Tuinbloemen, planten en struiken

Overplanten pioenen in het voorjaar naar een andere plaats en de zorg voor bloemen

Pin
Send
Share
Send
Send


Pioenrozen - bloemen, die in een tuin zijn. De schoonheid die ze niet onder doen voor rozen. Niet tevergeefs worden ze keizerlijk genoemd: felrood, bleekroze, witte, badstof grote bloemen "hoofden" op groene struiken met weelderig gebladerte.

In de Chinese traditie, pioenrozen begiftigd met magische krachten die rijkdom, huwelijk en huwelijksgeluk aantrekken. Is het, we weten het niet, maar de Chinezen zijn zeer serieus over hun legendes.

En niet alleen de Grieken in Griekenland geloofden in de magie van pioenen en beschermden hen tegen slechte goden. En voor een modern persoon zijn bloemen vooral schoonheid, boeketten voor geliefden, decoratie van voortuinen. Aangename hobby - plant pioenen en zorg voor hen.

In de Chinese traditie, pioenrozen begiftigd met magische krachten die rijkdom, huwelijk en huwelijksgeluk aantrekken. Is het dat we niet weten, maar de Chinezen zijn zeer serieus over hun legendes. En niet alleen zij, de oude Grieken geloofden in de magie van pioenen en beschermden hen tegen slechte goden. En voor de moderne mens zijn bloemen vooral schoonheid. Boeketten voor geliefden, decoratie van voortuinen. Aangename hobby: plant pioenen en zorg voor hen.

Bloemenkwekers weten dat pioen er een is de meest pretentieloze planten. Als hij gunstige omstandigheden schept, kan deze bloem ongeveer tien jaar op één plek bloeien. De kleurrijke kleuren trekken het oog van iedereen die aanwezig is en laten niemand onverschillig. In sommige gevallen moet je een struik vermenigvuldigen of naar een andere plaats verplaatsen. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om zich aan bepaalde regels te houden. Bestudeer zorgvuldig hoe en wanneer u pioenrozen kunt herplanten, zodat het huisdier anderen blijft behagen.

Dit is een vaste plant uit de familie van de Boterbloemen. kan worden onderverdeeld in een boom (behoud de antenne gedurende het jaar), en met gras begroeid (het blad sterft in de herfst). De meest voorkomende soorten zijn kruidachtige pioenen. Ze bloeien in mei en juni. Planthoogtes bereiken een meter. Rhizome behoorlijk krachtig. Aan de uiteinden van de stelen zitten badstofknoppen. De kleur van de bloemen aan de uiteinden van de stelen is anders. Witte en roze tinten hebben de overhand.

Wat is de behoefte aan pioentransplantatie?

Een transplantatie wordt gemaakt als de bloemen weelderig beginnen te groeien en tegelijkertijd creëren interferentie met de ontwikkeling van planten in de directe nabijheid. Dankzij deze procedure verjongt de verdeling van de plant. Bovendien krijgt de teler extra materiaal voor aanplant. Wanneer het beter is om pioenen te transplanteren en hoe het te doen, hoe goed voor de struiken te zorgen, zul je leren door de tekst zorgvuldig te lezen.

Overplanten in de herfst is noodzakelijk:

• voor reproductie van de favoriete variëteit,

• als de bloei niet optreedt of de bloemen kleiner worden,

• bij het veranderen van de lay-out van de tuin.

Bloemen kunnen groeien in zonnige hoeken van de tuindat moet tegen de wind worden beschermd. Pioenrozen verdragen schaduw goed. Om een ​​spectaculaire bloei te hebben, genoeg zon voor vijf tot zes uur. Wanneer ze zich echter in zwaar gearceerde gebieden bevinden, in de onmiddellijke nabijheid van gebouwen of hoge bomen, zullen de planten zich ongemakkelijk voelen en in dit geval is het niet mogelijk om te wachten op een goede bloei. Soms schermen muren van verschillende gebouwen en hekken de hitte af en veroorzaken oververhitting van de pionen. Daarom is de bloementuin beter om gebouwen weg te hebben.

Wanneer de pioen wordt getransplanteerd

Het is beter om de pioenrozen in de late zomer of vroege herfst opnieuw te planten. Tijdens deze periode is er nog voldoende warmte en is er geen zware koude regen.

Als alles zorgvuldig gebeurt, zorgt het voor een snelle bloei voor het volgende seizoen. In het voorjaar kunnen pioenrozen alleen in uitzonderlijke gevallen worden herplant.

In de lente is het voor een plant moeilijker om een ​​periode van aanpassing door te maken op een nieuwe plaats en kan deze sterven.

Als de transplantatie in de herfst uit te voerenDit draagt ​​bij aan het onderhoud van een normale ontwikkelingscyclus. Tijdens deze periode beginnen planten te rusten, het wortelsysteem is het meest verzadigd en vol energie. Wanneer de zaailingen in de herfst in een vochtige grond worden geplaatst, met het begin van de lente, geven ze snel nieuwe wortels en zal het transplantaat pijnloos zijn.

Je kunt de plant niet opnieuw planten in de hete zomerperiode. Als je in de zomer een pioenroos aanraakt, kun je het veroordelen tot de dood of ziekte.

Peony Transplant in de herfst

Hoe een pioen transplanteren?

Het is gemakkelijk als je volgt. instructies. In het geval dat de grond op de locatie zuur is, is het noodzakelijk om de grond te deoxideren door toevoeging van houtas of gemalen kalk (in een hoeveelheid van 1 kop per vierkante meter).

De meest gunstige grond voor pionen is zanderig.

 1. Een nieuwe plek voor de bush voorbereiden. Wat is het? Een put wordt voorbereid met een diameter van 0,4 meter en een diepte van ongeveer 0,15 meter. Het land erin is rijkelijk bewaterd. Mest of humus is opgevuld. De grond moet voedzaam en los zijn. In het gat kun je wat zand toevoegen.
 2. Bereiding van wortelstokken. Om dit te doen graven we de planten met een vork. Shov kan pijn doen root. Als de zaailing met moeite wordt verwijderd, is het het beste om het elders te gaan uitpakken. Om de grond met gemak en moeiteloos los te maken tot de wortelstok begint te worden verwijderd.
 3. Wortelreiniging. Het is noodzakelijk om de rotte scheuten te verwijderen en de wortels te wassen met water. Met tuinschaar worden de slechte plaatsen zorgvuldig afgesneden en worden de sneden verwerkt met een lichtroze oplossing van kaliumpermanganaat. De hoofdwortel wordt gedurende een korte tijd ondergedompeld in een oplossing van kaliumpermanganaat. Let op concentratie. Een te sterke oplossing kan wortelbranden veroorzaken.
 4. Plant de wortelstok in de voorbereide uitsparing, de knoppen moeten 2-3 cm onder het maaiveld worden geplaatst (begraven). De wortels moeten worden rechtgetrokken en voorzichtig worden bedekt met aarde, waarbij het wordt samengeperst.
 5. Overvloedig water van de planten (minstens een halve emmer water).
 6. Dek af met losse aarde er bovenop.

Goede verzorging

Met het begin van de lente, is het noodzakelijk om de planten water te geven, terwijl de aanwezigheid van vocht behouden blijft en probeer het niet te overdrijven.

Overtollig vocht kan leiden tot rotting van de wortels. De verplichte zorgprocedure omvat wieden en het losmaken van de grond.

Bemesting volwassen struiken nodig in drie fasen.:

 • nadat de sneeuw gesmolten was
 • tijdens ontluikende,
 • 2 weken na de bloei.

Geschikte stikstof- of kalimeststoffen

Aan het einde Juni bloeit af. Scheuten die hebben gebloeid, moeten worden gesneden en gevoerd. Verder regelmatig water geven is vereist. Het snoeien moet eind oktober voor het begin van de vorst plaatsvinden. Stelen moeten worden verwijderd. Knippen kan niet te laag zijn. Op de scheuten moeten een paar bladeren achterblijven. De vorming van de nieren en hun ontwikkeling hangen af ​​van het juiste snoeien. Bij het snijden van verse bloemen moet je ook zo handelen. Een te lage snede leidt tot een abnormale ontwikkeling.

na Het snoeien in de herfst was klaar, de stengels kunnen worden bedekt met veenmulch. Dus, de plant zal gemakkelijker winterklaar zijn. Dit geldt vooral voor jonge zaailingen die dit jaar zijn herplant. Oudere struiken zijn niet bang voor kou, ze zijn makkelijker om de winter te verdragen.

Voor de wortels is goede drainage ook noodzakelijk, omdat zelfs met tijdelijke stagnatie, verval kan optreden. Als de site wordt gekenmerkt door het feit dat grondwater bijna is, moet je de bedden hoog maken.

Samenvattend kunnen we samenvatten wat een meerjarige plant als een pioen niet pretentieloos is in de zorg. Een zeer belangrijke groeiprocedure is reguliere transplantatie, die wordt gecombineerd met reproductie. Wanneer dit correct wordt gedaan, leeft de struik lang en rechtvaardigt hij de tijd die hij aan de teelt besteedt.

Veeroverdracht

Soms wordt het nodig om pioenrozen in het voorjaar te transplanteren. Dit gebeurt nadat de sneeuw is gesmolten en de grond volledig is ontdooid, je moet de tijd hebben om te transplanteren voordat de nieren ontwaken.

Het valt op dat met zo'n veervering de struiken pijn gaan doen en achterblijven in ontwikkeling.

Lente tijdens de snelle groei transplantatie moet heel voorzichtig gebeuren. De volgorde van handelen verschilt niet van wat er in de herfst zou moeten gebeuren.

Het enige voorbehoud: de bloemen in het eerste seizoen zul je niet wachten. Wortelstok bij verhuizing naar een nieuwe plaats is beter om mee te nemen met een kluit aarde.

PVoor het eerst maken de knoppen de struik sterk af met zwakke wortels. Daarom kunnen ze beter knippen. Deze actie zorgt voor een volledige bloei volgend jaar.

Maar de jarenlange ervaring van specialisten suggereert dat het nog steeds beter is om pioenrozen in de herfst opnieuw te planten.

Als de plaats correct is gekozen, kunnen de pioenen gedurende meer dan 30 jaar bloeien.

Locatieselectie, grondbewerking en andere nuances

Om succesvol getransplanteerd te worden, moet je je goed voorbereiden op je werk.

Pioenen houden van open plekken met zonlicht. Hierdoor kan lucht tussen de struiken circuleren en ziekten voorkomen. Lichte halfschaduw overdag heeft een positief effect op planten, maar een lang verblijf in de schaduw zal een negatief effect hebben op de bloei. Pioenen kunnen de knoppen niet behagen.

Een plek voor pioenrozen moet worden beschermd tegen koude wind. Maar zelfs in de buurt van de gebouwen kunnen ze niet worden geplant, omdat de aarde in dit gebied oververhit is. De optimale afstand wordt op 1,5 m gehandhaafd.

Bloemen hebben geen vocht als ze worden geplant in de zone van het wortelstelsel van bomen, hoge struiken. De afstand tot hen is hetzelfde als bij gebouwen.

Bodemvoorbereiding

Bloemen leven tientallen jaren op dezelfde plek, de voorbereiding van de grond heeft een impact op de decoratieve pioenen.

De samenstelling van tuingrond kan elk zijn, maar het is beter om pioenen te openen in leemachtige, gecultiveerde en gedraineerde grond (pH 6 - 6,5). Als er een overmaat aan klei in de grond is, moet dit worden verdund met zand en omgekeerd. Kalk- of dolomietmeel wordt toegevoegd aan de zure grond.

Positief, de bloemen reageren op natte grond, maar wetlands en tolereren geen stilstaand water.

De wortels strekken zich uit tot een grote diepte. Ze hebben vaste grond bereikt en vertakken zich in horizontale richting. Met een oppervlakkige opstelling van het wortelsysteem ontvangen pioenen onvoldoende vocht. Diepe verwerking is vooral nodig op harde gronden. Beluchting en afvoer zijn verbeterd. Organische meststoffen worden in dit geval op voldoende diepte aangebracht.

 • De voorbereiding van de bodem moet een paar weken voor het planten beginnen, zodat de bodem tijd heeft om te bezinken (2-4 weken),
 • grootte van de landingput - 50-70 cm in breedte en diepte. De trede tussen de struiken is 1 meter. Als de locatie laag is, vergroot dan de diepte met 20 cm om drainage toe te voegen. Gebruik voor grote landingen de geulmethode
 • de bodem is gevuld met drainage in de vorm van gebroken baksteen, steenslag, zand 20 cm.
 • de volgende laag (50 cm) is een voedingsmengsel: humus, turf, toplaag aarde, 200 g superfosfaat per putje en 400 g beendermeel, 100 g kaliumsulfaat,
 • de resterende ruimte is bedekt met aarde zonder additieven. Naar de randen van de pits niet slapen 10 cm.

De stoel blijft enkele weken staan ​​om te krimpen.

Voorbereiding van planten voor deling en transplantatie

Pioenen worden op een andere plaats overgebracht dan 4 jaar. De beste tijd hiervoor is de herfst. In geval van nood, wanneer het nodig is om bloemen te redden, bijvoorbeeld van knaagdieren en ziekten, wordt de transplantatie in het voorjaar uitgevoerd. Dit jaar wordt er geen bloei verwacht.

Bloemen moeten in het vroege voorjaar worden overgeplant voordat ze beginnen te groeien, dat wil zeggen nadat de sneeuw smelt, omdat fragiele knoppen kunnen worden beschadigd.

 1. Vanuit het midden van de struik 30 cm terugtrekken en een greppel maken. Als de plant 5 jaar oud is, is het voldoende om jezelf te bewapenen met schoppen. De struik in 10 jaar is volumineus en de wortels gaan ver landinwaarts, hier is het beter om door de aarde te breken met een koevoet.
 2. Verwijder de bovenste laag aarde en trek de bus eruit met twee vorken, zonder de stelen te raken. In de oppervlaktelaag van de wortel bevinden zich de nieren, die gemakkelijk kunnen worden beschadigd.
 3. Stelen 15 cm van de grond afgesneden.
 4. Verwijder de wortels uit de grond met je handen, zonder dat je hoeft te tikken.
 5. Stuur een struik onder stromend water of spoel uit de gieter. Vervolgens wordt een duidelijk beeld van de verdere verdeling van de struik geopend.
 6. Laat de wortelstok 3 uur drogen. Dit zal helpen om zonder veel moeite te splitsen.
 7. Inspecteer het wortelsysteem en verwijder rotte, door knaagdieren beschadigde plaatsen.
 8. Laat voor een grote hoeveelheid plantmateriaal een of twee knoppen en wortelhals op elk deel van de boom. Tuinders worden geadviseerd de struik in gelijke delen te verdelen, omdat te lange delenki lange tijd ziek zijn en de kleintjes kunnen sterven.
 9. Gebruik voor het snijden een scherp mes, een bijl met een hamer.
 10. De verdeling gebeurt op gewichtsbasis, om de fragiele wortels niet te beschadigen.
 11. Snijd de oude wortels tot 15 cm en verwerk de sneden met hout, actieve kool of groen. Laat in de lucht (1,5 uur).
 12. Als u lege ruimtes vindt, beschadigde gebieden, gebruikt u fungiciden.

Nu is de organisatie klaar om op een nieuwe plaats te landen.

Procestechnologie

Om in het voorjaar pionnen naar een nieuwe plek te transplanteren, moet je de stadia van het werk doorlopen:

 1. Kies een zonnige plot.
 2. Voor een paar weken om een ​​stoel te graven. Vullen met drainage, voedingsmengsel, primer.
 3. Plantmateriaal voorbereiden voor opplant. Om dit te doen, graaf een struik en verdeel het in delenki.
 4. Giet de geprepareerde put met water en land de verdeling in het midden. Nier tijdens het verlaten van het bodemgedeelte. In zware grond worden pioenen begraven met 5 cm, in het licht - op 7 cm. De wortels moeten rechtgetrokken worden. Overlevingspercentage nemen toe met behulp van de "prater". Bereid 10 l water, waar ze 2 tabletten heteroauxine, kopersulfaat (50 g), klei oplossen. Het mengsel wordt tot een pasta-achtige toestand gekneed en de wortels worden erin gedompeld. Zodra de oplossing droog is, worden de pioenen in de grond geplant.
 5. De grond wordt met de handen rond de struik gedrukt, bewaterd en gemulleerd met hooi.

Zodra een spruit 4 cm van de knop bereikt, is het noodzakelijk om de grond los te maken, de mulch te verwijderen en de wortelcirkel te besprenkelen met mest met nitrofobie.

Ervaren hoveniers worden geadviseerd om de bouwki-lente in bulkpotten te planten en in de kelder te bewaren. Om de grond te bevochtigen leggen de stukken ijs, smeltend, zij zullen de grond voeden. Haal in april de potten naar de tuin en plak ze met een pot op de open grond. Bereid in september een kuil voor en transplanteer door overslag.

In ons artikel zullen we bekijken hoe een plot kan worden genivelleerd.

Hier zullen onze lezers leren hoe fruitbomen te snoeien.

Meer in het bijzonder over het gedrag van snoeien in de lente, zullen we hier vertellen.

nazorg

Na verplanten heeft de plant water nodig. De grond mag niet drogen. Na het water geven, los en mulch de grond. Het bevordert vochtretentie, voorkomt de groei van onkruid. De irrigatie moet zorgvuldig worden uitgevoerd en het binnendringen van vocht op de bladeren wordt voorkomen.

Binnen twee jaar knijpen de knoppen. Tijdens deze periode ontwikkelt het wortelstelsel zich. Na 2 jaar kun je één knop achterlaten. Pas in het derde jaar bloeien pioenen in volle glorie.

Het is noodzakelijk om de grond nabij de struiken te desinfecteren. Hiertoe lost u 2 g kaliumpermanganaatoplossing op in 10 l water en spreidt u deze gelijkmatig over het oppervlak van de grond. De procedure heeft een positief effect op de groei van wortels en nieren.

Jonge scheuten van planten zijn erg kwetsbaar, sterke wind kan ze beschadigen. Tuinmannen rusten hekwerk uit. De hoogte van de structuur is niet meer dan 50% van de struik zelf. Het wordt niet aanbevolen om scheuten aan het hek te binden.

In de winter moet de grond na de eerste nachtvorst tot op het grondniveau worden afgesneden.

Profylactisch spuiten met antischimmelmiddelen of koperoxychloride helpt schimmelziekten te voorkomen. Dosering: 20 g van het medicijn in 5 liter water. Voor een goed resultaat, om in de tweede helft van de zomer twee keer preventief te zijn.

Topdressing getransplanteerde bloemen

In de eerste twee jaar hoeft de plant na de transplantatie niet te worden ingeworteld. Maar voor een betere wortelvorming gebruiken ervaren tuinders bladvoeding:

 1. Bereid een werkende oplossing voor: carbamide - 40 g, een emmer water. Het mengsel wordt besproeid met struiken na het verschijnen van groene massa.
 2. Na twee weken wordt 1 micronutrient tablet aan de werkoplossing toegevoegd en besproeid.
 3. De derde voeding wordt uitgevoerd met twee micro-pillen.

In het derde levensjaar hebben pioenen biologische stoffen en minerale meststoffen nodig.

De eerste topdressing is vereist in de lente, wanneer de scheuten actief groeien. In water (1 emmer) 15 g salpeter oplossen en 's avonds aan de grond toevoegen.

Voor wortelvoeding in mei wordt een toortsoplossing gebruikt. Een emmer mest wordt met water (6 emmers) gegoten, waarna het gedurende 10 dagen wordt gist. Roer één keer per dag. Voor gebruik verdund met water en besproeid met water.

Herverwerking wordt uitgevoerd tijdens de bloei van minerale meststoffen.

Na de bloei zijn meststoffen nodig om de vorstbestendigheid en de groei van knoppen te verhogen. Het voeren wordt na 2 weken uitgevoerd met een oplossing van toorts.

In tegenstelling tot alle aanbevelingen voor pioentransplantatie, beweren ervaren tuiniers dat het mogelijk is pioenen te verplanten, niet alleen in de herfst, maar ook in het voorjaar. Het belangrijkste is om aan alle eisen te voldoen: de locatiekeuze, de grond, de juiste - en dan luxueuze bloemen versieren uw tuin.

Wanneer moet je dit doen?

Pioenen kunnen lange tijd groeien zonder de juiste verzorging. Er zijn echte lange-levers onder deze vertegenwoordigers. Na verloop van tijd vergaan de struiken, dus moeten ze worden getransplanteerd. In de meeste gevallen wordt verslechtering van de kwaliteit van planten waargenomen 5-7 jaar na het planten.

Корневая шейка повергается старению, что приводит к заселению в ней вредителей. Отверстия и дупла в одеревенелых стеблях обживают черви, муравьи или слизни.

Ухудшение роста и цветения может быть вызвано обилием стеблей. Пионы склонны к разрастанию, и растения начинают друг друга затенять. На густо посаженных цветах каждый год почки формируются более глубоко. Dit leidt tot late bloei of gebrek daaraan. Extra voeding en zorgvuldige verzorging verbeteren de situatie niet.

Om ervoor te zorgen dat pioenrozen hun bloeikwaliteit niet verliezen, moeten ze uiterlijk 3-5 jaar na het leggen van de zaden naar een nieuwe plaats worden getransplanteerd.

Wanneer is de beste plaats om te herplanten?

De optimale periode voor pioentransplantatie is de late zomer of de vroege herfst. Op dit moment zou er geen hitte en vorst mogen zijn, waardoor de plant wortel kan schieten voordat extreem weer optreedt. Dankzij de herfsttransplantatie zullen de pioenen zich op hun gemak voelen op de nieuwe plek en zal hun bloei eerder zijn.

Soms wordt veeroverdracht ook toegepast. Het wordt uitgevoerd onmiddellijk na de samenkomst van sneeuw en bij afwezigheid van vorst. De snelle groei van de stengels en bladeren bemoeilijkt aanzienlijk, er moet op worden gelet dat het bovengrondse deel van de planten niet wordt beschadigd. Bij het verplanten in de lente bloeit de plant niet.

In de zomer is verplanten uiterst gevaarlijk voor pionnen. Zachte wortels kunnen zonnebrand krijgen, wat in de meeste gevallen tot de dood van planten leidt. Bij hoge temperaturen zullen beschadigde wortels niet kunnen herstellen.

Manieren om te transplanteren

Piontransplantatie wordt alleen uitgevoerd met behulp van deling. Peonystruiken hebben na 3 jaar leven een speciaal fort. Het wortelsysteem wint aan kracht en gaat 40-100 cm diep, dus het zal niet gemakkelijk zijn om te graven. Het gebruik van een schop wordt niet aanbevolen, onvoorzichtige acties kunnen ertoe leiden dat de meeste wortels worden afgesneden.

Voorbereiding op een transplantatie

Bodem.Grote meerjarige pioenwortels vereisen een groot aanbod aan voedingsstoffen. Voor hen zijn alleen diep gecultiveerde vruchtbare gronden geschikt. Wanneer de grond te compact is, worden de planten onderdrukt en bloeien niet, kleigronden en substraten met een hoge zuurgraad zijn niet geschikt voor hen.

Bij het voorbereiden van de grond is het noodzakelijk om een ​​drainagelaag te creëren die helpt de optimale hoeveelheid vocht te behouden en ademend te maken. Bij het controleren van het land moet de zuurgraad variëren in het bereik van 5,5 - 6,5 pH.

Als piontransplantatie op zware grond wordt uitgevoerd, moet dit met grof zand worden verdund. Een paar dagen voor de transplantatie wordt het land bevrucht met stikstof en kalium (10-15 gram per struik), compost of humus wordt geïntroduceerd.

Licht en vocht. Pioenen worden niet aanbevolen om te groeien in de buurt van bomen, paden en andere struiken. Ze zullen veel licht nodig hebben. Als het grondwater zich dicht bij de plaats bevindt waar de pioenen zitten, worden de hoge bedden met de toevoeging van geëxpandeerde klei gevormd voor het wortelstelsel. De stof zorgt ervoor dat overtollig vocht de wortels niet aantast en beschermt tegen rotten.

Naast wetlands en natte plekken kunnen pioenen niet tegen de wind. Geblazen plekken zijn gevaarlijk voor planten. Luchtstromen blazen vocht uit de grond en breken lange bloeiende struiken af.

Voor betere bloei kunnen geen verdiepte groeiknoppen van pioenrozen zijn. Als ze diep in de grond met een hoge zuurgraad worden geïdentificeerd, zien de planten er grijs uit. Voorgemalen gemengd met houtas.

Transplanteerproces

De dag voor het uitgraven van de struiken, wordt de plant overvloedig onder de wortel gedrenkt, zodat de verharde grond tot het maximum zachter wordt. Het bovenste groene gedeelte wordt gesneden, de stengels niet meer dan 5-10 cm. Op 20 cm van de groei van de scheuten wordt de struik in een cirkel ondermijnd door vorken en goed geschud.

Bij het graven kan de plant in delen vergaan, wat duidt op veroudering van de centrale wortels. Het is onmogelijk om een ​​pioen in delen te verdelen totdat deze aan het oppervlak is onttrokken. Een dergelijke behandeling kan de hele struik beschadigen.

Nadat de plant is uitgegraven, wordt het wortelsysteem goed gewassen met stromend water en 6 uur op een schaduwrijke plaats achtergelaten. Gedurende deze tijd zal de pioen verdorren, wat een goed effect zal hebben op het versterken van de wortels. Ze zullen niet broos worden als ze in de grond landen. Op plaatsen waar de wortels worden blootgelegd, wordt actieve kool gebruikt. Ze zijn bedekt met open weefsel om de ontwikkeling van bacteriën te voorkomen.

De verrotte, beschadigde en droge wortels worden verwijderd en de rest wordt gesnoeid met 10-20 cm. Er moeten ten minste 3 knoppen op elke wortelstok worden gehouden.

Voor het planten van een pioenroos moet er een gat zijn van ten minste 50 cm diep en 80 cm breed, tussen de gaten moet 80-90 cm worden gehouden.Enige drainage wordt op de bodem van het gat gelegd (stof, claydite, gebroken steen, zand). De put na het bepalen van de bloem kan worden gevuld met bemeste grond of een speciaal complex grondmengsel. Het wortelstelsel moet goed aangedrukt zijn, bij voorkeur voeten.

Verzorging van de getransplanteerde plant

Een nieuwe plant na een transplantatie doet meestal pijn tot drie weken. Op dit moment moeten de struiken goed verzorgen.

Direct na het bepalen van de kleuren wordt de grond bewaterd. Om wortelziekte in water (7-10 liter) te voorkomen, kunt u enkele korrels kaliumpermanganaat toevoegen. De oplossing zal besmetting van het systeem met pathogene bacteriën voorkomen.

Wanneer het begin van koude struiken zorgvuldig dekking tot de volgende lente. Pioenen worden geopend wanneer de dreiging van vorst voorbij is. Vanaf dit punt hebben ze niet alleen water nodig, maar ook andere maatregelen om de groei te verbeteren.

Na het verschijnen van de eerste scheuten van de struiken moet het loskomen. De grondbewerking gebeurt netjes, zonder het gereedschap meer dan 5 cm te verdrinken, het voorkomt nierbeschadiging. Dieper losraken is mogelijk na het ontspruiten van pioenrozenstelen. Wieden en verzadiging van de bodem met zuurstof wordt uitgevoerd na elk water en regenachtig weer.

mulching

In het vroege voorjaar moeten pioenen worden gemolken met behulp van humus, compost of rotte schors. Het is onmogelijk om verse mest onder de wortel te gooien, het kan een verbranding van de nieren en het wortelsysteem veroorzaken. Dankzij de mulch worden de planten beschermd tegen overmatige blootstelling aan de zon en mogelijke bodemerosie na zware regenval.

Voor pioenen geschikt overvloedig en niet frequent water geven. Bij langdurig behoud van warmte worden de struiken één keer per week 's avonds gedrenkt. Eén plant is verantwoordelijk voor minstens 20-30 liter water. Sla geen water over tijdens sterke groei, bladwijzers en bloei.

Als het landingsgat goed is gevoed, hebben pioenen de komende 2-3 jaar geen extra voedingsstoffen nodig. Na drie jaar worden potas- en fosfaatmeststoffen in het vroege voorjaar onder de struiken aangebracht en tijdens het planten van de knop concentreren ze zich op bemesten met stikstof.

Na een reeks groene massa moeten pony's worden vastgebonden. Zware toppen kunnen ervoor zorgen dat struiken naar beneden bukken als regen of winderig weer aanhoudt. Pioenen zonder kousenband kunnen doodgaan. De beste optie is een rond hek in de vorm van houten wiggen die met een touw zijn verbonden. Op die manier zal de constructie de vorm van de planten goed behouden en zal deze niet desintegreren.

Na actieve bloei worden gedroogde knoppen verwijderd. Gevallen bloembladen kunnen een radicale laag creëren waarin ziekteverwekkers zich snel vermenigvuldigen..

Soorten pioenrozenfoto

 • Japanse pioenen hebben de meest delicate toppen, vergelijkbaar met fladderende vlinders. Het grote voordeel van dit soort pionnen is dat de struiken er netjes uitzien en niet uit elkaar vallen: de belasting op de knoppen is vergelijkbaar met hun sterkte.

 • Niet-gebogen bloemen van deze groep zijn sterk, met rechte stelen. Bloemblaadjes zijn niet groot, gelegen in 1-2 rijen. In totaal in één knop tot 10 bloemblaadjes.

 • Anemoonvormig - in de top 5 of meer bloemblaadjes, die zich in 2 of meer rijen bevinden. Meeldraden gemodificeerd, gelegen in het midden van de knop.

 • Terry is een van de meest voorkomende en populaire groepen pionnen. Deze variëteiten worden gekenmerkt door een groot aantal kleuren en enorme bloemstelen, waardoor de plant wordt neergelaten.

Pioenplant gebied in het voorjaar

Een tuinman zou in het voorjaar een plaats voor pioentransplantatie moeten berekenen, zodat pioenrozen na de transplantatie krachtig kunnen worden en voor een lange tijd kunnen plezieren met hun prachtige bloei. De site voor pioentransplantatie in de lente moet goed verlicht zijn. Alvorens pioenen in de lente te planten, is het noodzakelijk om zorgvuldig en grondig het perceel op te graven en al het onkruid te verwijderen. Het is beter om de pioen weg te planten van de gebouwen, omdat de roodgloeiende muren zullen bijdragen aan de oververhitting van de bloemen.

En natuurlijk moet de site worden beschermd tegen tocht, de knoppen vallen snel af van een harde wind.

Spring Peony Care

Getransplanteerde pioenrozen moeten overvloedig worden gedrenkt, en ook rond pioenen om de grond los te maken, waardoor de groei van onkruid wordt onderdrukt. Spring pioentransplantatie in het voorjaar kan leiden tot het drogen van de onderste bladeren, het is beter om ze meteen te knijpen totdat ze worden beïnvloed door ziekten.

Vergeet niet dat de lente-overdracht van pioenrozen naar een andere plaats stress is voor bloemen, ze mogen dit jaar niet de knoppen weggooien. Als echter in het jaar van transplantatie op de struiken van pioenrozen, bloemstelen in de war raken, is het beter om ze te snijden, zodat de plant volledig geroot en versterkt is.

Topdressing van pioenen in de lente

Het voeden van pioenen in de lente is een belangrijk onderdeel in de verzorging van deze plant. Alle tuinders adviseren om alleen tijdens het groeiseizoen ten minste 4 verbanden uit te voeren.

Op dat moment, wanneer de groei van jonge scheuten begint, moeten de pioenrozen worden gevoed met ammoniumnitraatoplossing. Bereid de oplossing voor: 10 l. water op 15 gram. korrels van nitre. De meststof-salpeter wordt aanbevolen om 1 keer in de 2 weken voor de bloei te worden uitgevoerd.

Voor het voeden van pioenen in het voorjaar met organische meststoffen is nodig op de wortel manier. Voor dit roerige toorts of vogelpoep in een verhouding van 1:10 en 1:25, respectievelijk.

Zoals u kunt zien, verschilt pioentransplantatie in de lente als geheel in de herfst weinig van pioentransplantatie. Het belangrijkste is om de volgende regels te volgen: kies de juiste plaats voor het verplanten van pioenrozen, zorg voor regelmatige watergift en volg de juiste samenstelling van de voorjaarsvoeding van pioenrozen, en dan zullen je knappe pioenrozen je zeker blij maken met hun bloei voor meer dan een jaar. Niet alleen het uiterlijk van pioenen fascineert gastvrouwen, maar ook hun geur, want het is leuk om de tuin in te gaan, waar het ruikt naar een aangename geur van deze prachtige bloemen.

Bekijk de video: Vaste planten scheuren - Tuinseizoen (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send