Kruidige en medicinale kruiden

Maagdenpalm - geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties

Pin
Send
Share
Send
Send


De kleine maagdenpalm behoort tot de familie Kutrov. In de mensen kan het gekend zijn als klimop, graf, kistgras, noesjka, povy, kreschatik. Dankzij heldere, mooie blauwe bloemen wordt deze plant soms in voortuinen of in moestuinen geplant. Maar wat is interessant als de maagdenpalm klein is? Gebruik, contra-indicaties en recepten met deze plant worden in dit artikel beschreven.

Fabriek beschrijving

Maagdenpalm is een meerjarige altijdgroene struik. Hij kan in de hoogte groeien tot 35 cm .De wortels zijn dun, tot 70 cm lang.De stelen van de plant zijn van twee soorten: kruipend en verticaal. Het eerste type is niet-dragende, uitgerekt met anderhalve meter en geroot. De verticale stengels groeien 20 cm naar boven toe, de bladeren zijn kort en sluiten de hele winter. In vorm zijn ze langwerpig-elliptisch, 3-5 cm lang, van bovenaf donker, groen, iets lichter onderaan, grijsgroen, glanzend. De bladeren worden verzameld in kransen van 3 stuks.

Bloemen zijn donkerblauw en donkerblauw kleuren, hun diameter is 2-3 cm. Op de pedicels bevinden zich een voor een. De vrucht van de plant bestaat uit twee gebogen blaadjes tot 8 cm met bruine zaden. Vinca bloeit in mei en juni. Fruitrijping begint in juni.

Deze plant trok in de oudheid de aandacht van de mens en werd als een medicijn beschouwd vanwege het feit dat hem magische kracht werd toegeschreven. Maar al in de 18e eeuw leerden ze het te gebruiken als een kalmerende en hypotensieve drug. Hoewel artsen op dat moment actief maagdenpalm gebruikten, werden de therapeutische eigenschappen en contra-indicaties niet volledig bestudeerd.

Waar groeit

Deze plant houdt van de steppehellingen, de randen van loofbossen, houtkap en de ruimte tussen struiken. Maagdenpalm is wijdverspreid in het Europese deel van Rusland, Oekraïne, de Krim, Moldavië, Wit-Rusland, de Baltische staten, in de Kaukasus en in Klein-Azië. Verdeeld door wortels, waardoor de struik en het zaad worden gedeeld. In de zorg van de plant pretentieloos, tolereert normaal schaduw. Tegenwoordig wordt maagdenpalm vaak geplant als sierplant in bloembedden, parken of begraafplaatsen. In de koude winter kan het iets vriezen, maar in de zomer zal het zeker herstellen. Hoewel velen maagdenpalm in het bos of in de stralen hebben zien bloeien, zijn de gunstige eigenschappen van de chemische samenstelling van deze plant niet bekend bij veel mensen.

De samenstelling van de plant

In het verleden werd deze struik alleen voor bepaalde ziekten gebruikt. Jaren later werd aanvullend onderzoek uitgevoerd, waarbij bleek welke gezondheidsgebieden de maagdenpalm kunnen beïnvloeden. Geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties zijn afhankelijk van de chemische samenstelling. Het gras bevat meer dan 20 alkaloïden, waaronder die met oncolytische werking, dit zijn Minorin, Devincan, Isomaidin, Reserpine, Aymalicin, Pubescin, Vinin en anderen. De samenstelling is appelzuur, azijnzuur, ascorbinezuur, barnsteenzuur. Het bevat ook rutine, caroteen, flavonoïden, minerale zouten, pectine, triterpene saponinen, glycosiden, fytosteropes en tannines.

Geneeskrachtige eigenschappen

Gezien de rijke chemische samenstelling, die maagdenpalm, geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties heeft op de volgende gebieden. De plant kan worden gebruikt als:

 • wondgenezing
 • hemostatische (verbetert de contractiele functie van de baarmoederspieren),
 • hypotensief (verwijdt de bloedvaten en verlaagt de vasculaire tonus, waardoor de druk wordt verminderd),
 • kalmerend (Vincamine-alkaloïde beïnvloedt het zenuwstelsel, kalmeert het),
 • bloedreiniging
 • samentrekkend (de plant heeft een remmend effect op de pathogene flora),
 • laxerend (verhoogt de spierontspanning van de dunne darm,
 • versterkend (verbetert metabolische processen).

Het is vermeldenswaard dat maagdenpalm roze is rijk aan alkaloïden, die antitumor effecten hebben, ze hebben een schadelijk effect op kankercellen.

Gebruik in de traditionele geneeskunde

Traditionele genezers gebruiken in hun recepten vaak maagdenpalm. Geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties van deze plant laten het gebruik toe voor verschillende kwalen. Het heeft dus een gunstig effect op migraine, duizeligheid, koorts, scheurbuik, kiespijn, slechte adem, enteritis, maagpijn, diarree en koliek. Ook maagdenpalm is nuttig bij de behandeling van bronchitis, tuberculose en verkoudheid. Het kan worden toegediend aan mensen met hypertensie. De plant wordt vaak gebruikt voor vrouwelijke bela en seksuele zwakte bij mannen.

Maagdenpalm wordt uitwendig gebruikt als bloedingen van neus, baarmoeder, longen of aambeien voorkomen. Als zich een ontsteking heeft ontwikkeld in de mondholte of een kiespijn is ontstaan, worden spoelen voorgeschreven. Lotions helpen als uitslag, jeuk, wenend eczeem of wonden optreden.

Hoe een plant te koken

U kunt zelfstandig assembleren en voorbereiden op verdere behandeling van kleine maagdenpalm. Medicinale eigenschappen, recepten van traditionele geneeskunde werden door de jaren heen verzameld. Hieronder enkele tips voor het bereiden van een eigen maagdenpalmedicijn:

 • Hypertensie. Kook een lepel gehakte blaadjes in 200 ml water gedurende 20 minuten. Neem 4 keer per dag gefilterd beslag voor ¼ kopje.
 • Verkoudheid, darmaandoeningen, koorts zoals hemostase, wonden, huiduitslag en mondspoelingen. Verpletterd schiet en laat 2 eetl. lepel om onder te dompelen in 300 ml kokend water. Kook nog 15 minuten en wacht vervolgens nog een uur tot de agent infundeert. Neem 100 ml, drie keer per dag. Maak van deze bouillon kompressen en spoelen.
 • Bij het verlagen van de seksuele toon. Tinctuur voorbereiden op wodka of alcohol (250 ml). 20 g bloemen en kruiden worden gedompeld in alcohol. Breng aan de kook en zet apart om af te koelen. Neem 8 druppels 's morgens en' s nachts gedurende 4 dagen. Daarna twee dagen pauze. Dit schema wordt slechts drie keer herhaald.
 • Dermatitis. Schep het gras in een thermoskan en giet kokend water. Gaas gaas en maak het omhullen van de getroffen gebieden met gekoelde, gefilterde infusie.
 • Hoofdpijn, neusbloedingen, hoest, eczeem en huiduitslag. Bereid tinctuur op alcohol voor en neem het.
 • Allergische diathese. Tien verse bladeren om te malen en te mengen met een lepel gesmolten boter. Verwarm het mengsel en zet het gedurende 20 minuten opzij. Zeef de massa van ingewreven probleemgebieden van de huid.
 • Interne bloeding. Het is geschikt voor jeukende dermatitis en het wassen van wonden. Gras en bloemen (30 g) moeten worden gedompeld in kokend water en op stoom worden gezet met het deksel gedurende 10 minuten gesloten. Zeef het reeds afgekoelde afkooksel. Drie keer per dag een half glas drinken.
 • Hoofdpijn. 20 gram planten (bladeren) dringt aan op 100 ml alcohol. Het medicijn is klaar voor gebruik op de 10e dag. Neem driemaal daags vóór de maaltijd, vijf druppels. Als de verstoringen worden veroorzaakt door een vernauwing van de bloedvaten in de hersenen, is het in dit geval niet overbodig om zo'n nuttige plant als de maagdenpalm op uw site te planten.

waarschuwingen

Maagdenpalm mag alleen gebruiken na een gesprek met een huisarts. Deze indicatie is vooral relevant als het geneesmiddel via de mond wordt toegediend. Maagdenpalm is een giftige plant, een overdosis is onaanvaardbaar, omdat het het werk van het hart kan onderdrukken, in sommige gevallen kan een dergelijke behandeling leiden tot een hartstilstand. Niet gebruiken voor de behandeling van bradycardie, borstvoeding en zwangerschap.

Verzamelen en oogsten

In dit artikel werd aandacht besteed aan hoe maagdenpalm kan helpen (medicinale eigenschappen, toepassing en waarschuwingen werden overwogen). Daarom kunt u deze plant zelf voorbereiden, zodat deze nuttige verzameling altijd in de verbanddoos zit. Bloemen, bladeren en stelen worden geoogst in mei en juni, wanneer de maagdenpalm bloeit. Wortels kunnen er niet uit. Grondstoffen worden op een geventileerde plaats aangelegd en gedurende de week gedroogd. Omdat de plant giftig is, wordt hij gedroogd op die plaatsen waar geen persoon is.

Genezingssamenstelling

De samenstelling van dwergheesters bevat veel belangrijke zuren: barnsteenzuur, ursoline en appelzuur. Het is rijk aan vitamine C, eiwitten en tannines. Er zijn meer dan 20 soorten alkaloïden die het ontstaan ​​van kanker voorkomen.

Het effect van glycosiden op het hart is positief. Het is bedoeld als een behandeling voor atriale fibrillatie met behulp van onconventionele methoden. Pectine in zijn samenstelling elimineert het lichaam van vergiften en verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed.

Plant gebruik:

 • Om de vaten van de hersenen en het hart uit te breiden.
 • Om de baarmoeder te verminderen.
 • Elimineer darmkrampen.
 • Gebruikt als pijnstiller.
 • Voor de behandeling van bronchiale inflammatie.
 • Voor het wegwerken van hoofdpijn, warmte, onaangenaam aroma van RT.
 • Behandelt impotentie.
 • Therapie van diabetes.
 • Bloeden stoppen.

De helende eigenschappen van de medicinale struik zijn als volgt:

 • Het levert zuurstof aan de hersenen.
 • Verhoogt de werking van het hart.
 • Stemmende aderen.
 • Elimineert spierspasmen van de slagaders.
 • Weerstaat bacteriën.
 • Voorkomt diarree.
 • Het heeft een diuretisch effect.

Maagdenpalm wordt gebruikt voor de behandeling van ziekten van de organen van het gezichtsvermogen, met name als er vasculaire spasmen of stoornissen van de bloedsomloop in het netvlies.

De plant geneest perfect aandoeningen van de wervelkolom, kinderneuritis van de aangezichtszenuw, regenereert de hersenfunctie na verwondingen en ziektes. Onder de kwalen die worden beïnvloed door deze genezende plant zijn: gehoorverlies, loopneus, myeloom, leukemie, tachycardie en vele andere ziekten.

Veel ernstige ziekten worden genezen met op vinca gebaseerde producten. Met behulp van een infuus bereid uit deze semi-struik, is het mogelijk om de conditie van het gezicht te verbeteren, de elasticiteit en zachtheid van de huid te herstellen.

Hoe het correct voor te bereiden

Voor genezingsdoeleinden wordt de plant geoogst aan het begin van de zomer, tijdens de periode van snelle bloei en vruchtvorming. Oogst bloemen, bladeren en plantstelen. De processen moeten worden gesneden, en niet graven met de wortels, anders zal de plant sterven.

Grondstoffen worden gedroogd onder natuurlijke omstandigheden. Het is het beste om het op het gaas te leggen en op het gazon te leggen. Hij droogt ongeveer een week bij helder weer. Als het buiten regent, moet je de grondstoffen naar het huis brengen, naar een plek die goed geventileerd is.

Gekookte grondstoffen hebben geen geur en bitterheid. Het wordt in een glazen pot geplaatst en gedurende twee jaar bewaard. Bij het oogsten moeten we niet vergeten dat de plant erg giftig is, dus je moet heel voorzichtig zijn.

Gebruik in alternatieve geneeskunde

Recepten gebruiken maagdenpalm grote verscheidenheid. Hier zijn enkele van hen:

 1. Bloedingen stoppen en huidaandoeningen behandelen. Om de therapie uit te voeren, is het noodzakelijk om de infusie te bereiden: 30 g van de plant, samen met de bloeiwijzen, wordt gegoten met een glas kokend water en zet de container gedurende 10 minuten in een waterbad. Zodra de samenstelling is afgekoeld, wordt het gefilterd en worden er driemaal per dag 0,5 kopjes dronken. Ditzelfde veegt af met beschadiging of roodheid van de huid.
 2. Samenstelling voor de behandeling van ziek tandvlees. Voor het spoelen van de mond wordt de plant gekookt in wijn of melk. Hiervoor wordt een eetlepel gras met 0,5 liter water gegoten en gedurende 10 minuten aan de kook gebracht, daarna nog eens 20 minuten. Zodra de samenstelling was gefilterd, werd de maagdenpalm geperst en uitgegoten met wijn of melk, zodat de infusiecirkel eruit zou komen.
 3. Voor de behandeling van zweren op de huid. Schep de planten in een glas heet water. Sta er ongeveer 5 minuten bij, laat het dan afkoelen en filter. De resulterende infusie smeert de pus op de huid.
 4. Voor de behandeling van mannelijke impotentie. Om de tinctuur te bereiden, neem je 100 g kruiden, giet je een fles wodka en laat je 2 weken brouwen, en roer je regelmatig. Neem 5 druppels gemengd met een lepel stromend water, twee keer per dag, bij voorkeur 's morgens en' s nachts. De duur van de behandeling blijft 4 dagen, wacht dan 2 dagen en ga door met de behandeling. Alles wat je nodig hebt om door drie therapieën te gaan.
 5. Infusie van kanker. Het vergt 50 gram plantenbloemen en een fles wodka. Grondstoffen worden met alcohol gegoten en staan ​​een week op een warme donkere plaats. De capaciteit wordt voortdurend geschud. Vervolgens wordt de infusie gereinigd en neem 7 druppels voor elke maaltijd. Infusie moet worden weggespoeld met water.
 6. Voor leukemie en lymfatische leukemie de volgende tinctuur helpt: giet een lepel kruiden met een glas heet water en laat het 20 minuten in een gesloten bak staan. Neem drie keer per dag op een lepel voor een maaltijd.
 7. Infusie van formaties op de huid. Voor de bereiding van kookzwammen met een inhoud van 0,5 liter giet de grondstof bij ¾ en giet een fles wodka. De capaciteit verstopt zich en wordt 10 dagen op een donkere plaats bewaard. De resulterende samenstelling wordt driemaal daags behandeld.
 8. Uit de diathese van kinderen. Gebruik voor de behandeling van deze ziekte een op planten gebaseerde genezende zalfzalf. Een eetlepel boter moet worden gesmolten en voeg 9 geplette maagdenpalm bladeren. De samenstelling wordt opnieuw verwarmd, 15 minuten afgekoeld. en schoon. Zalf smeert rode vlekken op de huid van het kind.
 9. Remedie voor tonsillitis. Als er problemen zijn met het strottenhoofd, zal de maagdenpalm-gebaseerde tinctuur in een korte tijd hen verlichten en ook een dergelijke ziekte genezen als een zere keel. Je hebt een eetlepel bladplanten en een kopje water nodig. Alles wat je nodig hebt om te mixen, het vuur aan te doen en gedurende 20 minuten te laten koken. Vervolgens wordt de samenstelling gekoeld en aangedrukt, gefilterd. Voeg warm gekookt water toe om een ​​vol glas te maken. Tinctuur streling strottenhoofd drie keer per dag.
 10. Bloedarmoede. Infusie voor bloedarmoede wordt bereid uit het gebladerte en de bloemen van de plant. 3 eetlepels droge grondstoffen giet een kopje water en meng goed. Neem zes keer per dag een lepel.
 11. Om de potentie te vergroten. Infusie op maagdenpalm wordt gebruikt om het mannelijk vermogen te vergroten. Lepel gehakte bladeren goten een kwart liter water. Laat 10 minuten koken en laat gedurende de dag op een donkere plek trekken. Vervolgens wordt de samenstelling twee keer per dag, een kwartier voor de maaltijd, in een lepel schoongemaakt en geconsumeerd.
 12. Van hypertensie. 2 eetlepels fijngesneden bladeren giet 0,5 liter warm, gekookt water en laat het ongeveer 10 minuten koken op het vuur. Vervolgens wordt het reservoir gekoeld en gereinigd. Gebruik een derde van de kop drie keer per dag voor de maaltijd.
 13. Met een epileptische aanval. Gebruik voor de behandeling van deze ernstige ziekte het gebladerte en de bloemen van de maagdenpalm in de vorm van infusen, thee, tinctuur. Lepel droge grondstof wordt gegoten met een kop heet water. De capaciteit is gewikkeld in een deken en twee uur aangedrongen. Vervolgens wordt de infusie drie keer per dag 2 eetlepels schoongemaakt en geconsumeerd.
 14. Met bloeden van de baarmoeder. Het is noodzakelijk om een ​​helende bouillon te bereiden, hiervoor worden 3 eetlepels grondstoffen met een glas water gegoten en op het vuur gezet. De rest wordt in een kooktoestand gebracht, uit de kachel gehaald, verstopt in een deken en 2 uur aangedrukt. Neem dan driemaal per dag op een kleine lepel.

Van migraine
De infusie van deze medicinale plant beïnvloedt perfect de vaten van het hoofd, elimineert krampen en verlichtende hoofdpijn. U moet een lepel grondstoffen nemen, 100 g alcohol schenken en het 3 weken laten staan ​​op een donkere plaats. Moet driemaal daags 10 druppels drinken.

Je kunt een helende kook maken die hoofdpijn kan verhelpen. Om dit te doen, wordt een lepel vermalen grondstoffen gegoten met een glas stromend water en een kwartier op laag vuur gekookt. Laat het dan afkoelen en reinig het. Gebruik drie keer per dag drie kopjes.

Universele kruier
Een lepel met fijngehakte planten wordt met een glas water gegoten en ongeveer 20 minuten in brand gestoken. Laat de compositie afkoelen, filter hem en verdun hem met een kop warm, gekookt water. We gebruiken driemaal per dag 1/3 mokken. Het resulterende brouwsel zal helpen met ziekten zoals:

 • Intestinale obstructie.
 • Hoge druk.
 • Tuberculose.
 • Ontsteking van de bronchiën.
 • Mannelijke impotentie.
 • Tandpijn elimineren.
 • Colitis.
 • Verbeter het metabolisme.
 • Vertraagt ​​de groei van kankercellen.

Van hoge druk
Om van deze ziekte af te komen, moet je een geneeskrachtig kruid uit kruiden bereiden. Hiervoor hebben we nodig:

 • Een lepel van witte maretak en maagdenpalm.
 • 2 eetlepels valeriaangenezing.
 • 3 lepels meidoorn.

Grondstoffen worden geplet, grondig gemengd en gevuld met heet water in de verhouding van een opvanglepel voor 2 kopjes heet water. Verzamel een uur lang infuus en filter. Neem een ​​uur, driemaal per dag voor een derde kopje, een uur na een maaltijd. Zodra de cursus is voltooid, moet de infusie elke maand gedurende 2 weken worden geconsumeerd om een ​​positief resultaat te consolideren.

Gebruik van maagdenpalm in de schoonheidsindustrie

De plant is zo multifunctioneel dat hij zelfs in de schoonheidsindustrie toepassing vindt. Het maakt deel uit van een verscheidenheid aan cosmetica. Fabrikanten voegen het toe aan verschillende lotions en zalven om de huidskleur te verhogen. Breng de plant aan om verschillende tinten lipstick en originele geur in de parfumerie te creëren. In alle cosmetica mag het percentage echter niet meer dan 10% bedragen.

Nuttige eigenschappen van de plant

Vinca-alkaloïden - stoffen die de meeste gunstige eigenschappen van deze plant hebben veroorzaakt. In het bovengrondse gedeelte zitten ongeveer 20 van deze verbindingen. Dit zijn aquamycine, devincan, minorine, vinblastine. Наиболее выдающееся свойство алкалоидов – способность тормозить процесс роста опухолевых новообразований.

В состав растения входят витамин С, дубильные вещества, флавониды, каротиноиды.

Препараты барвинка малого, а также приготовленные в домашних условиях средства с этим растением, обладают такими свойствами:

 • verwijding van hersenvaten, verbetering van de bloedcirculatie in hen,
 • verbetering van het myocardium,
 • versterking van de vaatwand,
 • het verminderen van de intensiteit van pijn van verschillende oorsprong (tandheelkunde, hoofdpijn),
 • bloeddruk verlagen
 • de functie van de oogzenuw verbeteren,
 • vernietiging van kwaadaardige tumoren,
 • stoppen met bloeden,
 • vruchtbaarheidsbehandeling bij vrouwen
 • vermindering van ischemie na cerebrale beroertes,
 • correctie van de functies van het vestibulaire apparaat, de strijd tegen verminderde coördinatie,
 • verdovend effect verlevendigend.

Preparaten met maagdenpalm worden veel gebruikt bij hypertensie, osteochondrose, kanker, tuberculose en maagzweren. Betekent ook met maagdenpalm gebruikt in migraine, vegetatieve dystonie, koorts.

Ondanks de vele gunstige eigenschappen van maagdenpalm, zijn er ook contra-indicaties voor het gebruik ervan. De plant en de daarop gebaseerde preparaten mogen niet worden gebruikt tijdens zwangerschap en lactatie, maar ook in bradycardie.

Onjuist gebruik van maagdenpalm voor medicinale doeleinden kan een verminderde functie van de hartspier veroorzaken. In de meest ernstige gevallen is het dodelijk.

Geneesmiddelen met maagdenpalm

Vinca-preparaten worden vertegenwoordigd door dergelijke geneesmiddelen:

 1. Devinkan. Het medicijn bevat alkaloïde vincamine, verkregen uit de plant. Devincan heeft een kalmerende en matige hypotensieve werking. De tool is voorgeschreven voor hypertensie van de tweede en derde graad, autonome neurose. Formulier voor afgifte - tabletten en oplossingen voor intramusculaire toediening.
 2. Oxybral. Het medicijn bevat alkaloïde vincamine. Het medicijn beïnvloedt het hersenweefsel, normaliseert het metabolisme op cellulair niveau en stimuleert de bloedsomloop. De tool heeft geen toxisch effect op de lever, nieren en bloed. Oxybral is verkrijgbaar in de vorm van capsules en oplossing voor injectie.
 3. Sklerovish. Dit zijn maagdenpalm-gebaseerde druppels, die ook bestaan ​​uit Astrogal wollig bloemrijk gras en Yakorens kruipen. De belangrijkste farmacologische werking is antisclerotisch. Druppels vertragen de ontwikkeling van atherosclerose, verbeteren de bloedcirculatie in de hersenvaten, normaliseren de bloeddruk, verlagen het cholesterolgehalte in het bloed.
 4. Rozevin. Dit medicijn behoort tot de groep van cytotoxische geneesmiddelen die de groei van kwaadaardige tumorcellen remmen. Rosevin belichaamt de geneeskrachtige eigenschappen van roze vinca: het preparaat bevat een alkaloïde die wordt geëxtraheerd uit deze plant. Dit medicijn wordt gebruikt voor kanker van het lymfestelsel, kwaadaardige beenmerg tumoren, myeloom.

Het gebruik van geneesmiddelen die het alvleesklierextract bevatten, wordt strikt gecontroleerd door de behandelende arts. Pas indien nodig de dosis aan.

Het gebruik van maagdenpalm in traditionele geneeskunde

Het gebruik van maagdenpalm in de traditionele geneeskunde is niet beperkt tot farmaceutische preparaten, als onderdeel waarvan er een extract van deze plant is. Geneesmiddelen kunnen met de hand worden gemaakt.

Op basis van maagdenpalm, zijn de volgende recepten opgesteld:

 1. Infusie die helpt bij hypertensie. Om het te krijgen, moet je een eetlepel gemalen maagdenpalm nemen, de grondstoffen in 200 ml kokend water doen en in een waterbad doen. Kook een kwartier, haal het vuur weg, laat de vloeistof afkoelen. Filter, pers de vloeistof uit de resterende grondstoffen. Breng het maagdenpintinctuur op deze manier aan: drink driemaal daags het derde deel van een glas van het verkregen product.
 2. Tinctuur van bloeiende scheuten. Deze tool wordt gebruikt voor de behandeling van kwaadaardige tumoren. Om het te bereiden, neem 50 g bloeiende scheuten van de plant, giet 500 ml wodka en laat het een week staan ​​op een warme plaats. Schud de container gedurende de aangegeven periode met de tinctuur. Na zeven dagen blootstelling, filter en knijp. Te aanvaarden in de ochtend en in de avond, op 5-7 druppels, afspoelen met water. Receptieoefening voor de maaltijd.
 3. Maagdenpalm tinctuur voor potentie. Ter voorbereiding, neem 100 g gedroogde grasmaag maagdenpalm, giet 500 ml alcohol (40%). Betekent twee weken aandringen. Vermogen met tinctuur schud regelmatig. Neem 5 druppels, verdund in een eetlepel water, 's ochtends en' s avonds, gedurende vier dagen. Neem daarna een pauze van 2 dagen en herhaal dan volgens het aangegeven schema. Behandeling duurt 3 van dergelijke opeenvolgende cursussen.
 4. Verzameling die helpt bij hypertensie, vasculaire dystonie. Je hebt maagdenpalm bladeren, valeriaan wortels, bloedrode meidoorn bladeren, viburnum schors nodig. Alle componenten nemen 2 eetlepels. Voeg ook 3 eetlepels mistletoe-kruid en een eetlepel karwijfruit toe. Meng alles en neem een ​​eetlepel van de massa verkregen uit plantaardige componenten. Giet het gespecificeerde volume met een glas kokend water en zet het in een waterbad gedurende 15 minuten, verwijder het dan en laat het 45 minuten staan. Als het medium is afgekoeld, bijvullen met koud gekookt water, zodat het volume van de infusie een glas is. Neem het medicijn in een half glas, 3-4 keer na de maaltijd. De behandelingsduur is 21-30 dagen.

Wanneer maagdenpalm wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde, moeten de grondstoffen op de juiste manier worden geoogst. Verzamel het in de lente en de vroege zomer. Snoei maagdenpalm is aanbevolen snoeischaar of schaar, de plaats van de snede - 3-5 cm boven het grondoppervlak.

Een droge maagdenpalm heeft 5-7 dagen nodig en verspreidt de plant op gaas of gaas. Dit moet worden gedaan in goed geventileerde ruimtes, bijvoorbeeld op zolder. Je moet de plant in een dunne laag uitzetten, tot 5 cm.

Maagdenpalm is een plant met nuttige eigenschappen die wordt gebruikt bij verschillende ziekten, waaronder ernstige pathologieën als ischemie, maligne neoplasmata en hypertensie. Als je druppels maagdenpalm of andere middelen op basis daarvan aanbrengt, moet je de instructies strikt opvolgen. We raden u ook aan om te lezen over de medicinale eigenschappen en regels voor het gebruik van calendula, guldenroede en echinacea.

Verbazingwekkende vitaliteit

De naam "maagdenpalm" komt van de Oekraïense taal en betekent letterlijk "heldere krans."

Inderdaad bloeit de plant met delicate lila bloemen.

Een van de voordelen is de snelle aanpassing aan alle levensomstandigheden, het vervagen van gebladerte en helende eigenschappen.

Over het medicinale doel van maagdenpalm wist vele eeuwen geleden.

Hij was zelfs begiftigd met magische kracht en gedragen als een talisman, bescherming tegen kwaadaardige tovenaars.

Europese meisjes gebruikten de bloem voor waarzeggerij en noemden het een heks violet. Als iemand ter dood werd veroordeeld, gooiden ze voordat ze doodden een maagdenpalmblad in kokend vet.

Er is een bloemblaadje - de veroordeelde is niet schuldig, kaatst de olie die is opgedoken - de schuldige persoon wordt verbrand op de brandstapel.

Met de hulp van boeketten die voor het huis hingen, beschermden de Alpines zich tegen de bliksem.

Oekraïense bruiden droegen lila kransen op hun hoofd, en het pas getrouwde stel pasgetrouwden werden overladen met blaadjes, wensden hen geluk en een lang leven.

In de 18e eeuw werd het vermogen van de maagdenpalm om de bloeddruk te kalmeren en te verlagen ontdekt (de symptomen en behandeling van renale folkremedies worden in dit artikel beschreven).

En wat weet u van de genezende eigenschappen en contra-indicaties van dassenvet? Recepten van traditionele geneeskunde worden gepubliceerd in een nuttig artikel.

Lees over de genezende eigenschappen van berengal op deze pagina.

Geheimen van het werkstuk

Medicinaal wordt maagdenpalm klein geoogst in mei-juni, wanneer het bloeit en vrucht draagt.

Voor het oogsten nemen ze niet alleen bloemen, maar ook de bladeren en stengels van de plant. Schieten moeten worden gesneden, niet met wortels worden weggerukt, anders zal de maagdenpalm sterven.

De externe processen, verdorde bladeren worden verwijderd, vervolgens worden de grondstoffen gedroogd in de open lucht. Het is het beste om het te verspreiden op gaas, op het gras gelegd.

Het duurt niet meer dan zeven dagen om te drogen als het weer goed is. Als het regent, wordt de maagdenpalm op de kamers gelegd, voortdurend gelucht of op straat onder een afdak.

De afgewerkte grondstof ruikt niet, maar het smaakt bitter. Het gras wordt in een glazen pot geplaatst en gedurende twee jaar bewaard. Maagdenpalm - een giftige plantdus wees voorzichtig met hem.

Nuttige samenstelling

Als onderdeel van de maagdenpalm kleine veel bruikbare zuren:

 • barnsteenzuur,
 • ursolic,
 • appel.

De plant is rijk aan vitamine C, caroteen, tannines.

Alkaloïden, waarvan er meer dan 20 soorten zijn, stoppen de groei van kwaadaardige tumoren.

Pectine verwijdert gif van het lichaam en vermindert het cholesterol.

Toepassingsgebieden

Maagdenpalm dilateert de bloedvaten van de hersenen en het hart, veroorzaakt contracties van de baarmoeder, verlicht de spanning in de darmspieren.

Folk healers gebruiken de plant voor pijnverlichting, behandeling van bronchitis, migraine, malaria, eliminatie van slechte adem.

Maagdenpalm wordt gebruikt om mannelijke impotentie kwijt te raken (recepten voor de behandeling van brandnetel impotentie worden hier gepubliceerd), om de symptomen van verkoudheid te verzachten. Het helpt bij de behandeling van diabetes..

Externe toepassing helpt het bloeden te stoppen.

Orale ontsteking verwijderd door spoelen, en lotion met genezende kruiden legt op wonden en eczeem.

En wat weet u over sesam, waarvan de nuttige eigenschappen worden beschreven in het artikel over het gebruik van zaden in de traditionele geneeskunde.

Wat is het gebruik van paprika voor de menselijke gezondheid is hier geschreven.

Onder de medicinale vermogens van maagdenpalm zijn de volgende:

 • levert zuurstof aan de hersenen
 • verbetert de hartfunctie
 • laat de aderen zien
 • verlicht spierspasmen,
 • bestrijdt schadelijke ziektekiemen
 • houdt samen met diarree (compote van gedroogd fruit zal helpen),
 • heeft een diuretisch effect.

De plant wordt gebruikt voor de behandeling van oogziekten (oogoefeningen voor hypermetropie), vooral als er een spasme van de bloedvaten is of de bloedstroom in het netvlies verstoord is.

Periwinkle gaat om met:

 • osteochondrose,
 • neuritis van kinderen van de gezichtszenuw,
 • herstelt de hersenen na het lijden van verwondingen en ziekten (tekenen van een microstak).

Onder de ziekten waarvoor de werking van een medicinale plant is gericht:

 • neurosensorisch gehoorverlies,
 • vasomotorische rhinitis,
 • myeloma,
 • leukemie,
 • neurogene tachycardie,
 • De ziekte van Hodgkin.

Deze en andere complexe ziekten worden behandeld met het gebruik van geneesmiddelen die maagdenpalm omvatten (Vinkamin, Devinkan en anderen).

Vrouwen gebruiken de plant om een ​​afkooksel te maken. Hiermee verbeteren ze de teint, geven ze de elasticiteit van de huid weer en worden ze fluweelzacht.

Traditionele medicijn tips

We geven de belangrijkste en meest effectieve van hen.

Stop interne bloeding helpt afkooksel, voor de bereiding waarvan:

 • gras met bloemen (30 gram),
 • kokend water (350 ml).
  De maagdenpalm wordt gedurende 10 minuten onder een gesloten deksel in een waterbad gekookt.
  Na afkoeling kaasdoek doorlopen.
  Accepteer drie keer per dag een halve kop.
  Dit vochtbad en externe wonden:
  zweren, roodheid van de huid met dermatitis.

Je hebt nodig:

 • 200 ml water en een eetlepel gemalen bladeren.
  Kook gedurende 20 minuten, koel, passeer kaasdoek en voeg nog een glas gekoeld gekookt water toe.
  Neem drie keer per dag een derde kopje.

Dit afkooksel helpt om het hoofd te bieden aan:

 • constipatie,
 • hypertensie,
 • tuberculose,
 • bronchitis,
 • impotentie,
 • colitis (lees hier over het dieet),
 • verlichten kiespijn
 • versnellen metabolisme
 • de ontwikkeling van kanker vertragen.

De bouillon wordt uitwendig gebruikt: ze vegen de huid af in geval van dermatose. Voor de behandeling van keelpijn ze gorgelen.

Om tandvleesaandoeningen te spoelen en te bestrijden maagdenpalm gekookt op wijn of melk bij de berekening:

 • 10 gram plant voor 2 kopjes vloeistof.
  Kook gedurende 10 minuten en laat het dan nog eens 20 minuten trekken.
  Na het persen, goed knijpen, voeg gekookte wijn / melk toe om 200 ml afkooksel te maken.
  Ze worden behandeld en astma.

Purulente wonden op de huid schoon en draai met maagdenpalmctuur aan:

 • 1 eetl. l. kruiden gieten 200 ml kokend water.
  Zonder het fornuis te verwijderen, sta er ongeveer vijf minuten op, daarna afgekoeld, ga door gaas en breng het aan op de wond.

Mannen worden aangeraden om tinctuur te drinken maagdenpalm met impotentie. Voor de voorbereiding ervan:

 • 100 gram plant
 • sta 14 dagen op 500 ml alcohol (40%).
  Schud de container van tijd tot tijd met de tinctuur.
  Drink tweemaal daags 5 druppels gemengd met een eetlepel water, bij voorkeur 's morgens en voor het slapen gaan.
  Loop van de behandeling is 4 dagen.
  Na twee dagen rust herhalen ze de cursus.
  Het wordt aanbevolen om 3 kuren te ondergaan.
  Dit recept is ook geschikt om migraine van de hand te doen.

Voor kankerpatiënten Op Vinca gebaseerde remedies helpen de groei van tumoren te vertragen (gebruik tinctuur van wasmotten voor oncologische ziekten). Bereiden voorbereiden:

 • bloeiende maagdenpalmscheuten (50 gram),
 • sta zeven dagen lang op wodka (een halve liter), op een warme plaats.
  Elke dag wordt de container geschud.
  Een week later wordt de tinctuur gefilterd, uit de restjes geperst en twee keer per dag gedronken, 5-7 druppels voor een maaltijd.
  Zorg ervoor dat je water drinkt.

Omgaan met leukemie en lymfatische leukemie De volgende infusie helpt:

 • Vincakruid (theelepeltje) is gevuld met kokend water (200 ml),
 • stond 20 minuten onder het deksel dicht,
 • Het geneesmiddel wordt vóór de maaltijd ingenomen, tot drie keer per dag, in een eetlepel.

Als de steenpuisten zich vormen op de huidze worden behandeld met maagdenpintint op wodka. Bereid je voor:

 • een halve liter maagdenpalm laat een kwart vallen,
 • gegoten wodka (een halve liter),
 • sluit het deksel van de container goed
 • geplaatst op een plaats waar de zon niet doordringt.
  Na 9 dagen wordt het medicijn uitgenomen en worden de puisten 2-3 keer per dag gewassen.

Voor de behandeling van diathese kinderen gebruiken een zalf gemaakt van vincabladeren:

 • 9 bladeren in de handpalmen gewreven en gesmolten boter (een eetlepel)
 • alles is opnieuw gesmolten
 • koel voor een kwartier
 • passeer kaasdoek.
  Het mengsel wordt behandeld met rode vlekken.

Stuiter hoge bloeddruk Je kunt een aantal kruiden gebruiken, waaronder aanwezig is en maagdenpalm:

 • maagdenpalm en witte maretak (foto) - een eetlepel,
 • valeriaan officinalis (instructies voor het gebruik van tinctuur voor kinderen hier) twee eetlepels zonder top,
 • meidoorn (3 lepels).

Alles is fijn verkruimeld, gemengd, gevuld met kokend water tegen het tarief van:

 • eetlepel verzameling + 2 kopjes kokend water,
 • staat erop uur
 • gefilterd.
  Verzameldrank ongeveer een maand, drie keer per dag, 1/3 kopje per uur na een maaltijd.
  Na het einde van de kuur duurt het infuus nog 10 dagen van elke maand om het effect te behouden.

Gevaar bij het aanbrengen

Kleine maagdenpalm - een plant van giftige. Het kan, vooral, binnen, alleen op afspraak van de arts en in strikt geobserveerde doseringen worden gebruikt.

Een bekende traditionele genezer onthult in de voorgestelde video de geheimen van het maken van tincturen en het toepassen van een kleine maagdenpalm.

Vind je dit artikel leuk? Abonneer u op site-updates via RSS, of blijf op de hoogte van Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter of Google Plus.

Abonneren op e-mailupdates:

Vertel het je vrienden!

Bedankt voor de info! Waar kan ik maagdenpalm kopen?

Contra

Periwinkle heeft een aantal contra-indicaties:

 • diarree,
 • zwangerschap (alleen strikt voorgeschreven door de behandelende arts),
 • kinderen, vooral tot 14 jaar oud
 • onder verminderde druk
 • bij sommige bloedziekten, vooral tromboflebitis,
 • met allergische reacties.

Er zijn gevallen dat na het nemen van zo'n medicijn onaangename gevoelens optreden, zoals zwakte, duizeligheid, roodheid van de huid, enzovoort. In dit geval is het noodzakelijk om het gevecht te stoppen en het niet langer te gebruiken.

Blad afkooksel

Om je voor te bereiden moet je:

 • neem de bladeren van de plant in de hoeveelheid van 200 gram,
 • zet in een kleine container en giet kokend water,
 • kook gedurende 10-15 minuten op matig vuur,
 • laat aan het einde afkoelen en span door gaas (je kunt zeef fijn),
 • drink 3-4 keer per dag ongeveer 50 milliliter per receptie.

Afkooksel van gedroogd gras

Het is noodzakelijk:

 • neem droog gras in de hoeveelheid van 2 el. l.,
 • in een kleine pan doen (beter geëmailleerd),
 • giet 250 ml kokend water,
 • op het vuur zetten en aan de kook brengen,
 • na het keren van het vuur en doorgaan met koken gedurende 10 minuten,
 • verwijder van hitte, koel,
 • zeef door kaasdoek.

Infusie kan worden geconsumeerd door ziekten van het hart, de bloedsomloop, bloedvaten, evenals met zware bloeden. De aanbevolen dosering is 3 maal daags 100 ml.

Alcoholtinctuur

 • de bladeren van de plant en de bloemen worden genomen,

Deze tool helpt om te gaan met impotentie, het belangrijkste is om 50 mln. Te nemen 's morgens en' s avonds. De totale behandelingsduur is 1 week. Indien nodig, na een pauze van 14 dagen, kunt u doorgaan met de cursus.

Er is een andere versie van alcoholtinctuurdat helpt bij het wegwerken van mannelijke zwakte. Het vereist ook bladeren en bloemen van de plant, alleen in de hoeveelheid van 100 gram. Ze zijn gevuld met 500 milliliter wodka, maar in tegenstelling tot de eerste methode, moet je een hele week op de vensterbank aandringen, zodat de zonnestralen rechtstreeks op de container met de vloeistof vallen.

Verpletterd in de hoeveelheid van 20 ml 2-3 keer per dag gedurende een week, daarna een pauze en hervatting van de behandeling (indien nodig).

Bladzalf

vereist:

  neem de hoeveelheid van 50 gram gemalen bladeren in (altijd alleen uit de plant geplukt),

De resulterende zalf om probleemgebieden op de huid te smeren, in het bijzonder zweren, eczeem, irritatie enzovoort. Het wordt aangebracht met lichte bewegingen (met behulp van een schone schijf) met een kleine laag, na 30 minuten is het toegestaan ​​om alle resten te verwijderen met een servet.

Zorg omvat de volgende punten:

Hoe te verzamelen en oogsten

Собирать растение необходимо строго в определённые месяцы:

Ook ervaren kwekers, is het aangeraden om te verzamelen in de ochtend, beter bij zonsopgang.

Voor aanschaf vereist:

Als de plant niet bedoeld is om onmiddellijk te worden gekookt, dan is het noodzakelijk om hem te drogen, hiervoor:

 • bladeren, stengels en bloemen worden verbrijzeld (de laatste kan intact worden gelaten),
 • neergelegd op kranten of dik papier,
 • opgeslagen op een goed geventileerde plaats (bijvoorbeeld op zolder)

"Ik ben 4 jaar bezig geweest met de maagdenpalm, ik heb het verzameld en gedroogd om in de toekomst zalf te maken. Met behulp van deze tool heb ik de lelijke plekken op mijn handen volledig weggedaan en sindsdien wreef ik over een remedie om terugkomen te voorkomen.

Alexandra, 48 jaar oud, Voronezh

"Onlangs heb ik problemen met het vrouwelijke deel, vaak pijnlijke gevoelens in de onderbuik, schendingen van de cyclus. Ze begon een afkooksel van de bladeren te maken en nam 3 keer per dag ongeveer een halve kop op het moment van verergering van de ziekte. Als gevolg hiervan is de pijn merkbaar afgenomen en is de cyclus regelmatiger geworden. "

Nikolay, 57 jaar oud, Khabarovsk

"Een afkooksel van gedroogde bladeren van maagdenpalm, behalve van hoge bloeddruk. Voor mij is er geen beter middel, gedurende zoveel jaren heb ik bijna alles geprobeerd, maar het resultaat was slechts van korte duur. Pas na een zevendaagse afkickbeurt vergeet ik de druk gedurende minstens 2 maanden, bovendien is mijn algemene conditie ook aanzienlijk verbeterd. "

Blitz Tips:

 • neem de plant alleen als remedie na overleg en afspraak als arts,
 • Gebruik niet meer en langer dan aanbevolen,
 • het is noodzakelijk om pauzes te handhaven tussen toelatingscursussen,
 • volg alle aanbevelingen voor het verzamelen en oogsten van gras,
 • zorg ervoor dat u de juiste zorg aan de plant geeft.

Chemische samenstelling van de maagdenpalm

Verschillende soorten maagdenpalm bevatten verschillende chemicaliën. Vincamine werd gevonden in de kleine maagdenpalm en in roze - reserpine en vincalecoblastine.

Maar absoluut in alle vormen zijn er alkaloïden van de indol-reeks. Vincakruid bevat ook ascorbinezuur, bitterheid, caroteen, rutine, tannines, saponinen.

Nuttige en farmacologische eigenschappen van maagdenpalm

Maagdenpalm wordt gebruikt bij de behandeling van dergelijke ziekten: hypertensie, neurotische toestand, aritmieën, vegetatieve-vasculaire problemen. Het verlicht ook vasculaire spasmen, verhoogt de tonus van de baarmoeder en diurese.

In de volksgeneeskunde wordt het gebruikt als een speciaal hulpmiddel voor het reinigen en stoppen van bloed. Tincturen en afkooksels moeten worden gemaakt en genomen als u last heeft van reuma, scheurbuik, diarree, koorts, tandenpijn, langdurig hoesten, onvruchtbaarheid.

Hij gaat ook gemakkelijk om met de behandeling van tuberculose, elimineert hersenkrampen. Effectief bij de behandeling van neuritis van het gezicht en polyneuritis.

En als je problemen hebt met de huid van het gezicht, dan moet je gewoon wassen met een afkooksel van maagdenpalm.

Preparaten op basis van maagdenpalm in traditionele geneeskunde

Maagdenpalm komt veel voor in de traditionele geneeskunde. Het gebruik van maagdenpalm is altijd gunstig voor de menselijke gezondheid, indien gebruikt in de juiste doseringen.

Dergelijke medicijnen worden er van gemaakt als: Vincamine, Vincathon, Devincan, Vincristine, Vincapan. Laten we ze van dichterbij bekijken.

Dit medicijn stimuleert de stofwisseling in het centrale zenuwstelsel, verwijdt de bloedvaten en verbetert de cerebrale circulatie.

Het moet worden ingenomen als u last heeft van: concentratie is verstoord, geheugenverslechtering op oudere leeftijd, cerebrale circulatie, migraine en hoofdkramp. Als u een kind borstvoeding geeft, is het gebruik van dit middel gecontra-indiceerd.

Nog een van de maagdenpalm-gebaseerde medicijnen, die cellen van zuurstof voorziet, mentale activiteit stimuleert, de kransslagader en cerebrale circulatie verbetert.

Veroorzaakt dergelijke bijwerkingen: huiduitslag, tachycardie, verschillende manifestaties van allergische reacties, verlaging van de bloeddruk. Gecontra-indiceerd bij mensen die een hartinfarct hebben gehad of aritmie hebben.

Het reguleert de vasculaire tonus en beïnvloedt de afname van de perifere vasculaire tonus, kalmeert het centrale zenuwstelsel en heeft een matig hypotensief effect. Dit geneesmiddel moet worden gebruikt als u: neurogene tachycardie, hypertensie 1 en 2 graden en verschillende autonome neurosen heeft.

vincristine

Het bestaat uit het extract van maagdenpalmroos.

Dit geneesmiddel behoort tot chemotherapeutische middelen tegen kanker. In de metafase-fase blokkeert vincristine de celdeling.

Als u het in hoge doses gebruikt, zal het de synthese van DNA en RNA onderdrukken.

Dit medicijn is gemaakt op basis van een kleine maagdenpalm. U moet het innemen als u gezondheidsproblemen heeft in de volgende richtingen: neurogene tachycardie, frequente duizeligheid, arteriële hypertensie, verslechtering van het geheugen en concentratie bij ouderen, verminderd gehoor en gezichtsvermogen, vrouwelijke menopauze, hoofdpijn, onontwikkeld denken en intelligentie bij kinderen en adolescenten.

Een juiste dosering en regelmatig gebruik zullen u helpen om met al deze ziekten om te gaan.

Hoe het Vinca-kruid te bereiden en op te slaan voor medische doeleinden

Maagdenpalm heeft zo veelzijdige helende eigenschappen en brengt zoveel positiefs voor de menselijke gezondheid dat we de hoofdtaak moeten oplossen: hoe je het goed kunt assembleren en voorbereiden voor behandeling. De belangrijkste regels voor het verzamelen en opslaan van maagdenpalm:

 1. Verzamel maagdenpalm waard om te starten in het voorjaar en eindigend in juli.
 2. Knip het moet niet minder dan 3-5 cm van de grond zijn.
 3. Het is verboden om deze plant met zijn wortels uit te trekken.
 4. Na het verzamelen van alle bladeren, stengels en bloemen, moeten ze zorgvuldig worden gereinigd van vreemd vuil.
 5. Het is noodzakelijk om de plant in de open lucht te drogen, met een temperatuur die niet lager is dan 40 ° C.
 6. Als het weer zonnig en droog is, droogt de maagdenpalm binnen een week uit.
 7. Maagdenpalm is een giftige plant, daarom is het beter om er in handschoenen mee te werken en daarna de handen grondig te wassen.
 8. Kant-en-klare grondstoffen kunnen niet langer dan 2 jaar worden bewaard.

Recepten van traditionele geneeskunde voor de behandeling van verschillende ziekten

Maagdenpalm wordt beschouwd als een universele remedie, omdat het gebruik ervan voor de behandeling van bijna alle menselijke ziekten wordt toegepast in zowel traditionele als traditionele geneeskunde. Als u alle instructies opvolgt en de behandeling serieus neemt, kunt u deze gebruiken om uw kwalen te genezen.

Gorgelen om keelpijn

Als u een zere keel heeft, zal de maagdenpalminfusie u snel van hen beiden en een ziekte als angina ontlast. Je hebt 1 eetlepel maagdenpalm en een glas water nodig. Meng het en laat het 20 minuten sudderen.

Je geeft hem de tijd om af te koelen en te zetten, filtert en voegt koud gekookt water toe om een ​​glas te maken. Gorge 3 keer per dag.

Anemie (bloedarmoede)

Maagdenpalm tinctuur met bloedarmoede bestaat uit gras en bloemen van maagdenpalm. We tellen 3 snuifjes droge maagdenpalm en vullen het met 200 ml water, meng. Je moet een beetje drinken, tot 6 keer per dag.

hoofdpijn

De maagdenpal tinctuur heeft een positief effect op de hersenvaten, verlicht spasmen en vermindert hoofdpijn. Neem 10 g gras en sta erop met 90-100 ml wodka en plaats het gedurende 3 weken op een donkere plaats. Neem moet drie keer per dag 10 druppels innemen.

Als je lange tijd tinctuur voor je hebt, kun je snel een afkooksel maken. Plet één lepel maagdenkruid en vul deze met 220 ml water, kook op laag vuur gedurende 15 minuten, koel af en pers het sediment. Neem 3 maal daags 1/3 kopje.

Verbeterde potentie

Maagdenpalmtinctuur wordt ook gebruikt om de mannelijke potentie te verbeteren. Een theelepel gemalen bladeren giet 1/4 liter water. Kook het mengsel 7 minuten. Het is noodzakelijk om de hele dag op een donkere plaats te staan. Na de inhoud moet worden gefilterd en een theelepel 2 keer per dag gedurende 20 minuten. voor de maaltijd.

Hypertensie, migraine

Als u hoge bloeddruk en migraine heeft, zal de maagdenpalm u helpen met dit probleem. 2 theelepels gemalen maagdenpalm laten 2 kopjes gekookt water gieten. Kook gedurende 10 minuten. Na afkoeling en vervorming 1/3 kop 3 maal daags voor de maaltijd innemen.

Hoe maagdenpalm gebruiken in cosmetologie

Maagdenpalm is zo'n universele remedie dat het zijn toepassing zelfs in cosmetica heeft gevonden. Het is opgenomen in de samenstelling van huid- en lichaamsverzorgingsproducten (zelfs voor kinderen). Sommige fabrikanten voegen het toe om de toon in lotions en crèmes te verbeteren.

Maagdenpalm wordt ook gebruikt om verschillende tinten lippenstift en een ongewone geur in de parfumerie te creëren. In al deze fondsen mag het percentage van de inhoud niet meer dan 10% bedragen.

Kleine maagdenpalm

Eeuwigdurend gras met prachtige azuurblauwe of roze bloemen. Extreem vasthoudend, past zich aan elke groeiomstandigheden aan. Alcoloïden met een veelzijdige impact worden in de samenstelling geïdentificeerd. Sterk verlaagt de bloeddruk, heeft een antitumor effect. Giftig, daarom vereist voorzichtigheid bij het gebruik.

De naam "maagdenpalm" verwijst naar een heel geslacht van planten. Het bevat dwergheesters en overblijvende kruiden die bijna over de hele wereld groeien. Maar in de volksgeneeskunde worden niet alle leden van een groot gezin gebruikt. Van belang is slechts een kleine maagdenpalm, waarvan de genezende eigenschappen en contra-indicaties vandaag vrij volledig zijn geformuleerd.

Beschikt over maagdenpalm klein

Deze plant heeft vele verbazingwekkende eigenschappen, dus het is aanwezig in de culturen van de volkeren van Europa en Azië. Het onderscheidt zich door zijn fenomenale vitaliteit. De bladeren zijn lang bewaard gebleven op een groenblijvende struik, en in de lente ziet de maagdenpalm er bijna net zo aantrekkelijk uit als in de herfst. De geplukte bloemen verwelken niet lang, ze blijven vers tot het moment waarop ze worden gevoed door een druppel water.

Vanwege de enorme weerstand tegen externe omstandigheden kreeg de plant een wonderbaarlijke kracht. Hij werd beschouwd als de bron van het eeuwige leven, een talisman van boze geesten. In de Middeleeuwen verwierf maagdenpalm de betekenis van de begrafenis- en rituele bloem. Het werd geplant op begraafplaatsen, geëerd als een symbool van eeuwige liefde en herinnering aan de overledene, waarmee zijn volksnamen verbonden zijn: de begraafplaats, het grafgras. Er werden kransen van gemaakt voor waarzeggerij, in Duitsland spoorden ze met behulp van een magische bloem heksen op.


Kleine maagdenpalm. Botanische illustratie uit het boek van O.V. Tome "Flora von Deutschland, Österreich und der Schweiz", 1885.

De kleine maagdenpalm is een groenblijvende struik met een zachte cilindrische stengel. Het groeit niet op, maar verspreidt zich over de grond en lijkt oppervlakkig op een liaan. Maar zijn scheuten zijn klein, de lengte van naakte stengels bereikt niet meer dan zestig centimeter. Bush bezaaid met talrijke bladeren van rijke groene kleur met uitgesproken aders.

De plant bloeit in mei, tijdens deze periode worden kleine bloemen met een normale vorm onthuld op de toppen van de scheuten. In de kleine maagdenpalm zijn ze wit of roze, daarom wordt de plant maagdenpalmroze genoemd. Een groot familielid van de maagdenpalm grote bloemen is blauw, ze worden niet gebruikt in de medische praktijk. Bloei duurt lang - tot het eerste decennium van de herfst, waarna de zaden in de vorm van gladde peulen in plaats van de bloemen worden gevormd.

De cultuur is snel verspreid, het is goed geacclimatiseerd op de plaatsen van aanplant en onbedoeld slaan van zaden. Daarom zijn er vaak in de buurt van de gebieden waar de maagdenpalm is georganiseerd (in parkgebieden of op begraafplaatsen) open plekken groenblijvend gras met mooie roze bloemen.

Geografie en distributie

Tegenwoordig wordt maagdenpalm gevonden in verschillende delen van de wereld. Het groeit in Europa, waar het wordt gekweekt voor decoratieve en medische doeleinden. Het groeit in Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Australië.

Het thuisland is Indonesië, van waaruit de distributie van de plant begon in de oudheid. In het moderne Rusland groeit maagdenpalm op de Krim, in de zuidelijke en zuidwestelijke regio's. Het geeft de voorkeur aan bosranden en steppehellingen, vaak vestigt zich in struikgewas.

In industriële volumes wordt het geteeld als een jaarlijks gras aan de kust van de Zwarte Zee in de Kaukasus.

Samenstelling en eigenschappen

De helende eigenschappen van maagdenpalm waren in de oudheid bekend. De plant werd gebruikt door de oude Griekse genezers Plinius en Dioscorides, zoals vermeld in de manuscripten.

De studie van de samenstelling van gras en bloemen van maagdenpalm werd uitgevoerd in de Sovjet-jaren. Maar tot het einde is het tot op heden nog niet bestudeerd. Het is bekend dat alkaloïden aanwezig zijn in de samenstelling van de plant, meer dan twintig verbindingen zijn geïsoleerd.

 • Alkaloïden Minorin, Vincamine, Vinin, Pubiscin. De samenstelling van deze stoffen is vergelijkbaar met reserpine - een chemische verbinding die een complex effect op het lichaam heeft. Reserpine beïnvloedt het perifere zenuwstelsel, ontspant het en verhoogt de productiviteit van neurochemische processen. Reserpine-preparaten worden in de psychiatrische praktijk gebruikt voor de behandeling van psychische stoornissen.
 • Alkaloïde devinkan. Organische verbinding, matig bloeddrukverlagend, vertoont sederende eigenschappen. Het antihypertensieve effect is geassocieerd met het vermogen van Devincan om de vasculaire tonus te verlagen, de ernst van de weerstand van perifere bloedvaten te verminderen en de vaten van de hersenen te vergroten. Op basis van de alkaloïde geïsoleerd uit de maagdenpalmplant, wordt het medicijngeneesmiddel Devincan gemaakt. Het is voorgeschreven voor hypertensie van de eerste en tweede graad.
 • Alkaloïden vinblastine, vincristine, vinorelbine. Complexe chemische verbindingen met cytostatisch bereik. Tot op heden worden deze stoffen toegeschreven aan de vitale middelen voor de behandeling van kanker. Cytostatica schenden de groei en ontwikkeling van alle cellen van het lichaam, waardoor de verspreiding van de tumor wordt voorkomen.

Infusie voor hypertensie

Voor de behandeling van hypertensie in de eerste en tweede fase, wordt de maagdenpalminfusie gebruikt. Toepassen van het medicijn moet een cursus zijn - gedurende tien dagen, neem dan een pauze.

 1. Plet het gras van de plant. Gebruik een theelepel grondstoffen.
 2. Vul aan met kokend water van 200 ml.
 3. Dring aan tot twintig minuten.
 4. Zeef vóór gebruik.

Neem medicatie-infusie moet niet meer zijn dan drie keer per dag, een eetlepel.

Infusie voor huidbehandelingen

De helende eigenschappen van de maagdenpalm komen tot uiting in hoogwaardige desinfectie van de huid met gecompliceerde dermatitis, eczeem, etterende wonden. De aanbevolen infusie wordt alleen gebruikt voor externe behandelingen. Neem het mee naar binnen is onmogelijk.

 1. Plet droog gras, gebruik een eetlepel grondstoffen.
 2. Vul aan met kokend water van tweehonderd milliliters.
 3. Zet in een waterbad, wrijf op het fornuis gedurende dertig minuten, niet koken.
 4. Koel en zeef.

Was getroffen gebieden meerdere keren per dag. Bij extern gebruik vormt het middel geen gevaar van intoxicatie.

Infusie voor bloeden

Geneeskrachtige plant verhoogt de bloedstolling, kan worden gebruikt voor de behandeling van bloeden van een gevestigde aard. Het wordt niet aanbevolen om de infusie te gebruiken in geval van een niet-geïdentificeerde oorzaak van bloeding, omdat dergelijke aandoeningen een bedreiging vormen voor het leven van de patiënt.

 1. Maal grondstoffen, gebruik een theelepel.
 2. Vul aan met kokend water van tweehonderd milliliters.
 3. Verwarm gedurende 15 minuten in een waterbad.
 4. Laat het vijftien minuten staan.
 5. Stam.

Neem een ​​medicinale infusie tot drie keer per dag, een derde van een glas.

Bij het gebruik van geneesmiddelen is het belangrijk om te onthouden dat Vinca contra-indicaties de toxiciteit zijn. Je moet de gezondheidstoestand nauwlettend volgen wanneer je de fondsen binnenin meeneemt. En wanneer de toestand verergert met het verschijnen van kwijlen, misselijkheid, drang om te braken, duizeligheid, stop dan met het nemen van de remedie en zoek medische hulp. Het wordt ook niet aanbevolen om de tool te gebruiken voor hypotensie vanwege het risico van een kritieke verlaging van de bloeddruk.

Recepteninfusies op basis van maagdenpalm hebben een complex effect op het lichaam. De medicijnen verlagen de bloeddruk, ontspannen het zenuwstelsel en zijn daarom zeer effectief bij de behandeling van arteriële hypertensie. Op basis van de alkaloïden geïsoleerd uit de maagdenpalm, worden antikankermiddelen geproduceerd. Thuis moet u medicinale grondstoffen voorzichtig gebruiken vanwege de toxiciteit van de plant. Het is veilig om te gebruiken als infusies voor externe huidbehandelingen.

Pin
Send
Share
Send
Send