Ingemaakte bloemen en planten

Chrysanthemum in een pot - thuiszorg

Pin
Send
Share
Send
Send


Chrysanthemum kan de decoratie van elke bloementuin zijn. Als je thuis een plant hebt geplant, zul je zijn schoonheid lang bewonderen. Weinig mensen weten dat chrysant binnenshuis bescheiden is in de zorg. Het is voldoende om een ​​paar belangrijke regels te kennen over hoe je het beste zaailingen kunt kiezen en een mooie herfstbloem thuis op het raam kunt laten groeien.

Met speciaal gereedschap kunt u de groei van de bloem stoppen

Kenmerken van kamer chrysanthemum

Deze ongelooflijk mooie plant komt uit het Middenrijk. Onder de oosterse volkeren, werd de bloem geassocieerd met de zon, daarom is het niet toevallig dat het woord "chrysanthemum" betekent "gouden".

Fokkers erin geslaagd om meer dan 160 variëteiten te brengen. Spray chrysanten in potten behoren tot het geslacht Compositae. Ze verschillen niet alleen in hun kleuren (er is niet alleen blauwe en paarse bloemen), maar ook in de vorm van een struik, knop en bloemblaadjes. De plant is terecht geliefd bij veel tuinders die hebben geleerd om het thuis te laten groeien.

De bloem is een vaste plant, je kunt zijn geweldige schoonheid nog lang bewonderen. Geel, wit, bordeaux, lila of roze chrysanthemum bloeit tot laat in de herfst:

 • de plant heeft een sterk wortelgestel
 • de bladeren zijn bleekgroen,
 • bloeiwijzen zijn gerangschikt op een struik in een cirkel, vormen een bal in vorm,
 • gedenkwaardige karakteristieke geur verwart deze bloem niet.

Ingemaakte chrysanthemum miniatuur. De kleuren mogen geen speciale preparaten laten groeien die worden gebruikt voor de thuiskweek van sierplanten.

Selectie van chrysanten in een pot

Het uiterlijk van een bloem signaleert altijd zijn verborgen ziektes. Gedimde en gedroogde bloemblaadjes en bloeiwijzen bedekt met stippen - een gelegenheid om na te denken over de gezondheid van bloemen. Bestudeer de struiken zorgvuldig op de aanwezigheid van zichtbare ziekten. Roestige bladeren, bloei op de stengel, spinnenwebben - het zijn allemaal tekenen van verschillende kwalen.

Nieuwe planten komen niet naast andere bloemen. Laat de eerste keer dat ze geïsoleerd zijn, zich geleidelijk aan aanpassen aan het huis.

Verwerven van dergelijke soorten huischrysanten als Chinees en Koreaans. Ze onderscheiden zich door een kleine knopgrootte - tot 3 cm - en een vrij korte steel - 70-80 cm. Charm en Minimum variëteiten zijn ook in trek, die worden gekenmerkt door een verscheidenheid aan kleurschakeringen en een miniatuur bushmaat - 15-25 cm.

De meest populaire onder mensen die chrysanten verzamelen in potten zijn amulet barnsteen variëteiten van bloemen. Deze omvatten de White Cascade en Pink Cascade-variëteiten. Deze chrysanten worden gekozen om wintertuinen en serres te versieren.

Indiase sierchrysant is ideaal om op de vensterbank te laten groeien. Dit soort kleur is specifiek afgeleid voor de selectie van de kamer. Kies een ras genaamd Snow Elf en Aurora. Indiase chrysant is niet geschikt om in de tuin te laten groeien. Het is verboden om in open grond te planten.

Temperatuur voorwaarden

Het kweken van een bloem begint met de juiste keuze van plaats om het in huis te plaatsen. Het is belangrijk dat de potcultuur zich in het westelijke deel van het appartement bevindt. De zon kan de plant beschadigen, dus het is het beste om geen bloemen op de vensterbanken op het zuiden te plaatsen. Door de plant in het noordelijke deel van het huis te plaatsen, draagt ​​u bij aan de langzame groei en bloei van zaailingen. Bovenal, decoratieve chrysanthemum houdt van geglazuurde balkons, waar er altijd een goede verlichting is.

Chrysanthemum in een pot houdt niet van de hitte. Favoriete seizoen voor bloeiende planten - herfst, wanneer het koel is en de lichte dag wordt verminderd. Tuinders gebruiken deze factoren om opnieuw te bloeien. In het vroege voorjaar, om een ​​actieve bloei te garanderen, worden planten blootgesteld aan afkoeling.

Optimaal, als de huistuin 21-23 ° C warmte zal zijn. De kamer moet worden geventileerd. In de zomer mag het geen directe stralen doorlaten. Bloemen zijn niet bang voor kou, dus in de winter tolereren ze kalm lage temperaturen (tot -8 ° C). De meest geschikte temperatuur voor de herfst is 16-18 ° C. Dit zal helpen om de bloeiperiode te verlengen.

Chrysanthemum White Cascade

Water gevende chrysanten

Het potgewas heeft een goede bewatering nodig. Vergeet niet dat met overvloedig vocht het noodzakelijk is om te controleren, zodat de grond niet rot. Deze plant houdt niet van wanneer water wordt toegevoegd aan de pan. Let op regelmatig water geven (elke 3-4 dagen), anders zul je het feit tegenkomen dat de bloeiwijzen geel worden en vervagen.

Vergeet niet om de lucht soms te bevochtigen en bloemen te besproeien met water op kamertemperatuur. Je kunt een container met vloeistof naast de zaailingen plaatsen of een speciale luchtbevochtiger kopen.

Bemesten van bloemen

Huischrysanten in potten hebben een constante introductie van mineralen en organisch materiaal nodig. Het telen van een bloem omvat bemesting met stikstof- en kalimeststoffen, wat zorgt voor actieve groei. Gebruiksklare mengsels voor kunstmest kunnen worden gekocht bij een speciaalzaak. Plant geschikte humus, houtas en compost.

Tijdens de bloeiperiode moet de frequentie van bevruchting worden verhoogd tot 1 keer in 10 dagen. Als er een uitputting van de bloem is, probeer dan elke 3-4 dagen biologisch toe te voegen. Het verzorgen van de potchrysant is het best geschikt opgelost in water (1:10) mest. Wacht op het groeiseizoen en begin de plant te voeden met deze organische meststof. Om de bloem niet een onaangename geur uit te stralen, breng het naar het open balkon.

Het niet naleven van deze regels kan ertoe leiden dat de plant stopt met ontwikkelen en dat de bladeren geel worden en eraf vallen.

Houtas - natuurlijke meststof voor bloemen

Bergruimte chrysanten in de winter

Het kweken van chrysanten in een pot is om een ​​paar basisregels te volgen.

 1. Op het moment van bloei moet de plant op het balkon, de veranda of het raam blijven. Nadat de chrysant is vervaagd, moet deze goed worden voorbereid op de winter. Snoeien gebeurt heel voorzichtig, om de bloem niet te beschadigen. Verwelkte knoppen samen met de bovenkant van de bladeren worden verwijderd. Het wordt aanbevolen om niet meer dan 10-12 cm van de stengel te laten. De procedure zal de bloem redden in het koude seizoen tot de lente. Na deze procedure worden de planten op een donkere en koele plaats schoongemaakt. Tijdens de winter, wordt de ingemaakte chrysanthemum nu en dan water gegeven. Met het begin van de lente, kan de bloem worden geplant in de open grond of blijven groeien in een pot op de vensterbank. Het planten van chrysanten in de tuin begint met de juiste keuze van de site. Vergeet niet dat bloemen goed geventileerd zijn, maar geen zonnige plaatsen. Bemest van tevoren het land waarin u de plant gaat planten. Het is niet nodig om putten dieper dan 50-70 cm te graven. Plaats de zaailingen voorzichtig en besprenkel ze met aarde, niet te vergeten om overvloedig water te geven.
 2. Bij afwezigheid van een koele kelder of kelder is het toegestaan ​​om de bloem thuis te laten. In dit geval is het snoeien veel korter. Spruiten mogen niet hoger zijn dan 5-8 cm. Verwijder voorzichtig de bladeren, knoppen en verouderde scheuten. Om een ​​bloempot te plaatsen, kiest u een goed verlichte plaats, vergeet niet om deze één keer per maand te bewateren.
 3. Het verzorgen van chrysanten in potten omvat het plaatsen van de plant voor de winter in de kelder. Na het trimmen van een struik, wordt het overvloedig gedrenkt en naar een koele plaats gebracht. In het voorjaar wordt de bloem in huis gebracht. De opnamen na de procedure verschijnen erg snel.
 4. Om chrysanten te kweken, planten veel tuinders ze in de volle grond voor de winter. Na het planten worden de planten gesneden en veilig bedekt met droog gebladerte afgewisseld met turf. De film helpt bloemen van vorst te redden.

Neem voor transplanteren een grotere pot in om het wortelstelsel niet te beschadigen

Zorg tijdens het groeiseizoen

In de lente begint de ingemaakte chrysanthemum zich begin maart voor te bereiden op de bloei. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan.

 1. Transplanteer een bloem in de nieuwe grond. Bereid het aardemengsel voor. Het substraat kan worden samengesteld door verschillende soorten grond te mengen. Neem het land van de tuin en voeg er zand, organische meststof en zode aan toe. Kies elke keer een grote pot. Volwassen planten worden elke 2 jaar getransplanteerd.
 2. Laat de plant opwarmen. Bij mooi weer wordt chrysant op de vensterbank geplaatst. Regelmatige watergift en kunstmest zorgen voor de juiste verzorging en groei van bloemen.
 3. Chrysanten planten in de tuin. Met de komst van warmte kunnen bloemen die 2-3 jaar oud zijn, veilig in de volle grond worden geplant. Tijdens de zomermaanden zullen de zaailingen groeien, en al in de herfst zal uw tuin worden versierd met verbazingwekkend mooie struiken.

Een van de meest voorkomende problemen bij mensen die het fokken van kamer-chrysanten plannen, is de verstoring van bloeiende planten. In de herfst moet een gezonde bloem bloeien in mooie toppen.

Controleer de lichte kleur. Onthoud dat de meest geschikte lichtdag voor hen 9-10 uur is. Als uw chrysanten minder tijd in het licht doorbrengen, kan dit de vorming van bloeiwijzen beïnvloeden. Vergeet niet de toepassing van minerale meststoffen. Gebruik kalium- en fosforverbanden voor de actieve vorming van knoppen. Controleer of u de plant correct snoeit.

Reproductie kamer chrysanthemum

Chrysanten op verschillende manieren thuis verplanten.

 1. De verdeling van de struik. Verdeel de zaailingen in meerdere gelijke delen. Van één struik kun je 5-6 zaailingen krijgen. Maak van te voren kleine potten met aarde en plant er bloemen in, waarbij je de wortels zachtjes vult met aarde. De spruiten zullen in de herfst bloeien.
 2. Chrysanten vermenigvuldigen - stekken maken en in de grond planten. Gebruik hiervoor jonge scheuten, niet groter dan 8-10 cm. Ontscheping wordt uitgevoerd op een afstand van 2 cm in het voorbereide land op de site. Spruiten moeten worden bewaterd en bedekt met folie. Wacht tot de bloemen wortel schieten. Daarna kunnen ze in potten worden getransplanteerd. Vergeet niet om de zaailingen knijpen - dit zal u helpen om een ​​struik van de juiste vorm te vormen.

Ziekten van bloemen van het huis

De zorg voor potchrysanten omvat de strijd tegen verschillende ziekten. Huisbloemen hebben last van echte meeldauw, grijze schimmel en septoria, schimmelziekten die het uiterlijk van de plant beïnvloeden.

Vermenigvuldigen, sporen van de schimmel infecteren de stengel, bladeren en zelfs knoppen. Dit leidt tot het feit dat de plant begint te verwelken, geel wordt, zijn vitaliteit verliest en geleidelijk uitdroogt.

Meeldauw heeft invloed op bloeiwijzen en bladeren van chrysanten. De ziekte manifesteert zich als een witachtige plaque op de plant. De belangrijkste reden voor de ontwikkeling van de ziekte is een overtreding van de regels van de plantenverzorging. Overmatige vochtigheid in het huis draagt ​​bij aan de ontwikkeling van schimmel op bloemen. De Fungicide-oplossing zal helpen om poederachtige meeldauw te overwinnen.

Aan de vorming van bruine vlekken en grijs gebladerte leidt tot grijze rot. Om chrysanten te redden van de snelle ontwikkeling van de schimmel zal het medicijn "Fundazol" helpen. Deze tool wordt gebruikt, zelfs als er grote roestige plekken op de plant verschijnen - zo manifesteert Septoria zich.

Niet minder vaak worden huisbloemen aangevallen door ongedierte. In het geval van een temperatuurschending in de droge ruimte, regent een rood vinkje, wat de bloemen en bladeren zeer snel verstrengelt met het web, waardoor ze niet groeien en zich normaal ontwikkelen. Het overwinnen van de insecten zal speciale voorbereidingen "Pyrethrum" en "Aktellik" helpen.

conclusie

Chrysanthemum - de perfecte decoratie voor elke huistuin. Deze bloem is pretentieloos in de zorg, en zijn verbazingwekkende schoonheid en aangename geur zullen u zeer lang verheugen. Thuiszorgtips voor chrysanthemum helpen je een mooie en gezonde bloem te laten groeien. Het belangrijkste is - vergeet niet om regelmatig de plant water te geven en te bemesten, kijk naar de temperatuur en de verlichting in de kamer, vooral in het warme seizoen, en snij uw zaailingen goed in de winter. Als je deze regels volgt, zul je zeker prachtige chrysanten in potten kunnen kweken.

Potplanten zijn geen kleine kopieën van tuinvormen.

"Thuis" chrysanten zijn niet veeleisend om te verzorgen, goed te groeien, rijkelijk te bloeien en gemakkelijk te reproduceren. In het dagelijks leven is het gebruikelijk om 'bloemen' te zeggen, hoewel de familie van de Compositae een mand bloeiwijze heeft. Let er bij het kopen op dat er een gezonde chrysant in een pot zit, zorg dan thuis veel makkelijker. Een goed ontwikkelde plant die bedoeld is om binnenshuis te houden, blijft bloeien op de vensterbank. Onder gunstige omstandigheden kunnen de knoppen bijna 2 jaar vrijwel ononderbroken bloeien.

Opgemerkt moet worden dat na zelfreproductie door stekken of worteluitlopers, nieuwe planten niet zo compact en dicht zijn als die verkregen in de winkel.

Straatchrysanten worden verkocht in plastic containers. Dergelijke bloemen worden geplant in de volle grond, of achtergelaten in een container, gebruikt voor containertuinbouw, terrasdecoratie, de ingang van het huis. Na de bloei worden de stelen gekapt, containers met wortels worden voor de winter naar de kelder of loggia gestuurd. Als de straatchrysant binnenshuis wordt gehouden, worden de bladeren geel en droog. Deze planten hebben frisse lucht en een bepaalde verlichting nodig - de nacht is langer dan de dag.

Chrysanthemum-variëteiten voor het kweken in potten

Dankzij de inspanningen van fokkers, genetici en agrochemici zijn planten ontwikkeld die overvloedig en langdurig in een kamer kunnen bloeien. In totaal werden ongeveer 40 hybride variëteiten van chrysanten gemaakt voor binnenteelt. Bloeiwijzen kunnen kleiner of van dezelfde grootte zijn als buitenplanten. Vaak zijn variëteiten gegroepeerd op basis van een enkele natuurlijke soort.

Indiase chrysant

In de natuur is het een relatief laag kruid. De bladeren zijn getand, groen-grijs van kleur. Bloeiwijze is een mand die lijkt op een madeliefje met gele bloembladen en hetzelfde hart. Het is de voorouder van kleinbloemige hybriden voor het groeien op de vensterbank en het balkon.

Indiase chrysanten werden gekruist met soorten met witte en roze bloeiwijzen. Met behulp van chemische stoffen die de groei beïnvloeden, hebben fokkers compacte vormen gekregen met een hoogte van 20-25 cm. Tegenwoordig zijn er een grote verscheidenheid aan vormen en variëteiten die goed aanvoelen in een kamer en waar veel vraag naar is. De bloem is geliefd en gewaardeerd om zijn rijke kleur en lange bloei, die vooral aantrekkelijk is in de koude periode van de tijd.

Chinese chrysanthemum of moerbei

Een groep variëteiten en hybriden, voor de creatie waarvan verschillende soorten werden gebruikt. Planten voor de binnenteelt hebben een compacte vorm, dunne, sterk vertakte stengels van 20-25 cm hoog, bladeren zijn verzadigd groen van kleur, 7 cm lang en 4-5 cm breed, puntklieren zijn merkbaar aan de bovenkant van het blad. De bloeiwijzen van Chinese chrysanthemum - eenvoudig, semi-dubbel en badstof, in verschillende maten en kleuren.

Zorg voor chrysanten thuis

Koop een plant in een bloemenwinkel of neem het cadeau. In elk geval is het noodzakelijk om omstandigheden te creëren in het nieuwe gebouw, zodat de knoppen niet vallen. Het planten en verzorgen van chrysanthemum in de kamer verschilt van de open grond en de kas.

Verlichting, temperatuur

Licht beïnvloedt de bloei en opening van de knoppen. De hoeveelheid licht die wordt geleverd wanneer de pot op de vensterbank van kunststof of houten ramen op het westen en het oosten wordt geplaatst, is geschikt. Het slaan van de stralen op het middaguur kan brandwonden veroorzaken, in deze situatie wordt het aanbevolen om een ​​plant te planten. De jonge struik bloeit wanneer de daglichturen 6-8 uur zijn in oktober of november (afhankelijk van de regio).

Comfortabel voor kamer chrysanthemum temperatuur - 18-23 ° С. Een variëteit die veeleisender is in termen van omstandigheden, reageert op warmte door knoppen en bladeren te laten vallen. Het is in de zomer wenselijk om de plant vaker met water te sproeien om de temperatuur te verlagen. Je kunt voor het open raam weggaan, chrysanthemum is niet bang voor tocht.

Water geven en voeden

De grond in de pot moet altijd nat zijn. Chrysanthemum kamer geeft de voorkeur aan frequente irrigatie, maar niet overdreven. Stagnatie van water in de pot kan leiden tot rotting van de wortels, de verspreiding van schimmel- en bacteriële ziekten.

Aanbevelingen aan telers:

 1. Het substraat mag niet drogen.
 2. In de herfst en winter worden ze één keer per week 's ochtends gedrenkt.
 3. Water geven in het voorjaar en de zomer brengt 2 keer per week door in de avond.
 4. In de hitte wordt water in de buurt van de kamerplanten bespoten om de luchttemperatuur te verlagen.
 5. Gebruikt voor irrigatie en sproeien van het bezonken water. Als het taai is, hoopt zich witte bloei op het bodemoppervlak op.
 6. Vermijd druppels op de bloemen.

Overvloedig bloeiende chrysanten vereisen meer frequente bevruchting. Voer een keer per week een vloeibare dressing uit tot het einde van de bloei. Het is raadzaam om complexe meststoffen te gebruiken met de toevoeging van sporenelementen. Actief groeiende scheuten hebben stikstof nodig, er zijn meer kalium en fosfor nodig tijdens het ontkiemen en bloeien. Voer de plant ongeveer 12 uur na het besproeien in een pot.

aanbevelingen:

 • Voer knallende snelgroeiende scheuten uit. Мелкоцветковым хризантемам потребуется 2 или 3 процедуры.
 • Крупноцветковые гибриды можно сформировать в виде деревца, для чего укоротить главный побег и обрезать нижние веточки.
 • Прищипка начинающих увядать соцветий помогает увеличить количество новых бутонов.

Обрезка нужна в случае затягивания цветения. Selectief knijpen van toppen van steeltjes zal zorgen voor de stroom van voedingsstoffen naar de resterende knoppen.

Plant transplantatie

Jonge en oude planten moeten het substraat bijwerken. Stap één keer per jaar over naar een diepere en wijdere pot - in het voorjaar of de vroege zomer. Het substraat is gemaakt van tuingrond, turf en humus (1: 1: 1). U kunt kant en klare grond gebruiken voor kamerplanten.

Voor chrysanten zijn belangrijke indicatoren zoals losse structuur, lichtheid, vochtgehalte en voedingswaarde van de bodem (mechanische samenstelling en vruchtbaarheid).

Na transplantatie zijn jonge nakomelingen bedekt met een plastic beker, volwassen planten - met een plastic zak. Zorg voor de eerste diffuse verlichting, vergeet het bewateren niet.

Kenmerken zorg na de bloei

Verwijder na de bloei zwakke en zieke scheuten. Sommige telers adviseren om de stelen te snijden, waardoor er korte vlekken boven het oppervlak van het substraat blijven. Daarna wordt de grond water gegeven en tot het voorjaar op een koele, droge plaats schoongemaakt.

Je kunt het doen zonder radicaal te snijden aan de wortel, de chrysanthemum in zijn oorspronkelijke vorm op de vensterbank in de kamer laten staan. De derde optie: het stimuleren van de groei van scheuten en de vorming van compacte snoeiprepelen, maar de pot wordt niet verwijderd. Een sterke chrysanthemum in hetzelfde seizoen zal nieuwe scheuten en bloei maken.

Reproductie van chrysanten thuis

Volwassen chrysanten "verwerven" wortels (kinderen). Van deze extra scheuten kun je jonge planten laten groeien. Wortel-nakomelingen worden zorgvuldig gescheiden van de moederstruik, geplant in kleine containers. Het is noodzakelijk om de diepte van de plant op hetzelfde niveau te houden. Om dit te doen, verhoogt u de hoogte van de drainagelaag of plaatst u de wortels erboven. Bedek de zaailingen met een plastic beker. In de herfst van hetzelfde jaar bloeien jonge planten.

Wortelstekken:

 1. Snijd jonge scheuten af ​​van een volwassen plant.
 2. Vul een transparant plastic bakje met koekjes of taarten goed gewassen met zand.
 3. Geplant stekken, bedekken met een container.
 4. Na de vorming van wortels en de opkomst van nieuwe bladeren getransplanteerde jonge planten in een pot.

Chrysanten zijn moeilijk te kweken van zaden. Hybride variëteiten zijn vaak steriel. Typisch, wanneer de zaadreproductie van chrysanten varieteitekens niet worden bewaard.

Waarom worden de bladeren geel?

De bladeren van chrysant veranderen van kleur als gevolg van onjuiste verzorging en ziekten. Vergeling kan te wijten zijn aan gebrek aan licht, water, hete lucht uit de radiator. Het verschijnen van grijsgeel of bruine vlekken met een gele rand is een teken van een schimmelinfectie. Als vergeling gepaard gaat met slechte zorg, dan is het gemakkelijker om dit tekort te corrigeren dan om plantenziekten te behandelen.

Chrysanthemum bloeit niet - waarom?

Typische redenen voor het ontbreken van knoppen en bloemen - een gebrek aan of teveel licht. Chrysanthemum is een plant voor een korte dag. Als er 's morgens en' s avonds kunstverlichting in de kamer is, gaan er bioritmen verloren. Een andere reden is geassocieerd met de snelle groei van stengels en bladeren, wat gebeurt met een overdaad aan verbanden en zonder snoeien.

Ziekten en plagen van kamer-chrysanthemum

De plant is gevoelig voor roest, echte meeldauw, grijze en zwarte rot. Van deze schimmelinfecties worden behandeld met fungiciden voor kamerplanten. Chrysanthemum bladluizen, zwarte muggen sciarides, bodemmijten, springstaarten schade. De bladeren worden behandeld met een oplossing van het geneesmiddel Actellic, Fitoverm of Basudin. Voor het spuiten worden bloemen naar het balkon gebracht. Vensterbanken, kozijnen worden gewassen met een oplossing van soda en zeep.

Na de dood van het ongedierte, wordt de bovenste laag grond in de pot veranderd naar een diepte van 2 cm. Het wordt aanbevolen dat u de keuze van het substraat zorgvuldig overweegt. Typisch, zijn ziekteverwekkers en ongedierte van planten vervat in de grond gebracht uit de tuin.

Het is erg belangrijk om de aangetaste plant te isoleren van de rest van de groene huisdieren in de kamer, tijdig om plagen en ziekten te bestrijden. Dan blijven chrysanten gezond, zullen ze blij zijn met de bloei voor een lange tijd.

Hoe een chrysant te kiezen in een pot in de winkel

Koop geen chrysanten met bloeiende bloemen. Ze zullen snel vervagen. Struiken moeten volledig gevormd zijn. De bladeren moeten groen zijn, het onderste deel van de plant is enigszins verstijfd en de wortels sterk en sterk. De aanwezigheid van vlekken, vlekken of mechanische schade suggereert dat een dergelijke chrysant niet de moeite waard is om te kopen, omdat het pijn zal doen en later kan sterven.

Als binnenbloem is de beste optie een miniatuurchrysant, die in hoogte van 15 tot 70 centimeter groeit. De stengels van planten zijn glad of enigszins schimmig. De bladeren zijn helder, zachtgroen, ontleed, gekarteld, glad of villus. De toppen kunnen verschillen, beginnend met kleine, tot 2,5 centimeter groot en groot, met een diameter van 25 centimeter. De bloeiende vormen van planten kunnen variëren.

Bloemen kunnen niet-dubbel-eindig, dubbel, badstof en dubbel-rij zijn.

Bijzonder populair voor groeiende huizen zijn chrysanten met niet-dubbele bloemen, vergelijkbaar in vorm met madeliefjes en variëteiten die een bal vormen tijdens de bloei. Voor het terras en de ruime loggia kunt u cascade-vormige chrysanten kopen die geschikt zijn voor tuinieren.

Het ras is badgeel

Kies voor het huis meestal voor moerbei, bolvormig, struik, Koreaans, Indiaas, Chinese variëteiten van chrysanten. Ze hebben veel bloemen op de weelderige struik. Kleur kan variëren: wit, geel, oranje, roze, oranje, lila, tweekleurig of verschillende tinten hebben. De harten van de bloemen contrasteren meestal in kleur met bloemblaadjes.

Thuiszorg voor chrysanthemum

Laagblijvende chrysanten in potten zijn niet veeleisend om te verzorgen en te genieten van hun bloei gedurende enkele weken. Met de juiste verzorging en goede verlichting kan de bloei worden verlengd tot 2 maanden.

De zorg voor chrysanten omvat:

 • temperatuurregeling,
 • lichtniveau
 • systematisch spuiten
 • regelmatig, voldoende water geven.

Verlichting, temperatuur

Bloempotten moeten aan de oost- of westkant worden geplaatst. Aan de noordkant bloeien chrysanten niet. En in het zuiden zal het wegkwijnen en kwijnen. Deze planten houden niet van direct zonlicht en extreme hitte. De zon kan de bladeren beschadigen en brandwonden veroorzaken. De beste optie is een goed verlicht, koel balkon of loggia.

Als de planten niet bloeien en beginnen te verdwijnen, moet je controleren of ze voldoende licht hebben. Slechte verlichting, evenals een overvloed aan licht, is schadelijk voor chrysanten.

De lichte dag voor chrysanten moet minstens 7 en niet meer dan 10 uur per dag zijn.

Voor een goede groei van bloemen is de beste temperatuur: in de zomer - + 20-23 graden, in de herfst en lente, - + 15-18 graden, in de winter - + 3-8 graden. Bij deze temperatuur vormen zich veel knoppen in de struiken. De bloei is weelderig en lang.

Chrysanten vaak in potten water geven. Bloemen worden 's avonds, na zonsondergang, twee keer per week bewaterd. In de winter moet de besproeiing worden verminderd. De bewateringstijd kan worden bepaald door de bovengrond in potten te drogen. De aarde mag niet uitdrogen, omdat dit tot vergeling en vallende bladeren leidt.

Chrysanten houden van water, maar een overvloed aan vocht voor hen is ook destructief.

Als bloemen worden gegoten, verschijnen schimmels en paddenstoelen in de grond, en ze zullen pijn gaan lijden.

Gieten van water in de pan is niet nodig. Watergift moet frequent zijn, maar niet overvloedig. Water moet warm worden gehouden en verdedigd.

Regelmatig spuiten vanuit een spuitpistool of een container met water, luchtbevochtigers in de buurt van planten helpen het vereiste vochtgehalte in de lucht te handhaven.

Legende van de oorsprong van chrysanthemum

Japan is de geboorteplaats van deze prachtige plant. De legende vertelt het verhaal van hoe een zeer wrede keizer van China hoorde over een eiland dat niet ver van zijn staat was. De zeelieden vertelden dat er een struikbloem van ongelooflijke schoonheid op groeide, en door het bezit ervan in bezit te nemen, was het mogelijk om het eeuwige leven te vinden.

Om de plant te laten werken voor de eigenaar, had alleen een persoon met pure intenties en een oprechte ziel het recht om het te verstoren. De keizer wilde echt onsterfelijkheid krijgen, en hij stuurde de meest kuise jongens en meisjes naar dit prachtige eiland. Maar hoe lang hij ook op de gezanten wachtte, ze keerden nooit terug. Het eiland veroverde hun schoonheid. Jongeren besloten om hier voor altijd te blijven, hun eigen nederzettingen te creëren. Ze noemden het nieuwe land Japan, waardoor het een symbool is van een ongelooflijke bloem die onsterfelijkheid geeft - chrysanthemum.

Potplanten

Om chrysanten thuis of op het balkon te laten groeien, kun je geen variëteit gebruiken. De beste optie wordt beschouwd als ondermaatse variëteiten: Chinees of moerbei. Dit zijn struiken die uitbundig bloeien en een hoogte bereiken van 20-65 cm. De bloemen zijn zowel groot als klein. De vorm van de bloei kan ook anders zijn. In potten gekweekte variëteiten:

 • Charme - ze hebben een enorme pet met bloeiwijzen van verschillende tinten,
 • Het minimum is dwergplanten die nauwelijks een hoogte van 20 cm bereiken.
 • "Cascade" - variëteiten met ampelvorm.

In aanvulling op de moerbei voor de kas geschikte variëteiten van Koreaanse chrysanthemum. Dit is een bolvormige struik die in de herfst zijn overvloedige bloei begint en in meerkleurige blokken verandert. De meest populaire soorten zijn:

Vanwege de sterke gelijkenis met de ballen van een variëteit uit een reeks multiflora, wordt het gewoonlijk sferisch genoemd. Ook in de winkels kun je vaak Indiase sierrassen vinden die in potten kunnen groeien. Aanvankelijk waren deze bloemen bedoeld voor teelt in het open veld en pas later begonnen ze zich aan te passen aan vensterbanken, balkons en wintertuinen. Populaire variëteiten:

 • Altgold,
 • Sneeuw elf
 • Aurora,
 • Helen.

Indiase chrysanten zijn erkende mietjes die nu alleen in gesloten grond kunnen groeien. Bij het verzorgen van een potplant is het niet nodig om te weten wat voor soort plant het is, want de zorg voor hen is niet afhankelijk van de variëteit.

Verlichting en temperatuur

Een ideale plek om voor chrysanten in potten te zorgen is de oostelijke of westelijke vensters. Op de vensterbanken, gericht naar het zuiden, zullen de planten te heet zijn, en direct zonlicht zal niet veel voordeel brengen, maar alleen het vervagen versnellen. Zet potten met een bloem aan de noordkant, je kunt niet wachten tot de knoppen openen. Als er onvoldoende ruimte op de vensterbanken is, kan de plant op het ingeglaasde balkon of de loggia met voldoende zonlicht worden uitgenomen.

Chrysanten zijn gewend aan een korte lichtdag. De bloem begint pas met het produceren van de eerste bloemknoppen wanneer de dag wordt teruggebracht tot 8 uur, dat wil zeggen in de herfst. Tijdens deze periode, koele weersomstandigheden gunst van de opening van de knoppen. Maar planten in potten die in maart of april aan het balkon worden blootgesteld, kunnen ook beginnen te bloeien.

Sommige bloemkwekers, die chrysant in een pot verzorgen, veroorzaken opzettelijk herhaalde bloei, waardoor de hoeveelheid licht met kunstmatige middelen wordt verminderd. Om dit te doen, volstaat het om ze te bedekken met een papieren dop die niet in de zon laat. Deze hoes kan gemaakt zijn van karton of dikke vellen van donker gekleurd papier.

Chrysanthemum voelt geweldig aan op temperatuur:

 • in de zomer - 20 ◦ С,
 • herfst - 15 ◦ С
 • in de winter - 8 ◦ С

Als u de vereiste modus volgt, kunt u het maximale aantal knoppen en lange bloei van chrysanten bereiken. Maar maak je geen zorgen als het niet mogelijk was om het huisdier te voorzien van de nodige voorwaarden. Een potplant is perfect in staat om een ​​hete, droge zomer te overleven, als zijn plaats wordt bewoond door een geventileerde ruimte, waar direct zonlicht niet binnendringt. Ook kan de bloem lichte en vorstachtige omstandigheden overbrengen, maar niet onder -3 ° C.

Water geven en spuiten

Chrysanten houden van water geven, maar verdragen geen overmatig vocht. Je kunt geen moeras in de tank regelen met de landingen, omdat je het kunt vernietigen. Plaats de potten ook niet in trays met water. Het is het beste om de plant alleen water te geven als de bovenste laag grond droogt.

Vergeet niet dat ze aanvankelijk uitsluitend tuinbloemen waren, dus het is belangrijk om goed voor de chrysant te zorgen. Het is noodzakelijk om voor de luchtvochtigheid te zorgen en regelmatig de bladeren van de plant te besproeien. Het is mogelijk om het spuiten te vervangen door potten met water, trays met vochtige geëxpandeerde klei of luchtbevochtigers op vensterbanken waar chrysanten staan ​​te plaatsen. Als tijdens het najaar planten met een plant op een open balkon staan, is er geen extra vocht nodig, omdat de lucht in deze tijd van het jaar nogal vochtig is.

Veiligheid in de winter

Zorg voor thuis chrysanthemum thuis impliceert de veiligheid van de plant in de winter. In het koude seizoen, zou het tijd moeten hebben om sterkte voor het nieuwe seizoen en de rust te krijgen. U kunt de plant verlaten voor overwintering op de veranda, op het warme balkon of op de veranda. Nadat de bloei is geëindigd, is het noodzakelijk om de groene massa af te snijden, terwijl er slechts 10 cm stengels overblijven. Nu kunt u de chrysanthemum voor de winter verwijderen. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet hoger is dan +3 graden. Besproeiing van de potten moet zeer zeldzaam zijn, alleen als de grond droogt tot een diepte van 5-7 cm. Meestal wordt eenmaal per maand water gegeven.

Als er geen mogelijkheid is om de chrysanthemum in een koude kamer te brengen, dan is het toegestaan ​​om het in het appartement op de vensterbank achter te laten. In dit geval hoeft u alleen vage knoppen en droge takken te knippen. Het moet worden bewaterd, evenals wanneer de plant op een koele plaats wordt bewaard.

Voor de winter kunnen chrysanten in de kelder worden geïdentificeerd. Deze methode is wijdverspreid onder fans van deze bloem. Bereid een favoriet voor op overwintering, snijd droge toppen, bladeren en takken, laat 10 cm van de stengel over. Een paar dagen voordat containers in de kelder worden overgebracht, moet de grond goed worden afgeworpen. Voordat u de planten op hun plaats neemt, moet u ervoor zorgen dat de aarde in de potten licht vochtig is en niet te nat.

Sommige variëteiten van huischrysanten mogen in de winter in de open grond blijven. Om dit te doen, moeten ze zorgvuldig worden afgedekt.

Zodra de eerste nachtvorst is ontstaan, worden de stelen van de plant op een hoogte van 10 cm gesneden en bestrooid met droge grond, bladeren of turf. Een polyethyleenfilm of een ander materiaal wordt op de isolatieheuvel geplaatst.

Mogelijke ziekten en plagen

De zorg voor chrysanthemum is niet alleen water geven en snoeien, maar ook actieve controle over verschillende ziekten en plagen. Helaas heeft de bloem veel vijanden. Vernietig de plant kan:

 • spint,
 • echte meeldauw,
 • grijze rot
 • septoria spot.

Meestal worden chrysanten aangevallen door een teek. Hij slaat een bloem, en hult hem in een vaag wit spinneweb. Om de schoonheid van de plaag te verwijderen, kunt u de bladeren met water en zeep afvegen met een doek. Daarnaast worden geïnfecteerde greens besproeid met Pyrethrum of Aktellik.

Als er een grijze bloei op het gebladerte werd waargenomen, is dit een zeker teken van echte meeldauw. Het verschijnt op planten met een hoge luchtvochtigheid. Om de chrysant te genezen, moet je het met een fungicide verwerken en op een droge plaats schoonmaken.

Bruine vlekken op de bladeren is een symptoom van grijze schimmel. In dit geval moet de chrysanthemum worden bespoten met Fundazole, in een goed verlichte, geventileerde ruimte worden geplaatst. Het feit dat de bloem wordt beïnvloed door septoria wordt aangegeven door bruine vlekken met een geelachtige rand. Om een ​​plant van dit ongeluk te genezen, is het noodzakelijk om het met Fundazole te behandelen en het besproeien te verminderen.

Tips bloemenkwekers

Als de bloem geen weelde heeft, moet deze regelmatig worden geknipt of geknepen. Met deze procedure kunnen de stelen van de plant niet worden uitgetrokken. Het is mogelijk om de bloeiperiode te verlengen, hiervoor hoeft u slechts af en toe gedroogde bladeren en knoppen te verwijderen. Op warme dagen worden potten met chrysanten overgebracht naar een koele plaats. Sommige hoveniers geven er de voorkeur aan om planten in de volle grond te planten, en laten ze daar tot de herfst. In de winter worden ze teruggebracht naar de potten tot het volgende seizoen.

Als de chrysanthemum geen knoppen afgeeft, krijgt de plant hoogstwaarschijnlijk minder of te veel licht. Ook wordt deze situatie waargenomen bij vroegtijdig snoeien, de afwezigheid van een voedingsbodem. Als u deze fouten elimineert, zal het zeker met een overvloedige bloei tevreden zijn.

De verzorging van chrysanthemum vereist geen speciale vaardigheden. Voor het kweken van kamertypes van planten in potten, moet u zich aan bepaalde regels houden, op tijd om de gezondheid van de bloem te snoeien en te controleren. Dit is de enige manier om een ​​mooie decoratie van een vensterbank of een balkon te krijgen.

Chrysanthemum kamer zorg thuis foto

De zorg voor elke variëteit aan chrysanthemum is gebaseerd op verschillende regels. Deze omvatten:

 • behoud van optimale temperatuuromstandigheden
 • observatie in de kamer van een geschikt niveau van verlichting,
 • regelmatig en voldoende water geven, systematisch spuiten (om de luchtvochtigheid te verhogen).

Chrysantenkamer zorg en temperatuur

Deze plant kan niet te thermofiel genoemd worden, want vanwege zijn goede groei wordt de ideale temperatuur als het bereik beschouwd:

 • in de winter - + 3-8 °,
 • zomer - + 20-23 °,
 • in de herfst-lente periode - + 15-18 ° С. In dergelijke omstandigheden op de struiken, zijn in de regel veel knoppen gebonden, en bloeit belooft overvloedig en langdurig te zijn.

Хризантема комнатная уход в домашних условиях: освещение

Вазоны с цветами в идеале следует располагать на подоконниках с западной либо восточной стороны. Так как с южной – растение может зачахнуть от избытка тепла и солнечного света, а на северной – теплолюбивые хризантемы попросту не будут цвести. Een goede optie is om de potten op een voldoende koele plaats te plaatsen, bijvoorbeeld op een balkon met geschikte verlichting.

Houwen, bewerken

Snoeien en vormen van struiken is nodig om de bloeifase van chrysanten uit te breiden. Om de planten overvloedig en magnifiek te laten bloeien, moeten hun toppen tijdens het groeiseizoen twee keer worden geknepen. Deze procedure wordt uitgevoerd vóór het ontwaken van nieuwe knoppen (begin maart) en voordat de ontluikende begint (medio augustus).

Alle dunne, uitstekende, gedraaide scheuten, gele bladeren worden gesneden. Hierdoor ontstaat een regelmatige, afgeronde vorm van de struiken.

Als de takken in de winter sterk uitgerekt zijn, moeten ze worden doorgesneden. Door de val zonder zich te vormen, worden de struiken van chrysanten vormloos, langwerpig en de bloei is ongelijk.

Zorg voor chrysanthemum in een pot: video

Want sterke planten met weelderige bloemen moeten worden gevoerd. Bemesting wordt uitgevoerd na het verplanten van de struiken. Neem hiervoor een oplossing van Crystalon, Bon Forte of een andere meststof met de samenstelling: stikstof, magnesium, kalium, zink en fosfor. Top dressings dragen bij aan de ontwikkeling van de hele plant en geven een overvloedige bloei.

Tijdens de vorming van de struiken worden stikstofmeststoffen gebruikt. Voor de bloei van chrysanten worden fosfor-kaliumverbindingen gebruikt.

U kunt de infusie van vogeluitwerpselen gebruiken, verdund in de verhouding van water tot 1:30 of infusie van toorts, verdund in de verhouding van 1:10. De oplossing is gemaakt voor de vorming van knoppen 1 keer in 5 dagen.

Na het kopen van een chrysanthemum, moet na de bloei worden overgeplant in een nieuwe pot met drainagegaten. Het is het beste om een ​​keramische of klei-container te nemen. Een nieuwe pot wordt genomen 2 centimeter breder en 1,5 liter dieper dan de oude.

Jonge struiken worden vervolgens eenmaal per jaar getransplanteerd, volwassen planten om de 2 jaar.

De actieve groeiperiode in chrysanten begint in maart. Tegelijkertijd kunnen planten worden overgeplant in nieuwe potten.

Voor het verplanten van chrysanthemum moet worden voorbereid. Het oude land is vervangen door een nieuw. De samenstelling van de grond moet vergelijkbaar zijn (vruchtbare grond, turf of turf, loofbodem, humus, grof zand in de verhouding van 4: 4: 1: 1: 1).

Om het substraat te desinfecteren, moet het worden gegoten in kokend water met toevoeging van een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat of gedurende 3 uur bij een temperatuur van 100 graden in de oven worden gecalcineerd. Grondmix opslaan hoeft niet te worden verwerkt.

Als drainage, die op de bodem van de pot wordt geplaatst, worden geëxpandeerde klei, vermiculiet of gebroken steen gebruikt.

De bloemstruik is volledig getransplanteerd of is verdeeld in fragmenten. Uit de verdeelde delen van de nieuwe chrysanthemum worden struiken verkregen.

Hoe zorg je in de winter?

Na de bloei moeten de struiken worden gesneden, 15 centimeter van de lengte verwijderd en op een droge plaats met een luchttemperatuur van 5-8 graden en voldoende verlichting geplaatst.
De struiken in de winter water geven, wordt teruggebracht tot eenmaal per maand.

Als er geen mogelijkheid is om de planten naar een koele plaats te brengen, kunt u ze op de vensterbanken laten staan. Bloemen moeten worden gesneden, verwijder de droge knoppen, bladeren en takken.
In warme omstandigheden verschilt de watergift van chrysanten niet van het groeiseizoen.

Kan ik chrysanten op straat planten?

Chrysanten kunnen en worden indien mogelijk op straat geplant. Transplantatie van planten vindt plaats vanaf begin maart (na het opwarmen van de grond) tot eind mei. Chrysanten zijn bestand tegen korte vorst tot -3 graden. Transplantatie op straat draagt ​​bij aan de groei van bloemen, hun versterking en overvloedige bloei in de herfst.

Bij het begin van koud weer moeten planten uit de grond worden gegraven, in potten worden geplaatst en worden verwarmd. Twee weken na het planten worden meststoffen op de grond aangebracht. Als humus in de grond aanwezig is, kan topdressing binnen een maand worden gedaan.

Wat als de chrysanthemum niet bloeit?

Met een goede werking van chrysanten bloeien ze in de herfst. Als dit niet gebeurt, is dit een duidelijk teken van een schending van de plantenverzorging. Bij laat snoeien, gebrek aan licht, slechte grond en gebrek aan verbanden, vormen de knoppen niet in de struik. Met het elimineren van deze problemen, begint de struik te groeien en bevredigt verder met prachtige bloemen.

Tijdens de bloeiperiode mag men het verwijderen van gedroogd blad en bloemen niet vergeten, anders kan de plant uitdrogen.

Kamer chrysanthemum kan elke vensterbank, balkon of loggia versieren. Een verscheidenheid aan vormen en kleuren stelt u in staat om een ​​geschikte variëteit te kiezen die gecombineerd zal worden met andere planten of die afsteken tegen de achtergrond. Een goede verzorging zorgt voor de schoonheid en het unieke karakter van bloemen.

Zorg voor chrysanten: besproeiingsfuncties

Overstromingen van bloemen wordt niet aanbevolen. Giet de vloeistof ook niet direct in de pan. De bewateringstijd wordt bepaald door hoe de bovengrond in potten droogt. Regelmatig spuiten kan helpen om een ​​normaal vochtgehalte in de lucht te handhaven, door een speciale luchtbevochtiger naast de bloemen in te stellen of door eenvoudigweg een bak met water.

Zorg voor chrysanten thuis: opslag in de winter

In het winterseizoen hebben planten rust nodig voor de volgende groeifase. Om ervoor te zorgen dat chrysanten hun decoratieve kwaliteiten lang behouden, moeten bloemenkwekers zich houden aan enkele eenvoudige regels. Afhankelijk van waar ze in de winter zullen zijn, zijn er verschillende methoden om de levensvatbaarheid te handhaven.

Chrysanthemum potverzorging in huis tijdens het groeiseizoen

De actieve periode van groei begint in maart. Om je voor te bereiden op een dergelijke fase in het leven van kamerplanten, is het wenselijk om je aan de volgende regels te houden.

 • Het kweken van chrysanten thuis zorgt voor hun jaarlijkse transplantatie in nieuwe, grote containers. De grond moet neutraal zijn en de noodzakelijke hoeveelheid sporenelementen en andere voedingsstoffen bevatten. Ideaal substraat bestaande uit gewone grond, grasmat, wit zand en humus in de verhouding 4: 4: 1: 1.
 • Als er een dergelijke mogelijkheid is, is indoor bloemen voor een goede groei en overvloedige bloei nuttig om in de lente op open bedden te planten. Met het begin van koud weer, worden ze uitgegraven en bepaald op een warme plaats in het huis.
 • Meststoffen worden een paar weken na de transplantatie aangebracht. Maar in het geval dat land werd gebruikt met humus, kan bemesting worden uitgesteld voor een maand. Het is niet overbodig om meststoffen met stikstof te gebruiken tijdens de vorming van de struik, en fosfor-kaliumverbindingen zijn geschikt voor de bloei.
 • Het vormen van struiken is noodzakelijk om het stadium van hun bloei te verlengen. Tijdens het groeiseizoen is het nodig om minstens een paar keer te knijpen. Dergelijke manipulaties zullen helpen sluimerende knoppen te ontwaken en de bushiness te vergroten. Het laatste knijpen kan een week of twee gedaan worden vóór de bloei, wat meestal begint halverwege augustus.
Bemesten in Chrysanthemum Potten

Alle beginnende bloemenkwekers houden zich vooral bezig met de vraag: waarom bloeit de chrysant niet thuis? Als de kamerplanten in de herfst niet bloeiden, betekent dit dat de basisregels om voor hen te zorgen niet werden opgevolgd. Storingen in de werking treden meestal op als gevolg van vroegtijdige snoei, gebrek aan zonlicht, voedingstekorten in de grond en ook door een onvoldoende hoeveelheid of, omgekeerd, een teveel aan meststoffen. Als je al deze fouten corrigeert, zullen chrysanten in de herfst zeker een goede bloeiperiode hebben.

Gewapend met kennis over het kweken van chrysanten thuis, kunt u eenvoudig een grote bloementuin laten groeien, gewoon op uw vensterbank of balkon. We raden ook aan om de video te bekijken, waarin een groot liefhebber van deze prachtige herfstkleuren, Nelly Murashkina, de geheimen van hun succesvolle fokkerij onthult.

Kenmerken van chrysant binnenshuis

Deze bloem kan zowel jaarlijks als meerjarig zijn. Het heeft een vertakt wortelsysteem, waarvan de ontwikkeling parallel aan het oppervlak plaatsvindt. De bladeren van de plant zijn lichtgroen, er zijn er ontleed, gekarteld of ingekerfd. Dichte bloeiwijze vormen kleine bloemen, verzameld in een mand.

De kamerchrysant heeft een groot aantal variëteiten die opvallend thuis groeien. Zulke soorten verschillen van tuinaards in hun miniatuurmaten. Dit wordt verklaard door het feit dat ze voor binnen groeien medicijnen gebruiken die hun groei voor decoratieve doeleinden ophangen.

Wanneer u een bloem koopt voor de teelt in potten, moet u een sterk en gezond exemplaar kiezen met een goed gevormde steel en dicht gebladerte. Na het kopen van de plant voor enige tijd past zich aan de nieuwe omstandigheden. Zodat het niet wordt besmet met ziekten van andere kamerbewoners, is hij meerdere dagen in quarantaine geplaatst.

Temperatuur en verlichting

Om ervoor te zorgen dat de plant goed in huis groeit, moet u ervoor zorgen dat deze goed werkt optimale temperatuur. Het verdraagt ​​geen hitte en blootstelling aan direct zonlicht. De beste omstandigheden zijn koele lucht en een korte daglicht. Om ervoor te zorgen dat de chrysant zo lang mogelijk blijft bloeien, moet de optimale temperatuur +15 graden zijn en de maximale temperatuur voor de groei binnen +18 graden.

De toename ervan leidt ertoe dat de planten gele bladeren beginnen te vormen en bloemknoppen krimpen. Dit geldt met name voor recent aangeschafte exemplaren. Om dit niet te laten gebeuren, moet je goed voor de bloem zorgen.

Kamer chrysanthemum, zorg die niet te ingewikkeld is, geeft de voorkeur verhoogde luchtvochtigheid. Als de aarden kluit droog is, kan dit leiden tot krimp van het wortelsysteem. Naar de kamer was constante vochtigheid, de plant wordt aanbevolen om zo vaak mogelijk te spuiten. De bloem van het huis moet overvloedig worden gedrenkt, maar op een zodanige manier dat de pot niet stagneert. Tijdens actieve groei moet het 2-3 keer per week worden bewaterd zodat de grond constant vochtig is.

Thuis zorgen voor een plant omvat bevruchting. Een chrysant in een pot neemt snel de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, dus moet deze regelmatig worden gevoed voor volledige groei en overvloedige bloei. Gebruik hiervoor minerale meststoffen, bijvoorbeeld monofosfaatoplossing van kalium, omdat het gebrek aan kalium en fosfor tot late bloei leidt. U kunt ook andere multi-component additieven maken die bevatten:

Tijdens het groeiseizoen moeten volwassen planten elke 10 dagen worden gevoed met vloeibaar organisch materiaal. Als de bloem in arme grond groeit, wordt elke vier dagen gevoederd met een oplossing van toorts in een verhouding van 1:10. Dit moet worden gedaan voordat de plant begint te bloeien. Om geen onaangename geur van topdressing in het appartement te krijgen, moet de pot een dag of twee in een schaduw op het balkon worden gezet.

Huischrysanten die thuis groeien, moeten worden overgeplant. Jonge planten ondergaan deze procedure elk jaar, volwassenen - een jaar later. Deze bloem groeit niet goed in zure grond, dus het wordt aanbevolen om het in tuingrond te planten waarin turf en zand toevoegen.

De overdracht wordt uitgevoerd door de methode van overslag van aarden coma in een grotere container Om te bloeien was meer overvloedig, in de bodem een ​​kleine hoeveelheid vogelpoep maken. Om te voorkomen dat de grond wordt gedesinfecteerd door er kokend water op te gieten. Zodra het droogt, kan de bloem worden getransplanteerd.

Chrysanthemum kopen

Voordat u koopt, moet u de plant zorgvuldig inspecteren. Een gezonde bloem ziet er sterk uit, het blad is goed ontwikkeld, er zijn geen plagen. Zelfs als de chrysant er gezond uitziet, kan hij niet meteen naast andere kamerplanten worden geplaatst. De bloem wordt 2-3 weken in quarantaine gehouden om zich aan nieuwe omstandigheden aan te passen. Gedurende deze periode is chrysanthemum erg vatbaar voor verschillende ziekten. Het kan worden aangevallen door ongedierte. Bovendien is de bloem gevaarlijk voor andere kamerplanten.

Hoe zorg je voor chrysant na de bloei

Wanneer de plant ottsvetet, wordt het gesneden, verzonden voor een koude winter. Tijdens de rustperiode mag de temperatuur in de kamer niet hoger zijn dan 2-3 ° C. Comfortabele chrysanthemum bevindt zich in de kelder. In de lente wordt de bloem getransplanteerd in een nieuw land voor jonge planten. Jonge stekken kunnen worden gebruikt voor reproductie wanneer de bloem goed is ontwikkeld.

Kenmerken van groeien

Om chrysanthemum bush was weelderig en mooi, het moet regelmatig worden gesneden en knijpen. Deze procedures worden uitgevoerd gedurende de gehele periode van plantengroei. Zonder snoeien zijn scheuten van chrysanthemum te lang uitgerekt, het verliest zijn aantrekkingskracht. Tijdige verwijdering van vergeelde bladeren en bloeiende bloeiwijzen zullen de bloei van de plant verlengen.

In de zomer zal de chrysant zich geweldig voelen in de frisse lucht. De plant kan worden geplant in de volle grond, en met het begin van koud weer kan worden getransplanteerd in een pot, samen met een aardse kluit.

Bekijk de video: How to repot chrysanthemum in bigger pot. Fun gardening. 29 August ,2017 (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send