Ingemaakte bloemen en planten

Ziekten van anthuriumbladeren en hun behandeling

Pin
Send
Share
Send
Send


Anthuriumziekten kunnen niet alleen fungus zijn. Er zijn ook virale ziekten, infectieus en niet-infectieus. Bloembehandeling voor ziekten is alleen onmogelijk met folkremedies. Het is noodzakelijk om meer fungiciden toe te dienen. Zulke medicijnen als Fitosporin-M, Fundazol hebben zichzelf goed aanbevolen.

Voordat de pot met een bloem wordt verwerkt, wordt deze in een grote plastic zak geplaatst. Na het sproeien wordt de zak gebonden en wordt de plant gedurende 15 minuten in een dergelijke minikas bewaard. Wanneer de tijd verstrijkt, verwijdert u de anthurium uit de zak, laat u deze drogen en keert u terug naar de oorspronkelijke plaats.

Na de eerste hoofdbehandeling moeten 7 dagen verstrijken, daarna moet de behandeling worden herhaald. Zorg voor een derde spuitbeurt, die een week na de tweede behandeling wordt gehouden.

Wortelrot

Overmatig water geven, constant bodemvocht en lage luchttemperatuur leiden tot een ziekte als wortelrot. Met het verslaan van het wortelsysteem worden de bladeren veel lichter dan normaal, worden ze geel en vervagen ze.

Als de plant uit de pot wordt verwijderd en de wortels worden geïnspecteerd, kun je zien dat ze turgor verloren hebben, sloom en zacht zijn geworden. Als het beter is om van dichterbij te kijken, beginnen de wortels vanaf het midden te exfoliëren en hangen ze als "vodden".

Als de ziekte zich in een vroeg stadium bevindt, is het noodzakelijk om te stoppen met water geven, de plant van de grond te verwijderen, de aarde-coma uit te drogen en in een nieuwe, voedzame grond te transplanteren. Het is belangrijk om de vochtigheid in de kamer te controleren.

Als bij het inspecteren van een plant wordt vastgesteld dat de wortels ernstig zijn beschadigd, moeten alle beschadigde delen tot gezond weefsel worden geknipt. De plaatsen moeten worden gemalen met geplette kolen.

Voor het besproeien van de plant is het belangrijk om water te gebruiken, waarbij Alirin-B of Fitosporin-M-preparaten erin zijn opgelost. Bij het bereiden van de oplossing mag de in de gebruiksaanwijzing beschreven concentratie niet worden overschreden.

In een vergevorderd stadium, wanneer het hele wortelstelsel wordt aangetast, is het onwaarschijnlijk dat de anthurium wordt bewaard, dus is het beter om het te vernietigen, zodat de ziekte zich niet naar andere planten verspreidt.

Stengelrot

De ziekte kan optreden als gevolg van overmatig water geven en constant onderhoud van bodemvocht. Doorslaggevende factor is ook een verlaagde kamertemperatuur.

Aanvankelijk lijken ziektes op de bladeren vage waterige vlekken, zwart geverfd. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de ziekte zich door andere delen van de plant verspreiden. De aangetaste delen van de anthurium sterven na verloop van tijd. Als je dichterbij de getroffen plek kijkt, kun je door een vergrootglas een enorm aantal sporangia zien. In het begin zijn ze witachtig en worden zwart.

Het is noodzakelijk om de zieke kamerbloem van andere planten te isoleren, alle beschadigde delen van de anthurium af te snijden en de plant met een fungicide te behandelen. Het is noodzakelijk om 2 behandelingen met fytosporine uit te voeren met een interval van 1 week spuiten.

Als de ziekte is begonnen, is het mogelijk dat de plant niet langer kan worden geholpen. Je moet sterker worden en de bloem weggooien. En alle andere planten waarmee de anthurium groeide, inspecteren op de ziekte.

Infectieziekten

Onder de ziekten verspreid door infectie kan worden onderscheiden septoria, fusarium verwelking. Als het te laat is om de ziekte te identificeren, is het praktisch onmogelijk om het te genezen.

De aanwezigheid van de ziekte wordt aangegeven door bruine vlekken op de bladeren van planten. Meestal hebben ze een onregelmatige vorm, met bruine of gele gordels rond de randen. Als je met een vergrootglas naar de vlekken kijkt, zie je in het midden kleine zwarte puntjes - sporangia.

Hoe anthurium bladeren te behandelen voor septoria?

Met een sterke nederlaag moet septoriozm al het gebladerte afsnijden en verbranden. In de kamer moet de luchtvochtigheid verminderen. Het wordt aanbevolen om een ​​dergelijke procedure uit te sluiten voor de verzorging van een plant als het besproeien van het gebladerte.

De bloem heeft extra bemesting nodig met complexe meststoffen voor bloeiende planten. Na het inspecteren op ongedierte, moet anthurium worden behandeld met koperbevattende geneesmiddelen of worden besproeid met Fitosporin-M.

Fusarium verwelken

Nogal een ernstige ziekte waarbij gebladerte massaal vervaagt. In het begin treedt vergeling op, daarna droogt en valt het. Als je naar de wortelhals kijkt, zie je een witte en roze bloei. Infectieziekte verspreidt zich tijdens irrigatie, wanneer de optimale luchtvochtigheid niet overeenkomt met de temperatuur.

De verwerking moet drie keer worden uitgevoerd met een interval van een week. Een enkele behandeling leverde nooit een positief resultaat op.

In het geval van een ziekte, kan op het bovenste deel van de bladplaat vlekken van onregelmatige vorm worden gezien, die in lichtgele kleur worden geschilderd, en op de lagere kant van de blad - vlekken van bruine kleur, pustules. Met de ontwikkeling van de ziekte verspreiden de vlekken zich over het hele blad, de plaat vervaagt en droogt. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van fungiciden.

Meelachtige dauw

Het lijkt erop dat de plant van alles houdt, het is geurig en behaagt het oog, en plotseling begint een vreemde daling van de bladeren. Wat is de reden, Waarom begon de plant gele en droge bladeren te worden? Over de nederlaag van echte meeldauw geeft witte bloei, die zich door de groene massa van de plant verspreidt. Goed resultaat geeft behandeling met Topaz.

Bronzen virus

Een onaangename ziekte die zich manifesteert door verkleuring van het gebladerte van planten. Met het gewapende oog op het oppervlak van het laken ziet u uitgesproken rimpels, kleine doorgaande punten.

Het virus wordt verspreid door insecten, bijvoorbeeld trips. Het is onmogelijk om de ziekte te behandelen, het is niet behandelbaar. Ziek geval zal weg moeten gooien. En andere kamerplanten moeten inspecteren op de aanwezigheid van trips, zodat ze het bronzen virus niet konden verspreiden. Actellic of Aktar kan worden gebruikt voor verwerking.

Plant pokken

In het geval van een ziekte veroorzaakt door zorgfouten, verschijnen er verschillende uitpuilende vlekken op de bladeren. Ze kunnen geel of geelachtig groen worden gekleurd. Dergelijke lelijkheid van bladplaten kan optreden als de luchtvochtigheid niet overeenkomt met de temperatuur.

De ziekte is het gevolg van het tekort aan twee belangrijke elementen - ijzer en magnesium. Hun gebrek manifesteert zich in het geel worden van het gebladerte of in het verschijnen van gele strepen op de bladplaten.

De ziekte kan worden geïdentificeerd door lelijke bladeren. Het eerste teken - het gebladerte begon ongelijk te groeien, de platen zelf werden convex en gebocheld. Het uiterlijk van het onderdeel draagt ​​bij aan de verkeerde temperatuurinhoud. Binnen kan het te heet of te koud of droog of vochtig zijn. Door het probleem op te lossen, wordt de juiste zorg voor de plant en de naleving van de agrotechnische teeltmethoden bevorderd.

Parasitaire ziekten: anthuriumongedierte

Parasitaire ziekten moeten worden toegeschreven aan een afzonderlijke groep ziekten. Vreemd genoeg, maar zelfs die planten die goed worden verzorgd, zijn getroffen door deze ziekten. Met het verslaan van ongedierte bladeren, bloemen, wortelstelsel en groene scheuten lijden. De belangrijkste plaagorganismen van anthurium zijn:

Bladluis is een schadelijke plaag, het is wenselijk om ermee te vechten totdat insecten zijn vermenigvuldigd. Wanneer een plant massaal wordt aangetast door een bladluis, wordt het steeds moeilijker om een ​​bloem te genezen. Om te vechten kun je chemicaliën gebruiken of een mechanische manier van vechten gebruiken: hang plakband om vliegen in de buurt van de plant zelf te vangen.

De bloem lijdt aan de invasie van trips. Om te begrijpen dat het dit plaagorganisme was dat op de plant begon, moet je de onderkant van de bladeren zorgvuldig inspecteren. Zijn aanwezigheid wordt aangegeven door zwarte stippen. Het insect is actief in de lente en de zomer.

Niet alleen reizen voor volwassenen zijn gevaarlijk, maar ook hun larven. Ze voeden zich met het sap van de plant en leiden geleidelijk tot de dood. Om met trips om te gaan, kunt u pesticiden gebruiken. Het is beter om in gespecialiseerde winkels te kopen, let op de houdbaarheid van het medicijn.

Insecten verschijnen op de planten, waarvoor de verkeerde zorg. Om fouten te minimaliseren, is het noodzakelijk om de anthurium zorgvuldig in de gaten te houden, deze op tijd water te geven, deze te voeden en, indien nodig, de plant van verse lucht te voorzien en dagelijks de kamer te ventileren.

Als de anthurium beschadigd is door het schild, moet je je voorbereiden op het feit dat de strijd tegen het schild lang zal duren. En alleen op het doorzettingsvermogen van de eigenaar hangt af van het feit of het resultaat positief of negatief is. In het vroege stadium van het verschijnen van ongedierte is het onwaarschijnlijk dat ze met het blote oog kunnen worden gezien. Insecten hebben een duurzame schaal, dus wanneer ze met chemische middelen worden verwerkt, is dit niet altijd een goed resultaat.

Voordat u de plant besproeit met insecticiden, moet u de spons met waszeep afspoelen en de plant zelf schoonvegen, waarbij u het schuim een ​​half uur op de bloem laat. Dan moet je de bloem onder de douche wassen, laten drogen en dan pas de verwerking doen.

Het is noodzakelijk om een ​​plant 3 keer te sproeien met een interval van 7 dagen. Als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan, zullen de schaalinsecten weer verschijnen, zoals sommige volwassenen in de grond zitten.

Spintmijt is een niet minder gevaarlijke plaag. Door zijn vitale activiteit beginnen de bladeren van de plant geel te worden, geleidelijk aan te draaien en te vallen. Begrijp dat de spintmijt is opgewonden, het is mogelijk door een dunne spinnenweb, die zich op de achterkant van het blad zal bevinden.

Met de plaag kan omgaan met folk remedies. Eerst moet je de plant onder de douche wassen, om van het web te bevrijden. Dan wil je het oppervlak van de bladeren, de pot zelf en de vensterbank, waarop de anthurium stond, afvegen met een spons met zeep.

Grote zorgfouten leiden tot problemen met het groeien van anthurium: video

Naast ziekten veroorzaakt door virussen, evenals besmettelijke en niet-overdraagbare ziekten, kan onjuiste zorg leiden tot een aantal problemen die de groei van planten remmen en tot ziekte kunnen leiden:

 1. Onregelmatige vlekken op de bladeren en de aanwezigheid van zwarte stippen. Dergelijke symptomen verschijnen bij het houden van een huisdier in een koude kamer. Het probleem kan worden opgelost door de plantpot naar een warmere kamer te verplaatsen. Je kunt de anthurium niet vaker water geven dan zou moeten. De plant houdt niet van stilstaand water.
 2. Bladplaten worden geel en drogen rond de randen. Als u de anthurium op een lichte plaats houdt, bijvoorbeeld op de zuidelijke vensterbank, zal het gebladerte zeker worden verbrand. U kunt het probleem oplossen door de installatie naar een plaats met diffuus licht te verplaatsen.
 3. Vergeling en verwelking van gebladerte. De plant houdt niet van de luchttemperatuur in de kamer. Voor normale groei en ontwikkeling is de optimale temperatuur + 22 ° C. Tijdens de winterrust, moet de plant omstandigheden creëren bij een temperatuur van + 16 ° C.
 4. De uiteinden van de bladeren worden zwart. Dit is een duidelijk teken dat de grond vrij veel voedingsstoffen bevat, vooral calcium. Om het probleem op te lossen, moet je een bloem verplanten in een nieuw voedzaam land.
 5. Waarom bloeit anthurium niet? Het is mogelijk dat de plant op een slecht verlichte plaats groeit, ook geplant in een ruime pot. Het gebrek aan bloei wordt ook beïnvloed door verminderde vochtigheid.
 6. Waarom blad in elkaar stort in een rietje? Het probleem kan in een te fel licht zijn. Om ervoor te zorgen dat de bladeren hun oorspronkelijke positie innemen, moet u de bloem verwijderen uit de buurt van de directe zonnestralen.
 7. Gebladerte wordt zwart. Misschien is de reden dat het water geven van de plant te hard, gechloreerd of koud water is. Na het water geven, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de pot in een droge pan staat. Als de plant niet al het water drinkt, moet deze worden afgetapt van de pallet, anders kan het wortelgestel gaan rotten. Om het water te verzachten, moet je een snuifje citroenzuur of een druppeltje citroensap toevoegen. Water is bij voorkeur gedroogd water dat is verwarmd tot kamertemperatuur. Als je water geeft, moet je de gouden regel volgen - alles is goed, dat met mate.

Video: de belangrijkste fouten in de zorg voor thuis anthurium.

Vergeling van Anthurium-gebladerte hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld:

 • overmatig bodemvocht,
 • verkrampte pot
 • voedingstekorten
 • gebrek aan optimale verlichting
 • koude lucht
 • de aanwezigheid van tocht,
 • slechte grond.

Om de reden voor het geel worden van het gebladerte te begrijpen, is het nodig om de groeiomstandigheden te analyseren en missers te identificeren om de situatie ten goede te verbeteren.

Preventieve maatregelen

Juiste verzorging van groene huisdieren zorgt ervoor dat u veel problemen kunt voorkomen. Een tijdige en rationele bewatering, voldoende bemesting, optimale verlichting en luchttemperatuur zorgen ervoor dat de bloem goed aanvoelt en de eigenaar verrukt met zijn prachtige bloei.

In tegenstelling tot schimmelziekten, die vaak verschijnen met onjuiste zorg, beschadigen parasitaire ziekten zelfs goed onderhouden planten. Om veel problemen te voorkomen, moet u de anthurium zorgvuldig controleren en de bladeren inspecteren op de aanwezigheid van ongedierte.

Voor preventieve doeleinden, wordt het aanbevolen om de douche plant van tijd tot tijd te regelen, om het te wassen met een oplossing van wasmiddel. En als het ongedierte nog steeds werd opgemerkt, is het noodzakelijk om ze meteen te bestrijden.

conclusie

Kamerplant anthurium ziekte die kan worden veroorzaakt door verschillende infecties, met de juiste zorg, is het mogelijk om het risico op het ontwikkelen van verschillende ziekten te verminderen. Naleving van landbouwpraktijken stelt u in staat om in huis een mooie en gezonde plant te hebben, die aangenaam is met zijn lange bloei.

Anthurium: bladziekte op de foto, hoe de plant te behandelen

Anthurium is een buitengewone bloem die zijn eigenaars op elk moment van het jaar zal verrukken. In de mensen wordt het ook "mannelijk geluk" genoemd. Bloemen van deze plant hebben een wasoppervlak en kunnen een rode, witte, roze of paarse tint hebben.

Hoe ziet 'mannelijk' geluk eruit? (Foto)

Anthurium is een groenblijvende plant afkomstig uit de tropen.

Het meest voorkomende probleem is anthuriumziekte die gepaard gaat met bladeren. Hij is bekend en populair bij bloemenkwekers, zowel professionals als amateurs. Het verbluffende uiterlijk en het vermogen om schoonheid in een gesneden vorm gedurende meerdere weken te behouden trekt veel bloemisten aan en ze gebruiken vaak bloemstukken in verschillende boeketten en bloemstukken, en vanwege de ongebruikelijke vorm van de bladeren, noemden ze het flamingobloem.

Zoals elke andere plant, deze bloem vereist de juiste en tijdige verzorging. Meestal manifesteert de ziekte zich op de bladeren en geeft het de eigenaren veel problemen, dus het is uitermate belangrijk om meteen te bepalen wat de anthurium veroorzaakte en de ziekte in een vroeg stadium te elimineren. Maar de meeste bloemkwekers zijn van mening dat het beter is om ze te voorkomen dan ze later te behandelen.

Om te weten hoe je een bloem kunt redden in het geval van een ziekte, moet je weten wat ze zijn.

Niet-overdraagbare ziekten van anthurium

Dit is een van de meest voorkomende problemen die zich kunnen voordoen bij het kweken van niet alleen deze bloem, maar ook andere kamerplanten. Dit komt vaak door niet-naleving van de regels van de inhoud of met hun dramatische verandering.

De activiteit van de ontwikkeling en bloei van de plant wordt beïnvloed door de waterhardheid en de waterfrequentie, de kwaliteit en samenstelling van de grond, de bemesting van de grond, de temperatuur en vochtigheid in de kamer, de verlichting en de aanwezigheid van een constante stroom verse lucht.

Waarom de bloem "mannelijk geluk" niet bloeit

Meestal is de reden voor het gebrek aan bloei in strijd met de regels van de inhoud. De optimale temperatuur voor het kweken van een bloem is achttien tot negentien graden, er mogen geen tocht in de kamer zijn, het is noodzakelijk om diffuus licht te leveren en de bloem te beschermen tegen direct zonlicht. In de grond moet een laag drainage aanwezig zijn, die ervoor zorgt dat de wortels van de plant verzadigd raken met zuurstof en hun rotting elimineren. De grond moet systematisch met mineralen worden bemest. En, zoals de praktijk laat zien, zodra de nodige kasomstandigheden voor de bloem worden gecreëerd, zullen de langverwachte bloeiwijzen op de plant verschijnen.

Anthurium laat droge en gekrulde bladeren achter

De bladeren van de bloem beginnen te drogen vanwege het gebrek aan voldoende water en lage luchttemperatuur in de kamer, de bloem heeft ook constant sproeien van de bladeren nodig. In het geval van het drogen van het gebladerte, zou u snel de voorwaarden van detentie moeten veranderen en de installatie met speciale meststoffen voeden. Professionele telers adviseren eenmaal per maand om een ​​bloem onder een douche te "baden" en dan het stof te verwijderen dat op de bladeren van de plant is gevormd.

Meestal is het probleem van gedraaide bladeren vrij snel opgelost, maar er zijn gevallen waarin de oorzaak van de droogte een infectieziekte is en de manieren om de ziekte te bestrijden anders zijn.

Wat te doen als de bladeren van de plant geel worden en eraf vallen

Hoogst waarschijnlijk ligt de oorzaak van dit probleem in de watergift. Если в горшке образуется застой жидкости — на корневой системе образуется плесень, и корни в результате могут загнивать и гибнуть. Как в такой ситуации помочь погибающему растению?

Следует незамедлительно пересадить цветок в другой грунт с умеренной влажностью. Поливать растение необходимо по мере просыхания земляного кома (есть вероятность, что корневая система цветка восстановится). Als de wortels volledig zijn verrot - het is onwaarschijnlijk dat de bloem zal worden gereanimeerd.

De tweede oorzaak van geelverkleuring is water ongeschikt voor irrigatie. Als het een grote concentratie aan chloor en zware metaaloxiden bevat, worden de wortels van anthurium dunner en worden de bladeren bedekt met gele vlekken of zwart. Daarom is het voor irrigatie noodzakelijk om alleen water te gebruiken dat twee of drie dagen is gescheiden, regenwater of smeltwater is een uitstekende optie voor het irrigeren van de grond.

Ook het uiterlijk van geelheid op de bladeren, mogelijk door de onjuiste locatie. Direct gericht zonlicht kan op de bloem vallen - dan moet de plant naar een meer schaduwrijke plaats worden verplaatst. Als je beweegt is de pot niet mogelijk, dan moet de plant pritenyat zijn. Gele bladeren kunnen ook worden gevormd omdat de bloem op een te donkere plaats groeit. Dan installeert anthurium aanvullende kunstmatige verlichting.

Bruine vlekken verschenen op de bladeren van anthurium

Als een bepaalde bruine vlek op de bladeren van een bloem verscheen en qua uiterlijk leek op brandwonden, betekent dit dat de volgende factoren werden veroorzaakt door het uiterlijk:

 • overtollig vocht in de bodem - treedt op als frequent en te overvloedig water geven. Water de plant moet matig zijn en pas nadat de grond volledig droog is,
 • gebrek aan goede drainage - bij het planten, in de grond voor de bloem, moet je een laag geëxpandeerde klei toevoegen,
 • het gebruik van slechte grond voor beplanting of met een laag gehalte aan minerale stoffen is eenvoudig op te lossen dit probleem. U moet het transplanteren in een substraat dat speciaal is ontworpen voor dit type plant en dat in een bloemenwinkel wordt verkocht.
 • hard water - om het water te verzachten, voordat het water geeft, moet het worden gekookt of verdedigd,
 • onderkoeling - in geen geval kan anthurium worden bewaard in een ruimte met een lage temperatuur of op een koude vensterbank. Om dit te voorkomen, moet de plant worden verplaatst naar een warmere kamer of schuim onder de pot worden geplaatst, waardoor overkoelen van de wortels wordt voorkomen.

Enatsy en pokken: de oorzaken van de ziekte en hoe te behandelen

Als de bloem begint te verdorren en de bladeren een lelijke vorm krijgen en de vorm van de groei daarop, betekent dit dat de plant wordt aangetast door enacie van de plant of pokken.

De oorzaak van deze ziekten is een sterke verandering in temperatuur. Om een ​​bloem te reanimeren, moet je comfortabele omstandigheden creëren om hem te houden - om de bloem naar een warme plaats te brengen, vrij van tocht en direct zonlicht, en om regelmatig kunstmest op te brengen.

Algemene informatie

Anthurium of, zoals mensen zeggen, 'mannelijk geluk' is een tropische bloem, thermofiel en delicaat. De plant is erg gevoelig voor externe omstandigheden, water geven, voeden en andere zorg. Afwijkend van de juiste landbouwpraktijken, kun je al snel het ongemak van de bloem opmerken.

Als je ziet dat de anthurium er slecht uitziet, verzwakt, de bladeren geel worden, er verdachte plekken op verschijnen, andere storende symptomen worden waargenomen, moet je de bloem zo snel mogelijk inspecteren.

Nadat u het probleem heeft geïdentificeerd, moet u de uitroeiing ervan aanpakken. In de meeste gevallen volstaat het om de detentievoorwaarden te normaliseren en meer aandacht te besteden aan de zorg. Soms valt de anthurium echter ernstig genoeg - dan moeten de maatregelen effectiever worden toegepast.

In totaal zijn er drie grote factoren die de oorzaak zijn van de ziekte van anthurium:

 • schending van landbouwtechniek en -onderhoud in ongepaste omstandigheden,
 • infectieziekten
 • ongediertebestrijding.

Elk van deze factoren verbergt vele specifieke oorzaken die ertoe leiden dat de bloem in individuele gevallen niet goed is.

Geen bloei

Het probleem wordt vaak geassocieerd met de schending van de detentievoorwaarden. In veel zeldzamere gevallen - met infectieziekten. De volgende factoren kunnen een stopzetting van de bloei veroorzaken:

 • te koele externe temperatuur (onder +18 graden),
 • het vinden van de plant onder tocht
 • blootstelling aan direct zonlicht,
 • stilstaand water in de pot.

De laatste reden is de meest voorkomende. Anthuriumwortels zijn erg gevoelig voor het niveau van bodemvocht en het is van cruciaal belang dat de plant de grond te nat maakt.

Wat te doen

In dit geval bloeien, de uitroeiing van de oorzaken die hebben geleid tot de afwezigheid van knoppen. In elk geval zal extra voeding met complexe mineralen geen pijn doen.

Vlekken op de bladeren

Vaak leidt de verkeerde verzorging tot het verschijnen van lelijke vlekken op de bladeren, trage groei, verandering in de kleur van het gebladerte (zie foto). Soms zie je bruine vlekken niet alleen op de bladeren, maar ook op de hals van de plant. Allereerst moet worden geschat dat de vlekken verschenen:

Wat te doen

De aard van de vlekken moet worden geëvalueerd en de oorzaak van hun uiterlijk moet worden weggenomen. Maar als de plant wordt overstroomd, is het aan te raden om hem in een andere pot met droge grond te verplanten. Voor het verplanten van ingesneden rotte wortels.

Andere kwalen

Het gebeurt dat de anthurium erg zwak is, slecht ontwikkeld. De reden is meestal een gebrek aan voedingsstoffen. In dit geval moet u bemesten of (als de grond erg leeg is) de plant in een nieuw substraat transplanteren.

De bladeren worden geel en droog en de wortelhals wordt bruin en er verschijnt schimmel op vanwege de kritische wateroverlast van de bloem. In dit geval is het onmogelijk om uit te stellen - dringende reanimatiemaatregelen zijn noodzakelijk. Het is noodzakelijk om anthurium te transplanteren en alle beschadigde, rotte fragmenten te verwijderen.

Let op: na het verwijderen van de aangetaste delen, vergeet niet om de gemaaide plaatsen met gebroken steenkool of as te strooien voor desinfectie en snellere genezing.

Anthurium infectieziekten

Anthurium vanwege zijn fijne constitutie vaak aan infectieziekten. Maar nog steeds minder vaak dan van schendingen van landbouwtechniek. Wanhoop niet als de bloem een ​​ziekte heeft getroffen. Door het hoge aantal moderne fungiciden en de tijdige behandeling kan bijna elke situatie worden gecorrigeerd. Ga vervolgens door de meest voorkomende ziekten.

Grijze rot

De ziekte heeft ook een schimmelkarakter en beïnvloedt aanvankelijk de stam van de plant, daarna de scheuten en de laatste van alle bladeren (zie foto). De infectie verspreidt zich zeer snel en in de kortst mogelijke tijd sterven de aangetaste delen van de bloem af.

Ongediertebestrijding

Kan worden aangetast door planten en schadelijke insectparasieten. Vervolgens maken we kennis met de meest voorkomende plagen en weten we hoe we ze kunnen verwijderen.

Deze kleine parasiet, ondanks zijn kleine formaat, veroorzaakt aanzienlijke schade. Bladluizen kalmeren op de bodem van het blad en zuigen het plantensap op. Een kolonie insecten reproduceert in een snel tempo.

Luchtvochtigheid

Bij het kweken van een tropische bloem moet worden herinnerd dat een hoge luchtvochtigheid een vitale noodzaak voor hem is. De luchtvochtigheidsgraad moet 70-80%, zo niet - dan slechts voor een korte tijd zijn.

Om een ​​dergelijke luchtvochtigheid in de omstandigheden van onze appartementen te realiseren, is het noodzakelijk om de plant vaker te sproeien, of om een ​​speciale luchtbevochtiger te kopen, of om een ​​bloem op een pallet te zetten met nat claydiet. De laatste optie is het minst tijdrovend en de kosten zullen niet nodig zijn.

Waarom is spuiten niet de beste oplossing? Omdat het water op de bladeren witachtige lelijke vlekken achterlaat.

Als de bloem in een droge kamer groeit, doet deze vaak pijn en is de kans groter dat deze door spintmijten wordt aangetast. Bovendien leidt droge lucht tot:

 • drogen en vergelen van gebladerte,
 • in ernstige stadia - tot het draaien en zwart worden van de bladeren,
 • het drogen van de knoppen - zowel bloeiend als nog niet.

Luchttemperatuur

Aangezien deze plant thermofiel is, moet deze worden gehandhaafd op een temperatuur die niet lager is dan +18 graden in de zomer en +16 graden in de winter. De beste optie en het meest geschikt voor de bloem is de inhoud van mei tot september bij een temperatuur van + 25-28 graden.

Dammen, koele windvlagen zijn volledig gecontra-indiceerd voor de plant. Onder invloed van tocht, rotten de wortels van anthurium vaak, de bladeren en bloemen bevriezen. En spuiten in de winter, gevolgd door het openen van de ventilatieopeningen voor luchten - de meest betrouwbare manier om een ​​bloem te vernietigen.

Anthurium heeft veel licht nodig, belangrijk vanwege de weelderige en lange bloei. Echter, in de volle zon (vooral 's middags), tolereert de plant niet. In de natuur groeit het op de lagere niveaus van tropische bossen, in de schaduw van hoge bomen.

Plaats de bloem op een plek die voldoende is verlicht, maar in de schaduw staat. In de winter heeft anthurium extra verlichting nodig voor normaal gebruik.

Watering en substraat functies

Laat de bloem het beste groeien in een natte en doorlatende, losse grond. Watergift mag alleen worden gedaan met zacht water zonder zout en bleekmiddel. Als de luchtvochtigheid hoog blijft, is drenken vaak niet de moeite waard.

Dus, we hebben geleerd welke ziekten en waarom Anthurium lijdt en ontdekten hoe de plant in elk geval moest worden genezen. De belangrijkste maatregel om ziekten te bestrijden - de juiste verzorging van de plant en het onderhoud ervan in geschikte omstandigheden. Als u voldoet aan de vereisten van de agrotechnologie, vermindert u vaak de kans op bloemziekte. Welnu, als de plant toch een infectie of plaag oploopt, is het niet de moeite waard om met de behandeling uit te stellen: hoe sneller je maatregelen gaat nemen, hoe groter de kans op succes.

Beschouw de meest voorkomende ziekte, anthurium

Het wordt als niet parasitair beschouwd, dat wil zeggen, geen infectieziekte. De exacte reden voor het voorkomen ervan is nog niet vastgesteld, maar er wordt aangenomen dat de plant ziek wordt als gevolg van plotselinge veranderingen in vochtigheid en temperatuur. De bladplaat van de aangetaste plant is misvormd, afgerond. Op het verschijnen groei. Anthurium begint ongelijk te groeien.

De behandeling vereist geen isolatie van de plant. Het is voldoende om de plant te behandelen met de voorbereidingen "Antitlin", "Fitoverm", "Detsis"

Anthracosis of echte meeldauw

Een virale ziekte die wordt veroorzaakt door de paddestoel Solletorichum. De oorzaak van de ziekte is verhoogde luchtvochtigheid en grond. In eerste instantie wordt het blad aangetast, verschijnen bruine vlekken, met zwarte stippen in het midden - dit zijn schimmelsporen. Bij hoge vochtigheid ontkiemen sporen goed en vliegen weg. Het blad wordt kleurloos, krimpt en valt af. Van de bladplaat kan ziekte naar de wortel van de plant gaan. Verdelers van de ziekte zijn plagen, trips.
Er is valse meeldauw, die wordt veroorzaakt door de schimmel Peronospora anthirrhini. De sporen van de schimmel zijn grijs. In de aangetaste plant is de bladplaat bedekt met chlorotische vlekken, het blad wordt klein. Zo'n plant wordt drukker.

Tijdens de behandeling moet de besproeiing worden verminderd, moeten fungicidepreparaten "Saprolo", "Rovral" worden gebruikt. Bestrooi de plant met blauwe vitriol.

Een vreselijke ziekte veroorzaakt door sporen van de schimmel Septoria. Hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid veroorzaken de ontwikkeling van de ziekte. Een bladplaat van de plant is aangetast. Er verschijnen bruine of rode vlekken met een gele rand. Onder het vergrootglas of vergrootglas zie je de zwarte stippen - dit is een controverse. Onder hun invloed droogt het blad en de sporen van de schimmel verplaatsen zich naar andere, gezonde vellen en infecteren ze.

Bij het starten van de behandeling wordt de aangetaste plant naar de quarantaine gestuurd om te voorkomen dat andere planten worden geïnfecteerd. Daarna behandelen ze de bladeren met koperbevattende preparaten, evenals met de preparaten "Fitosparin", "Arilin". Als een week geen positieve resultaten oplevert, moet de plant worden weggegooid.

Grijze schimmel

In principe treft deze ziekte jonge, niet-volwassen planten. De redenen zijn in strijd met de regels voor zorg, namelijk overvloedig water geven en slechte drainage. Evenals een lang verblijf in een slecht geventileerde ruimte en niet tijdig verwijderen van droge vellen en delen van de plant. De nederlaag begint vanaf de stam en bereikt de scheuten, en pas daarna gaat het naar het blad. Gemanifesteerd in het verschijnen van grijze bloei. De ziekte verspreidt zich zeer snel en in korte tijd kan het de hele struik treffen.

De behandeling zou onmiddellijk moeten beginnen.
De aangetaste bladeren kunnen niet langer worden opgeslagen, dus moeten ze worden verwijderd. De plant wordt geïsoleerd en onderworpen aan behandeling met fungiciden "Fitosparin-m", "Rovral".

Zwarte champignons

Infectieuze, schimmelziekte. Vanwege het gebrek aan voedingsstoffen en wordt geassocieerd met het verschijnen van plagen - trips en bladluizen. Schimmels leven op trips en bladluiersuikersecreties. Geïnfecteerd blad krijgt een geelachtig witte kleur. Ook vatbaar voor ziekte stam en jonge scheuten. De plant vermenigvuldigt zich niet.

Voordat de behandeling wordt gestart, moet de plant geïsoleerd worden. De aangetaste bladeren kunnen niet meer worden hersteld, daarom is het beter ze af te snijden. In het beginstadium van de ziekte kan de plant worden behandeld met kaliumzeep. Een goed effect wordt gegeven door het gebruik van de medicijnen "Fitoverm", "Intavir", "Lightning".

Deze ziekte is niet besmettelijk. Het wordt geassocieerd met onjuiste verzorging, hoge luchtvochtigheid, lage temperatuur en late voeding. Schade aan het wortelsysteem is ook mogelijk. Dientengevolge, wordt de bladplaat misvormd, verschijnen de verdelingen van rond gemaakte vorm, met groen-gele gezwellen.

De behandeling is om het besproeien te verminderen en de anthuriumpot naar een warmere plaats te brengen. Vermijd direct zonlicht. Isolatie is vereist.

Ziekten van anthurium thuis

Een gezonde bloem fascineert met zijn schoonheid. Plots kan de staat van een plant veranderen. Om het even welke ziekten komen voor door:

 • niet-naleving van de vereisten van landbouwtechniek,
 • infectieziekten
 • insectenplagen van buitenaf gebracht.

In dit geval is de eerste van deze redenen altijd aanwezig. Een verzwakte plant kan bacteriën en ziektekiemen opnemen. Niet-naleving van quarantaine en hygiëne kan leiden tot de reproductie van ongedierte. Om geen problemen met de behandeling te hebben, is het noodzakelijk om te voldoen aan de voorwaarden van hun huisdieren. Anthuriumziekten op de foto laten het verlies van sierplanten zien. Kijk naar de foto van de tradescantia!

Er zijn mensen die eigenlijk geen dieren en bloemen in de woonkamer bevatten. Ze geloven dat de dierentuin, en onderhoud binnenshuis geweld zijn tegen dieren in het wild. Een boeket verse bloemen is onaanvaardbaar voor hen, je kunt niet genieten van het verwoeste leven, zelfs planten.

Niet-infectieuze plantenziekten worden geassocieerd met het verschijnen van vlekken op de bladeren, het veranderen van hun kleur of het vertragen van de groei. Soms worden bruine vlekken of schimmel in de hals van de plant merkbaar. Wat te doen als er vlekken op de anthurium zijn? Door de aard van de vervorming kun je veel leren:

 1. Als er donkere stippen op de bladeren van anthurium verschijnen, die geleidelijk uitzetten, is het koud. Dezelfde vlekken kunnen optreden door zonnebrand bij direct contact van de zomerzon met de bladeren.
 2. De oorzaak van het verschijnen van vlekken kan zijn het besproeien met onverdund water of water met een hoge hardheid. Als de schaal in de loop van de tijd toeneemt, dan is dit een teken van stijfheid. Voordat water wordt gegeven, moet dergelijk water zorgvuldig worden afgezet of door een verzachter worden geleid. Een andere manier, voornamelijk voor landelijke gebieden met hard water uit putten, is onvolledige bevriezing van water in de tank. In dit geval zal het ijs minder zout bevatten dan het resterende water.
 3. Andere fysiologische redenen voor het verschijnen van donkere vlekken en het drogen van de plaat vanaf de rand kunnen tocht en lage temperatuur in de winter zijn. Overvloedig water geven gaat ook gepaard met een signaal van donkere vlekken op de bladeren. Wat te doen als de vlekken op de anthurium verschijnen? Verwijder provocerende oorzaken en wacht geduldig op de resultaten.
 4. Gele of bleke bladeren van planten of vlekken van een dergelijke kleur zeggen dat anthurium niet genoeg verlichting is. Bovendien kan het een teken zijn dat de wortels pijn doen en de plant geen voedsel geven.
 5. De algehele bleekheid van de bladeren duidt op een gebrek aan voeding. Dit wordt ook aangegeven door de afwezigheid of zwakke groei van de plant, de afwezigheid van bloei. Als de plant onlangs is getransplanteerd, moet deze worden gevoerd. Soms is het beter om de plant te transplanteren. Bereid tegelijkertijd de gewenste samenstelling van het substraat of koop kant en klare grond. Ontsmetting van de grond en het planten van de pot is noodzakelijk.
 6. Als het irrigatieregime wordt verstoord en de wortels van de anthurium rotten, zal dit een effect hebben op het vergelen en drogen van de bladeren, de bruine nek van de anthurium kan een schimmel hebben. De plant heeft dringende reanimatie nodig. Tegelijkertijd moeten alle aangetaste delen worden verwijderd en de wonden bedekt worden met antiseptische, gebroken houtskool, kaneelpoeder of houtas.

Ziekten van anthuriumbladeren op de foto laten karakteristieke schade zien, maar vaak is de hulp van specialisten vereist om de ziekte nauwkeurig te bepalen. Gevaarlijk voor de dammen van de plant. Dit is vooral gevaarlijk in de winter. De onvoldoende luchtvochtigheid van de omgevingslucht dient als antwoord op de vraag waarom de bladeren van anthurium droog zijn. Aan de andere kant kunnen de bladeren op natuurlijke wijze afsterven als gevolg van veroudering. Als de bladeren in een buis worden gekruld, verwijder dan de anthurium diep in de kamer, te helder licht, hij sloot zijn ogen.

De infectieziekten van anthurium omvatten problemen veroorzaakt door de introductie van sporen en microben in het lichaam van een bloem. Het verschil tussen deze ziekten is dat ze de hele groene thuiswereld kunnen vernietigen, als ze er niet mee omgaan. Geschillen worden snel overgebracht en vermenigvuldigd in krappe omstandigheden.

Первоначальные причины заболеваний зависят от садовода. Принесённый отросток, взятый от больного растения, может уже таить вирусы, от которых нет пока действенных средств. Они поражают сосудистую систему. А передаваться зараза может через грязный инструмент или насекомыми. Verworven plant moet twee weken in quarantaine staan, los van andere planten. En pas dan ga je naar de algehele compositie.

Het gekochte of zelfgemaakte aarden mengsel moet worden onderworpen aan een warmtebehandeling, warm heet kaliumpermanganaat moet worden gemorst, gemalen houtskool moet worden toegevoegd en Glyocladin, een langwerkend geneesmiddel, moet rotten. Het beschermt de wortels tegen phytophthora, fusarium en soortgelijke ziekten. Vakkundige zorg voor anthurium - ziekteresistentie.

Ziekten die vanuit de externe omgeving worden doorgegeven aan anthurium kunnen zijn:

De veroorzaker van Septoria, de schimmel Septoria, verspreidt zich in een vochtige en warme atmosfeer. Karakteristieke bruine vlekken met een gele rand op de bladeren wijzen op de ziekte van anthurium. Het blad droogt uit, wanneer de sporen water geven verplaatsen naar andere delen van de plant. De plant zal sterven als deze niet op tijd wordt verwerkt met koperhoudende fungiciden.

Anthracose is een veel voorkomende ziekte die echte meeldauw wordt genoemd. De ziekte wordt veroorzaakt door de schimmel Colletorichum. De verspreiding van deze ziekte zal leiden tot het snel drogen van de bladeren, stengels en het wortelsysteem. Anthracosis begint op bladmessen, het verschijnen van bruine vlekken met zwarte stippen in het midden. Dit is controverse. Ze verspreiden zich en ontkiemen wanneer ze bevochtigd worden, en voor het atrium is deze gebeurtenis van levensbelang.

Zorg voor het atrium bij de ziekte Septoria is om water geven en spuiten te verminderen met de toevoeging van koperen fungiciden. Het land wordt behandeld met het medicijn Abig-Peak. Als de plant niet kan worden genezen, moet deze worden vernietigd door verbranding. Keramische pot vereist goede calcinering. Gerechten die niet kunnen worden verbrand, vernietigd.

Als de plant is geïnfecteerd met roest, zijn er oranje losse pads op de bladeren zichtbaar. Een dergelijke plant moet worden gereinigd met een oplossing van fungicide, maar niet worden gesprayd om geen gezonde bladeren te infecteren. Geïnfecteerde patiënten laten een betere verbranding zien.

Fusarium verwelking is thuis een vreselijke ziekte van anthurium. Het beïnvloedt alle planten en beïnvloedt het wortelstelsel en de bladeren. Symptomen zijn een plotselinge verwelking van de hele struik. De eerste tekenen kunnen zijn: onnatuurlijke buiging van steeltjes, sterke en snelle vergeling van het gebladerte. Koperbereidingen, grondbehandeling met glyocladin zijn geschikt voor het gevecht. De beste manier zou zijn om de plant te reinigen van alle deeltjes van de aarde, deze in een zwakke oplossing van foundationol te laten weken, de aangetaste delen af ​​te snijden en in een nieuwe schaal te planten. Oud land en plantenresten moeten worden vernietigd.

Insectenplagen van anthurium

Insecten die bij huisbloemen horen, zijn onder andere:

Ze zuigen allemaal het sap uit de plant en ontnemen hem voedsel. Tegelijkertijd kunnen er tekenen van de aanwezigheid van plagen worden gevonden met hygiënische procedures die regelmatig met goede zorg worden uitgevoerd.

Optimale groeiomstandigheden

Anthurium verhuisde vanuit de tropen van Midden- en Zuid-Amerika naar onze appartementen, dus hij raakte gewend aan schaduwen. De beste plaats in het appartement voor hem zal de vensterbanken van de westelijke en oostelijke vensters zijn. De optimale groeitemperatuur is 16-20 ° C in de winter en 20-25 ° C in de zomer.

Anthurium - een grote fan van vocht. Zoals veel tropische planten (zamiokulkas, monstera, calla) met een hoge bodemvochtigheid en lucht, kan anthurium "huilen" ten koste van speciale poriën op de bladeren. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat je bij alles moet weten wanneer je moet stoppen. Niet-droog, nat substraat zal snel leiden tot rotten van de wortels en de dood van de plant.

De grond voor anthurium, evenals voor de meeste epifyten, moet redelijk licht zijn, enigszins zuur. Een goede optie is al klaar speciale grondmengsels voor aroid.

Het is belangrijk! Alle delen van anthurium, zoals in de meeste planten van de aroidfamilie, bevatten giftig sap, dus het is nodig om het te isoleren van kleine kinderen en huisdieren.

Tabel: belangrijkste anthuriumziekten en hun oorzaken

 • Krappe pot.
 • Lang overtollig vocht in de grond.
 • Droge lucht
 • Niet-naleving van de optimale temperatuur.
 • Draft.
 • Lang overtollig vocht in de grond.
 • De wortels zijn beschadigd tijdens transplantatie.
 • Zonnebrand.
 • Lage temperatuur
 • Krappe pot.
 • Onvoldoende verlichting.
 • Kleine pot.
 • Gebrek aan licht.
 • Droge lucht
 • Onvoldoende verlichting.
 • Onvoldoende verlichting.
 • Dichtbij, smalle pot.
 • Lucht te droog.
 • Onvoldoende water geven.
 • De pot is te smal of te ruim.
 • Gebrek aan licht.
 • Temperatuur boven 20 ° C.

Fouten in de verzorging van de anthurium zijn meestal gemakkelijk op te lossen (herschik de plant van de accu, water meer of minder, voeder, verander de vensterbank, enz.), Maar het omgaan met gevaarlijke ziekten en plagen is niet zo eenvoudig.

Valse meeldauw (perinospora)

Op de bladeren van anthurium verschijnen witachtige, geelachtige vlekken, zo goed bekend bij tuinders. Deze ziekte treft vaak komkommers. Aan de achterkant van het vel kan meestal de vorming van grijze sporen worden waargenomen.

De bron van deze veel voorkomende ziekte is een microscopische schimmel die extreem gevoelig is voor luchtvochtigheid. De belangrijkste voorwaarde voor het wegwerken van deze parasitaire schimmel is een afname van de luchtvochtigheid in combinatie met het gebruik van fungicidale preparaten van contactwerking (Topaz, Acrobat).

De ziekte beïnvloedt de bladeren van anthurium. Chloorachtige vlekken van roestige tint verschijnen op het buitenoppervlak, actieve sporulatie vindt plaats op het lagere oppervlak. Net als bij valse meeldauw, is de belangrijkste methode voor controle en preventie van bladroest het handhaven van een optimale luchtvochtigheid. Voor preventie kunt u biologische fungiciden gebruiken, bijvoorbeeld Albite, Alirin, Fitosporin.

Anthuriumblad, aangetast door roest, moet worden behandeld met een fungicide

Phytophthora

Anthurium wordt zelden aangetast door phytophtora, deze ziekte heeft nog steeds vaker last van suikerhoudende planten. Ondanks dit, als u kleine vlekken van paars-bruine kleur op de bladeren opmerkt, moet u dringende maatregelen nemen. Phytophthrosis ontwikkelt zich zeer snel en beïnvloedt het wortelstelsel, waarbij de plant tot een vroege dood wordt veroordeeld.

De beste manier om bacterievuur te bestrijden is het gebruik van systemische fungiciden. Onder hen zijn Fitosporin-M, Fundazol, Alirin-B, Previkur. In dit geval is het nodig om de grond te vervangen, de wortels grondig onder water te spoelen en de pot te verwarmen of door een nieuwe te vervangen. Wortels kunnen ook worden behandeld met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.

Ongediertebestrijding

Sappige stengels en bladeren van anthurium - voedzaam voedsel voor veel sap-zuigende parasitaire insecten. De plant kan worden aangetast door bladluizen, trips, scutes, spintmijten.

"Klassieke" parasiettuin en kamerplanten. Vergeelde, verwelkte of verdraaide bladeren van anthurium zijn de belangrijkste tekenen van bladluizen.

Er is een enorme hoeveelheid chemicaliën om bladluizen te bestrijden, ze kunnen in elke speciaalzaak worden gekocht. De beroemdste zijn Aktellik, Fitoverm, Akarin, Aktara. U kunt ook een traditionele bladluisremedie gebruiken - behandel de planten met een oplossing van warm zeepwater of tabaksrook.

Jonge bladluizen planten zich zeer snel voort op succulente bladeren en stengels van kamerplanten.

Spint

Deze microscopisch kleine geleedpotige kan niet met het blote oog worden gezien. De grootte is slechts 0,5-1 mm. Toch kan zo'n kruimel veel problemen veroorzaken. Spintmijt voedt zich met sap van waardplanten. Wanneer besmet met een plaag, de anthurium ophoudt zich normaal te ontwikkelen, worden de aangetaste bladeren geel, wat verder leidt tot de dood van de plant.

Het is gemakkelijk om een ​​spintmijtletsel te diagnosticeren. Deze kleine parasieten scheiden een geheim uit dat lijkt op een web. Met het verschijnen van een spinachtige aanval op de bladeren moet je dringend controlemaatregelen nemen. Allereerst moet je de boosdoeners van de ziekte verwijderen. Dit kunt u het beste doen door de plant onder stromend water te wassen. Dan is het noodzakelijk om de bladeren te behandelen met een van de insecticiden (Vertimek, Fitoverm, Akarin, Lightning). Het beste is om dit te doen door de plant met een plastic zak te bedekken en deze dan 2-3 uur onder te schuilen.

Helaas komt het jong binnen 3-4 dagen uit de grond en moet de behandeling op dezelfde manier worden herhaald. Anthurium moet nog 2-3 keer worden verwerkt met een interval van een week.

Spintmijt is duidelijk alleen zichtbaar onder een microscoop

Deze schadelijke sap zuigende insecten zijn een echte ramp voor kamerplanten. Shchitovki wordt op betrouwbare wijze beschermd tegen externe invloeden door een speciale "schaal", dus het is niet gemakkelijk om er vanaf te komen. Shchitovka zichtbaar voor het blote oog. Veroorzaken zwarte vlekken op de bladeren, verwelking en de daaropvolgende dood van de plant.

Als u tekenen van schade aan de Anthurium opmerkt met een schild, plaatst u de plant in "quarantaine", zodat deze geen gezonde kerels infecteert.

Om van de schilden af ​​te komen, worden ze met de hand geborsteld van de bladeren en stengels met een zachte doek. Daarna is het noodzakelijk om de plant te behandelen met speciale chemicaliën (Aktellik of Fosbetsid), volgens de instructies van de instructies. Wees voorzichtig - deze medicijnen zijn giftig! Het is beter om de verwerking niet binnenshuis uit te voeren.

De steel van anthurium aangetast door het schild wordt gereinigd met een zachte doek.

Klein, niet meer dan 1 mm groot, sapzuigende parasieten. Tekenen van een anthurium-laesie met trips zijn in veel opzichten vergelijkbaar met het infecteren van bladluizen. Dit zijn verwelkende, vergelende bladeren, daarnaast zie je aan de onderkant van het blad kleine zwarte stippen.

De belangrijkste methode voor het behandelen van trips - plantbehandeling met gespecialiseerde chemicaliën. Verwijder vóór het begin van de procedure alle parasitaire delen van de plant. Het is ook wenselijk om van de bovenste laag grond af te komen, omdat deze tripseieren kan bevatten. De behandeling moet verschillende keren worden uitgevoerd: 3-4 behandelingen binnen 7-10 dagen.

Voor meer efficiëntie, is het aan te raden om de plant in een plastic zak te spuiten, deze kan 2-3 uur worden bewaard. Dit zal de meest kwalitatieve pickle trips mogelijk maken.

Anthurium reanimatie

Zelfs als de anthurium al zijn bladeren heeft verloren, is dit geen reden om er vanaf te komen.

Anthurium levende wortelstokken kunnen nog steeds worden gereanimeerd.

Eerst en vooral moet je uitvinden wat de oorzaak is van een dergelijke deplorabele staat - onjuiste verzorging, ziekte of plagen. Vervolgens moet je het volgende doen:

 • het besmette land verwijderen, omdat het hoogstwaarschijnlijk sporen van parasitaire schimmels of insecteneieren bevat,
 • Verwarm de pan, kook 5 minuten in soda water.

Als je deze preventieve procedures niet uitvoert, worden de jonge volwassen bladeren van anthurium een ​​welkome traktatie voor nieuw uitgekomen parasieten.

Een ziekte die met de grond wordt meegebracht, kan een verzwakte plant vernietigen. Daarom is het erg belangrijk om op een mogelijke manier decontaminatie van de nieuwe bodem uit te voeren:

 1. Stoombehandeling. De grond wordt gedurende 30-40 minuten op een fijnmazig net over kokend water verspreid. Dit is een tijdrovende maar zeer effectieve manier.
 2. Bevriezing. De grond wordt een week lang op een negatieve temperatuur gehouden en vervolgens in een warme ruimte binnengedrongen om te ontdooien. Dit is een lang proces en het is het gemakkelijkst om het in de winter uit te voeren wanneer een balkon als vriezer kan worden gebruikt.
 3. Kaliumpermanganaat Dit is een manier voor lui. Het enige dat gedaan hoeft te worden, is om de grond af te storten met een frambozenoplossing van kaliumpermanganaat en 30-40 minuten te wachten tot de aarde is uitgedroogd.

De belangrijkste stadia van reanimatie van anthurium

 1. De wortelstok vertrokken zonder bladeren voor decontaminatie moet worden geweekt gedurende 30-40 minuten in lichtroze kaliumpermanganaat, en vervolgens geplaatst gedurende 3-4 uur in een oplossing van Kornevin. Het medicijn stimuleert de ontwikkeling van wortels, het bevat fytohormonen die bijdragen aan de versnelde ontwikkeling van het wortelsysteem van planten. Met deze procedure kan anthurium de stress van transplantatie het hoofd bieden en kracht opbouwen voor de groei van nieuwe jonge bladeren.

De plant behandeld door Kornevin (op de foto rechts) vormt veel nieuwe wortels.

Sphagnum, vermiculiet en turf, in gelijke hoeveelheden opgenomen, vormen de basis van het bodemmengsel voor anthurium

Als de procedure voor reanimatie van anthurium correct wordt uitgevoerd, zullen na een tijdje jonge bladeren verschijnen van de slapende knoppen.

Video: Regels voor transplantatie van Anthurium

Anthurium voelt geweldig in de omstandigheden van onze appartementen. Maar men moet zeer alert zijn op zijn behoeften en tijdig maatregelen nemen om mogelijke ziekten te voorkomen. Als u goed voor de plant zorgt, zal Anthurium u het hele jaar door verrassen met de helderste bloemen van de meest exotische kleuren.

Infectieziekten, hun behandeling

Besmettelijke anthuriumziekten in het huishouden komen vrij vaak voor. Dit wordt veroorzaakt door vele factoren, waarvan er een is tropische oorsprong van de bloem en zijn voorkeuren voor detentievoorwaarden.

Het aantal besmettelijke ziekten is groot, maar men moet niet bang voor ze zijn, omdat ze bijna allemaal gemakkelijk thuis te genezen zijn. Het belangrijkste is om ze tijdig te diagnosticeren en de nodige procedures voor de behandeling uit te voeren.

Anthracnose en septoriose (foto)

Schimmelziekten die verschijnen als bruine of rode vlekken. Ook geen mogelijke gevallen van zwart worden van de toppen van de bladeren. Voor de behandeling is het noodzakelijk om de besmette gebieden zo snel mogelijk te verwijderen, de bloem grondig te wassen en de plant te behandelen met minerale chemische preparaten. Als de plant niet binnen zeven dagen kan worden genezen, moet deze worden vernietigd en moet de container waarin deze is gegroeid worden gecalcineerd en behandeld met chemische preparaten.

Grijze rot

Het beïnvloedt de stam en schiet, en spreidt zich vervolgens uit naar de bladbedekking. Aangezien de aangetaste gebieden zeer snel afsterven, moet de behandeling onmiddellijk worden uitgevoerd. Folk remedies, met dit type ziekte, zijn niet erg effectief, dus moeten ze onmiddellijk worden verlaten en hun toevlucht nemen tot behandeling met behulp van chemicaliën. Als er na de manipulatie geen effectief resultaat is, moet de plant worden vernietigd.

Wortelrot

Als de bladeren van anthurium hun kleur verliezen en vervagen, en er verschijnt pus op de wortels, betekent dit dat de plant wordt aangetast door wortelrot. In de vroege stadia van de ziekte moet worden beperkt tot bewatering en verhoging van de temperatuur in de kamer. Als de plant ernstig is beschadigd, moet u de rotte wortels verwijderen en deze vervolgens met meststoffen behandelen, nadat de plant in een andere aarde is overgeplant.

Fusarium

Een schimmelinfectie die, bij het slaan van een bloem, een snelle val van gebladerte veroorzaakt. Op dit moment is er geen effectieve manier om deze ziekte te behandelen, dus de aangetaste plant moet onmiddellijk worden geïsoleerd van andere kamerplanten. Het is mogelijk om de ziekte te behandelen met behulp van kunstmest met meercomponentenpreparaten, maar als er geen resultaat is, wordt de plant vernietigd en wordt de pot zorgvuldig verwerkt.

roest

Wanneer deze ziekte op de plant verschijnt, is het noodzakelijk om de geïnfecteerde anthuriumblaadjes te verwijderen en de overblijvende moeten grondig worden behandeld met chemische of alcoholpreparaten. Dergelijke acties moeten elke drie dagen gedurende veertien dagen worden uitgevoerd.

Meelachtige dauw

Dit type ziekte treft vaak kamerplanten. Het uiterlijk van de plant verslechtert en er verschijnen vlekken op de bladeren. Om te voorkomen dat deze infectie optreedt, moet de bloem een ​​comfortabel leefgebied creëren en regelmatig de grond bemesten.

Plagen van "mannelijk geluk" en manieren om ze te bestrijden

Heel vaak is de oorzaak van anthuriumziekte bepaalde soorten plagendie de wortels, stengel en bladeren van de bloem beïnvloeden.

 1. Bladluis - kleine maar zeer krachtige parasiet die ernstige schade aan de plant kan veroorzaken. Het ongedierte wordt geplaatst op het binnenoppervlak van het blad en gevoed door het sap, waardoor de bloem wordt gedroogd. Bladluizen vermenigvuldigen zich erg snel, dus ze moeten zo snel mogelijk worden vernietigd. Om dit te doen, moet u een speciaal medicijn kopen en de plant verwerken. Een dag later moeten de bladeren van de plant onder stromend water worden gewassen om chemische verbranding van de bloem te voorkomen.
 2. Shchitovka - dit type parasiet infecteert ook de stam en voedt zich met het sap van de plant. Het detecteren van een plaag is best moeilijk, maar als het lukt, onderneem dan actie. De plant moet worden geïsoleerd van anderen en grondig worden gespoeld met warm water. Waarna het oppervlak van de bloem wordt behandeld met speciale verbindingen. Deze procedure moet twee keer worden uitgevoerd.
 3. Mealybug - bij een nederlaag door dit plaag verschijnt witte korst op het oppervlak van de bladeren. Om de plant te laten uitharden, volstaat het om de bloem te behandelen met een zeep- of alcoholoplossing en de bloem vervolgens met gefilterd water op kamertemperatuur te wassen.

Wat zijn de beste voorwaarden om anthurium thuis te houden?

Anthurium kweken - het proces is eerbiedig en vereist de implementatie van bepaalde regels en aanbevelingen.

 1. Voor deze plant speelt een grote rol hoge vochtigheid in de kamer. Het is moeilijk om het in het appartement te leveren, vooral tijdens de verwarmingsperiode. Het is noodzakelijk om de bloem twee keer per dag te sproeien of op een dienblad met vochtige geëxpandeerde klei te leggen. Ook effectief, maar duur, is het plaatsen van een bloem in de buurt van de luchtbevochtiger.
 2. Anthurium heeft een temperatuur nodig die niet lager is dan achttien graden in de zomer en zestien - in de winter. Dammen die rotting van de wortels kunnen veroorzaken, moeten worden vermeden.
 3. Освещение должно быть ярким, но рассеянным, под прямыми солнечными лучами цветок рискует получить ожоги.
 4. Антуриум предпочитает расти в рыхлом влажном грунте. Полив должен быть умеренным мягкой отстоянной водой.

Als je de optimale omstandigheden van de bloem overtreedt, dan kan dit later leiden tot het verslaan van zijn ziekten en plagen.

Ziekten en hun behandeling

Overweeg de meest populaire ziekten van anthurium en hoe ermee om te gaan.

Septoria is een schimmelinfectie die zich manifesteert als donkere vlekken op de bladeren van een plant. Meestal zijn de randen van de vlekken geel of bruin. De ziekte verspreidt zich snel naar andere delen van de plant door sporen van de schimmel.

Om septorizom te bestrijden, moet je alle aangetaste bladeren en stengels knippen en vernietigen.en behandel de plant vervolgens met systemische fungiciden: fytosporine of alirine. Ook, met een sterke verspreiding van de ziekte gebruikte Bordeaux-mengsel.

Met fusarium is er een enorme verwelking van de bladeren. Ze worden geel en droog en vallen dan af. Een witachtig roze bloei op de wortelhals van een plant duidt op infectie door deze schimmelinfectie.

De infectie wordt samen met water verspreid om de planten water te geven. De ziekte manifesteert zichzelf en vordert alleen in warmte met een hoge luchtvochtigheid.

Er is geen effectieve behandeling voor fusarium. Zieke planten vernietigen. In het beginstadium van de infectie kunt u meerdere spuitfungiciden aanbrengen met een interval van 7 dagen. Tegelijkertijd wordt een bodempesticide in de grond gebracht.

Behandeling van schimmelziekten

Voor de behandeling van ziekten veroorzaakt door schimmels, is het noodzakelijk om alleen fungicidepreparaten te gebruiken. Met hun hulp kunt u de schimmelinfectie vernietigen.

Geen folk remedies zullen niet het gewenste resultaat geven, maar alleen leiden tot de ontwikkeling van de ziekte en de dood van de plant.

Voor de succesvolle behandeling van schimmelziekten moet u alle aangetaste delen van de plant verwijderen en vernietigen.. Vervolgens wordt de bloem besproeid met fungiciden.

De meest effectieve geneesmiddelen worden beschouwd als "Fitosporin", "Alirin", "Fundazol." De procedure wordt uitgevoerd in de open lucht. Een pot met een plant in een plastic zak, voer de verwerking uit en bind de zak 10-15 minuten lang. Vervolgens wordt de plant verwijderd en gedroogd.

De behandeling is meestal niet beperkt tot een enkele behandeling van de plant. Na 7-10 dagen moet het spuiten worden herhaald. En soms is na nog eens 2 weken een derde behandeling nodig.

Virale bronzen bladeren

Behandeling van virale bronzen bladeren is niet ontwikkeld. Het wordt aanbevolen om de zieke plant te vernietigen, zodat deze geen bron van infectie wordt voor andere bloemen.

Dit is een niet-overdraagbare ziekte. Soms verschijnen gele vlekken onder het heldere licht op de bladeren van de plant, maar de aderen blijven groen. Dit komt door een gebrek aan ijzer en magnesium.

Gewoonlijk wordt chlorose merkbaar met onregelmatige voeding of gebrek daaraan en alleen bij fel licht..

Om de ziekte te bestrijden, zijn regelmatige bemestingsplanten meststoffen nodig die magnesium en ijzer bevatten.

Groente pokken

Als geel-groene uitstulpingen en ronde vlekken op de bladeren van anthurium begonnen te vormen, werd de plant ziek met pokken.

Dit is een niet-parasitaire ziekte die optreedt als gevolg van onjuiste verzorging van de plant. Het manifesteert zich bij hoge luchtvochtigheid en lage temperatuur.

Ook kan de oorzaak van pokken het gebrek aan voeding zijn.

Een andere niet-infectieuze ziekte van anthurium is enacia. Bij het verslaan van een plant buigen de bladeren, worden lelijk, en groeien zich op.

De oorzaak van de ziekte is niet goed begrepen.. Soms begint het na plotselinge veranderingen in temperatuur en een toename van de luchtvochtigheid. Met het herstel van normale omstandigheden voor het plantenleven, verdwijnen de manifestaties van de ziekte.

Preventie van veel voorkomende ziekten

Met inachtneming van preventieve maatregelen kunnen alle Anthurium-ziekten worden vermeden. Om te voorkomen dat de plant schimmelinfecties infecteert, volstaat het om het irrigatieregime te observeren, om de noodzakelijke vochtigheid te behouden. Laat de plant niet overstromen. De ruimte waarin de anthurium zich bevindt, moet regelmatig worden gelucht en de plant mag niet tochtig zijn.

Het is noodzakelijk trips te vernietigen die brons in het blad vervoeren. Als er ongedierte wordt gevonden op de bloem, moet de plant worden behandeld met insecticiden.

Het is heel gemakkelijk om te vechten tegen niet-infectieuze plantenziekten.. Het is noodzakelijk om het temperatuurregime in acht te nemen, om plotselinge temperatuurdalingen, verhoogde luchtvochtigheid te voorkomen. Bloem moet regelmatig worden gevoed meststof.

Pin
Send
Share
Send
Send