Fruitbomen

De beste variëteiten van kolomvormige appelbomen voor Siberië

Pin
Send
Share
Send
Send


Van de verschillende variëteiten van appelbomen onderscheiden koloniesoorten zich door hun bijzondere aantrekkelijkheid en schoonheid. Bovendien zorgen zulke bomen voor een rijke oogst, en aangezien de verscheidenheid aan appelbomen groot genoeg is, zullen ze de bewoners van de zomer niet alleen verrukkelijk (de smaak kan voor verschillende soorten verschillend zijn), maar ook mooie veelkleurige vruchten tevreden stellen. Alle zuilvormige appelbomen (het maakt niet uit of je zaailingen hebt gekozen voor de middelste strook of voor Siberië) hebben één verticale stengel, waaromheen de herfstfruitformaties zijn bezaaid, bedekt met gekleurd fruit. In dit artikel zullen we aandacht besteden aan de variëteiten van appelboom zuilvormig specifiek bedoeld voor de teelt in Siberië, omdat het klimaat in dit gebied aanzienlijk verschilt van andere regio's, wat betekent dat de planten hier ongewoon groeien.

Selectie van zaailingen voor aanplant

De eerste stap naar een succesvolle teelt van zuilvormige appelbomen in Siberië is de selectie van goede, levensvatbare zaailingen (beter dan een jaar oud).

Het is beter om naar het tuincentrum of de kwekerij te gaan voor het planten van materialen, zoals bij het kopen van zaailingen op de markt of elders, er is een serieuze kans op het kopen van zomerrassen in plaats van najaarsrassen.

U kunt ook een kopie van lage kwaliteit of zelfs een andere cultuur verkopen.

Om u niet te vergissen in uw keuze en echt hoogwaardige zaailingen van een zuilvormige appel te kopen, raden wij u aan de volgende regels te volgen:

 • Koop alleen plantmateriaal met een label met de opgegeven leeftijd en plantenras (u kunt de verkoper bovendien vragen om een ​​schriftelijke bevestiging van de zonering van de zaailing, de vruchtperiode, winterhardheid, weerstand tegen ziekten en plagen, enz.).
 • Let op het type wortelsysteem (open of gesloten). Wanneer zaailingen direct in de kwekerij worden gekocht, is het beter om de voorkeur te geven aan het gesloten wortelstelsel. Dergelijk plantmateriaal heeft een langere houdbaarheid voordat het in de grond terechtkomt, en een hoog percentage overlevingspercentage wanneer het op een permanente groeiplaats wordt geplaatst. Let ook op de container zelf: u moet bepalen of het plantgoed er al vanaf het begin in groeide of vóór de verkoop in een container werd getransplanteerd. In het laatste geval zal de appelboom gemakkelijk uit de container worden verwijderd en met grote waarschijnlijkheid zal deze niet in staat zijn om wortel te schieten op de nieuwe plaats.
 • Als je naar een kwekerij kwam voor een jong boompje, vraag hen dan om een ​​geselecteerde plant met je te graven, nadat je het zorgvuldig hebt onderzocht. Het jonge boompje van de zuilvormige appel mag geen mechanische schade aan de wortel of schors hebben, anders zal planten en daaropvolgende verzorging van de plant niet het verwachte resultaat opleveren, en maakt het niet uit of u in Siberië bent of in de meer zuidelijke regio.
 • Als de plant is geënt, inspecteer deze dan voorzichtig (de kwetsbaarheid van de onderstam en de telg kunnen de kruising beschadigen). Het aandeel verdient speciale aandacht.
 • Als door de verschijning van een jong boompje het merkbaar is dat het speciaal is voorbereid voor de verkoop, dan zorg ervoor dat je het wortelstelsel controleert. Goede zaailingwortels moeten veerkrachtig en veerkrachtig zijn en geen knobbelige knobbeltjes hebben. Bij het verwijderen van de schors van de wortel, moet de onderliggende stof levendig en wit zijn. Er mag geen teken zijn van uitdroging op de schors van de plant.
 • In de jaarlijkse zaailingen, die de voorkeur verdienen, zijn er geen zijtakken. Hun stam is meestal 6-7 cm lang en er zitten minstens 5-6 knoppen op.

Een plek kiezen in de Siberische tuin

De beste variëteiten van kolomvormige appels voor Siberië en andere regio's in het land moeten bepaalde voorwaarden scheppen voor hun groei. In de eerste plaats moet u echter de juiste plaats kiezen voor het planten van aangekochte zaailingen. Omdat alle vertegenwoordigers van de appelboom van dit type een zwak vertakkend wortelstelsel hebben, is het logisch dat vruchtbare gronden met een hoge vochtcapaciteit en een goed niveau van water- en luchtdoorlatendheid zijn ideaal voor planten.

Op zware kleigronden in de aanlegput is een goede drainagelaag vereist. Om een ​​tuin met kolomvormige appelvariëteiten te creëren, is het beter om gebieden te selecteren met hoge grondwaterstanden (ten minste twee meter van het grondoppervlak).

Kroonvormige appelbomen kunnen niet groeien en zich goed ontwikkelen in de schaduw en met sterke windvlagen, wat betekent dat het gekozen gebied zonnig en beschermd moet zijn tegen de heersende windgangen.

Hoe een zuilvormige appel in Siberië te planten: technologie en plantschema

Bij het planten van appelbomen in Siberië, verschilt het proces van planten en de daaropvolgende verzorging enigszins van soortgelijke acties in warmere klimaatzones. Desalniettemin nemen deze appelbomen in elk geval niet veel ruimte in, en worden ze geplant op een afstand van 40 cm van elkaar, waarbij tenminste een meter vrije ruimte tussen de rijen wordt gehouden. In gebieden met een ruw klimaat is het beter om te landen met de komst van de lente., omdat tijdens de herfstplant van een jong boompje de mogelijkheid bestaat dat hij de strenge winter gewoon niet zal overleven. Wat betreft de plantkuil zelf, het is bereid vanaf de herfst, het selecteren van de grootte, op basis van de grootte van de zaailing wortelstok (alle wortels moeten vrij worden geplaatst, zonder knikken en scheuren).

Aan de onderkant van de put is het nodig om meststof in de vorm van verschillende handen vol humus of compost te zetten. Het is beter om minerale voedingen nog niet te gebruiken, omdat het wortelstelsel van appelbomen zo zwak is dat het er niet tegen kan en de zaailing zal sterven.

In de herfstvoorbereiding van de put, kunt u fosfor-kaliummeststoffen gebruiken, alleen in dit geval moet de dosering 10 keer lager zijn. De exacte hoeveelheid kunstmest is te vinden in de instructies op de verpakking. Gemiddeld heeft een jonge boom ongeveer twee eetlepels van de compositie. Vergeet ook niet de voordelen van turf afgezet in de plantkuil of humus in het geval dat uw zuilvormige appel moet groeien op zeer droge grond.

Zodra de voorbereidende fase met succes is voltooid en het wordt een beetje warmer op straat, kunt u overgaan tot het direct planten van een zaaddragende appelboom in de grond. Agrotechnologieplantplanten zijn vrij eenvoudig, hoewel er nog enkele punten zijn die niet mogen worden vergeten.

Voordat u bijvoorbeeld een appelboom plant, moet u ervoor zorgen dat de wortels van de zaailingen niet zijn gedroogd. Als dit niet het geval is, moet de wortelstok gedurende 10 uur in water worden geplaatst. Deze procedure wordt ook uitgevoerd in het geval dat de schors van de zaailing gerimpeld is. Als alles normaal is, wordt de zaailing in een voorbereide put geplaatst, worden de wortels rechtgetrokken en vastgemaakt aan een pin die in het midden wordt gedreven, waarna je kunt beginnen met het vullen van de put.

Er zijn verschillende hoofdnuances die niet alleen moeten worden overwogen bij het kiezen van appelzaailingen, maar ook bij het planten en verdere verzorging, met name in Siberië. Het is dus noodzakelijk om de wortels van een zaailing af te knippen voordat u deze in de plantkuil plaatst. Deze procedure zal de plant helpen sneller te settelen op een nieuwe plaats.

Zodra de zaailing zich in de put bevindt en je de wortels zachtjes recht maakt, strooi je de wortelstok met aarde en licht aanstampen zodat er geen holtes rond de plant zijn en giet er dan veel water overheen. Vervolgens moet je de grond egaliseren (het gat vullen, de wortelkraag van de appelboom boven laten) en de boomstam met gras sprenkelen, wat zal helpen om vocht beter vast te houden.

Hoe de fruitplanten water geven

De sappigheid van de pulp van de vrucht van de boom wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van het water geven, dus is het voor de appelbomen (niet alleen in Siberië, maar ook in andere regio's) zo belangrijk dat de boom voldoende vocht krijgt tijdens het groeiseizoen. Bij individueel water geven, is het beter om lage zijden (niet meer dan 2 cm) te vormen die vocht helpen vasthouden.

Elke appelboom moet minstens 1-2 emmers water bevatten, na gebruik moet de grond in de boomcirkel worden gemouderd met droog gras. De noodzaak om de volgende irrigatie uit te voeren, wordt bepaald op basis van de diepte van het drogen van de grond. Dus als de bodem de tijd had om 4-5 cm diep te drogen, betekent dit dat de plant nog een beetje vocht nodig heeft.

Als een irrigatiesysteem wordt gebruikt voor irrigatie, wordt de procedure tussen rijen uitgevoerd. In het droge seizoen reageren kolomvormige appels goed op irrigatie, die wordt uitgevoerd in de ochtend of in de avond, na zonsondergang. Op lichte bodems wordt het water ongeveer 2-3 keer per week bewaterd.

Topdressing van Apple

Eerste voeding Colonoid appelbomen worden uitgevoerd bij het planten van een zaailing, wanneer meststoffen gemengd met aarde worden geplaatst op de bodem van de put. Met de komst van de zomer, ongeveer een maand na het planten van een jonge boom, worden de planten opnieuw gevoed, met behulp van een oplossing van ureum (50 g van de stof moet in een emmer water worden genomen), en de plant wordt water gegeven aan de wortel.

Functies snoeien in appelvorm in Siberië

Het snoeien van appelbomen in Siberië is een ander belangrijk aspect in de verzorging van dergelijke planten. Rekening houdend met de unieke structuur van de kroon van deze appels, hoeven ze praktisch niet gesnoeid te wordenen meestal knippen tuiniers eenvoudig afstervende en beschadigde takken af ​​(aangetast door plagen of bevriezingen). Als de appelboom begroeid is met jonge scheuten, is het ook beter om ze te snijden, gebruikmakend van de extra delen voor het enten van nieuwe struiken. Ervaren tuinders weten het zeker wanneer in Siberië appelbomen moeten worden gesnoeid (meestal in het vroege voorjaar), maar wanneer er soorten kolonie worden gekweekt in dergelijke ruwe streken waar er altijd een risico is op bevriezing van toppen van stammen, worden ze niet alleen ingekort, maar worden ze doorgesneden naar de volgende sterke ontsnapping. Vanwege het feit dat slechts een van de meest ontwikkelde scheuten overblijft, zal de stam van een appelboom er slechts één zijn. Het vervangen van scheuten groeit erg snel en begint al snel overvloedig vrucht te dragen.

Belangrijke plagen en ziekten van de zuilvormige appel

Net als andere soorten appelbomen, zijn zuilvormige bomen niet in staat om ongedierte alleen te weerstaan, daarom moeten tuinders de kroon bespuiten met speciale preparaten, zelfs als insectenbeschadiging niet sterk is. Tegelijkertijd is het onmogelijk om niet op te merken dat de kolomvariëteiten een hogere mate van resistentie tegen plagen en ziekten hebben, daarom is het gemakkelijker om ermee om te gaan dan wanneer gewone variëteiten van deze fruitbomen worden gekweekt.

In de epifytotische jaren kan een massale invasie van ongedierte van knoppen, bladluizen en tsvetoedov aanzienlijke schade aan het gewas veroorzaken. Bescherming tegen deze plaag impliceert het gebruik van dezelfde maatregelen als in gewone appelboomgaarden: voorjaarsbehandeling met speciale voorbereidingen, verzamelen en verbranden van het gebladerte en takken die overblijven na de winter, enz.

Colonoid appelbomen en insecticide planten (bijvoorbeeld citroenmelisse, dille, goudsbloem of calendula) beschermen goed, vooral omdat hun aanplant niet alleen zal helpen om dit probleem op te lossen, maar ook helpen bij het versieren van de tuin.

Hoe de appelboom tegen vorst te beschermen

Het maakt niet uit hoe koud-bestendig appelbomen voor Siberië je hebt geplant op je perceel, in met name ijzige winters is er een mogelijkheid van bevriezing van de top knop op de centrale foto.

Om dit probleem te voorkomen, is de jonge boom bedekt met verschillende lagen zak, spingebonden of een ander isolatiemateriaal.

Met de komst van de winter kunnen muizen en hazen in uw tuin beginnen, die vaak de schors van bomen knagen. Je kunt je zuilvormige appelbomen beschermen tegen hun aandacht door simpelweg de stam in te pakken met een net-konijn, hem 2-3 cm in de grond te prikken (alleen heel voorzichtig, om de wortel niet te beschadigen).

Na elke sneeuwval, verzegel de sneeuw voorzichtig rond de stam van de boom, die ook de weg voor knaagdieren zal helpen blokkeren.

We groeien zuilvormige appelrassen op voor Siberië

Verre van alle tuinders - tuiniers durven in hun percelen geen appelvormige bomen in Siberië te laten groeien, uit angst dat vanwege de korte zomer en strenge vorst dit gewas niet zal bevriezen of bevriezen.

Zulke bekommernissen komen voort uit onwetendheid over materiaal van rassen en een goede verzorging ervan.

Algemene kenmerken

Voor niet lange zomer, is vroege volwassenheid het meest geschikt.

Sommige kunnen zelfs in het eerste jaar opleveren. Natuurlijk is geen emmer appels, maar het behandelen van kleinkinderen voldoende.

Alle items die kunnen worden geteeld in de Siberische regio zijn verenigd door een verhoogde winterhardheid en vroege volwassenheid.

De meesten van hen zijn middelgroot, en gaan 3-4 jaar lang actief aan het fruit.

Siberië is groot en het klimaat is merkbaar anders in elke regio.

Daarom groeien appelbomen en dragen ze anders. En zelfs als het goede indicatoren voor winterhardheid geeft, geeft het geen volledige garantie tegen vorstschade. Ernstige kou boven -30 ° met de wind voor een week zal geen winterhardheid redden.

Alleen het omwikkelen van de hele stam zal helpen om schade aan de apicale knop te voorkomen, en het opwarmen van de boomstam zal het wortelstelsel redden.

Tip! Ervaren tuiniers raden aan om dergelijke fruitgewassen te planten in gebieden met de grootste sneeuwtoepassing in de winter. Het geeft kansen om de wortels te behouden.

Hoe kies je het juiste cijfer?

De basis voor de selectie is vorstbestendigheid, die wordt bepaald door een bepaalde schaal in punten.

Kolonovidnye appel.

De basis voor een dergelijke beoordeling is genomen door Antonovka, die 4,5 punten heeft.

Dit betekent dat een dergelijke beoordeling vorst tot -25 ° C kan weerstaan, en bij lagere temperaturen is het mogelijk dat het bevriezen van jaarlijkse winsten en vruchtknoppen bevriest.

De hoogste score is 6.0. Maar zo'n opvatting is nog niet ontwikkeld, klaar om bestand te zijn tegen -50 ° C.

De tafel toont volledig de zuilvormige appelbomen voor Siberië.

Elk jaar neemt het aantal nieuwe soorten toe. Ze moeten controleren en proberen te planten op hun sites.

De tabel toont de in de tijd geteste variëteiten.

Kenmerken van planten en verzorging

Het Siberische weer zelf is de rest van het land niet bekend.

Daarom is het planten en verzorgen van fruitbomen geen alledaags iets, maar gekoppeld aan bepaalde vereisten.

Het heeft zijn eigenaardige appelvormige boom. Planten en verzorgen in Siberië moet volgens de regels gebeuren.

De vereisten voor zorg in ruwe klimaten hebben ook enkele nuances:

 • stoel,
 • sproeisysteem,
 • maaltijden
 • Ongediertebestrijding en ziektebestrijding.

Zaailingen kiezen

Dit is het eerste wat je moet doen nadat je besloten hebt om een ​​zuilvormige cultuur te laten groeien.

Het is het beste om jaarlijks zaailingen te nemen die zijn gekocht in grote tuincentra of kwekerijen.

Wanneer u ze kiest, moet u zich aan bepaalde criteria houden:

 • Op plantmateriaal moet een label zijn dat de leeftijd en de voorraad van de plant aangeeft. In extreme gevallen kan schriftelijk bewijsmateriaal worden aangevraagd bij de verkoper,
 • Besteed speciale aandacht aan de toestand van het wortelstelsel. De beste optie is gesloten. Met een dergelijk wortelsysteem wordt de zaailing geplant door de methode van overslag en merkt praktisch niet het opnieuw planten op,
 • Bij aankoop op de kwekerij klopt het als het plantmateriaal met u wordt uitgegraven. In dit geval zal het de visuele inspectie van de hele boom, vaccinaties erop, niet hinderen,
 • Het is belangrijk om te weten dat de jaarlijkse zaailing geen zijscheuten heeft. Er zijn misschien maar een paar knoppen,
 • Als u materiaal met een open wortelstelsel hebt aangeschaft, moet het in natte toestand zijn van het tuincentrum (kinderdagverblijf) naar het huis.

Kans op succes

Droom of realiteit? Werkelijkheid, als de plant een belangrijke kwaliteit heeft - aanpasbaarheid aan de omstandigheden van de teelt in het gebied.

Siberisch grondgebied is enorm en omvat Oost, West, Noord en Zuid.

Natuurlijk in de noordelijke regio's van zijn kolonie-achtige soorten op dwerg wortelstokken in de open grond kan niet groeien.

Alleen door ze te enten in winterharde gewone appels kunnen liefhebbers dit doen. Of groeien in containers die voor de winter in een warme kamer worden gebracht.

Maar de zuidelijke en westelijke regio's kunnen best een cultuur krijgen met de juiste zorg en voldoende beschutting voor de winter.

In moeilijke klimatologische omstandigheden is het beter om in de lente te planten, vanwege de waarschijnlijkheid dat de plant in de winter zal bevriezen wanneer hij in de herfst wordt geplant.

Vroege variëteiten van appelbomen.

Tip! De put wordt in de herfst voorbereid en moet overeenkomen met de grootte van de zaailingswortel, afhankelijk van de structuur van de grond.

Manieren en methoden

Het hangt ook af van de aard van de winter.

In meer ernstige omstandigheden is het gebruikelijk om de cultuur te planten volgens de strofe methode. Om dit te doen, wordt de zaailing onder een hoek in de grond geplant, waardoor deze in de winter op de grond kan buigen, waar hij met succes onder de sneeuw zal blijven.

En in een milder klimaat, geplant op de gebruikelijke manier, maar trouw haven.

Teelttechnologie

Telen in een kouder klimaat is niet veel, maar het is nog steeds anders.

Het verschil is:

 • Selectie van zaailingen,
 • Landingsplaatsen
 • Meer aandacht en zorgvuldige zorg voor de cultuur.

Omdat de kolomvormige appel een zwak vertakt wortelsysteem heeft, is de ideale plaats voor zijn groei een plaats met een vruchtbare, water- en ademende grond.

Voor zware gronden moet de landingsplaats goed worden afgetapt.

De plaats is zonnig gekozen, beschermd tegen wind gangen.

Het is belangrijk! Перед высадкой молодняка в посадочную яму у него нужно надрезать корень, чтобы оно быстрее прижилось и смогло окрепнуть в период короткого лета.

Агротехника

Такой вид плодовых деревьев создавался для любительских садов и небольших приусадебных участков, что позволяет экономно использовать небольшие площади.

Колоннообразный сад не допускает пропуска ни одного мероприятия по ухаживанию. Als hier niet genoeg tijd of gelegenheid voor is, is het beter om de kolommen niet te plaatsen:

  1. Bomen planten is verdicht.
  2. De afstand tussen de zaailingen mag niet minder dan 40 cm zijn en het gangpad niet minder dan een meter.

  Dichte aanplant van zuilvormige appelbomen.

 1. Tijdens het groeiseizoen moeten planten driemaal spannend zijn.
 2. Tijdens de aanplant van de zaailing op de bodem van de put lay-out meststoffen en vermengd met de bodem. Met de komst van warmte wordt extra bemesting uitgevoerd met de ureumoplossing, waarbij 50 g in een emmer water wordt verspreid. Deze voeding vindt plaats bij de wortel.
 3. Het tweede en derde verband worden met tussenpozen van twee weken geproduceerd met dezelfde oplossing.
 4. Er wordt veel belang gehecht aan het besproeien van de tuin. De sappigheid en de aromadrempel zijn grotendeels afhankelijk van de nauwkeurigheid van het water geven, vooral tijdens het groeiseizoen.

Trimmen en vormgeven

Een ander belangrijk aspect is snoeien en vormen.

Dergelijke appelbomen vereisen praktisch geen snoei vanwege het unieke karakter van de kroon.

In het algemeen worden gesnoeide of beschadigde takken van ongedierte onderworpen aan snoei. Bij sterke vervuiling door jonge scheuten moeten ze ook worden verdund.

Snoeien gebeurt in het vroege voorjaar, voordat de knoppen verschijnen.

In Siberië is de kans groot dat er vorstschade aanwezig is. Daarom is het niet alleen nodig om het in te korten, maar het is ook noodzakelijk om het te snoeien tot een sterkere ontsnapping. En aangezien van het aantal scheuten meestal de meest ontwikkelde blijft, zal de stam natuurlijk één zijn.

Zelfs ondanks het constante bevriezen van een deel van de takken, scheuten en zelfs de top, kan de appelboom zich verder ontwikkelen, na een goede snoei.

Voorbereiding en onderdak voor de winter

In het geval van grote verkoudheden, heeft een winterharde appelboom het risico van bevriezing van de apicale knop op de hoofdschiet.

Daarom moet de boom vóór het begin van de winter worden omwikkeld met verschillende isolatielagen of spingebonden.

En giet na elke sneeuwval sneeuw en sluit het voorzichtig af in het gebied van de boomcirkel.

Je moet ook de stam beschermen tegen het eten van de schors van knaagdieren.

Hiervoor is de shtamb omwikkeld met een doek gedrenkt in een soort afschrikmiddel samenstelling. En van hazen bescherm de stam met een net met een konijn.

Het is belangrijk! De wortels van de appelboom zijn zeer delicaat en fragiel. Daarom moet het samenpersen van de sneeuw rond de stam zeer voorzichtig zijn om ze niet per ongeluk te beschadigen.

Rassen voor Siberië

Zoals eerder gemeld, is Siberië een zeer groot gebied met verschillende klimatologische omstandigheden.

Rassenmateriaal, zelfs van één ras, zal zich in elke plaats anders gedragen.

Semi-dwergsoorten waarvan de hoogte niet meer dan twee meter bedraagt:

Kolonovidnaya Apple President.

Ze rijpen eind augustus of half september. Ze verdragen met succes de omstandigheden in West-Siberië.

Heel goed, dankzij de dichtheid en compactheid van de wortels, tolereer transplantaties.

Ze hebben vrij grote vruchten, ongeveer 200 g. In Medka zijn ze zoetig en heeft de president meer zuurheid.

Voor dit klimaat zijn meer geschikt:

Ze verdragen veertig graden vorst en zijn succesvol gegroeid.

Maar ze hebben allemaal speciale aandacht en het creëren van bepaalde voorwaarden nodig.

Grigory Povitsky: - "Ik ben al heel lang appelboom-appelbomen aan het cultiveren. De eerste keer had geluk met winters die niet te koud waren. Maar toen was de tuin verloren door vorst. Een nieuwe gelegd en na alle agrotechnische technieken was het mogelijk om deze te herstellen. De president en Vasyugan hebben zich goed bewezen. '

Lyubov Solovyova: - "Hoevelen proberen dit soort appels niet te laten groeien, er gebeurt niets. De site bevindt zich in de laaglanden en de vorst erop is sterker. Hoewel sommigen in ons gebied erin slagen een goede oogst te krijgen. "

Natalia Sorokina: - "We laten kolommen in bakken groeien. Ze plantten tien kolommen in 40-literkuipen en brachten ze naar de zomerkeuken voor het begin van koud weer, omdat we een grote hebben. Opbrengst waardig voor de Siberische regio. We verwijderen ongeveer 50-60 kg van alle bomen. Vooral zoals Medoc en de ketting uit Moskou. "

Handige video

Bekijk een video van een ervaren tuinman over het kweken van een zuilvormige appel in Siberië:

Bekijk de videoreview over de variëteiten van kolomvormige appelbomen voor Siberië:

Bekijk de video van een expert over speciale soorten zuilvormige appelbomen voor Siberië:

Kijk naar de video-ervaarduinlieden over de juiste verzorging van appels in Siberië:

conclusie

Alleen met een groot verlangen, kansen en voldoende tijd, in barre klimatologische omstandigheden, is het mogelijk om een ​​aanvaardbaar resultaat te bereiken met dit type fruitgewas.

Alleen een strikte opvolging van de aanbevelingen voor agrotechnische zorg en meer aandacht voor plantmateriaal biedt de mogelijkheid om een ​​acceptabele oogst te krijgen van de zuilvormige appelbomen.

Colonoid appels voor Siberië: rassen en kenmerken van de teelt

Niet alle tuinders vinden het mogelijk om zuilvormige appelbomen te kweken in hun zomerhuisje. Ze zijn bang dat bomen vanwege de korte zomerperiode en strenge vorst (tot -45 graden) bevriezen en geen gewas opleveren. Maar fokkers lukte het om zuilvormige appelbomen voor Siberië te krijgen, waarvan de beste variëteiten iets later zullen worden besproken.

Volgens beoordelingen van tuiniers, is het alleen mogelijk om dit soort appelbomen te kweken bij het uitvoeren van volwaardige zorg Voor het planten, is het aangeraden om jaarlijkse zaailingen te nemen met een gesloten wortelstelsel. Bij het planten tussen gewassen een afstand van 40 cm laten. De breedte tussen de rijen moet minimaal 1 meter zijn. Compost en humus vallen in slaap in de landing. Verder vereisen zuilvormige appelbomen die in Siberië worden gekweekt, overvloedig water tot de herfst. Als de neerslag voldoende is, moet de besproeiing worden verminderd. In aanwezigheid van warmte neemt het tegenovergestelde toe.

Een maand na het planten worden bomen geadviseerd om te voeren. Een beproefde ureumoplossing. De tweede en derde voeding wordt uitgevoerd met een interval van 2 weken na de eerste en tussen de twee. Vanwege de bijzonderheden van appelbomen voor Siberië, en meer precies van zuilvormige variëteiten, vereist hun kroon geen formatie. Maar snoeien, waarbij het afsterven, verwend, bevroren, aangetast door het ongedierte van de tak worden verwijderd, moet zonder fouten worden uitgevoerd. Om de bomen te redden van ongedierte, is het noodzakelijk om een ​​behandeling met speciale preparaten uit te voeren. Fruit moet op tijd worden verzameld om de stam niet te beschadigen. Het onderste deel van de culturen wordt geadviseerd om met sneeuw te strooien om te verwarmen.

Sprekend over de uitstekende variëteiten van kolomvormige appelbomen, moeten we het cijfer Medok noemen. Hij wordt zeer gewaardeerd door tuiniers uit Centraal-Rusland en de regio Moskou. Fruitrijping vindt plaats eind augustus - begin september. Het zijn vruchten van gele kleur, begiftigd met een zoete smaak en een karakteristiek honingaroma. In staat om maximaal 1 maand op te slaan. De opbrengst is maximaal 10 kg fruit uit elk gewas. Het gewicht van elke appel is gemiddeld ongeveer 250 gram. De variëteit is vorstbestendig en heeft een goede immuniteit tegen ongedierte. Fruit kan vers, gedroogd, geconserveerd en in verschillende gerechten worden verwerkt.

Appelenoogst die president aan het einde van de zomer verzamelt. Vruchten van binnenlandse variëteiten begiftigd met witte en gele kleur met de verplichte blos van rood en paars. Het gemiddelde gewicht van elk is ongeveer 250 gram. Het vlees is sappig en ruikt lekker. De belangrijkste kenmerken van de soort zijn een hoge opbrengst en goede immuniteit tegen ziekten, evenals het verschijnen van ongedierte.

Als de twee vorige rassen zomer zijn, behoren de appelbomen van Ostankino tot de winterbomen. Zo'n cultuur is een semi-dwergplant met een dichte kroon. Vruchten hebben een lichtgroene basiskleur en hebben een rijke rode blos. Gemiddeld weegt elke appel ongeveer 200 gram. Soms is het mogelijk om exemplaren te verzamelen die bij weging 300 gram bereiken. Ze ontvingen uit de natuur een zoetige smaak, sappig vlees en een voortreffelijk aroma.

Oogst genomen aan het einde van september. De opbrengst wordt op 16 kg per gewas gehouden. Als je de juiste omstandigheden creëert, kun je tot december je favoriete fruit bewaren.

De variëteit is gematigd in winterhardheid, maar is zeer immuun voor de belangrijkste ziekten van fruitgewassen en plaagaanvallen.

Zo'n cultuur kan groeien op een perceel van maximaal 3 meter hoog. Halverwege september rijpen grote appels met rood gestreepte kleur en een zoete smaak met verplichte zuurheid eraan. Vasyugan succesvol gecultiveerd in Siberië, het Verre Oosten, de Oeral. Uitsnijden wanneer deze ongeveer 1 maand wordt bewaard, verliest zijn presentatie en smaak niet. Bomen zijn vorstbestendig en weerstaan ​​perfect het uiterlijk van ziekten en plagen. Het is gebruikelijk om de vruchten vers te gebruiken, maak ze sappen, jam, ingeblikt voor de winter.

Cultuur is representatief voor wintervariëteiten. Het is bijna een dwergplant. Fruit wordt meestal in oktober verzameld. Ze zijn geverfd in goudgele kleur. Aan de oppervlakte zie je de rode blos. Elke kopie weegt ongeveer 150 gram, begiftigd met een zoete smaak, enigszins zuur.

De mate van conservering van het gewas is vrij hoog - de appels liggen tot ongeveer februari. Verscheidenheid begiftigd met weerstand tegen een dergelijke veel voorkomende ziekte, zoals schurft, en een aantal andere infecties. Piekvruchtvorming vindt plaats binnen 4 jaar vanaf de datum van planten op de site.

Moskou ketting

Cultuur groeit tot 2 meter hoog. Vruchtvorming vereist de nabijheid van andere bestuivende bomen. Omdat dit verwijst naar het zelf onvruchtbaar. Populair bij de zomer bewoners van de regio Oeral, Siberië, Moskou. Oogst genomen in oktober. De vruchten zijn bolvormig, donkerrood van kleur. Elk weegt gemiddeld ongeveer 170 gram. Heb een zoetzure smaak. Het vlees is altijd sappig en geurig. Onder de kenmerken is het vermelden waard een hoge opbrengst, blijvende immuniteit tegen ziekten en plagen, uitstekende vorstbestendigheid.

Herziening van de beste variëteiten van kolomvormige appelbomen voor Siberië

Verre van de hele zomer besluiten inwoners van Siberië om een ​​zuilvormige appelboom op hun land te planten - dit is een kwestie van strenge vorst en een korte noordelijke zomer. Maar fokkers hebben het probleem opgelost en verschillende variëteiten uitgebracht die zelfs in de barre Siberische omstandigheden vruchten kunnen afwerpen. Zelfs dergelijke appelbomen zullen zich echter alleen op voorwaarde van zorgvuldige en aandachtige zorg van de tuinman goed voelen.

Voor het planten is het beter om een ​​jaar oude zaailingen te kiezen, waarin het wortelstelsel gesloten is. Probeer bij het voorbereiden van plantkuilen een afstand van minstens 40 cm tussen de rijen te houden, en de afstand tussen de rijen moet ongeveer 1 m zijn. Organische meststof wordt in het gat geplaatst - humus of compost, en de bomen zelf moeten overvloedig worden gedrenkt gedurende de zomer. Als het weer nat is, moet het water worden verminderd.

De volgende dressing moet 1 maand na het planten van de zaailingen worden uitgevoerd. Ureumoplossing wordt gebruikt als meststof. De volgende voeding wordt met gelijke tussenpozen van 14 dagen na de eerste keer uitgevoerd.

Colon-vormige variëteiten vereisen geen formatieve snoei vanwege de karakteristieken van de boomstructuur, maar men mag de sanitaire verwijdering van beschadigde, gedroogde of ingevroren scheuten niet verwaarlozen. Vergeet niet de verplichte systematische behandelingen voor plagen en ziekten.

De beste kolomvariëteiten

Kolonovidnye appel voor Siberië worden gepresenteerd in de volgende ranglijsten, samengesteld op basis van feedback van praktiserende tuiniers:

 • Ostankino. Late variëteit, het bereiken van rijpheid tegen het einde van september. Het heeft een gemiddelde weerstand tegen vorst, daarom is het beter om bomen te schuilen voor de winter. Tezelfdertijd onderscheiden appelbomen zich door immuniteit tegen ziekten en plagen, ze dragen uitstekende vruchten - u zult ten minste 15 kg van elke boom verzamelen,
 • Vasyugan. Geeft rood fruit met karakteristieke strepen op de schil. Bomen groeien tot 3 m hoog, verdragen noordelijke winters en hebben uitstekende vruchten. Appels hebben een zoetzure smaak en een aangenaam aroma,
 • Moskou ketting. Late variëteit rijping in oktober. Het is belangrijk om te onthouden dat deze soort zelfproductief is, daarom hebben dergelijke bomen een wijk van bestuivende gewassen nodig.

Bomen hebben een traditioneel pakket voordelen in de noordelijke vorstbestendigheid, ziekteresistentie en goede opbrengst.

Colonoid appelboom in Siberië, aanplant en verzorging

Fruitbomen in de tuin zijn een waardevolle aanwinst voor elke tuinman die niet alleen tuindecoratie wil, maar ook een groot aantal smakelijke en gezonde vruchten tijdens de wintermaanden. Vaak laten huishoudens percelen niet toe om veel jonge fruitbomen te planten, ongeacht hoeveel je wilt. In dit geval komen kolomvariëteiten tuinders te hulp, waaronder een speciale plaats voor appelbomen - pioniers in dit selectiegebied. De zuilvormige appelbomen verschenen voor het eerst in de tuinen en maakten een echte revolutie: ze nemen weinig ruimte in, passen zich perfect aan de klimatologische omstandigheden aan en produceren een grote oogst.

Veel tuinders zijn nog steeds bang om zuilvormige appelbomen te kweken, maar ze zijn het waard. Het werk van buitenlandse en binnenlandse fokkers stond het planten van dergelijke variëteiten toe, zelfs in Siberië.

Om een ​​zuilvormige appel in Siberië goed te planten en te laten groeien, beschouwen we de kenmerken van zuilvormige appelbomen in meer detail, evenals de kenmerken van de meest geschikte variëteiten voor deze regio. Let op de belangrijke regels voor het kweken van de zuilvormige appel in Siberië.

Kenmerken en morfologische beschrijving van de zuilvormige appel voor Siberië

Kolonie-vormige variëteiten van fruitbomen is een nieuwigheid in de wereld van de tuinbouw, die veel tuinders over de hele wereld heeft aangetrokken. In feite zijn deze compacte bomen een kloon van gewone appelbomen die de beste eigenschappen en kenmerken hebben gekregen. De eerste die dit soort fruitbomen ontdekte, was een tuinman uit Canada, die, terwijl hij door zijn tuin liep, een ongewone tak op de Macintosh-appelboom zag. Deze tak was strikt verticaal en had geen takken, maar er waren veel bladeren en appels op. Hij haalde een tak uit deze tak en probeerde deze te enten. Alles ging goed en de tuinman ontving een nieuwe variëteit aan appelbomen - zuilvormig. Het gebeurde in 1964, waarna een gelijkaardige natuurlijke mutatie van fruitbomen door fokkers uit de hele wereld werd toegepast en een groot aantal verschillende variëteiten van zuilvormige appel produceerde, waaronder variëteiten voor Siberië. De eerste variëteit van de kolomvormige appel kreeg de naam "Leader".

Canada wordt beschouwd als de geboorteplaats van de zuilvormige appel, aangezien het hier in Brits-Columbia was dat deze mutatie werd opgemerkt. En hier begonnen de fokkers eerst variëteiten van deze soort weer te geven. In Rusland verscheen een zuilvormige appel 10 jaar na zijn ontdekking. Tegenwoordig verschijnen er voortdurend nieuwe variëteiten, onder meer dankzij het enorme werk van binnenlandse fokkers, wiens werk gericht is op het ontwikkelen van meer vorstbestendige rassen die in een korte zomer een groot gewas kunnen produceren. Daarom is het veilig om te zeggen dat de zuilvormige appel voor Siberië geen fictie is en geen droom, maar een echte kans.

Beschrijving van de kloonappel voor Siberië:

 • Niet alle kolomvormige appelvariëteiten zijn geschikt voor de teelt in Siberië, waar sprake is van een korte zomer en vrij strenge winters. De laatste jaren is er echter veel werk verricht door fokkers in de richting van het verkrijgen van vorstbestendige soorten die in Siberië kunnen worden geplant.
 • Speciaal gefokte variëteiten van kolomvormige appel voor Siberië hebben een uitstekende aanpassing aan de klimatologische omstandigheden van de regio.
 • Alle appels voor Siberië hebben een aantal vorstbestendige kenmerken en late rijping van fruit, wat belangrijk is in de omstandigheden van een korte zomer in Siberië.
 • Het grondgebied van Siberië is vrij groot, dus het klimaat is aanzienlijk verschillend in de verschillende regio's. Rekening houdend met deze feiten, worden variëteiten van een zuilvormige appel geselecteerd voor kweken.
 • Een zuilvormige appel is een natuurlijke kloon van een gewone appelboom, die werd verkregen door een natuurlijke mutatie.
 • In uiterlijk is deze fruitboom een ​​verdikte stam met een groot aantal fruittakken, een speer en ringwormen, die samen een piramidale of kolonovidnoy kroon vormen. Hoewel, als zodanig, is de kroon van deze appels niet, vanwege het gebrek aan sterke vertakking.
 • De hoogte van de zuilvormige appel kan verschillen, het hangt allemaal af van de groep van dit soort fruitbomen, waarvan er drie zijn: dwerg zuilvormige appelbomen - hoogte is 150 - 200 cm, middelgrote appelbomen - hoogte is 250 - 300 cm, hoge zuilvormige variëteiten zijn van 300 cm lang
 • Op het grondgebied van Siberië wordt het aanbevolen om middelgrote variëteiten van zuilvormige appel te planten.
 • De diameter van de volwassen boom van de zuilvormige appel is ongeveer 50 cm, wat het mogelijk maakt om deze variëteiten als compact te beschouwen. Deze functie wordt gewaardeerd door tuinders, omdat u in kleine gebieden gemakkelijk meerdere zaailingen van de kolomappel kunt planten, die elkaar en andere aanplant niet zullen hinderen.
 • Gedurende de eerste 2-3 jaar heeft de kolomvormige appel een zeer snelle groei en sterke vertakking. Tijdens deze periode is het vooral belangrijk om het bovenste punt van groei te behouden, als u precies de kolomvorm nodig heeft. In de barre klimatologische omstandigheden van Siberië is dit vooral belangrijk, evenals het behoud van het wortelstelsel, dat bij deze soort oppervlakkig is.
 • Также стоит отметить, что колоновидные яблони могут давать урожай уже в первый год после посадки, однако его рекомендуют полностью срывать, чтобы в дальнейшем дерево давало еще больше яблок. В Сибири этот вид яблонь может дать первый урожай только через пару лет, а иногда и через 2-3 года.
 • Ongeacht waar de zuilvormige appel groeit, gedurende de eerste 5-6 jaar neemt het volume van het gewas voortdurend toe en stopt dan op één hoog niveau.
 • Appelbomen met cellen kunnen 15-20 jaar vrucht dragen, waarna ze moeten worden verjongd door snoeien of voortplanten.
 • Zaailingen van deze appelboom geplant in Siberië vereisen iets meer verzorging en verzorging, beschutting in de winter en snoeien, waardoor u uiteindelijk een goede oogst kunt krijgen. Het is vooral belangrijk om te zorgen voor de afwezigheid van een harde wind op de plek waar de appelbomen worden geplant, omdat het niet alleen de boom zelf kan beschadigen, maar ook de apicale knop kan bevriezen.
 • Voor planten in Siberische omstandigheden zijn variëteiten van een kolomvormige appel met vorstbestendigheid van -35-45 graden vorst geschikt.

Colony Apple voor Siberië: Varieties

Tegenwoordig hebben de kwekers slechts een groot aantal verschillende soorten zuilvormige appelbomen ontwikkeld, die zich onderscheiden door hun kenmerken, groeikenmerken, rijpings- en oogstvoorwaarden. Vooral voor de teelt in Centraal-Rusland en in Siberië werden variëteiten van dit type appelbomen met meer weerstand tegen vorst gekweekt, waardoor de bomen gemakkelijk strenge winters kunnen doorstaan. Beschouw de beschrijving van de meest geschikte variëteiten van kolomvormige appel voor Siberië.

 • Soort dubbele puntappel "Medoc". Het is een van de meest populaire soorten, die zich heeft bewezen op het grondgebied van Siberië. De hoogte van de boom kan ongeveer 2-2,5 meter bereiken. Het wordt beschouwd als een semi-dwergsoort die zich onderscheidt door hoge opbrengst en resistentie tegen ziekten en plagen. Vruchten met een lichtgele tint met korrelig en zeer sappig vruchtvlees met uitgesproken honingsmaak, vandaar de naam van het ras. De vruchten van deze variëteit van zuilvormige appel zijn vrij groot, het gewicht van één kan ongeveer 200-250 gram zijn. Hoge vorstbestendigheid - de appelboom is bestand tegen temperaturen tot minus 30-35 graden. Het gewas rijpt eind augustus - begin september.
 • Verscheidenheid "President". Het is een zomerras, dat ook uitstekend bleek te zijn, niet alleen in Siberië, maar ook in de regio Moskou. Compacte semi-dwergvariëteit van de binnenlandse fokkerij, die goed bestand is tegen ziekten en uitstekende vorstbestendigheid, wat overeenkomt met ongeveer -25-35 graden. Deze appelboom onderscheidt zich ook door zijn hoge opbrengst - tot 10 kg sappig fruit uit een boom. De vruchten zijn groot, lichtgeel met een rossige, roodachtige kant. Het gewicht van een fruit kan 100-200 gram zijn. Het vlees van appels is erg sappig en geurig.

 • Variety "Vasyugan." Het wordt beschouwd als een van de beste variëteiten voor Siberië, omdat het uitstekende vorstbestendigheid heeft - de boom kan vorst tot minus 40-42 graden verdragen. Het kan een hoogte bereiken van 250-300 cm. Deze verscheidenheid aan huiskeuze behoort tot de herfst, aangezien de volledige rijping van het fruit in het midden of eind september valt. De vruchten zijn groot, hard, hebben een conische vorm en een fel rood gestreepte kleur. Het vlees is sappig, zoet en zuur. Het gewicht van een fruit kan ongeveer 150-200 gram zijn. Het ras is bestand tegen ziekten en plagen.
 • Verscheidenheid "Ostankino". Sredneroslyy semi-dwerg verscheidenheid van binnenlandse fokken, waarvan de boom in hoogte ongeveer 200-250 cm kan bereiken Het heeft goede opbrengsten en vroegrijpheid, evenals de weerstand tegen ziekten en plagen. Met de juiste en goede verzorging van een boom, kun je 6-9 kg appels krijgen, en soms tot 16 kg. Winterhardheid is gemiddeld, het is bestand tegen temperaturen tot minus 25 graden. De vruchten zijn groot, het gewicht van één is 200-220 gram. De vruchten zijn lichtgroen met een roodachtige blos, met een sappig vruchtvlees en een zoetige smaak. Rijpt half september.

 • Verscheidenheid "Iksha". Deze variëteit verschilt in de hoogste vorstbestendigheid. Apple Iksha-rassen kunnen Siberische vorst meer dan 40 graden verdragen. De vruchten rijpen in de late zomer - begin september. De grootte van het gemiddelde, het gewicht van een vrucht kan ongeveer 150-180 gram zijn. Appels mooie oranjerode tint met sappige pulp.
 • Verscheidenheid "Valuta". Het is een vertegenwoordiger van wintervariëteiten van zuilvormige appelbomen, die zich goed hebben bewezen in de klimaatomstandigheden van Siberië. Dwergvariëteit, aangename uitstekende immuniteit tegen een verscheidenheid aan ziekten en plagen, om deze reden, heeft het praktisch geen spuitende chemicaliën nodig. Volledige rijping vindt plaats rond het begin of eind oktober. Vruchten zijn middelgroot, het gewicht van een is ongeveer 150-180 gram. Appels hebben een heldere goudgele schil met een roodachtige blos, evenals zoetig sappig vlees. Fruit kan worden opgeslagen tot februari.

 • Variatie "Triumph". Het wordt beschouwd als een hoogproductieve en skoroplodny variëteit van een zuilvormige appel die, onder andere, goed bestand is tegen plagen en ziekten. De vruchten zijn vrij groot met een donkerrode rijke huid en een sappige zoetzure, zoete smaak. Winterhardheid is gemiddeld. De vruchten rijpen volledig half september en kunnen een maand worden bewaard.

Naast de bovengenoemde variëteiten die op het grondgebied van Siberië kunnen worden geteeld en een grote oogst aan vruchten kunnen ontvangen, kunnen anderen worden opgemerkt: Chevonets, Renet Mazherova, Gene, Arbat, Moscow Necklace, Amber Necklace, Dialogue, Senator, Maliuha.

De technologie van het planten van een zuilvormige appel in Siberië

Het klimaat in Siberië verschilt aanzienlijk van andere regio's in het land en heeft een aantal kenmerken die belangrijk zijn om te overwegen bij het verbouwen van verschillende fruitgewassen. Daarom is het planten en verzorgen van zuilvormige appelbomen op het grondgebied van Siberië een zeer delicaat en arbeidsintensief bedrijf dat een competente en grondige voorbereiding vereist. Echter, met een serieuze gemoedstoestand en correct geplant stadia van planten, kunt u een positief resultaat bereiken - in een paar jaar zult u smullen van sappig fruit van een jonge boom van een zuilvormige appel.

Selectie en aankoop van zuilvormige appelzaailingen voor Siberië

 • De eerste en belangrijkste fase op weg naar het planten van een zuilvormige appel in Siberië is de verwerving van plantmateriaal. Tegenwoordig zijn jonge boompjes van dit soort fruitbomen absoluut te koop in tuincentra en winkels.
 • Het is mogelijk om een ​​zuilvormige appel voor Siberië te kopen in gespecialiseerde tuincentra en kwekerijen. Let in dit geval op de aanwezigheid van een label of label dat informatie bevat over de zaailing van uw keuze: ras, leeftijd, waar het wordt verbouwd. Als u dergelijke informatie niet ziet, moet u de beschikbaarheid ervan controleren met een consultant.
 • Koop geen zaailingen van een zuilvormige appel op spontane markten of aan de kant van wegen. In dit geval kunt u volledig verkeerd plantmateriaal verkopen en pas na een paar jaar zult u erachter komen. Er is geen garantie in de gekochte zaailingen.
 • Voor de teelt op het grondgebied van Siberië is het noodzakelijk om variëteiten van een kolomvormige appel met hoge vorstbestendigheid te selecteren. Het is het beste om te beginnen met variëteiten zoals President, Iksha of Vasyugan, die temperaturen tot minus 40 graden kan weerstaan. Als de ervaring succesvol is, kunt u proberen zaailingen te planten met minder vorstbestendigheid.

 • Meestal wordt voor het planten in Siberische klimaatomstandigheden aanbevolen om gezoneerde variëteiten van een zuilvormige appel te gebruiken. Dit betekent dat deze variëteiten in Siberië zijn gefokt en gekweekt en perfect zijn aangepast aan veranderende weersomstandigheden. Dus je beschermt jezelf tegen verdere problemen met de teelt van fruitbomen.
 • In tuinwinkels en kinderdagverblijven kunt u zaailingen van een zuilvormige appel kopen met zowel een gesloten wortelstelsel als een open wortel. In het ideale geval is het het beste om een ​​jonge boom in een container te kopen, omdat de open wortels van deze boom niet lang kunnen blijven zitten zonder aarde en vocht. Een zaailing in een container heeft een langere houdbaarheid en een betere overlevingskans. Let bij het kopen van dergelijk plantmateriaal op de grond in de tank: deze moet schoon en vochtig zijn, zonder tekenen van schimmel. Je kunt een beetje aan de bovenkant van de zaailing trekken: als de zaailing wordt uitgetrokken, betekent dit dat hij vlak voor het planten is overgeplant. En dit kan leiden tot slecht rooten.
 • Als u een zaailing met een open wortelstelsel koopt, vraag dan het kinderdagverblijf om een ​​zaailing vlak voor aankoop op te graven. Zodat u zeker weet wat u krijgt.
 • Zorg ervoor dat u het uiterlijk van de zaailing zorgvuldig inspecteert. Er mag geen zichtbare schade aan de schors en wortels zijn. Op de zaailingen zelf mogen geen bladeren aanwezig zijn, en de wortelhals en de wortelkwab moeten gezond zijn, zonder uitzakkende of droge delen. De wortels zelf moeten elastisch zijn.
 • Om het jonge plantje in Siberië snel en gemakkelijk te laten wennen, is het belangrijk om precies één jaar plantgoed te kopen. Het heeft geen zijtakken en bereikt een hoogte van ongeveer 50-60 cm.
 • Als zaailingen met open wortels werden gekocht, is het belangrijk om ze goed te transporteren en te houden tot het moment dat ze in de volle grond worden geplant. De wortels moeten altijd nat zijn, hiervoor zijn ze gewikkeld in een natte plundering en een film.

Locatieselectie en grondvoorbereiding voor het planten van een zuilvormige appel in Siberië

 • De volgende belangrijke fase voor het planten van een zuilvormige appel op het grondgebied van Siberië is om de meest geschikte plaats op uw site te kiezen.
 • Alle variëteiten van zuilvormige appel verschillen in hun veeleisende behoeften voor het teeltgebied, het is belangrijk voor hen om een ​​open gebied met veel zonlicht te kiezen. In de schaduw groeien deze fruitbomen slecht en geven ze geen goede oogst.
 • Zorg ervoor dat u een site selecteert die op betrouwbare wijze wordt beschermd tegen harde wind en tocht. Ze hebben een nadelig effect op de groei van de zuilvormige appel en kunnen vaak het wortelsysteem, dat zich oppervlakkig bevindt, beschadigen. In dit geval kunt u een plaats kiezen die wordt afgesloten door de structuur van de windstroom.
 • Een zuilvormige appel geeft de voorkeur aan groei op lichte en vruchtbare gronden met een goede waterdoorlatendheid en ademend vermogen. Tegelijkertijd is een van de voorwaarden voor normale groei het redelijk dicht optredende grondwater - minimaal 2 meter.
 • Als in het geselecteerde gebied de grond zwaar is, is het noodzakelijk om voor een goede afvoer te zorgen.
 • Het is belangrijk om de geselecteerde site in de herfst voor te planten. Ze graven het op over twee bajonetsplijten, voorzichtig losgemaakt. Tegelijkertijd worden ook landingsputten voorbereid, waarvan de grootte als volgt moet zijn: 60-70 cm in breedte en lengte, evenals 50-60 cm in diepte. Als u meerdere zaailingen van een zuilvormige appel plant, moet u de afstand tussen de gaten van 40-60 cm in acht nemen.

Een zuilvormige appel planten in Siberië: stap voor stap instructies

 • De optimale tijd voor het planten van een zuilvormige appel in Siberië is de lente, onmiddellijk nadat de grond is opgewarmd, maar vóór het begin van de actieve sapstroom. Herfstplanten in Siberië worden niet aanbevolen, omdat in dit geval jonge jonge boompjes geen tijd hebben om sterker te worden vóór het begin van de winter.
 • Twee weken voor het planten, bereid een bodemsubstraat voor. Hiervoor is de grond die uit de plantkuilen is gegraven belangrijk om te mengen met 3-4 emmers humus, 100 gram superfosfaat, 100 gram kalimeststof en een kleine hoeveelheid dolomietmeel. Hierna giet je een deel van het grondmengsel op de bodem van de plantkuil zodat het bezinkt. Vergeet op voorhand niet een drainagelaag bestaande uit gebroken baksteen of puin op de bodem van elke landingsplaats te leggen.
 • Controleer op de dag van het planten het wortelstelsel van zaailingen, als je ze met open wortels hebt gekocht. Als de wortels enigszins zijn gedroogd, plaats de zaailingen dan voor het planten 10 uur in water. Jonge boompjes in containers moeten overvloedig met water worden gegoten om de verwijdering ervan te vergemakkelijken.
 • Om sneller zaailingen in het barre Siberische klimaat te krijgen, adviseren ervaren tuinders om de wortels van een zuilvormige appel licht te snijden.
 • Voor het planten van een zuilvormige appel in Siberië gelden eigen regels die bijdragen aan de snelle overleving van zaailingen. Bij het planten van zaailingen in beplantingsputten, is het noodzakelijk om ze enigszins te kantelen. Hierdoor kunnen de bomen zich schuilhouden naar de grond. Als de landing wordt uitgevoerd in de Siberische regio met een milder klimaat, dan is de landing op de gebruikelijke manier.
 • Bij het plaatsen van de zaailingen in de plantkuilen, is het belangrijk om alle wortels zorgvuldig recht te maken en ze vervolgens volledig met aarde te vullen, zodat de wortelkraag op het oppervlak blijft.
 • De grond rond de zaailingen is goed verdicht en overvloedig bewaterd, dan is de stamomtrek mulch met turf.
 • Je kunt ook een punaise naast de stam van de zaailing rijden, waaraan je de boom later kunt vastmaken.

Kolonieappel in Siberië - foto

Recensies van de zuilvormige appel in Siberië maken het mogelijk om sterke en gezonde fruitbomen te laten groeien en een rijke oogst te krijgen in zulke moeilijke omstandigheden. Het belangrijkste is om de juiste soort van appelboom te kiezen en zorgvuldig de regels van de landbouw te volgen.

Functies in de lente en de herfst

op de val het is beter om niet te landen om bevriezing te voorkomen.

kenmerken lente planten niet anders dan gewoon. Is het beter om in een kleine hoek te landen?

voor houder groeien, alles gebeurt op de gebruikelijke manier.

Eerstejaarszorgfuncties

Plant zorg in eerste jaar Het leven is vooral belangrijk voor verdere vruchtlichamen. Dit geldt vooral voor de bescherming tegen vorst, plagen en knaagdieren.

Voldoende vuilafvoer voedzaam stoffen, top dressing tijdens het planten geeft de plant kracht en verhoogt het immuunsysteem.

Voor Moskou regio

 • Renet Mazherova. Fruit is klein van formaat. Planten met een smalle kroon.
 • Arbat. Sappige aromatische pulp.
 • nectar. Met een smaak van honing.
 • Malukh. Hoogproductieve variëteit. Vruchten met zure, geelgroene kleur.

Voor Siberië

 • Iksha,
 • Chevonets,
 • Renet Mazherova,
 • Gene,
 • Arbat,
 • Triumph,
 • Voorzitter,
 • Moskou ketting,

Alle variëteiten met goede winterhardheid en actieve vruchtzetting.

Kolonovidnye appel: variëteiten voor Siberië

Stel een kwestie van een keuze van geschikte fruit- en tuinculturen voor een ernstige klimaatzone, kies de gezoneerde variëteiten aangepast aan eventuele veranderingen. Als in uw omgeving de duur van de warme periode erg kort is, is het beter om vroegrijpe soorten te prefereren. Overigens geven velen van hen een goede oogst in het eerste levensjaar, maar de volumes zijn erg klein.

Alle zuilvormige appelbomen, die onderhevig zijn aan teelt in Siberië, worden gekenmerkt door verhoogde winterhardheid en vroege volwassenheid. Actieve vruchtzetting kan beginnen binnen 3-4 jaar vanaf het moment van planten. Belangrijk om te begrijpendat Siberië een zeer groot gebied beslaat, dus verschillende klimaten kunnen in de verschillende delen aanwezig zijn.

En dit betekent dat de levenscyclus en vruchtvorming van appelbomen ernstig van elkaar verschillen. Zelfs als het gewas een uitstekende winterhardheid heeft, is er nog steeds geen volledige garantie voor schade door lage temperaturen. Als de temperatuurindicatoren lange tijd op ongeveer -30 graden Celsius worden gehouden, kan geen enkele variëteit overleven.

Echter, met de juiste zorg, die bestaat uit het wikkelen van de hele romp, kan schade aan de apicale nier worden vermeden. En om het wortelstelsel te beschermen tegen de dood, is het voldoende om de boomstam te verwarmen.

Bovendien, doorgewinterde Siberische tuiniers Het wordt geadviseerd om appelbomen te planten op plaatsen waar er een maximale opeenhoping van sneeuw is, omdat een dergelijk natuurlijk tapijt zal de kans op bevriezing van de wortels verminderen.

Hoe je de juiste soort appel voor Siberië kiest

Bij het kiezen van een geschikte variëteit voor het kweken in de barre Siberische omstandigheden, let op een bepaalde schaal in punten die bepalend zijn voor de winterhardheid. U kunt bijvoorbeeld het cijfer Antonovka nemen, met een prestatie van 4,5 punten, wat de toegestane limiet van temperaturen tot -25 graden Celsius betekent. Als de temperatuur daalt, kunnen jaarlijkse gezwellen en vruchtknoppen bevriezen. De hoogste score is 6.0, maar dit type is nog niet afgeleid.

Toch produceren fokkers elk jaar veel hybriden en winterharde soorten die bestand zijn tegen extreme temperaturen en tegelijkertijd een goede oogst geven.

Moet begrijpen wat is het appelboomras voor Siberië aanzienlijk verschillen van anderen, inclusief die die worden gekweekt in de regio Moskou en andere regio's van het land. In dit opzicht zijn de kenmerken van planten en verdere zorg verschillend, wat specifieke vaardigheden en inspanningen vereist. Als het niet wordt gebruikt, zal de variëteit hoogst waarschijnlijk in het eerste slechte weer sterven.

Wat betreft de zuilvormige appel, het heeft ook een aantal functies waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het planten en verzorgen. Een van de belangrijkste punten:

 • Een comfortabele stoel kiezen,
 • sproeisysteem,
 • Evenwichtige voedingen,
 • Effectieve preventie van ziekten en plagen

Succesvolle landing - mythe of realiteit

De vraag stellen: "Is het mogelijk om een ​​goede appelboom te laten groeien in de regio Siberië of Moskou?" - zorg ervoor dat het echt is. Het belangrijkste is dat het ras één belangrijke eigenschap heeft - het aanpassingsvermogen aan de detentievoorwaarden in een bepaald gebied. Vergeet niet dat de uitgestrekte delen van Siberië ongelooflijk enorm zijn en bestaan ​​uit de oostelijke, westelijke, noordelijke en ook de zuidelijke delen.

Естественно, если говорить о северных регионах, то выращивать колоновидные сорта на карликовых подвоях нельзя. Лишь самые заядлые энтузиасты умудряются прививать такие виды к более зимостойким обычным яблоням. Остальные же отдают предпочтение выращиванию в специальных контейнерах, которые заносятся в помещение на зиму.

In de zuidelijke en westelijke regio's groeien dergelijke culturen echter rustig in het open veld, zij het onderworpen aan de basisregels voor zorg en onderhoud.

Als het planten van kolomvariëteiten wordt uitgevoerd onder extreme klimatologische omstandigheden, kan dit het beste in het vroege voorjaar worden uitgevoerd. Herfstbehandelingen nemen toe risico op bevriezing van jonge zaailingen in de winter.

Wat betreft de methode van planten, wordt bepaald door de aard van de winter. Bijvoorbeeld, in barre gebieden, wordt de cultuur geplant door de strofe methode, wanneer de zaailing onder een bepaalde hoek in een open bodem wordt geplaatst. Hierdoor kan hij zich naar de grond bukken en met sneeuw bedekken, waar hij de winter kan doorbrengen.

Bij zachtere klimatologische omstandigheden wordt het planten op de gebruikelijke manier gedaan, hoewel in de winter de boom veilig is afgedekt.

Het wordt niet aanbevolen om tijdens de herfstperiode een gewas te planten.. Zelfs als de winters niet erg koud zijn, kan niemand garanderen dat de temperatuurmarkeringen 's nachts niet onder de -25 graden Celsius zullen vallen. Voorjaarslanding is niet veel anders dan de rest. Het enige dat de tuinman nodig heeft, is een bepaalde hellingshoek te weerstaan. Bij containerteelt wordt de actie op de gebruikelijke manier uitgevoerd.

Tussen compacte zuilvormige appelbomen moet minimaal 40 centimeter overblijven. Als we het hebben over de afstand tussen de rijen, dan is de optimale snelheid niet minder dan 100 centimeter.

Kenmerken van groeien

Als je een cultuur kweekt in de meest ongunstige omstandigheden zijn er praktisch geen speciale verschillen van hetzelfde beroep in een andere plaats. Er zijn echter bepaalde regels aanwezig waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het planten. De belangrijkste punten zijn:

 • Een betrouwbaar plantmateriaal kiezen met uitstekende winterhardheid,
 • Een landingsplaats kiezen,
 • Meer productieve en ijverige zorg in het koude seizoen.

Gezien het feit dat het wortelstelsel van de zuilvormige appelbomen zwak vertakt is, is het beter om voorkeur te geven aan plaatsen met vruchtbare, water- en ademende grond. Telen in zware formuleringen vereist voorafgaande drainage van de put voor het planten. Het is belangrijk dat het geselecteerde gebied goed wordt verlicht door de zon en tegelijkertijd op betrouwbare wijze wordt beschermd tegen windcorridors.

Een belangrijk kenmerk: om de jongen in de plantkuil te planten, moet je de wortel licht inciseren. Deze actie versnelt de snelheid van het rooten van de boom en het versterken in de vroege stadia van ontwikkeling met een korte zomer.

Juiste zorg voor de cultuur in het eerste levensjaar

Voor de verdere ontwikkeling van de zuilvormige appel in de regio's Siberië of de regio Moskou om succesvol te zijn, is het belangrijk om te zorgen voor grondige zorg in het eerste jaar van zijn leven. De belangrijkste punten in de juiste zorg zijn bescherming tegen vorst, plagen en knaagdieren. Om de toestand van het immuunsysteem te verbeteren, volstaat het om verschillende voedingen te gebruiken tijdens het planten.

Het is bekend dat kolomvariëteiten klein van formaat zijn, zodat ze u in staat stellen om de vrije ruimte van de site te sparen en alle vierkante meters correct te gebruiken. Met de opstelling van dergelijke onvolgroeide tuinenHet is belangrijk om op verantwoorde wijze alle vastgestelde regels na te leven. Als je geen tijd hebt voor de juiste verzorging, is het beter om helemaal geen appelbomen te planten. Dus volg deze regels:

 • Bomen planten wordt op een compacte manier uitgevoerd.
 • Tussen elke zaailing moet er een afstand van minimaal 40 centimeter zijn en de afstand tussen de rijen moet minimaal 100 centimeter zijn,
 • Tijdens het groeiseizoen moeten planten verbeterde voeding bieden,
 • Bij het planten van zaailingen worden speciale meststoffen op de bodem van het plantgat geplaatst, die dan zorgvuldig met de grond worden gemengd. Als er warmte komt, moet u opnieuw ureum toedienen, waarbij 50 gram van het eindproduct wordt verdund met een emmer water. Een vergelijkbare voeding wordt direct onder de wortel uitgevoerd. De tweede en derde procedure worden uitgevoerd met een interval van 14 dagen, met behulp van een vergelijkbare oplossing,
 • Er moet speciale aandacht worden besteed aan de irrigatieprocedure. Het succes van fruiting hangt grotendeels af van de juistheid van water geven, vooral als het gaat om het groeiseizoen.

Trimmen van activiteiten

Een belangrijke voorwaarde voor de goede verzorging van zuilvormige appelbomen is regelmatig snoeien en vormen. Dergelijke variëteiten worden gekenmerkt door het unieke karakter van de kroon, dus het vormen van snoeien is optioneel. In de meeste gevallen worden dergelijke acties uitgevoerd om gedroogde of beschadigde takken te verwijderen. Als de appelboom overgroeid is met jonge scheuten, moet deze ook worden schoongemaakt.

Elke snoeien zal succesvol zijn.als het wordt uitgevoerd in het vroege voorjaar, tijdens de vorming van nieuwe knoppen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat bij het landen in het koude Siberië het risico op schade aan de toppen door strenge vorst erg hoog is. Op basis van deze functie moet de cultuur niet alleen worden ingekort, maar worden gesneden tot sterke scheuten. Als gevolg daarvan blijft alleen de hoofdshoot voor de winter over.

Zelfs als alle toppen constant bevriezen, kan de appelboom zich blijven ontwikkelen, als hij te wijten is aan het juiste snoeien.

Wanneer gekweekt in extreme klimatologische omstandigheden, worden zelfs de meest winterharde variëteiten blootgesteld aan strenge vorst, met als gevolg dat de apicale knop op de hoofdscheut dood kan gaan.

In verband hiermee, voordat de winter begint, moet de zaailing worden omwikkeld met meerdere lagen spingebonden of een betrouwbare isolatie.

Een goede beschutting tegen het koude weer is het regelmatig gieten van sneeuw naar de appelboom en het verdichten ervan in het gebied van de stamcirkel.

Ook moet de boom worden behandeld met afschrikwekkende stoffen, met het doel een effectieve bescherming tegen knaagdieren en insecten te bieden. En de hazencultuur wordt beschermd door een net met een konijn.

Als u van plan bent om een ​​goede en vruchtbare cultuur te kweken in Siberische omstandigheden, wees dan bereid om veel tijd en moeite te spenderen. Alleen met ijverige inspanningen en verantwoorde zorg, het eindresultaat zal in staat zijn om aan al uw verwachtingen te voldoen.

Volg strikt alle agrotechnische aanbevelingen en volg het advies van ervaren tuinders op. Kies het juiste plantmateriaal en plaats het land in de volle grond. Overweeg alle noodzakelijke preventieve maatregelen en wees bereid om radicaal te handelen. In dit geval zorgen uw inspanningen ervoor dat u een acceptabele oogst krijgt, zelfs in Siberië.

Pin
Send
Share
Send
Send