Groenten

Tomatenboom

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomatenboom begon slechts een paar jaar geleden populariteit te winnen, hoewel deze in veel vreemde landen lang geleden groeide. Tomatenboom veroorzaakt niet alleen veel belangstelling bij veel professionele hoveniers en tuinders, maar ook bij amateurs. Het is niet erg grillig, het kan zowel in open als in gesloten grond worden gekweekt. De plant geeft een uitstekende oogst, maar voor zelfontplooiing is het noodzakelijk om de beschrijving, belangrijkste kenmerken, voors en tegens en alle nuances van de teelt thuis te bestuderen.

kenmerken

Tomato tree wordt in veel landen over de hele wereld geteeld, dus het heeft verschillende namen. Heel vaak wordt deze plant tamarillo of tsifomandra genoemd. Het zijn bosachtige struiken die niet meer dan vijf meter hoog zijn. Op een penseel van een boom groeit het vaakst tot zes vruchten, waarvan het gewicht varieert van 100 tot 150 gram. De bladeren van de tomatenboom zijn afgerond. Wanneer de plant bloeit, kun je er lichtroze bloemen op vinden.

De vrucht van de boom kan verschillende kleuren hebben. Meestal varieert de kleur van wortel tot felrood. Het vlees van de vrucht is erg zoet en sappig van smaak. Professionele tuinders hebben er vertrouwen in dat tomatenbomen hoogwaardige gewassen tot 15-20 jaar oud kunnen produceren. Vruchtvorming kan al een jaar na het planten van de plant in de grond beginnen.

Tomaten uit een tomatenboom kunnen vers of ingeblikt worden gegeten. Van deze, vaak bereide dressings, sauzen, ketchups en verse sappen. Welke manier van het eten van groenten ook wordt gekozen, je kunt er zeker van zijn dat iedereen het lekker zal vinden en zeer nuttig zal zijn voor het organisme als geheel, omdat tomaten verrijkt zijn met een enorme hoeveelheid vitamines en andere nuttige componenten. Tuinders weten zeker dat zelfs een beginner of een amateur de teelt van de boom aankan, vooral als hij al betrokken is geweest bij het planten van de Solanaceae.

Het belangrijkste punt, dat niet mag worden vergeten bij het planten van een boom in de grond, is de selectie van een goede plaats en bodem.

Sommige amateur-tuinders geloven nog steeds dat als je een tomatenstruik in de aarde plant en het de vrije teugel geeft om te groeien, het fruit zal dragen als een tomatenboom. Maar de realiteit is niet zo eenvoudig. Voor een geweldige oogst moet je op zoek naar de originele variëteiten van tamarillo. Bovendien zijn tot op heden vele kweekvariëteiten ontwikkeld, die ook van belang kunnen zijn vanwege hun uitstekende eigenschappen. Het is het beste om planten van deze soort exclusief in de gecontroleerde plaatsen en tuinierwinkels te krijgen, en ook van particuliere handelaren.

Rassen van tomatenbomen verschillen in de volgende criteria:

 • in uiterlijk van fruit en bladeren,
 • over de intensiteit van de vruchtvorming - sommige soorten zullen tot het einde van de herfst heerlijke groenten verorberen, en sommige tot het midden van de zomer,
 • op een aantal andere kenmerken, waaronder belangrijke punten voor zorg en cultivatie.

Tegenwoordig zijn de meest populaire variëteiten van de tomatenboom de volgende:

 • "Rotamer" - sappig fruit met een lichte zoete nasmaak, meestal wordt deze variëteit niet alleen gekozen voor heerlijke salades, maar ook voor desserts,
 • Inca Gold - de sappige en zoete vruchten van de amberkleur zullen echte kenners van "wonder" van de boom aanspreken,
 • Solide goud - fruit van deze variëteit lijkt op kleine eieren, velen geloven dat ze het meest voorkomen in smaak, maar zijn even populair in vergelijking met andere variëteiten,
 • "Octopus F1" Het wordt beschouwd als een van de meest gewilde variëteiten van vandaag, en dit is niet verrassend, omdat het de beste eigenschappen van tomaten heeft verzameld, en zijn smaakkwaliteiten zullen velen, zelfs de meest kieskeurige, verrassen.

Velen vragen zich af wat voor soort tomatenboom ze moeten kiezen. Het is vrij moeilijk om te antwoorden, omdat elke variëteit op zijn eigen manier als uniek wordt beschouwd. Maar de populairste vandaag in ons land is de "Octopus F1". Het grote voordeel van dit ras is de eindeloze groei, vooral als het vrije ruimte toestaat. Als de boom in een kas wordt geplant, begint hij takken op de muren en op het plafond. Om ze te repareren, natuurlijk wenselijk. En naast de glastuinbouw draagt ​​deze boom heel goed vrucht in de open grond, omdat deze boom is aangepast aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden.

Het is belangrijk! Je moet geen zaden kopen op dubieuze Chinese sites, het is onwaarschijnlijk dat een van deze bomen een volwaardige boom met vruchten zal laten groeien.

waardigheid

Tamarillo is erg populair en krijgt veel positieve feedback van professionele hoveniers en amateurs van over de hele wereld. Het is meer waard om te overwegen waarmee het verbonden is.

 • De boom wordt als zeer onpretentieus beschouwd in de zorg, hij kan tot de herfstkou vruchten voortbrengen. Meerdere keren geoogst.
 • Er wordt aangenomen dat vele variëteiten van de tomatenboom resistent zijn tegen verschillende ziekten en vorst. Bij regelmatig spuiten van de plant, kun je je geen zorgen maken over de vrucht, omdat insecten ze waarschijnlijk niet aanvallen.
 • Tomaten zijn geweldig, niet alleen voor verse consumptie, maar ook in gezouten. Vaak maken ze heerlijke sauzen en ketchups.

Tomatenboom en zijn functies

De spruiten tomaat f1 is een onbetekenende variëteit, wat betekent dat, onder gunstige omstandigheden, de groei van de stengels onbeperkt is. Dat wil zeggen, als u de optimale temperatuur het hele jaar door creëert, zal de tomaat groeien en een zeer lange oogst produceren.

Er zijn verschillende manieren om een ​​tomatenboom te kweken, waardoor je een goede oogst van tomaten kunt krijgen:

 • conventionele buitenteelt
 • in de serre met verwarming en zonder verwarming,
 • hydrocultuur methode.

Als je een hybride uitsmijter kweekt als seizoensgroente, kun je twee emmers met mooie tomaten uit de struik halen. Dit is geen slecht resultaat voor tomaten van een interterminant type.

Hybrid Sprut als seizoensgroente

Bij de teelt van een speciale technologie, die speciaal voor deze hybride is ontwikkeld, leren ze een tomatenboom met een spreidende kroon en een gewas van maximaal 1,5 ton per struik gedurende de eerste 18 maanden van de teelt.

Natuurlijk zal de eerste optie toelaten om niet veel "lastig te vallen" en tegelijkertijd met de oogst bezig te zijn. Maar de tweede is interessanter en maakt het mogelijk om het potentieel van de plant te ontketenen en het proces van cultivatie om te zetten in creatief werk.

Eén zo'n struik vervangt een heel bed van gewone tomaten. De kroon in diameter bereikt 45-50 m 2. Dit wordt bereikt door het feit dat de hybride geen stiefkind is, wat betekent dat elk stiefkind in staat is om bloeiende borstels te laten groeien en produceren. Ze zijn achter elke 3 bladeren gebonden en vormen vlezige tomaten met een gewicht tot 200 g. Als je weet hoe je thuis een tomatenboom kunt telen, kun je in een jaar niet alleen voor je gezin fruit leveren, want de oogst zal tot 14 duizend geurige vruchten bevatten.

Octopus - een geweldige hybride die niet alleen kan voeden, maar die ook de tuinman in een goochelaar verandert die zijn wonder creëert. Immers, zijn landbouwtechnologie is individueel en absoluut verschillend van de gebruikelijke verzorging van tuinplanten.

Interessant! Om geen zaden van een hybride te kopen, prop je de plant uit door afgesneden stiefzonen te rooten.

Noodzakelijke omstandigheden om te groeien

Om het potentieel van de tomaatboom Sprut f1 te laten groeien, is het nodig in hydrocultuur. Inderdaad, gedurende een lange periode van tomatenleven, zal het worden aangevallen door plagen, virussen en schimmels. Hydrocultuur vermindert de kans op infectie, wat op zijn beurt de plant de mogelijkheid geeft om kracht uit te geven aan groei, in plaats van ziekte te bestrijden.

Octopus in hydrocultuur

Deze hybride moet zorgvuldig worden beschermd tegen zowel ziekten als plagen. Preventieve maatregelen spelen een belangrijke rol bij het verkrijgen van een goede oogst.

Een struik die de grootte van een appelboom bereikt, produceert geen gewas zonder systematische supplementen, extra verlichting en een stabiele temperatuur. Alleen al deze factoren in het complex zullen u toelaten om een ​​werkelijk verbazingwekkende oogst te krijgen.

Om tomaten op deze manier te laten groeien, heb je nodig:

 • In het koude seizoen verwarmde kas, voorzien van fluorescentielampen, die in de wintermaanden een daglicht van 12 uur creëren.
 • De capaciteit waarin de boom zal groeien. Het volume moet minimaal 1 m 2 zijn, daarvoor is een metalen of plastic vat geschikt.
 • Het deksel, dat de container zal sluiten, met een gat erin voor de boom. Gebruik hiervoor meestal schuimplaat. Dit eenvoudige apparaat zal het mogelijk maken om de voedingsoplossing te beschermen tegen verwarming tot een kritieke temperatuur in de hete zomermaanden.
 • Capaciteit voor voedingsoplossing.
 • Meststoffen. Goed resultaat geeft de minerale samenstelling van Bazyrenko of Chesnokova.
 • Glaswol waaruit kubussen voor aanplant worden gemaakt.

Het kweken van de hydroponische methode zal veel problemen vermijden. U hoeft zich geen zorgen te maken over bodemverontreiniging of onvoldoende vocht. Het is belangrijk om de temperatuur van de voedingsoplossing strikt in acht te nemen. In de zomermaanden moet de temperatuur niet meer dan 25 graden zijn, terwijl hij in het koude seizoen niet lager dan 18 graden mag zijn.

Het is belangrijk! Om de capaciteit van de plant niet te oververhitten, is het beter om het te verven met kalk.

Agrotechnica-tomatenwonderboom

Om een ​​geconcentreerde voedingsoplossing te bereiden, hebt u een capaciteit van 10 liter nodig. Het wordt geplaatst in:

 • ammoniumnitraat - 0,2 kg,
 • kalium - 05, kg
 • ijzercitraat - 0,009 kg
 • superfosfaat - 0,55 kg,
 • mangaansulfaat - 0,002 kg,
 • boorzuur - 0,003 kg
 • magnesium - 0,3 kg.

Nadat alle componenten zich in het vat bevinden, wordt het gevuld met water tot het opgegeven volume en gemengd. Voor direct gebruik wordt 1 liter van deze oplossing genomen en verdund in 100 liter water.

Geconcentreerde Sprout-voedingsoplossing

Het is beter om in de herfst een boom te laten groeien. Eind augustus wordt een zaadje in een glazen wollen kubus met een gezicht van 20 cm geplaatst en in een container met een oplossing geplaatst, zodat het de kubus slechts licht bevochtigt.

Wanneer het 2 maanden duurt na ontkieming, wordt de tomatenboom in een grotere kubus geplaatst en wordt de luchttoevoercompressor gevoed. Voeg een oplossing toe aan de plantenbak en bedek met een gat voor de scheuten.
Gedurende de gehele periode dat de zaailingen van de tomatenboom worden gekweekt, moet de Octopus het afmaken, waardoor een daglicht van 12 uur wordt gecreëerd.

Alle bloemkwasten die verschijnen, worden verwijderd. In dit stadium is het belangrijkste doel om een ​​sterke struik te creëren, die een sterke kroon heeft ontwikkeld. In haar zal in de toekomst het gewas worden gevormd. De borstels worden pas halverwege april verwijderd om de eerste vruchten tegen het einde van mei te ontvangen.

Als u zich aan alle landbouwmethoden houdt en u zich aan de licht- en warmtecondities houdt, bereikt de plant gedurende deze periode een hoogte van 2-2,5 m. Op dit niveau wordt het net gespannen, het houdt de kroon vast en het wordt eruit geoogst.

Buitenteelt

Als je niet wilt knoeien met de oplossing en glaswol, kan de tomatenboom op de gebruikelijke manier in de volle grond worden gekweekt. Met goede verzorging en ziektepreventie, regelmatig, elke 2-3 weken, is bemesting met minerale meststoffen en stabiel water geven best mogelijk om tot 12 kg tomaten te krijgen.

Het kweken van een tomatenboom Octopus in open grond

Het is belangrijk! Als u in de volle grond kweekt, moet u een bodemvochtigheid van ten minste 60% behouden.

Voor seizoenenteelt van tomatenboom, moeten de volgende aanbevelingen stap voor stap worden gevolgd:

 1. Zaai zaailingen begin februari.
 2. Na 2-3 weken, pluk de zaailingen.
 3. Maak een dag van 12 uur.
 4. Geen stiefzoonplant.
 5. Plant tomaten niet op minder dan 0,5 mx 1,5 m.
 6. Verplichte kousenband alle stiefkinderen.
 7. Systematisch voeren en drenken.
 8. Mulching bedden.
 9. Tijdig verzamelen van fruit.

Aangezien de variëteit zijn groei niet stopt, vóór het begin van koud weer, stiefkinderen knijpen de toppen.

Een interessante manier om een ​​tomatenboom te kweken die Sprut Zinaida Osipova aanbiedt. Planten worden op de grond geplaatst, op een kussen van gehakt gras en de zijkanten worden rond de struik geplaatst waar geleidelijk de grond wordt toegevoegd. Aan elke zijde van de vier zijden plaatsen ze stokken en bedekken ze met een film of non-woven materiaal, waardoor een mini-kas ontstaat. Met zo'n plantboom kun je extra wortels ontwikkelen en een overvloedige oogst krijgen.

Tomatenboom Sprut is een geweldige plant. Als je erin ziel en werk hebt geïnvesteerd, is het mogelijk om resultaten te bereiken die geen enkele andere variëteit kan geven. En gebruik de hydroponische methode om jezelf het hele jaar door van vers fruit te voorzien.

Voor- en nadelen

Het is niet voor niets dat tomatenbomen de laatste jaren zo populair zijn geworden. Ze zijn tenslotte anders aanzienlijke voordelen:

 • een boom van tomaten kan worden gekweekt door aanpassing aan elk niveau van vochtigheid,
 • het is bestand tegen tabaksmozaïekvirus, fusariumverwelking en bacterievuur,
 • niet beïnvloed door plotselinge veranderingen in temperatuur
 • heeft wortels in de structuur ontwikkeld en vertakt,
 • veroorzaakt geen problemen bij het groeien,
 • Tomatenboom bereikt een hoogte van 3-5 m.

Wat betreft de minnen, de tomatenboom Sprut F1 beslaat een groot gebied en voor de teelt heb je een verwarmde kas nodig.

Wat is er nodig om te groeien

Er zijn 2 manieren om tomaten uit de tomatenboom te krijgen: in de groei open grond of in een kas. Afhankelijk van de gekozen optie, moet u bepalen wat u voor de verdere procedure moet hebben. namelijk:

 • Zaden zijn beter om grote variëteiten te laten groeien, ze geven veel eierstokken en groeien beter.
 • Om te koken heb je compost en ugras nodig.
 • Voor cultivatie is het nodig om van tevoren een kas of film voor te bereiden voor het planten in de grond.
 • Om dergelijke bomen te laten groeien, wordt een bodemloos vat van metaal gebruikt als een speciale houder.
 • Om de wortelventilatie te verbeteren bij het telen van een tomatenboom, wordt een luchtpomp met een slang gebruikt.

Het is belangrijk! De pomp wordt aanbevolen om de 20-25 minuten in te schakelen. Aan de onderkant van de tank is een slang met gaten erin geplaatst.

Groeiende basics

Om een ​​goede oogst tomaten te krijgen, de boom moet aandacht krijgen en rekening houden met enkele eigenaardigheden bij het kweken. Om dit te doen, moet u voldoen aan de basisvereisten:

 • Ervaren tuiniers raden aan zaailingen zo vroeg mogelijk te planten. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de maanlandingskalender. Hiervoor is medio januari de beste periode. Grond moet worden gebruikt met een verhoogde hoeveelheid biohumus in de samenstelling. De temperatuur moet op een niveau van 20-25 ° C worden gehouden. Hetzelfde niveau is geliefd bij een volwassen plant. Vanwege de duisternis in de winter en korte lentedagen, moeten zaailingen met behulp van speciale lampen worden gekweekt met licht. Plukken voor de ontwikkeling van wortels en bewatering worden op de gebruikelijke manier uitgevoerd.
 • In deze fase moet een plaats voorbereiden. Capaciteit wordt vastgesteld onder gunstige weersomstandigheden op een open terrein op een zonnige plaats of op de grond in een kas. Aangezien de kronen van tomatenbomen aan de zijkanten in diameter tot 2 meter zijn verspreid, moet rond de zaailingen vrije ruimte worden gelaten. De onderste laag van de tank is gevuld met een dikte van 0,10-0,15 m. De tweede laag van de gemengde EM-compost en zode grond mag niet meer dan 1/3 van het barrelniveau bedragen. Top een beetje om de grond te vullen met de bedden.
 • In de tweede helft van april moet je de krachtigste zaailing kiezen en deze al in de tank planten. In de kas kunt u veilig groeien zonder u zorgen te hoeven maken over de hitte. Maar zonder een kas is het de moeite waard om het te beschermen tegen nachtkoude en nachtvorst. Aanvankelijk is het gemakkelijk om te doen. De punt bereikt immers niet de randen van het vat. Bedek met folie zonder schade. Wanneer de zaailing begint te groeien, moet je de boog gebruiken. Tegelijkertijd moeten de randen van de film goed worden aangedrukt en moet één zijde bedekt zijn met aarde.
 • 7 dagen na ontscheping volgt pasyncovina. Tot 2 bovenste rijen moet je de onderste bladeren afsnijden. De wonden van de plant op plaatsen met bungelende bladeren zullen na 2 uur uitdrogen. Dit wordt gevolgd door de ontsnapping naar het niveau van het resterende groen om in slaap te vallen met grondmengsel. Om het te verkrijgen in gelijke delen gemengd graszoden en gewoon land met Urgasy. Dit zal het wortelstelsel van de plant helpen groeien, voeden en versterken. De procedure wordt na enkele dagen opnieuw herhaald. Wanneer de top van de toekomstige boom boven de capaciteit uitkomt, moet pasynkovanie stoppen.

Waarschuwing! Passering procedure is uitgevoerd voor alle rassen, behalve de Octopus F1.

 • Water geven en voeden van de plant is noodzakelijk. In juli worden alle voedingsstoffen geconsumeerd. Het optimale tijdsinterval tussen verbanden is 4-7 dagen. Gebruik als meststof een waterige oplossing van kruideninfusie. Water moet overvloedig zijn, al het overtollige vocht komt uit de tank, dus wees niet bang om de boom te bederven. Bij warm weer is 's morgens dagelijks water nodig.
 • Wanneer de eierstokken verschijnen, hebben ze aparte zorg nodig. Ze groeien en uiteindelijk hangen uit de tank. Je kunt ze zo laten als de boom klein wordt. De vruchten worden verwijderd van hangende borstels. De beste optie is om takken aan rasters of steunen te binden. De boom krijgt meer lucht en ruimte. Таким образом, есть шанс получить настоящие кроны, которые растут до 2-х метров в высоту.
 • Плоды обычно созревают в июле. Помидорное дерево может плодоносить до октября, когда обычные кусты помидоров уже выдали весь урожай.

Помидорное дерево Спрут

Многие садоводы отдают предпочтение томатному дереву Спрут. Этот сорт характеризуется высоким уровнем плодовитости. Один куст позволяет получить до 1,5 т вкусных и ароматных плодов. Существуют 2 типа выращивания такого дерева:

 • De gebruikelijke methode om een ​​tomatenboom te laten groeien, is het Octopus-seizoen. Het planten wordt op een standaard manier uitgevoerd - in het open veld of in de kas, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. Tijdens een seizoen geeft de hybride plant tot 10-12 kg fruit.
 • Een andere manier van kweken is het gebruik van speciale technologie. Dit houdt rekening met de variëteit van de plant. Zo'n hybride is onbeperkt in groei. Eén struik produceert voor het seizoen 1000-1500 kg tomaten. Om dit resultaat te bereiken, is het noodzakelijk om anderhalf jaar lang hard te werken. Bij een dergelijke teelt is het niet nodig om overtollige eierstokken te verwijderen en een blik te werpen. Alle natuurlijk gevormde scheuten dragen vruchten. Boven elk 3e blad wordt een bloemkwast geproduceerd. Het vormt ook borstels van maximaal 6 tomaten, elk met een gewicht van 120-200 g. Het oppervlak van de kroon kan oplopen tot 50 vierkante meter. m.

Seizoenenteelt van tomaten Sprut

Bij het ontbreken van de mogelijkheid om een ​​volwaardige tomatenboom te laten groeien, is de variant met het gebruik van zaden voor seizoensdoeleinden toegestaan. Tegelijkertijd kan ongeveer 10 kg fruit uit de struik worden verzameld. Vanwege de stabiliteit van deze variëteit, die bijna tot aan de vorst fruit, kunt u gedurende 9-10 maanden verse tomaten verstrekken.

De seizoensgebonden manier van telen wordt uitgevoerd rekening houdend met enkele kenmerken:

 • zaden voor zaailingen worden niet later dan de tweede helft van februari gezaaid,
 • duiken gebeurt zonder mislukken
 • uitstappen wordt gedaan met intervallen van 150 cm tussen de struiken,
 • je hebt geen stappen nodig
 • elke 3 weken is een normale voeding.

Waarschuwing! De seizoensbomen kunnen een hoogte van 5 m bereiken. Om dit te voorkomen, is het de moeite waard om de centrale stengel te verwijderen wanneer de plant de juiste maat heeft bereikt.

Tree Octopus is een selectie-wonder. Bij het kweken krijgt elke hovenier een uitstekende oogst, die andere soorten tomaten niet kunnen geven. Werken en inspanningen zullen gerechtvaardigd zijn.

Basistechnieken

Tomatenboom, waarvan de teelt op het open veld de gemakkelijkste manier is, zal een rijke oogst opleveren met behulp van de zogenaamde EM-technologie. In dit geval wordt de plant in een vat geplant en wordt het gewas geoogst van eind juni tot oktober.

De tweede methode houdt in dat je anderhalf jaar in een broeikas kweekt. Bij het gebruik van deze techniek groeit een echte tomatenboom, met een kroon in een groot gebied.

Zaailingen planten

Za tomatenzaden voor het kweken van "bomen" in dozen moet zo snel mogelijk worden. Voor Centraal-Rusland is februari de beste tijd. Sommige tuinders planten zaailingen voor het vat, zelfs eind januari.

Zaden worden op de gebruikelijke manier bereid. Dat wil zeggen, gedesinfecteerd en gedrenkt. Verzamel gekweekte zaailingen in vrij grote containers. In dit geval is het belangrijk dat het wortelsysteem van de plant zich zo goed mogelijk ontwikkelt. Transplanteer planten in de volle grond nadat een constant warm weer op straat is vastgesteld.

Vat voorbereiding

Het is natuurlijk onmogelijk om een ​​grote tomatenboom op gewone grond te laten groeien. Daarom wordt een vat of elk ander voldoende volumetrisch vermogen gevuld met een speciaal mengsel. Allereerst moet de bodem uit het geselecteerde "bed" worden verwijderd. Dit is nodig zodat overtollig water gemakkelijk uit het vat kan stromen.

Verder zijn er gaten gemaakt in de wanden van de container met een diameter van ongeveer 1 cm volgens het schema van 20 x 20 cm.Ze zijn nodig zodat zoveel mogelijk zuurstof de wortels van de plant kan bereiken.

Installeer de loop op de zonnigste plaats van de site. Een laag urgasy wordt in het onderste gedeelte ervan gegoten. Zogenaamde speciale meststof bereid door EM-technologie. Hoe het te maken, hieronder in detail te bekijken.

De dikte van de drijflaag moet ongeveer 10 cm zijn, vervolgens een andere laag van tien meter bestaande uit EM-compost, gewone en zode grond in een verhouding van 1x1x1. In de volgende fase wordt een tomaat in een vat geplant.

Hoe maak je urgasu

Met het gebruik van dit type kunstmest kan uiteindelijk een voldoende grote tomatenboom worden verkregen. Teelt in het open veld met te veel kracht neemt niet weg.

De voorbereiding van de urgentie gebeurt het hele jaar door. Je kunt het gewoon doen in het stadsappartement. Neem onder urgentie de oude plastic emmer en plaats deze op het onderste rooster zodat deze zich op een kleine hoogte bevindt. Vervolgens legden de wanden van de tank een plastic zak met gaten in de bodem.

Alle keukenafval wordt niet in een vuilnisbak gedumpt, maar in een voorbereide urgasu. De overtollige vloeistof zal naar beneden stromen en kan bijvoorbeeld worden gebruikt als meststof voor kamerplanten (een oplossing met water in een verhouding van 1x1000).

Na elke tab moet het mengsel worden besproeid met het preparaat met de bacterie "Baikal EM1", bestrooid met urmonas en geperst met wat gewicht, zorgvuldig verpakt in een zak. De emmer moet goed worden afgesloten met een deksel.

Zuurdesem maken van gedraaid tot gehakt en papier-gedroogd keukenafval. Bij 1 kilo worden 5 eetlepels "Baikal EM1" toegevoegd. Het resulterende mengsel wordt in een plastic zak geplaatst en bovenop de lading geplaatst. Een week later wordt het mengsel gekneed en gedroogd.

Hoe EM Compost te maken

Tomatenboom in het open veld met het gebruik van een dergelijk additief in de bodem zal zich zeer snel ontwikkelen. Het is dus noodzakelijk om het toe te passen. Bovendien is het eenvoudig om deze meststof te maken. EM-compost wordt op vrijwel dezelfde manier voorbereid als gewoonlijk. Het enige ding - alle componenten zouden verpletterd moeten worden. De massa moet behoorlijk poreus zijn. Voeg voor elke 100 kg mengsel 10 kg aarde of zaagsel toe. Vervolgens moet alles grondig worden gemengd en in lagen worden gegoten met een oplossing van het EM-1-preparaat (100 ml per 10 l water) en 100 ml niet-zure jam zonder bessen. Het compostvocht mag niet onder de 60% komen. Over twee maanden zal hij er klaar voor zijn.

Tomaat planten

Laten we vervolgens eens kijken hoe u een behoorlijk grote en productieve tomatenboom kunt krijgen. Teelt in de volle grond, zoals reeds vermeld, gebeurt met een nogal volumetrisch vermogen.

Kies voor de loop de sterkste en hoogste plant. Ze verdiepen het ongeveer 5 cm. De bovenkant is bedekt met een plasticfolie. Nadat de tomaat ongeveer 10 cm is gegroeid, breken de onderste bladeren af ​​en gieten het voorbereide grondmengsel in een vat op dezelfde hoogte.

Het is dus noodzakelijk om te handelen totdat het vat bijna tot de bovenkant gevuld is.

Tomaatverzorging

Tomatenboom, beoordelingen van het rendement, die trouwens heel goed zijn, zoals elke andere plant, vergt zorgvuldige aandacht. Allereerst moet je onthouden dat het niet nodig is om de geplante tomaat te zaaien. Naast het vat moet je een klein latwerk installeren om de wimpers te ondersteunen.

Het vochtgehalte van het bodemmengsel in de tank mag niet lager zijn dan 60%. Meststoffen beginnen half juli te doen. Gebruik hiervoor de spreker van de EM-compost. Bemestingsplanten kunnen één keer per week zijn, maar bij voorkeur 2-3 keer.

De chatterbox wordt gemaakt door een mengsel van EM-compost en 1x1 aarde in een container op een derde van de hoogte te gieten en alles met water naar boven te vullen. Sta de hele dag op de oplossing.

Indien gewenst, kunt u met behulp van de hierboven beschreven technologie thuis een kleine tomatenboom laten groeien. Inwoners van Rusland die geen dacha-plots hebben, gebruiken deze techniek vrij vaak. Natuurlijk, in dit geval is het geen vat dat wordt gebruikt, en niet een zak die te groot is (bijvoorbeeld van onder het meel). Het bevindt zich op de loggia of het balkon. De oogst in dit geval kan zeer goed worden verzameld.

Echte tomatenboom

Het is erg moeilijk en tamelijk duur om een ​​enorme "sprint" te bouwen met een kroon diameter van een paar tientallen meters. Als u echter wilt, kunt u deze methode proberen. Maar natuurlijk alleen wanneer de plot een voldoende ruime verwarmde kas heeft. De teelttechnologie omvat in dit geval de volgende stappen:

 • Bereidbare capaciteit met een hoogte van minimaal 50 cm en een oppervlakte van 1,5 meter (neem meestal het oude bad).
 • Speciale hydroponische oplossing is gemengd.
 • Glaswolblokjes voor zaailingen worden voorbereid, evenals een grote kubus voor transplantatie.
 • Een krachtige aquariumcompressor en fluorescentielampen (met een spectrum geschikt voor planten) worden gekocht.

Het planten van zaden in blokjes wordt gemaakt aan het einde van augustus of zelfs iets later. Dit is een must. Bij het planten in de herfst, een tomatenboom (een foto van een grote tomaat "spruit" is hieronder te zien) ontwikkelt zich veel beter. Glaswol is geïmpregneerd met een hydroponische oplossing. Daarna worden zaden in speciaal gesneden inkepingen gelegd. Het is noodzakelijk om kubussen meerdere malen per dag met dezelfde oplossing te bevochtigen. Na twee maanden wordt de sterkste plant overgebracht naar een grote kubus, op dezelfde manier voorbereid. Daarin worden de buizen uit de beluchter geplaatst, waarna het in het bad wordt gelegd. De laatste moet worden afgedekt met een schuimlaag. Bovenop het deksel zit een gat voor de groei van planten.

De gehele koude periode, de tomaat moet worden benadrukt met behulp van lampen (met de vorming van een 12-uren daglicht uur). Opkomende bloemscheuten tijdens deze periode moeten worden afgebroken. Vruchtplanten moeten niet eerder dan mei beginnen. In februari wordt het markeren gestopt. Om de boom boven hem te houden, moet het rooster worden geplaatst.

Hoe een hydroponische oplossing te maken

Het kweken van een grote tomatenboom is alleen mogelijk wanneer dit specifieke ras wordt gebruikt voor het bevochtigen van de glaswolsamenstelling. Voor de bereiding van uteriene hydrocultuurmengsels:

 • citroenzuur 0,009 gr,
 • ammoniumnitraat 0,2 kg,
 • superfosfaat 0,55 kg,
 • magnesium 0,3 kg
 • kalium 0,5 kg,
 • boorzuur 0,003 kg
 • mangaansulfaat 0,002 kg.

Gemengde ingrediënten worden verdund in 10 liter water. Om de werkoplossing te bereiden, wordt de moederloog verdund in een verhouding van 1/100 liter. Periodiek (eenmaal per dag - twee tot aan de wortels wordt er lucht toegevoerd). Laat geen glaswol uitdrogen. Bevochtig het met dezelfde oplossing.

Dit is hoe een grote tomatenboom wordt gekweekt. Foto's van dergelijke planten kunt u op de pagina zien. Het kweken van dit wonder is een nogal moeizame taak. Het is onwaarschijnlijk dat te veel tuinders een enorme boom uit de Octopus F1-variëteit willen hebben. Althans vanwege het gebrek aan professionele kassen op de kavels. Het is echter zeker de moeite waard om tijdens het warme seizoen kleine bomen in een vat of zak te laten groeien. Als je alle aanbevelingen opvolgt, zal de oogst met deze manier van kweken waarschijnlijk heel goed zijn.

Wat is tamarillo: beschrijving en kenmerken van de plant

Tomatenboom kwam naar ons vanuit de uitgestrektheid van Zuid-Amerika. Omdat dit continent een warm klimaat heeft, wordt deze plant als een groenblijvende vaste plant beschouwd en leeft hij tot 10-15 jaar. Op onze breedtegraden in de omstandigheden van de open grond groeit tamarillo slechts 1 jaar. echter, meerjarige teelt in de kas met het onderhoud van de juiste temperatuur en de inhoud van de kamer is mogelijk.

Tamarillo wordt ook sprut en tsifomandra genoemd. De plant behoort tot de familie van de nachtschade, in de omstandigheden van de wilde natuur bereikt hij een hoogte van 5 meter. De diameter van de spreidende kroon kan 50 m² zijn. Ovale brede bladeren van verzadigde groene kleur zijn bedekt met kleine villi die de verdamping van vocht voorkomen. Bladplaten kunnen een lengte van 35 cm bereiken De stengel van een plant is broos en broos, hoewel hij bedekt is met boomschors. Het wortelsysteem is oppervlakkig, dus de boom laat vaak luchtwortelprocessen groeien voor stabiliteit.

Bloemen van een tomatenboom, afhankelijk van een soort, kunnen wit, witroze of lichtblauw zijn. Uiterlijk zien ze eruit als aardappelbloemen. In de bloeiwijze kunnen er maximaal veertig bloemen voorkomen, maar vaker zijn er 5-8 van.

Tamarillo-bloemen worden gemakkelijk verward met aardappelbloemen.

Tamarillo is een hoogrenderende plant. Het begint zijn vruchten af ​​te werpen in het tweede jaar na het planten. De vruchten zijn niet erg groot, langwerpig, lijken op tomaten, maar de smaak is zoet en doet denken aan abrikozen en aardbeien. Om deze reden wordt tamarillo beschouwd als een vrucht, niet als een groente. Elke borstel kan 5-6 vruchten van 30 gram bevatten. Hun kleur kan oranje of felrood zijn. Ze zijn een tweekamerbes met elastisch vlees en een dichte huid.

Tamarillo is een hoogproductief gewas met vruchten die lijken op tomaten.

Tegenwoordig wordt tsifomandra gekweekt in Azië, Oost-Afrika en Australië. Er wordt aangenomen dat de leverancier van topkwaliteit tamarillo - Nieuw-Zeeland.

Tamarillo-variëteiten

Nu kennen we meer dan 30 soorten tomatenboom. Maar we mogen niet vergeten dat niet ieder van hen geschikt is om te groeien, niet alleen in het open veld, maar zelfs in binnenomstandigheden. De volgende variëteiten zijn het populairst op onze breedtegraden:

 1. Rode biet Digomandra (Cyphomandra betacea) is een groenblijvende plant die met succes wordt gekweekt in kassen en thuis. Deze variëteit bladeren zijn lang, ovaal, vruchten groeien in dichte trossen. Vergelijkbaar met gewone tomaten, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua smaak. Vruchten van rode bietcyfomandrie zijn vergelijkbaar met tomaten en qua uiterlijk en smaak.
 2. De digitale boomstructuur (Cyphomandra abutiloides) groeit in de vorm van een boom, de bladeren zien eruit als een langwerpig hart. Kleine ovale vruchten kunnen geel of oranje zijn. Ze smaken zoet, dus worden ze gebruikt voor fruitsalades, desserts en jam. Digimanda treelike Heeft zoete vruchten, die vaak worden gebruikt bij de bereiding van jam en desserts
 3. Octopus F1 - een van de soorten boom tsifomandry. Het is erg populair in de Midden-Belt, omdat het is aangepast aan de omstandigheden van ons klimaat. Wanneer ze in een broeikas worden gekweekt, kan één struik van dit ras ongeveer 10 kg fruit in één seizoen produceren. De variëteit van Tsifomandra Sprut F1 is bekend bij veel van onze hoveniers

Trouwens, te oordelen naar de informatie van de forums, zijn veel beginnende amateurtuinders verward qua termen. Tomaten of tomatenboom, tamarillo, tsifomandra ... Zoals ik opmerkte, noemen veel mensen ons tomatenbomen, die voor ons gewoon zijn, op een speciale manier gekweekt, waardoor ze groeien tot twee of meer meter hoog. En hun productiviteit neemt aanzienlijk toe, wat hen opnieuw verwart met tamarillo, die beroemd is om zijn hoge vruchtbaarheid. Wat de naam "Tsifomandra" betreft, blijkt dat er een dergelijke verscheidenheid aan tomaten is, die ook een hoge opbrengst hebben en bovendien een grote vrucht hebben. Maar hij heeft geen directe relatie met de plant die in dit artikel wordt behandeld. Hoogstwaarschijnlijk is de verwarring te wijten aan het feit dat al deze culturen tot de orde van de nachtmerries behoren, omdat hun namen worden geassocieerd met tomaten (tomaten). Wees echter voorzichtig bij het kiezen van zaden, beslis zelf wat je wilt: tomaten of exotisch fruit tamarillo. Want, ondanks de externe gelijkenis, tenslotte, "zoals we in Odessa zeggen, dit zijn twee grote verschillen."

Afmetingen van een kas

Voor de teelt van tomatenboom zijn geschikt voor alle soorten kassen. Het belangrijkste is om constante verwarming en reguliere verlichting te bieden. Als u van plan bent om de plant te voorzien van natuurlijke omstandigheden, waarin hij vele jaren zal leven, let dan op: de oppervlakte van de kamer moet minstens 50 m² en een hoogte van 4 meter zijn.

Bovendien zult u een grote capaciteit nodig hebben om het wortelstelsel te accommoderen. Een oude badkuip past bijvoorbeeld goed. Bereid ook een hoes van geschikte grootte voor: je hebt het nodig om de wortels te beschermen tegen vochtverlies in de zomer. Een andere kleine container zou in de buurt moeten zijn, zodat je er voedingsoplossingen in kunt bereiden om de tomatenboom te voeden.

Als u geen geschikte kamer heeft, kunt u tamarillo laten groeien in een gewone kas. Maar in dit geval kunt u alleen vertrouwen op de seizoensgebonden productie van fruit binnen 10 kg per plant, die de grootte van een struik zal bereiken. Ter vergelijking: een volwassen tomatenboom, gekweekt in zijn natuurlijke omgeving tot enorme afmetingen, geeft tot 1500 kg fruit.

Verlichting en temperatuur

De ontwikkeling en opbrengst van tamarillo is direct afhankelijk van de juiste indicatoren van temperatuur en verlichting van de kamer, die moet worden verzekerd vanaf het moment van zaaien van de zaden tot het rijpen van de vrucht.

Een tomatenboom heeft een lichte dag nodig met een duur van ten minste 12 uur, dus de kas moet worden uitgerust met bronnen van extra verlichting - fluorescentielampen.

Tomatenboom heeft veel licht en een warm klimaat nodig

De optimale temperatuur voor een plant in de zomer moet + 24 ... + 25 ° C zijn, in de winter - niet lager dan +19 ° C. Breng daarom in de kas warmte aan of installeer kachels.

Kenmerken van grondbewerking

Voor de teelt van tamarillo is goed geschikt voor de bodem, die wordt gebruikt voor de teelt van gewone tomaten. De belangrijkste voorwaarde is lichtheid, ademend vermogen en hoge voedingswaarde. Dit geldt zowel voor het kweken in de kas als in het open veld.

Voor tamarillo is een geschikte lichte voedingsbodem met goed ademend vermogen.

Omdat de tomatenboom erg veel voedingsstoffen nodig heeft, moet je vloeibare meststoffen gebruiken die bedoeld zijn voor gewone tomaten volgens de instructies op de verpakking om deze te voeren. Het gebruik van meststoffen met langdurige werking in de vorm van korrels en stokken is ook toegestaan.

Na het planten van een boom moet de grond eromheen worden gemout. Hiervoor wordt gebruikt claydite. Het kan worden vervangen door veenmos.

Let op! Tamarillo in termen van kunstmest is erg vraatzuchtig. Заранее запаситесь большим количеством составов для подкормки.

Посев семян

Можно посеять семена тамарилло в любое время года. Но многие опытные садоводы и огородники рекомендуют соблюдать сезонность и заняться посевом в конце зимы или самом начале весны.

 1. Семена в первую очередь нужно закалить. Для этого поместите их в холодильник и держите 12 там часов. После этого можно их сеять в предварительно подготовленные ёмкости для рассады. Это могут быть деревянные ящики или керамические горшки высотой не менее 15–20 см.
 2. Заполните ёмкости грунтом, хорошо разрыхлите. Verdiepen de zaden één voor één tot een diepte van 1,5 cm, met een afstand van 2-3 cm. Giet en bedek de container met plastic folie om het effect van de kas te verzekeren.
 3. Plaats de zaaddoos op de vensterbank met goede verlichting. Open elke dag de film voor uitzending. Wanneer de grond droogt, geef de plant water met een kleine hoeveelheid water. Totdat de zaden zijn ontkiemen, zorg voor een goede bewatering, warmte en ventilatie van de gewassen.
 4. Nadat de zaden zijn gekiemd, plant ze in aparte kleine potten. Leg ze op een goed verlichte plaats. Daar zullen ze groeien tot ze de juiste maat hebben bereikt en getransplanteerd zijn naar een vaste plaats. De volwassen en kreeg sterkere jonge boompjes verspreid over verschillende capaciteiten

Hoe zorg je voor zaailingen

Zaailingen vereisen een goede bewatering en tijdige bemesting.

 1. Water moet worden gedaan als de grond droogt, 3-4 keer per week. Dit gebeurt uitsluitend via de pan, waarin zich potten met gaten in de bodem bevinden.
 2. Het voeren wordt minstens één keer per 3-4 maanden uitgevoerd. Voor dit doel worden complexe samenstellingen voor het bemesten van tomaten gebruikt. Kleine, zwakke zaailingen vereisen frequentere voeding. Volg strikt de instructies op de verpakking.
 3. Als je in de winter zaailingen kweekt, irrigeer je niet meer dan 1 keer per week en stop je met het voeren.

Tamarillo-zorg tijdens de groei

Juiste aanplant van zaailingen in de kas - alleen het begin van de teelt van tomatenboom. Nu moet u voldoen aan de agrotechnologie van de teelt, die uiterst belangrijk is voor de gezondheid en productiviteit van de plant.

Breng minstens één keer per week organische mest aan op de bodem. Nuttig zijn minerale samenstellingen die bevatten:

 • boorzuur,
 • eenvoudig superfosfaat,
 • ammoniumnitraat,
 • magnesium,
 • calcium,
 • zink,
 • koper.

Het is beter om kant-en-klare meststoffen te kopen in gespecialiseerde winkels.

Voor tamarillovoeding zijn dezelfde organo-minerale meststoffen geschikt als voor tomaten.

Voor de preventie van ziekten, voeg jodiumoplossing toe aan de bodem (1 fles per 10 liter water). Ook is het eenmaal per week nuttig om tamarillo te voeden met een oplossing van kruideninfusie.

Let op! In het eerste jaar na het planten, zou de cyphokander geen vrucht moeten dragen. Ze moet al haar krachten besteden aan de vorming van de stengel en takken. Geen behoefte aan pasynkovanie, laat alle scheuten intact.

Omdat de tomatenboom erg groot wordt, heeft hij overvloedig water nodig. Bij warm zonnig weer moet dit dagelijks worden gedaan. De grond onder de boom moet constant nat zijn.

Fruitboom is beter om 's ochtends water te geven. Het is een feit dat de schil van het fruit de neiging heeft om uit te breiden in de ochtend en taps toe te voegen in de avond. Als je de plant twee keer per dag water geeft, scheurt het vocht de vrucht van binnenuit af en zal het barsten.

Dankzij de naleving van de agrotechniek en gunstige omstandigheden zal de boom half juni het eerste fruit geven en tot het najaar vruchten dragen.

Kenmerken van het kweken van tamarillo in de volle grond

Zelfs in ons klimaat kan de tomatenboom worden gekweekt in de tuin, in een open gebied. Het is beter om voor deze plant een hybride variëteit te gebruiken. Het is waar dat hij een jaar oud zal zijn, maar toch een goede oogst zal geven.

Tamarillo kan worden gekweekt in het open veld, maar de plant zal slechts één jaar groeien

 1. Een boom verzorgen is eenvoudig, het verschilt weinig van het verzorgen van gewone tomaten. Maar het is erg belangrijk om bepaalde regels te volgen.
 2. Zaden voor zaailingen voor latere transplantatie in de volle grond moeten veel eerder worden gezaaid dan voor het kweken in een kas. In de winter moeten zaailingen absoluut intensieve kunstverlichting leveren.
 3. Geplant zaailingen hebben nodig wanneer de grond minstens 5-8 graden opwarmt. U moet een geschikte kavel in de tuin kiezen. Voor tomatenboomvariëteiten heeft Sprut goede verlichting nodig.
 4. Om de groei van nieuwe wortels en de gehele struik te activeren, knijpt u voor het planten de hoofdwortel.
 5. Zaailingen worden gekweekt volgens het patroon van 40 x 60 x 140 cm Dit komt door het feit dat een volwassen boom een ​​diameter van 3-4 m kan bereiken.
 6. De grootte van de put moet overeenkomen met de breedte van het wortelstelsel. De diepte van het gat wordt individueel berekend voor elke struik, door 10-15 cm toe te voegen aan de lengte van de grootste wortel.
 7. Tamarillo geplant in de volle grond hoeft niet te worden gestaafd, zoals het geval is met planten in de kas.
 8. Voer regelmatig op dezelfde manier in als voor de glastuinbouw. Breng compost in grote hoeveelheden direct onder de wortel.
 9. Volg de regels voor de preventie en bestrijding van ziekten en plagen. In het geval van de Octopus-variëteit verschillen ze niet van het beschermen van gewone tomaten.
 10. Om de oogst groot te maken, scheurt u de oude en gele bladeren af ​​van de bodem van de stam. Dit moet worden gestart vanaf het moment van rijping van het fruit van de eerste bloemkwast. Dergelijke maatregelen zorgen voor een goede luchten, waardoor de plant minder ziek is. Wanneer de vrucht begint te rijpen met de tweede hand, moeten alle bladeren van de eerste worden verwijderd.

Is het mogelijk om een ​​tomatenboom in een vat te laten groeien?

Als je in een privé-huis woont, kun je tamarillo binnenshuis telen, naar het binnenhof brengen voor het zomerseizoen en het voor de winter naar de kamer brengen. Hiervoor is elke volumecontainer, bijvoorbeeld een groot vat, geschikt. En het planten van een boom in de grond of in de kas is niet nodig.

Houten vat is een uitstekende container voor het kweken van tuinplanten, waaronder tamarillo

Let op! Het is raadzaam om een ​​houten vat te nemen, omdat het metaal de grond kan verzadigen met ijzeroxiden. In plaats van een vat, kunt u ook grote keramische potten gebruiken.

 1. Het vat is bij voorkeur in twee delen gesneden. Het tamarillo-wortelsysteem heeft niet veel diepte nodig, maar ruimte is vereist.
 2. Installeer de loop op een geschikte plaats, zodat deze indien nodig gemakkelijk verplaatst kan worden. De site moet worden verlicht, maar beschut tegen de wind. Tamarillo tolereert geen kou en tocht.
 3. Vul het vat bijna tot de bovenkant met een mengsel van voedingsstoffenprimer. Goed ingekochte grond voor kamerplanten met toevoeging van een kleine hoeveelheid mest of compost.
 4. Maak een gat in de grond zo diep dat de wortels van de zaailing erin passen. Plaats de zaailing in het gat, besprenkel met aarde, druk licht op de grond. Plaats de mulch rond de plant. Het is niet nodig om de grond zeer dicht bij de stam te mulchen, omdat dit rotting kan veroorzaken.
 5. De zaailing voorzichtig water geven. Watergift moet regelmatig en overvloedig worden uitgevoerd, vooral bij droog en warm weer. Vergeet ook niet minstens één keer per maand vloeibare verbanden.
 6. De boom moet aan een stok worden vastgemaakt zodat deze niet rolt, vooral tijdens het rijpen van fruit.
 7. Wanneer de plant een hoogte van 1 meter bereikt, snijdt u de tip tot 10-15 cm, zodat de tamarillo niet omhoog maar in de breedte groeit. Als er geen geschikt vat bij de hand is, plant u tamarillo in een mooie keramische pot.

Ik zal je mijn verhaal vertellen over groeiende tamarillo. Ik wist niet eens dat deze vrucht zo genoemd werd toen ze me een jaar geleden behandelden, me waarschuwend dat hij een paar weken moest gaan liggen en rijpen. De vriendin die het haar gaf, vergat gewoon de echte naam, zei alleen dat het een tomaat was, maar helemaal geen tomaat. Uiteindelijk vond ik het op internet, las ik over een exotisch fruitwonder en besloot: waarom probeer je het niet te laten groeien? Er zijn zaden, er is een geschikte pot en ik heb net de grond gekocht voor zaailingen. Vooral omdat de smaak erg interessant leek. De zaden kwamen vrij snel uit, naar het schijnt, na 2 weken. De grootste zaailingen afgestoten. Al in augustus bereikten de bomen een hoogte van 40 cm en hadden verschillende grote volwaardige bladeren. Mijn vreugde kende geen grenzen, maar toen begon het onaangename. Hoewel de tamarillo-potten op verschillende plaatsen waren, werden op elke plant insecten aangetroffen. Eenvoudige manipulaties bij Google hebben geholpen om erachter te komen dat dit witte vliegjes zijn. Het was overduidelijk dat andere bloemen gezond waren, dus waar kwam deze aanval vandaan, het blijft onduidelijk. In het huis waren geen medicijnen tegen insecten. En bovendien, ik lees dat tamarillo bijna niet onderhevig is aan ziekten of plagen, dus ik verwachtte geen truc. Ik probeerde te behandelen met een remedie voor pediculosis en een insecticide voor katten - het hielp niet. Ik besloot om extreme maatregelen te nemen, kocht het medicijn Aktara en wierp ze 3 keer af met een interval van 7 dagen. De witte vliegen zijn verdwenen, maar de bladeren zijn ook gevallen. De planten stierven bijna, maar uiteindelijk verschenen de knoppen op de overgebleven stronken en vervolgens op nieuwe bladeren. Over het algemeen is mijn tamarillo gedurende een paar maanden teruggekeerd naar de vorige vorm. Dit jaar, denk ik, zal het mogelijk zijn om te wachten op de oogst, want we zijn al in bloei!

Beoordelingen van internetgebruikers over tamarillo en de teelt ervan

Ik groei het, totdat vruchtvorming nog niet heeft bereikt, maar dit is duidelijk: zeer grote bladeren, sommige met de grootte van een grote braadpan, de geur van de bladeren is specifiek. Dat is een vrij grote plant en begint volgens ooggetuigenverslagen van 2 meter hoogte vruchten af ​​te werpen. De behandeling is eenvoudig, het is een soort tomaat.

ijzig afwezig, Armavir, Rusland

https://www.forumhouse.ru/threads/279598/

Ongeveer 15 jaar geleden las ik over deze plant in het tijdschrift Bloemisterij - wat een prachtige vrucht is het, wat lekkere vruchten, enz. Ik kocht zaden van "fytoncide grootmoeders" en plantte dit wonder. Een enorme "boom" is uitgegroeid tot een enkele stam met zeer grote afschuwelijk stinkende bladeren. De tsifomandr groeide strikt in één stengel, geen knijpen en verkorten van de bovenkant van de tak hielp, en het tijdschrift zei dat het alleen fruited op n-order shoots. Toen de plant boven de bovengrens van de raamopening overgroeide, sneed ik een 20 - 30 cm snijwerk weg en roerde het en begon alles weer opnieuw. Ik vocht zo met haar voor meerdere jaren, toen werd ik moe en ik sloot haar vast.
En ongeveer drie jaar geleden zag ze per ongeluk de vruchten van cyphomandry in de supermarkt en kocht ze natuurlijk om te proberen. Als ik had geweten wat voor een 'onaardse' smaak ze hadden, zou ik niet zo lang geleden hebben geleden met deze plant

CherNika, Moskou

https://www.forumhouse.ru/threads/279598/page-2

en ik, en ik hebben een tomarillo =)))))) hebben de stekken gekocht, al 3 keer overgebracht naar een grotere pot. de wortels zijn echt een roede, en in de zon verdikt de stengel direct ... alleen hier is de zon een beetje, ik vertraagde een beetje

Tutty-Frutty, Moskou

https://forum.bestflowers.ru/t/tamarillo-cifomandra.94567/

De tomatenboom kan onze winters niet verdragen, omdat de meest gunstige temperatuur ervoor in de winter 10 graden Celsius is. Wanneer het bevroren is, kan de boom afsterven, vooral als deze lang aanhoudt. Zeer hete zomer voor tomatenboom is ook destructief. Digomandra, of een tomatenboom, zal de harde wind nauwelijks overleven, omdat het wortelsysteem oppervlakkig is en de takken erg broos. Al deze factoren maken de teelt van tomatenboom erg problematisch.

Kvi, Donetsk, Oekraïne

http://chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=43&t=1272

Ik kwam deze tomatenboom ook toevallig tegen, dus de naam van het ras is niet bekend, de vriend gaf een paar zaden, we lachten zelfs toen we de trap op gingen om te oogsten. Over het algemeen hield ik van de variëteit, de vruchten waren heerlijk. Het werd niet erg groot, waarschijnlijk niet ongeveer 2 meter, misschien zelfs meer. Maar we plantten het op open terrein, en niet in de kas, het was tot half oktober beschikbaar voor ons, en als het niet voor de verandering in het weer was, zou het nog steeds onmogelijk zijn om veel te groeien, omdat het niet geel zou worden. Dit jaar zal ik opnieuw proberen te planten. Nu weet ik hoe de zaden worden genoemd.

Galinamillen, Donetsk, Oekraïne

http://chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=43&t=1272

Tomatenboom - dit verhaal is niet voor ons! Het kan alleen worden gekweekt in industriële verwarmde en verlichte kassen het hele jaar door!

Volzhanka, regio Volgograd

https://age60.ru/viewtopic.php?f=73&t=1807&start=150

Ik zal toevoegen over Tamarillo (tsifomandra).
Je kunt plantenzaden kopen door de tamarillo te kopen die je lekker vindt in de supermarkt. Verse zaden groeien in 4-6 dagen heel vriendelijk. Als de zaden oud en gedroogd zijn, zullen ze mogelijk niet heel lang ontkiemen. Zaailingen komen in het tweede jaar tot bloei, als er in het eerste jaar plotseling een bloemkwast verschijnt, moet deze worden afgesneden om de boom een ​​goede ontwikkeling te geven. Het is beter als het begin van de ontluikende aan het einde van de winter plaatsvindt, en niet in november. In slechte omstandigheden, of uit de zaden van soorten, kan tsifomandra in het algemeen pas in het derde jaar bloeien.
Wie moet tamarillo kweken? Niet alles. De plant heeft een specifieke geur en grote omvang, omdat het beter is om het te laten groeien in een ruime lichte kamer, waar niemand genoegen neemt met de nacht. De meest handige manier om te groeien in een landhuis is om het makkelijker te maken om een ​​badkuip met tamarillo in de tuin uit te rollen. Helaas is het raadzaam om in ons land te planten, tenzij ergens in het gebied van Sochi.

NLN

https://age60.ru/viewtopic.php?f=73&t=1807&start=150

De weg zal worden beheerst door te gaan, zoals de populaire wijsheid zegt. Het is dus best mogelijk voor ons om zelfs zo'n grillige, veeleisende boom als tamarillo te laten groeien. Het belangrijkste is om te beginnen, te meer omdat het zo'n opwindende activiteit is en de vreugde van een rijke oogst altijd alle inspanningen dekt. We hopen dat ons advies u zal helpen alles goed te doen als u een tomatenboom in uw huis, tuin of kas wilt hebben. Of misschien bent u al bezig met tamarillo te kweken? Deel dan je ervaringen met ons in de comments. Veel geluk en goede oogsten!

Bekijk de video: tomatenboom (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send