Tuinzaken

De oorsprong en diversiteit van gecultiveerde planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Een man uit de oudheid heeft geleerd dieren te domesticeren, gedomesticeerde planten te kweken, te jagen, giftige struiken, bloemen, bomen te begrijpen. Op dit moment, dankzij de verworven vaardigheden, verbetering van de technologie, produceren we verschillende gerechten, producten, souvenirs, producten. In veel opzichten zijn planten grondstoffen van alle continenten van de planeet. Gewone koffie wordt gemaakt van cacaobonen, suiker uit suikerriet, wijn van verschillende druivensoorten. Maar niet alle sluiers van geheimen onthullen de natuur. Wat weten we nog meer van het voedsel dat we eten? We presenteren enkele interessante feiten over gecultiveerde planten.

- Sinaasappelen in de Renaissance hadden een exorbitante prijs, alleen wetende kon het zich veroorloven om ze te kopen. Hoge salarissen waren te wijten aan het feit dat de vrucht als effectief tegen de pest werd beschouwd.

- Verse appels, als ze op het wateroppervlak worden neergelaten, zinken niet, omdat ze 25% lucht bevatten.

- Velen zijn zeer verrast dat een citroen meer suiker bevat dan aardbeien.

Ook kunnen, vanwege de aanwezigheid van zuur, citroenen worden gebruikt als een batterij / geleider. Het is noodzakelijk om een ​​paar draden aan een gewone gloeilamp te solderen - koper en zink, en dan in een citroen te plaatsen. In dit geval gaat het lampje branden.

- De magische vrucht heeft zulke vruchten die onze smaakpapillen beïnvloeden. Zelfs na een klein stukje voor een paar uur, verdwijnt de perceptie van alles zuur. Maar als je een citroen probeert te eten, zal het zoet zijn.

- Papaya heeft zo'n sap dat het kan werken op elke vervuiling als het krachtigste oplosmiddel. Hij zal ook vingerafdrukken van hun pads kunnen verwijderen.

- In sommige gebieden worden aardbeivruchten gepositioneerd als noten. En in Japan is het nog steeds gebruikelijk om de tweede helft van een bes aan een jongen te geven, en wanneer hij het eet, zul je zeker verliefd worden op dit meisje. Aardbei is de enige bes, waarvan de zaden zich buiten bevinden, niet in de vrucht.

"Een banaan is een heel sterk en lang gras, de vruchten zijn bessen, geen vruchten, zoals veel mensen geloven. Buitengewoon gebruik voor hen kwam naar voren in India. Bananenschillen worden gebruikt om schepen in het water te laten zakken. Om dit te doen, drain het oppervlak moet worden verspreid met gemalen bananen. Er zijn 20 duizend bananen per gemiddeld schip.

- Japanse fokkers brachten veel variëteiten watermeloenen van verschillende kleuren en vormen (vierkant, peervormig, hartvormig, zwart, met geel vlees). In 1951 is het gelukt watermeloenen zonder stenen te laten groeien, omdat velen er niet van houden stenen te plukken. Het probleem was dat door het gebrek aan zaden het onmogelijk was om deze soort te blijven kweken.

- Vroeger, om grijze verf te krijgen, werden bosbessen gekookt in melk.

- Maïs kan niet groeien zonder menselijke hulp. Het vermenigvuldigt zich niet door zelf te zaaien en kan helemaal niet wild worden. Als een rijpe maïskop de handen van een persoon niet verwijdert, rotten ze gewoon, vallen op de grond en geven geen nakomelingen. Het aantal rijen korrels op elke kolf moet gelijk zijn. Typisch varieert deze figuur van 8 tot 22 rijen en elke kop heeft ongeveer duizend zaden. Een zeldzaam element voor voedingsmiddelen die wordt gevonden in maïs is goud.

- In de oudheid - in plaats van moderne leugendetectors - werd rijst gebruikt voor beschuldiging van misleiding. De Chinezen werden gedwongen om een ​​handvol rijst in hun mond te nemen en spuugden ze vervolgens uit. Als hij droog bleef (wat aangaf dat de verdachte een droge mond had), werd de persoon schuldig bevonden.

- In sommige delen van Italië worden gedroogde boekweitkorrels op dezelfde manier gedopt als wij zaden zijn.

- Sommige struiken van Mexicaanse soort zijn voorzien van springbonen. Het ding is dat een van de soorten mot zijn larven in de zaden legt. Nadat de larve uit het ei is gekomen, eet het de binnenkant van de boon en vormt het er lege ruimte in, waarna het zichzelf verbindt met de boon zelf met een groot aantal zijden draden. Als u warmte aan de boon begint aan te brengen (bijvoorbeeld zonlicht of de warmte van de handen), zal deze stuiteren. Dit komt door het schokken van de larven aan de snaren. De larven proberen dus een warmtebron te vermijden die hen de dood in kan leiden.

- Pinda's zijn peulvruchten, geen noten. Ook wordt het extract gebruikt om dynamiet te maken.

"Erwten worden beschouwd als een scheepsbreker vanwege een verrassing. Eens was hij verantwoordelijk voor het ongeluk van de stoomboot genaamd "Dnepr" (het gebeurde in de buurt van de Bosporus). De stoomboot had een gat van de riffen en daardoor vulde het water alle ruimen met droge erwten. Hij begon te zwellen en blies uiteindelijk het schip van binnenuit.

Men moet niet vergeten dat een persoon interfereert met natuurlijke selectie, toestaat situaties waarin dieren en planten hun habitat moeten verminderen of volledig veranderen, zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Fokken heeft zowel plussen als minnen. Een negatieve factor is het feit dat gecultiveerde planten niet altijd het recht hebben om te vechten en zelf te overleven, omdat hun behoeften veranderen van menselijke zorg. Maar aan de andere kant is het door deze methode mogelijk om nieuwe soorten en variëteiten te ontdekken, om de overleving en weerstand van planten tegen plagen en het milieu te verbeteren. Het belangrijkste is om de maat te kennen en te leven in harmonie met de natuur.

Historische feiten

Bijna alle gekweekte planten die vandaag de dag bekend zijn, hebben hun historische wortels, die de centra van hun uiterlijk en geleidelijke transformatie bepalen.

De oorsprong van gekweekte planten gaat terug tot 50.000-60.000 jaar v. Chr. e. Tot deze periode was het oppakken van planten een manier om de stam te overleven, wat de verantwoordelijkheid was van vrouwen. Historisch bewijs dat mensen grote en gezonde granen en vruchten begonnen te selecteren om ze in de buurt van hun woningen te laten groeien, zijn oude gebruiksvoorwerpen, potten met voorraden in graven en hun tekeningen.

Vandaag de dag, van de meest populaire 640 soorten gekweekte planten, is bekend dat ongeveer 400 van hen afkomstig waren uit Zuid-Azië, 50 uit Afrika, meer dan 100 uit Zuid- en Noord-Amerika en de rest uit Europa.

Interessante feiten over een gecultiveerde plant, zoals tarwe, zeggen dat granen de eerste soorten waren die mensen bewust in de buurt van huizen begonnen te groeien. Deze verklaring wordt bevestigd door de oudste mortieren en stampers die te vinden zijn op de plaatsen waar nederzettingen zijn gevestigd.

Plantenkweekcentra

In de 20e eeuw waren wetenschappers in staat om meer volledig te bepalen waar moderne soorten gekweekte planten vandaan kwamen. NI Vavilov verdeelde ook de geografie van plantengroei in 7 zones:

 1. Zo werd Zuid-Azië de voorloper van 33% van gedomesticeerde soorten. Gecultiveerde planten (voorbeelden zijn te vinden in de werken van Vavilov), zoals rijst, suikerriet, komkommers, aubergines en vele anderen, kwamen van daaruit naar ons toe.
 2. Oost-Azië gaf ons 20% van de geteelde soorten, zoals soja, gierst, kersen en boekweit.
 3. Zuid-West Azië is de thuisbasis van tarwe, rogge, peulvruchten, rapen, dat is 4% van de planten.
 4. Het mediterrane deel bezit 11% van de bekende gekweekte planten. Dit zijn knoflook, druiven, wortels, kool, peren, linzen en anderen.
 5. Ethiopië is de bakermat geworden van 4% van soorten, waaronder kikkererwten, gerst, koffieboom.
 6. Midden-Amerika gaf de wereld maïs, pompoen, tabak, cacao.
 7. Zuid-Amerika is eigenaar van aardappelen, coca, oki, kinineboom.

Wilde verwanten van al deze planten zijn tot nu toe te vinden. Op deze interessante feiten over de culturele plant eindigt hier niet.

Fokken in oude mensen

Het is nauwelijks mogelijk om holbewoners of latere soorten kwekers van menselijke ontwikkeling te noemen, maar ze hadden enige vaardigheden in de selectie en kweek van planten.

Archeologen hebben geconcludeerd dat landbouw en sedentair leven als middel om te overleven 10.000 jaar geleden van toepassing werd. Deze periode wordt beschouwd als het begin van de teelt van planten. In feite begonnen gecultiveerde planten (waarvan voorbeelden archeologen vinden op de plaatsen van oude vindplaatsen) al veel eerder te worden gefokt.

Zoals wetenschappers veronderstellen, groeiden geoogste wilde granen, steenbessen en andere plantensoorten in de buurt van de sites van oude mensen toen ze graan morsten of stenen samen met restjes gooiden. Vrouwen van de stam werden gebruikt om onkruid op te pikken bij dergelijke "plantages" die tot op de dag van vandaag overleefden.

Geleidelijk aan begonnen mensen de wortels, granen en botten van de lekkerste en grote vruchten te selecteren en doelbewust in de buurt van hun huizen te planten. Aldus werd de landbouw geboren, wat een impuls gaf aan een nieuw niveau van menselijke ontwikkeling.

De verscheidenheid aan gekweekte planten in onze dagen

In onze tijd is fokken een wetenschap geworden die niet alleen werkt op de opbrengst van gekweekte planten, maar ook op hun smaak en verhoogde overleving. Vrijwel alle soorten groenten, fruit en granen die moderne mensen eten zijn hybride, dat wil zeggen, kunstmatig afgeleid.

Interessante feiten over een gecultiveerde plant die niet alleen is onderworpen aan selectie, maar ook aan kruising met andere soorten - dit is wat een volledig nieuw organisme blijkt te hebben, dat geen analogen in de natuur heeft.

Hybriden, kunstmatig gekweekt in laboratoria, zijn disposable inoculum, maar dankzij hen is het aantal smakelijke, hoge opbrengsten van gekweekte planten honderden keren toegenomen.

Vandaag heeft hybriditeit zowel graangewassen als fruit beïnvloed, en bekende groenten, zoals tomaten, paprika's, komkommers en vele anderen.

Gecultiveerde komkommers

Gecultiveerde plantenkomkommer is zo vertrouwd op onze tafel, zowel vers als ingeblikt, dat we ons niet afvragen: "waar kwam hij vandaan?".

Het pad van de komkommer naar onze tafel bleek nogal groot te zijn, aangezien India en China hun thuisland zijn. Zelfs 6.000 jaar geleden werd deze groente gedomesticeerd, hoewel de oude verwanten nog steeds in Indiase bossen groeien, zoals klimplanten, die rond boomstammen draaien en ook worden gebruikt voor hekken en omheiningen.

Op de fresco's in het oude Egypte, en toen van het oude Griekenland, was deze groente afgebeeld op de tafels van rijke mensen en was lange tijd alleen beschikbaar voor hooggeplaatste personen.

De komkommers werden door de Grieken naar Europa gebracht en hun distributie werd snel vanwege hun smaak en het vermogen om te zout voor toekomstig gebruik. Vandaag is deze groente beschikbaar voor iedereen en overal. Elke tuinman beschouwt het als zijn plicht om een ​​goede oogst van komkommers te kweken, waarvoor zowel zijn variëteiten als hybride variëteiten worden gebruikt.

De teelt van kamerplanten

Mensen waardeerden de planten niet alleen voor de mogelijkheid om ze te eten, maar ook voor geneeskrachtige eigenschappen, evenals schoonheid. Interessante feiten over de gecultiveerde plant, die vanuit een wilde staat de standaard is geworden van schoonheid en tederheid, hebben betrekking op rozen.

De roos is in veel landen in de oudheid een symbolische bloem geworden. Volgens de Indiase legenden werd Lakshmi, de godin van de schoonheid, geboren in de rozenknop. Ze was toegewijd aan gedichten van dichters in verschillende landen en te allen tijde, en haar geboorteland was tropisch Zuidoost-Azië. Het was vanaf daar dat de culturele rozenplant naar het oude Griekenland verhuisde, waar het de bloem van Aphrodite heette. In het oude Rome hebben ze zelfs kassen opgezet waar rozen het hele jaar door kunnen bloeien.

Tegenwoordig zijn er honderden variëteiten van deze plant, gefokt voor plantkwekers over de hele wereld.

Moderne rozen worden gekweekt in open veld, in potten op vensterbanken, in kassen en winterkassen. Van hen bereiden smakelijke en gezonde jam, en rozenolie wordt beschouwd als een van de duurste, omdat 500 kg bloembladen worden gebruikt om een ​​kilogram te produceren.

Gecultiveerd fruit

Naast granen en groenten, zijn vruchten het object van cultivatie geworden in oude mensen. De gunstige eigenschappen van bessen- en fruitplanten, evenals het vermogen om ze te bewaren in gedroogde of gedrenkte vorm, maakten ze tot permanente objecten van opslagruimten. De bekendste vruchten zijn appels, waarvan de wilde verwanten worden aangetroffen in de lagen van het Krijt en daten. Tegenwoordig groeien veel fruitbomen, die 200-300 jaar geleden als buitenlands werden beschouwd, gewoonlijk in tuinen op privépercelen.

De toekomst van gecultiveerde planten

Fokkers over de hele wereld werken nog steeds in hun laboratoria om nieuwe gewassen te creëren die kunnen overleven in ongewone omstandigheden voor hen en ongeëvenaarde opbrengsten kunnen produceren.

Dankzij hun inspanningen verdragen gecultiveerde planten beter veranderingen in het klimaat, de uitputting van de bodemlaag van de aarde en leveren ze tegelijkertijd goede opbrengsten op.

Veel gecultiveerde planten begonnen twee oogsten per jaar of per seizoen te produceren, omdat ze hybride verharding kregen. Dit geeft hoop dat onze tafels in de toekomst verse groenten en fruit zullen bevatten, waarvan het thuisland al lang geen aparte landen meer zijn, en de hele wereld is geworden.

Antwoord of oplossing 1

Voor culturele planten zijn bijvoorbeeld fruit. Hier zijn enkele interessante feiten over hen:

 • Bijvoorbeeld, sinaasappelen in de Renaissance waren gewoonweg fantastisch geld. Ze waren alleen beschikbaar voor mensen die voldoende beveiligd waren.
 • Welnu, de bekende citroen bevat vele malen meer suiker dan bijvoorbeeld aardbeien.
 • Maar exotische papaja heeft een nogal bijtende sap, het kan worden gebruikt als een zeer sterk oplosmiddel.

Ook worden graangewassen aangeduid als gekweekte planten. Maïs kan bijvoorbeeld niet groeien zonder menselijke hulp.

2) Tarwe, maïs en andere granen

De granen zijn al heel lang bekend bij mensen, en het was van de teelt van tarwe, gerst en andere granen meer dan 10 duizend jaar geleden dat de Neolithische revolutie begon. Het geboorteland van tarwe en gerst is het Midden-Oosten, hun teelt begon waarschijnlijk op het grondgebied van het moderne Irak en Turkije.

Wilde soorten verschilden merkbaar van moderne culturele soorten. Ze hadden kleinere korrels en een kleiner aantal in het oor. Maar het grootste nadeel was dat de gerijpte zaden onmiddellijk op de grond afbrokkelden, dus het was erg moeilijk om ze te verzamelen. Pas na verloop van tijd werden de variëteiten die gemakkelijk te verzamelen waren, geoogst - om hele korenaren met granen te oogsten en ze vervolgens te dorsen.

Amerikaanse Indianen begonnen meer dan 5.000 jaar geleden maïs te verbouwen. De exacte voorouder van moderne maïs is niet vastgesteld, maar het dichtst bij de wilde planten - teosinte - ziet er zo uit:

Hij heeft niet alleen weinig korrels en ze zijn klein en deze korrels hebben nog steeds een redelijk stevige schil.

Banaan kennen we als een zachte en zoete vrucht van gele kleur. Maar de wilde voorouders van bananen waren heel verschillend. Dit waren kleine, groene en harde vruchten, bovendien gevuld met zaden.

Toch hebben mensen iets nuttigs gevonden in deze vrucht. Een paar duizend jaar geleden begonnen mensen bananen te verbouwen in Zuidoost-Azië en verspreidden ze zich geleidelijk over de hele wereld.

Bananenselectie duurde vrij lang. De Spaanse veroveraars, die 500 jaar geleden bananen naar Amerika brachten, beschouwden hen als voedsel voor slaven en dieren. Op dit moment waren bananen nog steeds oneetbaar rauw, ze moesten worden gekookt of gebakken. Pas tegen het einde van de 19e eeuw werden moderne variëteiten bananen gefokt, die al snel een van de favoriete voedingsmiddelen van de inwoners van de Verenigde Staten en Europa werden.

Wilde wortelen zijn al lang gekweekt in de uitgestrekte gebieden van Eurazië. Mensen gebruikten de wortels van deze plant voor voedsel, maar ze zijn bitter en taai in wilde wortels, dus deze groente was niet populair. Wortelen waren bekend bij de oude Grieken en Romeinen, maar in het tijdperk van de Middeleeuwen was het vergeten.

Wortelen keerden vanuit het oosten terug naar Europa. Er wordt aangenomen dat de plaats waar moderne soorten wortelen vandaan komen het grondgebied van het moderne Afghanistan is, het was hier dat rond de 10e eeuw wortels met opzet werden verbouwd. In de 12-13 eeuwen raakten wortels opnieuw Europa. Op dit moment waren de wortels verschillende kleuren - van wit tot paars. Pas in de 16-17 eeuwen in Holland vonden we de gebruikelijke oranje variëteiten van wortels met dikke zoete wortelgroenten.

Het thuisland van watermeloenen is Zuidwest-Afrika. De wilde voorouders van moderne watermeloenen groeien nog steeds in de Kalahari-woestijn.

Wilde watermeloenen in de woestijn

De vruchten van wilde watermeloenen zijn klein - niet groter dan 10 cm en bitter van smaak. Zelfs 4000 jaar geleden werden ze ontdekt door de oude Egyptenaren en begonnen ze echter niet voor menselijke consumptie te groeien, maar om olie uit zaden te verkrijgen. De oude Romeinen begonnen watermeloenen te maken en er jam van te maken.

Geleidelijk aan begonnen watermeloenen in verschillende landen te groeien. Ze werden groter en zoeter, maar nog steeds in de 17e eeuw. Watermeloenen waren behoorlijk anders dan de moderne:

Watermeloenen in de schilderij van de 17e-eeuwse Italiaanse kunstenaar

Een opmerkelijke bijdrage aan de selectie van watermeloenen werd geleverd door Rusland, waar de watermeloen terugging in de 13e eeuw. Na de val van Astrakhan werden de Kaspische steppen een van de belangrijkste centra voor de teelt van watermeloenen, waar grote, zoete en droogtebestendige rassen werden gefokt.

Zoals de naam al zegt, kwamen Perziken vanuit Perzie naar Rusland en Europa. Echter, China is de geboorteplaats van perziken, en hier begonnen deze vruchten meer dan 4.000 jaar geleden te groeien.

zoiets als de wilde voorouders van de perzik

Учёные склоняются к тому, что современные персики являются результатом гибридизации нескольких видов, однако дикие предки персика были очень маленькими с большой косточкой и солоноватым вкусом, а их размер был всего 2-3 см. Современный персик примерно в 60 раз (по весу) больше своих диких предшественников.

Огурцы начали выращивать в Индии очень давно, около 4-6 тысяч лет назад. Древние греки и римляне выращивали огурцы в большом количестве и считали их очень полезным для здоровья продуктом. Details van de selectie van komkommers zijn onbekend, maar wilde komkommers groeien nog steeds in grote aantallen in India.

Wilde komkommers zijn klein, bitter en zeer stekelig. Locals gebruiken hun struikgewas om hekken en muren te versieren.

Kool is een van de weinige gecultiveerde planten, die niet afkomstig is van een aantal afgelegen plaatsen, maar van het grondgebied van Europa.

Ook wilde kool is vrij eetbaar en heeft een smaak die doet denken aan de gebruikelijke gekweekte variëteiten van witte kool. Toegegeven, de bladeren van deze kool worden strakker en vormen natuurlijk geen kop.

Kool begon meer dan vierduizend jaar geleden in Zuid-Europa te groeien. De oude Grieken en Romeinen hielden erg van kool en geloofden dat het veel ziekten genas. Sinds de oudheid groeiden ze kool en Slaven, waarin het een van de belangrijkste groentegewassen was.

Wat is het resultaat? Soms is er de mening dat selectie en kunstmatige selectie iets is dat lijkt op de methoden van de moderne genetische manipulatie. Niet echt. Onze voorouders, die zich bezighouden met het kweken van gekweekte variëteiten, interfereerden niet in het genotype en alleen nauw verwante soorten kruisten elkaar. Dus eerder het tegenovergestelde - de bovenstaande voorbeelden zijn voorbeelden van het succes van traditionele fokmethoden, die laten zien wat kan worden bereikt zonder het gebruik van GGO's.

De meest ongewone bomen

 • Hoogst waarschijnlijk heeft iedereen over de baobab gehoord. Deze boom valt op door zijn ongewone uiterlijk. En het leeft ook lang. In de regel leeft baobab in de savannen van Afrika. De gebruikelijke hoogte van deze boom is ongeveer achttien tot vijfentwintig meter. En de gemiddelde lengte van de omtrek van de pilaar is meer dan tien meter. In zeldzame gevallen kan dit cijfer vijftig meter bereiken. Baobab leeft van duizend tot vijf en een half duizend jaar.
 • Nog een ongewone groente - dit is een gekke komkommer. Het groeit tussen de oevers van de Zwarte en Middellandse Zee en behoort tot een verscheidenheid van pompoen. Gekke komkommer wordt zo genoemd vanwege het feit dat de zaden op een speciale manier worden verspreid.
 • De volgende op de lijst is bamboe. Het groeit in Oost- en Zuid-Azië. Op één dag komt deze plant uit op een hoogte van zeventig tot negentig centimeter.
 • De allereerste op aarde verschenen algen, die in de zee groeien. Hun leeftijd is ongeveer duizend miljoen jaar.

De grootste bloem op de planeet

 • Rafflesia Arnoldi is de grootste bloem op aarde. Het groeit in de bossen van Maleisië. De bloem wordt als parasiet beschouwd. De massa rafflesia bereikt zeven kilogram en de diameter is tot honderd centimeter. De bloem stinkt naar rot vlees, dus het trekt vliegen aan.
 • Een nogal opmerkelijke boom van onze planeet is de bekende Pirangi-cashewnoot. Het groeit in Brazilië in een gebied van ongeveer twee hectare. Cashew bestaat al honderdzeventig jaar. In duizend achthonderdachtentachtig landde een gewone visser deze plant. Hij wist niet dat als de takken van deze boom de grond raken, ze wortels zullen nemen en verder zullen groeien.
 • De netelboom van Nieuw-Zeeland is erg gevaarlijk. Hij is in staat om zelfs een dier als een paard te vernietigen. Deze plant introduceert het sterkste gif onder de huid van het slachtoffer.
 • In Brazilië is er nog een interessante plant. Deze boom, in de volksmond bekend als de tepel. Zo'n plant kan per keer vier liter melk geven. Deze melk kan worden gedronken, maar daarvoor moet het worden gekookt en gemengd met water.
 • Een ongewone boom groeit in de tropen van Brazilië. Het sap kan worden gebruikt in plaats van diesel. Voor het jaar kun je tot vijftig liter diesel krijgen. Industriële winning van brandstof uit hout is niet rendabel, maar als een ondernemer meerdere van dergelijke bomen landt, zal hij een deel van de kosten kunnen terugverdienen.
 • Australië is een ongewoon monument, opgericht ter ere van de mot. Het was opgezet toen er veel cactus op het vasteland groeide. Het was de mol die deze schadelijke plant kon verslaan.
 • De oudste plant op aarde is grenen. Het bestaat vier en een half duizend jaar.
 • Zweden heeft een heel oud wortelsysteem. Het bestaat al negenduizend jaar en blijft groeien.
 • In Bahrein is er een boom des levens. En ook is het de langste plant op aarde. De boom groeit in de woestijn, op de hoogste hoogte. Professionals denken dat de wortels van de plant tot zeer grote afstanden tot de waterlagen zijn gegroeid. Het is onmogelijk om precies te zeggen hoe lang de boom leeft, maar wetenschappers denken dat de boom meer dan vierhonderd jaar oud is. Mensen die in de buurt wonen, beschouwen deze plaats als een paradijselijke tuin, dus er zijn hier vrij veel toeristen.
 • De volgende ongewone plant is de Siberische berenklauw. Zoals later bleek, voordat zo'n woord als "borsch" exclusief op deze boom werd toegepast. Deze plant was een onderdeel voor de bereiding van de bekende soep. Na enige tijd werd de plant niet langer Borsjt genoemd en dit woord werd op gerechten toegepast.

Bekijk de video: Diversiteit op de werkvloer bij Bazar (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send