Groenten

Hoe te groeien en te zorgen voor aubergines in de kas

Pin
Send
Share
Send
Send


Plant genoemd aubergineof tmeloenbroed, beetje blauw, Is een soort van kruidachtige vaste planten van de familie Nightshade, wild gekweekt in Azië, India en het Oosten.

Deze vrucht begon 5000 jaar geleden geïntroduceerd te worden in de cultuur, zoals bevestigd door de oudste teksten.

Fabriek beschrijving

De auberginebos is ongeveer 40 - 150 cm lang en de bladeren van de plant zijn groot, ruw, groen, soms met een paarse tint. Bloemen met een diameter van 2-2,5 cm, paars, enkel of verzameld in bloeiwijzen van 2-7 eenheden, bloeien van juli tot september. De vrucht is een grote, ronde, cilindrische of peervormige bes met een diameter van maximaal 20, een lengte van maximaal 70 cm en maximaal 1 kg, donkerpaars waarin kleine, platte lichtbruine korrels rijpen aan het einde van de zomer of de vroege herfst.

Zaadplantregels

Aubergine - de meest thermofiele vrucht van het geslacht Pasanova. Het staat niet bij vorst en in de omstandigheden van ons klimaat wordt het alleen gekweekt door zaailingen.

De rijpingstijd van vroege rijping van aubergines is 100 dagen na het verschijnen van scheuten en voor late rijping is deze periode 150 dagen.

Aubergines kunnen begin maart worden geplant met de verwachting dat de aarde tot 18 graden zal opwarmen tegen de tijd dat de zaailingen worden overgeplant en dat zaailingen tegen die tijd minstens 75 dagen oud zijn.

Het planten en kweken van aubergines is afkomstig van zaaien vóór het inzaaien en het is het beste om zaden te nemen uit het tweede jaar van bewaring tijdens het planten, omdat ze meer levensvatbaar zijn. Om de zaden te activeren voor het planten, worden ze 3 dagen bevochtigd in een 3% kalium humate oplossing en vervolgens worden ze één voor één geplant in cassettes of enkele potten met vochtige grond bestaande uit 60% van het veen, 20% humus en 10% uit de grasmat met toevoeging van 5% zand of zaagsel en hetzelfde aantal biohumus, het verdiepen van de zaden in de bodemsamenstelling met 1 cm. Na het zaaien wordt de grond gecompacteerd, vervolgens wordt de container bedekt met een film.

Kweken van kwaliteit zaailingen

Zaden ontkiemen bij een temperatuur van ongeveer 25-26 ° C na 15 dagen. Als een aanzienlijk deel van de zaailingen stijgt, wordt de film schoongemaakt en nemen de temperatuur en het licht toe. Zorgen voor zaailingen vereist geen aanzienlijke inspanning van u.

Vanaf het moment van zaaien en tot het verschijnen van knoppen, wordt de grond niet bewaterd, de vochtigheidsgraad van de lucht moet ook niet hoog zijn, en alleen bij knopvorming moet de vochtigheid van de aarde en de lucht worden verhoogd.

Als u zaad in rijke grond hebt gezaaid, is het voeren voor aubergines niet vereist, echter, als de grond slecht is, giet het 2-3 keer kristallijn - 12-15 g per 10 liter water. En let erop dat de zaailingen voldoende licht hebben, in andere omstandigheden zal de plant pijnlijk uitgerekt worden. Als er langdurig bewolkt weer buiten is, is het nodig om de kamertemperatuur een paar graden kouder te maken, wat meestal wordt bereikt door te luchten, en ook om de luchtvochtigheid in de lucht en de aarde enigszins te verminderen.

Aubergine plukken

In tegenstelling tot tomaten reageren aubergines niet goed op de oogst, dus worden ze onmiddellijk in individuele containers gezaaid. Niettemin, wanneer gewassen één of twee bladeren vormen, is het nodig om ze naar grotere potten met een diameter van 10-12 cm te verplaatsen.Voordat ze planten in grote potten planten, moeten ze overvloedig worden gedrenkt en dan voorzichtig met de landbal worden verplaatst in een nieuw gerecht. 2 weken voordat de zaailingen in de volle grond worden geplant, worden ze geacht uit te harden: verlaagt geleidelijk de temperatuur van de inhoud en brengt deze op 14-15 C.

De laatste dagen voor het planten moeten de zaailingen het hele daglicht aan koele lucht doorbrengen. Als het in dit geval warm is in de tuin, kunt u de zaailingen de hele nacht op straat houden. Versterking van procedures verhoogt de weerstand van de zaailingen tegen de wind, aanpasbaarheid aan koude temperaturen en direct zonlicht. Zaailingen die in de toekomst in de kas worden gekweekt, verharding is niet nodig.

In de volle grond planten

Om aubergine zaailingen in de volle grond te planten, moet u de belangrijkste voorwaarden kennen voor het verplanten van zaailingen in een klaargemaakt bed - de temperatuur van de aarde is binnen 18 C en de leeftijd van de plant is 2-2,5 maanden. Zaailingen moeten 16-25 cm lang zijn, 8-10 echte blaadjes hebben en mogelijk een bepaalde hoeveelheid knoppen. Bij voorkeur is het gevaar van terugkomende vorst ten tijde van het planten van zaailingen verstreken.

In dit geval is er de beste periode voor het planten van zaailingen in de tuin - begin juni. Plaats voor het kweken van aubergine moet zonnig zijn, echter beschermd tegen de wind. De beste voorgangers van aubergines:

Het is onmogelijk aubergines te telen op een plaats waar vroeger aardappelen, paprika's, tomaten en aubergines werden verbouwd.

Kas voorbereiding

De plant moet een optimaal microklimaat creëren, het beschermen tegen mogelijke besmetting met ziekten of plagen, een voedende grond voorbereiden op groei en ontwikkeling. Zelfs de perfecte verzorging zal niet helpen om een ​​goede oogst blauw te krijgen, als je niet eerder de noodzakelijke activiteiten hebt.

Voordat u aubergines in een broeikas van polycarbonaat of film kweekt, moet u:

 • was het volledige frame en afdekmateriaal grondig,
 • ontsmettingsmiddelen verwerken
 • droog en ventileer het gebouw,
 • verwijder plantresten in de herfst uit de grond,
 • veranderen, augurken, verwerken van de grond,
 • bemesten, kalk indien nodig,
 • graaf diep
 • vormen de bedden
 • creëer optimale omstandigheden voor aubergines - temperatuur + 20-28 ° C, luchtvochtigheid 60-75%.

Agrotechnische teelt van gewassen in de kas omvat de voorlopige forcing van zaailingen thuis. De groente houdt niet van verplanten, dus direct zaaien in gesloten grond wordt vaak gebruikt. In de meeste regio's van het land zijn hiervoor echter geïsoleerde, verwarmde kassen nodig, die de teeltkosten aanzienlijk zullen verhogen.

ontsmetting

De procedure wordt op een standaard manier uitgevoerd voor alle soorten, alleen de oplossingen voor desinfectiemiddelen verschillen afhankelijk van het bouwmateriaal. De specificiteit van het telen van aubergines in een kas is anders vanwege de gevoeligheid voor verschillende ziekten. Desinfectie van de kamer wordt zeer zorgvuldig uitgevoerd.

Afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt bij de constructie van het gebruikte materiaal:

 • zeepoplossing voor film, glas,
 • lichte oplossing van kaliumpermanganaat voor cellulair polycarbonaat,
 • water met azijn voor PVC en metalen onderdelen.

In aanwezigheid van mos op het frame van een broeikas of broeikas moet het worden verwijderd, het oppervlak wordt behandeld met een 5% ijzersulfaatoplossing. Desinfectie moet zorgvuldig worden gedaan, omdat schimmelsporen vitaliteit zijn, ze behouden hun vitaliteit voor een lange tijd (tot 10 jaar).

In het najaar is het toegestaan ​​om met zwavelachtig controlegas te behandelen, dat veel insecten afstoot en schimmel vernietigt. Een gesloten gebouw om 3-5 dagen in de rook te staan, daarna goed geventileerd. Bleekmiddel is niet alleen geschikt voor de bodem, maar ook voor het sproeien van de kasconstructie. Moderne biologics zijn minder effectief, maar kunnen worden gebruikt als een veilige tool voor mensen.

Grond en bedden

Het grootste deel van schadelijke micro-organismen stapelt zich op in de bovenste laag grond. Door slechts 7-10 cm te verwijderen, kunt u de aubergine 90% beschermen. De verwijderde aarde wordt op een van de manieren blootgesteld aan desinfectie:

 • warmte - drenken met kokend water, veroudering in een oven bij + 80 ° C, langdurig drogen in de zon, opwarmen met hete stoom,
 • chemisch - behandeling met een oplossing van kaliumpermanganaat, kopersulfaat, formaline, droog bleekmiddel,
 • biologisch toegestane biologische producten.

Als de grond in de kas een aantal jaren zonder verandering is gebruikt, is het raadzaam om vóór het telen van aubergines ongeveer 10 cm van de oppervlaktelaag te vervangen door een nieuwe aarde. Anders moet de behandeling worden uitgevoerd op een diepte van 25-30 cm.

Zuurgraad moet in het bereik van pH 6-7 liggen. Bleekmiddel is niet alleen geschikt voor desinfectie, maar ook voor deoxidatie.

De teelt van de grond in de kas omvat het gebruik van meststoffen, waarbij de structuur indien nodig wordt gewijzigd. Voor leem en kleigrond om mest of humus te maken, zand, turf, gerot zaagsel - 1 m² is vereist, respectievelijk 1: 1: 2: 0,5 emmers met componenten. Voor graszodengrond heb je 1 emmer humus, zand en tuingrond nodig. Zandsteen verdund met kleigrond, turf, gerot zaagsel en humus in de verhouding van 1 m² 3: 2: 1: 2 emmers.

Naast humus, de voedingsstofsamenstelling om houtas, ureum, superfosfaat en kaliumsulfaatzout te verrijken. Verse mest mag alleen onder de voorgangers worden gemaakt, omdat de meststof de commerciële kwaliteit van de aubergine vermindert en de oorzaak van de ziekte wordt. Omdat organische additieven humus, compost en gerot zaagsel gebruiken.

Microklimaat in de kas

De cultuur houdt van licht (10-12 uur), voldoende water, matige luchtvochtigheid en warmte. Bij het zaaien van zaailingen van aubergines in kassen, moet de omgevingstemperatuur + 16-18 ° C gedurende de dag en + 10-12 ° C 's nachts de eerste week na ontkieming zijn. Het wordt dan gehandhaafd op + 20-28 ° C gedurende de dag en + 14-15 ° C 's nachts.

Aubergine groeit met een gematigde luchtvochtigheid. Te droge lucht zal leiden tot verwelking van de bovengrondse delen, en nat zal schimmelziekten veroorzaken, rotten. Het is belangrijk dat de cultuur zich aan de zonnige kant bevindt en niet wordt verdoezeld door andere planten. Van groot belang bij het gebruik van een enkele laag land gedurende meerdere jaren is het respecteren van de vruchtwisseling.

Beplantingsregels

Het planten van volwassen zaailingen in gesloten grond moet 65-75 dagen na thuis zaaien worden geplant met een planthoogte van 15-25 cm en 4-5 paar echte bladeren. In het voorjaar kun je toevoegen aan de bedden:

Voordat u zaailingen van aubergines in de kas plant, giet u een paar dagen lang veel water in de grond zodat het water in de grond wordt opgenomen. Het landingspatroon is afhankelijk van de grootte van het gebouw. Op smalle bedden moeten zaailingen in één lijn worden geplaatst op een afstand van 30-60 cm van elkaar, afhankelijk van de variëteit, tussen rijen zijn 70-100 cm. Op brede lijnen is er een tweerijige riemplant: tussen planten 30-60 cm, linten - 60-70 cm.

Zaailingen moeten worden geplant in goed bewaterde gaten, iets dieper in de zaailingtanks, de wortelstok van de grond of de turfbak mag niet worden vrijgegeven.

Aubergines houden niet van sterke penetratie, in vergelijking met het vorige niveau van de bodem kan 1 cm dieper begraven worden.

Giet in een voedzaam mengsel van aarde, giet het over, condenseer lichtjes. Mulchen tussen de rijen uitvoeren met turf of stro. Na het ontschepen kunnen de bosjes een aantal dagen wat versleten zijn. Geef de zaailingen na 5 dagen water met warm water, zodat de planten voldoende tijd hebben om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Hoe te zorgen voor aubergines in de kas

Het planten en verzorgen van gewassen in gesloten grond gebeurt volgens agrotechnische regels. Na het planten van zaailingen van aubergines in de kas, is het noodzakelijk om het temperatuurregime te observeren, lage of hoge luchtvochtigheid te vermijden, water indien nodig. De groente verdraagt ​​de transplantatie niet, dus je moet de kans krijgen om je te vestigen op een nieuwe plek.

In een polycarbonaatkas betekent auberginezorg:

 • tijdig water geven,
 • behoud van optimale temperatuur
 • luchten zonder tocht,
 • losmaken, wieden,
 • introductie van complexe verbanden,
 • kousenband van fragiele twijgen,
 • preventieve maatregelen tegen ziekten en plagen.

Wanneer aubergines in een kas of serre worden gekweekt, elke 5-7 dagen met warm water (+ 24 ° C) water. Om zuurstof aan het wortelsysteem te geven, maakt u de afstand losser tijdens de vorming van een dichte aardkorst. Mulchen maakt het minder waarschijnlijk om de grond te bevochtigen, waardoor de groei van onkruid wordt voorkomen.

Topdressing in de zomer is 3-4 keer nodig, afhankelijk van de toestand van de planten. Organische stoffen om in de herfstbereiding na het planten te maken, maken gebruik van complexe minerale meststoffen die kalium en fosfor bevatten. Een teveel aan organische additieven leidt tot een toename van de groene massa in plaats van de vorming van de eierstok. De eerste procedure is nodig 2 weken na het planten van de zaailingen in de kas, de tweede - aan het begin van de bloei, de derde - na het verschijnen van de eerste vruchten, de vierde - wanneer tekenen van tekorten aan micronutriënten optreden.

Het geheim van een succesvolle teelt van aubergines in de kas is de ventilatie van het gebouw wanneer de temperatuur boven + 28 ° C uitkomt. Afhankelijk van de variëteit worden struiken met een lage, gemiddelde en hoge groei gevormd. Laagblijvende planten moeten worden vastgemaakt aan de zijscheuten, omdat ze een weelderige struik vormen die vrije circulatie van verse lucht voorkomt. Hoge variëteiten die van boven zijn gesneden om de trekking te stoppen. Zorg ervoor dat je de twijgen aan elkaar knoopt, zodat ze niet afbreken onder het gewicht van rijpende aubergines. Het is raadzaam om 5-7 stukken op de plant te laten, een groter aantal zal geen grote vruchten toelaten.

Een goede oogst van aubergines laten groeien, kan alleen in de kas. Cultuur vraagt ​​veel van het milieu en van de zorg. Het is belangrijk om te voldoen aan agrotechnische regels, vruchtwisseling, voorbereidende activiteiten. Fruit om te verzamelen bij het bereiken van een technische volwassenheid, zonder te wachten op volledige rijping.

Wanneer aubergines in de kas planten

Aubergines groeien alleen in warmte: de meest comfortabele temperatuur is van 20 tot 30 o C, bij een temperatuur onder 15 o C stopt de groei en wanneer de temperatuur daalt tot 0 o C, sterven de planten. In kassen, met name van polycarbonaat, worden ideale omstandigheden voor hen gecreëerd, maar zelfs hier moet de temperatuur zorgvuldig worden bewaakt: oververhitting is ook schadelijk en bij extreme hitte worden de bloemen niet bestoven en vallen.

Het is moeilijk om de exacte datum te noemen waarop zaailingen van aubergines moeten worden bevolkt in een broeikas (zaailingen: het is onmogelijk om ze uit zaden te laten groeien, zelfs in een verwarmde kas, zaden worden ook in de winter voor zaailingen gezaaid). Om te beginnen met planten moet klaar zijn en zaailingen, en broeikas: als de bedden erin, en temperatuursomstandigheden.

Ideale zaailingen voldoen aan de voorwaarden:

 • heeft ongeveer 8 bladeren,
 • zaailing hoogte - 15-20 cm,
 • de stengel bereikt tegelijkertijd een dikte van niet minder dan 5 mm.

Zaailingen moeten goed vertakkende wortels hebben, maar het is beter om dit niet te zien: het is noodzakelijk om te planten met een grote kluit aarde zonder het wortelstelsel te verstoren. Deze situatie is typisch voor zaailingen van ongeveer 2,5 maanden oud. Ten minste, eerder dan in 2 maanden, worden sterke manipulaties van het nemen van zaailingen uit een doos of bekers ten zeerste aanbevolen. Aubergines moeten op een vaste plaats bloeien.

Het is raadzaam om elk exemplaar van zaailingen in een afzonderlijke container te laten groeien: het is gemakkelijker om wortelverstoring tijdens transplantatie te voorkomen

Wat betreft de temperatuur achtergrond, hier is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan zowel de luchttemperatuur in de kas als de bodemgesteldheid:

 • De grond moet tot minstens 15 o C opwarmen. Maar het is beter om 18-19 o C.
 • Luchttemperatuur is op geen enkele manier lager dan 18 o C, en beter - vanaf 20 o C.

Natuurlijk kunnen in een verwarmde kas dergelijke omstandigheden op elk moment worden gecreëerd, maar als we het hebben over kassen zonder verwarming, hangt de timing van het planten af ​​van de kwaliteit van de kas en de klimatologische kenmerken van de regio. Op de middelste rijstrook vindt het gewenste temperatuurregime ongeveer medio mei plaats, in het noorden - iets later in het zuiden - in april. Maar in de zuidelijke regio's, ergens sinds de Tweede Volga, is het gebruik van kassen voor het kweken van aubergines niet verplicht. Over het algemeen moet de timing worden aangepast afhankelijk van het huidige weer.

Landingsregels

Voordat u zaailingen plant in de kas, moet u de bedden goed voorbereiden. Aubergines zijn een grillig gewas, ze raken gemakkelijk besmet met verschillende ziektes, die zich veel ophopen in constant gebruikte kassen. Daarom is een belangrijke voorbereidingsfase het schoonmaken van bedden van de resten van eerdere planten en desinfectie van de bodem. In bijzonder ernstige gevallen, als er in het vorige seizoen ziekten in de kas waren, kan het nodig zijn de grond volledig te vervangen. Voer deze operaties moet lang zijn voordat zaailingen worden geplant.

Van de drie mogelijke methoden voor bodemdesinfectie (thermisch, chemisch en biologisch) is de minst tijdrovende chemische stof. Tegelijkertijd worden ook de schadelijke insecten die in de bodem leven vernietigd. Radicale technieken bestaan ​​uit het gebruik van bleekmiddel of formaline, maar in de meeste gevallen zullen de bedden voldoende worden uitgegoten met een waterige oplossing van kopersulfaat. De concentratie van de oplossing - 2 eetlepels per emmer water, de hoeveelheid - zodat de grond erg nat wordt. Na een dag drenken met kopersulfaat, is het mogelijk om het tuinbed te bedekken met plastic folie, zodat de chemische processen volledig kunnen worden voltooid.

Kopersulfaat desinfecteert de grond goed en doodt de meeste ziekteverwekkers

Na het verwijderen van de film moet de grond worden gedroogd tot het punt waarop het mogelijk is om ermee te werken en het bed goed te graven. Voeg bij het graven alle benodigde meststoffen toe. De beste aubergines reageren op organische meststoffen:

Ze kunnen rond een emmer per vierkante meter worden genomen. Если эти компоненты ещё не до конца разложились, процесс продолжится и в грядке, при этом почва будет естественным образом подогреваться. Но совсем свежий навоз или компост средней степени готовности не годятся: можно испортить корни рассады.

Кроме органики, всегда хороша древесная зола: до литра на 1 м 2 . Минеральные удобрения в случае внесения навоза и золы можно и не добавлять, а вот древесные опилки для рыхлости грунта будут нелишними, но их лучше предварительно ошпарить кипятком. Voeg, in het geval van een sterk zure grond, kalk, gehydrateerde kalk- of dolomietmeel toe (een handvol per vierkante meter). Na het graven van de bedden, is het noodzakelijk om het met een hark waterpas te zetten en het een aantal dagen te laten staan.

Het planten van zaailingen wordt uitgevoerd in gaten die zijn gegraven met een schop of schep met een diepte die overeenkomt met de diepte van de zaailingen die uit een kist of kelk met een kluit aarde worden genomen: aubergines liggen bijna niet begraven in de grond tijdens het planten. Het is raadzaam om elk gegraven gat opnieuw schoon te maken: het zal voldoende zijn om ongeveer 2 liter van een roze oplossing van kaliumpermanganaat erin te gieten, dan zal het gemakkelijker zijn om water te geven na het planten. Het is noodzakelijk zaailingen zo zorgvuldig mogelijk uit containers te verwijderen, in een poging het wortelstelsel niet te verstoren. Als u de plant in het gat plaatst, moet u de aarde erin gieten en een beetje verdichten. Omdat de bron al voldoende bevochtigd was, was na het planten minimaal water nodig: alleen die mogelijke holten in de put zijn eindelijk gevuld met aarde.

Het schema van het planten van aubergines in de kas, inclusief polycarbonaat

Om de bedden er mooi uit te laten zien en de rijen aubergines gelijkmatig te zijn, kun je een touw langs de geplande rijen strekken om de locatie van de gaten nauwkeurig te markeren. Het beplantingsschema hangt niet alleen af ​​van de grootte van de kas en de voorkeuren van de eigenaar, maar ook van de aubergineverscheidenheid: van de serre-variëteiten zijn er variëteiten van verschillende mate van struikhoogte. Maar in ieder geval moet de afstand tussen de struiken in de rijen minimaal 35 cm zijn: de struiken in de meeste variëteiten groeien erg breed en nemen veel ruimte in beslag. De afstand tussen de rijen is minimaal 60 cm en het blijkt dat er niet meer dan 5-6 struiken per 1 m 2 broeikas staan. Meer dichte beplanting verhoogt het risico op ziekte als gevolg van slechte ventilatie van planten. Zaailingen kunnen worden geplant als een conventioneel schema en op een verspringende manier: de tweede optie is meer geschikt voor grote variëteiten.

Een van de schema's van het planten van aubergines omvat de opstelling van twee bedden, die elk zijn georganiseerd in twee rijen

Afhankelijk van de geometrie van de kas, is het handig om aubergines in een of twee rijen te planten. In brede kassen (vanaf drie meter) rust in het midden meestal een breed bed uit, met daarin twee rijen aubergines. Er zijn langs de wanden smalle bedden aangebracht voor het planten van andere groenten. In minder brede kassen is het handiger om twee brede bedden langs de wanden te maken met een doorgang ertussen. Drie smalle bedden zijn mogelijk, in elk waarvan er slechts één rij aubergines zal zijn. De afstand van de rijen tot de wanden van de kas hangt af van hun helling. In kassen met verticale wanden is 25-30 cm voldoende, in het geval van schuine wanden moeten hoge struiken zich terugtrekken tot een halve meter.

In de afgelopen jaren zijn polycarbonaatkassen erg populair, in een groot assortiment aangeboden door winkelketens. De voordelen van dit materiaal zijn de hoge lichttransmissie en de mogelijkheid om praktisch geïsoleerde structuren te produceren. De positieve eigenschappen omvatten stijfheid en de afwezigheid van rekken of comprimeren van het materiaal tijdens temperatuurschommelingen. Polycarbonaat is duurzaam, geurloos en maakt de productie van kassen van alle groottes mogelijk. Maar er moet aan worden herinnerd dat de serre van polycarbonaat regelmatig moet worden geventileerd. Er moet voor worden gezorgd dat zich geen condens op de wanden nestelt: een hoge luchtvochtigheid verhoogt de kans op plantmorbiditeit dramatisch.

De kas van polycarbonaat kost veel, maar het verzacht enorm de arbeid bij het telen van thermofiele gewassen

Beplantingsschema's voor aubergines in polycarbonaatkassen verschillen niet van die in het geval van zelfgemaakte kassen: afhankelijk van de geometrie van de kas en plantenrassen kunnen aanplantingen in één of twee rijen worden gekozen. De afstand tussen planten is van 35 cm, alleen voor kortgroeiende rassen is het mogelijk om te verminderen tot 30 cm. Tussen rijen - minimaal 50 cm, maar beter vanaf 60 cm Gangpaden tussen de bedden zijn gerangschikt in een breedte die geschikt is voor het onderhoud van de beplanting.

Welke gewassen in de buurt kunnen worden gekweekt

Het planten van aubergines in de kas is beter om niet te mengen met het planten van andere gewassen, maar dit is natuurlijk onrealistisch voor een van onze zomers. Daarom is het noodzakelijk om te begrijpen waarmee aubergines kunnen samengaan en welke buren voor hen gecontra-indiceerd zijn. Aubergines kunnen goed overweg met planten die soortgelijke omstandigheden en dezelfde bodemsamenstelling nodig hebben, aanvaardbare buren zijn tomaten. Maar in het geval van hoge struiken, moeten de aubergines de zonnigere kant van de tomaten nemen, zodat de tomaten ze niet overschaduwen. Planten met paprika's is ook mogelijk: ze hebben dezelfde teeltwijzen. Maar aubergines hebben meer ruimte nodig.

Bij het planten samen met koolzaad gewassen, is het noodzakelijk om rekening te houden met bepaalde risico's die samenhangen met het feit dat ze hetzelfde ongedierte zullen aantrekken. Hun ziekten zijn hetzelfde.

Veel tuinders planten aubergines in kassen met komkommers. En hoewel in tal van discussies verschillende argumenten worden aangevoerd om een ​​dergelijke buurt te verdedigen, moet worden erkend dat deze niet de beste is. Ten eerste hebben komkommers en aubergines verschillende vereisten voor luchtvochtigheid en grond: komkommers hebben vaker water nodig dan aubergines. Maar het is niet eng: ze kunnen immers op naburige bedden worden geplant en het water kan worden gecontroleerd. Maar komkommers houden ervan om de volgende beplanting in de schaduw te stellen en er is licht nodig voor aubergines. Daarom, als u komkommers in een broeikas met aubergines plant, moeten ze zo veel mogelijk in de ruimte worden gescheiden.

Ruimte besparen in de kas, je kunt niet alle groenten in een stapel planten

Fijne buren voor aubergines zijn peulvruchten (peulvruchten, bonen, erwten). Toegegeven, het is beter om te kiezen tussen de struikvariëteiten, wat weer wordt geassocieerd met de mogelijkheid van schaduw met krullende erwten of bonen van de aanplant van aubergines. Langs de randen van de bedden kun je alle groene gewassen planten. En als, bijvoorbeeld, peterselie helemaal geen kasomstandigheden vereist, dan zal basilicum een ​​enorm "bedankt" zeggen voor de warmte en het vocht geleverd door de eigenaar. Je kunt zelfs uien naast aubergines planten, vooral op greens. Het gunstige effect zal zijn bloemen en kruiden met een sterk aroma, zoals goudsbloemen, Oost-Indische kers, tijm, oregano.

Je kunt geen aardappelen planten naast: beide groenten zijn het favoriete voedsel van de coloradokever. Bijna alle gekweekte planten, waaronder aubergines, remmen exotische venkel.

Tuinieren beoordelingen

Mijn aubergines in een kas van polycarbonaat groeiden niet erg goed. De bladeren deden de hele tijd pijn en waren te laat vastgebonden. Ik weet het niet, misschien zijn er speciale soorten voor kassen. In de OG werkte het beter. Maar er is geen leven voor de Colorado. Aubergine voor hen is als een medicijn. Ze zeggen dat het nodig is om een ​​ring uit een plastic fles op het vat te zetten voordat ze worden geplant. Het vrouwtje kruipt over de grond en kan zo'n barrière niet overwinnen. Ik zal het proberen. Als de temperatuur van de bodem meer dan 10 graden is ingesteld, en plant.

Sergiy

https://otvet.mail.ru/question/176838603

Mijn ervaring) Krasnodar, natuurlijk, niet Sevastopol, maar dichterbij dan Moskou. Vorig jaar waren ze ook actief bezig met het kweken van hun zaailingen. Iedereen schrijft dat je zaailingen van 60 dagen moet planten. Mijn aubergines zijn gestegen na 20 februari (gedrenkt op 14 februari). 7-10 dagen vergen veel tijd om te bijten. We landden op 30.04 (70 dagen oud) erg begroeid, bloeiend. Ze schreef dat 6 weken voor groei voldoende is, dat wil zeggen, als je 1 mei in de grond plant + 2 weken voor de shoot, en dan laat weken op 5 maart.

Glasha

https://www.babyblog.ru/community/post/ogorod/3171027

Aubergine is een veeleisend gewas, maar zijn grilligheid verwijst vooral naar warmteminnende planten. Het is heel moeilijk om het in de open grond te laten groeien, en in de meeste van ons land heeft aubergine een kas nodig. De teelt van broeikassen omvat het gebruik van conventionele agronomische technieken, te beginnen met planten, die alleen met het begin van echte warmte moeten worden uitgevoerd.

Een artikel aan een nieuwe verzameling toevoegen

Aubergine is een warmteminnende cultuur, dus het groeit goed in volle grond in het zuiden van Rusland. Maar om een ​​goede oogst in het midden van de breedtegraden te krijgen, is het noodzakelijk om het in een broeikas of onder een filmbedekking te laten groeien, en om rekening te houden met sommige nuances.

We accepteren standaard dat u al een goed geconstrueerde en uitgeruste kas heeft, evenals variëteiten aubergines die voor uw locatie zijn bestemd (voor ervaren kassen, kiezen tuinders meestal voor laaggroeiende en vroegrijpe planten).

Groeiende aubergine zaailingen voor planten in de kas

In de middenband voor het kweken in een broeikas, wordt het zaaien van auberginezaden uitgevoerd eind februari, met planten in een foliekas op ongeveer 20 mei (tegen die tijd zou de grond moeten opwarmen tot 15 ° C op een diepte van 15-20 cm). In de verwarmde kas is het mogelijk om eind april zaailingen te planten.

Auberginezaden worden gezaaid in een voedingsstoffenmengsel van 3-4 delen grasland, 5 delen humus en 1-2 delen turf met de toevoeging van houtas en superfosfaat. Het zaaien gebeurt in dozen tot een diepte van 1-1,5 cm met een afstand van 2-3 cm tussen de zaden.Het is handiger om rechtstreeks in individuele koppen te zaaien met een lengte, breedte en hoogte van minimaal 8 cm of in kant-en-klare veenbekers - waardoor de kwetsbare wortels minder snel beschadigd raken aubergine met verdere manipulatie van de zaailingen.

De optimale temperatuur voor ontkieming van zaden van aubergines is 25-30 ° C (de index bij 13-15 ° C is al kritisch laag), dus de containers zijn bedekt met folie en op een warme plaats geplaatst.

Tijdens de ontkieming (zoals in de toekomst) is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt, waarvoor het regelmatig en zorgvuldig wordt gemorst met warm water.

Na de opkomst van zaailingen capaciteit met spruiten overgebracht naar een lichte plaats, het beschermen van planten tegen direct zonlicht.

Voor een betere ontwikkeling van aubergines is het de moeite waard extra verlichting van zaailingen met speciale lampen aan te houden, zodat de lichtperiode 10-12 uur per dag is.

Om te voorkomen dat aubergine-zaailingen worden getrokken, moet de eerste week zijn om de dagtemperatuur binnen 14-16 ° C te houden en de nachttemperatuur - 12-15 ° C. In de toekomst wordt de dagtemperatuur aangepast naar 18-25 ° C en 's nachts tot 16-17 ° C.

Als je oorspronkelijk de zaden van de aubergine in een gemeenschappelijke doos hebt gezaaid, moet je bij het verschijnen van 2 echte bladeren een zaailing kiezen.

Vanaf het moment van verschijnen van scheuten tot het planten van zaailingen van aubergines tot een vaste plaats, moeten 50-70 dagen verstrijken. In de kas worden zaailingen getransplanteerd als de planten een hoogte van ongeveer 20-25 cm bereiken, hebben ze een goed ontwikkeld wortelstelsel, 8-12 goed ontwikkelde bladeren en soms al verschillende knoppen.

Het planten van auberginezaailingen in de serre

De grond in de kas voor aubergine zaailingen is wenselijk om vooraf te bereiden. Rijd al in de herfst voorzichtig het gebied op dat is voorbereid op aubergines, verwijder alle plantenresten, giet het meerdere malen met schoon water (om de meststoffen die op het oppervlak achterblijven) te "verdiepen" en desinfecteer. Voor de laatste bewerking:

 • of de bedden morsen met kokend water,
 • of breng droog bleekmiddel in de oppervlaktelaag (100 g per 1 vierkante meter),
 • of behandel de bedden met formaline-oplossing (per 1 vierkante meter - 250 ml van het gerede 40% -preparaat verdund in 10 liter water).

Na het drogen wordt de grond opnieuw opgegraven en in de lente, vlak voor het planten, worden de zaailingen opnieuw losgemaakt. Bovendien worden in de lente organische meststoffen aan de bodem toegevoegd (bijvoorbeeld 2/3 emmers compleet gerotte mest per vierkante meter bed).

Als het nodig is om de zuurgraad van de bodem te verminderen, wordt er ook dolomietmeel ingesloten met een snelheid van 2 eetlepels. op 1 m²

Aubergine zaailingen worden geplant in de kas bodem op een gordel patroon, met afstanden van ten minste 30-40 cm tussen toekomstige struiken en ten minste 60-70 cm - tussen rijen. Er mogen dus niet meer dan 6 planten op 1 vierkante meter vallen, anders wordt een sterke verdikking gevormd en ontvangt u geen grote vruchten.

Voor het planten wordt de grond overvloedig gegoten met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Het planten van gaten moet ongeveer 15 cm diep zijn en de zaailingen zijn niet diep begraven. Als jonge aubergines opgroeiden in veenpotten, worden ze in de grond in de container geplant.

Aubergine is uiterst gevoelig voor schade aan de wortels, dus alles moet heel zorgvuldig worden overgeplant!

Na het planten wordt de grond enigszins verdicht, gemulst met turf of humus en opnieuw een beetje bewaterd.

Het vormen van auberginestruiken in de serre

Kousebandaubergine in de kas - een belangrijk punt, als u later een sterke, gelijkmatig ontwikkelde struiken en een goede oogst wilt hebben. De hoofdstam van de plant in het zaailingstadium moet worden vastgemaakt aan een hekwerk of een pin - in de meeste aubergines groeien de scheuten in de kas lang en broos (met uitzondering van compacte stengelvariëteiten).

Wanneer jonge planten een hoogte van 25-30 cm bereiken, knijpen ze de toppen en stiefzoon - verwijder zwakke zijscheuten om overmatige vertakking van de struik te voorkomen. Dientengevolge, blijven de sterkste en meest haalbare scheuten, en de vruchten die erop gevormd worden zullen groter en sappiger zijn. Als je er klaar voor bent om zelfs middelgrote, maar veel aubergines te krijgen, dan is het beter om te doen zonder te knijpen en niet nog eens een grillige plant te verwonden.

Ook in het proces van groei en ontwikkeling van aubergines moeten vervormde en vergeelde bladeren en vruchten worden verwijderd.

Giet aubergines in de kas

Aubergines in de kas zoals regelmatig matig water geven. De wortels van deze plant zijn echter vrij zwak, dus probeer het niet te "gieten". Dit geldt met name voor zaailingen - omdat het in een goed vochtige grond wordt geplant, moet het eerste volwaardige water dat na de "verhuizing" naar de kas wordt gehouden, na ongeveer een week worden uitgevoerd.

Hoe de aubergine water geven? Water met warm water onder de wortel, voorzichtig toeziend dat het vocht niet op de bladeren valt, anders kunnen planten een schimmelziekte "opnemen". In opgroeiende en bloeiende aubergines is het irrigatieschema als volgt: bij koel, bewolkt weer worden de planten één keer per week water gegeven, tijdens bijzonder warme periodes - in een dag of twee met een snelheid van 15-30 liter water per 1 vierkante meter M. Tijdens de vruchtperiode moet de frequentie van drenken worden verdubbeld, en niet te vergeten dat de bodembevochtigingsdiepte minstens 20 cm moet zijn.

Een goede hulp voor bekwame irrigatie is het mulchen van bedden met aubergines met stro, gerot zaagsel of turf, die vocht vasthouden in de grond.

Het is niet zo belangrijk voor aubergines om de temperatuur te verhogen, maar let er nog steeds zorgvuldig op dat er geen buitensporige benauwdheid of vochtigheid in de kas is, noch sterke tocht tijdens de ventilatie.

Het losmaken en voeren van aubergines in de kas

Om de wortels van de aubergine beter te laten ademen, bleef het vocht langer in de grond, en het onkruid vertraagde hun groei, na elke watergift is het raadzaam om de grond rond de planten los te maken - eerst tot een diepte van 4-5 cm, tijdens het verschijnen van knoppen en bloemen - 5-6 cm fruit set - met 7-8 cm.

Aubergines hebben een oppervlakkig wortelgestel dat gemakkelijk kan worden beschadigd, daarom is het niet de moeite waard om los te maken dan 8 cm.

Tijdens het groeiseizoen hebben aubergines meerdere malen nodig om op te stapelen tot een hoogte van 5-7 cm om het ontstaan ​​van nieuwe wortels te stimuleren. Meestal gebeurt dit na het voeren en drenken.

Onderhoud in de kastemperatuur en lichtomstandigheden

De optimale temperatuur voor de groei van aubergines in de kas: 16-18 ° C 's nachts en 25-30 ° C gedurende de dag.

Deze cultuur is vooral bang voor plotselinge veranderingen in temperatuur en langdurige koeling (en in het geval van aubergines ligt de thermometer al onder de 13 ° C). Als de plant koud is of de temperatuur in de kas sterk "springt", kan de aubergine beginnen met het laten vallen van knoppen (bloemen, eierstokken) of helemaal afsterven.

De aubergine reageert op het gebrek aan verlichting door de groei te vertragen en de vruchten te hakken. Zorg ervoor dat de bladeren en de eierstokken van de planten altijd in de zon staan, verwijder stiefkinderen en bladeren die de naburige planten schaduw geven tijdig.

Aubergines voeren in de kas

Bij het verbouwen van aubergines in de kas voor het seizoen 3-4 voeding geven.

De eerste voeding van zaailingen van aubergines wordt uitgevoerd door elke complexe meststof nadat de planten wortel hebben geschoten (ongeveer 2 weken na het planten).

Wanneer de knoppen verschijnen, bied fosfor- en kalimeststoffen aan op de aubergines (1 theelepel superfosfaat voor elke plant + water met een oplossing van kaliumsulfaat (1 eetlepel) en ammoniumnitraat (1,5 el per 10 l water) .

Wanneer de eerste vruchten verschijnen, worden de planten gevoed met stikstof-fosfor-meststof (1,5 eetlepel ammonium per 10 liter water).

Tijdens de bloei en vruchtvorming kunnen bovendien oplossingen voor toorts, vogeluitwerpselen en houtas worden gebruikt. Onthoud echter dat een overmaat aan organisch materiaal de hoeveelheid gewas kan verminderen, omdat het de groei van groene massa bevordert, en niet de vorming van fruit.

Ongeveer een maand voor het oogsten, wordt het aanbevolen om 1 kop van de voedingsoplossing, bereid van 1 eetlel, in elke auberginebus te gieten. superfosfaat, 1 el. kaliumzout en 10 liter water.

Aubergine oogsten in de kas

Afhankelijk van de variëteit begint de vruchtvorming van aubergines in de late lente en gaat door tot het begin van de vorst. Vanaf het moment van het rijpen van de eerste vruchten, moet het oogsten regelmatig plaatsvinden, ongeveer om de week, waarbij gerijpte aubergines samen met de stengel met een scherpe schaar afgesneden worden en niet overrijp mogen worden. Pak het fruit niet met uw handen, het is zeer waarschijnlijk dat het de plant beschadigt.

Het is gemakkelijk om te bepalen dat aubergines rijp zijn - de vruchten worden glanzend, helder, krijgen een karakteristieke kleur voor de variëteit. Als je met je vinger op zo'n vrucht drukt, zal de deuk snel verdwijnen.

Если вмятины нет, то баклажаны еще не созрели, а если вмятина не исчезла, то они переспели. Старые плоды сильно темнеют и становятся матовыми, мякоть грубеет и меняет цвет на коричневый.

Перезрелые и недозрелые плоды не стоит употреблять в пищу – они не только невкусны, но еще и опасны для здоровья. In overrijpe (zachte, donkere) aubergines neemt het gehalte aan giftig alkaloïd - solanine, dat zeer gemakkelijk te vergiftigen is (de smaak wordt gedefinieerd als bitterheid) sterk toe.

Gerijpte aubergines kunnen ongeveer 2-3 weken worden bewaard in de koelkast of op een droge koele plaats. Gedurende deze tijd moeten ze worden gegeten of verwerkt. Solanine, dat ze in kleine hoeveelheden bevat, wordt geneutraliseerd tijdens hittebehandeling of weken in zout water.

Groeiende aubergines in de kas - de taak is heel geschikt voor de tuinman, zelfs met minimale ervaring. Je hoeft alleen de tips die we je hierboven hebben gegeven niet te verwaarlozen, en de 'blauwe' zullen je zeker blij maken met een goede oogst. Controleer het zelf!

Variëteiten aubergine voor het kweken in een kas

Met deze teeltmethode kunt u de rassenkeuze uitbreiden tot de meest exotische. Maar aangezien in de meeste gevallen de plantvolumes beperkt zijn door het oppervlak van de kas, is het beter om stil te staan ​​bij hoge gewasvariëteiten, waardoor een groot aantal vruchten uit een klein gebied kan worden verkregen.

Als de glastuinbouw wordt gecombineerd met tuinbeplanting, dan is het voor een broeikas meer verstandig om kopieën achter te laten van de rijpingstermijnen. Vroege aubergines hebben de tijd om te rijpen in het open veld.

Wanneer de kas wordt "bevolkt", zal de vooruitziende oplossing ook de voorkeur geven aan hybriden.

Vroege hybride, groeit tot een meter. Vruchten zijn witte uitstekende smaak, verstoken van bitterheid. Gewicht bereikt 500 g Bestand tegen mozaïek, fusariumrot. Oogst goed opgeslagen voor warmtebehandeling.

Vroegrijpe hybride. Het is stabiel tegen scherpe temperatuurverschillen, maar het beste van alles groeit in de kas. De vruchten zijn klassiek, donker paars peervormig, met een gewicht tot 450 g. Het heeft uitgestrekte takken, bij de teelt, moet speciale aandacht worden besteed aan pasynkovanyu.

Vroeg rijpe variëteit met cilindrische vruchten van ongewone groene kleur, gemiddeld gewicht 350 g Geoogst en resistent tegen ziektes.

Zeer lange hybride bereikt een groei van 2,5 meter. Medium vroege draagtijd met goede immuniteit tegen mozaïek. Vruchten overschrijden kilogram. Heb een klassieke vorm en uiterlijk.

Roze flamingo

Sredneranny klasse met de uitgebreide vruchten van lila kleur. Verschilt in zijn opbrengst. Aubergines met een gewicht van 250 tot 450 g worden samengebonden en rijpen. Dat je in kasomstandigheden snel het areaal kunt oogsten en schoonmaken. Wanneer de kousenband in een warme omgeving groeit tot twee meter.

Grote verscheidenheid aan extra vroege rijping. De eierstokken van zijn middelgrote vruchten worden in de hand gevouwen. Op een struik kunnen honderden aubergines groeien en rijpen. Lilac-roze, fijn getint, met een gewicht van 100-130 g. Ze hebben een uitstekende smaak.

Mid-seizoen cijfer met goede houdbaarheid. Bestand tegen de meeste ziekten die de nachtschade beïnvloeden. Peervormige vruchten verschillen in witte kleur. Het gewicht van een gemiddelde aubergine is 250 - 300 g, hoge smakelijkheid en zacht vruchtvlees.

Viola di firenze

Middenseizoen hoogrenderende variëteit, gefokt door Italiaanse fokkers. Bestand tegen onderdak, heeft goede immuniteit. Maar het is erg gevoelig voor extreme temperaturen, thermofiel. Ovaal fruit met een gewicht tot 750 g.

De vroege rijpe hybride, groei groter dan meter. De vruchten zijn klassiek, peervormig, hoge smaak. De struik groeit compact, wat een groot pluspunt is voor de glastuinbouw. Klein fruit: 150-200 g, dat wordt gecompenseerd door hoge opbrengsten.

De bovenstaande hybriden en variëteiten zullen met succes worden gekweekt in broeikasomstandigheden. Ze moeten opletten. Jaarlijks zijn er nieuwigheden tussen hybride kopieën.

Bij het kiezen van zaadplanten, is het beter om de voorkeur te geven aan degenen die in de open grond groeiden. Ze zullen verschillende beste immuniteit hebben.

Hoe te beginnen met het kweken van aubergines in de kas

Werk in de kas is eigenlijk veel gemakkelijker dan tuinieren in het open veld:

 • in de kas kunt u de temperatuur van lucht en bodem aanpassen voor aubergines,
 • het is mogelijk om de werkplek zo te organiseren dat alles bij de hand is,
 • bij koud weer is werken in het asiel veel comfortabeler,
 • broeikasgassen creëren een geïsoleerde omgeving en beperken het binnendringen van pathogene bacteriën en insecten.

Bij het aanleggen van kasplantages is het noodzakelijk om te focussen op drie belangrijke aspecten, als garantie voor een goede oogst:

 • de kas is correct ingesteld, verwerkt en voorbereid en op de juiste manier onderhouden,
 • plantgoed - geselecteerd op basis van het belang van de waardplant en de variëteit van de aubergine,
 • naburige planten - de gesloten ruimte van de kas vereist speciale aandacht voor de combinatie van verschillende planten in hetzelfde gebied.

Met wat aubergines in de kas planten

Het is goed als er een kans is om de hele kas onder te brengen bij het planten van één soort. Maar de absolute meerderheid van tuinders kan dit niet betalen.

Naburige fabrieken moeten:

 • om voedingsstoffen met elkaar te delen, zodat ze deze in voldoende hoeveelheid ontvangen,
 • om aan verschillende ziekten te worden blootgesteld - gelijktijdige behandeling van één plaag op verschillende soorten geeft niet dezelfde resultaten,
 • moet een vergelijkbaar microklimaat behouden - temperatuur en vochtigheidsniveau,
 • om de broeikas te kunnen bevrijden van planten en deze te laten pareren, is het wenselijk dat de naburige planten rijpen in ongeveer één tijdsbestek.

Daarom is de keuze van verwante gewassen een echte langetermijnstrategie. Het is ongewenst voor aubergine wijk onder hetzelfde dak solanaceous - aardappelen, tomaten, paprika's.

Wijk met knoflook, uien, peulvruchten heeft een zeer gunstig effect op blauwe. En onverwacht: met chrysanthemum, calendula, goudsbloemen. Deze bloemkweken beschermen groenten tegen de beer en andere plagen.

Laaggroeiende aubergines kunnen worden gecombineerd met komkommers, courgette, meloen en laat deze op een verticale steun.

Gelukkig bestaan ​​ze naast kruiden en pittige kruiden zoals sla en basilicum.

Als je nog steeds ongewenste buren in één kas moet combineren, moeten ze worden geplant, met de nadruk op groei naar de windrichtingen - van kort naar hoog. Gebruik als kweekschaal siderata, uien, knoflook.

Zaad voorbereiding

Het voorbereidingsproces bestaat uit drie fasen:

 1. tempererende wisselende temperaturen
 2. desinfectie in kaliumpermanganaat,
 3. stimulatie - inweken in een zwakke oplossing van compost, 3% oplossing van kalium humate.

Hierna worden de zaden gekiemd tussen twee lagen vochtige doek en geplant in cups. Kiemen vanuit de grond zaailingen moeten op een donkere plaats staan ​​bij een luchttemperatuur van 26 tot 28 C.

Infusie van wilgentakken - de beste natuurlijke groeistimulans. Om dit te doen, moet je 2 kilo jonge wilgentakken hakken en een week lang 10 liter water gieten. In deze infusie kunt u de zaden laten weken, verdund met besproeide zaailingen.

Bodembewerking voor zaailingen

Voor het zaaien zijn zaailingen goed geschikt voor de volgende samenstelling: turf, zand en bosgrond in de verhouding 1/1/1.

Het zaailingenland kan ook worden verrijkt met zonnebloem- of boekweitschillen.

Het is beter om zaden in aparte kopjes te zaaien.

Veenpotten voor zaailingen, gevuld met aarde, worden bewaterd met kokend water, zodat turf wordt afgeroomd, het is beter om water door te laten en meer sporenelementen aan het substraat te geven. Deze procedure bevordert decontaminatie. Het is mogelijk om te beginnen met landen na volledige koeling.

Voorwaarden voor het zaaien van aubergines

De rijpingstermijnen van verschillende aubergineverscheiden variëren van 80 tot 150 dagen. Zaailingen van zaden tot volwassen planten ontwikkelen twee of tweeënhalve maand. In veenpotten kunt u zaailingen planten in een kas, zonder overbelasting, iets eerder, na 1,5 of twee maanden.

Groei en de ontwikkeling ervan in natuurlijke omstandigheden zal afhangen van de lengte van de dag, de natuurlijke verandering van temperatuur gedurende de dag. De eigenaardigheid van de glastuinbouw ligt in de mogelijkheid om kunstmatige verlichting en temperatuuromstandigheden van twaalf uur te organiseren.

In een onverwarmde kas kan de transplantatie eind april worden gepland, respectievelijk, de planttijd van zaailingen valt in februari.

Let op de temperatuur

De temperatuur van 23 tot 28 ° C is geschikt voor een succesvolle ontwikkeling.De wisselwerking tussen verlichting en temperatuur wordt zodanig geproduceerd dat bij het begin van daglicht de lucht 2-3 ° C warmer wordt en na het uitschakelen van de fluorescentielampen in de kamer het koeler wordt. Dit zal de zaailingen dichter bij hun natuurlijke omstandigheden brengen en hun uithoudingsvermogen vergroten.

Een spiegel die tegenover de lichtbron is geïnstalleerd, verlicht de zaailingen van alle kanten. Als het licht te laag is, wordt de temperatuur met een paar graden verlaagd en neemt het volume verbanden toe.

Hoe vaak de zaailingen water geven

Aubergines worden naar behoefte water gegeven, waardoor de grond niet kan drogen. Je kunt water geven combineren met losmaken, maar het moet heel voorzichtig gebeuren.

Het water wordt onder een wortel gebracht, warm, zacht water. Kan worden bewaterd met licht verdunde kruiden- of wilgeninfusie, kristallijne of andere groeistimulanten.

Topdressing is alleen nodig als het uiterlijk van de zaailingen tot angst leidt - de bladeren worden geel en verwelken.

Record navigatie

Aubergines zijn een zeer populaire koolzaadachtige plant, die tuinders voornamelijk in open gebieden telen, maar het heeft zich ook bewezen in kassen in gebieden waar het klimaat deze groenten niet bevoordeelt. Door dit soort nachtschade in gesloten grond te planten, krijgt u binnen enkele maanden een royale oogst waardevolle groenten. Het planten en kweken van aubergines in de kas is vooral effectief in die regio's waar de zomer niet wordt gekenmerkt door duur en warmte.

Bij het kweken van aubergines in kassen, is het veel gemakkelijker om groot en gezond fruit te krijgen, omdat ze meer beschadigd zijn door ziekten en plagen in de tuin. Het planten van aubergines in de kas zal het veel eerder mogelijk maken om commerciële groenten op tafel te krijgen dan wanneer ze in de bedden worden geteeld.

Het planten en telen van aubergines in een kas impliceert een reeks verplichte procedures, waarvan een uitstekende oogst aan fruit zal afhangen. Werk in de kas omvat de volgende stappen:

Keuze van aubergine variëteit

Omdat aubergine een nogal grillig gewas is, is niet elk van zijn variëteiten geschikt om in een landhuis in een kas te worden geplant en gekweekt. Omdat groenten een vrij lang groeiseizoen hebben, is het het beste om exemplaren te kiezen met vroege rijpingstijden, hoewel als de kas goed geïsoleerd en verwarmd is, er elke variëteit van aubergine in kan worden gekweekt. Dergelijke variëteiten (inclusief hybriden), zoals Bagheera F1, De notenkraker F1, F1 Purple Miracle, Dwerg vroeg, Ping Pong F1 (Wit), Vroege rijping 148, Lolita F1, Tsjechische vroeg, Robin Hood, Hippo F1, Baron F1, vijf copeck coin, Premier, staan ​​van onder, Epische F1, Valentine F1, Clorinda F1.

Grondbewerking in een kas voor zaailingen

Omdat aubergine een nogal grillige cultuur is, hangt het eindresultaat van het kweken van deze groentecultuur grotendeels af van de kwaliteit van het voedingsstoffen substraat. Kasbedden moeten grondig worden gereinigd van onkruid en plantenresten. Pas daarna voeren we de ontsmetting van de bodem uit (hier hebben we meer volledige informatie over de voorbereiding van de bodem). Deze procedure is nodig voor de vernietiging van verschillende pathogene bacteriën.

Voor wie wil is een thermische methode mogelijk

Substraatzuiverheid kan worden bereikt door thermische (thermische) methode. In dit geval wordt de oppervlaktelaag van de aarde behandeld met hete stoom of gegoten kokend water. In de aanwezigheid van een buitenoven kan de bovenste laag grond op grote bakplaten worden verwarmd. Meestal is het voor het desinfecteren van aarde voor het planten van groenten voldoende om het tot 100 graden te verwarmen. Overmatige oververhitting van de bodem heeft een nadelig effect op zowel pathogene als nuttige micro-organismen die het bevat, dus het zou niet mogen gebeuren.

Biologische bodemdesinfectie

Er is een andere manier om de aarde te desinfecteren - biologisch. In dit geval zal het veel meer werk vergen. Om deze procedure uit te voeren, verwijdert u de bovenste laag aarde (20-25 cm) met een schop en legt u deze in stapels bij een landhuis, en scheidt u deze met slurry. Voor de "desoxidatie" van het zure land, kalk het met limoenpluis (4 kg / 1 kubieke meter). De gevouwen lagen aarde en slurry rijpen ongeveer 3 jaar, gedurende deze tijd moeten ze twee keer per jaar worden geschept. Je moet ook regelmatig ontkiemend onkruid verwijderen. Gerijpte aarde kan veilig worden gebruikt in de kas voor het planten en telen van aubergines. In dit geval zorgt de verhoogde vruchtbaarheid ervoor dat de maximale opbrengst aan groenten wordt bereikt.

Waar en hoe te planten

Aubergine zaailingen kunnen worden gekweekt in plastic of turf potten (cups) met een diameter van maximaal 8-12 cm .Het is beter om zaailingen niet te planten in kleinere containers, omdat elke transplantatie is zeer pijnlijk voor jonge aubergines. Het is het beste om een ​​speciaal substraat te gebruiken voor het telen van groenten, dat wordt verkocht in gespecialiseerde winkels. Als dit niet mogelijk is, is het voor beplanting mogelijk om de gebruikelijke tuin van het tuinhuis te mengen met gerotte compost (1: 1). Aan dit substraat voegen we een kleine hoeveelheid zand toe (zodat de grond los zit) en wat houtas.

Water geven en voeden

Na het voorzichtig water geven van de zaden bedekken we de zitcontainers met folie of glas. Water de plantaardige zaailingen alleen als de grond droogt. We voeden het regelmatig met speciale meststoffen. Pas na het verschijnen van 4-5 bladeren op de plant is het klaar voor transplantatie naar een permanente plaats in de kas.

Het planten van auberginezaailingen in de serre

Nadat we de broeikasbedden in het land hebben genivelleerd, gaan we zaailingen op een vaste plek planten. Het moet echter voorzichtig uit de potten of plastic bekers worden verwijderd om schade aan de plant zelf en aan het wortelsysteem te voorkomen. Om aubergines sneller te laten groeien, is het het beste om zaailingen van groenten in speciale turfbekers te laten groeien, die dan eenvoudigweg direct op de tuin kunnen worden geplant zonder de plant ervan te verwijderen.

Een plek kiezen om te groeien

Het planten van gaten voor aubergines mag niet meer dan 15-20 cm diep zijn. Elk van de gaten voor het planten van zaailingen giet 2 liter low-borium-oplossing van kaliumpermanganaat. Bij het planten van jonge planten kunnen ze niet veel lager worden begraven dan ze eerder waren. De maximaal toelaatbare diepte van het daalniveau is 1 cm. Daarna wordt de grond rondom de plant voorzichtig verdicht, waardoor een kleine holte ontstaat - het gat. Geplant voor permanente zaailingen giet water op kamertemperatuur.

De lay-out van de zaailingen

Sommige tuinders bij het kweken van aubergines in kassen zwaar verdikte planten, waarvan de struiken klein en onproductief zijn. Verdikking van planten voorkomt goede verlichting en dus de normale ontwikkeling van fruit in groenten. Het meest geschikte schema voor de teelt van aubergines in de kas: tussen de rijen - 60 cm, het interval tussen de planten - 30 cm.

Vorming van plantaardige struiken

Met deze procedure kunt u gezonde, zeer productieve kopieën van groenten krijgen. Wanneer jonge aubergines tot 25 cm groeien, moet u de punt van de hoofdsteel knijpen. Deze procedure start de groei van laterale scheuten, die het maximale aantal vruchten zullen ontwikkelen. Om de planten niet te overbelasten, laten we bij elk van de 5-6 krachtigste scheuten achter. Extra schiet knijpen. Dergelijke sterke struiken geven maximale opbrengst.

In de toekomst zullen we regelmatig de struiken van aubergines inspecteren en tijdig niet-vruchtbare scheuten, lelijke vruchten verwijderen. Het is ook noodzakelijk om de vergelende bladeren van planten voortdurend te verwijderen.

Gieter groenten

Aubergines geven de voorkeur aan regelmatige en voldoende watergift. Met andere woorden, de grond in de bedden voor onze groenten moet altijd goed gehydrateerd zijn, maar tegelijkertijd mag er geen te hoge luchtvochtigheid in de kas zijn. Om optimaal bodemvocht te behouden, irrigeren we de gecultiveerde aanvoer in de ochtend, waarna we de bedden mulchen met eventueel beschikbaar materiaal (stro, turf), afdekken met agrofibre of papier.

Eerst water geven

De eerste volledige bewatering gebeurt 5 dagen na het planten. Tegelijkertijd moet het zo overvloedig zijn dat de aarde goed doorweekt is met 20 cm. Het is noodzakelijk om de planten onder de wortel water te geven, waarbij druppels op de bladeren vermeden worden. Na 12 uur, losse grond, het voorkomen van de vorming van een stevige korst. Met overmatig vocht in kasomstandigheden kunnen aubergines lijden aan schimmelziekten. Bij gebrek aan vocht worden de vruchten van dit groentegewas smakeloos en groeien ze klein.

Zelfs bij het planten van zaailingen in de kas in elke put maken we 1/3 theelepel complexe meststof. In de toekomst, elke 10 dagen onder de planten toevoegen infusie van kruiden. Om ze in een vat (200 l) te krijgen, strooien we gehakt gras (paardebloem, brandnetel, tarwegras) tot de helft, giet er 3 eetlepels. lepels van ureum en natriumcarbonaat. Vul het gras met water tot de bovenkant van het vat en sta erop een week. Voordat u het kruideninfuusfilter gebruikt en meng met water (1: 5).

Stikstofmeststoffen

Aubergines reageren op stikstofbemesting. De eerste wordt een paar weken na het planten uitgevoerd in een kas. Hiervoor fokken we 3 el. Azofosca-lepels in 10 liter water, waarbij aan elke plant ten minste een halve liter voedingsoplossing wordt toegevoegd. Na het binden van de eerste vruchten aan de struik, helpen we de plant met infuus met mulode, geïnfuseerde week, in een verhouding van 1:10.

Minerale meststoffen en stimulerende middelen

Во время массового формирования завязей у овощей и роста плодов вносим в грунт комплексные минеральные удобрения. Для улучшения опыления растений опрыскиваем баклажаны специальными препаратами Бутон либо Завязь. In elk geval mag men bij het telen van aubergines biologische en topdressings niet misbruiken om actieve groei van gebladerte en onnodige scheuten uit te lokken. Als de tuinman merkt dat de struiken meer en meer in volume toenemen, produceren we bladvoeding van planten met kaliummeststoffen en verwijderen we de onnodige groene massa.

Ongediertebestrijding Aubergine

Binnen zijn aubergines minder vatbaar voor ziekten en plaagbeschadigingen, maar nog steeds bij het eerste optreden van tekenen van hun aanwezigheid, is het noodzakelijk om de juiste chemicaliën te gebruiken.

Voor een succesvolle teelt van deze groentecultuur in kasomstandigheden, moet het de meest optimale omstandigheden creëren. Omdat aubergine een zeer thermofiele cultuur is, is het daarom noodzakelijk om echt "tropische" omstandigheden te creëren om het te laten groeien.

Hoe de temperatuur te handhaven

Dus aubergines op + 15 graden stoppen met groeien, en wanneer de luchttemperatuur daalt tot + 13 graden, worden ze geel en vervagen ze helemaal. Na zo'n stress zullen ze niet in staat zijn om een ​​normale oogst te geven. Aubergines verdragen helemaal geen vorst. Al bij een temperatuur van nul, kunt u veilig afscheid nemen van de dromen van de oogst "blauw". Dat is waarom het zo belangrijk is om de kleinste temperatuurdaling in de kas niet toe te laten.

Aan de andere kant, als de temperatuur stijgt naar 35-40 graden, kan aubergine stoppen met bestuiving en de vorming van eierstokken. Om de temperatuur in de kas te verlagen, is het noodzakelijk om de ventilatieopeningen alleen aan één kant te openen, om geen tocht te creëren die deze groenten ook niet verdragen.

De maximale opbrengst aan aubergines kan worden verkregen door de temperatuur in de kas constant op 26-28 graden te houden. Dat is de reden waarom de zomerbewoner constant de kas moet luchten en de wandelpaden op warme dagen water moet geven. 'S Nachts is het noodzakelijk om de spiegel en de deur van de kas te sluiten om een ​​scherpe daling van de luchttemperatuur te voorkomen.

Groenten oogsten

We verzamelen fruit in de fase van technische rijpheid. Ze moeten de maat en kleur hebben die kenmerkend is voor een bepaald ras. Daaropvolgende fruitstokken worden met tussenpozen van een week uitgevoerd. Snij het fruit af met een deel van de stengel met een scherpe schaar.

Hoe de grond voorbereiden op het planten van aubergines

De samenstelling van de bodem moet voldoen aan de behoeften van blauw - brokkelig, licht zuur, vruchtbaar. Het land is in de herfst voorbereid:

 • de eerste fase - grondige reiniging en ontsmetting van de kas,
 • als de tijd het toelaat, wordt het land na de oogst ingezaaid met groene mest, die later wordt opgegraven,
 • graafprocedure wordt herhaald in het voorjaar
 • maak minerale meststoffen,
 • Met de planttijd kunnen aubergines op deze plek vroege gewassen met groen of radijs oogsten. Bij blauwe planten is het alleen maar nuttig.

De timing van het planten hangt af van de weersomstandigheden, het type kas en de rijpheid van een bepaald type aubergine. De overslag in de grond wordt getoond aan de struiken van zaailingen met de eerste steel.

Hoe zaailingen in de kas planten

Elke manipulatie van zaailingen die het wortelsysteem traumatiseren vertraagt ​​de ontwikkeling ervan en verhoogt het risico op infectie met schimmelziekten. Dat is ook een goede teelt in veentanks, waarmee je de wortel in het gat laat zakken zonder het bloot te leggen.

Om dit te doen, op het broeikaskont graven groeven, iets groter dan de grootte van de pot. Aubergine in het gat, zonder verdieping. Als de potten er erg sterk uitzien, kunt u de bodem en wanden op verschillende plaatsen inkeppen met een mes. Dus het wortelsysteem is gemakkelijker om te gaan met de turfwanden die het begrenzen.

De grond in het gat wordt voor en na de ontscheping gedrenkt, besprenkeld met een laag mulch erop en drie tot vier dagen zonder irrigatie weggezet.

Na transplantatie moet de luchttemperatuur in de kas worden gehandhaafd binnen 20-22 C.

Op welke afstand aubergines in de kas planten (beplantingsschema's)

De methode van planten kan lineair worden gekozen - in dezelfde groef op gelijke intervallen van elkaar. Of schaak - in de gaten.

De afstand tussen de rijen moet ongeveer 60 centimeter worden gehouden. En 30-35 centimeter achter elkaar tussen planten. In verwarmde kassen mag de plantdikte niet meer dan 2 struiken per vierkante meter bedragen. In onverwarmde kassen - 3-4 bush optimaal aantal planten per vierkante meter.

De hoofdregel van de kas - planten worden geplant voor groei. Lange aubergines van twee meter, kunnen in het midden worden geplaatst. Opbrengst hen in de groei van planten om te planten als de hoogte afneemt.

Behandeling van auberginekassen

Activiteiten voor de verzorging van aubergines in de kas verschillen weinig van soortgelijke werkzaamheden in het open veld. Ze omvatten:

 • productieve voeding - onder broeikasomstandigheden is ondervoeding voordeliger dan overvoeding, anders moet je je in plaats van fruit verheugen in weelderig gebladerte,
 • het losmaken en mulchen van de grond rond de stam,
 • de vorming van een struik, die voor langgebonden planten verschilt van de gebruikelijke,
 • tijdig water geven,
 • controle van vochtigheid en temperatuur
 • oogst.

Topdressing en water geven

In een kas is het beter om druppel- of irrigatieirrigatie te organiseren, zodat er geen vocht op de bladeren valt en niet in grote hoeveelheden in de lucht verdampt.

In elk geval wordt deze procedure 's avonds uitgevoerd om de hoeveelheid verdamping te verminderen. En alleen warm water.

Topdressing bij elkaar brengen met water geven. Het is noodzakelijk om het zorgvuldiger te doen, om doseringen die kleiner zijn te observeren dan voor een open gebied.

Als de grond wordt voorbereid met inachtneming van technologie, dan is het nuttiger om organische stof te maken in de vorm van zwakke oplossingen van kruideninfusie, met mulchen.

Voor de glastuinbouw worden de bladbekledingen van aubergines slecht verdund met een oplossing van één boorzuur of zwak kaliumpermanganaat. Dit moet 's avonds worden gedaan.

Broeikasvochtigheid

Aubergines zijn grote liefhebbers van overvloedig vocht van de wortels en tolereren tegelijkertijd geen hoge luchtvochtigheid. Verouderde rauwe sfeer is niet voor hen. Bovendien creëert overmatig vocht de voorwaarden voor de ontwikkeling van schimmelziekten.

Het is mogelijk om de luchtvochtigheid te verlagen:

 • ventilatie,
 • organisatie van druppelirrigatie,
 • verdamping van de grondmuls blokkeren.

Luchttemperatuur en luchten

Aubergines voelen zich goed in het temperatuurbereik van 25 tot 28 C. In de zomerperiode is een temperatuurstijging gevaarlijker voor hen dan een druppel erin. Als de planten vertragen in de groei wanneer de temperatuur daalt tot 14-10 graden, kan een toename tot 30 ° C en hoger de planten doden.

Het organiseren van koude concepten is de verkeerde beslissing. Als het microklimaat van de kas en de buitenlucht een groot temperatuurverschil hebben, moet het luchten voorzichtig worden uitgevoerd, waarbij de dwarsbalken uit de buurt van de aubergine worden geopend.

Bij warm weer kunt u de kas zelfs 's nachts volledig open houden. Dit zal helpen de immuniteit van aubergines te bestuiven en te vergroten.

Een struik vormen en binden

In de glastuinbouw is het belangrijk om speciale aandacht te schenken aan de vorming van een struik, zodat in omstandigheden van dichte beplanting de takken waarop het gewas rijpt, gelijkmatig worden verlicht door de zon, en de vruchten niet interfereren met elkaars groei.

Binden is verplicht voor struiken die langer zijn dan een halve meter. Anders zullen ze buigen onder het gewicht van de vrucht.

Laagblijvende variëteiten van 05 tot 0,6 meter zullen voldoende zijn om één lus te verbinden met de ondersteuning, of een gamachny die als een tomatenkouseband aan het kasplafond koppelt.

Monsters die een hoogte van 2-2,5 meter bereiken, vereisen een solide telling en een paar doeklussen langs de stam.

De grote vruchten van de aubergine, die in hun gewicht bijna een kilogram bedragen, moeten worden gelegd om te rijpen in gaashangmatten, opgehangen aan het plafond van de kas. Anders kunnen ze takken afbreken.

Lange variëteiten maskeren

Hoge rassen knellen niet op het groeipunt. Hun voordeel is dat ze hun productiviteit overbrengen naar het verticale vlak, terwijl ze minder ruimte innemen.

De slagers op hoge stammen worden selectief gesneden, waarbij de stelen gelijkmatig over de hele hoogte worden gelaten en elk afzonderlijk wordt gekoppeld.

Een effectieve methode om te knellen voor grote variëteiten: het verwijderen van stengels en bladeren van de bodem naar de eerste bloem. In de toekomst worden rond de nieuwe eierstokken ook de bladeren verwijderd.

Het maskeren van laaggroeiende variëteiten en hybriden

Laagblijvende variëteiten van aubergine knijpen op het groeipunt voor een betere vertakking. Van de zijscheuten laat de sterkste in de hoeveelheid van twee tot vijf stelen. Anderen worden verwijderd. Zorg ervoor dat je de stiefkinderen knipt zonder eierstokken, misvormde vruchten en gedroogde bladeren.

Hybriden knijpen meestal en maken stiefkinderen, vormen een kegelvormig silhouet naar de plant zodat elke volgende foto korter is dan de vorige. De opbrengst aan hybriden is veel hoger, het verwijderen van een groot aantal stepsons zal de vruchtvorming verminderen.

Verzameling van kas aubergines en hun opslag

Groenten worden als rijp beschouwd wanneer de korst een glanzende glans krijgt en de vrucht is afgerond en heeft de vorm die kenmerkend is voor de variëteit. Aubergines worden vaak geoogst, waardoor ze niet rijpen. Hoe eerder het rijpe fruit wordt verwijderd, hoe meer nieuwe vruchten zullen worden.

Aubergine is niet ontworpen voor langdurige opslag. Hun vlees verduistert, verzamelt bitterheid. De meest zachte soorten kunnen worden opgeslagen zonder warmtebehandeling gedurende niet meer dan een maand.

Als het voor de vruchten nodig is om enige tijd te verduren, worden ze opgeslagen voor opslag in een droge, koele ruimte, verschoven met papier of stro.

Ziekten en plagen van aubergines in de kas

In een gesloten omgeving is het risico op besmetting met aubergines veel minder en zijn beheersingsmaatregelen effectiever, omdat beperkte ruimte onderhevig is aan behandeling. Ongedierte zoals de Coloradokever of bladluizen komen zelden in de kas. En in het geval van het detecteren van afzonderlijke individuen, kunt u ze bestrijden door ze te verzamelen in een container met zwaar gezouten water.

Het belangrijkste om je zorgen over te maken is dat de insecten niet blijven om de winter in de kas door te brengen en de larven niet opzij te zetten.

Mieren, slakken en slakken zijn de meest karakteristieke plagen voor de kas. Aangetrokken door de warmte verzamelen tuin weekdieren zich van binnenuit in grote hoeveelheden aan de basis van de kassen. Ze kunnen worden verzameld en aan pluimvee worden gevoerd of worden gebruikt als ingrediënt bij de vergisting van voedzame kruidenmengsels. Het superfosfaatpoeder dat zich tussen de rijen bevindt, beschermt de aubergines tegen kruipende slakken op de stelen.

Omgaan met mierenhopen in de kas is veel moeilijker. Als alternatief voor industriële insecticiden wordt heet water gebruikt met de toevoeging van boorzuur en hete peper, één theelepel per liter. Kokend water wordt met een trechter of spuit in de ingangen gegoten.

Schimmels in de kas zijn vooral gevaarlijk. Gevangen in de tent van het mycelium zal in de toekomst heel moeilijk terug te trekken zijn.

De eigenaar zal de grond volledig moeten veranderen - een zeer moeilijk en tijdrovend werk. Bevries de kas in de winter en behandel het binnenoppervlak herhaaldelijk met desinfecterende verbindingen.

Zwarte poot, Phytophthora, mozaïek, stolbur en grijze rot in kasomstandigheden ontwikkelen zich bijzonder snel, waardoor een einde komt aan het hele gewas van de aubergine.

Als u ziekteverschijnselen vindt, moet u de zieke plant onmiddellijk vernietigen en een totale behandeling met het fungicide van de overblijvende struiken maken.

Verplichte maatregelen om schade aan schimmelziekten bij aubergines te voorkomen:

 1. ontsmetting van plantmateriaal, gereedschappen,
 2. aankoop van zaden en zaailingen alleen van gerenommeerde producenten,
 3. vruchtwisseling en zorgvuldige selectie van naburige planten,
 4. Verplichte verwerking van de kas met fungiciden aan het einde en vóór het begin van het seizoen,
 5. als de broeikas wordt verwarmd, moet deze noodzakelijkerwijs enige tijd op preventie staan ​​- hij kan het hele jaar niet continu worden gebruikt,
 6. het toevoegen van spaarzame folk remedies - hout as, tabak, kopersulfaat en kaliumpermanganaat oplossingen - aan aubergines voedingen.

Broeikasenteelt-auberginetechnologie is niet veel moeilijker, maar op sommige manieren zelfs gemakkelijker te cultiveren in de volle grond. Het wordt geassocieerd met minder contact met pathogenen en plagen. Hiermee kunt u de juiste temperatuur voor het planten garanderen. De vreugde van werk, gekoppeld aan een uitstekende oogst, zal een goede stimulans zijn.

Gunstige grond

Het gunstigste land voor aubergines - leemachtig of zanderig. Ze groeien ook goed in zwaardere bodems, maar in dit geval zal het nodig zijn om per emmer van elke meststof per vierkante meter in de aarde turf en humus in te brengen. m plot, en bovendien moet worden verdund met zware grond zand of zaagsel. Het is juister om dit zelfs in de herfst te doen, voordat de zaailingen geplant worden, terwijl ze graven naar de diepte van de schepbasis.

Als je de bodem in zo'n geval in een koele vorm wilt bevuilen, wordt deze meststof in het najaar aangebracht en in het voorjaar kun je het gebied alleen met rotte mest opgraven. En toch is het juister om de site in de herfst voor te bereiden op aubergines, zodat in het voorjaar, als de aarde uitdroogt nadat de sneeuw was gesmolten, het nodig was om het los te maken met een hark, waardoor de meststoffen die over het hele terrein verspreid lagen, werden bedekt. De techniek van het planten van aubergine zaailingen in de grond is hetzelfde als peper.

In de tuin worden bedden meestal 30-40 cm uit elkaar geplaatst, 3 cm meer diepte dan de hoogte van de potten met zaailingen, en tussen de lijnen houden ze een afstand van ongeveer 60 cm aan. Dan worden de bronnen overstroomd met water, geplant in de grond, eerder bewaterd met de landkluit, vul het gat met aarde en verzegel het. Na het planten wordt het gebied gemulleerd met gedroogde aarde of turf. De eerste 2 weken moet je controleren of het land op de site altijd nat is en de beste manier om te snel drogen van de aarde te voorkomen, is veenmulch.

Groeien in een kas

In de kas is het beter om hybride soorten aubergines te planten. Het planten van zaailingen in een kas bevordert de naleving van de volgende voorwaarden:

 • zaailingen moeten 9 ontwikkelde folders hebben,
 • het wortelstelsel moet goed gevormd zijn,
 • de zaailingen moeten minstens 20 cm hoog zijn,
 • De leeftijd van de zaailingen is 65-75 dagen vanaf het moment van verschijnen.

De bedden in de kas worden als volgt bereid: sinds de herfst wordt de grond gereinigd van verschillende resten van andere planten en gedesinfecteerd met blauwe vitriol (2 eetlepels per 10 liter water). 3 weken voor het planten van aubergines in de grond voor elk vierkant. Breng 4 kg humus, 60 g superfosfaat, 30 g natriumchloridnitraat, 15 g magnesiumsulfaat en 30 g kalium, dan worden de bedden gegraven en wordt de grond geëgaliseerd.

De gaten worden een beetje dieper gegraven dan het niveau van potten met zaailingen, op een afstand van 45 cm van elkaar, waardoor een interval tussen de regels van ongeveer 60 cm wordt bespaard, besproeid voordat zaailingen worden overgeplant, verwijder ze dan voorzichtig samen met de landkluit en sluit ze in. Vervolgens wordt de grond verdicht en worden de planten water gegeven op een nieuwe locatie.

Zorg en voeding

Aubergine is vocht-houdend, dus het bevochtigen van de aarde is een belangrijk punt van zorg, echter, voordat de aubergines na het planten de volgende keer water geven, geef ze 5 dagen om te wennen, waarna de planten een keer per week worden bewaterd, en wanneer de aubergines vrucht dragen, verdubbelt de frequentie van drenken. Hydrateer planten vroeg in de ochtend met warm water. Na het besproeien moet de hele kas worden gelucht, omdat de grond nat moet zijn, maar niet de lucht.

De optimale temperatuur voor aubergines is 28 ° C, de hogere temperatuur is niet toegestaan, daarom moet luchten in de kas een permanente procedure worden, vooral op warme dagen. Bovendien is het bij warm weer noodzakelijk om de paden in de kas water te geven. Aubergines hebben de behoefte aan frequente voeding - eenmaal per 2-3 weken. De eerste keer dat de planten 15-20 dagen na het planten in de volle grond worden gevoerd.

Voed een mengsel van meststoffen, vouw met 10 g ammoniumnitraat, 10 g superfosfaat en 3-5 g kaliumsulfaat, berekend per vierkante meter. m plot. In plaats van de genoemde meststoffen is het toegestaan ​​om ammofoska, kristallijn, nitrophoska in de hoeveelheid van ongeveer 20-25 g voor dezelfde eenheid land te gebruiken. Bij verdere bemesting wordt de dosering van meststof in de loop van de tijd anderhalf tot twee keer verhoogd. Vergeet niet dat na het toedienen van meststoffen, het plot water moet geven. Kunstmest aubergines gekweekt in kassen, uitgevoerd tweemaal per seizoen:

 • voor het begin van de vruchtzetting, 2 weken na het planten van de zaailingen in de tuin - met minerale meststoffen (Mortar of Kemiroy),
 • na bevruchting is ontstaan ​​- stikstof-fosfor meststoffen (ammoniumnitraat oplossing en superfosfaat).

Organische meststof ze worden slechts eenmaal aangebracht - in de grond vóór het planten, omdat hun latere introductie een krachtige toename van groen en goede bloei kan veroorzaken, maar de vruchten mogen niet worden gebonden. Soms is het mogelijk om de auberginebosjes aan de dragers vast te maken, omdat ze in kasomstandigheden te hoog en tegelijkertijd kwetsbaar worden. Bovendien verdient het de voorkeur om de zijscheuten uit de struiken te verwijderen, waarbij slechts 5 van de sterkste overblijven.

Wat ziektes betreft, kan de late bacterievuur of tabakmozaïek zich in kassen vormen door een hoge luchtvochtigheid, waarmee Zircon of Fitosporin vechten, hoewel het nog steeds gemakkelijker is om de ontwikkeling van ziekten te voorkomen door de kas constant te luchten. Van de plagen plagen de meeste bladluis, witte vlieg en spint. Het uiterlijk van schadelijke insecten kan worden geëlimineerd door het feit dat een eenvoudige methode - het luchten van de kas.

Planten water geven

meest aubergine heeft water nodig в период массового развития плодов, однако, активное увлажнение рассады в течение первой декады после высадки может очень ослабить растения. Вода для смачивания баклажанов должна быть тёплая – 25-30 C, лить водичку необходимо аккуратно под корень, чтобы капли не попали на листья.

После полива необходимо аккуратно разрыхлить междурядья и удалить сорную траву. Het is noodzakelijk om de grond minstens 5 keer per seizoen los te maken, zonder de vorming van een korst op de grond toe te staan, maar als u in zo'n geval de locatie op tijd met turf zou frezen, zou het veel minder nodig zijn om de rijafstand los te maken en er zullen weinig onkruid in het gebied zijn.

Kousebandregels

Broei aubergines groeien veel hoger dan de grond, dus ze moeten in drie gebieden naar de stokken ribbelen, maar vanaf het moment dat de zaailingen in de grond zijn geplant, moeten ze in een foto worden gegooid met een struik, die na verloop van tijd de juiste fixatie nodig heeft. Voor degenen die aubergines in het open veld laten groeien, is het juister om een ​​aubergine-struik in verschillende stelen te maken.

Zodra de plant een hoogte van 30 cm bereikt, wordt de top van de hoofdscheut geknepen om een ​​intense uitdieping te veroorzaken. Als de struik groeit, behoudt deze van twee tot vijf bovenste laterale processen, andere worden gesneden met een schaar. Zie dat alle andere processen gelijkmatig verlicht zijn.

Auberginecollectie en opslag

Je kunt rijpe vruchten plukken na 30-40 dagen na de bloei, als ze glanzend worden. Vruchten worden geoogst in een staat van normale rijpheid, als overrijp en als ze overrijp zijn, zijn ze niet smakelijk. Het is noodzakelijk om het fruit te snijden met een snoeischaar, met een 2 cm lange fruitstam erop.En lange tijd worden de aubergines niet bewaard, daarom is het juister om ze als voedsel te gebruiken of om voorbereidingen te treffen voor de winter - bevriezen in de vorm van kaviaar, ofwel salades, zout of augurk.

Als u de aubergines op een donkere plek plaatst waar de temperatuur geen pijn is, meer dan +2 C, kunnen ze ongeveer een maand vers zijn. Toegestaan, elke aubergine in een vel papier wikkelen, in een enkele laag in een doos doen en op een koude plaats leggen, waarin ze ook een bepaalde tijd kunnen bevatten. En natuurlijk gaan de auberginevruchten langer mee in de vriezer.

Bekijk de video: Hoe wordt aubergine geteeld? De Linge Aubergine (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send