Fruitbomen

Alles over de Wit-Russische late peer: kenmerken van groei en verzorging

Pin
Send
Share
Send
Send


Een peer is een fruitboom, grilliger en vatbaarder voor ongunstige weersomstandigheden dan de bijbehorende appelboom. Ondanks dit zijn vruchten verdienen erkenning en respect van tuinders. Dit artikel geeft een gedetailleerde beschrijving van de Wit-Russische late perenvariëteit.

Beschrijving van perenvariëteiten Wit-Russisch laat

Peer - een variëteit van Wit-Russische fokken, is een middelgrote boom, toe te schrijven aan de groep van de winter snelgroeiende peren.

Crohn afgerond, dicht, gevormd door een klein, langwerpig-elliptisch blad. Bladplaten zijn glad, hebben een lichtgroene kleur. Op de rand van het blad - kleine tanden.

Wit-Russische peer laat

Grote skeletachtige takken bijna in een rechte hoek articuleren met de stam. De uiteinden van de takken staan ​​op. Geknepen scheuten zijn matig verdikt en hebben een lichtbruine kleur met lichte behaardheid. Vorm in de dwarsdoorsnede een cirkel. De schors van scheuten is bedekt met een verscheidenheid aan linzen.

Kleine knoppen zijn op hun beurt niet bedekt met beharing en hebben een conische vorm. Iets weggebogen van de scheuten.

De vorming van fruit vindt plaats op kolchatka:

De bloem van peer "Wit-Russische late" wit met ovale bloemblaadjes.

De mogelijkheid om de eerste oogst te oogsten is al beschikbaar op 4-jarige leeftijd. Fruitrijping vindt meestal plaats eind september. Perenopbrengst hoog. Maar de positieve indrukken van de overvloed aan gewassen worden verminderd door hun frequentie.

Vrucht kenmerken

De vruchten van de Wit-Russische late peer onderscheiden zich niet door zeer grote maten en bereiken een massa van slechts 110 - 120 g. Bij het bereiken van volwassenheid de juiste brede cirkelvorm hebben. Het fruit op de boom is meestal van dezelfde grootte.

Vruchten peer Wit-Russische laat

De ruwe, lichtgekleurde huid van peren is bedekt met lichtbruine stippen. Kleur op het moment van verwijdering uit de boomgroen, tegen de tijd van consumptie, het verkrijgen van een oranjegele kleur. Bedek de kleur van roodbruin tot framboos.

Sappige peren met witte pulp van gemiddelde dichtheid. Ze onderscheiden zich door hun vettigheid en tederheid. De smaak wordt geschat op 4,2 tot 4,4 punten.. De vruchten zijn zoet met een lichte zuurheid. Peren van een klasse "zitten" op de verkorte gelijkwaardige vruchtstam.

Vruchten die in de late dagen van september uit een boom worden gehaald, kunnen tot februari worden bewaard, soms langer.

Het cijfer "Belarusian Late" wordt als zelfvruchtbaar beschouwd (zelfbestoven), maar voor meer opbrengst wordt de aanwezigheid van "Oily" en "Bereloshitskaya" peren aanbevolen.

Fokkerijgeschiedenis, groeigebied

Perenboomvariëteiten "Wit-Russische late" verwijst naar de winter rassen van het fokken van het Wit-Russische Research Institute of Horticulture. De variëteit werd verkregen door het zaaien van de zaden van ongecontroleerde bestuiving van de soort Louise-peer.

Het ras werd opgenomen in het register van fokkerijprestaties toegestaan ​​voor fokken in de noordwestelijke en centrale regio's.

De voor- en nadelen van de variëteit

De positieve eigenschappen van deze gevarenteler zijn:

 1. vroege verschijning, dat wil zeggen, de eerste oogst binnen 3 of 4 jaar na het planten krijgen,
 2. Bewaring van fruit op lange termijn (in sommige gevallen kunnen peren worden opgeslagen tot april)
 3. Hoog tarief winterhardheid.
Bewaar de peren in lagen gelegd en bedekt met papier in houten kisten

De nadelen van peer:

 1. Periodiek in vruchtvorming,
 2. blootstelling korst en bacteriële brandwonden,
 3. Fruit insluiten met grote opbrengsten
 4. Periodieke trimvereisten vanwege de neiging om de kroon te verdikken.

Landingsregels

De gunstigste tijd voor het landen op de site is de late lente.. Drie dagen later, evenals binnen veertien dagen nadat de sneeuwlaag is verdwenen, de optimale tijd voor het planten van een perenboom. Mogelijke landing in de herfstperiode: voor de eerste nachtvorst, maar na bladval.

Bij het kiezen van een zaailing is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de conditie van het plantmateriaal. Een jonge boom moet elastische takken hebben en een dichte kroon met gezonde bladeren.. In het wortelstelsel van de zaailing moet niet worden droog en bungelende wortels.

Het vereiste gebied voor de ontwikkeling van een perenboom - 4x4 m

4x4 meter - de minimale grootte van het gebied onder een perenboom, die de normale ontwikkeling ervan garandeert. Bovendien geeft de peer de voorkeur aan goed verlichte plaatsen met vruchtbare grond. De grond voor het planten van fruitbomen moet goed belucht en matig vochtig zijn. Het is niet toegestaan ​​om laat Wit-Russisch te planten op bodems met regelmatige stagnatie van vocht of op te zware kleigronden, wat zal leiden tot trage groei en ontwikkeling van de boom. Groei op zandige bodems gaat gepaard met vergelijkbare symptomen.

Plant technologie:

 1. Voor het planten, is het noodzakelijk om voorbereidende grondvoorbereiding uit te voeren.. Het meest geschikte substraat voor jonge zaailingen is rijk aan mineralen, losse grond.
 2. Plantenbak voor de Wit-Russische late peer moet tot 80 cm diep en 100 cm in diameter zijn.Van de zaailingen met een gesloten wortelstelsel wordt de plantkuil voorbereid volgens de afmetingen van het aardse coma.
 1. Het planten wordt uitgevoerd bij droog, warm weer.. Allereerst worden van een jonge boom alle bladeren verwijderd en ook afgebroken takken en bengelende wortels afgesneden. Voor het planten, is het noodzakelijk om het zaailingenwortelsysteem gedurende 3 uur in water te houden,
 2. In het midden van de zitting bereidt het gat zich voorwaar het plantgoed is geïnstalleerd. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om zorgvuldig te zorgen dat de wortelhals niet in de grond wordt begraven - deze is optimaal geplaatst op een hoogte van 7 cm vanaf het maaiveld,
 3. Na het vullen van de put met vooraf voorbereide primer, de landingsplaats is geramd,
 4. Water geven na het planten moet minimaal 30-40 liter per boom zijn,
 5. Na volledige opname van vocht wordt de stamomtrek mulch houtkrullen of geplette schors van kleine fractie.

Groeiende omstandigheden

De verzorging van de "Wit-Russische late" variëteit is eenvoudig en bestaat in het tijdig uitvoeren van dressings, snoeien en ook de behandeling tegen ziekten.

Pristvolny-cirkel van peren moet vrij van onkruid blijven.

De eerste paar jaar moet de stengel van een peer volledig worden ontdaan van onkruid., de grond is het niet waard om te graven. Het planten van een klaver, zwenkgrasrood en weidegrasgras onder de boom zal de grond verrijken met de noodzakelijke stoffen.

Een Wit-Russische broedpeer is droogtebestendig, maar in bijzonder droge periodes wordt twee keer per week onder de boom een ​​hoeveelheid water van maximaal 70 liter per plant geïntroduceerd.

Het doel van het snoeien van jonge perenbomen - vorming van de toekomstige boomkroon. De stam hiervoor wordt op een kwart van de totale hoogte gesneden en van 3 tot 4 sterke takken op de stam. Snoeien van volwassen bomen wordt uitgevoerd in het voorjaar. Tegelijkertijd worden alle beschadigde, aaneengesloten grote takken van de kroon verwijderd.

De eerste voeding wordt pas 2-3 jaar na ontscheping uitgevoerd. Meststoffen voor peren kunnen wortel- en bladwegen worden toegepast.. In de toekomst worden de herfst- en de lentevoeding regelmatig uitgevoerd, zomerblad - indien nodig.

Het inpakken van een perenboomstam zal een boom redden van de wintervorst

De fruitboom voorbereiden op de winter, ondanks zijn koude weerstand, noodzakelijk. De stam wordt aanbevolen om te worden gebonden met papier, en de stam kringen moeten worden bedekt met een laag houtkrullen.

Oogsten en opslag

Het oogsten van fruit voor opslag vindt 2-3 weken vóór de gemiddelde oogstdatum plaats. Peren worden met de hand uit de takken verwijderd. Tijdens de overdracht van fruit in de container moet voorzichtig zijn: vermijd slagen en schade aan de schil van de peer, de scheiding van de stengel.

Fruit wordt opgeslagen in containers of houten kisten in goed geventileerde ruimtes, met temperaturen van +2 tot +9 graden. In een container worden peren gestapeld in niet meer dan twee lagen. Het is wenselijk om elke vrucht in een afzonderlijke krantenpagina te verpakken.

Eigenaardigheden van deze variëteit

Perenvariëteiten "Wit-Russische Late" helling tot een sterke en snelle verdikking van de kroon, die een negatieve invloed heeft op de vruchtvorming. Om dit te voorkomen, zijn reguliere anti-verouderingsresten vereist..

Peren die niet zijn opgeslagen, worden ter verwerking verzonden - jam, vruchtensap en conserven. Gedroogd fruit wordt vaak gemaakt van Wit-Russische peren..

Ziekten en plagen

De peer van de Wit-Russische selectie is vrij resistent tegen ziekten en plagen. Meestal is er een nederlaag haar schurft.

Versla pear scab

Om de boom tegen insectenplagen te beschermen, wordt de verwerking in drie fasen uitgevoerd:

 1. "Rogor-S" sproeien vóór de bloei,
 2. 5% oplossing van Bordeaux-vloeistof wordt aangebracht na de bloei,
 3. Tijdens het groeiseizoen is het toegestaan ​​om de boom te besproeien met "Fitoverm" of "Aktaroy",
 4. Ureum 5% -oplossing wordt gebruikt als profylaxe.

Ziektepreventie:

 1. Voordat de ontluikende start begint, wordt de plant besproeid met 3% Bordeaux-vloeistof. In de periode van bud break - "Tilt",
 2. Na de bloei is het aangeraden om de bomen te behandelen met "Fundazol" en binnen twee weken - met een oplossing van ureum,
 3. 1% Bordeaux vloeibare verwerking is toegestaan ​​tijdens de groei van het fruit.

Vanwege de smaak en de lange houdbaarheid variëteit "Wit-Russische late" beveiligd in de harten van veel tuinders. Het kleine gebied bezet door de boom wordt aangevuld met aanzienlijke hoeveelheden gewassen, waardoor het ras zich onderscheidt van vele andere.

Een goed jong boompje kiezen

Wanneer u een jong boompje koopt, let dan op enkele nuances. Hoe het eruit zou moeten zien:

 • De bast ziet er dicht en levendig uit, niet gestold en droog. De bladeren zijn niet gedroogd.
 • Voel de takken. Ze moeten soepel en elastisch zijn.
 • Inspecteer de jonge boom zodat er geen gebroken of gedroogde wortels zijn. Ze moeten net als takken elastisch en flexibel zijn. Nou, als er minstens 3 dikke wortels zijn van de stam, en van hen - extra kleine wortels.
 • De peer moet worden geënt. De vaccinatieplaats heeft een gladde blaf.

Bladeren op een jonge boom vallen noodzakelijkerwijs af tijdens het planten. Dan zullen ze niet aan de boom trekken die hij nodig heeft om zich aan te passen aan het nieuwe vocht.

Als je besloten hebt om een ​​peer te planten in de komende uren, wikkel dan de wortels met een vochtige katoenen doek. Wikkel het vervolgens in een plastic zak en bind het aan de kofferbak. Voor het planten, laat de wortels los van de zak en de stof, zet in water gedurende ten minste 3 uur.

Waar te planten?

Het beste van alles is dat de peer op zwarte aarde groeit. Een vrije ruimte van 4 m 2 is vereist. De plant houdt van de zon. Een jonge boom, evenals een volwassen peer, mag niets overschaduwen.

Voor jonge planten vereist de grond los met middelmatig vocht. Plant het niet op plaatsen waar altijd grondwater is. De wortels zullen gaan rotten en de peer zal sterven. Als je plant in een bodem met veel zand of klei, zal het langzaam groeien en in de toekomst een slechte oogst geven.

Hoe de grond voorbereiden?

Een ervaren tuinman bereidt de grond voor het planten voor: maak de grond los, breng minerale en organische meststoffen aan, giet het gat.

Kies een geschikte locatie en graaf een gat van 0,6 tot 0,8 m diep. Leg de grond in de richting om te worden gemengd met 2 emmers hoogwaardige compost, en bij voorkeur mest. Voeg hier zand toe - 2 emmers, fosfor - 20 g en kalium - 30 g.

Als u op uw site landt met een hoge zuurgraad, moet u liming doorbrengen. Het nadeel kan worden gecorrigeerd door gehydrateerde kalk, dolomietmeel of gemalen kalksteen toe te voegen. De toedieningssnelheid is afhankelijk van het zuurniveau:

 • in zure bodems, met een pH-waarde van 4,8 - 5, wordt maximaal 400 g kalk per 1 m 2 geïntroduceerd,
 • in sterk aangezuurd PH 4, voeg van 600 tot 700 g per 1 m 2 toe.

Als het buiten warm en droog is, kun je een boom gaan planten.

Stapsgewijs landingsproces

 1. Pit die je van tevoren hebt voorbereid. Nu is het nodig om te verdiepen. De wortels van de zaailing kunnen open of gesloten zijn (met een aardse bal). In ieder geval moet de grootte van de put overeenkomen met de grootte van het wortelstelsel.
 2. Zet de boom in de uitsparing. De wortelhals moet 7 cm boven het grondoppervlak stijgen.
 3. Vul nu de wortels met aarde. Aan het einde moet je voorzichtig stampen met een schop.
 4. Geef de boom water. Het duurt ongeveer 30 tot 40 liter water.
 5. Nadat het water is opgenomen, plakt u de boomcirkel met houtsnippers of droog gras.

Hoe goed te groeien

Tuinders weten dat peren niet-pretentieuze bomen zijn en een Wit-Russische Wit-Russische peer geen uitzondering. Alles wat ze nodig heeft, is om tijdig te voeden, in de lente en de herfst om droge takken te knippen, om een ​​preventieve behandeling voor verschillende ziekten en plagen uit te voeren. Jaren verschillen in opbrengst. Als je ziet dat er te veel peren in de boom zitten, moeten ze worden uitgedund, anders wordt het fruit kleiner.

Zorg voor een cirkel

Na het planten moeten peren zorgvuldig voor pristvolnom cirkel zorgen. Als er onkruid groeit, kunt u ze met de hand wieden of maaien. De grond hoeft niet volledig over de schep te graven, om de wortels niet per ongeluk te beschadigen. Maak de grond rond de kofferbak voorzichtig los met een hooivork of een schoffel.

Het is beter om niets in de buurt van de kofferbak te laten landen. Het is belangrijk om het schoon te houden. Onkruidgras kan een toevluchtsoord worden voor ongedierte.

Als u niet wilt dat er onkruid op de stam groeit, kunt u deze plek behandelen met herbiciden. De verwerking gebeurt alleen bij rustig weer, wanneer er geen windvlaag is. Chemicaliën mogen niet op de stam of bladeren van een boom vallen.

Wit-Russische Wit-Russische late tolereert normaal gesproken een tijdelijke droogte in de zomer. Extra water is nodig als er lange tijd geen regen is en het weer heet is. Dan is het voldoende om uit te gieten van 1 tot 50 tot 70 liter water. Gietvloeistof wordt verdedigd in grote containers, bijvoorbeeld vaten. Voor het water geven is het wenselijk om een ​​beetje in de zon op te warmen.

Om ervoor te zorgen dat de jonge boom goed vrucht draagt ​​en niet te hoog wordt, moet je voorzichtig zijn en de kroon vormen. Bij de aangeplante boom is het voldoende om 3 of 4 sterke takken te laten en een stam aan de bovenkant met ¼ van de totale hoogte af te knippen.

Snoeien moet vroeg in de lente, wanneer er geen actieve sapstroom is. In het najaar inspecteert u de boom en voert u preventief snoeien uit, verwijdert u droge takken, beschadigd door insecten of zieken. Verdun deze manier jaarlijks. Dit zal de boom beschermen tegen de verspreiding van ziekten, het aantal plagen verminderen. Dankzij deze maatregelen zal het rendement hoger zijn.

Bedenk dat ze een kroon vormen met dikkere takken die tot diep in groeien. Ze moeten eerst worden verwijderd. Als je zwakke of lange takken ziet, worden ze ook afgesneden. Gebruik bij het dunnen een scherpe schaar of tuinschaar.

Wonden na het snoeien moeten het tuinveld invetten, dat te koop is bij een speciaalzaak.

Voorbereiding op de winter

Voorbereiding op de winter begint in de herfst. Alle vruchten worden uit de peer verwijderd. Onder de boomhark verzamel je gevallen bladeren. Immers, onder hen verbergen zich gewoon insecten, die in de schors kunnen bijten, daar eieren leggen.

Bij droog weer maken ze de schors van de volwassen peren schoon van het mos, verwijderen ze de netjes oude laag, die barst en op sommige plaatsen omwikkeld is. Droge takken op de boom moeten op tijd worden gesneden. Snijd het gebied royaal af met een tuinveld. Trunks en skeletale takken moeten worden bedekt met kalkmortel.

Rondom de volwassen bomen moet de grond worden opgegraven tot een halve bajonet. Meestal bevinden de insecten en de larven die zij apart zetten zich op een diepte van niet meer dan 15 cm van het oppervlak.

Wit-Russische late peren verdraagt ​​perfect milde koude, maar bij temperaturen boven de -20 ° C kunnen de wortels die het dichtst bij het aardoppervlak liggen bevriezen. Om dit te voorkomen, moet de pristvolny-cirkel in slaap vallen met turf of kleine houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchwortels van jonge bomen bedekt zijn. De experts bevelen aan om de stam van een peer te verwarmen, deze in te wikkelen met papier of ander ademmateriaal.

In de lente beschermt whitewash tegen ziekten, plagen en zonnebrand. Stammen peren Het is belangrijk om kalk niet alleen in de lente, maar ook in de herfst te verwerken. Herfstwolken zullen helpen:

 • de ontwikkeling van schimmelziekten voorkomen,
 • redt van parasieten
 • beschermen tegen vorst.

Negeer de aanbevelingen van ervaren tuinders niet en verwerk peren 2 keer per jaar. Zorg er in het najaar voor dat je bij droog weer van 15 oktober tot 15 november wit blijft.

Je kunt witwassen kopen in de winkel, maar je kunt het zelf doen. Het is eenvoudig:

 1. Meng de volgende ingrediënten: kalk - 2,5 kg, kopersulfaat - 0,5 kg, schoon water - 10 liter, timmermanslijm - 0,1 kg.
 2. Roer alles grondig, zodat de componenten goed worden opgelost.
 3. Laat whitewash toegediend. Het duurt minstens 2 uur, waarna het kan worden gebruikt.

In het eerste plantjaar hoeft de zaailing niet te worden bemest. Het is voldoende voedsel, gemaakt tijdens de landing. De eerste voeding wordt gemaakt in 2 of 3 jaar. Dit kan gedaan worden door blad of wortel.

Voer de plant aan de lente en de herfst. In de zomer kun je bladvoeding geven. Dit is optioneel, als u denkt dat de plant verzwakt is. Je zult een gebrek aan sporenelementen opmerken aan de conditie van de boom en zijn vruchten.

Fruitkarakteristiek

De vruchten van deze variëteit verschillen niet in grote maat, hun gewicht varieert van 110 tot 120 g. Когда фрукты достигают своей зрелости, они образуют правильную широкогрушевидную форму. Фрукты на дереве, как правило, одинакового размера.

Плоды покрыты шероховатой, светло-окрашенной кожицей, на которой имеются светло-коричневые точки. De kleur op het moment van verzamelen uit de boom is groen, op het moment van consumptie krijgt het een gelige tint. De omslagkleur kan van roodbruin tot frambozen zijn.

Fruit is behoorlijk sappig, hebben witte pulp van gemiddelde dichtheid. De vruchten onderscheiden zich door hun zachtheid en vettigheid. Experts schatten de smaak van het fruit van 4,2 tot 4,4 punten. Vruchten smaken behoorlijk zoet, er is een lichte zuurheid. De vruchten staan ​​op een verkorte en gelijkmatige stengel.

Als je in de laatste dagen van september fruit uit een boom hebt gehaald, kunnen ze tot februari worden bewaard, soms zelfs langer.

Deze perenvariëteit is zelfvruchtbaar, d.w.z. zelfbestoven. Maar als u meer oogst wilt, is het aan te raden de boom op de site te planten, samen met perenvariëteiten, zoals olie of bereloshitskaya.

Een beetje geschiedenis en een regio van groei

De Wit-Russische soort behoort tot de wintervariëteiten van de fokkerij van het Wit-Russische onderzoeksinstituut voor tuinbouw. Deze variëteit werd gekweekt door het zaaien van zaden van ongecontroleerde bestuiving van variëteiten van goede Luiza-peren. Het resulterende ras werd opgenomen in het Staatsregister van fokkerijprestaties, dat in de noordwestelijke en centrale regio's mocht worden gefokt.

Nadelen en voordelen

De belangrijkste voordelen van perensoorten zijn de volgende:

 • Deze variëteit is vrij snelgroeiend, dat wil zeggen, de eerste oogst kan slechts drie of vier jaar na het planten van een boom worden verkregen.
 • Fruit wordt gekenmerkt door een lange houdbaarheid, in sommige gevallen kunnen fruit worden opgeslagen tot april.
 • De Wit-Russische peer heeft een hoge mate van winterhardheid.

Het is ook vermeldenswaard dat Deze variëteit heeft enkele nadelen.welke zijn als volgt:

 • Periodieke vruchtlichamen.
 • Bomen worden blootgesteld aan schurft en bacteriële brandwonden.
 • Tijdens hoge opbrengsten worden de vruchten klein.
 • Vanwege de neiging tot de groei van de kroonbomen moet periodiek gesnoeid worden.

Hoe te planten?

Als je dit type peer gaat planten in je zomerhuisje, dan is dit de meest gunstige tijd voor deze procedure is late lente. Aanvoer wordt aanbevolen na 3 dagen, evenals binnen twee weken na het verdwijnen van de sneeuwbedekking. Het planten wordt ook aanbevolen in het najaar, voor de eerste nachtvorst en ook na het vallen van het blad.

Als je niet weet hoe je een jonge boom moet selecteren, moet je letten op de toestand van de boom. Plantgoed moet elastische takken hebben, dichte kroon met gezonde bladeren. Het wortelstelsel moet vrij zijn van droge en bengelende wortels.

De grootte van de site voor het planten van een boom moet minstens 4 tot 4 m zijn. Alleen zo'n deel van de site zal de normale ontwikkeling van de peer garanderen. Het is ook de moeite waard aandacht te schenken aan het feit dat de peer het meest comfortabel voelt op een goed verlichte plaats met vruchtbare grond. De grond voor het planten van een boom moet goed belucht en matig vochtig zijn. Het is ten strengste verboden om dit ras op de grond te planten met regelmatige stagnatie van water of op te zware kleigrond, omdat dit kan leiden tot langzame groei en ontwikkeling van de peer. Opgroeien op zandgrond kan ook vergelijkbare symptomen veroorzaken.

De planttechnologie van de Wit-Russische late peer is als volgt:

 • Vóór de hoofdprocedure is het noodzakelijk om de grond zorgvuldig voor te bereiden. De boom wordt aanbevolen om te groeien in mineraalrijke, losse grond.
 • De diepte van de plantkuil voor een boom moet ongeveer 80 cm zijn en de diameter moet één meter zijn. Voor zaailingen met een gesloten wortelstelsel, moet de plantkuil worden voorbereid in overeenstemming met de grootte van het aardcoma.
 • Voor opvulling is het noodzakelijk een grondmengsel te maken dat bestaat uit twee emmers gerotte mest of compost, dezelfde hoeveelheid zand, waarna 30 g kalium en 20 g fosfor worden toegevoegd.
 • Het planten van bomen moet gebeuren bij droog, warm weer. Allereerst is het noodzakelijk om uit de zaailingen alle bladeren te verwijderen en de gebroken takken en bengelende wortels door te snijden. Voor het planten wordt het wortelsysteem van de zaailing gedurende 3 uur in water gehouden.
 • In het midden van de zitting om het gat voor te bereiden, waar je een jonge boom moet installeren. In dit geval moet zorgvuldig worden gecontroleerd of de wortelhals van de boom niet in de grond wordt geruïneerd. De optimale plaatsing van de wortelmanchet is 7 cm vanaf het maaiveld.
 • Vervolgens is de put gevuld met vooraf voorbereide grond en is de landingsplaats lichtjes ondersteboven.
 • Na het planten moet het jonge plantje worden bewaterd met 30 liter water.
 • Wanneer het vocht volledig door de grond wordt opgenomen, moet de stamcirkel worden gemout met houtsnippers of kleine schors.

Zorg en groeiomstandigheden

Zorg is vrij ingewikkeld de belangrijkste groeiomstandigheden zijn bij het tijdig uitvoeren van snijden, topdressing en ook in regelmatige verwerking tegen verschillende ziekten.

Gedurende de eerste paar jaar moet de boomstronkcirkel volledig worden gereinigd van een verscheidenheid aan onkruid en de grond graaft niet. Als je een klaver, roodzwenkgras of weidegrasgras onder een boom plant, zal dit de grond verrijken met de nodige elementen.

Onkruid kan worden verwijderd met behulp van herbiciden.. De behandeling moet echter zeer zorgvuldig worden uitgevoerd, zodat de toxische samenstelling van het medicijn niet op de bladeren van de boom komt.

Deze variëteit is droogtebestendig, maar in bijzonder droge tijden, onder een peer 2 keer per week, is het noodzakelijk om tot 70 liter water te brengen.

Het belangrijkste doel van het snoeien van jonge peren is om een ​​toekomstige kroon te vormen. De stam van de boom moet op een vierde van de totale hoogte worden gesneden en op de stam moet u van 3 tot 4 sterke takken vertrekken. Het snoeien van volwassen gewassen moet in de lente worden uitgevoerd. In dit geval worden vanaf de kruin van de boom alle beschadigingen afgesneden, in contact met grote takken.

Wat betreft het voerendan is het voor het eerst noodzakelijk om de boom alleen in het tweede of derde jaar na het planten te voeren. Meststoffen worden tegelijkertijd in de wortel of extra wortelmanier gebracht. Verdere voedering is noodzakelijk om regelmatig in de herfst en het voorjaar te worden uitgevoerd, indien nodig wordt de zomer gevoerd.

Ondanks het feit dat de variëteit vorstbestendig is, moeten bomen voorbereid zijn op de winter. Om dit te doen, is de stam van de peer gebonden met papier, en de boomstammen zijn bedekt met een laag houtkrullen.

Mogelijke ziekten en plagen

Wit-Russische late peer is vrij resistent tegen verschillende ziekten en plagen. Meestal worden bomen aangetast door korst. Om de boom te beschermen tegen ongedierte, het is noodzakelijk om de verwerking in drie fasen uit te voeren:

 • Bloei de boom vóór de bloei met Rogor-S.
 • Breng na de bloei een 5% -oplossing van Bordeaux-vloeistof aan.
 • Tijdens het groeiseizoen is het spuiten van peren met Flyoverm of Aktar toegestaan.
 • Als preventie kunt u een oplossing van ureum 5% gebruiken.

Ziektepreventie omvat de volgende acties:

 • Alvorens te ontluiken, is het noodzakelijk om houtvloeistof van Bordeaux 3% te strooien. Tijdens de ontluikende tijd moet u Tilt gebruiken.
 • Na een bloeiperiode worden de bomen behandeld met Fundazol en na nog eens twee weken moeten ze behandeld worden met ureum.
 • Tijdens vruchtvorming kunnen peren worden behandeld met Bordeaux-vloeistof 1%.

Belangrijkste functies

Wit-Russische laat is het soort die gevoelig is voor een sterke en snelle verdikking van de kroondat kan de verdere vruchtzetting nadelig beïnvloeden. Om deze acties te vermijden, is het noodzakelijk om het snoeien van de boom regelmatig te verjongen.

Hoge opbrengsten kunnen leiden tot een verzwakking van de boom zelf en tot aanzienlijk hakken van fruit.

Die vruchten die niet geschikt zijn voor opslag, moet worden verzonden voor recycling. Van hen worden in de regel jam, sappen en conserven gemaakt. Gedroogd fruit wordt ook vaak gemaakt van deze variëteit.

Vanwege de uitstekende smaak, evenals de lange houdbaarheid van de vruchten van de Wit-Russische late peer stevig verschanst in de harten van veel tuinders. Om een ​​boom te laten groeien, is slechts een klein gebied nodig, dat verder wordt aangevuld door een grote oogst, wat heel voordelig is, in tegenstelling tot veel andere soorten peren.

Put voorbereiding

Als je de Wit-Russische laat plant, vergeet dan niet dat ze van zonnige plaatsen houdt. Door de bodemgesteldheid is deze peer niet te veeleisend, maar hij groeit beter op vruchtbare grond en tolereert geen overmatig vocht. Voor echt hoge opbrengsten, plaats bestuivers in de buurt - peren Bere loshitsky en Oily loshitsky.

Perenbomen kunnen worden geplant in de lente en de herfst. Toch is de lente de beste tijd om te landen, vooral in de niet-Tsjernozem-zone. Voorjaarsplanten worden gemaakt van het derde decennium van april tot het eerste decennium van mei. Herfst - van half oktober tot het einde van het eerste decennium van november.

De put moet uiterlijk 2 weken voor het planten worden voorbereid, omdat de grond tijd moet hebben om te verdwijnen.

Het is belangrijk! Vergeet bij het graven van een gat niet om de bovenste vruchtbare laag aan de ene kant en de rest van de grond aan de andere kant te leggen.

Voor perenzaailingen moet de diepte van de put tot 80 cm zijn, diameter 80-100 cm.

 1. Probeer de muren glad te houden, maak de onderkant 20-30 cm losser.
 2. Als je in zandgrond plant, leg dan een laag van 10-15 centimeter klei op de bodem.
 3. Rijd een stok van 140 - 150 cm lang, 4-5 cm dik in het midden van de put.
 4. Giet dan 2-3 emmers compost, verrotte humus of mest. Ongestoorde compost en verse mest kunnen niet in het plantgat worden gemaakt, omdat bij langzame ontbinding onder de bodemlaag ammoniak en waterstofsulfide vrijkomen, de zaailing vergiftigen en het overlevingspercentage verergeren.
 5. Als de grond vruchtbaar is, kunt u doen zonder minerale verbanden. Voeg anders 150-200 g fosfaat- en kalimeststoffen toe. Als de grond op het terrein erg slecht is (zand, zware klei), gebruikt u geïmporteerde grond voor aanplant.

Techniek aanplant van jonge boom

 1. Zaailingbereiding (snoeien van zieke en gebroken takken en wortels).

Als je een gedroogde zaailing hebt gekocht, plaats hem dan 1-2 dagen voor het planten in water.

 • Een gat graven.
 • De plantplank plaatsen met eindzagen op korte pennen (een paal wordt in de middelste uitsparing geplaatst en in de bodem van de put gedreven, bedekt met een bovenste laag grond met meststoffen).

  Een goede plant zorgt voor een normale boomontwikkeling.

  Het is beter om samen te planten: de ene persoon plaatst en houdt de boom vast, de andere maakt de wortels recht, sprenkelt ze (noodzakelijkerwijs de bovenste vruchtbare grondlaag) en stuwt de grond.

  Om de grond volledig te vullen met openingen tussen de wortels, moet je de zaailing een beetje schudden, terwijl de wortels met aarde worden gepoederd.

  Het planten van perenzaailingen - video

  Jonge zaailingen moeten elke 10-12 dagen worden bewaterd (20-30 l water voor 1 boom). Volwassen peren van de Wit-Russische laat zijn vrij droogte-resistent, dus dit moet worden gedaan als de grond uitdroogt (4-5 emmers water per 1 boom).

  In het geval van een zeer ernstige droogte, is het noodzakelijk om de grond 2 keer per week nat te maken, ongeveer 50-60 liter per boom. Als de grond in de tuin wordt aangezuurd, kunt u alkalische irrigatie toepassen op de boomstam.

  Hoogwaardige "pre-planting" -tanken van de put met meststoffen zorgt meestal voor een normale ontwikkeling van de boom gedurende 2-3 jaar. Na deze periode is het noodzakelijk om regelmatig te voeren. Organische en minerale meststoffen worden meestal toegepast op de boomstam (worteldressing), tot een diepte van 20-22 cm. Graaf de grond niet dieper dan 10 cm bij de stam. Gebruik voor organische meststoffen mest of kippenmest met een snelheid van 1 kg per 10 m 2. Nutriënten kunnen ook worden toegepast in de vorm van spuiten (bladvoeding).

  Bij het bemesten van fruitgewassen moeten we ons ook herinneren aan onkruidbestrijding. Hun vernietiging wordt bereikt door de grond in pristvolnyh-cirkels te behandelen, wat ook helpt om het luchtregime van de grond, de opslag van vocht en voedingsstoffen te verbeteren.

  Kapichnikova N.G.

  Appelboom, peer. Moskou: Ed. MKB House, 2005

  Beschrijving en onderscheidende kenmerken van de variëteit

  Het is vermeldenswaard dat de variëteit zijn naam voor een reden heeft gekregen. Het eerste deel geeft, zoals al duidelijk is, de territoriale verwantschap aan van de eerste gefokte boom van deze variëteit, de tweede betekent dat de vruchten van deze boom rijpen in herfst en winter.

  Deze boom heeft een vrij gemiddelde grootte. De hoogte van een volwassen plant overschrijdt zelden 5 m, het kroonvolume varieert van 3 tot 4,5 m. De kroon heeft een tamelijk volumineuze structuur, een bolvorm, de hoofdtakken vormen een hoek van 90 ° ten opzichte van de stam. De scheuten hebben een gemiddelde dikte, een afgerond gedeelte en bedekt met vezels, waarvan de kleur varieert van lichtwit tot lichtbruin.

  De grootte van de foetus in vergelijking met de meeste andere vertegenwoordigers van deze soort - gemiddeld. Het gemiddelde gewicht is ongeveer 100-120 g. De vruchten zijn langwerpig, de schil is nogal saai van kleur, draagt ​​veel ruwheid. Het gehele oppervlak is gerimpeld met een lichtbruine tint. Kleur is afhankelijk van de mate van rijpheid en de tijd dat de foetus in een gescheurde vorm ligt. In de regel is de kleur van de peren tijdens de oogstperiode groenachtig met stukjes bruinachtig rode tint en in de periode die het meest geschikt is voor consumptie, krijgen ze een gele kleur met een lichte roodachtige tint.

  De binnenkant van de peren is wit, heeft een aangename, matig uitgesproken peergeur met een vleugje vanille, zeer sappig, zoet en delicaat van smaak. De structuur van de pulp is fijnkorrelig, vettig bij aanraking.

  Waarop letten bij het kopen van zaailingen

  Allereerst moet worden bedacht dat in geen geval iemand aankopen kan doen op spontane markten, omdat de verkopers voor hen erg arm zijn of helemaal niet de soortzuiverheid van hun zaailingen volgen. Bovendien worden op dergelijke markten heel vaak de wortels van jonge bomen ingepakt in plastic zakken, wat hen enorm beschadigt en een zeer slecht effect heeft op hun toekomstige overleving. Zelfs als je het geluk hebt om een ​​levensvatbare zaailing te krijgen, zal de kans groot zijn dat dit een wildernis zal worden. Het is zeer wenselijk dat de zaailing wordt gekweekt en geplant in de klimaatzone, die het best overeenkomt met de plaats waar u de jonge boom plant. Dit zal het rooten vergemakkelijken en bijdragen tot de beste groei en ontwikkeling van de toekomstige plant.

  Perenzaailingen van deze variëteit worden vaak geënt op zaailingen van een andere perenvariëteit, die echter noodzakelijkerwijze een grotere weerstand tegen droogtes moeten hebben. Het is niet nodig om perenzaailingen te nemen die op cotoneaster, meidoorn, irgu en kweepeer zijn geënt, omdat ze niet de juiste mate van strengheid van droogtetolerantie hebben.

  Een plaats op de site kiezen

  De beste plaats voor het planten van dit soort peren is een plot dat gedurende de langst mogelijke tijd gedurende de dag onder invloed van zonlicht is, omdat de peer een lichtminnende plant is. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de grootte van een volwassen boom, en laat voor de ontwikkeling ervan een perceel van minstens 4 × 4 m. De grond die het best geschikt is voor het planten van peren is zwarte aarde, rijk aan verschillende organische stoffen.

  Voorbereidende werkzaamheden voor de landing

  In het begin zal de jonge boom goed moeten worden losgemaakt en bevrucht met een groot aantal mineralengrond. Daarom is het noodzakelijk om een ​​mengsel in de pit te planten die bestaat uit 2 mestemmers, 2 zandemmers, 35 g kaliumbevattende stoffen en 20 g superfosfaat. Zorg ervoor dat je de grond losser maakt, dat je een jonge plant gaat besprenkelen en ook al het onkruid in zijn leefgebied wiet. Het is de moeite waard om erop te letten dat alle actief ontbindende componenten en resten van andere perensoorten uit de grond worden verwijderd, omdat ze kunnen worden geïnfecteerd met verschillende parasieten en ziekten die kenmerkend zijn voor deze plantensoort.

  De volgende is om een ​​jonge boom te maken. Om dit te doen scheuren ze alle bladeren af ​​en verwijderen ze de takken en delen van de wortels die duidelijke sporen van schade bevatten. Daarna moet de zaailing in water worden geweekt, waarbij de wortels minstens 3 uur in de vloeistof worden gehouden. Dan kunt u doorgaan naar het directe proces van de landing.

  Bodemverzorging

  Tijdens de eerste 2 jaar na het planten, is het noodzakelijk om strikt toe te zien op de toestand van het gebied rondom de stam: onkruid tijdig op tijd en ondiep losmaken van de grond (5-7 cm). Om onkruid tegen te gaan, kunt u verschillende oplossingen van herbiciden toepassen.

  Na verloop van tijd kunnen sommige soorten gras in de buurt van de boom worden geplant, bijvoorbeeld een soort klaver, rood zwenkgras of weidegrasgras. Deze planten zullen, na het maaien, dienen als een zeer goede bron van minerale meststoffen voor uw peer. Deze variëteit aan peren heeft een vrij hoge weerstand tegen droge omstandigheden, en vereist daarom in de regel geen extra vocht. In omstandigheden van overtollige warmte adviseren deze bomen 2 keer per dag water te geven, met een snelheid van ongeveer 5-7 emmers water voor elke volwassen boom.

  Регулярное мульчирование приствольного круга проводят только в первые годы активного развития молодых груш, далее оно применяется лишь эпизодически при наступлении слишком засушливых условий, с целью предотвращения избыточного и слишком быстрого испарения влаги из почвы. Мульчирование проводят при помощи сена, гумуса, свежескошенной травы или опавших листьев.

  Весной рекомендуют проводить 2 корневых подкормки: одну во время цветения и другую сразу после. Обе эти подкормки должны состоять из минеральных удобрений. Voor de eerste wordt een oplossing van nitraat gemaakt in de verhouding van 1:50 en verder wordt water gegeven met een snelheid van 30 g nitraat per vierkante meter van het groeipad van de peren. Het tweede wortelverband kan een oplossing van ureum zijn, met een snelheid van 180-220 g stof per emmer water.

  Dit kunnen infusies zijn van onkruid, gefermenteerde en verdunde 1:10 vogelpoep of vloeibare koningskaars. Je kunt ook houtas toevoegen met een snelheid van 1 kopje per 1 vierkant. m van de bodem. Verplichte voor planten zijn alleen dressing uitgevoerd in de lente en de herfst. Zomerbladtoepassingen worden uitgevoerd op basis van het optreden van de behoefte aan dergelijke planten, die zich kunnen manifesteren in een verandering in het uiterlijk van de boom of in de kwaliteit van het gewas.

  Preventieve behandeling

  Preventief spuiten om het gewas te redden van plagen en ziekten moet worden gedaan met tussenpozen van 1-2 weken. U kunt voor dit doel oplossingen van verschillende fungiciden en insecticiden gebruiken, die elk individuele subtiliteiten hebben van bereidingen en verwerkingsmethoden, die verder kunnen worden verfijnd op de verpakking.

  Het is de moeite waard eraan te denken dat elke verwerking van deze stoffen moet worden uitgevoerd bij regenachtig weer zonder wind. De meest populaire en veelzijdige behandelingsstoffen zijn Bordeaux-vloeistof, 5% ureumoplossing en 5% kaliumpermanganaatoplossing.

  Jonge bomen moeten snoeien, wat is ontworpen om te vormen in hun toekomstige weelderige kroon. Voor dit doel blijft de jonge zaailing achter in de 5 best ontwikkelde takken en wordt de stam afgesneden met ¼. Volwassenen zijn gevoelig voor verdikking van de kruin. Het beeld van volwassen bomen wordt uitgevoerd met het begin van de lente en vóór de eerste herfstvorst. Het doel is om alle kleine jonge scheuten en beschadigde, stervende takken te verwijderen. Voor het uitvoeren van snoeiperen is het de moeite waard eraan te denken dat de kroon een uniform uitzettende neerwaartse structuur zou moeten hebben. Als de centrale takken van naburige bomen contact maken, moeten ze op de juiste manier worden ingekort.

  Bescherming tegen kou en knaagdieren

  De "Belarusische late" peer heeft een redelijk uitgesproken vorstbestendigheid, maar als de winters in uw regio niet besneeuwd zijn, bestaat het risico op bevriezing van de wortels in de oppervlaktelaag. Daarom wordt aanbevolen om in de winter de grond rond de stam te bedekken met zaagsel of humus. De stammen van vers getransplanteerde bomen kunnen in papier worden gewikkeld. Om je te beschermen tegen verschillende knaagdieren, kun je een goedkope en betrouwbare methode toepassen - een boomstam binden met coniferen.

  Je kunt ook riet gebruiken of frambozenshops snijden. Er zijn bovendien verschillende chemische verbindingen die specifiek zijn ontworpen om knaagdieren te bestrijden en die in hun samenstelling creoline of andere chemicaliën hebben die zijn ontworpen om dieren te laten schrikken. We hopen dat deze tekst u heeft geholpen bij het vinden van antwoorden op uw vragen over peren van de variëteit Wit-Rusland Late. Een nauwgezette uitvoering van al deze aanbevelingen garandeert u een overvloedige oogst. Veel geluk voor jou en je tuin!

  Bekijk de video: Wat is RSS - Google Reader (Februari 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send