Bomen

Paulownia: zaadteelt en nazorg

Pin
Send
Share
Send
Send


Adam, saffier of drakenboom - dit zijn allemaal namen van een enkele plant, in de botanische classificatie bekend als Paulownia van dezelfde soort en hetzelfde geslacht. Het is een echte leider onder het hardhout voor de groeisnelheid, heeft hout van hoge kwaliteit. Tuiniers en landschapsontwerpers waarderen het echter niet. Paulownia is een boom met een ongelooflijk exotisch en mooi uitzicht, vooral tijdens de bloeiperiode. Het is pretentieloos in cultuur, het groeit snel, maar het is thermofiel. Hoe het te groeien uit zaden, kenmerken van planten in de grond, de zorgregels - dit alles vindt u in het artikel.

Fabriek beschrijving

De boom dankt zijn sonore en ongebruikelijke naam aan een Duitse wetenschapper: botanicus J. Zuccarini en dokter F. Zibold. Nadat ze de plant voor het eerst hadden ontdekt en beschreven na een reis naar Japan, gaven ze het een naam ter ere van de koningin van Nederland, Groothertogin van Anna Anna Pavlovna. Het geboorteland van de boom is Zuidoost-Azië, Laos, Vietnam, Taiwan, in Rusland is het te vinden in zijn natuurlijke omgeving in het Verre Oosten. Het geslacht omvat vier soorten, een imperiale (of vilt) variëteit is geïntroduceerd in de cultuur van landschapsarchitectuur.

Bladverliezende paulownia-boom heeft een rechte stam met een brede brede kroon, de bladeren zijn groot (tot 25-30 cm lang), bevinden zich tegenover op lange bladstelen. De vorm doet vaag denken aan berk. Mes drie-bladig of diep getand met stevige randen, zonder stipule.

De sierlijkheid van de boom is vooral indrukwekkend in de lente, wanneer er veel grote bleke lila buisvormige bloemen op bloeien, verzameld in een rechtopstaande garde die op kaarsen lijkt. Dikke geur vult de ruimte rondom, waardoor insectenbestrijders worden aangetrokken. Het wordt erkend dat paulownia (de boom van Adam) een goede honingplant is, samen met acacia. Honing heeft een uitgesproken aroma, transparant, licht van textuur, lichte schaduw.

Volgens huidige gegevens over de nomenclatuur van moderne en fossiele soorten, die tot het plantenrijk behoren, omvat het Paulownia geslacht zeven soorten. Laat ons stilstaan ​​bij de beschrijving en kenmerken van elk van hen in meer detail.

Saffierboom

Zijn wetenschappelijke naam is Paulownia kawakamii. Het wordt gekenmerkt door een vrij snelle groei, op de leeftijd van drie bereikt een meter hoogte. De bloemen zijn geschilderd in een saffierblauwe rijke kleur met een geel middendeel. Het is heel lichtminnend, hoe meer zon er is, hoe beter de plant zich zal ontwikkelen. Kies goed verlichte landingsplaatsen. Bestand tegen weersomstandigheden, verlaagt de temperatuur tot -17 ° C en tegelijkertijd hittebestendig hout. Paulownia van deze soort geeft de voorkeur aan goed doorlatende kleigronden met een reactiemedium van 5,5 tot 8,5.

Paulownia Forchuna

Spectaculaire boom, het bereiken van een hoogte van 12 meter, de geboorteplaats - China. De stam is recht, kroon vertakking, breed. Hartvormige grote bladeren bevinden zich tegenover elkaar. De bloemen worden verzameld in bloemvormige bloeiwijzen, een karakteristieke schaduw - crème met een donker midden. Na de bloei worden peulen gevormd tot een lengte van 5 cm. Het staat bekend als een thuisplant, het ontwikkelt zich in de vorm van een decoratieve "donzige" struik. De zorg is pretentieloos en past zich aan externe omstandigheden aan. Dit type van warmte-liefhebbende geeft de voorkeur aan milde winters met een maximale daling van de luchttemperatuur tot -9 ° C.

Paulownia Elongata

Dit is een lange en snelgroeiende boom. Paulownia langwerpig, net als andere soorten, heeft een ontwikkeld vertakt wortelsysteem. Bloemen met een karakteristieke bleke lavendel of witte tint en geel centrum. De bloeiperiode is lang - tot 6 maanden. Een boom met een slanke, rechte stam, vertakte en spreidende kroon. Luchttemperatuurbereik van -10 ° С tot + 48 ° С. De bladeren hebben een karakteristieke hartvormige, lichtgroene kleur, op een lange bladsteel, zonder stipules.

Paulownia Catalpolist

In uiterlijk en kenmerken is deze soort iets tussen een pavlovnië van elongat en een vilten. De plant is een kampioen in groeisnelheid onder hardhoutbomen. Jaarlijkse groei onder gunstige omgevingsomstandigheden is maximaal 4 meter. Na 3-4 jaar bereikt paulownia grootten die kenmerkend zijn voor andere bomen op de leeftijd van 20 jaar. Bloemen in vorm lijken op digitalis, groot, met gevouwen bloembladen. De kleur varieert van licht lila tot bijna wit. De bladeren zijn karakteristiek, hartvormig, met gladde randen en een lange bladsteel.

Paulownia Tomentoza

Populair in de productie en cultuur van de boom. Paulownia-vilt of tomentosis is een waardevolle landschapstuinsoort die het meest actief wordt gebruikt in gebieden met warme en vochtige klimaten. Bloemen delicate lila schaduw, groot, verzameld in rechtopstaande pluimvormige bloeiwijze. De vrucht is een afgeronde biconvexe doos. Het wordt niet alleen gewaardeerd om zijn decoratieve kwaliteiten, maar ook om zacht en duurzaam hout. In Japan en China wordt het actief gebruikt voor het maken van muziekinstrumenten, sportuitrusting, snuisterijen, souvenirs, enz.

Paulownia fargesii

Een minder bekende soort in landschapsarchitectuur. Deze paulownia is een boom (foto hierboven), die commercieel significant en wijd verbouwd is. Er wordt aangenomen dat de soort een hybride oorsprong heeft van kawakamii en Forchun. Althans sinds zijn ontdekking in 1975 heeft deze bewering vrij zwaar bewijs gevonden: kenmerken van de morfologische structuur, gelijkenis van een reeks enzymen. De groeisnelheid is hoog - tot 4 m per seizoen onder gunstige omstandigheden. De kroon is onregelmatig, uitgestrekt. Bloemen lila schaduw met een donker paars midden.

Paulownia-boom: planten en verzorgen

Vertegenwoordigers van de Paulownia-familie lijken erg op elkaar en de zorg voor hen is over het algemeen hetzelfde. Ze zijn allemaal langlevers in de tuin en kunnen meer dan 100 jaar groeien. Bomen vragen niet veel van de bodemvruchtbaarheid en kunnen op de bodem groeien, zelfs met een kalkgehalte tot 2%. De vraag is anders. Als u een mooie, slanke en bloeiende plant wilt, is het het beste om hem te voorzien van een matig vochtige, goed gedraineerde grond met pH = 6, klei. De boom houdt niet van uitersten: droogte en wateroverlast.

Zaailingen worden in de herfst (na bladval) en in de lente in de grond geplant. Maak eerst een landingsplaats, waarvan de grootte afhangt van het wortelstelsel (gemiddeld 0,6x0,6x0,6 m). Maak onderaan een drainage, giet een laagje aarde, maak de wortels van de plant plat, de wortelhals moet op hetzelfde niveau als de grond blijven en vul deze geleidelijk met de voorbereide vruchtbare grond. Een exotische paulownia-boom (hierboven beschreven) moet worden geplant in goed verlichte en open gebieden waar gedurende enkele uren lichte schaduw optreedt, beschermd tegen koude wind in de winter en tocht in de zomer. Het heeft kwetsbaar hout en kan daardoor gemakkelijk worden beschadigd. Alle soorten hebben een matige koude weerstand. Zeker bestand tegen kortstondige verlaging van de temperatuur tot -20. -25 ° C, maar de bloemknoppen bevriezen. In de eerste jaren na het planten in de winter, moet de boom enigszins worden opgewarmd.

Water geven en bemesten

De boom is thermofiel en vocht-houdend van. Het vereist regelmatig water geven, vooral op jonge leeftijd (de eerste twee of drie jaar) en bij hoge zomertemperaturen. Het sprinklervochtverdelingssysteem voor paulownia is ongewenst omdat het de ontwikkeling van een oppervlakkig wortelstelsel zal stimuleren, wat het uiterlijk zal bederven. Geef de boom water. Niet gebruiken in de directe nabijheid van verschillende soorten insecticiden, omdat de plant erg gevoelig is voor hen. De behoefte aan minerale en organische meststoffen bestaat op jonge leeftijd en op voorwaarde van onvruchtbare, uitgeputte grond. In alle andere gevallen ontwikkelt paulownia zich normaal zonder supplementen. Dit komt door het vermogen van de plant om zich aan te passen aan de samenstelling van de bodem en de specifieke klimatologische omstandigheden.

Adam's tree (paulownia): reproductie

Reproductie is op drie manieren mogelijk: zaden, stekken en worteluitlopers. In het eerste geval moeten alle amateur-tuinders gewaarschuwd worden. In gespecialiseerde winkels zijn paulowniazaden niet gebruikelijk, maar gebeuren ze nog steeds. Het is belangrijk om te onthouden dat ze pas in de eerste zes maanden een goede ontkieming behouden en dan snel hun vermogen om te ontkiemen te verliezen. Kopen en wachten op het resultaat waren niet tevergeefs, houd rekening met de tijd die op de verpakking staat vermeld. Het zaaien gebeurt in het vroege voorjaar in een ondiepe container. De zaden worden netjes verdeeld over een vochtig oppervlak en slechts licht bestrooid met aarde, bedekt met glas en op een warme en heldere plaats geplaatst. Zaailingen verschijnen na 4-5 weken. Als ze 1-2 paar echte bladeren hebben, moeten ze in aparte potten worden geplant.

Stekken en wortels van een boom kunnen in de lente of de herfst worden genomen. In het eerste geval zou de tak niet te lang moeten zijn. Tijdens het planten begraaf je het maaien tot het niveau van de grond, of laat je het 3-4 cm boven het oppervlak, anders zal de nieuwe stam verdraaien. Als de wortel van de scheuten een beetje gaat, laat dan de sterkste en anderen afgesneden met een snoeischaar.

Over hout

Zoals reeds vermeld, is paulownia een snelgroeiende boom en bovendien is hij de leider in termen van deze indicator bij hardhout. In dit opzicht zal het commerciële voordeel van de landing na drie jaar worden verkregen. Het leeuwendeel van de omzet daalt op Zuidoost-Azië, omdat het de natuurlijke habitat van de plant is, het wordt al ongeveer 1000 jaar door de mens in deze regio gebruikt. Ze maken alles van hout: van bouwmaterialen tot surfplanken en biobrandstoffen. Ten eerste is het licht van gewicht en staat het na balsa op de tweede plaats op deze indicator. Paulownia - zoals aluminium in de wereld van metalen. Ten tweede heeft het uitstekende sterkte-eigenschappen, waaronder treksterkte. Ten derde is het een goede warmte-isolator, brandwerend. In Japan zijn sindsdien kisten van hout gemaakt, waarin ze alleen de meest waardevolle spullen hebben opgeslagen om ze te beschermen in geval van brand.

Beschrijving van de pavlonboom

De paulownia-viltboom wordt beschouwd als een grootschalige bladverliezende plant die tot 20 meter hoog kan worden. Een aanzienlijk deel van de rassen die worden gebruikt voor de thuiskweek, heeft een hoogte van 10-15 meter. Groot en uitgestrekte paulownia-kroon heeft een bolvormige of enigszins ovale vorm. Kleurrijke vertakte takken worden geplaatst op een sterke stam met een diameter van 50 centimeter. Soms bereikt de dikte 80 en 90 cm.

De vertegenwoordiger van tropische vegetatie behoort tot de groep van laag vertakkende bomen, met gladde schors, die is geverfd in grijze, lichtbruine tonen. De diameter van grote bladeren bereikt 30-40 centimeter, en de kleur wordt vertegenwoordigd door felgroene tinten. Vanwege enkele overeenkomsten van de onderste bladplaten met het viltmateriaal, werd de plant bekend als de vilt pavlon. De eerste bladeren worden gevormd aan het einde van de lente en aan het einde van de herfst vallen ze. De periode van ontwikkeling van steeltjes begint met het bloeien van de bladeren, en soms eerder. Om deze reden zijn er tijden dat een boom bloeit terwijl ze kaal blijft.

Bloei wordt vertegenwoordigd door fel paarse bloemen met verschillende tinten. Ze kunnen licht, donker en soms blauw zijn. De vorm van de bloemen lijkt op als een langwerpige grote bel. Hun diameter bereikt 5-7 centimeter. De bloemen vormen grote bloeiwijzen die lijken op een bezem met een lengte van 35-40 centimeter.

Het grote voordeel van de paulownia-boom is het verrassend aangename aroma, dat vooral tijdens de bloei duidelijk te onderscheiden is. Deze periode begint in het voorjaar en duurt tot het midden van de zomer. Bolls rijpen eindelijk in oktober. Vaak houden ze het hele koude seizoen op de takken.

Veel soorten van de pavlonboom komen vaak voor in:

 • China
 • Japan
 • De landen van het Verre Oosten,
 • Oekraïne,

Naast decoratieve en landschappelijke doeleinden, creëren unieke muziekinstrumenten, sportuitrusting en meubelelementen paulownia van zacht en licht hout. Gevonden in de samenstelling van de zaadolie is een onmisbaar bestanddeel van verven en vernissen.

Goede verzorging van de bloem thuis

Om met succes een werkelijk prachtige, weelderige en voortreffelijke boom te laten groeien, moet deze zorgen voor de juiste zorg. Om dit te doen, moet u voor dergelijke procedures zorgen:

 • garneersel
 • sproeisysteem,
 • top dressing
 • het bieden van betrouwbare bescherming tegen ongedierte,

Rekening houdend met dergelijke kenmerken van zorg, zult u in staat zijn om een ​​stabiele en volledige groei van de boom te verzekeren. In feite zorg voor de boom veel gemakkelijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Zelfs een onervaren bloemist zal kalm omgaan met alle aankomende procedures, dus hij moet zich geen zorgen maken dat hij voor een onmogelijke taak staat.

Wat betreft snoeien, zorgt een dergelijke procedure voor de snelle ontwikkeling van nieuwe takken en scheuten. Ook snoeien draagt ​​op jonge leeftijd bij aan de normale vorming van de kroon. Opdat het jonge boompje sterk en gelijk zou worden, moeten de onderste scheuten worden gesneden. Dit zal toelaten om de verdere groei van de kroon te beheersen. Het snoeien wordt uitgevoerd voor bomen met een hoogte van 5-8 meter, omdat het snijden van tien-meter-exemplaren zeer problematisch is.

De irrigatiefuncties moeten zorgen voor matig vocht. Kunstmatig water geven is alleen nodig voor jonge individuen tijdens het planten en in het eerste jaar van hun leven, wanneer een nieuwe plant verhoogd bodemvocht nodig heeft. Tot twee jaar oud De boom wordt één keer per week bewaterd en giet 2 emmers water onder de wortelstok. Bij het uitvoeren van een dergelijke procedure moet erop worden gelet dat vocht direct onder de wortel doordringt. Watergift is verdeeld in twee delen, wachtend totdat het water volledig is opgenomen in de grond.

Wat oudere bomen betreft, is hun wortelstelsel zeer goed vertakt, zodat de vereiste hoeveelheid voedingsvocht uit de diepe lagen komt. Reeds op driejarige leeftijd kan een bloem worden gered van water geven.

Bij het uitvoeren van een actie, is het noodzakelijk om te zorgen voor een goede drainage, wat helpt om stagnatie van water te voorkomen. Het is bekend dat pavlonia perfect bestand is tegen sterke hitte en droogte, maar een overvloed aan vocht in de bodem kan schadelijk zijn.

Toepassing van verbanden

Met een goed vruchtbaar substraat groeit de boom snel en efficiënt en zonder minerale meststoffen. Echter, als de grond niet de nodige heeft hoeveelheden voedingsstoffenHet is beter om het te bemesten met behulp van speciale minerale of organische meststoffen. Met hun hulp kunt u de groeisnelheid van paulownia aanzienlijk versnellen. Tegelijkertijd kan de bloeiperiode al in het tweede jaar na het planten beginnen.

Hout geeft de voorkeur aan stikstofhoudende meststoffen, omdat ze worden gekenmerkt door een uitstekend vermogen om grote en gezonde bladeren te vormen. Bij het kiezen van biologisch voer moet aandacht worden besteed aan de infusies van kippenmest. Zo'n brij zal nuttig zijn om de boom in de herfst of lente te voeren. Gebruik het correct en het resultaat rechtvaardigt alle inspanningen.

Biedt betrouwbare bescherming tegen plagen en ziekten

Jonge jonge boompjes van pavlonia ondergaan een snelle overgroei met verschillende onkruiden, wat hun groei in de vroege stadia van ontwikkeling aanzienlijk kan belemmeren. Het is belangrijk om dergelijke vegetatie handmatig te verwijderen zonder chemicaliën te gebruiken. Het is een feit dat de samenstelling van dergelijke preparaten overloopt van stoffen die gevaarlijk zijn voor de boom en toxinen die schadelijk kunnen worden voor de verdere groei van de bloeiende boom.

Jonge dieren worden sterk beïnvloed door ongedierte zoals de witte vlieg, bladluis en de koollepel. dat de boom bevrijden van dergelijke gevaarlijke gasten moet het regelmatig worden verwerkt met speciale zeepoplossingen. Dergelijke fondsen zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels. Bovendien zijn ze eenvoudig met eigen handen te bereiden.

Als de lengte van de zaailing één meter bereikt, groeit de grootte gestaag. Als gevolg hiervan zullen de meeste plagen de boom gewoon verlaten en nooit meer terugkeren.

Functies voor het planten van paulownia-vilt

De reproductie van pavlon vindt op verschillende manieren plaats. Onder hen zijn:

 • zaad,
 • stekken gebruiken
 • basale scheuten,

Elke methode wordt gekenmerkt door zijn kenmerken, moeilijkheden en voordelen. In elk geval verschaffen alle drie methoden een snelle tijd voor het laten groeien van de voltooide zaailing voor zijn verdere transplantatie in permanente aarde.

Als we het hebben over de zaadveredeling, gaat het om het verzamelen van het afgewerkte plantgoed uit speciale dozen, die uiteindelijk in de maand oktober worden gevormd. Zaden worden 6 maanden bewaard, waarna ze ongeschikt worden voor verder gebruik.

 1. Zaadvoortplanting. Het is noodzakelijk om aan het einde van de winter een boom uit zaden te laten groeien, en deze in vooraf voorbereide containers te plaatsen, waar er een geschikt substraat is. Met de juiste zorg worden de eerste scheuten binnen een paar weken gevoeld. In de zomer worden zaailingen in de volle grond en daarna terug getransplanteerd. Если же их размеры выглядят внушительно, можно переместить дерево в постоянное место.
 2. Размножение черенкованием представляет собой срезание молодых побегов ранней весной. Подходящий черенок включает в себя три здоровые почки, из которых вскоре будут развиваться листья. Когда у черенка сформируется собственная корневая система, его можно сажать в грунт. В большинстве случаев, такое действие проводят осенью «под зиму».
 3. Размножение прикорневой порослью. Heel vaak ontspringen een groot aantal jonge scheuten met hun gezonde wortelstok in de buurt van de moederboom. Het is voldoende om dergelijke onderdelen te ondermijnen en van de ouderplant te scheiden. Dergelijk plantmateriaal kan onmiddellijk op een vaste plaats worden gezet.

Elke kweekmethode wordt gekenmerkt door zijn eigen kenmerken, maar er zijn praktisch geen grote moeilijkheden bij het kiezen van een van deze. Veel tuinders zijn gewend om paulowniazaad te gebruiken voor een succesvolle teelt, en dit is niet vreemd, omdat deze methode als de gemakkelijkste en meest betaalbare wordt beschouwd.

Kenmerken van een succesvolle landing

Volwaardige boomteelt is mogelijk op basis van de basisregels van het planten.

Eerst moet je met de juiste plek omgaan, bij voorkeur plaatsen met goede lichtomstandigheden. In hun kwaliteit is het beter om een ​​open gebied met een uitgestrekt grondgebied te kiezen. Dit komt door de grote omvang van volwassenen. Als de zaailing groeit tot twee of drie meter, kunnen andere gewassen ernaast worden geplant.

Verder is het noodzakelijk om de samenstelling van de grond te bereiden. Er wordt aangenomen dat deze tropische bewoner geen hoge eisen stelt aan de keuze van het substraat. Echter, om groei te zijn meest succesvolle en productieve, de primer moet goed worden voorbereid. Voor het uitvoeren van activiteiten moet een geschikte put worden gegraven voor het planten van zaailingen. De afmetingen zijn 70x70x70 centimeter. De bodem is aangelegd met een drainagelaag op basis van stenen of puin. Niet slecht manifesteert zich als grind of gebroken baksteen.

De uitgegraven bodem wordt vooraf gemengd met turf, zand of humus. Daarbij moet een goed mineralencomplex aan de bodem worden toegevoegd.

De planttechniek omvat de landing van een jonge zaailing met een wortelstok gevormd in de voorbereide put. In verschillende stadia een dergelijke actie is belangrijk om verhoogde voorzichtigheid te observeren, de wortels voorzichtig recht te trekken en ze te vullen met vruchtbare bodemsubstraat.

Het is het beste om een ​​boom te planten in het vroege voorjaar wanneer nieuwe bladeren nog niet zijn doorgehakt. De plantmethode in de herfst heeft een goede impact, maar in dit geval moet deze op de grond worden afgesneden en tegen kou worden beschermd met turf of zaagsel. Dergelijke eenvoudige acties zullen de groei van de stam productief maken en de vorm ervan zal glad zijn zonder splitsing en knopen. Wat betreft het planten in de herfst, het wordt uitgevoerd 2 weken voor het begin van de eerste vorst.

Kenmerken besproeiing van zaailingen

Water de zaailing die werd gekweekt met behulp van een zaadje of zaailing moet overvloedig zijn, maar matig. Overstromingen van wortels kunnen rampzalig zijn. Dat de taak met succes is uitgevoerd, is wenselijk toepassen bij de landing speciale voorbereidingen voor de bodem, die overtollig vocht afvoeren, en onder droge omstandigheden terugleveren aan de wortels.

Een goede oplossing voor productieve irrigatie zijn speciale leidingen. Het ene uiteinde van dit ontwerp bevindt zich op de bodem van de landing pit, en de andere - op het oppervlak van de aarde. Als je op deze manier water geeft, stroomt er water rechtstreeks naar de wortels, waardoor ze kunnen groeien en productiever kunnen worden.

Volg deze tips en u zult zich realiseren dat een goed onderhouden klein zaadje de basis kan zijn voor de groei van een grote boom met weelderige bloei en ongeëvenaarde decoratieve eigenschappen. Doe het allemaal aan het begin van de levenscyclus paulownia. Naarmate je groeit, zal de behoefte aan strikte naleving van de basisregels voor zorg afnemen. De boom zal sterk, gezond en ongelooflijk mooi zijn.

Beschrijving en foto

Paulownia of de boom van Adam is een bladverliezende plant uit de familie Pavlovniy. Het wordt voornamelijk gekweekt in Japan, Korea, Vietnam en China. Het kan ook worden gevonden in het zuiden van Rusland, Oekraïne, Europa, Noord-Amerika en de Kaukasus. Een snelgroeiende plant, de gemiddelde hoogte is van 9 tot 15 m, en sommige soorten kunnen 22 m hoog worden.

De kroon groeit tot 6 m. De diameter van de stam is 110 - 115 cm Paulownia heeft grote deltoïde bladeren, 25 cm breed en 30 cm lang.De bloemen van de boom bloeien in de lente voordat de bladeren verschijnen. Ze zijn bleek paars met een geel centrum.

De bloemen hebben een klokvormige vorm en worden 20-30 cm lang en de vrucht is een eivormige doos met een groot aantal gevleugelde zaden.

Adam's boom leeft tot 100 jaar. Paulownia wordt gebruikt om meubels, muziekinstrumenten en andere items gemaakt van hout te maken. Het voordeel is zacht hout.

Populaire soorten

Er zijn 5 tot 7 soorten adamboom. Laten we eens kijken naar de beschrijving van de meest populaire soorten paulownia-boom met foto's.

Paulownia voelde of Keizerlijke boom. Het leefgebied van de soort omvat China, Europa en Noord-Amerika.

Dit type kan 20 m hoog worden. De plant verdraagt ​​wintertemperaturen onder de -20 ° C niet, dus het is niet geschikt voor landbouw in de noordelijke regio's. Geteeld als een landschapsboom, omdat grote bladeren een goede schaduw geven.

Paulownia Farghez. Gecultiveerd in de bergachtige provincies van China en Vietnam. Deze soort groeit tot 20 m. Het onderscheidt zich door zijn witte bloemen. Bladeren 30-35 cm lang, 25 cm breed. Bloei begint in het vroege voorjaar. Het verdraagt ​​droogte.

Pavlovnia Farghezu kan worden verward met de Catalpa-boom, omdat beide planten witte bloemen hebben in de vorm van een bel en grote bladeren. Maar de Catalpa bloemen bloeien in eind mei, wanneer een dichte kroon van bladeren al is gevormd.

Ook is catalpa fruit een pod die 50 cm kan bereiken, maar beide bomen hebben een vergelijkbare habitat.

Paulownia langwerpig of Paulownia langwerpig. Habitat beslaat China. Het groeit tot 10 m hoog. De bladeren zijn eivormig, hebben een behaard aan de onderzijde. Paulownia langwerpig vormt bloeiwijzen van paars-roze kleur.

Paulownia Forchuna. De soort groeit in de hooglanden van China, maar is ook bekend in Taiwan, Vietnam en Noord-Amerika. Een volwassen boom kan 30 m hoog zijn. De bladeren zijn groot, zoals bij elk type Pavlovniev-familie.

Verlichting en locatie

Alle hierboven genoemde soorten paulownia moeten op een zonnige plaats staan. De optimale temperatuur in de lente-zomerperiode is + 24-33 ° С. Paulownia is bestand tegen wind tot 7-8 m / s, maar niet meer.

Bijzonder gevoelig voor sterke windstoten van jonge bomen waarvan de stam niet voldoende stijf is. Breid het daarom, indien mogelijk, uit in windstille gebieden.

Paulownia wordt getransplanteerd naar een vaste plaats wanneer de zaailing al 1 jaar oud is.

Optimale grond

De plant is niet kieskeurig voor de grond. Het zal goed groeien op zanderige, gedraineerde grond. Waterstofindicator is toegestaan ​​van pH 5 tot pH 8,9. Maar het beste zal ongeveer 6,5 pH zijn.

Vermijd zware bodems, bijvoorbeeld een hoog kleigehalte. In dit geval zal de grond niet goed stromen en zal de boom afsterven.

Landing-technologie

Planttechnologie is afhankelijk van het klimaat waarin de plant zich zal ontwikkelen. In gematigde streken is het moeilijk om paulownia uit zaden te laten groeien, omdat er mogelijk geen materiaal is.

Immers, een Adam-boom plant meestal geen fruit onder ongemakkelijke temperatuursomstandigheden. In dit geval zou een geweldige optie een enting zijn. Het kweken van paulownia van wortelkwekers kan ook moeilijk zijn. Ondanks de snelle groei van de boom in hoogte, ontwikkelt het wortelsysteem zich langzaam.

Als u een klaar plantgoed hebt, dan zal het worden geplant samen met een landkluit. De put moet meer dan 3-4 cm in diameter groter zijn dan het grondbed, zodat er ruimte is om het grondmengsel te vullen.

En het is gemaakt van 1 deel graszodengrond, 2 delen turf en 2 delen zand. Nadat je de grond hebt geramd, moet je de zaailing overvloedig water geven. Merk op dat bij het planten van een zaailing, de wortelhals op grondniveau moet zijn.

Als je besluit om paulownia uit zaden te laten groeien, dan kun je ze tijdens het planten niet in de grond begraven. Paulownia, net als rododendrons, wordt direct op de grond gezaaid. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

1 manier: een servet gebruiken.

Hiervoor heeft u elke plastic container met een klein deksel nodig. Onderaan moet je een gewoon servet doen. Bij voorkeur los. Bevochtig daarna met sproeiwater.

Bij het verstrijken van de capaciteit moet worden verplaatst naar een zonnige plaats en laat gedurende 10 dagen. Luchttank om de 2-3 dagen. Van 10 tot 14 dagen beginnen de zaden te ontkiemen. Het is op dit moment dat je ze in een pot met voedingsbodem moet doen. Bestrooi daarna de ontkiemde zaden met een kleine hoeveelheid aarde, maar pas op, ze kunnen niet volledig bedekt worden met aarde. Giet over water. De boom groeit snel, dus dit zaaien van zaden gebeurt in de herfst, zodat in het begin van de zomer een kleine boom geplant kan worden.

Hiervoor heeft u een kleine pot voedingsbodem nodig. Het moet op zo'n niveau worden gegoten dat het water er nog minstens 10 dagen in zit. Dat wil zeggen, een soort "moeras" maken.

Zaai vervolgens de zaden en wacht 10-14 dagen totdat de zaden ontkiemen. Maar vergeet niet dat je de pot met vershoudfolie moet bedekken en de zaden om de twee dagen moet uitblazen. Het voordeel van deze methode, evenals de eerste, is dat u de zaailingen niet hoeft te bewaken. Genoeg om de optimale hoeveelheid zonlicht en vocht te geven. Maar de tweede methode bevat één minus: met een overtollige hoeveelheid water die niet binnen 14 dagen wordt opgenomen, zullen de zaailingen sterven.

Van stekjes

Stekken kunnen het best worden genomen van een jonge boom (die 2-3 jaar oud is). Ze worden volledig in een losse, vochtige grond begraven. Soms kunt u een klein deel van het snijwerk boven de grond laten (2-4 cm).

Wanneer meerdere scheuten al langer dan 10 cm verschijnen, blijven de sterkste en hoogste over, terwijl andere worden verwijderd. Snijden aanbevolen in het vroege voorjaar.

Van wortel nakomelingen

Paulownia wordt zelden gekweekt uit wortelscheuten omdat de plant een zwak vertakt wortelsysteem heeft dat zich langzaam ontwikkelt. Daarom is het vaak niet mogelijk om kwaliteitsmateriaal te krijgen.

De boom kan echter extra scheuten produceren die door het wortelstelsel met de moederboom zijn verbonden. In dit geval kun je de shoot uitgraven en van de moederboom scheiden (de wortels doorsnijden met een schop). Aanraden om het te houden in de herfst of lente.

Adam geeft om

Paulownia heeft regelmatig water nodig, ondanks de droogtetolerantie. Water geven aan een jonge boom (1-3 jaar) moet om de 10 dagen worden gedaan met 10 liter water. Een meer volwassen persoon moet elke twee weken water geven tot 15-20 liter.

Maar probeer de plant niet te laten overstromen, anders verzwakt het zijn immuniteit. Adam's boom is niet grillig voor meststoffen, maar net als veel planten reageert hij op het voeden van kippenuitwerpselen of turf. Ze kunnen worden gemaakt in de herfst en de lente. Ook is de plant goed verdragen vermicompost.

Het trimmen voor de adomai-boom is niet verplicht, omdat de kroon vertakkend is en daarom erg mooi. Maar paulownia tolereert ook elke vorm van afval.

Ziekten en plagen

Adam's boom is vatbaar voor schimmelziekten en is niet resistent tegen plaagorganismen zoals bladluizen en korst. Om schimmelziekten te voorkomen, probeer de aarde niet te belasten, vermenigvuldig niet paulownia op de grond waar dergelijke ziekten vroeger waren.

Ook worden er voor het planten zaailingen aanbevolen om biofungiciden op de grond te gieten, wat het verschijnen van schimmels zal voorkomen. Immers, jonge bomen hebben een zwakke immuniteit. Insecticiden helpen je om van shitovki en bladluizen af ​​te komen. Zij bevelen paulownia aan om na de winter te besproeien om eieren en ander ongedierte van de hand te doen.

Omdat veel mensen hebben geleerd hoe een Adam-boom eruit ziet, willen ze hem op hun perceel planten. En je kunt dit veilig doen als je in een gebied woont met een warm en vochtig klimaat. Vergeet niet dat de juiste landingsplaats bepaalt hoe deze bloeit en zich vermenigvuldigt.

Typen en variëteiten van paulownia

Elke tuinier die een eenmaal bloeiende paulownia-boom ziet, zal deze plant zeker in zijn omgeving willen zien. Zeer mooie bloemen en krachtige, weelderige kroon van de boom, laat niemand onverschillig. In ons artikel over de meest populaire soorten en soorten van deze prachtige boom.

 • Paulownia Shang-tong is een kruising tussen Felt en Feltuna. Deze soorten worden gekruist vanwege hun uithoudingsvermogen en vorstbestendigheid. De plant wordt gekenmerkt door snelle groei, rechte stengel en kleine kroon. Hierdoor kunnen er meer bomen op één perceel worden geplant,
 • Paulownia Felt - zeer resistent tegen koude en strenge vorst. Teelt is gebruikelijk in Europa als sierboom. De groei is langzaam
 • Paulownia Langwerpig - thermofiel uiterlijk, kroonverspreiding is gemiddeld. Geschikt voor teelten in warmere landen: Italië, Spanje. Het groeit snel, verdraagt ​​warmte goed,
 • Paulownia Forchuna is een zeer thermofiele look. De groei van de stam is recht, de kroon is smal. Het groeit voornamelijk in de zuidelijke regio's van China, Europa en Afrika. Deze kwaliteit heeft een zeer hoge kwaliteit hout. Deze kwaliteit wordt gebruikt in de industriële productie.
 • Paulownia Katalpolistnaya - dit soort paulownia, zeer langzaam groeiend is geschikt voor de meest geduldige hoveniers. De dikte van de toename verschijnt pas na 3-4 jaar. In een jaar tijd maakt de winst 1-2 sm. Dankzij deze kenmerken blijkt uit deze boom goed multiplex. Om deze reden is de prijs van paulownia-producten erg hoog. Deze soort verdraagt ​​lage temperaturen,
 • Paulownia Elongata is een snelgroeiende soort, de jaarlijkse toename kan twee tot drie meter zijn. Bloeit eind mei, begin juni. De bloemen zijn weelderig roze-paars. Sterk hout,
 • Paulownia Kawakami wordt het vaakst gekweekt in China, in de zuidelijke regio's. De levensduur loopt op tot 100 jaar, Paulownia wordt beschouwd als de boom van de toekomst. Alle delen van de plant worden gebruikt als een potentiële bron van inkomsten. De stam van een boom kan vele malen worden gekapt en deze zal nog steeds groeien.

Paulownia-toepassing

Paulownia-hout wordt beschouwd als een van de sterkste en tegelijkertijd een van de lichtste en meest flexibele van aard. De gemiddelde massa van één kubieke meter paulownia is ongeveer 300 kg, dat een aantal keer lichter is dan eikenhout en tweemaal zo hoog als dennen. Dit is in sommige gevallen erg belangrijk. Paulownia is zeer goed bestand tegen vocht en is perfect bestand tegen vervorming. Hout heeft een hoge brandwerendheid, wat niet onbelangrijk is bij de constructie en productie van meubels.

In het oude Japan werden kisten en kasten gemaakt, namelijk van paulowniahout, om hun eigendom van vuur te redden. Epoxyhars, giftige lakken en verven - paulownia neemt dit niet allemaal op, behalve dat het hout van deze plant een lage waterdoorlatendheid heeft, wat het onmisbaar maakt bij het maken van boten. Het hout van paulownia, is gemakkelijk ontvankelijk voor elke behandeling, bouwbedrijven die zich bezighouden met de vervaardiging van meubels, kies dit materiaal. Muziekinstrumenten worden ook gemaakt van paulownia.

Dankzij de snelle groei, weelderige kroon en rijke, kleurrijke bloeiende, paulownia bomen worden gebruikt voor decoratie in landschapsontwerp: in parken, tuinen, sites en pleinen. De bladeren van paulownia zijn een krachtige absorbeerder van koolstofdioxide. Voor het jaar absorberen de bladeren op een boom tot 22 kg gas en geven ze tot 6-7 kg zuurstof per jaar vrij.

In sommige landen over de hele wereld is paulownia een onmisbare plantensoort geworden om op openbare plaatsen te planten. Gebladerte wordt gebruikt voor het voederen van dieren. In kwaliteit en samenstelling is het vergelijkbaar met alfalfa. Paulownia is ook een populaire honingplant. Honing van de bloemen van deze boom is zeer geurig en transparant, in zijn kwaliteiten, vergelijkbaar met honing van acacia.

Met welke culturen combineert paulownia?

Je kunt een boom samen met andere planten laten groeien. Tussen de rijen bomen kun je gewassen planten: maïs, erwten, sojabonen, tarwe, groenten en medicinale planten. Paulownia bomen zorgen voor een gezond microklimaat, het heeft een goed effect op de bodem, wat een gunstig effect heeft op al het leven eromheen.

Hoe een jonge boom te kiezen

Als u een zaailing in de markt of kwekerij kiest, let dan op de wortels en bladeren. Wortels moeten een goed ontwikkeld systeem hebben, niet minder dan 30 cm, zonder breuken en knikken. De bladeren mogen niet worden gekleurd - dit is een teken van de ziekte. Zaailingen moeten worden aangepast in kassen en mogen pas daarna worden overgeplant in de volle grond. Hoe groter de plant, hoe beter.

Plantgrond om gemakkelijk doorlaatbaar voor water en lucht te kiezen, moet geen klei zijn. Jonge zaailingen hebben overvloedige en regelmatige watergift nodig. Als druppelirrigatie wordt voorzien in de eerste twee jaar, zal de plant heel snel groeien.De put moet 60-100 cm diep zijn.De zaailingen zijn geplant van november tot april.

Hoe zorg je voor paulownia

Regelmatig water geven, vooral in de beginjaren van de plant, is een must. Zodra de wortel de gewenste grootte heeft bereikt, is het niet nodig om regelmatig water te geven. Het beste van alles, als u druppelirrigatie op uw site organiseert. Gevaar voor jonge zaailingen, onkruid. Met graanonkruiden moet je vechten met herbiciden, en met bladeren, om handmatig te plukken.

Hoe te planten

Voor het planten van paulownia, geschikt voor twee methoden - zaden en vegetatief. Zaden worden verkregen uit de vrucht. Fruit kan de hele winter in de boom worden bewaard. Vruchtvorming in Paulownia begint ongeveer 4-5 jaar na het planten. Als je besluit een boom met zaden te laten groeien, moet je weten dat een plant die op deze manier is geplant, langzaam zal groeien. Поэтому такой вид размножения среди садоводов не популярен.

Размножение черенками, даёт искривленный столб. Черенки перед высадкой положено держать в воде, из-за этого, есть риск гибели корня. В настоящее время, большую популярность набирает метод размножения через тканные культуры. Dankzij deze methode ontwikkelen de planten zich beter en zullen ze een verhoogde weerstand hebben tegen extreme temperaturen en ziektes.

Hout snoeien en vormgeven

Paulownia-boom - van jongs af aan gevormd als een standaardboom. Tot een hoogte van 1-1,5 meter kunt u het beste schoonmaken door de knoppen te verwijderen voordat de scheuten zich ontwikkelen. Op een volwassen plant worden alleen ingevroren of gedroogde scheuten gesnoeid. Paulownia is resistent, zelfs tot zeer sterk snoeien. De procedure moet in het vroege voorjaar worden uitgevoerd.

Botanische beschrijving van de plant

Formaat van het blad Paulownia voelde ( Paulownia tomentosa ) 30 cm in diameter - helemaal niet ongebruikelijk, maar misschien meer. De bloemen, die worden verzameld in grote pluimen, zien er ook geweldig uit. Het bloeit in het vroege voorjaar, zelfs voordat de bladeren op en andere planten bloeiden.

Op dit moment valt de boom op in een helder blauw-violette wolk. Opmerkelijke paulownia is ook een recordgroeipercentage. Ja, een normale stijging van het jaar is 1 m, maar met goede zorg en een geschikt klimaat - 2 of zelfs 3 meter!

Paulownia, in aanvulling op zijn ongewone schoonheid, kan goed worden gekweekt als een technische plant. Met de juiste agrotechnologie geeft Paulownia op zevenjarige leeftijd uitstekende materialen - dik, niet minder dan 10 cm in diameter en zelfs stammen die kunnen worden gebruikt in de bouw, voor huishoudelijke behoeften en handwerk. Bovendien kan het snijden van trunks van paulownia zes keer 'verdragen'.

In de natuur wordt paulownia gevonden in het Verre Oosten, in China, Vietnam en Laos. Maar tegelijkertijd kan het worden gekweekt in de open ruimtes van Rusland en het nabije buitenland, echter in meer zuidelijke regio's. Om zekerder - tot zone 5a inclusief. Het is bestand tegen temperaturen tot -30 ° C.

Als u wilt weten tot welke zone uw regio behoort, lees dan ons artikel 'Plant Frost Resistance Zones', en waarom zouden ze bekend moeten zijn?

Overigens is paulownia vernoemd naar de dochter van Paul I (zoon van Catherine II), Groothertogin Anna Pavlovna, de vrouw van een zoon en erfgenaam van de koning van Nederland. Duitse botanici, die haar gelukkig wilden maken, besloten om het pas ontdekte nieuwe plantengeslacht Anna te noemen. Maar tot hun spijt bestond zo'n soort al (een klein geslacht van dwergstruiken van de familie Gesnerievye, waaronder 3 soorten). Nadat ze de familienaam van prinses "Pavlovna" voor haar tweede naam had aanvaard, bleek dat ze de nieuwe fabriek eigenlijk hadden genoemd ter ere van de Al-Russische keizer Paulus I.

Wat het ook was, Paulownia voelde - een boom, natuurlijk, mooi en kan met succes met ons worden verbouwd. Overigens een andere handige eigenschap: het is in staat om de vervuilde lucht van stadsstraten actief schoon te maken en de grond te verrijken. Waarom is het zo zeldzaam om te ontmoeten in parken en privétuinen?

De bloei van paulownia is een zeer spectaculair gezicht.

De moeilijkheid om paulownia te fokken

Er zijn bepaalde problemen met de reproductie van deze plant. Maar, zoals de ervaring laat zien, een beetje geduld en alles zal lukken.

Paulownia kan vegetatief worden vermeerderd. Bijvoorbeeld het planten van nakomelingen. Maar ze zijn gevormd aan de boom is uiterst zeldzaam en klein. U kunt proberen groene stekken te rooten, maar deze methode is niet erg productief.

Reproductie blijft zaad. Het probleem is dat er gebieden zijn waar paulownia groeit en zaden produceert, maar deze zaden hebben geen tijd om te rijpen en ontkiemen natuurlijk niet.

Je moet weten dat paulowniazaden snel hun kieming verliezen, dus ze moeten binnen een jaar worden gezaaid. Dat is de reden waarom de paulowniazaden gekocht in hun thuisland, in China, vaak niet ontkiemen - ze zijn gewoon lang opgeslagen. Om deze reden is het allereerste om mee te beginnen zaden te krijgen die kieming hebben. Vervolgens zal ik beschrijven hoe ik in feite paulownia-boompjes voortplant en laat groeien.

Hoe ik paulownia uit zaad laat groeien

Dus je hebt paulowniazaden gevonden, kant-en-klaar gekocht of uit een "vertrouwde" boom gehaald. Volledig voorbereide zaden worden verzameld in een soort van donker gekleurde dozen. Als je zo'n doos opent, zul je een groot aantal kleine zaadjes vinden (1-2 duizend).

Deze zaden, die leven aan enorme bomen, worden geplaatst in een gewone transparante pot en gevuld met water. Het is beter om water te nemen, niet tappen, maar zacht, gefilterd. De zaden van paulownia moeten er vrij in zweven. We zetten deze pot op een goed verlichte vensterbank in het zuiden, in de zon.

Ongeveer twee weken later, bij kamertemperatuur (+ 20 ... + 25 graden), zullen kleine witte staarten verschijnen bij de zaden van paulownia, dit zijn het begin van wortels. En een week later - twee kleine bladeren van een zaadlob.

Volledig gerijpte paulowniazaden worden verzameld in eigenaardige dozen met een donkere kleur. © Igor Bilevich In de paulownia zaadpod is er een enorme hoeveelheid kleine zaden (1-2 duizend). © Igor Bilevich Na twee weken verschijnen er kleine witte "staarten" in het water bij de zaden van paulownia, dit zijn het begin van wortels. © Igor Bilevich

Het is in deze toestand dat de gekiemde zaden heel voorzichtig (letterlijk, een tandenstoker) worden gevangen en in een geprepareerde patroon met grondmengsel worden geplaatst. Elke paulowniazaailing heeft nu zijn eigen individuele "leefruimte".

Zaden van paulownia. © Igor Bilevich

Welke grondmengeling is nodig? In principe gekocht voor zaailingen of onafhankelijk bereid uit tuingrond en turf ontsmet met stomen. Beide componenten nemen ongeveer gelijke hoeveelheden in beslag. Dit mengsel zal zorgen voor voedingswaarde en broosheid, en vocht zal goed blijven. Immers, paulownia zaailingen mogen nooit drogen. Ze vereisen regelmatige watergift.

Het is het beste om dit te doen met een spuitfles, waarbij u de aarde rond de plant voorzichtig bevochtigt. De cassette staat hier op een goed verlichte en verwarmde vensterbank op het zuiden. Als de zon heel goed opwarmt, geef hem dan twee keer per dag water.

Het kweekproces is het waard om al in januari te starten., dan tegen ongeveer midden van de zomer heb je volledige paulownia-boompjes. Hoewel een dergelijke vroege seeding waarschijnlijk extra verlichting vereist.

Het vroeg zaaien van paulownia vereist waarschijnlijk extra verlichting. © Igor Bilevich

In eerste instantie groeien paulowniazaailingen praktisch niet, alleen de bladeren met zaaibed groeien in omvang. Maar na ongeveer 30 dagen verschijnen de eerste echte bladeren en versnelt de groei.

In een cassette moeten paulownia-zaailingen worden bewaard totdat de bladeren van naburige planten beginnen te raken. Het duurt ongeveer 2-3 maanden. En pas nu is het tijd om de zaailingen in volwaardige containers met een inhoud van 200 ml (bekers) te planten en ze in de open lucht te zetten.

Zaden van paulownia worden ongeveer drie maanden na het zaaien naar de open lucht overgebracht. © Igor Bilevich

Het is belangrijk: Jonge planten van paulownia reageren slecht op wind en tocht, dus plaats ze op een beschermde plek.

Geleidelijk aan neemt de groeisnelheid van paulownia toe, en na ongeveer een maand zullen ze al transplantaten nodig hebben in containers van twee liter met een grondmengsel bestaande uit neutrale turf en vermiculiet.

Hoe worden voedingsvoordelen behaald? Vanwege regelmatig water geven (één keer in de twee weken) met voedingsoplossingen: natrium humate en complexe stikstofhoudende meststoffen.

Maar houd er rekening mee dat al in augustus het gebruik van stikstofhoudende meststoffen niet wordt aanbevolen, omdat de winter voor ligt. Reeds in het eerste najaar moeten volwassen Paulownia-zaailingen in de volle grond worden overgeplant: hun wortelsysteem groeit zeer snel en het is wenselijk om het ruimte te geven.

Ondanks de schijnbare moeilijkheden en moeilijkheden, is het proces van het kweken van paulownia uit zaden erg interessant en kan het leerzaam zijn voor je kinderen.

Als het proces van het kweken van paulownia uit zaad je bang maakt, laten veel kwekerijen deze verbazingwekkende, sier- en nuttige plant groeien, waarvan de belangstelling over de hele wereld groeit.

Paulownia (de boom van Adam). Groeien op het perceel

Goede dag voor jou, lieve vrienden!

Ik zal je vandaag vertellen over de teelt van paulownia in de tuin.

Een ongewoon mooie bloei is kenmerkend voor paulownia, waar veel tuiniers dol op zijn. In de boom van Adam (dit wordt ook paulownia genoemd), de ronde, zich verspreidende, ei-achtige kroon.

De bladeren zijn groot, breed bevestigd aan de takken met lange bladstelen. Bloemen hebben een paarse kleur, die worden verzameld in de bloeiwijze - een pluim. Ze hebben een onbeschrijfelijke geur die bijen aantrekt. Daarom behoort paulownia tot de honinghoudende soort. De boom groeit tot 20 meter en de stam heeft de vorm van een cilinder.

Het thuisland van de Adam-boom wordt beschouwd als Zuidoost-Azië en het Verre Oosten. Op het grondgebied van Rusland groeit in de zuidelijke regio's, de voorkeur aan het grondgebied waar sprake is van een vochtig, warm klimaat.

Hoe paulownia te planten

De boom kan zich voortplanten met behulp van zaden of wortelspruiten. Voor de plant is heel belangrijk veel vocht in de eerste keer na het planten. De optimale planttijd - nadat de bladeren zijn gepasseerd. Als er in de winter geen sneeuw en sneeuwbrij is en de grond niet bevroren is, kunt u veilig een boom planten. Anders wordt de zaailing behouden op een koele, donkere plaats. (zie het artikel "Hoe bewaar je zaailingen in de winter"). De landing is gemaakt met het begin van de lente.

Voor paulownia (de tweede naam van de boom van Adam) moet je een gat tot een diepte van 85 cm graven en gemengde meststoffen op de bodem plaatsen, die met de grond worden gemengd. Tijdens de landing moet er rekening mee worden gehouden dat de bijgesneden stam niet hoger mag zijn dan het maaiveld dan 3 cm. Of op hetzelfde niveau als de grond.

Om paulownia te planten, moet je een plek met goede verlichting kiezen, waar de schaduw maar een paar uur per dag duurt. Bovendien moet het worden beschermd tegen de koude wind in de winter en de zomer tocht. Voor de eerste overwintering moet de boom enigszins worden opgewarmd.

Het is gebruikelijk dat een jonge boom groeit vanuit een afgeknipte plaats. Als de gesneden stengel bij het planten hoog blijft, is de stam van de paulownia scheef. Tijdens de ontscheping in de lente is het belangrijk om te onthouden dat de boom goed moet worden bewaterd. In de herfst- en wintermaanden is er voldoende natuurlijke regenval voor de plant.

Sommige tuinders planten een Adam-boom in de zomer, hiervoor zullen ze scheuten nodig hebben die in een pot zijn gekweekt. De jonge plant moet, indien mogelijk, zorgvuldig uit de container en de grond worden verwijderd om schade aan het wortelsysteem te voorkomen. Steek een prefab gat in.

Boomverzorging

Het groeiseizoen is niet geassocieerd met de landingsduur. Het begin is in het midden tweede lentemaand en eindigt in mei. Met het begin van de vorst kunnen scheuten bevriezing krijgen, maar met het begin van een dooi verschijnen nieuwe scheuten aan de boom. Dergelijke schade kan de groeisnelheid met maximaal 10 dagen vertragen.

Als er meerdere scheuten zijn, moet je bij een hoogte van ongeveer 10 cm er maar één achterlaten, de sterkste, de rest is afgesneden. Kleine zaailingen moeten met de hand worden gespeend.

Door paulownia groeien in de tuin is het nodig om de boom te voeden met kunstmatige of organische meststoffen, terwijl deze jong is of als de grond arm en onvruchtbaar is. En zo zal de boom van Adam geweldig zijn om te groeien zonder verbanden. Paulownia heeft een eigenaardigheid - gemakkelijke aanpassing aan de samenstelling van de bodem en klimatologische omstandigheden.

Bekijk de video: WeGrow 2018 Paulownia, Paulonia, Kiribaum, Kiri Tree (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send