Exotische vruchten

Exotische fruitpomelo: voordeel, schade, contra-indicaties

Pin
Send
Share
Send
Send


Een exotische citrus genaamd "pamela" verscheen relatief kort geleden in ons land, maar bereikte snel populariteit en liefde. Dit is een familielid van onze gebruikelijke sinaasappels, mandarijnen en citroenen. Over de heilzame effecten van cultuur op het menselijk lichaam bestaat de hele legende. Wat is eigenlijk een citrus, wat zijn de voor- en nadelen van Pamela? Laten we het uitzoeken.

Pamelo - een beschrijving van waar en hoe het fruit groeit

Een exotisch fruit genaamd "pomelo" of "pamela" of "schoothondje" verwijst naar de citrusfamilie. Het is een afgeronde vrucht met een geelgroene kleur en een vrij grote maat: hij kan 2-3 kg wegen, maar ook een pomelo met een gewicht van 10 kg.

De cultuur is een grote boom (hij kan 10 meter hoog worden). De plant bloeit met grote witte bloemen, rijpt van augustus tot november.

De geboorteplaats van cultuur is de eilanden in de Stille Oceaan en China. Pomelo werd naar Europa gebracht door de Engelse ontdekkingsreiziger Sheddok, ter ere van wie de naam van de vrucht in sommige landen werd vastgesteld. In China is de plant vooral populair, pomelo wordt gepresenteerd als een geschenk voor het nieuwe jaar, cultuur is een symbool van welvaart en geluk.

Pamela-fruit lijkt op een grapefruit, alleen grote maten.

Er zijn verschillende variëteiten van een dergelijke cultuur. Afhankelijk van de variëteit, verschillen vruchten in vorm en kleur van elkaar. Ze kunnen rond, afgeplat, peervormig zijn. Binnen is citrus geel, groenachtig, wit en roze. Pamela-fruit smaakt als een sinaasappel.

Nu wordt de plant op industriële schaal geteeld in veel landen en regio's.

Chemische samenstelling en calorische inhoud

Citroenarme citrus. Dit verklaart zijn populariteit in diëten voor gewichtsverlies. 100 g van het product bevat slechts 35 kcal. Maar in zijn voedingswaarde is cultuur erg waardevol. Slechts 300-400 g geurige en smakelijke pulp kan een persoon verzadigen, zonder extra gerechten.

Citrus bevat grote hoeveelheden calcium en kalium, natrium en fosfor, evenals ijzer. Aanwezig zijn waardevolle vitamines van groep B, evenals A en C.

De voordelen van Pomela voor het menselijk lichaam

Zo'n exotisch fruit uit de citrusfamilie heeft een gunstig effect op het menselijk lichaam. De voordelen zijn enorm.

Als onderdeel van een smakelijk product zijn er veel vitamines, essentiële oliën en sporenelementen die een positieve invloed hebben op de menselijke gezondheid:

 1. Een enorme hoeveelheid vitamine C helpt om elke kou snel en effectief het hoofd te bieden.
 2. De aanwezigheid van vitamine A en antioxidanten helpen om de deling van kankercellen te voorkomen en de groei van tumorziekten te stoppen.
 3. Spoorelementen voorkomen veroudering van het lichaam.
 4. Enzymen breken perfect vetten en eiwitten af, wat obesitas voorkomt en de spijsvertering activeert.

De voordelen van cultuur zijn te vinden in de video:

Regelmatig gebruik van citrusvruchten heeft een gunstig effect op het hart en de bloedvaten.

Cultuur verhoogt fysieke activiteit, prestaties en uithoudingsvermogen. Daarom is het ook erg populair onder atleten.

Fruit verhoogt hemoglobine en is een natuurlijk antibioticum.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de kwestie van de voordelen en nadelen van cultuur bij diabetes. Pomelo verlaagt de bloedsuikerspiegel, dus het wordt aanbevolen om het te gebruiken bij diabetes. De mogelijke schade in dit geval ligt alleen in de mogelijke allergische reactie van het lichaam.

Citrus verbetert het gezichtsvermogen en verlaagt de bloeddruk.

Voor vrouwen en mannen

Fruit is nuttig voor zowel vrouwen als mannen. Het stopt het verouderingsproces in het lichaam, reinigt effectief de darmen en draagt ​​bij tot de activering van de beschermende eigenschappen van het lichaam.

Er zijn dus mensen die van een dergelijke ziekte zijn afgezien na een 3-jarig pomelo dieet.

Pomelo wordt actief gebruikt bij de behandeling en preventie van atherosclerose.

Pamela verbetert de bloedcirculatie, wat een uitstekende preventie van prostatitis bij mannen is.

afslanken

Vooral vrouwen waarderen de pomelo vanwege het lage caloriegehalte. Pamela is een belangrijk element in verschillende diëten voor gewichtsverlies. Pamela-dieet helpt je af te vallen en niet uitputten met het lichaam, maar verzadigt het met voedingsstoffen.

Gebruik in de traditionele geneeskunde

Voor onze breedtegraden wordt pomelo nog steeds beschouwd als een exotisch fruit. Daarom is het gebruik ervan in de volksgeneeskunde nog niet zo populair. Maar toch raden sommige traditionele genezers aan om een ​​dergelijke vrucht te gebruiken voor brandwonden, voor aandoeningen van het maag-darmkanaal, voor verkoudheid en voor krachtig hoesten.

In de keuken

Zelfs de dikke schil van pomelo wordt gebruikt bij het koken. Snoepjes en snoepjes worden er van gemaakt en ook toegevoegd aan soepen en bijgerechten als een natuurlijke smaakmaker.

Thuis kunt u, op basis van de gedroogde schil van een pamela, gearomatiseerde en gezonde thee zetten.

De vrucht zelf wordt toegevoegd aan verschillende salades. Uit de pomelo blijkt ook heel lekker en gezond vers geperst sap.

In cosmetologie

Voor cosmetische doeleinden gebruiken ze actief zowel het vruchtvlees, de schil en zelfs de bladeren van de plant.

Pamela-schil bevat veel bioflavonoïden en vitamine C. In een complex voorkomen deze nuttige stoffen de vernietiging van de huid van hyaluronzuur. Dit zuur is verantwoordelijk voor de jeugd en schoonheid van de huid. Daarom wordt cultuurschil actief gebruikt in professionele schoonheidssalons en thuis. Daaruit maken een verscheidenheid aan gezichtsbehandelingen.

In de winterkou is het erg handig om de schil schoon te vegen met citrusschijfjes. Pomelo-sap helpt het ovale gezicht strakker te maken.

Schade en contra-indicaties

Schade van zo'n foetus is minimaal. Gebruik van het product is in sommige gevallen alleen gecontra-indiceerd:

 1. Individuele intolerantie van citrus, waarbij een allergische reactie op de huid mogelijk is. Een dergelijke reactie manifesteert zich door jeuk en urticaria.
 2. Aanzienlijk verhoogde zuurgraad van de maag.
 3. Nefritis en acute hepatitis.
 4. Een acute vorm van gastro-intestinale aandoeningen: zweren, pancreatitis, colitis.
 5. Neem medicijnen. Pamela kan het effect van medicijnen versterken of verzwakken.

Hoe Pamela te kiezen en op te slaan

Het kiezen van een product is best moeilijk. Alleen vanwege het oog moeilijk om de rijpheid te bepalen. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan de schil. De rijpe vrucht heeft een licht zwoerd met een glanzende glanzende glans, geen vlekken, scheuren of schade.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het aroma van citrusvruchten. Hoe sterker de smaak, des te rijper en smaakt de vrucht.

Bewaar citrus is ook niet moeilijk. Pamela wordt twee weken lang vers gehouden, zelfs zonder koelkast. Geschild fruit opgeslagen in de koelkast gedurende 2-3 dagen.

Een beetje geschiedenis

De pomelofruit heeft verschillende namen: pompelmus, sheddok of meer vertrouwd voor het Russische oor, maar de verkeerde is pamela. De plant behoort tot het geslacht van citrus. Homeland exotisch fruit is China, Zuidoost-Azië, Maleisië, Tongo-eilanden en Fiji. In Europa kwam het fruit in de 14e eeuw als gevolg van de inspanningen van zeevarenden, die actief bezig waren met intercontinentale handel. Vandaag groeit pomelo in de meeste regio's met een warm klimaat.

In het historische thuisland bereiken de vruchten van het sheddok 10 kilogram, hoewel helaas in onze supermarkten geen dergelijke helden te vinden zijn. In tegenstelling tot andere overzeese vruchten transporteert pomelo transport perfect, waardoor het mogelijk is om zonnig fruit af te leveren naar de meest afgelegen en koude hoeken van de planeet.

Uiterlijk lijkt de pomelo op een grote grapefruit - met dezelfde dikke schil en sappige plakjes erin. Maar qua smaak verschilt het nog steeds van zijn familielid door een zachter "geluid". De smaak van het fruit is echter afhankelijk van de variëteit. Bolvormig donkergroen fruit heeft roze, zeer zoet vlees en geelachtig afgevlakt fruit is zuur met een lichte bitterheid. Zowel die als anderen hebben hun trouwe bewonderaars, maar ze zijn niet inferieur aan elkaar in het voordeel.

Nuttige eigenschappen van de buitenlandse gast

zoals alle citrusvruchten, pompelmus - Een kampioen in de inhoud van vitamine C. Maar niet alleen hierdoor onderscheidt het zich tussen andere exotische vruchten. Als onderdeel van de pomelo veel nuttige voedingsstoffen die het echt de koning van citrus maken. Dus wat zit er in een unieke vrucht?

 • Vezel is een voedingsvezel die de functie van het spijsverteringskanaal verbetert.
 • Planteneiwit is een bouwsteen voor de lichaamscellen.
 • Kalium is een essentieel element voor de normale werking van de cardiovasculaire, musculoskeletale, nerveuze en excretiesystemen van het lichaam.
 • Calcium is de belangrijkste bouwsteen voor menselijk botweefsel.
 • IJzer is een spoorelement dat betrokken is bij bloedvorming, energiemetabolisme en metabolisme.
 • Natrium is het onderdeel dat verantwoordelijk is voor de water- en elektrolytenbalans van het lichaam.
 • Vitamine C is een vitamine van jeugd, schoonheid en gezondheid, een "worstelaar" met catarrale ziektes.
 • Beta-caroteen is een krachtige antioxidant.
 • Vitaminen van groep B - essentiële vitamines voor het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem van het lichaam.

Sappig fruit is in staat om de dorst te lessen en tegelijk te verzadigen. Een grote hoeveelheid vezels in de foetus helpt de spijsvertering te normaliseren en constipatie te elimineren. Een rijk vitamine-mineraal complex maakt de kruidengeneeskunde van pomelo die de afweer van het lichaam kan verhogen, weerstand kan bieden aan virusziekten, de wanden van bloedvaten en de hartspier kan versterken. Daarnaast is Pompelmus een goed profylacticum tegen cariës, versterkt het tandglazuur en voorkomt het de ontwikkeling van parodontitis.

Pompelmus wordt beschouwd als een effectief profylactisch middel tegen diabetes, hypertensie, een aantal kankers. Vanwege het lage caloriegehalte (slechts 35 kcal per 100 g.), Kan het fruit worden gebruikt als een dieetproduct voor iedereen die wil afvallen. Het wordt aanbevolen om het te gebruiken in mono-diëten, maar ook om het aan te vullen met uw dagelijkse dieet, en vette en zoete desserts te vervangen door rijk fruit. Pomelo wordt ook gebruikt in cosmetologie: op basis daarvan maken ze vochtinbrengende en voedende maskers, reinigende lotions, bodyscrubs.

Contra-indicaties: wie kan geen pomelo eten

Ondanks het overduidelijke voordeel van de overzeese foetus, moeten sommige categorieën mensen het gebruik ervan beperken, en het is beter om het geheel te laten varen. Wie kan pompelmus niet eten?

 • Allergie-patiënten. Alle citrusvruchten veroorzaken een sterke allergische reactie bij mensen die vatbaar zijn voor deze pathologie. Omdat pomelo tot de citrusfamilie behoort, moet het om begrijpelijke redenen worden uitgesloten van het dieet van een persoon die intolerant is voor deze producten.
 • Mensen die lijden aan hyperacidale gastritis (met hoge zuurgraad). Fruitzuur in de foetus activeert de secretoire functie van de maag, wat leidt tot irritatie van het ontstoken slijmvlies en kan een acute aanval van gastritis veroorzaken.
 • Mensen met een maag- of darmzweer. Patiënten met deze pathologieën mogen in geen geval pomelo eten. Erosies en zweren op de wanden van de maag onder invloed van agressief zuur kunnen opnieuw beginnen te bloeden, wat gepaard gaat met chirurgische complicaties.
 • Iedereen die lange tijd medicatie moet nemen. Pomelo beïnvloedt de absorptie van bepaalde medicijnen. Het is beter om de behandelend arts te vragen naar de mogelijkheid om tabletten en exotisch fruit te combineren.

Daarnaast heeft pomelo een licht laxerend effect, dus het gebruik ervan moet worden beperkt tot diegenen die gevoelig zijn voor diarree. En, natuurlijk, zelfs een volledig gezond persoon mag haar kilogrammen niet eten, om geen spijsverteringsproblemen te veroorzaken.

Hoe een fruit op het aanrecht te kiezen

Onrijpe pomelo kan zuur of bitter zijn. Daarom is het eerste criterium bij het kiezen van een exotisch fruit de rijpheid ervan. Het kan bepaald worden door de geur: hoe rijker en geuriger de schil van de vrucht ruikt, hoe sappiger en smakelijker het vlees ervan zal zijn. Verschillende soorten pomelo variëren in smaak:

 • peervormig geel fruit heeft een aangename zoetige smaak,
 • geel licht afgeplat fruit heeft een zoete smaak met een lichte zuurheid,
 • peervormig groenig fruit heeft een uitgesproken zoetzure smaak,
 • donkergroene sferische citrus is de zoetste vertegenwoordiger onder andere variëteiten.

Er zijn geen tekenen van mechanische schade aan de kwaliteitsbezem, scheuren, deuken, snijwonden, lekke banden. Schil - dicht, glad, glanzend. Als erop wordt gedrukt, mag dit niet blijven. De zware vrucht, hoe meer sap erin. Ruwe pompelmus kan langer dan 30 dagen buiten de koelkast worden bewaard. Maar hoe alleen de huid zal eruit worden verwijderd, de houdbaarheid van het product zal beginnen te worden berekend in uren. In de koelkast kan gesneden fruit maximaal 3 dagen worden bewaard.

Hoe te eten en het meeste voordeel te behalen

Thuis wordt pomelofruit als hoofdgerecht gegeten, gekruid met hete specerijen, of gekonfijt fruit, marmelade, jam. Alle restaurants van de wereld gebruik sappig rijp fruit als een toevoeging aan salades, gebakjes, desserts en zoetzure sauzen. Zelfs de korst wordt gebruikt: het wordt gedroogd en toegevoegd aan thee als een nuttig ingrediënt rijk aan essentiële oliën.

Maar het is ongetwijfeld het meest nuttig om pomelo in zijn zuivere vorm te eten, zonder het aan thermische verwerking te onderwerpen, om een ​​maximum aan nuttige substanties en vitaminen te behouden. Het is genoeg om het te schillen als een grapefruit, het in plakjes te verdelen en te genieten van de geweldige smaak van verbazingwekkende citrus.

Pomelo is een betaalbaar, gezond en ongelooflijk smakelijk fruit dat meer aandacht verdient dan de Russische consument op dit moment betaalt. Dit zonmirakel zal niet alleen de gezondheid versterken en kracht toevoegen, maar ook je geest verheffen op de grijsste en meest bewolkte herfstdag.

Voordelen voor vrouwen

Wat is nuttige pomelo voor het lichaam van een vrouw? De voordelen en nadelen van pomelo voor de gezondheid van vrouwen worden ook verklaard door de eigenaardigheden van de samenstelling. Deze vruchten voorkomen constipatie en hebben daarom een ​​gunstig effect op de conditie van de huid. De schone sekse, die een paar keer per week pomelmus gebruikt in gematigde hoeveelheden, merkt op dat de elasticiteit van hun huid aanzienlijk is toegenomen, de eerste rimpels zijn verdwenen, een gezonde blos op de wangen is verschenen.

Het kan zijn dat je geïnteresseerd bent om te weten dat druivenpitolie de huid helpt te herstellen in zijn schoonheid.
Alle details die u uit dit artikel zult leren ...

Is het mogelijk om tijdens de zwangerschap pomelo te eten? Als we de vraag beantwoorden, wat nuttig fruit is voor zwangere vrouwen, is het belangrijk om te begrijpen dat het lichaam van de aanstaande moeder erg vatbaar is voor verschillende soorten infecties en daarom een ​​verhoogde activiteit van het immuunsysteem nodig heeft. Deze bescherming in de vorm van vitamine C is klaar om een ​​zwangere vrouw een bezem te bieden.

Wat is nuttige en schadelijke pomelo wanneer GW? Is het mogelijk om te smullen van pomelo als je borstvoeding geeft? Ondanks de aanzienlijke hoeveelheid vitamines, raden kinderartsen moeders niet aan om dit fruit te gebruiken tijdens de borstvoeding, evenals andere vruchten van de citrusfamilie. Dit komt door de allergeniciteit van deze vruchten, die de ontwikkeling van tekenen van allergie bij baby's kunnen veroorzaken.

Voordelen voor mannen

Het is ook bekend over de gunstige eigenschappen van pomelo fruit voor mannen. Het is bewezen dat na een goede maaltijd met het gebruik van alcoholische dranken 's morgens slechts een paar sneetjes fruit de symptomen van alcoholintoxicatie kunnen elimineren, mensen aanmoedigen en hem terugbrengen naar het normale leven. Het gebruik van roze pomelo voor mannen is ook in het feit dat het een krachtig afrodisiacum is dat de potentie verhoogt en reproductieve vaardigheden herstelt in de vertegenwoordigers van de sterkere seks.

De voordelen van afvallen

Afvallen of herstellen van citrusvruchten? Draagt ​​het bij tot gewichtsverlies en hoeveel kun je een bezem eten om niet beter te worden? Hoeveel calorieën en koolhydraten zitten er in verse pomelo? Deze vragen interesseren veel mensen die op hun gewicht letten. Gelukkig is de gigantische citrus een van de caloriearme voedingsmiddelen (het caloriegehalte van pomelo is 38 kcal per 100 gram), dus het kan aanwezig zijn in het menu van afvallen. Pomelo helpt bij het verliezen van gewicht om vet te verbranden. Het kan zelfs 's nachts worden gegeten, zonder angst om aan te komen. De aanbevolen hoeveelheid fruit is niet meer dan 150-200 gram per dag.

Is het mogelijk om 's nachts pomelo te eten of niet? Natuurlijk, ja! Het gebruik van sheddok 's nachts voor gewichtsverlies maakt het mogelijk om het metabolisme te normaliseren en de werking van de darmen te verbeteren, daarom kan dit fruit gemakkelijk voedingsmiddelen vervangen die bedoeld zijn voor een dieetmaaltijd. Een andere vraag die interessant is voor diegenen die willen afvallen: "Wat is nuttiger: grapefruit of pomelo?". Kiezen tussen deze twee vertegenwoordigers van de citrus-serie, moet je nog steeds op de eerste optie blijven, zoals de grapefruit rijker is aan vitamine C.

Je leert meer over de voordelen van een exotisch fruit uit de video:

Waarschijnlijk schade

Wie kan geen pomelo eten? Het is geen geheim dat pomelo niet alleen nuttige, maar ook schadelijke eigenschappen heeft.

Onder de belangrijkste negatieve effecten van de foetus moet worden benadrukt:

 • аллергенность цитруса, так как он нередко провоцирует развитие аллергических реакций (аллергично или нет использование шеддока в каждом конкретном случае, можно установить с помощью специальных аллергологических проб),
 • раздражающее действие на слизистую оболочку желудка, поэтому плод запрещено употреблять при гастрите и язвах пищеварительного тракта,
 • choleretic effect, waardoor pomelo beter uit te sluiten is uit het dieet van patiënten met cholelithiasis.

Daarom moet het eten van fruit niet alleen op de gunstige eigenschappen ervan letten, maar ook op contra-indicaties voor het gebruik van pomelo. Anders kunnen de voordelen en schade van rode pomelo werken tegen een persoon en zijn gezondheid schaden.

Kenmerken van gebruik

Meestal wordt pomelo zo gegeten, de schil wordt verwijderd en het fruit in plakjes verdeeld. Er zijn echter verschillende interessante recepten voor lichte gerechten die in een paar minuten worden bereid en de vorm niet bederven.

Van deze citrus kun je een zeer verfijnde salade maken. Leg hiervoor plakjes pomelo, kwart hardgekookte eieren, krabvlees en zoete uiringen op een slablad. Alle ingrediënten kunnen worden bewaterd met natuurlijke yoghurt of zonder worden geserveerd.

Pomelo is een voortreffelijk onderdeel van veel desserts. Op basis hiervan kunt u bijvoorbeeld smoothies of jellies maken. Geen slecht fruit wordt gecombineerd met zoete wrongel, vla en cranberry jam. Het kan veilig worden toegevoegd aan fruitsalades en gecombineerd met ander fruit in compotes, sappen.

In de volksgeneeskunde heeft pomelo zijn plaats gevonden als een remedie voor de behandeling van hart- en vaatziekten, hoest, chronische bronchitis en ontsteking van de nieren.

Het sap van de vrucht maakt het mogelijk het hemoglobinegehalte te verhogen en de vorming van bloedstolsels bij patiënten met aritmie te voorkomen. Als je dagelijks mondwater gebruikt, bereid door citrus sap in gelijke verhoudingen met water te mengen, kun je cariës vergeten. Minder vaak bevelen genezers kokende bouillons aan op basis van de schil van de vrucht, die het lichaam perfect verzadigt met vitamines en micro-elementen, immuniteit verhoogt en verkoudheid behandelt.

In cosmetologie wordt pomelo gebruikt om maskers en scrubs te maken. De genezende componenten van de vrucht maken de huid zachter, gezonder en stralender, voorkomen rimpels en verwijderen acne. Om het masker voor te bereiden, pomelo de pomelo pulp eenvoudig met een vork en breng de resulterende pap aan op het gezicht.

Misschien ben je geïnteresseerd om te horen dat berkenknoppen ook helpen acne te verwijderen.
Lees meer in dit artikel ...

Hoe schoon en carve een pomelo - zie de video:

Hoe fruit kiezen en bewaren?

De effectiviteit van de fruitpomelo, de voordelen en schade voor de mens wordt grotendeels bepaald door hoe correct hij werd gekozen.

Om echt gezond fruit te krijgen, moet je:

 • let op zijn huid, die glad moet zijn, zonder deuken en donkere vlekken,
 • ruik het fruit (vers sheddok heeft een aangename citrusgeur),
 • neem de vrucht van kleinere afmetingen, maar groter in gewicht (in een dergelijk product is een goede verhouding van schil en pulp).

Houd citrus beter op een koele plaats. Koop geen fruit in reserve, omdat het kan rotten. Het is beter om altijd verse citrusvruchten te kopen in de winkel en exclusief hiervan te profiteren.

Pamela - beschrijving en soorten fruit

Weinig mensen weten dat pomelo de grootste van alle bekende citrusvruchten is. Fruitgewicht kan 10 kg bereiken, het is alleen in winkels dat fruit van maximaal 1 kg voornamelijk wordt verkocht. Een onderscheidend kenmerk van het product is een vlezige, zeer dikke huid, die groenachtig, geel, lichtoranje of roze kan zijn. Hoewel de huid en het proces van het reinigen van de pamela ingewikkeld zijn, is het dankzij haar dat de vrucht over lange afstanden kan worden getransporteerd zonder angst voor hun integriteit.

Er zijn verschillende soorten pamela die verschillen in de kleur van de pulp:

 • Red. Zure optie, met duidelijke bitterheid. Meestal is het klein van formaat, ongeveer een grapefruit, bedekt met groene schil.

 • Pink. Het heeft veel zaden, wat het enige nadeel is van de variëteit. Dit is de zoetste en meest sappige soort pomelo. Het wordt actief gebruikt in de volksgeneeskunde als een anthelmintisch middel.

 • White. Meestal is het de grootste vrucht in grootte. Hun vlees is niet zo sappig, maar eerder zoet.

Pamela, gekruist met een sinaasappel, gaf ons een grapefruit. De unieke vrucht kan zijn uiterlijk, smaak en chemische samenstelling behouden en een maand lang op kamertemperatuur zijn. Het is moeilijk om een ​​vrucht te vinden die zo'n vaardigheid zou kunnen hebben.

De samenstelling en nuttige eigenschappen van Pamela

Exotisch fruit bevat veel vitamines, mineralen, pectines, antioxidanten, etherische oliën, plantaardige vezels, organische zuren en vezels. In tegenstelling tot andere citrusvruchten zit er niet veel citroenzuur in. Vanwege dit, kan het product soms worden gebruikt door mensen met gastritis en maagzweren (uiteraard in remissie). Zoals alle citrusvruchten is Pamela rijk aan ascorbinezuur. Om de dagelijkse behoefte van het lichaam aan deze substantie te dekken, volstaat het om 100 g vruchtvlees te eten.

De overvloed aan nuttige componenten geeft de pomelo een indrukwekkende lijst met nuttige eigenschappen:

 • Bestrijding van ontstekingsprocessen. In Thailand wordt een uniek product gebruikt om ziekten van het urogenitale systeem te voorkomen.
 • Het werk van de nieren stimuleren zonder ze te zwaar te belasten.
 • Immuniteit versterken, weerstand van het lichaam tegen virale en bacteriële infecties verhogen.

Interessant feit: in sommige landen wordt Pamela beschouwd als een symbool van rijkdom en welzijn. Deze vrucht wordt zelfs beschouwd als het beste geschenk voor het nieuwe jaar.

 • Versterk tanden en verbeter het tandvlees. In tegenstelling tot andere citrusvruchten vernietigt Pamela het tandglazuur niet.
 • Preventie en behandeling van bloedarmoede. In de pulp van de vrucht veel ijzer, dat onder invloed van ascorbinezuur kwalitatief door het lichaam wordt opgenomen.

 • Normalisatie van bloeddrukmeters, als deze verhoogd zijn.
 • Preventie van rachitis bij kinderen en osteoporose bij volwassenen en ouderen.
 • Verbetering van het spijsverteringsstelsel door actieve darmreiniging. Dit maakt het niet alleen mogelijk toxines en slakken uit het lichaam te verwijderen, maar ook om de absorptiecapaciteit van het darmslijmvlies te vergroten.
 • Pamela is in staat om weerstand te bieden aan de vorming, groei en verspreiding van kankercellen. Het moet worden opgenomen in het dieet van mensen met oncologie in de familiegeschiedenis.
 • Pomelo is een onmisbaar product bij de preventie en behandeling van atherosclerose. In slechts een paar maanden van regelmatig gebruik van de foetus, kunt u rekenen op een afname van indicatoren van schadelijke cholesterol in het bloed en de textuur van de vaatwanden verbeteren.

 • Pamela stimuleert onder andere het hart, verbetert het geheugen, verhoogt de concentratie en prestaties.
 • Antioxidanten in de samenstelling van het fruit bestrijden actief het ouder worden, waardoor je kunt rekenen op de verbetering van externe indicatoren en een toename van de levensverwachting.
 • Over de introductie van pomelo in het menu is het de moeite waard om na te denken over zwangere vrouwen. De foetus veroorzaakt geen negatieve reactie van het lichaam van het vrouwelijke of het kind, en de weefsels zijn verzadigd met de broodnodige foetus met foliumzuur.

Met dit alles bevat Pamela weinig calorieën - slechts 50 kcal per 100 g product. Daarom wordt het vaak gebruikt als een verplicht onderdeel in het dieet van mensen met obesitas of overgewicht.

Harm Pamela en contra-indicaties

Bij het gebruik van Pamela moet u niet alleen rekening houden met de gunstige eigenschappen van het product, maar ook met de mogelijke schade. Ten eerste heeft de vrucht een uitgesproken laxerend effect, dus gebruik hem niet bij een onstabiele stoel. Dit kan leiden tot ernstige darmklachten. Bovendien moet pomelo niet in de voeding worden opgenomen met dergelijke contra-indicaties:

 • Verslaving aan voedselallergieën.
 • Medicatie. Stoffen in de pulp van de foetus verminderen de effectiviteit van geneesmiddelen.
 • Verhoogde zuurgraad van de maag (alleen in het geval van toestemming van een arts).
 • Maagzweer en colitis in de acute fase.
 • Acute laesies van de lever en nieren.

Als er geen contra-indicaties zijn, kunt u veilig een pamela krijgen. Natuurlijk mag men het product niet misbruiken en het meerdere keren per dag consumeren, het opnemen van fruit in één maaltijd is voldoende. Het is waar dat de praktijk laat zien dat het heel moeilijk is om meerdere vruchten tegelijkertijd te eten.

Pompelmoesfruit - chemische samenstelling en caloriegehalte

Sheddok, pomelo - deze namen hebben de grootste vertegenwoordiger van citrus met een roze tint van dikke schil. Homeland pomelo - China, vermelding van de gunstige eigenschappen van de vrucht behoren tot 100 voor Christus. e.

Grote vruchten wegen tot 10 kg, met een diameter van ongeveer 30 cm. Rond fruit komt vaker voor, maar er zijn ook peervormig, aan beide zijden afgeplat. Veel mensen die de bezem hebben geprobeerd, praten over de gelijkenis van smaak met grapefruit. Alleen is het niet zo bitter, behalve dat de plakjes wat droog zijn.

De vrucht heeft een aangenaam aroma en een rijke samenstelling van nuttige componenten:

 • vitamines (ascorbinezuur, A, E, groep B),
 • organische zuren
 • minerale stoffen (kalium, calcium, natrium, ijzer, fosfor),
 • vezel (tot 1%),
 • essentiële oliën.

Pomelo bestaat uit water (85-90%), voedingswaarde zijn koolhydraten (7-9%), eiwitten (0,5-0,8%), vetten (0,1-0,4%), as (0, 4-0,7%). De vrucht heeft een zeer lage calorie (28-40 kcal), hoe zoeter de vrucht, hoe meer calorieën.

Functies pomelo:

 1. Heeft een gunstige invloed op het cardiovasculaire systeem. Kalium versterkt het hart en de bloedvaten, normaliseert de bloeddruk, het hartritme.
 2. Versterkt het immuunsysteem, verbetert de weerstand tegen virussen en verkoudheid. Ascorbinezuur versnelt het genezingsproces, verbetert het welzijn van de mens. Het gebruik van fruit voor profylaxe vermindert het risico op een seizoensgebonden ziekte.
 3. Verhoogt hemoglobine, verlicht bloedarmoede.
 4. Vermindert het niveau van schadelijke cholesterol. Vitamine E draagt ​​bij aan de klaring van bloedvaten van plaques, wat de kans op atherosclerose en de complicaties ervan - hartaanval en beroerte - vermindert.
 5. Verbetert metabolische processen in het lichaam. Lipase helpt eiwitten af ​​te breken. Cellulose stimuleert de verwijdering van slak.
 6. Het bestrijdt kankertumoren, het is een uitstekend profylactisch middel tegen tumoren. Lemonoïden voorkomen dat kankercellen zich vermenigvuldigen.
 7. Versterkt botweefsel. Calcium bevordert een snelle revalidatie na fracturen.
 8. Verbetert de stemming, verbetert de toon. Essentiële oliën verhogen de prestaties, concentratie.
 9. Bevordert gewichtsverlies. Weinig calorieën en het vermogen om het lichaam snel te verzadigen, maakt het gebruik van pomelo in het dieet mogelijk.
 10. Maakt tandglazuur sterker. Ascorbinezuur en calcium verminderen bloedend tandvlees.
 11. Bevordert de terugtrekking van sputum bij ziekten van de luchtwegen (hoest, astma).
 12. Verbetert de huidconditie, maakt het soepel.

Een dergelijk aantal bruikbare eigenschappen suggereert dat pomelo in het dieet moet worden gebruikt. Natuurlijk moeten mogelijke contra-indicaties en schade aan het fruit worden overwogen.

De voordelen van pomelo voor zwangere vrouwen

Is het mogelijk voor toekomstige moeders om dit exotische fruit te eten, omdat artsen niet aanbevelen om veel producten in een speciale positie te gebruiken?

Sheddok behoort niet tot het verboden, integendeel: het wordt aanbevolen om het te eten voor zwangere vrouwen. Doe het gewoon niet elke dag. 300 - 400 g fruit 2-3 keer per maand - zo krijgt het lichaam van de toekomstige moeder de nodige vitamines die in de pomelo zitten.

Wat is nuttig fruit voor zwangere vrouwen:

 • verhoogt de immuniteit
 • is een middel om verkoudheid te voorkomen,
 • vermindert de druk
 • draagt ​​bij tot de normale ontwikkeling van de foetus (foliumzuur, kalium en calcium - belangrijke bouwmaterialen van het hersen- en botsysteem van het kind),
 • verbetert de prestaties
 • voldoet aan de behoefte van het lichaam aan vocht, lest dorst,
 • verbetert de spijsvertering, versnelt metabolische processen,
 • voorkomt de accumulatie van extra kilo's,
 • is een antidepressivum, verbetert de gemoedstoestand,
 • maakt de vaten elastisch, voorkomt de vorming van bloedstolsels.

Artsen adviseren om een ​​behandeling met pomelo te ondergaan, als de aanstaande moeder vaak constipatie, verhoogde bloeddruk of verhoogde paniekaanvallen, depressie heeft. Het is belangrijk om de aangegeven dosering te volgen, zodat de pomelo geen allergische reactie veroorzaakt.

Traditionele genezers bieden verschillende toepassingen voor de vrucht:

 1. Om het hart te versterken en de pols te normaliseren, eet je dagelijks 2 plakjes van de foetus op een lege maag.
 2. Spoelen (100 g sap per 100 g warm water) helpt bij keelpijn.
 3. Ontsteking van de huid zal een kompres van gemalen schilpomelo's verlichten.
 4. Vergemakkelijkt de terugtrekking van sputum met een droog hoestsap. Het moet worden verwarmd tot 37-40 graden.
 5. Vermindert cholesterolpulp, geschild van de film.
 6. Verbetert de structuur van het glas sap van de haar- en huidconditie, dronken voor het slapen gaan.
 7. Verwijdert gifstoffen uit het lichaam, voorkomt verstopping sap pomelo. Drink 3 keer per dag 100 g voor de maaltijd.

Als er geen contra-indicaties zijn, zal behandeling met sheddok-sap en pulp de gezondheid aanzienlijk verbeteren, de immuniteit verhogen.

Wat kan worden bereid van sheddok:

 • salades (fruit, met kip, zeevruchten),
 • marmelade,
 • rijke producten (pulp - als vulling),
 • saus voor vlees- en visgerechten,
 • schil jam,
 • geglaceerde pomelo,
 • aromatisch additief voor dranken uit de gedroogde en gemalen schil.

Om de lichte bitterheid van de vrucht te verwijderen, moet de pomelo-pulp grondig worden gereinigd voordat deze wordt gebakken.

Het eten voor gewichtsverlies

Voedingsdeskundigen adviseren vastendagen met pomelo. De vrucht is immers caloriearm, maar tegelijkertijd voedzaam, helpt honger te overwinnen. Mensen die zwaarlijvig zijn, kunnen 10-15 kg verliezen met behulp van een tweewekelijkse dieetcursus.

Fruit breekt snel vetten af, verwijdert gifstoffen, verzadigt het lichaam met vitamines en micro-elementen. Deze eigenschappen vormen de perfecte combinatie voor een dieetproduct.

Samen met sheddock kunt u kippenvlees (gestoomd of gebakken), groenten (gestoofd, vers), granen en fruit met een laag fructose-gehalte gebruiken. Het is belangrijk om voldoende water te drinken (minimaal 2 liter per dag).

Je kunt niet langer dan twee weken op dieet gaan. Dit is een gevaarlijke ontwikkeling van aandoeningen in het lichaam.

Genezende recepten:

 1. Tonic van versgeperste pomelo sap verfrist de huid, elimineert olieachtige glans. Het is noodzakelijk om het gezicht met een dergelijk hulpmiddel te vegen in de ochtend en voor het slapen gaan. Voor een droge huid, verdun het sap met water (1: 1), voor olieachtig gebruik in zuivere vorm.
 2. Een voedzaam masker van gehakte vruchtvlees (100 g), honing (1 theel.) En citroensap (1 theel.) Helpt de huid te herstellen. Pas toe vóór het naar bed gaan, vermijd gebieden rond de ogen en in de buurt van de lippen. Laat het 15-20 minuten intrekken, spoel af met warm water of groene thee.
 3. Oplossing voor een vette huid verwijdert onaangenaam glansoppervlak. Het masker bevat gehakte sheddokpulp (50 g), kefir (10 g). Knijp in het mengsel, veeg de huid met sap. Wanneer het opdroogt, doet u pap op het gezicht. Wacht 10-15 minuten, spoel af met water.
 4. Om de nagelhuid geschikt pomelo te versterken. Het is noodzakelijk om de cuticula en plaat 1-2 keer per week schoon te vegen.

Regelmatig gebruik van het fruit in cosmetische ingrepen zal de conditie van de huid en nagels verbeteren.

Je kunt geen fruit eten of je moet de hoeveelheid ervan in het dieet verminderen in de aanwezigheid van dergelijke ziekten:

 • allergische reacties (uitslag, jeuk, zwelling, verstikking),
 • verhoogde zuurgraad van de maag, ulceratieve pathologie, zuurbranden,
 • colitis in de acute fase,
 • diabetes, hepatitis, nefritis.

Zelfs als er geen contra-indicaties zijn, eet dan niet te vaak fruit. Het overschrijden van de aanbevolen dosis veroorzaakt onaangename symptomen in de vorm van maagaandoeningen.

Let bij het kiezen op de volgende kenmerken:

 1. Gewicht. De rijpe vrucht zal zwaar, sappig en het onrijpe licht zijn, met een dikke schil.
 2. Verschijning. Briljante gladde schil van monochrome kleur is een ideale variant van smakelijke pomelo.
 3. Elasticiteit. Een rijp fruit zal niet te zacht zijn als de huid een beetje wordt ingedrukt als erop wordt gedrukt.
 4. Geur. Rijp fruit heeft een rijk citrusaroma. In de winkels wordt pomelo verkocht in een luchtdichte film. Door dit criterium is het moeilijk om de rijpheid van de foetus te bepalen.
 5. Kleur. Een uniforme lichtgroene, gele of roze tint geeft de rijpheid van het fruit aan. Als een van de zijden een groene vlek heeft, is de vrucht niet rijp. Donkere vlekken op de pomelo zeggen dat de vrucht begint te verslechteren.

Opgeslagen voor maximaal een maand op kamertemperatuur. Ongebruikt, schoongemaakt pulp moet in de koelkast worden gedaan en 2-3 dagen worden gegeten, anders zal het bederven.

Pomelo in het dieet geeft het lichaam het nodige aanbod aan vitamines en mineralen, versterkt het immuunsysteem en helpt bij het voorkomen van verschillende ziekten.

verschijning

In China - het thuisland van pomelo - zijn de voordelen en schade al lang bekend. Uiterlijk lijkt het op een grapefruit of een enorme sinaasappel. De kleur van de huid kan variëren van lichtgroen tot fel oranje. De vorm van de vrucht kan rond of peervormig zijn. Zijn huid is dik, het vlees is niet erg sappig en zoet met een lichte hint van bitterheid. Het binnenste gedeelte kan een kleur hebben variërend van witgroen tot roodachtig oranje. Het gewicht van het product in de schappen van onze winkels kan een kilo bereiken. Op tropische bomen kun je vruchten tot 10 kg vinden.

Van de citrusvariëteiten is deze vrucht de grootste in grootte. Het voordeel ten opzichte van alle andere is dat het lang is opgeslagen. Op kamertemperatuur kan het ongeveer een maand liggen, in de koelkast - langer.

Andere stoffen die deel uitmaken van

Deze vrucht is onvervangbaar, niet alleen omdat het een grote hoeveelheid vitaminen bevat. Het bevat stoffen die limonoïden worden genoemd. Они помогают остановить процесс деления онкологических клеток. Поэтому данный продукт может помочь в борьбе с раковыми заболеваниями. Если употреблять этот фрукт летом, содержащиеся в нем антиоксиданты позволят сохранить молодость кожи и защитить ее от вредного воздействия ультрафиолета.

Een grote hoeveelheid vezels in de pulp heeft een gunstig effect op de darmen en de maag. Een "film", die we vaak niet gebruiken voor voedsel, kan een uitstekende darmreiniger zijn. Hun effecten zijn vergelijkbaar met die van zemelen.

Handig product voor diegenen die last hebben van een lage zuurgraad van de maag. Vanwege het natuurlijke zuurgehalte, helpt het de productie van enzymen te versnellen. In tropische landen wordt het samen met vlees of vis gebruikt om de spijsvertering te versnellen. Pamela-fruit - de voordelen en schade zijn niet vergelijkbaar. De schade veroorzaakt door het gebruik van dit fruit in voedsel, conditioneel in vergelijking met het voordeel en wordt bepaald door de hoeveelheid gegeten voedsel.

Een ander nuttig kenmerk is het lage caloriegehalte van de vrucht. Door zijn samenstelling, zal dit product een perfecte aanvulling zijn op elk dieet. 100 gram van zijn pulp bevat slechts 39 kcal. Lipolytische enzymniveaus helpen het gewicht efficiënter te verminderen.

Niet alleen vruchtvlees is nuttig, maar ook andere delen ervan. De schil helpt door het hoge gehalte aan essentiële oliën de huid te versterken en te versterken. Een afkooksel van de bladeren van de boom helpt maagzweren voorkomen.

Het gebruik van het product helpt bij de behandeling van atherosclerose, hypertensie, astma, draagt ​​bij aan de verzadiging van foliumzuur, noodzakelijk tijdens de zwangerschap. Bij regelmatig gebruik neemt de prestatie toe en neemt de vitaliteit toe.

Harm fruit

Pamela: de voordelen en schade - welke kwaliteiten meer? Al deze positieve eigenschappen zijn alleen vreemd aan volledig rijpe vruchten. Om het gebruik van een nutteloos product te vermijden, moet u de regels van uw keuze kennen. Pomelo zou een beetje zacht moeten zijn, huid glanzend. De geur van het fruit moet aangenaam zijn. Als er een keuze is, is het beter om zwaardere middelgrote vruchten te nemen. Ze zullen meer pulp hebben.

Deze vrucht kan alleen een negatief effect hebben op de gezondheid in geval van een allergie voor citrusvruchten. Ook moet je je niet laten meeslepen door exotische mensen die lijden aan maag- en darmaandoeningen, colitis, hepatitis en nefritis in de acute fase. Bij gebruik in grote hoeveelheden is een laxerend effect mogelijk. Bij mensen met een verhoogde zuurgraad van de maag kan overmatige consumptie van fruit maagzuur veroorzaken.

Er is een mening dat exotisch fruit dat uit verre landen wordt meegenomen schadelijk kan zijn. Het moet gezegd worden dat het product voor gebruik grondig moet worden gewassen en wees niet bang om het op te eten. Het is raadzaam om aankopen te doen in een vertrouwde winkel waar producten worden gecontroleerd.

Het voordeel en de schade van Pamela is een betwistbaar punt. Alles is goed met mate. Bij matiging wordt maximaal voordeel behaald en wordt schade tot een minimum beperkt.

Pomelo-hybride of niet

Veel mensen beschouwen pompelmelo grapefruit, gewoon heel groot, maar dit is een aparte groep van citrusvruchten. Pomelo is geen hybride, volledig onafhankelijke vrucht, die aan populariteit wint.

Wintergroene boom, hoogte van 15 meter, geeft het hele jaar door een oogst. Citrus heeft een dikke dichte huid van vier centimeter, geschilderd in lichtgroene, gele, roze kleur. Het weegt van één kilogram tot zes tot tien kilogram.

 • Rode pomelo. Dit soort fruit met een aangename bitterheid, rood vlees, zurige smaak, ovale vorm, lijkt op een kleine grapefruit, een korst van groenachtige kleur. Door een pomelo te kruisen met een sinaasappel, wordt grapefruit verkregen.
 • Pink. Een vrucht van dit type heeft een sappige, roze kleur, zoetige smaak.
 • White. Fruit bereikt indrukwekkende grootte. De vorm van een peer, wit vlees, zoet.

Hoeveel calorieën in pomelo

In pomelo is het caloriegehalte niet groot, per 100 gram vruchtvlees - 31 - 32 kilocalorieën, 35 - samen met de schil.

Calorieën in pomelo als fruit:

 • Een kopje vruchtvlees bevat 70 calorieën.
 • wanneer toegevoegd aan citrus salade, heb je 29 calorieën per portie,
 • met dagelijkse consumptie van 160 gram - 50.

In China wordt het gebruikt bij de bereiding van desserts, waardoor het caloriegehalte van gerechten wordt verlaagd. In gebak, gebak ook gedroogde huid wordt gebruikt, als smaakstof.

Maak het in Engeland marmelade. Vanwege de lage energiewaarde is pomelo een goed alternatief voor dure, vette desserts.

Samenstelling van het product

Wat is de samenstelling van pomelo-fruit?

De vrucht is goed beschermd. Schil pomelo 2-4 centimeter dik, heeft een aangenaam aroma, zijn bioflavonoïden, essentiële oliën. Onder de schil van de vrucht bevindt zich een witte poreuze schil, waarin zich 10 - 11 grote kruidnagelen bevinden.

100 gram van het product bevat:

 • Eiwit - 0,8-1,0 gr.
 • Vet - 0 gr.
 • Koolhydraten - 9,0 - 9,8 gram.
 • Voedingsvezels - 2 gr.
 • Water - 90 gr.

De energieverhouding van BZHU - 7/2/92.

Naast de basissamenstelling in de vrucht zijn micro- en macronutriënten: kalium, fosfor, ijzer, magnesium, calcium, koper, mangaan, zink.

Het beïnvloedt met zijn multivitaminencomplex: een grote hoeveelheid ascorbinezuur, vitamine B12 (cyanocobalamine), B2 (riboflavine), B6, (pyridoxine), B1 (thiamine), B9 (foliumzuur).

Daarnaast zijn er glycoside, limonine, pectine, lipase (een enzym dat vetten afbreekt). Hoewel de energiewaarde van de pamela klein is, is het in veel opzichten een uniek product.

Er zit suiker in het product, maar tegelijkertijd kan het worden gegeten door diabetici. Wat is het geheim van dit product?

Wat is nuttige pomelo

De vrucht is nuttig voor mensen die lijden aan hart- en vaatziekten. Regelmatig gebruik versterkt de wanden van de hartspier, vermindert het risico op een hartinfarct, verbetert de samentrekkende activiteit van het hart.

De aanwezigheid van vitaminen, waaronder ascorbinezuur, verbetert de elasticiteit van bloedvaten, normaliseert de bloeddruk, verhoogt de immuniteit, helpt virale luchtweginfecties bestrijden.

Calcium versterkt botten, normaliseert het zenuwstelsel, verlicht depressie en vermoeidheid.

Verbetert de hersenfunctie door de aanwezigheid van fosfor.

Vanwege de eigenschappen van pomelofruit, elimineert het cholesterolplaques, verbetert de bloedcirculatie.

Sheddok wordt gebruikt om de ontwikkeling van kanker te voorkomen, omdat limonoïden de deling van kankercellen remmen. Amerikaanse wetenschappers hebben gemerkt dat bij constant gebruik van de pulp er een meer uitgesproken effect was dan bij het innemen van medicijnen.

Het metabolisme versnelt, daarom wordt het dieet inclusief het gebruikt bij gewichtsverlies. Bevordert een snelle afbraak van eiwitten en vetten.

Tijdens aanzienlijke fysieke inspanningen, omdat het een golf van energie geeft.

Het wordt gebruikt voor astma, langdurige hoest en neiging tot oedeem.

Kenmerken, nuttige eigenschappen, de samenstelling van de vrucht kan het gebruiken als middel tegen atherosclerose.

Wat is nuttig voor vrouwen

De voordelen van pomelo voor vrouwen zijn echt enorm. Bioflavonoïden in de schil van pomelo hebben een positief effect op de hormonen van het zwakkere geslacht en normaliseren de hoeveelheid oestrogeen.

Als er geen allergie is voor citrusvruchten, kan het product worden gebruikt door zwangere vrouwen, vermindert het de manifestaties van toxicose, helpt het beschermen tegen paniek voor de geboorte. Foliumzuur (nodig in de eerste weken van de zwangerschap) helpt om de placenta, foetaal weefsel, goed te vormen. In de laatste maanden van de zwangerschap hebben vrouwen meer dorst. Het gebruik van sap in een kleine hoeveelheid zal helpen om dit probleem aan te pakken, waardoor het volume van de geconsumeerde vloeistof zal afnemen. Het zal redden van oedeem.

Het is belangrijk voor vrouwen op elke leeftijd om mooi en jeugdig te zijn. Problemen met de ontlasting hebben direct invloed op de huid, dus het eten van vruchtvlees (dat vezels bevat) helpt de darmen te reinigen van gifstoffen. De huid wordt glad, fluweelachtig.

Vitaminen, mineralen, die zijn opgenomen in de samenstelling van de pompelmus, helpen de haarwortels te versterken, ze mooi en gezond te maken.

Wat is nuttig voor mannen

Nuttig fruit voor mannen.

Het gebruik van pomelo verhoogt de seksuele activiteit, is een uitstekende afrodisiacum. Wetenschappers hebben bewezen een gunstig effect op het proces van spermatogenese bij mannen.

In Aziatische landen wordt aangenomen dat als een man een sheddok als een geschenk ontvangt, hij levensverwachting en mannelijke macht wil. Dankzij vitamine C worden de bloedvaten versterkt, de doorbloeding van de bekkenorganen verbeterd, het heeft een gunstig effect op de intieme functie, het wordt gebruikt als een middel voor potentie.

Het is de moeite waard om te onthouden, de pulp vermindert de vergiftigingssymptomen, dus het kan nuttig zijn om een ​​kater te bestrijden na een goede maaltijd.

Pomelo, wat schaadt de gezondheid

Zoals u kunt zien, zijn de voordelen van het gebruik van dit citrusproduct geweldig, maar de schade aan de pomelo kan ook worden veroorzaakt.

Contra-indicaties bij het gebruik van pomelo:

 • Absoluut niet diegenen die allergisch zijn voor citrus.
 • Met de exacerbatie van maagzweren en darmzweren.
 • Met de bestaande ziekten: colitis, hepatitis, nefritis, urolithiasis, verhoogde zuurgraad tijdens gastritis.

Aangezien het gebruik schadelijk kan zijn voor de menselijke gezondheid, moet u een arts raadplegen als u het in uw geval kunt eten.

Hoe pomelo te eten

Goed geconsumeerd fruit moet in kleine porties zijn, vooral als u een beginner bent. Ondanks het feit dat we weten hoe het smaakt (zoet, aangenaam), hoef je niet de hele vrucht per keer te eten, verdeeld in 4-5 recepties.

Je kunt het eten als een apart gerecht, of als onderdeel van salades, het decoreren van zijn cakes met taartdecoraties, cakes.

Tot slot zou ik willen zeggen, als je dit exotisch in de winkel zag, aarzel dan niet om het te kopen, want als je het eenmaal probeert, is het onmogelijk om te weigeren.

Conclusie: eet gezond voedsel, breid uw dagelijkse voeding uit, maar er moet een maatstaf zijn in alles. Zegene jou!

Regels voor de selectie, opslag en gebruik van Pamela

Wanneer je een vrucht kiest, moet je aandacht besteden aan een paar punten, dan kun je een smakelijk, vers en kwalitatief fruit krijgen:

 1. De schil moet glad, glanzend zijn, zonder deuken en vlekken. De kleur is uniform, maar niet erg helder.
 2. Het is goed als de huid dik is, maar niet stevig, maar uitsteekt onder de vingers. Als de pamela erg zacht is, begint deze binnenin te verslechteren. Als het oppervlak stevig is, is het product nog niet gerijpt en zal het hoogst waarschijnlijk niet meer rijpen.
 3. Het rijpe fruit zou een aangename citrusgeur moeten hebben. Neem geen producten die zijn verpakt in huishoudfolie. Fabrikanten doen dit om de probleemindicatoren te verbergen en de houdbaarheid van producten te verlengen. Na het verwijderen van de schaal kan het product binnen enkele dagen of zelfs uren verslechteren.
 4. De ideale vrucht is klein maar zwaar. Dit geeft de sappigheid en dunnere huid aan.

Pomelo kan vers worden gegeten. Om dit te doen, volstaat het om de schil van het oppervlak te verwijderen, wat veel gemakkelijker is dan in het geval van een sinaasappel of grapefruit. Na de ontdekking van sappige plakjes moet je de film van ze verwijderen, het blijft om het zachte vlees te eten. Daarnaast worden verschillende conserven, gekonfijt fruit, marmelade, jam bereid met Pamela. Daarnaast zijn er recepten waarbij de vruchtvlees wordt gebruikt als het belangrijkste ingrediënt in originele salades.

Als de vrucht niet-geschild is, kan deze ongeveer 2-3 weken in het warme compartiment van de koelkast of op kamertemperatuur worden bewaard (afhankelijk van de mate van rijpheid en oogsttijd). Gezuiverde pulp moet alleen in de koelkast worden bewaard. Het moet binnen 2-3 dagen worden gegeten.

Enkele originele pomelo-recepten

De inwoners van Thailand en de Filippijnen gebruiken Pamela niet alleen als dessert, maar ook als tussendoortje. Om dit te doen, is het gearomatiseerd met chili, suiker, zout of gemalen peper. En je kunt ook mals pulp zetten op een van deze eenvoudige salades:

 • Meng 200 g fruitpulp gedemonteerd in zaden, geplette en geroosterde knoflook, fijngehakte ui, enkele muntblaadjes en 100 g gekookte garnalen. Breng op smaak met zout, vissaus en limoensap. Geserveerd in de schilhelften van pomelo.
 • Meng de pulp van 1 vrucht, komkommer, ui, wortel, verse munt en 50 g geroosterde pinda's. Alle ingrediënten zijn fijngemalen, ze moeten ongeveer even groot zijn, zodat de salade een uniforme textuur heeft. Vul het allemaal met vissaus, limoensap, suiker en gehakte knoflook, gebakken in een pan zonder olie.

Na het reinigen en eten van Pamela's, gooi de korstjes niet weg. Hiervan kun je een helende extract maken. Het kan zich ontdoen van stomatitis, wratten, huidziekten, tekenen van psoriasis en manifestaties van schimmelinfecties.

Bekijk de video: How to open and eat Pomelo (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send