Fruitbomen

Het planten van abrikozenrassen voor centraal Rusland

In het midden van de zomer zijn de kraampjes op de markten en winkels gevuld met verschillende soorten fruit en bessen. Een van de favorieten is de lichte en zonnige abrikoos. We houden van geurig fruit in welke vorm dan ook - vers, gedroogd, ingeblikt. Het is jammer dat het voornamelijk in warme landen wordt geteeld. Maar het is mogelijk om het in koelere streken te laten groeien. Laten we leren abrikoos te kweken in centraal Rusland. Het is niet moeilijk, maar dit is niet het geval als je het plant en vergeet.

Abrikoos gewoon: kenmerkend

Geurend oranje fruit wordt vaak de Armeense appel genoemd. Dit komt voornamelijk door de uitgifte van het herkomstgebied van abrikoos. Moderne wetenschappers wijzen 3 tot 6 plaatsen toe waar deze boom voor de eerste keer zou kunnen verschijnen. Volgens een van de meest waarschijnlijke versies, in Tien Shan (China). Maar in het recente verleden werd Armenië beschouwd als de geboorteplaats van de boom, vanwaar de abrikoos later naar Europa kwam.

Deze cultuur is een bladverliezende boom, die in hoogte van 5 tot 8 meter groeit. De kleur van de bast op oude exemplaren is grijsbruin, in de lengterichting scheuren. Abrikoos is een langlevende, in warme klimaten groeien bomen tot 100 jaar. De bladeren zijn eivormig van vorm, afwisselend, tot 9 cm lang.De bloemen zijn zittend en single, de bloemblaadjes zijn wit van kleur. De vrucht is een enkele stengel van geel-rode kleur, met een afgeronde vorm.

Abrikoos in centraal Rusland

De boom is thermofiel, wat de natuurlijke verdeling bepaalt. Abrikozen worden al sinds de oudheid geteeld in gematigde landen. In ons land wordt het op grote schaal geteeld in de Kaukasus en de Krim, maar ook in het Europese deel (zuidelijke regio's) van Rusland. Ze groeien in bijna elke tuin en komen vrij vaak voor, omdat ze onpretentieus en droogtebestendig zijn. Maar om abrikoos in centraal Rusland te laten groeien, zal het wat moeite kosten. Het werk aan de creatie van geacclimatiseerde vorstbestendige hybriden begon aan het einde van de 19e eeuw door Michurin I.V.

In de toekomst is de selectie erin geslaagd een hele reeks variëteiten te kweken met een hoge vruchtkwaliteit en een relatief hoge winterhardheid. Abrikozenvariëteiten voor Centraal-Rusland zijn op dit moment vrij talrijk, dus we zullen ons niet meer op een paar concentreren.

roodgloeiend

De cultivar is bekend bij veel tuinders vanwege de uitzonderlijk positieve eigenschappen. De boom is lang, vruchtlichamen begint in het 3-4e jaar. Gekenmerkt door hoge droogteresistentie en winterhardheid. Vruchten van oranje kleur, met kleine rode spatten zijn ovaal van vorm, gewicht - van 40 tot 60 g. Rijpingstermijn - juli (tweede helft).

Veelbelovende hybride met hoge winterhardheid. Het is opgenomen in de beste variëteiten van abrikozen voor Centraal-Rusland. De vruchten zijn geel, met een zwakke blos, met een gewicht tot 45 g. De rijping vindt plaats in het tweede decennium van juli. Vruchtbaarheid frequent en overvloedig.

Triumph van het noorden

Een variëteit met hoge winterhardheid van de boom en medium in bloemknoppen. Het is bestemd voor het zuidelijke deel van de Centrale Zwarte Aardezone. Grote vruchten met een gewicht tot 55 g hebben een geeloranje kleur. Ze worden meestal vers gebruikt. Want deze variëteit wordt gekenmerkt door de vorming van krachtige bomen en een uitgestrekte kroon. Vruchtvorming vindt plaats in het 4e levensjaar.

Zeer vorstbestendig ras gefokt door het South Ural Scientific Research Institute voor vrije bestuiving. Een hoge boom (tot 4 m) met een zich verspreidende weelderige kroon. Middelgrote vruchten (tot 15 g) hebben aromatisch en zoet vlees. Hun kleur is geel, met kleine subcutane rode vlekken. Gekenmerkt door hoge opbrengsten, tot 20 kg per boom.

De echte leider onder alle andere rassen in termen van vorstbestendigheid. Deze abrikoos in Centraal-Rusland zal geweldig voelen en de gastheren verrassen met een oogst. Boom van geringe hoogte: van 120 tot 150 centimeter. Met winteropvang kunt u het zelfs in de Oeral en in de noordelijke regio's laten groeien. De opbrengst is geschikt - 7-10 kg van een boom, de rijping begint halverwege augustus. De vruchten zijn niet erg groot (15-18 g), met een uitstekende smaak, hebben een dichte pulp en een gemiddeld suikergehalte. Crèmekleurige huid, met paarse blos.

Een typische dwergboom die uitgroeit tot een hoogte van maximaal 1,5 meter heeft een komvormige kroon, die de naam verklaart. Winterharde hybride. De abrikoos van dit ras draagt ​​elk jaar vrucht, de opbrengst is vrij hoog. Vruchten met een gewicht van 25-30 g met een romige gele schil en een lichte blos. Ze hebben een los, zacht en zoet vruchtvlees met een sterk aroma.

Het is ook de moeite waard om de volgende beste abrikozenrassen voor centraal Rusland te vermelden: Tsarsky, Alyosha, Monastyrsky, Lel, Spicy, Ilyusha, Uspeh, Russisch.

Landingsdata en locatieselectie

De beste tijd om een ​​abrikoos te planten is het derde decennium van april, wanneer de aarde al warm is en de dreiging van recurrente vorst verdwijnt. Kies zorgvuldig zaailingen, knoppen moeten licht gezwollen zijn, maar niet in het stadium van bladbloei. Geef de voorkeur aan bomen in afzonderlijke containers, in plaats van met een open wortelstelsel. Experts adviseren het kweken van abrikoos uit het zaad van lokale variëteiten, zodat het sterker en resistenter wordt tegen verschillende ziekten en weersomstandigheden.

De teelt van abrikozen in het centrum van Rusland impliceert een zorgvuldige selectie van een plaats in de beginfase. Deze zuidelijke bezoeker in onze tuinen geeft de voorkeur aan de warmste, verlichte en bij voorkeur de site zonder de noordenwinden. Abrikoos verdraagt ​​normaal gesproken de nabijheid van grondwater.

Put voorbereiding en landing

Het landingsgat voor abrikozen moet ruim genoeg zijn (70 * 70 * 70 cm). Het is de moeite waard eraan te denken dat het wortelstelsel van een boom twee keer zo groot is als zijn kroon. Daarom moet de afstand tussen de individuele zaailingen worden gehandhaafd, op basis van de kenmerken van de variëteit, gemiddeld ongeveer 3 meter.

Kookpot in de herfst. Na het graven, vul het met humus, voeg 2-3 liter toorts, 400 g kaliumsulfide, 700 g superfosfaat, een glas as toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vertrek in de winter. Op de bodem van de put moet de drainagelaag van geëxpandeerde klei of grind worden opgevuld. Het jonge boompje moet tijdens het planten rechtop worden gehouden en geleidelijk worden gevuld met grond tot het punt van groei. Als gevolg hiervan moet de boom zich op een bepaalde heuvel bevinden, heuvel. Volgens de diameter van een bewaterende cirkel, giet na het planten 2 emmers water.

Aanbevolen Apricot Varieties

De bekende fokker Michurin begon aan het einde van de negentiende eeuw met het cultiveren van winterharde variëteiten van deze boom. Wetenschappers ontwikkelen nog steeds nieuwe soorten abrikozen die in het hele land kunnen worden geteeld en waarvoor geen speciale zorg nodig is.

Sommige vruchten zijn zoet, andere zijn enigszins zuur, een grote selectie suggereert dat elke tuinman in staat zal zijn om zelf te kiezen wat hij het leukst vindt.

Om te overleven in centraal Rusland, zijn rassen het meest geschikt:

 • Vroege rijping - Iceberg, Alesha, Tsarsky, Lel,
 • Middenseizoen - Succes, Edelweiss, Verrukking, Waterman,
 • Late rijping - monastiek.

Abrikozenbomen hebben speciale aandacht nodig. Aangezien deze cultuur van de zuidelijke strook tot ons is gekomen, is het belangrijk om hem te beschermen tegen sterke windvlagen en onderkoeling.

Vroegrijpe abrikozen soorten

Alyosha

Dit is een boom met een ander medium produktiviteit. De boom groeit tot vier meter hoog en heeft een bolvorm. Deze variëteit van abrikoos, in de regel, jaarlijkse scheuten, die in het begin van de lente verschijnen grote bloemen. De boom heeft geen speciale zorg nodig en groeit goed in verschillende delen van de grond.

De boom begint vruchten af ​​te werpen in het derde jaar na het planten van zaailingen op een vaste plaats. De vruchten zijn helder geel met een lichte glans. Abrikozen worden groot, ongeveer twintig gram per stuk. Ze hebben oranje sappig vlees, dat een zoetzure smaak heeft.

Fruit heeft een groot bot, dat goed gescheiden is van de pulp. Abrikozen van dit ras hebben een goede houdbaarheid en kunnen lange tijd worden bewaard. Het type applicatie is universeel, ze kunnen worden ingeblikt of vers worden gebruikt.

Lel

Deze variëteit is goed vorstbestendigheid en heeft geen speciale zorg nodig. De boom groeit tot een hoogte van ongeveer drie meter en heeft een bolvormige compacte kroon.

Abrikozenboom begint vruchten af ​​te werpen in het derde jaar na het planten. Het heeft kleine jaarlijkse scheuten, waarop vruchten worden gevormd met een dunne gele schil en fel oranje sappig vlees.

produktiviteit deze variëteit is niet slecht, ongeveer twintig-dertig kilogram van één boom. Deze hoeveelheid fruit kan vanaf het vijfde jaar worden verwacht.

In de abrikozenvrucht bevindt zich een kleine ronde steen, die goed gescheiden is van de pulp. De opslagkwaliteit van deze variëteit is slecht, het is het beste om abrikozen zo snel mogelijk te gebruiken. Het beste gebruik van fruit is conserven.

koninklijk

Deze abrikozenras heeft zijn naam te danken aan ongewoon smakelijke vruchten. Het gehalte aan een grote hoeveelheid kalium maakt het uniek.

Binnen de abrikozenvrucht is een groot bot, dat een kwart van de grootte van abrikozen is en meestal samen met de pulp wordt afgescheiden.

Deze boom wordt ongeveer vier meter hoog en onderscheidt zich van de meeste soorten grote bloemen. Het draagt ​​in de regel vruchten op alle volwassen scheuten, ongeacht hun leeftijd. Je kunt het fruit al in het derde of vierde jaar na het planten verzamelen. Het is belangrijk om hem actiever te verzorgen in het koude seizoen en om de isolatie van stammen en wortels te organiseren.

Bomenvariëteiten Tsarsky, verdragen vorst goed en kan groeien in alle delen van het land.

ijsberg

Deze variëteit wordt gekenmerkt door eigenschappen als:

 • Vorstbestendigheid
 • Winterhardheid
 • Een hoog rendement behalen
 • Goede lezhkost.

De boom groeit tot drie meter hoog en heeft krachtige jaarlijkse scheuten. Grote bloemen verschijnen op hen.

Fruit Iceberg heeft een massa van ongeveer twintig gram en heeft geweldige smaak. Ze hebben een geeloranje schil en vlees van dezelfde kleur. Het is zacht en sappig en heeft ook een sterk fruitig aroma. De steen is heel gemakkelijk te scheiden van de vruchtvlees. Het type verbruik is universeel.

Mid-season variëteiten van abrikozen

succes

Dat is het zeer koudbestendig een variëteit die gedeeltelijk zelfbestuivend kan zijn. Bloemknoppen van dit ras zijn unieke kenmerken, ze kunnen vorst tot 40 graden verdragen.

De boom is van gemiddelde hoogte en niet erg vertakt. Om een ​​goede opbrengst te bereiken moet je twee of drie bomen planten, ze zullen kruisbestuiving veroorzaken.

De opbrengst van deze variëteit vrij hoog, in een seizoen, rijpt tot vijfendertig kilogram van de ene boom. De vruchten zijn fel oranje met sappige pulp. Ze zijn vrij groot en hebben een massa van ongeveer dertig gram.

edelweiss

Bomen van deze variëteit groeien tot een hoogte van niet meer dan drie meter. Ze stellen weinig eisen aan de samenstelling van de bodem.

Abrikozenfruit erg sappig en smakelijk. Ze hebben een fel oranje schil en donkerder vlees. Perfect opgeslagen voor een lange tijd en kan in elke vorm worden gebruikt. Hun abrikoos van deze variëteit is perfect voor het inblikken en de verse consumptie.

genot

Deze variëteit dankt zijn naam aan zijn uitstekende smaak.

In het centrum van Rusland is hij datde meest vorstbestendige van alle middenseizoenvertegenwoordigers.

De boom groeit meestal in hoogte van vier tot vijf meter en draagt ​​actief vruchten op vers ontwikkelde scheuten.

Benoeming van de vruchten van deze variëteit is universeel.

Waterman

Deze boom is het meest lang onder abrikozenbomen van halveringsrijpe variëteiten. Hij kan meer dan zes meter hoog worden en begint twee jaar na het planten vruchten af ​​te werpen.

Het ras dankt zijn naam aan het uiterlijk dat het krijgt tijdens het rijpen van het gewas. Dicht bij elkaar gelegen vruchten op alle scheuten, tijdens rijping worden harder en de klonten neigen erin en worden als stralen waterval.

Late rijpende variëteiten

klooster-

Deze variëteit is abrikoos laat gerijpt. De boom is middelmatig dik en heeft een spreidende kroon. Het kan vijf meter groot worden en anderen verbazen met zijn uiterlijk.

Deze plant verdraagt ​​het koude seizoen zeer goed en is bestand tegen koeling. tot min dertig graden.

Fruit groeit groot genoeg, ongeveer dertig gram per stuk.

De rijping vindt plaats tegen het einde van augustus. Fruit heeft een goede houdbaarheid en kan lange tijd worden bewaard.

Abrikozenbomen planten

Het is het beste om abrikozenboomgaard te planten in het begin. van de lente. Op dit moment is de grond al behoorlijk opgewarmd en zal het voor zaailingen gemakkelijker zijn zich aan te passen aan de nieuwe plek.

Het is belangrijk om voor het planten te proberen om hiervoor geschikte omstandigheden te creëren. Als je een plek kiest om abrikozenbomen te planten, moet je de voorkeur geven zonnige plaatsendie beschermd zijn tegen harde wind en zich op een kleine heuvel bevinden.

De pit voor het planten moet klein zijn, ongeveer zeventig centimeter breed en dezelfde lengte hebben. Op de bodem moet je de grond schenken, die volgens de samenstelling is voorbereid:

 • Turf - een deel,
 • Lokale bodem - één deel,
 • Zand is een deel,
 • Humus - drie delen
 • Glas houtas,
 • Een pond superfosfaat en dezelfde hoeveelheid kaliumsulfaat.

Al deze componenten worden gemengd en in het gat gegoten om te planten.

Daarna moet je op een laagje lokaal land schenken en een boom planten.

Groeiende abrikozen in Centraal-Rusland zijn verrassend aangenaam, omdat alle inspanningen snel voor zichzelf worden terugverdiend. smakelijk en sappig fruitdat zal niemand onverschillig laten.

Ik wil echt een tuin planten in mijn complot, maar ik ken de zorgregels niet en hoe deze of die boom te planten. Dankzij de speciale literatuur heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ik besloot mijn beoordeling hier achter te laten, misschien droomt iemand ook van een tuin, maar durft hij niet. Wees niet bang, je kunt snel alle regels van zorg en andere subtiliteiten leren.

Ik kweekte abrikozenbomen in het zuiden gedurende vele jaren. Toen ze later naar Centraal-Rusland verhuisde, begon ze zich af te vragen hoe ze dit soort planten moest planten en verzorgen. Ik ben erg blij dat fokkers een groot aantal variëteiten hebben meegebracht die niet bang zijn voor lokale vorst. Een groot pluspunt is dat de zorg bijna hetzelfde is als wat ik eerder deed. Ik wil iedereen vertellen dat abrikozen moeten worden geplant zonder bang te hoeven zijn voor moeilijkheden, omdat ze smakelijke en gezonde vruchten brengen.

Beschikt over rassen

Opdat deze zuidelijke plant zich met succes zou ontwikkelen en een uitstekende vruchtbaarheid zou hebben, is het noodzakelijk dat deze stabiel is, niet alleen in ijzige winters, maar ook in restvorsten in de lente en de herfst. Alleen in dit geval is het mogelijk om in de zomer van gezond en smakelijk fruit te genieten.

Al in de 19e eeuw begon I. Michurin met het kweken van winterharde variëteiten die met succes in Centraal-Rusland konden worden verbouwd. Zijn werk werd voortgezet door een hele groep Russische fokkers, en als gevolg daarvan zijn de volgende afgeleid:

Dergelijke variëteiten werden verkregen door warmteminnende variëteiten uit de zuidelijke regio's over te steken met Manchurische abrikozen, die oplopen tot - 50 graden. De eigenaardigheid van de laatste kan worden opgemerkt lage smaak, maar een hoge weerstand tegen vorst en kou. Deze variëteit wordt vaak gebruikt voor de bestuiving van zelfgekweekte variëteiten van abrikozen.

Abrikozenvariëteiten opgenomen in het rijksregister

En vandaag wordt er gewerkt aan de teelt van nieuwe variëteiten abrikozen, maar er zijn er die in het register zijn opgenomen en worden beschouwd als de meest aangepaste voor ons klimaat. Ze hebben veel tests doorstaan, zowel over de kwaliteit van de smaak als over de tolerantie van lage temperaturen en de onvoorspelbaarheid van het laagseizoen.

Het ras werd in 1988 verkregen door mosselkwekers. De boom heeft een grote volumetrische kroon van 3-4 m in omtrek met uitgestrekte rechte takken, naar boven gericht, en de hoogte is ongeveer vier meter.

 1. Bloei begint vrij vroeg, bloemen witachtig - roze, groot.
 2. Het voordeel van het ras is zeer goed bestand tegen vorst, winters en vorst, die zich in de herfst of lente voordoen, evenals de vroege rijpheid.
 3. De oogst is al vanaf half juli klaar voor montage.
 4. Deze variëteit is zelfbestuivend en kan worden gebruikt om andere bomen te bestuiven.
 5. De bessen zijn zuurzoet, geelachtig oranje, de schil is glad en heeft een lage korrel. Vruchtgewicht van 13 gr tot 20 gr. Ze zijn niet alleen uitstekend vers, maar ook gebruikt voor conservering.

De boom is middelmatig dik, de hoogte is meestal niet meer dan 4 m, de kruin is niet erg vertakt, de groei is matig. Het ras werd ook gefokt in de botanische tuin en de kenmerken ervan werden meer dan 10 jaar gecontroleerd voordat het in het staatregister werd ingevoerd.

 • Bloei wordt gekenmerkt door weelderige witte bloemen.
 • Vruchten met een gewicht van 20-22 gram, ovaal, schil dicht en behaard. De kleur is verzadigd, geel. In sommige gevallen is er een lichte roodachtige tint.
 • Het vlees van warm geel - oranje toon, dicht en sappig, geurig, scheidt goed van de steen.
 • Сорт очень нетребователен как к погодным условиям, так и к составу почвы.

Один из самых известных среди садоводов — любителей раннеспелых сортов. Популярен благодаря своим вкусовым качествам.

 1. Дерево среднерослое, высота колеблется от 3 — х м до 4 м.
 2. Цветки белые, крупные диаметром 3,5 — 4 см.
 3. Листья темно — зеленые, на концах заостренные, средние.
 4. Плоды небольшие, немного сплюснутые, вес около 20 гр, желтого цвета.
 5. De schil is dun, zonder beharing, soms met een roodachtige stip.
 6. Het vlees is geel - oranje, sappig en zacht, gemakkelijk gescheiden van het bot. De smaken worden op 4 punten van de 5 beoordeeld.

 • De boom bereikt een hoogte van ongeveer 6 m. De vertakking is tamelijk zwak. Vruchtvorming begint niet eerder dan drie jaar na het planten van het jonge boom. De bladeren zijn groot en glad, donkergroen.
 • Het bloeit met kleine witte bloemen in grote hoeveelheden.
 • Fruit is vrij groot 28 - 32 g, heeft een uitgesproken naad, afgerond. De huid is donkergeel en dun, met een lichte blos.
 • Het vlees is sappig, heeft een helder gele tint, het is gemakkelijk te scheiden van de steen, de dichtheid van vezels is gemiddeld, delicaat qua structuur.

De variëteit werd in 1998 gemaakt en was oorspronkelijk bedoeld voor Moskou en de regio Moskou, waar hij het vaakst voorkomt. Verschilt in vorstbestendigheid, maar een minus is frequente nederlaag door klesternosporen.

 1. De boom is lang, met een grote spreidende kroon, met een tijdige snoei kan meer dan 6 m groeien.
 2. Het ras bloeit met kleine witte bloemen en behoort tot de zelf-vruchteloze, het vereist bestuivers die Lel, Triumph of the North en anderen kunnen zijn.
 3. De eerste oogst kan worden geoogst in 3 - 4 jaar na de vaccinatie, de rijping vindt plaats in de tweede helft van augustus.
 4. Bessen kunnen middelgrote 20 - 25 gram bevatten, maar soms kunnen ze 30 - 35 gram bereiken (wanneer de oogst klein is). De vruchten zijn geel, licht behaard, met een kleine blos.
 5. Het vlees is sappig en smakelijk, gemakkelijk gescheiden van het kleine bot.

De boom is van gemiddelde hoogte, met roodachtig bruine takken. De kroon is verhoogd, zij het uitgestrekt, maar de takken zijn vrij breed en vereisen geen constant snoeien. Bladplaten zijn donkergroen, groot. De vrucht zelf is geeloranje met een roodachtige blos, bijna geen behaardheid. Het vlees is sappig, zuur, zoet en licht krokant.

Populaire variëteiten die niet zijn opgenomen in het rijksregister

Er zijn rassen die niet zijn opgenomen in het register, maar die niettemin erg populair zijn bij tuinders en met succes zijn gekweekt in voorsteden.

De variëteit heeft zich bewezen als winterhard en veelbelovend en heeft veel positieve recensies bij amateur-tuinders.

 • De boom is vrij laag, de hoogte is slechts ongeveer 3 m, de diameter van de kroon is 4.5-4.7 m. Het bovengrondse deel na vorst en stabiele wintervorst is perfect bewaard zonder bevriezing.
 • Het vruchtgewicht is niet groter dan 22,5 - 23,5 gram, kleur geel met een roodachtige tint.
 • De huid is los, dun, slecht gescheiden van de pulp. De vrucht zelf is erg sappig, met een fijne vezelachtige structuur, perfect gescheiden van het ovale kleine bot.
 • De boom is een goede honingplant.

Geschikt voor kleine gebieden, de hoogte van de boom is slechts 2 m. De kroon is sterk vertakt, waardoor jaarlijks dunner wordt. Bloei begint in mei, de variëteit is deels zelfbestuivend, beter geplant naast andere bomen voor betere opbrengsten.

 1. Vruchtvorming gebeurt pas in het vijfde jaar, maar de vruchten zijn erg zoet (tot 9% suiker).
 2. Het gewicht van de bes is ongeveer 20 gram, de huid is elastisch, deze barst niet en wordt niet geplet tijdens het transport. Het heeft een gele kleur met een roodachtige blos, soms bitter. Het vlees is zacht en geurig.
 3. De productiviteit is stabiel, ongeveer 10-15 kg wordt verzameld uit één boom.
 4. De boom kan vele jaren vrucht dragen zonder pauze, terwijl de kwaliteit van de smaak van het fruit niet afneemt.

De gemiddelde graadhoogte is 4 m, de kruinradius is 3-4 m, de variëteit werd gefokt in Chelyabinsk. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm, licht getand. Vruchtvorming vindt plaats in het 4e jaar na vaccinatie.

De variëteit is vroeg rijp, begin juli begint een actieve vruchtperiode. Van één boom kan 15 - 20 kg per jaar worden verwijderd. De vruchten zijn vrij klein, niet meer dan 15 gram, gelijkzijdig, afgerond. De schil is niet volledig afgescheiden, middelmatige dikte en licht behaard. De kleur is zelfs geel, het vlees is niet erg dicht. Het grote voordeel van deze vruchten is de afwezigheid van bitterheid, alleen een vrij aangename, zoetige smaak.

Een plek kiezen voor abrikoos

Abrikozenplanten mogen niet laag zijn (waar koude lucht stroomt), maar zorg ervoor dat ze warm, zonnig en gesloten zijn tegen koude wind (noord en oost). Tuinders adviseren niet om abrikozen te planten op de zuidelijke hellingen, omdat in de zon planten groeien ten koste van hun winterhardheid en de bloei eerder samenvalt met de resterende voorjaarsvorst. Toch raden sommige tuinders aan om abrikozen te planten aan de zuidkant van gebouwen, omheiningen of op maat gemaakte schilden die in felle kleuren zijn geschilderd om zonlicht op de bomen beter weer te geven (dat wil zeggen om iets te doen als een hitteschild).

Volgens ervaren tuinders zullen deze maatregelen de verlichting van bomen verbeteren en ze beschermen tegen koude wind. En een ander ding: de grond in de abrikozenplantplaatsen zou een goede luchtdoorlaatbaarheid moeten hebben, omdat de wortels van de plant een vrije luchtstroom gedurende het groeiseizoen nodig hebben. Zelfs overstromingen op de korte termijn met water of sterke wateroverlast van de wortelzone van de grond is onaanvaardbaar, de plant kan hierdoor afsterven. Het is noodzakelijk om de samenstelling van de grond te kiezen. Bijvoorbeeld, een deel van turf en een deel zand worden toegevoegd aan een deel van de klei. Op een zanderige bodem met slecht vocht worden abrikozenbomen in de zomer en vroeg in de vroege ochtend verbrand. Op niet-geïrrigeerde zwarte aarde komen ze laat tot bloei en geven ze slechte opbrengsten.

Ervaren tuiniers weten dat als oude peren, eiken, Noorse esdoorn, as en andere bomen met een zeer diep wortelsysteem op of in de buurt van het perceel groeien, dit een zeker teken is dat abrikozen hier wortel zullen schieten. De bomen worden aanbevolen om geplant te worden volgens het schema van 6 × 4 m (dwz dat er 6 m tussen de rijen en 4 in de rij overblijft). De meest gunstige voor abrikozen zijn zanderige, leemachtige, lichte leemachtige bodems, met een neutrale en licht zure reactie (pH 6-7). In de bodem, arm aan humus, moet gerotte mest worden toegevoegd in een hoeveelheid van ten minste 3 kg per vierkante meter. meter. Minerale meststoffen worden toegepast afhankelijk van het gehalte aan voedingsstoffen in de bodem. Op kleigronden zijn bijvoorbeeld meer fosfaatmeststoffen vereist (minimaal 100-120 g per vierkante meter). Plantenabrikoos is beter in het voorjaar. Zaailingen worden in voorbereide grond geplaatst, diep opgegraven (tot 45 cm) met gelijktijdige toediening van meststoffen. Plantenbakken van 60-70 cm diep maken direct voor het planten 8-10 kg humus en tot 1 kg superfosfaat.

Jonge abrikozenboom, variëteit "Murpark". © drobarr

Voorbereiding van abrikozenbomen voor overwintering

Met een lange en warme herfst in abrikozenbomen is er een intensieve groei van scheuten. In dit geval bestaat zelfs in milde winters het gevaar van bevriezing van slecht gerijpte scheuten, bloemknoppen en hout. Om dit te voorkomen, raden ervaren tuiniers aan om vanaf augustus de bomen te besproeien met een oplossing van as, wat de groei van scheuten en de snelle rijping ervan zal helpen stoppen. Gewoonlijk helpen 5-10 emmers asoplossing abrikozen om binnen onze korte zomer te blijven en door de val van de bladeren om de voorbereiding van de bomen voor de kou te voltooien. Onder jonge bomen wordt niet aanbevolen om veel stikstofhoudende meststoffen te maken, vooral in de tweede helft van de zomer. Zoals reeds opgemerkt, hebben jonge abrikozenbomen speciale aandacht nodig: ze zijn minder winterhard dan volwassenen. Echter, de "oude mannen" moeten ook goed worden verzorgd, vooral in mei-juni, zodat ze zo snel mogelijk een krachtige, gezonde luifel kunnen ontwikkelen.

Dan kun je rekenen op een behoorlijke oogst, en de bomen hebben tijd om zich voor te bereiden op de winter en staan ​​stevig in de nachtvorst. Van alle fruitbomen hebben abrikozen, als vroegbloeiend, het vaakst en sterk last van lentevorst. De beste manier om de bloemen te beschermen, is het beschermen van boomkronen met agrofabric in twee lagen of een ander weefsel gedurende de volledige bloeitijd. Onder zulke kleding zijn bloemen niet bevreesd voor vorst tot min 4 ° C. Op de hoeken wordt afdekmateriaal aan de takken gebonden, maar zodat insectenbestrijders vrijelijk bloeiende bomen kunnen bezoeken.

Abrikozenvruchten op de tak, verscheidenheid Muscat. © Daniel Jolivet

Een artikel aan een nieuwe verzameling toevoegen

Met de komst van winterharde variëteiten is abrikoos niet langer exotisch, want vandaag in Centraal-Rusland kunt u zelfstandig een vruchtdragende boom op de site laten groeien. Het belangrijkste ding - om het juiste cijfer te kiezen.

In de centrale regio's van Rusland is het klimaat onstabiel. In de winter en het vroege voorjaar kunnen kieskeurige gewassen (inclusief abrikozen) lichtjes bevriezen, en dan moet je geen rijke oogst verwachten. Maar je wilt zoveel smaak, sappig en gezond fruit!

Plant in uw tuin abrikozen bestand tegen koude en vorst variëteiten. En dan met de juiste zorg voor de plant kunt u een goede oogst krijgen.

hardy

De naam van deze abrikozenvariëteit spreekt voor zich. De plant past zich gemakkelijk aan ongunstige omstandigheden aan, en niet alleen de boom zelf is niet bang voor strenge vorst (vanwege het feit dat hij een dikke schors heeft), maar ook zijn toppen, die in andere variëteiten vaak afsterven tijdens de lentekorst.

De boom groeit vrij groot in een korte tijd, maar begint pas 5-6 jaar na het planten op te leveren. Vruchten verschillen in de gemiddelde grootte, afgeronde vorm en kleur, goud met een koraal tint. De schil is licht behaard, het vlees is erg zoet en aromatisch, oranje van kleur.

Tot slot, vat samen

Het is heel goed mogelijk om abrikozen te kweken in de achtertuinen van de middelste zone, alleen de volgende omstandigheden moeten in acht worden genomen, die worden ingegeven door de biologische kenmerken van deze planten, die we hierboven noemden:

 • om de juiste landingsplaats te kiezen, zorgend voor het meest gunstige microklimaat voor abrikozen,
 • het juiste tijdstip voor planten kiezen (het beste in de lente) in een goed gestructureerde grond, met inachtneming van alle algemeen aanvaarde regels voor het planten van bomen,
 • strikt houden aan alle landbouwpraktijken en rekening houden met de eigenaardigheden van abrikozenzorg,

je moet niet vergeten:

 1. over het juiste water geven van bomen, het stoppen tegen het begin van augustus,
 2. over het verzamelen van gevallen bladeren onder de maagden in de herfst en ze verbranden om zich te ontdoen van ongedierte,
 3. in oktober-november, abrikozenbomen witwassen, waardoor ze in het vroege voorjaar worden beschermd tegen zonnebrand en vanaf de start van vroege biochemische processen in hun takken en knoppen,
 4. over het snoeien van bomen in het vroege voorjaar, vooral als het niet in de herfst werd gedaan,
 5. bemesting: stikstof - in het vroege voorjaar, fosfaat - in de zomer.

Abrikoos ijsberg

Vroege, rijpe, winterharde veelzijdige variëteit. De boom is middelgroot, snelgroeiend, met een gekartelde verhoogde kroon van gemiddelde dichtheid. In fruiting komt in het derde jaar. Scheuten zijn recht, donkerrood, naakt. De bladeren zijn breed, eivormig, korte puntig, donkergroen, glad, briljant, met een stadsrand.

De vruchten zijn rondachtig, met oranje basis en rode integumentary kleuring, met zwak pubescence, met een gemiddeld gewicht van 20 gram. Het vlees is geel, zacht, sappig, smeltend, melig, zoetzure smaak. Proeverij scoort 4 punten.

Gemiddelde opbrengst: 48 c / ha.

Door klyasterosporiozu matig resistent, bladluis beschadigd tot 1%.

Abrikozenras Iceberg is opgenomen in het rijksregister voor de centrale regio.

Apricot Academician, characteristic

Middelmatig rijpen, winterhard, veelzijdig. Gedurende de jaren van waarneming vertoonde het ras een hoge winterhardheid en weerstond het negatieve luchttemperaturen van 38 ° tot 40 °.

Bomen zijn krachtig, vormen een afgeronde langwerpige kroon. Stamb middelgrote dikte. De schors op de stam is ongelijk, grijs, op de takken van de eerste en tweede orden - lichtgrijs. De bladeren zijn groot, eivormig, met een lichte piek naar boven, dun en glad. In fruiting komt in het derde jaar.
Bloeit van 10 tot 18 mei.

De vruchten zijn groot, in het stadium van volledige volwassenheid geel, met een gewicht van 30 gram. Het vlees is gele, zachte, vezelige, zoetzure smaak. Proeverij scoort 4 punten. De vruchten bevatten: suikers 8,2%, zuren 1,8%, vitamine C 11 mg /%.

produktiviteit: tot 124 kg / ha.

Voordelen: wanneer ze rijp zijn, brokkelen de vruchten niet af, in regenachtige jaren breken ze niet. Groot fruit, universeel gebruik, goede verhandelbaarheid, bestand tegen vruchtrot. Dit is verreweg het grootste van al onze variëteiten.

Apricot Variety Academician is opgenomen in het rijksregister van het Verre Oosten.

Abrikoos Alesha, foto

Vroege, winterharde universele klasse. De boom is middelgroot, snelgroeiend, met een gekartelde verhoogde kroon van gemiddelde dichtheid. Voert vruchtvorming in voor het derde jaar. Scheuten zijn recht, donkerrood, naakt. De bladeren zijn breed, afgerond of eivormig, kort- of langpuntig, donkergroen, glad, glanzend, met een stadsrand.

De vruchten zijn rond, met een gele basis en rode topcoat, met een zwakke beharing, met een gemiddeld gewicht van 13 gram. Het vlees is geel, kraakachtig, zoetzure smaak. De vrucht bevat: droge stof 13,2%, zuur 1,8%, suiker 8,1%. Proeverij scoort 3 punten.

Gemiddelde opbrengstl 43 t / ha.

Voor klyasterosporioz-resistentiemedium werd bladluis tot 1% beschadigd.

Abrikozenras Alesha is opgenomen in het rijksregister voor de centrale regio.

Abrikoos Cupido, beschrijving

Middelmatig rijpen, tafel. De vorstbestendigheid is hoog. De productiviteit is hoog. Crohn werd dik. De stammen zijn bestand tegen speeksel en brandwonden, maar op jonge leeftijd worden ze beschadigd door moniliasis, zij het in een zwakke mate. Weerstand tegen brandwonden bevredigend. De cultivar heeft de beste winterhardheid op verhoogde locaties met goed gedraineerde grond, op voorwaarde dat de wortels nat worden gehouden.

Het ras heeft een relatief hoge droogtetolerantie. In de eerste helft van de zomer tolereert het op bevredigende wijze een gebrek aan vocht in de bodem, behoudt het de bladeren volledig, eierstokken van fruit en geeft een goede eenjarige groei. Het afsterven van bladeren en takken ten gevolge van droogte werd niet waargenomen. Het negatieve effect van overmatig bodemvocht op de dood van wortels werd opgemerkt.

Bomen zijn resistent tegen asteriasis, fruit, zoals alle soorten, zijn bij regenachtig weer beschadigd door moniliose. De bloemen zijn relatief resistent tegen deze ziekte.

De Amur-boom - langzaam groeiend, compact, met een dikke afgeronde langwerpige kroon. De breedte van de kroon op de leeftijd van 12 jaar - 3-3,5 meter. De variëteit heeft een sterk blad.

Bomen komen in het vruchtbare seizoen in het derde of vierde jaar van het transplantaat, afhankelijk van de kwaliteit van de zaailingen.

Fruitkarakteristiek

De vruchten zijn klein, afgerond, iets langwerpig en wegen 32 gram. De zijnaad is klein. De huidskleur is geel met een heldere karmijnrode blos. De trechter is klein, breed. De bovenkant van de vrucht is puntig. De huid is dun, fluweelachtig behaard. De stengel is erg kort, 3-5 mm lang, dik. Het vlees is oranje, dicht, zacht, medium sappig. De smaak is goed, zoet en zuur. Het bot is gescheiden. Het zaad is zoet.

De rang van een abrikoos Amur is in 1979 opgenomen in het rijksregister in het Verre Oosten naar de regio.

Onderscheidende kenmerken van deze variëteit: afgeronde compacte kroon, gematigde groei. Sterk gebladerte blijft bestaan ​​totdat het blad valt. Mooi fruit met een blos, glurend door de bladeren die niet vallen als ze rijp zijn. Rode kastanjebruine knoppen en lichtroze bloemen. Het cijfer bezit goed gemarkeerde tekens.

Abrikoos Kichiginsky, beschrijving van de variëteit

Middenseizoen rang van universele afspraak. De boom is middelmatig dik met een platte kroon van gemiddelde dikte. Voert vruchtvorming voor het 5e jaar in. De scheuten zijn middelmatig dik, recht, donkerrood. De bladeren zijn middelgroot, afgerond, donkergroen.

De vruchten zijn rond, geel, met een gemiddeld gewicht van 14 gram. Het vlees is geel, sappig, zoetzure smaak. Proefscore van 4,5 punten. Het fruit bevat: suiker 6,3%, zuur 2,3%, vitamine C 7,6 mg /%.

Het ras is zelf onvruchtbaar, de winterhardheid is hoog.

Abrikozenvariëteit Kichiginsky is opgenomen in het rijksregister voor de Oeral.

Abrikoos Lel, beschrijving

De winterharde Lel groeit goed en brengt vruchten voort in de klimatologische omstandigheden van de regio Moskou en de regio Moskou. In deze regio's zijn er bijna geen plotselinge veranderingen in de lentetemperaturen waarbij abrikozenbloemen kunnen bevriezen en de wintertemperaturen zijn hier stabiel, in tegenstelling tot frequente temperatuurschommelingen in zuidelijke regio's. Dit vermindert het risico op boomstronken tijdens het ontdooien, dus het ras Lel wordt beschouwd als een van de beste voor het fokken in deze regio's van het land.

Srednerosloy van de boom, bereikt 3 meters in hoogte. Dicht lichtbruin hout krijgt donkerdere tinten in het midden van de kofferbak. De boom wordt gekenmerkt door een gematigde groei. Jaarlijkse scheuten van roodbruine kleur worden donkerder met de leeftijd. Zwakke scheuten voor 3-4 jaar vormen een nette compacte kroon.

Donkergroene glanzende bladeren eivormig, zacht en soepel aanvoelend. Kort puntig blad afgeboord met kleine tanden. De achterkant van het blad is mat. Op de takken en jaarlijkse scheuten zijn de bladeren afwisselend geplaatst.

Enkele wit-roze bloemen zitten strak in de oksels van de bladeren. Ze hebben 5 afgeronde bloembladen met een normale vorm en bereiken een diameter van 3 cm. Bloemen kunnen een daling van de nachttemperatuur doorstaan ​​tot -1-1,5 ºС. De vroege bloeiperiode (eind april - begin mei) maakt de boom een ​​prachtige honingplant.

De vruchten zijn rondachtig, met oranje basis en rode integumentary kleuring, met zwak pubescence, met een gemiddeld gewicht van 18 gram. Het vlees is oranje, zacht, sappig, smeltend, zoetzure smaak. Het fruit bevat: droge stof 16,0%, zuur 2,7%, suiker 9,0%. Дегустационная оценка 5 баллов.

Урожайность абрикоса Лель: до 40 ц/га.

К клястероспориозу устойчивость средняя, тлей повреждался до 1%.

Сорт абрикоса Лель включен в Госреестр по Центральному региону в 2004 году.

Абрикос Любимый

Среднего срока созревания, десертный сорт. Дерево среднерослое, быстрорастущее, с метельчатой средней густоты кроной. В плодоношение вступает на 3-4-й год. Побеги средней толщины, прямые, темно-красные, голые. De bladeren zijn groot, eivormig, lang, toegespitst, donkergroen, dof, met een gekartelde gladde rand.

De vruchten hebben de vorm van een hart, zijn geel met rode stippen, en hebben een middelhoog gevoelde beharing, met een gemiddeld gewicht van 21 gram. Het vlees is geel, zacht, melig, zoetzoet van smaak. De vruchten bevatten: droge stof 11,6%, suiker 6,1%, zuur 2,1%, vitamine C 132,0 mg%. Proeverij scoort 4,8 punten.

Gemiddelde opbrengst: 18,8 c / ha.

De weerstand tegen vorst, plagen en ziekten is hoog.

De variëteit abrikozen Favorite is in 2008 opgenomen in het rijksregister van de Oost-Siberische regio.

Abrikoos klooster, beschrijving

Apricot Variety Monastieke pretentieloze zorg, bestand tegen vorst en geeft overvloedige jaarlijkse opbrengsten.

Monastic Apricot wordt verkregen door vrije bestuiving van een zaailing van 3-4 van zijn eigen generatie in de Main Botanical Garden, genoemd naar NV Tsitsina RAS in 1996. De auteur van het ras is L. A. Kramarenko. Het heeft een brede zoneringszone die in 2004 is opgenomen in het rijksregister in de centrale regio. Uitstekende eigenschappen en snelle acclimatisatie maken het mogelijk om deze variëteit in de steden van de regio Moskou te laten groeien.

Late rijpheid, winterhard, veelzijdig ras. De boom is middelgroot, snelgroeiend, met een bolvormige uitkragende kroon van gemiddelde dikte. Voert vruchtvorming in voor het derde jaar. Scheuten zijn recht, bruinachtig geel, naakt. De bladeren zijn groot, breed, eivormig, langpuntig, donkergroen, glad, schitterend, met een brede marge.

De vruchten zijn rond, met een gele basis en roze topkleur, met zwakke beharing, met een gemiddeld gewicht van 22 gram. Het vlees is geel, sappig, melig, zoetzure smaak. Het fruit bevat: droge stof 13,2%, zuur 2,1%, suiker 8,0%. Proeverij scoort 4 punten.

Apricot opbrengst Monastyrsky variëteit: tot 150 kg / ha.

Voor klyasterosporioz-resistentiemedium werd bladluis tot 1% beschadigd.

Abrikoos Orlovchanin, karakteristieke variëteiten

Middenseizoen, universeel niveau. Boom srednerosly met uitgestrekte verhoogde kroon van gemiddelde dichtheid. Voert vruchtvorming in voor het derde jaar. Schiet bruin, naakt. De bladeren zijn groot, breed, eivormig, lang, behaard, glad, dof, met een gekartelde rand.

De vruchten zijn vlak afgerond eivormig, met gele basis- en topkleur, met zwakke beharing, met een gemiddeld gewicht van 33 gram. Het vlees is geel, melig, zoetzure smaak. De vruchten bevatten: droge stof 11,8%, suiker 6,2%, zuur 1,9%, vitamine C 8,7 mg%. Proefscore van 4,2 punten. Steen is goed gescheiden van de pulp.

Gemiddelde opbrengst 147 c / ha.

Voordelen van een soort: hoge vorstbestendigheid, weerstand tegen klyasterosporioz. Gedeeltelijk samoplodny.

De verscheidenheid van abrikozen Orlovchanin opgenomen in het rijksregister van de Central Black Earth-regio.

Adverteren Abrikoos, ras beschrijving

Verscheidenheid aan tafeldoel, gemiddelde looptijd. Selectie van het Stavropol experimenteerstation voor tuinieren. Verkregen door de selectieve vorm Zherdeli met de Red Cheek variëteit laat over te steken. Zoned voor het Stavropol-territorium.

De boom is groot, gemiddeld groeiend, met een omgekeerde piramidale kroon van gemiddelde dikte, goed blad. De skeletachtige takken zijn lang, van middelmatige dikte, met een uitloophoek van ongeveer 50 °. De scheuten zijn van gemiddelde lengte, zwak gespleten, roodbruin. Het blad is groot, breed, afgerond, donkergroen, glad, mat met een lichte glans. De bloem is middelgroot, single, de bloembladen van de bloemkroon zijn wit met een lichtroze tint. Fruit wordt geplaatst op eenjarige groei en verkorte scheuten (uitloper).

Abrikoos Samara, beschrijving, foto

Late rijpheid, veelzijdig, vorstbestendig. Boom srednerosly met uitgestrekte kroon van gemiddelde dichtheid. Voert vruchtvorming voor het vierde jaar in. De scheuten zijn middelmatig dik, recht, roodbruin, naakt. De bladeren zijn eivormig, langwerpig, donkergroen, glad, met een fijn gekartelde marge.

Bloei van deze variëteit: 1-3 mei.

Vruchten zijn eendimensionaal, eivormig, geel, met zwakke behaardheid, met een gemiddeld gewicht van 17,6 g, geeloranje vruchtvlees, sappige, dichte, zoetzure smaak. Steen is goed gescheiden van de pulp. Proeverij scoort 4,4 punten. De vruchten bevatten: droge stof 13,1%, suiker 8,4%, zuur 2,4%, vitamine C 13,8 mg%. Voorwaarden voor het verwijderen van fruit - 7-12 augustus. Grondstoffen en consumentenkwaliteiten van fruit zijn hoog. Fruit dat onvolwassen wordt genomen, bewaard tot 7-10 dagen. De transporteerbaarheid van abrikozen is hoog.

produktiviteit op de leeftijd van 8 jaar is 15-20 kg per boom, op de leeftijd van 12 -13 jaar - 40-50 kg. Jaarlijkse vruchtvorming. Fruit blijft stevig aan de boom hangen, ze vallen niet in stukken als ze te veel worden gerijpt.

Afgeleide A.N. Kuybyshev Jubileum in het Samara Zonal Experimental Gardening Station als resultaat van het kruisen van variëteiten met de Kuibyshev Early Plant. Geïntroduceerd in het rijksregister voor de Midden-Wolga in 2005.
Vermeerderd door enting op zaailing-onderstammen van winterharde variëteiten: Red Hurles, Kuzbyshevskoy Ternoslivy, oktober Hongaarse en kloononderstamm OPA-15-2.

Bomen groeien goed op verhoogde delen van de westelijke, zuidwestelijke, noordwestelijke hellingen, op lichte gronden en middelgrote textuur.

Op jonge leeftijd is formatief trimmen nodig. Tijdens de periode van volledige vruchtvorming is het noodzakelijk om de uiteinden van de winst met een derde te snijden, op de oude dag om het verjongende snoeien uit te voeren.

De verdiensten van de variëteit: hoge winterhardheid van hout en bloemknoppen, hoge jaarlijkse opbrengst, fruit van hoge kwaliteit.

De nadelen van de variëteit Samarsky: onvoldoende grote vruchten.

Abrikoos Saratov Ruby, beschrijving, foto

De hybride levert de beste opbrengsten op, natuurlijk in het natieve Saratov-gebied. Beoordelingen uit andere regio's zijn niet altijd eenduidig, dus we kunnen zeggen dat hij nog steeds een test ondergaat.

Een verscheidenheid aan middelgrote rijping, universeel doel. De boom is middelgroot, snelgroeiend, met een bolvormige, uitgestrekte kroon van gemiddelde dikte. Preferentiële plaatsing van fruitformaties op jaarlijkse scheuten, fruittakken en spoor. Schil schilferig, bruin. De scheuten zijn medium, recht, bruinbruin, naakt. Chechevichek is klein, ze zijn klein, geelgrijs. De bladeren zijn medium, breed afgerond, lang puntig, donkergroen, glad, glanzend. De bladplaat is holrond, naar beneden gekromd, scherp gepunt, de bladbasis is bot, er is geen beharing. Rand van het blad is graby. De scène is medium. 2-3 stukjes ijzer, ze zijn geel, ovaal. De bloemen in de bloeiwijze zijn medium, wit, solitair.

Vruchten zijn middelgroot, elliptisch, met een gemiddeld gewicht van 42 gram. De hoofdkleur van het fruit is lichtoranje, de kleur van het deksel is karmijnrood en wazig over het grootste deel van het fruit. De schil is matig grof, met fluweelachtig behaard behaard, wordt met moeite van de vrucht verwijderd. Het vlees is oranje, medium sappigheid. Het sap is kleurloos. De smaak is zuurzoet. Proefscore van 4,3 punten. Het gehalte aan droge stof in fruit is 14,2%, suiker is 8,5%, zuur is 1,5%, pectine-stoffen zijn 1,33% en vitamine C is 12,3 mg%. De steen is klein, elliptisch, licht geappliceerd, glad, goed gescheiden van de pulp.

Gemiddelde opbrengst 338 c / ha.

De variëteit is resistent tegen monilioz en klyasterosporiu.

Apricot variëteit Saratov Ruby is opgenomen in het rijksregister voor de regio Neder-Wolga en wordt aanbevolen voor testen in de Noord-Kaukasus in 2015.

Abrikoos Siberische Baykalova, rasbeschrijving

Universele, vorstbestendige variëteit, vroege rijping. Boom srednerosly met bolvormige uitgestrekte kroon van gemiddelde dichtheid. Voert vruchtvorming in voor het derde jaar. De scheuten zijn dik, recht, rood. De bladeren zijn eivormig, donkergroen, dof, met een grote gezaagde rand.

Vruchten zijn ovaal, oranje, met een kleine blos en met gemiddelde behaardheid, met een gemiddeld gewicht van 27 g. Het vlees is oranje, vezelig, zoete smaak. Proeverij scoort 4,8 punten. De vruchten bevatten: droge stof 15,8%, suiker 7,1%, zuur 2,4%, vitamine C 8,1 mg /%.

De gemiddelde opbrengst van 75 c / ha.

De variëteit Sibiryak Baykalova werd in 2002 opgenomen in het rijksregister van de Oost-Siberische regio.

Apricot Son of Krasnoshcheky, beschrijving, beoordelingen

De variëteit is gefokt in het Rossishansky zonale experimentele tuinstation MM. Ulyanischev van kruising variëteiten Golden Summer en Red Cheek. Sinds 1974 is het ras bestemd voor zones in de regio Astrachan. Momenteel onderdeel van het rijksregister voor de regio Neder-Wolga.

De boom is middelgroot tot lang, met een ovale of breed opgerichte, dichte kroon met goed blad. De lamina is afgerond, met een korte spitse en vaak opgerolde kant naar boven en een hartvormige basis. De vorm is lang, 20-40 mm lang, medium dikte, kaal, met heldere bordeauxrode anthocyaan verkleuring bovenaan. De bloemen zijn groot, 25-30 mm in diameter, zuiver wit, bloeiend van zuiver witte knoppen.

Apricot Favorit, rasbeschrijving

Late rijpheid, winterhard, veelzijdig ras. Boom srednerosly met paniculate uitgestrekte verhoogde zeldzame kroon, hoogte van 3-4 meter. Voert vruchtvorming in voor het derde jaar. Scheuten zijn recht, donkerrood, naakt. De bladeren zijn groot, breed, eivormig, langpuntig, donkergroen, glad, schitterend, met een brede marge.

Vruchten zijn rond of eivormig, met een gele basis en rode integumentary kleuring, met een grote dichte spoeling, met zwakke pubescentie, met een gemiddeld gewicht van 30 gram. Het vlees is oranje, sappig, krokant, smeltend, zoetzure smaak. Proefscore van 4,5 punten.

produktiviteit: 30 kg / ha.

De variëteit Favorit werd in 2004 in het centrale register opgenomen in de centrale regio.

nadeel deze variëteit, evenals Monastyrsky, is later het rijpen van fruit. In jaren met een koude, regenachtige zomer hebben de vruchten in september geen tijd om te rijpen en onrijp te blijven aan de bomen.

Abrikoos Khabarovskiy, beschrijving

Vroege, rijpe, winterharde, ziekte-resistente, productieve variëteit van abrikoos. de rijpingstijd.

De boom is krachtig en bereikt grote afmetingen. Op de leeftijd van 10 jaar is de hoogte 4,8 m, de breedte 5,1 m. De kruin is schaars en verspreidt zich. De bladeren zijn van middelmatige grootte, langwerpig-ovaal, met een scherp lang uiteinde. De bloemen zijn groot, wit. Kroonvorm afgerond.

Bomen komen in bloei in het vierde, vijfde jaar van het transplantaat. De variëteit is in staat om jaarlijks vrucht te dragen. De vruchten rijpen op 28 en 30 juli. De maximale opbrengst per boom is 36,6 kg.

Abrikoos Tsarsky, beschrijving, foto

Vroege rijping, universele, winterharde variëteit. De boom is middelgroot, langzaam groeiend, met een panische, verhoogde kroon van gemiddelde dichtheid. Voert vruchtvorming in voor het derde jaar. Scheuten zijn recht, donkerrood, naakt. De bladeren zijn breed, afgerond of eivormig, kort-spits, donkergroen, glad, glanzend, met brede rand.

De vruchten zijn rond, met geeloranje basis en rood-roze topkleur, met zwakke beharing, met een gemiddeld gewicht van 15 gram. Het vlees is oranje, zacht, sappig, smeltend, zoetzure smaak. De vrucht bevat: droge stof 17,8%, zuur 1,7%, suiker 8,5%. Proeverij scoort 4 punten. Vruchten van een soort zijn geschikt voor vers gebruik en kwaliteit jam en compotes. De kwaliteit is goed.

Gemiddelde opbrengst 30 kg / ha. De productiviteit is gemiddeld, maar stabiel. Geënte planten komen 3-4 jaar na de vaccinatie in de vrucht.

De variëteit van abrikozen Tsarsky werd in 2004 opgenomen in het rijksregister voor de centrale regio.

Abrikoos Black Velvet, beschrijving, foto

Een verscheidenheid aan middelgrote rijping, winterhard, veelzijdig. De boom is van gemiddelde kracht. De kroon is vlak afgerond, gemiddelde dichtheid.

Vruchten van gemiddelde grootte - 30 g, donkerpaars, behaard. Het vlees is geel, roze van de schil, gemiddelde dichtheid, sappig, zoet-zuur, geurig, zeer goede smaak. Steen van middelmatige grootte, gescheiden. Fruit rijpt eind juli, transporteerbaar, geschikt voor verse consumptie en zeer goed voor het inblikken.

De variëteit is gedeeltelijk zelf-vruchtbaar. Winterhardheid is hoog, op het niveau van winterharde variëteiten van kersenpruim. Droogteresistentie is gemiddeld. Bestand tegen moniliose, klyasterosporioz, bacteriose, cytosporose.

De verdiensten van de variëteit: fruit van hoge kwaliteit, productiviteit, aanpassingsvermogen.

tekortkomingen: onvoldoende grote vruchten.

Abrikozenras Zwart fluweel is opgenomen in het rijksregister voor de Noord-Kaukasus.

Abrikoos Triumph North, foto

Verkregen van de kruising van de beroemde oude zuidelijke variëteit Krasnoshchy en de zaailing van de Trans-Baikal abrikoos Northern Early. Auteur A.N. Benjamin. Het was gezoneerd in het zuiden van de Central Black Earth Zone.

Boom krachtige, spreidende kroon. De tak is gemiddeld. Skeletachtige takken zijn dik, vertrekken in een hoek van 45 graden of meer. De bladeren zijn groot met een spike.

Abrikozen zijn rondovaal. Het gemiddelde gewicht van de vrucht is 55 gram. Schil puber, middelmatige dikte, zuur. De kleur op volledige volwassenheid is geeloranje met een schaduw op de donkere kant. Bedek kleur in de vorm van een stevige wazig of dieprode dikke blush. Het vlees is oranje, sappig, zacht, smeltend, aangename zoete smaak. De kern van het bot is zoet. Het ras is geschikt voor verse consumptie.

Abrikozen van deze variëteit rijpen eind juli - begin augustus. De eerste vruchtlichamen komt op het 4e jaar van het boomleven in de tuin. Intensief pakt de oogst op.

Productiviteit van abrikoos Triumph North: tot 64 kg fruit van 1 boom.

Winterhardheid van hout is hoog, bloemknoppen zijn gemiddeld. Bestand tegen ziekten.

Apricot variëteit Triumph of the North is niet opgenomen in het rijksregister van de Russische Federatie.

Als je een van deze variëteiten abrikozen kweekt, schrijf dan alsjeblieft wat hun kenmerken voor jou het belangrijkst vinden. Wat is de opbrengst van 1 boom in uw omstandigheden?

Uw feedback over abrikozenrassen helpt veel amateur-tuinders de beste soorten zaailingen op hun site te planten.

Geef ook aan in welke regio je prachtige bomen groeien. Bedankt!

Rassen en rassen

Yellowberry, Zherdel, Morel - gangbare namen voor abrikoos. Zijn thuisland wordt beschouwd als China, Griekenland en Armenië. En draag de fruitboom naar het geslacht Plum family Pink. De hoogte van de abrikoos kan oplopen tot 8 m. De bladeren zijn gesteeld, afgerond, eivormig, ongeveer 6-9 cm lang, de bloemen zijn zittend, eenzaam. Ze bloeien voordat de bladeren verschijnen. Abrikozenbloei duurt van maart tot april en van juni tot augustus rijpen de vruchten van de gele kleur.

Ongeveer 44 variëteiten abrikozen worden geteeld in Rusland, maar niet veel van hen zijn bestand tegen vorst.

 • Abrikoos "Rode wangen" - Vorstbestendige soort samoplodny, krachtige boom. Begint vrucht te dragen op 3-4 jarige leeftijd. De vruchten zijn groot fel oranje met rode vaten. Vereist bestuiving door andere variëteiten niet. Perfect voor het koken van compote, gedroogd fruit en marshmallow.

 • Abrikoos "Black Prince" - fruitboom, een mengeling van kersenpruim en abrikoos. Vrij zeldzame variëteit. Relatief koude resistente soorten vereisen daarom een ​​zorgvuldige beschutting voor de winterslaap. Om dezelfde reden worden de vruchten verwijderd uit de onvolgroeide boom. De vrucht van de "Black Prince" verschilt van de rest van de abrikozen in zijn ongewone kleur en pittige zure smaak. Ideaal voor het maken van jam.

 • Abrikoos "Lel" - lage boom, tot 3 m hoog. Vruchtvorming begint 3-4 jaar na de vaccinatie. Het verdraagt ​​vorst, draagt ​​regelmatig vruchten, de opbrengsten zijn gemiddeld. De vruchten zijn klein, oranje zonder behaaglijkheid. Ze hebben de perfecte combinatie van suiker en een beetje zuurheid. Geschikt voor voorbereidingen voor de winter als compotes en conserven.

 • Abrikoos "Tsarsky" - Een goede keuze voor het landen in de tuin in de buitenwijken. Vruchtvorming begint 3-4 jaar na het enten van een boom op verschillende soorten scheuten. Koudbestendig uiterlijk. De vruchten hebben een kleine, langwerpige vorm. De kleur is fel oranje, soms met een lichte blos. Het vlees is sappig, zoet en zuur. Gebruik zowel in verse vorm, en als desserts en voorbereidingen voor de winter.

 • Abrikoos "Triumph of the North" - Een hybride van abrikoos "Krasnoshcheshky" en "Northern Early". Een krachtige fruitboom. Fruit in 4 jaar leven. De vruchten zijn groot met sappige pulp. Kan vers worden geconsumeerd. Winterhard Bestand tegen ziekten.

Planten en verzorgen

Voor het planten van abrikoos moet je een goede plek kiezen, het moet niet in het laagland zijn, waar koude lucht zich ophoopt. Cultuur houdt van kaliumrijke bodems en verdraagt ​​geen sterke wind. En de beste tijd van het jaar om te planten is de lente.

Raad. Kies voor het planten van rassen die geschikt zijn voor uw regio.

De grond moet goed ademend zijn zodat de wortels kunnen ademen. Om dit te doen, moet je periodiek de grond losmaken. Een pit voor abrikozen wordt in de herfst voorbereid. In termen van afmetingen, zou het minstens een halve meter in basisparameters moeten zijn. Er wordt aangenomen dat hoe armer de bodem, hoe dieper de put moet druppelen. Op de bodem van de drainage van de put en op de grond, vermengd met humus, kaliumzout, kalk en superfosfaat.

Wat betreft water geven, moet het matig zijn. De boom verdraagt ​​zelfs geen overstroming op korte termijn. Tijdens het seizoen wordt driemaal water gegeven: de eerste - in het midden van de lente, de tweede - aan het einde van mei en de derde - een paar weken voordat de vrucht rijpt. En nog een keer water geven is nodig in de herfst bij het voorbereiden van de boom op overwintering.

Snoeien fruitboom wordt jaarlijks gemaakt. In het voorjaar worden takken bevroren na de winter verwijderd. Het is in de lente dat snoeien als het meest effectief wordt beschouwd, omdat de circulatie van sappen sluimerende knoppen doet ontwaken. In de zomer snoeien gedaan eind augustus. In het najaar wordt het uitgevoerd om de winter voor te bereiden en de winterhardheid van de boom te vergroten.

Volwassen bomen kunnen zeer lage temperaturen verdragen. De voorbereiding van hun winter bestaat uit het inpakken van de kofferbak met plundering en het doorlopen van de nabije boszone met sneeuw. Jonge zaailingen vereisen meer zorgvuldige zorg. Необходимо соорудить небольшую конструкцию из деревянных колышков и обтянуть ее пленкой, а сверху присыпать землей.

Удобрение и подкормка

В первые пять лет жизни дерева допускается внесение удобрений в приствольную зону. С каждым годом охват почвы для удобрения следует увеличивать. В весенний период почву удобряют 4 кг перегноя, смешав их с 6 г азота, 5 г фосфора, 8 г калия на каждый 1 кв. m.

Voor een goede opbrengst is abrikoos uiterst noodzakelijke minerale supplementen:

 • 2-3 jaar na het planten moeten 0,06 kg ammoniumnitraat, 0,04 kg kaliumchloride en 0,13 kg superfosfaat worden toegevoegd,
 • in het 4-5e jaar - 0,1 kg ammoniumnitraat, 0,06 kg kaliumchloride en 0,2 kg superfosfaat,
 • 6-8 - 0,21 kg ammoniumnitraat, 0,14 kg kaliumchloride en 0,31 kg superfosfaat.

Verder worden jaarlijks 0,37 kg ammoniumnitraat, 0,25 kg kaliumchloride en 0,88 kg superfosfaat toegevoegd.

reproduktie

Reproductie van abrikoos wordt geproduceerd door enten, vegetatief (enting) of gekweekt uit zaden.

De laatste optie wordt gebruikt om nieuwe soorten fruitboom te produceren. Abrikozen gegroeid van de steen, hebben een hoge overlevingskans en vorstbestendigheid.

 1. Voor het planten worden zaden genomen van rijpe, zelfs overrijpe vruchten.
 2. Voer vervolgens een test uit op de kwaliteit van het zaad. Om dit te doen, doe ze in een container met water. Die botten die drijven, zijn niet geschikt om te landen.
 3. Met de resterende botten wordt dezelfde test opnieuw uitgevoerd in een maand, omdat ze na verloop van tijd kunnen uitdrogen.
 4. Vervolgens moet u de stratificatieprocedure uitvoeren op basis van temperatuurveranderingen. Het zal de zaden helpen om zich aan te passen aan het Russische klimaat.
 5. Zaden moeten in een pot worden geplant en moeten wachten op ontkieming. Nadat de zaailingen sterker worden, kunnen ze in de grond worden geplant, rekening houdend met alle vereisten voor het planten van deze fruitboom.

Waarschuwing! Verrassend genoeg kunnen abrikozenzaden alleen op een koele plaats ontkiemen. De duur van de stratificatie is gemiddeld ongeveer drie maanden.

graftage - uiterst inefficiënte reproductie methode. Boomstekken rooten niet, en groen geven een licht resultaat. Ondertussen heeft een op deze manier gekweekte boom weinig levensvatbaarheid.

vaccinatie - De meest populaire methode van vermeerdering van abrikoos. Het overleeft goed op pruimen-, kersen-, perzik-, enz. Zaailingen. Goede resultaten kunnen worden bereikt door stekken te planten met verbeterde copulatie en onder de schors. Ze geven het hoogste percentage van overleving. De beste tijd voor deze manipulaties is begin mei.

Ziekten en plagen

Onder de ziektes die abrikoos aantasten, kunt u moniliose, Valsa-schimmel, bacteriële vlekken, verticillis, cytosporose, geperforeerde vlekken en comedate benadrukken. Methoden om hiermee om te gaan zijn anders. Zorg ervoor dat u de aangetaste bladeren en het fruit verwijdert. Behandel hout met kopersulfaat, Bordeaux-mengsel en andere schimmeldodende middelen.

Van insecten kunnen de bladluis, de stengel en de bladworm een ​​onweersbui worden voor abrikoos. Kruideninfusies en insecticiden helpen om er vanaf te komen.

toepassing

Het toepassingsgebied van abrikoos is niet beperkt tot koken. Ondanks het feit dat heerlijke compotes, jam, jam, marshmallow, abrikoos en gedroogde abrikozen (gedroogd) worden bereid, wordt abrikoos ook gebruikt in de cosmetologie. Het maakt deel uit van verschillende crèmes en maskers en olie wordt uit de steen of grond gehaald om aan de scrub te worden toegevoegd.

Abrikoos is een van de meest heerlijke zomerdelicatessen. Sappig en rijp vlees, een ongewone smaak van suikerzoet tot zuur, typeren dit gezonde fruit. Het is rijk aan vitaminen en aminozuren.

Abrikoos is een uitstekende optie om bloedarmoede te bestrijden, het verbetert het cardiovasculaire en hematopoëtische systeem. Het verbetert het gezichtsvermogen en verbetert de immuniteit, activeert de hersenen en helpt cholesterol te elimineren.