Tuinbloemen, planten en struiken

Heliopsis planten en verzorgen in de volle grond zaadveredeling

Pin
Send
Share
Send
Send


Ik pluk bloemen voor een bloembed en wil een ongebruikelijk ontwerp maken met behulp van onpretentieuze planten. Er is immers vaak niet genoeg tijd om met grillige planten te spelen.

En het is echt nutteloos, omdat er een massa is van niet minder decoratief, maar zonder speciale aandachtskleuren.

Een van deze is de heliopsis, we bieden een meer gedetailleerde blik op de variëteit "Lorain Sunshine", die elke bloementuin zal versieren en haar schoonheid en licht aroma zal geven van juli tot de eerste nachtvorst.

Biologische beschrijving

Een klein geslacht van kruidachtige vaste planten, die behoort tot de familie Astrov. Aanvankelijk groeide de plant in het oostelijke deel van Noord-Amerika, maar is al lang populair in bijna alle delen van onze planeet.

Voor Léraine Sunshine heliopsis zijn rechtopstaande stelen kenmerkend die een hoogte bereiken van 70-80 cm. Een onderscheidend kenmerk en zelfs het kenmerk van de variëteit zijn de bladeren, de bladplaat is wit geverfd en gedecoreerd met groene aderen.

De bonte en originele scheuten van deze plant zorgen altijd voor enthousiaste uitzichten en trekken de aandacht, evenals de niet minder mooie bloemen, verzameld in bloeiwijzen van de mand. Bloemblaadjes zijn vrij kort, rondachtig, verzadigde gele kleur. Vernoemd ras "Lorain Sunshine" ter ere van de teler, die een ongewoon kruid in zijn bloembed ontdekte.

Locatie en verlichting

Gezien het feit dat de plant uit hete landen naar ons is gekomen, moeten de plaatsen voor de aanplant zonnig zijn. Het beste van alles is dat vaste planten groeien in open en zelfs droge gebieden.

Groeien vanuit zaad

In het voorjaar kunt u zaden zaaien in plantcontainers. Op de bodem van de tank moet drainage gelegd worden. Het substraat moet los zijn, je kunt turf aan de potten toevoegen. Het wordt aanbevolen om de grond te gieten met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat en vervolgens plantgoed te zaaien.

Daarna wordt de container bedekt met glas of film en op een lichte plaats achtergelaten met een luchttemperatuur van niet minder dan 20 graden. Na 7 dagen moeten zaailingen worden verplaatst naar een donkere, koele plaats en 3-4 weken worden bewaard bij een temperatuur van 3-4 graden. Na deze tijd wordt de container in de zon geplaatst in een ruimte waar de thermometer ten minste +25 aangeeft. Wanneer de eerste scheuten worden getoond, wordt de schuilplaats verwijderd. Groei zaailingen blijven op een temperatuur van 10-15 graden.

Tijdens het wijzigen van de temperatuur en de lichtomstandigheden moeten de planten worden bewaterd als de grond droogt. Als het warm weer is, worden de zaailingen geplant in de volle grond. Wanneer de zaadmethode voor voortplanting meerjarige bloeit in het 2e jaar.

In de open grond In de volle grond kunnen de zaden het beste voor de winter worden gezaaid. Dit gebeurt op het moment dat de nachtvorst in de buurt is en er geen kans is op opwarming.

Door zaailingen Zaailingen worden eind mei in volle grond geplant. Om dit te doen, graaf de plantgaten op een afstand van niet minder dan 40 cm van elkaar en plaats daar de versterkte zaailingen.

Bos opdelen

Voor deze methode van fokken geschikte planten die 4-5 jaar oud zijn. De struik wordt zorgvuldig uitgegraven en zijn wortelstok wordt in gelijke delen verdeeld zodat ten minste één nier op elke delenka aanwezig is. Daarna onmiddellijk in de grond geplant op een afstand van 30-40 cm van elkaar. De procedure wordt aanbevolen in de lente of de herfst, bij voorkeur niet vaker dan eens in de 4-5 jaar.

Water geven en zorgen voor de bodem

Vaste plant, heeft niet dagelijks water nodig. Waterprocedures mogen alleen worden uitgevoerd als de grond rondom de installatie aanzienlijk is opgedroogd.

Heliopsis kan bovendien helemaal zonder irrigatie, maar in dit geval moet worden begrepen dat de bloei niet overvloedig en groot van kleur zal zijn. Het land rond de struik moet regelmatig worden losgemaakt, weedy van onkruid en mulch de bodem.

Het bemesten van een plant is helemaal niet nodig, maar als u uw huisdieren wilt verwennen, zijn minerale meststoffen en groene complexe topdressing welkom. Ze dragen bij tot meer overvloedige bloei en voegen decoratieve en toch al charmante bladeren toe.

Bescherming tegen ziekten en plagen

Heliopsis "Lorain Sunshine" is zeer resistent tegen ziekten en plagen, maar vergeet niet dat overmatig vocht schimmels kan veroorzaken. Als preventieve maatregel wordt een oplossing van foundationol of kopersulfaat gebruikt. "Lorain Sunshine" is een heliopsis-variëteit met een onderscheidend hoogtepunt in de vorm van verbluffend decoratieve bladeren en ongelooflijk mooie geeloranje bloeiwijzen, die in staat is om een ​​bloembed met een vrolijke sfeer te vullen en een zonnige sfeer te geven, zelfs op bewolkte dagen.

Rassen en soorten

De meest bekende soort is zonnebloem heliopsis. Dit is een meerjarig beeld met vertakte stengels tot een meter hoog. Het gebladerte op de shoot is klein. Gele bloemen met een diameter tot 9 cm zijn zeer geschikt voor boeketten. Bloei begint dichter bij het midden van de zomer en duurt een paar maanden.

Er zijn verschillende soorten van dit type:

 • Asahi - heeft een lagere (tot 75 cm) foto met half dubbele bloemen.

 • Summer Knight - Het heeft donkerdere bladeren en scheuten van bordeauxrode tint. Het midden van de bloemen is bruin gekleurd.

Heliopsis ruw de gehele scheut van deze soort, inclusief gebladerte en stengels, is bedekt met een doornige stapel. Stelen bereiken 1 m 50 cm lang, bladeren tegenover, gesteeld. Bloemen tot 7 cm in diameter.

 • Populaire variëteit Gouden bal iets onder het basisaanzicht (tot 1 m 20 cm), maar heeft een meer verzadigde kleur van de bloembladen in de buurt van oranje.

Heliopsis bont geschakeerd bladeren van deze soort zijn bedekt met vlekken en stippen, waardoor het twee keer zo aantrekkelijk is.

 • rang Lorain Sunshine - tot een meter hoog, heeft een zeer decoratief bontblad van witte kleur met groene aderen.

 • Zomer roze - op de bladeren zijn er niet alleen witte, maar ook roze tinten.

Heliopsis buiten planten en verzorgen

Heliopsis is een volledig pretentieloze plant die zelfs een beginner kan verzorgen.

Geplant deze bloemen moeten drogen, goed verlichte gebieden. De grond past in de gebruikelijke tuin, hoewel kleigronden in het algemeen de voorkeur hebben, maar het belangrijkste is dat ze afwatering hebben, omdat de stagnatie van water schadelijk is.

Als u het perceel bedekt met compostmulch, is er geen meststof nodig. Hoewel het in de lente op arme zandgronden wenselijk is om een ​​volledig mineraalverband toe te voegen, zal groene mest ook doen (gras en onkruid worden met water gegoten en een week lang staan ​​- het is dit water dat als meststof zal dienen).

Overmatige bemesting leidt tot een toename van de groene massa, dus pas topdressing alleen toe als u echt slechte grond hebt of als u niet wilt mulchen.

Water geven is alleen nodig bij warm weer. Heliopsy-struiken hebben steun nodig - meerdere struiken zijn vastgebonden en bevestigd aan één steun. Vervaagde knoppen moeten worden verwijderd.

Heliopsis is een winterharde plant en heeft geen behoefte aan onderdak voor de winter.

Gelenium is een vertegenwoordiger van de Compositae-familie en wordt ook geteeld als er zonder veel gedoe in het open veld wordt geplant en verzorgd, met inachtneming van verschillende regels. Alle noodzakelijke aanbevelingen voor groei en verzorging zijn te vinden in dit artikel.

Heliopsis zaad groeit

Reproductie van heliopsis wordt zowel op generatieve als op vegetatieve wijze uitgevoerd.

Zaadvoortplanting is eenvoudig. Het materiaal wordt voor de winter of midden in de lente eenvoudig in de grond gezaaid.

Zaaien op zaailingen wordt aan het einde van de winter uitgevoerd. Drainage en turfgrond gemengd met turf in de verhouding van 1 tot 1 worden in de pot gedaan.Het is wenselijk om het substraat af te storten met kaliumpermanganaat voor desinfectie. Zaden verspreiden zich over het oppervlak en bedekken de container met een film.

Voor kieming heb je een goede diffuse verlichting nodig. Wat betreft de temperatuur, dan moet deze binnen een maand 3-4 ° C zijn - dit is nodig voor stratificatie. Verhoog vervolgens de temperatuur tot 25 ° C. Wanneer bladeren op spruiten verschijnen, moet de film worden verwijderd. Met de vorming van twee echte bladeren duik uitgevoerd.

Hierna worden de zaailingen op een temperatuur dichtbij 14 ° C gehouden en worden ze op een bloembed geplant wanneer de kans op vorst verstrijkt. Vergeet niet om periodiek te ventileren voordat u het glas of de film verwijdert. Het is de moeite waard op te letten dat ze zelden hun toevlucht nemen tot de zaailingmethode, aangezien heliopsis zichzelf goed reproduceert door zelf te zaaien.

Reproductie van heliopsis door de struik te verdelen

Vegetatieve reproductie wordt vertegenwoordigd door de verdeling van de struik. De procedure wordt uitgevoerd met planten die vijf jaar oud zijn.

Ze worden gegraven en onderverdeeld in delen, zodat ze elk ten minste een nier hebben. Snijdt poeder met as. Het planten van delenki, observeer tussen hen 35-40 cm.

Ziekten en plagen

Heliopsis is zeer resistent tegen ziekten en plagen. Sommige soorten zijn kwetsbaar voor roest en echte meeldauwdie verschijnen bij hoge luchtvochtigheid.

Om dit te voorkomen, is het nodig om overmatig water geven te voorkomen en ook een preventieve behandeling met het mengsel of de foundation van Bordeaux uit te voeren, want hoewel we het bewateren kunnen normaliseren, beschermen we onze planten niet tegen nat weer.

Bonte heliopsis: kenmerken van aanplant en verzorging

Van dergelijke planten - kleurrijke heliopsis gevarieerddie het vertrouwen van het grote publiek wist te winnen vanwege de elegante verschijning en het gebrek aan grilligheid bij het kiezen van de habitat.

De bloem behoort tot de groep van eenjarige of meerjarige planten van de familie Astrov, en Noord-Amerika wordt beschouwd als de geboorteplaats. Tegenwoordig sieren bloembedden van heliopsis vaak stadsparken en privévertrekken in verschillende landen van Europa en Azië, ook in Rusland. Gebruik voor thuiskweek verschillende soorten heliopsis, waaronder ruwe heliopsis, zonnebloemheliopsis en andere.

Korte beschrijving

Dit knappe bos heeft rechtopstaande, vertakte stengels, die worden gekenmerkt door een verhoogde kracht en weerstand tegen wind. Hun hoogte reikt van 70 centimeter tot anderhalve meter. Als we de vertegenwoordigers van de ruige soorten beschouwen, dan onderscheidt het zich door de karakteristieke structuur van de stengels, waarvan de naam is uitgegaan. Kleine ruwe haren bedekken de hele bloem.

De kleur van de bladeren kan groen en donker en licht zijn. Sommige soorten bont geschakeerde heliopsis hebben groen geaderde bladeren. Ze staan ​​op korte stengels tegenover elkaar. De bladeren hebben een ovale, puntige vorm. Aan de randen zitten kleine teentjes.

In het proces van groei en ontwikkeling vormt heliopsis bloeiwijzen in de vorm van manden, waar op hun beurt goudgele of geeloranje bloemen worden gemaakt. Ze kunnen eenvoudig zijn en een rij en dubbele diameter hebben van 5 tot 19 centimeter. De bloei van de heliopsis begint in juni en duurt maximaal twee en een halve maand. In plaats van de vervaagde bloemen verschijnt binnenkort een zaaddoos. Extern lijken heliopsis zaden op zonnebloempitten.

Kenmerken van planten en verzorging

Deze gids zal doeltreffend voor verschillende variëteiten en variëteiten van planten, waaronder:

 • heliopsis bont,
 • heliopsis zonnebloem,
 • heliopsis is ruw,

Het verzorgen van de plant bij het planten in de tuin is vrij eenvoudig.

Het belangrijkste is om de juiste plaats correct te bepalen, waarbij het beter is om goed verlichte gebieden te kiezen met een overvloed aan warmte en licht. Wanneer ze in schaduwrijke gebieden worden gehouden, begint de bloei veel later en blijven de stelen erg zwak.

Wat de samenstelling van de bodem betreft, hier heeft de heliopsis geen hoge eisen. Het enige waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een substraat, is dat cultuur zich niet goed ontwikkelt in kalkhoudende bodems. Het is beter om de voorkeur te geven aan gewone tuingrond, waar geen stagnatie van vocht is. Wanneer het wordt gekweekt in zware, leemachtige bodems, is het belangrijk om van tevoren een goede drainagelaag uit te rusten die voorkomt dat het vocht stagneert.

de droogtebestendige bloem omgaat met het snel drogen van de grond, dus met een lange afwezigheid van irrigatie en regen, beginnen bloemen en bladeren te verwelken. De irrigatieprocedure wordt matig uitgevoerd. Intensief contact met water is nodig tijdens de bloeiperiode. Na het uitvoeren van de gietwerkzaamheden moet de grond voorzichtig worden losgemaakt.

Je moet ook de cirkel rond de wortels mulchen met goede veen of andere organische mulch.

Met dergelijke maatregelen kunt u uzelf redden van de verplichte noodzaak om in de toekomst aanvullende voeding te geven.

Als de bodemsamenstelling niet kan bogen op hoge vruchtbaarheid, is het beter om heliopsis te bemesten met complexe meststoffen, die speciaal zijn ontwikkeld voor bloeiende planten. Bemesting op basis van stikstof is niet effectief, bovendien kan een overvloed aan sommige stoffen een snelle set van groene massa veroorzaken ten koste van de ontwikkeling van bloemen. Als gevolg van deze impact worden de stelen zwaar en groot, dus ze moeten worden vastgebonden.

Aan het einde van de bloei kunnen vervaagde elementen worden gesneden, behalve in gevallen waarin u zaden moet verzamelen. Als dat niet het geval is, is het beter om de bloeiwijzen te verwijderen, zodat er nieuwe in hun plaats beginnen te groeien en de bloeiperiode maximaal was. In het najaar moet worden gesneden en de stelen. Dat is alles, zorg voor heliopsis zonnebloem of gevarieerd kan als succesvol worden beschouwd.

Fokkerijfuncties

De mooiste vertegenwoordiger van exotische flora kan zich op zulke manieren vermenigvuldigen:

 • zaad,
 • door de struik te verdelen,

Als je zaailingen gaat zaaien, is het beter om dit aan het einde van de eerste lentemaand te doen.

Als we het over planten op open terrein hebben, voer dan de actie uit in april en mei. Over het algemeen wordt het exacte tijdstip van landing bepaald door de klimatologische kenmerken van de regio.

Wanneer zaailingen worden gekweekt, worden zaailingen het best geplaatst in een kas of een afgesloten ruimte. Een kant-en-klare bodemsamenstelling op basis van graszoden en turf wordt in de tank gegoten. Vervolgens wordt het bevochtigen en uitspreiden van zaden over het oppervlak uitgevoerd. Het is niet nodig om ze in de grond te graven - het volstaat om het plantmateriaal voorzichtig in de grond te drukken. Tegelijkertijd is de container bedekt met een transparante film en op een warme plaats geplaatst.

Periodiek wordt de film verwijderd om het luchten en bewateren van de grond te realiseren. Wanneer de eerste scheuten verschijnen, kan de film worden verwijderd en de bloem alleen voor de nacht bedekken. Vóór de aankomende beplanting op volle grond worden de zaailingen geblust, wat inhoudt dat de pot enkele uren per dag buiten wordt verplaatst. Als de dreiging van temperaturen onder nul in de komende dagen afwezig is en de nachttemperatuur op +10 graden Celsius wordt gehouden, kan heliopsis op een vaste plaats worden geplant.

Wat zaaiplantage betreft, wordt het in de herfst uitgevoerd. Om de taak met succes af te ronden, volstaat het om het plantgoed enigszins in de grond te begraven en de gewassen met droge bladeren te bedekken. Een dergelijke beschutting wordt pas in de lente verwijderd. Er zijn gevallen dat de hele plantage van een prachtige bloem over het hele grondgebied verspreid wordt door de methode van zelf zaaien. Als je merkt dat enkelbloemige planten door de tuin verspreid zijn, graaf ze dan op met een aardachtige kluit en verplaats ze naar een vaste plek. De bloei van jonge planten, geplant zaad, begint pas in het tweede jaar.

Als we het hebben over reproductie door de struik te verdelen, dan kan deze in het vroege voorjaar worden gestart. Voor een succesvolle implementatie van de procedure volstaat het om de wortels op te graven en in verschillende delen te verdelen, zodat er op elk moment twee groeiknoppen aanwezig zijn. Dode elementen moeten worden verwijderd en gezonde exemplaren moeten worden geplant in een geschikt substraat op een afstand van 40 centimeter van elkaar. Met deze beslissing kunt u een spectaculaire bloei krijgen in het eerste levensjaar.

Beschrijving van populaire variëteiten en variëteiten

In de sierteelt wordt het meest populaire type van deze plant beschouwd als zonnebloem heliopsis. Een dergelijke overblijvende plant onderscheidt zich door zijn kale, vertakte scheuten, op basis waarvan een struik tot 1 meter hoog wordt gevormd.

Zeldzame bladeren creëren het gevoel van een semi-transparante struik. Bloemen op hoge stengels kan worden gesneden en gebruikt om kleurrijke boeketcomposities te maken.

De maten van felgele manden zijn anders. Meestal zijn ze gelijk 8-9 centimeter in diameter. Eén stengel kan 3-5 bloeiende toppen bevatten. De bloeiperiode valt tot eind juni en duurt maximaal drie maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Door middel van fokwerk werden verschillende hybride rassen gekweekt die verschillen in hun unieke vorm en kleur. Met hun hulp kunt u recreëren in de tuin in een bijzonder stijlvolle en elegante compositie:

 • Asahi. Het is een 75-centimeter klimplant struiken die semi-dubbele bloemen hebben met een onopvallende kern die lijkt op een grote gouden bal,
 • zomernacht. Grote populariteit gekregen door donkere bladeren en bordeauxrode stengels. In de kern van de eenvoudige manden is er een bruine kleur,
 • Goldgrenhertz - In de hoge half-regenachtige stelen bevindt zich de verblijfplaats van citroenmanden met badstof. Их сердцевина окрашена в зеленоватые тона,

К тому же, особо большой популярностью пользуется сорт гелиопсиса шероховатого. Его характеризует наличие жестких, а иногда и колючих ворсинок на черешках, стебли и листве. Листья расположены супротивным образом на маленьких черешках. Размеры корзинок достигают 7 сантиметров.

De belangrijkste decoratieve waarde is een gevarieerde heliopsis bonte Loraine Sunshine, die eerder werd beschouwd. De plant groeit naar 90 centimeter lang en dicht bedekt met bijna wit gebladerte. Bladplaten behielden slechts korte groene aderen. De manden met bloemen onderscheiden zich door felle gele tonen en speciale dichtheid.

Hoe Heliopsis ervaren kwekers te laten groeien

Zoals hierboven vermeld, wordt de heliopsis-vermenigvuldiging ook uitgevoerd de struik verdelenof zaad op een bepaalde manier. De bloem kenmerkt zich door een uitstekende neiging om strenge vorst te verdragen, daarom wordt het in het midden van de breedtegraad gezaaid in de herfst, vóór het begin van de vorst.

In het vroege voorjaar banen de eerste scheuten zich een weg door de aarde, en in de zomer worden er prachtige bloeiende elementen van gemaakt.

Om met succes kleine zaadjes te planten en er gezonde zaailingen van te maken, volstaat het om een ​​vruchtbare bodemsamenstelling te kiezen. Je kunt het bemesten met compost of minerale supplementen, waaronder superfosfaat. Als de temperatuur op straat onder de 10 graden Celsius en de kans op nachtvorst nog steeds hoog is, kunnen de zaden op zaailingen worden geplant. Om de snelle ontwikkeling van nieuwe scheuten te stimuleren, wordt plantmateriaal onderworpen aan stratificatie in de koelkast of op een andere koude plaats. Al aan het begin van de lente werden zaden die door een dergelijke procedure gingen, in de grond geplant, tot een diepte van 1 centimeter.

Voor het planten is het beter om een ​​licht veensubstraat te gebruiken. Experts raden aan om een ​​afstand van 10-15 centimeter tussen gewassen te houden. Het is beter om containers op warme, goed verlichte plaatsen te bewaren totdat je vier echte bladeren van de grond ziet. Na hun verschijning kunnen zaailingen worden verplaatst naar afzonderlijke containers en worden geblust bij een temperatuurbereik van + 14 ... + 16 graden Celsius. Al aan het einde van de voorjaarsperiode worden kant-en-klare zaailingen op een vaste plaats geplant.

Als je de methode kiest om de struik te verdelen, is het beter om 3-4 jaar oude struiken te gebruiken, die in de herfst worden uitgegraven en in kleinere worden verdeeld. Het is raadzaam om de bodemsamenstelling zorgvuldig te voeden vóór het aanstaande evenement, waarbij er tussen elke jonge scheuten een afstand van ten minste 40 centimeter overblijft.

Voor het veredelen van bonte variëteiten is het beter om de snijmethode te gebruiken. Het onderscheidt zich door het ontbreken van speciale moeilijkheden en goede ontkieming. Bovendien kunt u met deze oplossing varieteiten van een bepaalde soort heliopsis opslaan. Snijafval kan het best in het midden van de zomer worden gedaan, door ze te roosteren in een vruchtbare ondergrond met een goede drainagelaag. De transplantatie kan het beste volgend voorjaar worden geïmplementeerd.

conclusie

Tegenwoordig wordt heliopsis actief gebruikt als luxe boeket composities. De heldere bloeiwijzen staan ​​langer dan 10 dagen vrij in een vaas en leveren alleen goede indrukken op voor iedereen in de buurt. De weelderige plant kan worden gebruikt voor het stileren van bloembedden en een stijlvol ontwerp van landschapsontwerp. Eenkleuren- en meerkleurenvariëteiten kunnen worden gebruikt voor het planten, en creëren op basis daarvan luxueuze composities van ongekende schoonheid.

Het is heel eenvoudig om voor zo'n bloem te zorgen. Het belangrijkste om te onthouden is dat alle bestede inspanningen in tienvoud aan u worden teruggegeven.

Beschrijving van Heliopsis

Heliopsis is een lange bloem. Hij kan een hoogte bereiken van bijna 150 m, een minimum van maximaal 70 cm .De langwerpige blaadjes zijn gekarteld langs de randen, tegenover of afwisselend op de stengel (dit hangt af van het type plant). Heliopsis kan een langdurig of eenjarig bestaan ​​hebben. Dergelijke soorten zijn populair - Heliopsis ruw en zonnebloem.

Heliopsis zonnebloem Heliopsis helianthoides

Zonnebloem Heliopsis bloeit erg dicht. De bloeiwijzen zijn de decoratie, de bloemblaadjes hebben een felgele tint, de bloem zelf is 8-9 cm in diameter De structuur van de bloem is direct afhankelijk van de soort bloem waartoe hij behoort. Het kan een eenvoudige, terry of semi-dubbele bloeiwijze zijn. Heliopsis heeft een lange bloeiperiode.

Planten en onderhoud in het open veld

Heliopsis volkomen pretentieloos. Zelfs een onervaren zomerbewoner kan voor hem zorgen. Geplante bloemen van Heliopsis moeten zich voornamelijk in droge gebieden bevinden, die voldoende licht ontvangen. Elke grondsoort past, hoewel Heliopsis goed ingeburgerd is op kleigronden vanwege zijn krachtige wortelsysteem, dat de grond tot een grote diepte doordringt. De belangrijkste voorwaarde is de aanwezigheid van een drainagelaag, omdat water niet stil kan staan.

Als u het gebied met mulch uit de compost strooit, hoeft u de plant niet te bemesten. Maar als u de Heliopsis op arme zandgrond landt, dan is het met de komst van de lente hoogst wenselijk om een ​​volledige bemesting met mineralen te produceren. Voor deze doeleinden kunt u uw eigen groene meststof bereiden (giet water over het gras en onkruid en laat 7 dagen trekken). Deze oplossing zal kunstmest zijn).

Overmatige bemesting leidt er alleen maar toe dat de bloem alleen de groene massa zal vergroten. Daarom moet er bemest worden als er echt slechte grond op het terrein is, of als het niet mogelijk is om mulchen uit te voeren.
Water geven mag alleen bij warm weer. Voor struiken moet Heliopsis steunen voorbereiden. Verschillende struiken worden opgepakt en aan één steun vastgemaakt. Vervaagde bloeiwijzen moeten onmiddellijk worden afgesneden.

Bos opdelen

De struik is verdeeld in de lente. Om dit te doen, graaf de wortel, verdelen in verschillende wortels, zodat 1-2 groei knoppen blijven op elke wortel. Gedroogde scheuten worden verwijderd en gezonde scheuten worden in de grond geplant, op een afstand van 35-40 cm van elkaar. Deze reproductiemethode zorgt ervoor dat de plant kan bloeien in het jaar van planten.

Wanneer te planten

Om het tijdstip van het zaaien van Heliopsis te bepalen, moet u weten wat de kenmerken zijn van ontkieming van zaden en de mogelijkheden van vegetatieve vermeerdering.

 1. Zaden kunnen worden gezaaid voor de winter. Dit gebeurt in oktober. Dan bloeit Heliopsis de volgende zomer.
 2. Zaai Heliopsis eind april - begin mei in de grond, maar de plant zal in dit geval pas volgend jaar bloeien.
 3. In februari en maart gezaaid op zaailingen.

Heliopsis bloembed

De zonnebloemen van Heliopsis zullen de heldere stemming van een bloembed of tuin bepalen, indien op de juiste manier geplaatst. Heel vaak worden deze bloemen gebruikt in het ontwerp van de tuin in een rustieke stijl. Om dit te doen, zijn heliopsisstruiken geplant langs rieten hekken of muren, en ze kunnen ook functioneren als een haag.

Degenen die van stevige bloembedden houden, kunnen een calendula, rudbeckia of een rij naast deze bloem planten. Als de plannen contrasteren en veelkleurig zijn, kun je salie, veronica, liatris, asters, delphinium en andere planten planten naar Heliopsis.

Snij Heliopsis behoudt 10 dagen lang een frisse uitstraling, dus het heeft de voorkeur om het te gebruiken bij het maken van boeketten. Ondanks alle voordelen en schoonheid van deze plant, is het niet erg gebruikelijk bij tuinders. Waarschijnlijk ligt de reden in het feit dat er veel van dergelijke "zonnige" bloemen zijn, en niet alle telers kiezen voor Heliopsis.

Bescherming van plagen en ziekten

 1. De prachtige gele bloemen van Heliopsis en hun bladeren kunnen worden aangevallen door bladluizen. Systeeminsecticiden helpen om er vanaf te komen.
 2. Heliopsis is niet vatbaar voor verschillende soorten ziekten. Zeer zelden verschijnen er donkere vlekken op de bladeren. Het is roest.
 3. Als witgrijze bloei werd gedetecteerd, werd de plant met poederachtige meeldauw getroffen.

In elk van deze gevallen moeten de zieke scheuten dringend snijden en verbranden. Om de ontwikkeling van de ziekte te voorkomen en de incidentie van schimmelinfecties te verminderen, wordt Heliopsis behandeld met kopersulfaat of Fundazol. Dezelfde behandeling voor preventieve doeleinden kan in het voorjaar worden uitgevoerd.

Beschrijving en algemene informatie over de plant

Heliopsis behoort tot de grassoorten van de Astrov-familie en kan zowel jaarlijks als meerjarig zijn, afhankelijk van de variëteit.

De stengels bereiken 150 cm hoog, en de bladeren zijn afwisselend of tegenover elkaar geplaatst, en hebben een langwerpige vorm met denticles aan de randen. Geplant in een bloembed groeit heliopsis snel, maar de lange stengels hebben soms een ribbelst nodig, hoewel ze zelfs onder sterke windvlagen niet breken, maar eenvoudig de grond neigen.

De plant bloeit goudgele knoppen met een diameter van 8-10 cm. Afhankelijk van het ras kunnen deze "manden" semi-dubbel, dubbel of glad zijn.

In gebieden met een gematigd klimaat valt de bloeiperiode op de laatste dagen van juni en duurt het 70-75 dagen. En als de herfst warm is, blijven de bloemen tot het einde van oktober, totdat de eerste nachtvorsten hen ruïneren.

Rassen en variëteiten van heliopsis met foto's

Er zijn veel soorten heliopsis, waarvan de meest voorkomende de volgende soorten omvatten:

 • Zonnebloem. Deze plant is te herkennen aan felgele bloemen, die letterlijk de struik bedekken. De structuur van de bloeiwijze kan zowel badstof als semi-dubbel zijn en er zijn ook gewone, gladde variëteiten. Deze cultuur bloeit bijna de hele zomer.
 • ruw. Zoals de naam al aangeeft, zijn de stengels en bladeren van deze plant bedekt met vezels, grof en ruw aanvoelend. Bloemen zijn groot, zonnig geel.
 • Lorain Sunshine. Het is mogelijk om dit type heliopsis van anderen te onderscheiden door witgroene bladeren, dicht bedekt met aderen en stengels van een meter lengte. Bloemen in deze cultuur zijn eenvoudig en zien eruit als madeliefjes met prominente oranje centra en gele bloembladen.
 • Zomer. Dit is de helderste vertegenwoordiger van heliopsis, de grote bloemen lijken echt op een zonnebloem, slechts een paar kleinere maten. Bloeiwijzen zijn dicht en blijven gedurende de zomer bestaan.
 • Asahi. Deze struik zal compacter zijn en de bloemen - middelgroot, met heldere bloembladen.
 • Gouden ballen. Zo'n cultuur is een grote bundel bladeren, met dicht op elkaar geplaatste bloemen ertussen. Bloeiwijzen verschijnen aan het begin van de zomer en behouden hun oorspronkelijke uiterlijk tot halverwege de herfst.
 • Bonte. De struiken van een plant van dit type zijn niet de grootste, de stelen zijn 90 cm lang en bedekt met bladeren met een enorme hoeveelheid aderen, waardoor het bijna wit lijkt. Bloemen zijn groot en fel geel.

Elk van de genoemde soorten heliopsis zal niet onopgemerkt blijven bij het landen op een bloembed en ziet er geweldig uit, zowel als een onafhankelijke aanplant en in combinatie met andere planten.

Plantpropagatiemethoden

Heliopsis propageert op twee manieren: door zaad of door een struik te verdelen. In het eerste geval wordt in de herfst plantgoed gezaaid in de volle grond, enigszins begraven in de grond, waarna het toekomstige bloembed is bedekt met droog gebladerte, dat wordt verwijderd met het begin van de lente.

Jonge gewassen verbouwd van zaadbloei in het tweede levensjaar. In sommige gevallen fokken heliopsis zelfstandig, en dan moet je de scheuten opgraven en ze op de toegewezen plaats planten.

De verdeling van de struik gebeurt in de lente. Om dit te doen, moet je de wortel opgraven, het in verschillende delen verdelen, zodat elk van hen 1-2 groeipunten heeft. Gedroogde delen worden verwijderd en gezonde planten worden geplant in bedden op een afstand van 35-40 cm van elkaar. Met deze methode van reproductie zal de heliopsis beginnen bloeien in het eerste jaar na het planten.

Het planten van zaden voor zaailingen en de fijnere punten van het kweken van zaailingen

Heliopsis kan worden gekweekt door zaailingen, d.w.z. door zaden te planten

Je kunt de zaden van heliopsis zaailingen landen. In dit geval vergt het planten en verzorgen van een cultuur enige inspanning en een bepaalde hoeveelheid tijd.

U moet het volgende doen:

 • Vul de container met een mengsel van turf en graszoden en bevochtig het oppervlak.
 • Verspreid plantgoed, licht drukken in de grond.
 • Bedek de container met een transparante film en plaats deze in een windstille kamer of in een kas. Periodiek moet dekking worden verwijderd om de beplanting water te geven en te luchten.
 • Wanneer scheuten verschijnen, moet de film worden verwijderd, waarbij de zaailingen alleen 's nachts worden bedekt als de dag koud was.

2 weken voordat u van boord gaat, moet u de zaailingen verharden en meerdere uren per dag in de frisse lucht brengen.

Zaailingen kunnen in de grond worden geplant nadat de temperatuur stabiel is, en zelfs 's nachts zal het minstens 12-14 graden zijn. Zaailingen moeten op een afstand van 40 tot 50 cm op het bed worden geplaatst en de rijafstand moet 60-70 cm zijn.

Na het planten moeten de planten 10 dagen overvloedig worden gedrenkt, totdat ze volledig zijn geroot.

Subtiliteiten van aanplant heliopsis

Bij het planten van een heliopsis in een permanente habitat in de vorm van zaden en of zaailingen, moeten de volgende regels in acht worden genomen:

 • Kies droge en zonovergoten plaatsen.
 • Plant bloemen in vruchtbare en uitgelekte grond.
 • Als je in het najaar zaden in de volle grond plant, doe het dan niet te vroeg, zodat ze pas in de lente kunnen klimmen. Het is beter om te navigeren op basis van het weer, in sommige plaatsen is het toegestaan ​​om eind september uit te voeren, in andere regio's moet je wachten tot begin november.
 • Bij het planten van zaailingen is het belangrijk om de afstand tussen de struiken van minimaal 35 cm te observeren, zodat de groeiende bloemen elkaar niet hinderen. Aangezien heliopsis een hoog gewas is, moet de afstand tussen de rijen minimaal 50-55 cm zijn.

Heliopsis groeit goed in goed verlichte gebieden en houdt niet van stilstaand water

Als je op de juiste manier voor beplanting zorgt, kun je gezonde, mooie en levensvatbare bloemen kweken die de hele zomer in de smaak vallen.

Heliopsis zorg

Een van de voordelen van elke vorm van heliopsis is dat ze buitengewoon bescheiden zijn en gemakkelijk kunnen worden aangepast aan zowel warme als droge klimaten, evenals koud weer. Bij onvoldoende water geven zullen de bloemen echter veel minder zijn dan bij het regelmatig inbrengen van vocht.

Daarnaast is het belangrijk om het plezier van tocht te beschermen, terwijl u kiest voor open en zonovergoten gebieden voor bloembedden.

De wortels van de plant hebben lucht nodig en om de toegang te garanderen, moeten we wieden en proberen de cultuur niet te beschadigen.

Eenmaal in 20-25 dagen is het noodzakelijk om heliopsis te voeden met minerale of organische meststoffen, evenals op tijd om verwelkte bloemen en gedroogde bladeren te snoeien. In de herfst moet het hele groene gedeelte naar het maaiveld worden gesneden.

Heliopsis heeft regelmatige voeding nodig

Omdat heliopsis snel groeit en tientallen jaren kan leven, zal het na een tijdje een aanzienlijk gebied in een bloembed innemen. In dit geval kunt u het probleem aan met de wortelafdeling en de transplantatie. Doe het elke 5-7 jaar.

Voorbereiding van heliopsis voor de winter

Zoals hierboven vermeld, is heliopsis pretentieloos, winterhard en bestand tegen strenge vorst. Om deze reden zijn er geen speciale schuilplaatsen voor de winterplanten vereist.

Heliopsis hebben geen winteropvang nodig

Om de bloem tot volgend jaar te redden, volstaat het om de greens voor de nachtvorst af te snijden, en we kunnen aannemen dat de vaste plant klaar is om de winter door te brengen.

Heliopsis in landschapsontwerp en in combinatie met andere planten

Heldere heliopsisbloemen helpen je bij het correct plaatsen van de juiste accenten op een bloembed of in de tuin. Vaak worden deze bloemen gebruikt in het ontwerp van de boerderij in een rustieke stijl, en de struiken worden geplaatst tegen de achtergrond van rieten hekken of houten wanden, en ook geplant als een haag.

Degenen die liever monochrome bloembedden hebben, kun je vinden naast deze bloem calendula, rudbeckia of een serie. In het geval dat u een contrastrijk en veelkleurig bloembed plant, kunt u salie, Veronica, liatris, asters, delphinium en andere planten gebruiken.

Bij het snijden behoudt heliopsis zijn oorspronkelijke uiterlijk gedurende 10 dagen, en soms meer, waardoor het actief wordt gebruikt bij het samenstellen van boeketten. Ondanks alle voordelen en schoonheid van deze cultuur is het echter niet zo gebruikelijk. Waarschijnlijk is de reden dat er veel "zonachtige" kleuren zijn, en lang niet altijd bloementelers kiezen voor heliopsis.

Beschrijving van heliopsis

Flower Heliopsis heeft een sterke stengel met talloze scheuten en felgele bloeiwijzen met een oranje midden. Bloemenmanden met een diameter van 8 tot 9 cm kunnen terry en semi-dubbel zijn - afhankelijk van de variëteit. Bladeren zijn zeldzaam, langwerpig, met kruidnagelen aan de randen. De heliopsisstruik in de hoogte kan 1-1,5 m bereiken.

Planten beginnen eind juni te bloeien. Als het warm weer was, kan de bloei eerder beginnen. De gemiddelde bloeitijd - 70-77 dagen.

Heliopsis: rassen en variëteiten

Ruwe heliopsis - het meest voorkomende type van bestaande. De stengel, bladeren en scheuten zijn dicht bedekt met stijve aanvoelende vezels. Heesters van dit ras zijn het hoogst (1,3 - 1,5 m). Laat gesteeld worden, gelegen op de stengel er tegenover. Manden bloeiwijzen minder dan de rest van de soort - 6-7 cm.

Zonnebloemheliopsis heeft meer vertakte stelen en vrij grote bloeiwijzen - van 8 tot 9 cm. Zeldzaam blad. In tegenstelling tot andere soorten, begint deze te bloeien in juli en de gemiddelde duur van de ontkieming is 2 maanden. Deze soort heeft de volgende variëteiten:

 • Asahi (ondermaatse struiken - van 70 tot 75 cm, half dubbele bloemen),
 • Summer Knight (bladeren, midden van bloeiwijzen en scheuten hebben een donkerdere tint, bloemen zijn geen badstof).

Heliopsis is gevarieerder dan andere soorten (tot 90 cm) en heeft een interessante kleur gebladerte. Корзинки соцветий густые, ярких оттенков. Наиболее распространены следующие сорта:

 • Лорейн Саншайн (пластины листьев полностью белого цвета с темно-зелеными прожилками),
 • Саммер Пинк (листва имеет легкий розовый оттенок),
 • Саммер Грин (листья насыщенно-зеленые с матово-белыми полосками).

Ongeacht de variëteit, heliopsis is meerjarig bestand tegen vorst en droogte en kan worden gekweekt in een regio met elk klimaat.

Beschikt over de teelt van meerjarige cultuur

Groeiende heliopsis vereist niet veel inspanning, dus deze plant is zeer geschikt voor beginnende tuinders. Plant- en verzorgingsvereisten zijn standaard. Het enige dat moet worden overwogen, is dat hoge variëteiten steun nodig hebben, omdat de stengel niet bestand is tegen de hevigheid van de bloeiwijzen. Zodat het niet kapot gaat, moeten de planten in een schoof worden vastgebonden, en rond om steun te krijgen.

Waar en wanneer planten

Heliopsis bloemen wordt aanbevolen om te planten in droge gebieden, waar veel zonlicht is. In de schaduwrijke delen van de tuin kunnen ze ook groeien, maar in dit geval zullen er minder bloemen zijn en zal de ontluikende periode afnemen. De grond moet vochtig, vruchtbaar en eerder bevrucht zijn met humus. Ook moet voor het planten worden bedacht dat heliopsis snel groeit, dus het is beter om het op een aparte bloementuin te planten of op plaatsen waar het gemakkelijk is om overtollige struiken te verwijderen, bijvoorbeeld langs hekken en paden. De aanbevolen afstand tussen de struiken is 45-50 cm.

Zaden voor zaailingen worden geplant eind februari en begin maart. De eerste scheuten zouden binnen 2-3 weken moeten verschijnen. Het wordt aanbevolen de zaailingen matig water te geven, en vanaf midden april om te beginnen met harden - om de planten in de frisse lucht te zetten, waarbij het tijdsinterval geleidelijk van 1 uur tot een hele dag wordt verhoogd. De beste tijd voor het planten van zaailingen in open grond - begin mei.

De geschatte diepte van het zaaien is 2-3 cm. De voren moet ondiep zijn zodat planten toegang hebben tot de zon. De eerste scheuten in het open veld verschijnen na 3 of 4 weken.

Geheimen van zorg

Om ervoor te zorgen dat planten zich op hun gemak voelen, moet u zorgen voor bodemdrainage. Om de lucht vrij naar de wortels te laten stromen, is het aan te raden om wekelijks een keer per week te planten en de grond te mulchen. Elke maand moet je organische of minerale meststoffen maken. Het is niet nodig om deel te nemen aan topdressing - het overschot kan een toename van de groene massa met zich meebrengen ten koste van bloemen. Het wordt afgeraden om het eerste jaar kunstmest aan te brengen, omdat de grond nog voldoende vrije voedingsstoffen opslaat.

Pin
Send
Share
Send
Send