuleren.

Een struik vormen

De meeste tuinders groeien bush squash, die niet hoeft te knijpen. Ze hebben geen scheuten, maar er zijn veel grote bladeren. Tijdens de bloeiperiode van elke courgette, scheur 2-3 blaadjes af, die de knoppen bedekken. Als het fruit is vastgemaakt, verwijder dan 3-4 blaadjes elk, die de grond raken, kunnen rotten en ook de ventilatie van onderaf belemmeren. Herhaal dit verdunnen als de struiken groeien.. Wees voorzichtig: stengels en gebladerte courgette stekelig.

De vruchten worden overgroeid verzameld, waarna de courgette de kracht heeft om nieuwe mensen aan te trekken en te laten groeien.

Als je courgette hebt gekweekt met kruipende stengel, knijp je zijn kroon tijdens het ontluiken. De oogst aan de zijscheuten wordt rijker. Hoewel veel hoveniers geen snufje zucchini knijpen en toch een goede oogst krijgen.

Courgette moeilijker te kiezen dan te groeien. Deze plant groeit zeer snel een struik, vormt en geeft vruchten. Bij het groeien kunnen zich slechts een paar moeilijkheden voordoen: lange scheuten verschijnen of verschijnen helemaal niet en de vruchten rotten. De eerste wordt opgelost door kieming en het zaaien van twee zaden in een put. De tweede - de keuze van geventileerde zonne-ruimte en bodemgehalte onder de mulch.

Courgette wordt vertegenwoordigd door twee soorten - courgettes en witte vruchten, die op hun beurt worden geclassificeerd op basis van verschillende parameters:

 • in de vorm van de bush - bush en half bush,
 • de vorm van de vrucht - langwerpig en rond,
 • volwassenheid - vroeg, middenseizoen, laatrijp.

Veel fokkers, zowel binnenlandse als buitenlandse agro-industriële complex, werken aan het fokken van nieuwe rassen en hybriden.

Onder de beroemdste, zijn de volgende bijzonder populair:

 1. luchtschipper - spuit courgette, die opvalt in een compact formaat. Een plant met een paar wimpers laat hoge opbrengsten zien. Cilindrische vruchten van donkergroene kleur met lichte stippen hebben een romig, klein zoet vruchtvlees, bedekt met een dunne schil. Variëteit geschikt voor conservering.
 2. wit - vroege rijping, die binnen 40 dagen rijpt. Witte vruchten van een ovale vorm met sappige pulp zijn geschikt voor lange opslag.
 3. Zwart knap - een variëteit met hoge opbrengsten, verplicht door zijn naam te donkergroen, dicht bij zwart, de kleur van de vrucht met wit vlees. Groenten worden gebruikt voor voedsel en voorbereidingen voor het winterseizoen.
 4. Geel fruit - spuit courgette van vroege rijpingstijd, te onderscheiden door een hoog gehalte aan caroteen in licht geribbelde vruchten met een cilindrische vorm van gele kleur. Uitstekende groente om gerechten uit het kinderdieet te creëren.
 5. Kavili - een zeer vroege hybride, die een hoge productiviteit en een lange vruchtperiode laat zien, waarbij direct groen fruit met een delicate smaak van wit vlees ontstaat. De hybride is bestand tegen echte meeldauw.

Om bij de oogst jaarlijks hoge percentages te behalen, moet bij het telen van courgette in de volle grond rekening worden gehouden met een aantal eisen:

 • juiste selectie van variëteiten en hybriden, afhankelijk van de klimatologische kenmerken van de regio en het doel van de groente,
 • bekwame plaatskeuze, rekening houdend met de verlichting en samenstelling van de bodem,
 • vruchtwisseling,
 • organisatie van noodzakelijke zorg, inclusief de tijdigheid van behandelingen tegen plagen en ziekten.

Om zaailingen te laten groeien, moet je de instructies volgen:

 1. Een maand voor de geplande datum van het planten van zaailingen op tuinbedden, worden de zaden gedurende twee dagen ondergedompeld in een waterige oplossing van as, bereid in een hoeveelheid van 1 eetlepel van het product per 1 liter water.
 2. Op dit moment wordt een licht substraat met zwak alkalische reactie van turf, humus, graszoden en zaagsel bereid in een verhouding van 4: 2: 2: 1.
 3. Het grondmengsel wordt afgebroken in veenpotten met een diameter van maximaal 10 cm en bewaterd met een zwakroze mangaanoplossing.
 4. Zaden worden 2 cm in het substraat verzonken en bedekt met glas.
 5. Nadat de spruiten verschijnen, wordt het glas verwijderd en worden de zaailingen verplaatst naar een koelere kamer met diffuus licht.
 6. Na een wekelijks interval wordt het temperatuurregime op hetzelfde niveau hersteld en bedraagt ​​het 20-22 ° C.
 7. Voordat zaailingen in de tuin worden geplant, worden de zaailingen besproeid met gefilterd water als dat nodig is.

Het is belangrijk! De methode om zaailingen door te zaaien, is niet geschikt voor tuinders wiens doel het is om verse groenten op te slaan.

Bodem- en sitevereisten

Для выращивания кабачков подбирается территория, расположенная на солнце и защищённая от ветра, с низким уровнем залегания грунтовых вод. Культура является очень требовательной к составу почв, отдавая предпочтение плодородному грунту со слабокислой реакцией и рыхлой структурой.

Plot voor squash wordt als volgt voorbereid:

 1. Sinds de herfst, het verwijderen van overblijfselen van vegetatie.
 2. De grond wordt opgegraven tot een diepte van 25 cm en verrijkt met voedingsstoffen met een verspreidingssnelheid van 5 kg compost, 20 g kaliumsulfaat, 30 g superfosfaat per 1 m².
 3. Met de komst van de lente wordt de grond ter plaatse losgemaakt, waarbij 15 g ammoniumnitraat per vierkante meter wordt aangebracht.

Waarna kunt u landen?

Optimale plantaardige voorgangers zijn solanaceous (tomaten, aardappelen), kruisbloemigen (kool, radijzen), kleine zaden (dille, wortels) en peulvruchten. Als pompoenplanten (komkommers, pompoenen, courgette) het afgelopen seizoen op de locatie werden geteeld, dan moet het planten pas na drie jaar worden gedaan om een ​​hoge waarschijnlijkheid van plantenschade door gespecialiseerde schadelijke organismen te voorkomen.

Het planten van zaailingen wordt uitgevoerd bij bewolkt weer volgens het volgende algoritme:

 1. Plantkuilen worden gegraven in een geprepareerd gebied volgens het schema van 50 x 70 cm, waarbij 50 cm het interval is tussen de monsters en 70 cm het gangpad.
 2. Een kleine hoeveelheid as met humus wordt in de uitsparingen geplaatst.
 3. De zaailing valt in de put tot de zaadlobben bladeren, waarna de aarde wordt gevuld, verdicht en bewaterd.

Tijdens de groei van courgettes wordt een drievoudige voeding uitgevoerd, waardoor de plant de nodige macro- en micro-elementen krijgt voor een goede vruchtzetting:

 1. Tijdens de periode van actieve groei van groene massa, wordt de eerste voeding uitgevoerd, die bestaat uit 400 g toorts en 20 g nitroammofos, verdund in een emmer water, met een snelheid van aanbrengen van 1 liter oplossing per struik.
 2. Bij het begin van de bloei worden 40 g houtas en 50 g superfosfaat toegevoegd, verdund in 10 liter water met dezelfde toedieningssnelheid.
 3. Tijdens de rijpingsperiode wordt het derde verband in de vorm van een suspensieoplossing uitgevoerd met de toevoeging van 50 g dubbel superfosfaat en 150 g houtas.

Loszitten en mulchen

De volgende dag na het water geven, wordt het losmaken uitgevoerd om de courgette van een diep wortelgestel te voorzien met de nodige beluchting en waterdoorlatendheid. Om de tijd en moeite in het constant losraken te verminderen, kunt u pristvolny-cirkels mulchen.

Knijpende pompoen

In pompoenvertegenwoordigers wordt de centrale stengel verwijderd aan het begin van de ontluikende fase wanneer deze 1,2 m bereikt. Voor struikvormen van courgette wordt er niet geknipt.

Als preventieve maatregelen om de ontwikkeling van ziekten en kolonisatie van kweek door plagen te voorkomen, wordt preventieve behandeling van squash met tankmengsel, dat bestaat uit een koperhoudend fungicide en een insectendodend medicijn, uitgevoerd. Gespoten planten 10 dagen na het planten in de volle grond.

Ondanks de preventieve maatregelen in courgette, kunnen manifestaties van dergelijke ziekten worden waargenomen:

 • Schimmelziekten (echte meeldauw, wortel, grijs en bovenste rotting, anthracnose) - in geval van ziekteverschijnselen moet een tweestapsverstuiving van de cultuur met fungiciden onmiddellijk worden georganiseerd met een interval van 10-14 dagen. Vertexrot beïnvloedt vooral jonge scheuten.
 • Bacteriële ziekten (bacteriose) - met tekenen van de ziekte worden planten behandeld met koperbevattende preparaten.

Culturen worden vaak aangevallen door ongedierte zoals bladluis, witte vlieg en slakken. Voor effectieve controle van de eerste twee insectensoorten, worden chemische insecticide formuleringen gebruikt. In het geval van gastropodenplagen vertoont het resultaat echter alleen een mechanische methode.

Pompoenen, zoals pompoenen, kunnen voor een lange periode worden bewaard, als u de volgende regels in acht neemt:

 1. De snede is gemaakt door schaar op een zodanige manier dat de lange steel overblijft.
 2. Geselecteerde vruchten worden in een droge, koele ruimte geplaatst, waar het mogelijk is om vrije luchtcirculatie te bieden.

Het is dus gemakkelijk om een ​​caloriearme en voedzame groente te kweken die geschikt is om te koken en te bewaren, gezien de kenmerken van de cultuur, en om de complexiteit van de zorg te observeren.

Plantaardige beschrijving

Courgette (verkleinwoord van het woord "taverne" van Oekraïense oorsprong, wat "pompoen" betekent) - kruidachtige eenjarige plantdie vrij goed ontwikkelde wortels heeft met een diameter van 1,5 m. De centrale wortel van dit wortelsysteem kan penetreren tot een diepte van 1,5 tot 1,7 m, hoewel de meeste wortels niet zo diep zijn - niet dieper dan 40 cm.

Op de stengels staan ​​vijflobbige grote bladeren die op licht behaarde bladstelen zijn gemonteerd en krachtige struiken vormen met een groot aantal vrouwelijke en mannelijke bloemen.

Vegetatieperiode courgette kort genoegmaar de plant houdt hoge opbrengsten aan. Vruchten kunnen bijna elke kleur groen hebben, langwerpig, afgerond en gebogen zijn. In de meeste gevallen zijn het witte, gestreepte en gele vruchten die in grote hoeveelheden en vrij snel rijpen. Op één site kunnen niet verschillende variëteiten van deze cultuur worden geplant, omdat courgette kruisbestoven planten zijn.

Hoe courgette zaailingen groeien

Als u courgette zo snel mogelijk wilt krijgen, zult u moeten gebruiken zaailing methode van zaadvoortplanting. Zaadbehandeling vóór het zaaien moet op dezelfde manier gebeuren als wanneer de plant onmiddellijk in de volle grond wordt gezaaid. Het belangrijkste is, zorg ervoor dat het materiaal voor het kweken van zaailingen goed is opgezwollen en er kleine scheuten op de zaden verschijnen.

Kwaliteit courgette zorg is om de juiste bodem te kiezen. Bodems met een zwakke alkalische of neutrale reactie, die bestaan ​​uit:

 • 50% veengrond,
 • 20% van humus,
 • 20% grasland,
 • 10% zaagsel

Als het nodig is om de zuurgraad van het substraat te verlagen, krijt of as moet eraan worden toegevoegd. In winkels kun je een kant-en-klaar mengsel kopen, genaamd "Exo" - perfect voor het kweken van zaailingen van courgette.

Het grondmengsel wordt afgebroken in potten met turf, waarvan de diameter 8-10 cm is, waarna het moet worden gedesinfecteerd door te morsen met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat of heet water. Daarna worden de zaden in potten gelegd, ongeveer 2 cm diep in de grond begraven en worden de containers bedekt met glas of transparante folie. Geplant courgette zaailingen voor 3-4 weken voor het planten in de open grond.

Juiste zorg voor zaailingen is bij het handhaven van de luchttemperatuur in het bereik van 20-22 ° Cen nadat de eerste scheuten verschijnen, is het noodzakelijk om de afdekking van de tanks te verwijderen en de zaailingen over te brengen naar diffuus helder licht, maar naar een koelere plaats (een glazen loggia of balkon is perfect). Luchttemperatuur is erg belangrijk bij de verzorging van elke plant. Overdag moet het 15-18 ° C zijn en 's nachts niet lager dan 13-15 ° C vallen.

Na ongeveer een week moet u de vorige temperatuur, die 20-22 ° C is, herstellen. Dit wordt gedaan zodat de jonge zaailingen niet te lang worden uitgerekt, daarom moet er veel licht zijn in de kamer waar de courgette wordt verbouwd.

De zaailingen water geven als dat nodig is. Hiervoor wordt gedestilleerd water gebruikt (gefilterd water kan worden gebruikt) bij kamertemperatuur. Het is erg belangrijk om het drogen van de bovenste bodemlagen te voorkomen.

Zaailing zorg

Dit item veronderstelt op zijn minst twee hoofdverbanden zowel organische als minerale meststoffen. Tien dagen of een week na het verschijnen van de eerste scheuten, is het noodzakelijk om de pompoen te bevruchten met behulp van een toortsoplossing (1:10). Het is erg belangrijk om ongeveer 50 gram meststof onder elke struik te gieten.

Je kunt de zaailingen ook voeden met minerale samenstelling. Om dit te doen, lost een liter water 5-7 gram superfosfaat en 2-3 gram ureum op. Een dergelijke samenstelling verbruikt ongeveer een halve kop per plant.

Volgende zaailingenvoer gehouden in ongeveer een week. Hiertoe wordt één theelepel nitrofosfaat opgelost in een liter water. De plant wordt gevoerd in een verhouding van: 1 kopje kunstmest per 1 zaailing. Het is strikt onmogelijk om chloorhoudende verbindingen te gebruiken voor het bemesten van courgette!

Courgette duiken

Voor de lezers vragen over het duiken met courgette, antwoorden we: op geen enkele manier. Deze cultuur behoort tot de categorie van die planten die zeer slecht worden getolereerd plukken, daarom is het het beste om ze onmiddellijk in aparte containers te zaaien. Als er twee of drie scheuten in de potten zitten, is het noodzakelijk om één exemplaar in elke container achter te laten, en de rest moet in andere potten worden overgeplant. Als u wilt, kan dit proces als een pluk worden beschouwd.

In de volle grond planten

Het is noodzakelijk om courgettes in open grond te planten ongeveer een maand later nadat de eerste scheuten verschenen. Dit gebeurt in de regel begin juni of eind mei, wanneer de dreiging van onverwachte nachtvorst volledig wordt omzeild.

Een plaats voor courgette moet gekozen worden voor zonne-energie aan de zuid- of zuidzijde, die goed beschermd is tegen de zon, met laag grondwater, met zwakke alkalische of neutrale grondreactie. Het is niet aan te raden om gebieden te kiezen waar pompoenplanten de voorlopers waren: pompoen, pompoen, komkommer, alle soorten courgette, enz. Op dergelijke plaatsen kan courgette niet worden gekweekt van drie tot vier jaar, anders zal het risico op plantziekten, typische ziektes voor pompoen, erg groot zijn.

De beste voorgangers voor elke soort courgette worden overwogen: siderata, aardappelen, wortels, radijs, knoflook, uien, kool, sla, peterselie, tomaten, erwten. Sinds de herfst, na de berging van voorgangers, wordt de locatie ongeveer 30 cm diep gebaggerd, terwijl tegelijkertijd 5 kg organisch materiaal (humus of compost), 30 g superfosfaat, 20 g kaliumsulfaat op elke vierkante meter land wordt toegevoegd. Het beste is om de grond op de plek in het voorjaar tot ongeveer 10 cm diep los te maken. Aanbevolen wordt om 15 gram ammoniumzuur op één vierkante meter aan te brengen, waarna het oppervlak op de juiste manier geëgaliseerd moet worden.

Hoe planten uit te voeren

De gaten voor zaailingen moeten op een zodanige afstand worden gemaakt dat elke vierkante meter van het perceel daaronder valt niet meer dan drie plantenmoet de afstand tussen aangrenzende planten binnen het bereik van 1-1,5 meter blijven. Voor het planten wordt een kleine hoeveelheid humus en as in elk putje geplaatst, waarbij de meststof met de grond wordt vermengd, en vervolgens worden jonge planten geplant samen met een aardachtige kluit uit een beker, waarbij zaailingen op de zaadkleurige bladeren worden verdiept. Voeg daarna de aarde aan het gat toe, bestrooi het grondig en giet het uit.

Aanplant zaailingen van courgette in het open veld is noodzakelijk bij bewolkt, warm weer. Als er angst is dat de kou 's nachts terug kan komen, herverover dan jezelf en bedek elk van de jonge planten met een plastic flesje of plaats metalen bogen in het gebied en bedek de zaailingen met polyethyleen over de bogen. Het losmaken van de grond op de locatie wordt de volgende dag na het planten van de zaailingen uitgevoerd.

De belangrijkste variëteiten en variëteiten van courgette: een gedetailleerde beschrijving

Courgette - kruidachtige plant, bloeit slechts een jaar. Het heeft een uitstekend wortelgestel van anderhalve meter in diameter. Ondanks zo'n massieve basis bevinden de meeste wortels zich op een diepte van slechts een halve meter. Dit is een grote struik met krachtige vijflobbige bladeren.

Courgette - snelgroeiende hoogrenderende plant met vruchten van groene en gele tinten. Omdat de cultuur het vermogen heeft om te kruisbestuiven, moeten verschillende cultivars niet in een gebied tegelijk worden gekweekt.

Courgette kan worden onderverdeeld in twee hoofdtypen: courgette en gewone courgettes (met witte vruchten). In het eerste geval heeft de plant bladen gedissecteerd, soms met witte vlekken, beginnende tuiniers (ten onrechte) voor de ziekte - echte meeldauw.

Afhankelijk van de vorm van de struik kan courgette een struik en halfmatrijs zijn (met een korte zweep). Afhankelijk van de vorm van de vrucht - rond en langwerpig. Afhankelijk van de rijpingstijd van het fruit, is de groente verdeeld in drie soorten: vroege rijping, middenrijping en late rijping.

Overweeg de meest voorkomende soorten courgettes:

 • Aeronaut. Dit soort courgette groeit op in vrij kleine struiken met zacht, dun vruchtvlees en zacht, enigszins zoet vruchtvlees. Geeft een rijke oogst, eenvoudig genoeg om te groeien.
 • Zheltoplodny. Deze vroege rijpe courgette produceert cilindrisch fruit met een hoog gehalte aan caroteen in zijn samenstelling, waardoor het een ideaal product is voor baby- of dieetvoeding.
 • Helena. De perfecte variëteit rijpt vroeg. Geeft fruit met een gladde rand in goudkleur met delicaat geel vlees. Perfect is niet alleen geschikt voor de bereiding van verschillende gerechten, maar ook voor conservering.
 • Negro. Vroege rijpe variëteit, genereus voor de oogst van vruchten bijna zwart met groenachtig zacht vlees. Bestand tegen sommige ziektes, zoals meeldauw.
 • Spaghetti. Een zeer ongebruikelijke soort courgette, die, als hij een half uur gekookt is, verandert in een massa flagella, visueel vergelijkbaar met spaghetti.
 • Cuando. Half- en struikheideizoen midden tussen seizoen courgette met lichtgeel fruit. Bestand tegen bepaalde soorten ziekten en rot.

Naast de hoofdvariëteiten van courgette werden hybriden gefokt. Hun voordeel ten opzichte van binnenlandse rassen in fijne korrels en een kleine cel met zaden. Bovendien kunnen de vruchten van vreemde hybriden langer in de tuin blijven, niet overrijp. Maar als je courgette wilt gebruiken, niet alleen in vers bereide vorm, maar ook in blik, dan moet je de voorkeur geven aan binnenlandse variëteiten. Lees hier over inblikkende courgette.

Zaad methode

Om een ​​plant op deze manier te planten, heb je courgettepitten nodig. Voor het planten worden de zaden overeenkomstig voorbereid: week ze in in warm water vanaf 1 eetl. lepel oplossing van as / kalium humate. Daarna moeten de zaden in een vochtige doek worden gewikkeld en ze in deze vorm een ​​aantal dagen bij 23-25 ​​graden worden gehouden.

De meest bewezen en betrouwbare methode om zaden te prepareren voor het planten is als volgt: de zaden worden afwisselend eerst 12-14 uur in de koelkast geplaatst en vervolgens ongeveer tien uur in de kamer gelaten bij een luchttemperatuur van ongeveer 22 graden.

We bereiden de grond lang voor het planten op open terrein - in de herfst. De aarde wordt opgegraven en vervolgens bemest met compost (ongeveer 10 kg), superfosfaat (10-15 gram) en een handvol houtas. Alle cijfers zijn gebaseerd op één vierkante meter.

Tegen de lente (het laatste decennium van mei) moet de grond zorgvuldig worden geëgaliseerd en moeten de putten worden voorbereid met een diepte van ongeveer 10-12 cm (de afstand tussen hen moet zodanig zijn dat deze niet meer dan drie per vierkante meter mag zijn). We plaatsen een handjevol humus en as in elk gaatje, mengen het met de grond, bevochtigen het en leggen dan de zaden - 2-3 stukjes in elk putje van vijf tot zeven centimeter diep (als de grond licht genoeg is). Topzaden vallen in slaap laag van de aarde.

Raad. Als er meerdere zaden in een put ontkiemen, is het nodig om er slechts één te laten, verwijder alle resten uit de put.

Zaailing methode

Met behulp van de zaailingmethode kunnen courgette veel sneller worden gekweekt in vergelijking met zaad. Maar er moet één ding worden overwogen: op deze manier gekweekte courgettes worden niet lang bewaard.

Eerst wordt zaadbehandeling uitgevoerd (op de wijze beschreven in de eerste uitvoeringsvorm) - courgettepitten zouden iets moeten zwellen. De grond voor het planten volgens de zaailingmethode moet met 50% verzadigd zijn met turf, met 20% - met humus, met dezelfde hoeveelheid graszoden en 10% zaagsel. Als de grond te verzadigd is met zuren, dan kun je wat krijt / as toevoegen.

Kleine delen van de bodem worden afgebroken tot veenpotten en gedesinfecteerd met warm water of een oplossing van kaliumpermanganaat. Daarna kunt u de zaden in de grond leggen tot een diepte van ongeveer 2 cm. Boven de zaadpotten moet u ze bedekken met iets: cellofaan, glas, enz.

Nadat de zaden zijn ontkiemd, kun je de potten openen en ze een week lang in een koele kamer (15-17 graden) met voldoende daglicht verplaatsen. Keer dan terug naar de warme kamer. Deze acties voorkomen een sterke kieming.

Periodiek spruiten moeten worden besproeid met een kleine hoeveelheid gedestilleerd water. Ten minste om de tien dagen moet de grond met zaailingen een beetje "beu zijn". Gebruik de eerste keer een oplossing van toorts (ongeveer 50 g voor elke pot met zaailingen) of een minerale samenstelling.

Ongeveer 25-30 dagen (tegen het einde van de lente) na het verschijnen van de eerste scheuten, is het mogelijk om de zaailingen in de volle grond te planten. De omstandigheden zijn hetzelfde als bij het planten van zaden - een voldoende afstand tussen rijen en niet meer dan 3 planten per vierkante meter. We vergeten ook niet om de grond te bemesten. De volgende dag moet de grond enigszins worden losgemaakt.

Plantaardige verzorging

Om de courgette tot een sterke plant te laten uitgroeien en een rijke oogst te geven, is het noodzakelijk om een ​​aantal standaardprocedures uit te voeren, zoals het losmaken en wieden van de grond, het drenken van de plant en het bestrijden van ziekten en plagen.

Om de vermenigvuldiging van de groente te laten plaatsvinden volgens de voorlopige normen, is het noodzakelijk om de bedden periodiek te onkruiden. Voor de eerste keer gebeurt dit na 7 dagen, na de landing. Wanneer de zaden / zaailingen op zo'n manier ontkiemen dat er verscheidene jonge bladeren op de spruiten worden gevormd, is het mogelijk om houthandelingen te produceren.

Чтобы боковые побеги росли активнее, можно прищипнуть главный стебель. Когда начнется размножение боковых корней и листья потихоньку будут смыкаться, почву можно еще раз хорошенько взрыхлить и прополоть.

Полив кабачков лучше осуществлять после заката прогретой солнцем водой. Bij warm weer moet elke dag water worden gegeven, en wanneer de bladeren sluiten en de grond bedekken, kan de grond minder vaak vochtig worden gemaakt - een paar keer per week.

Meststof en courgette voeren

Om de courgette een goede oogst te geven, is het noodzakelijk (indien nodig) om het te laten bestuiven. Hiervoor wordt stuifmeel van een mannelijke bloem overgebracht naar de vrouwelijke stamper (overeenkomstige foto's met een gedetailleerde beschrijving van het proces zijn te vinden op internet). Je kunt ook "zware artillerie" gebruiken - bestuivende insecten. Om ze te lokken, bespuit je de planten elke dag met honing / suikerwater.

Courgette houdt erg van organische meststoffen, dus heb geen spijt van dit goede. Je kunt een geweldige kruideninfusie maken voor jonge zaailingen. Om dit te doen, moet onkruid dat na het wieden overblijft, in een vat vouwen en met water afdekken (zorg ervoor dat u het infuus periodiek roert). Na een week van infusie kan de meststof worden afgetapt, gemengd met water in een verhouding van 1: 8 en over de grond worden gegoten. Dit moet heel voorzichtig gebeuren om de scheuten niet te vangen.

Secundaire voeding moet in een week worden uitgevoerd (dezelfde infusie). De derde keer is wanneer de eerste eierstokken verschijnen. Zorg ervoor dat u dubbel superfosfaat (1 eetl.) En 250 g houtas aan de meststof toevoegt.

Raad. Vóór elke plantvoeding is het wenselijk om het water te geven.

Ongedierte en ziekten bestrijden

Zelfs met uitstekende verzorging lijden courgettes soms aan ziekten. Meestal treft deze vertegenwoordiger van de squash familie verschillende plagen en ziektes, zoals slakken, wittevlieg, meloenbladluis, echte meeldauw, enz.

De wittevlieg is een groot probleem voor tuinders die courgettes telen. Het belangrijkste teken van hun aanwezigheid is witte kleverige afscheiding gevormd op de bladeren van de bodem. Dit veroorzaakt de ontwikkeling van roetachtige schimmels, die uiteindelijk de bladeren van de plant vernietigen. De gemakkelijkste manier om van de plaag af te komen, is door de bladeren met water te wassen. Als dit niet helpt, gebruik dan een speciaal insecticide.

Slakken moeten handmatig worden verzameld. Als hun aantal te groot is, kun je een soort aas maken - giet donker bier in kleine potjes en plaats het op de site. Slugs zullen reageren en "wegrennen".

Bladluis haalt het sap uit de plant en beschadigt daarmee alle onderdelen. Een uitstekende methode om hiermee om te gaan, is de plant behandelen met een zeepoplossing (300 g per emmer water).

Meeldauw beschadigt pompoenbladeren met een losse patina. Ze verdorren na verloop van tijd en de vruchten stoppen gewoon met groeien. Bij de eerste tekenen van deze ziekte wordt de plant behandeld met een 10% oplossing van fungiciden.

De combinatie van courgette met andere planten

In geen geval kan squash worden geplant in de grond, die eerder was geplant door vertegenwoordigers van de pompoenfamilie (komkommer, alle soorten courgette, pompoen, enz.). Tomaten, peterselie, wortelen, aardappelen, uien, enz. Kunnen uitstekende voorgangers zijn voor de courgettes.De courgette is perfect te combineren met groenten- en fruitgewassen zoals uien, bieten, maïs en tomaten.

Een paar maanden na het planten van courgette (in de late zomer - vroege herfst), kunt u de eerste vruchten van hun arbeid verzamelen. Over het algemeen is het niet de moeite waard om lange tijd rijpe pompoen in de bedden te houden: hoe sneller het rijpe fruit wordt gesneden, hoe sneller de nieuwe vruchten zullen groeien.

We hebben in detail het proces van het planten en kweken van courgette besproken. Met de juiste zorg krijgt u een grotere kans om een ​​kwaliteitsproduct te krijgen waar u lang plezier van zult hebben.

Bekijk de video: Pompoenen en kalebassenshow (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send