Groenten

Populaire hybride: Herman F1 komkommervariëteit - hoe te groeien?

Pin
Send
Share
Send
Send


In het voorjaar en de vroege zomer wil ik alleen een komkommer breken die uit de tuin geplukt is. Veel tuinders twijfelen niet wat voor soort gewas er in de kas of op de rand moet worden geplant om vroege groenlingen te krijgen. Omdat ze al lang hun keuze hebben gemaakt - dit zijn Herman komkommers.

Beschrijving en kenmerk van een klasse van komkommers Herman

Zaden van komkommers van de Nederlandse selectie hebben al lang hun niche bezette van onze zomerbewoners. Herman uit hun midden ontving hij in Holland (firma Monsanto). Jaar opname in het register - 2001. Het ras kan worden geteeld zowel in open grond als in beschermd (broeikas, broeikas, tijdelijk onderdak).

Herman F1 is een ongedopte hybride (partocopic); hij behoort tot de groep vroege rijpe komkommers, de rijpingssnelheid is van 36 dagen tot 40 dagen.

Herman is een niet-bestoven plant, wat betekent dat alleen vrouwelijke bloemen worden gevormd die geen bestuiving nodig hebben. De plaats van de vorming van bundel bloeiwijzen - de sinussen van de bladeren. In één bloeiwijze kunnen eierstokken worden gevormd van 4 tot 6 stuks.

Fruit volgens de beschrijving - kornishonny type groene kool, lang tot 10 cm. De kleur kan lichtgroen of donkergroen zijn, afhankelijk van het licht. Als de bus correct is gevormd (1 steel), zijn de komkommers heldergroen gekleurd. Op een verdikte plant is de kleur van de vrucht bleek.

Rang Herman - Cornish type

De belangrijkste uiterlijke kenmerken van de vrucht:

 1. Lengte - 10 cm.
 2. Diameter van 2,5 tot 3 cm.
 3. Gewicht tot 100 g
 4. De vorm is cilindrisch, glad.
 5. Doornen zijn licht.

Krokante, aromatische pulp is anders zoete smaak, geen tekenen van bitterheid. Komkommers Hermann, geplukt in de tijd, ideaal voor het maken van lichte zomerse salades.

Prachtige kassen zien er geweldig uit in banken. Ze zijn goed in zouten en marineren. Als u een ras kiest, moet u de opbrengst evalueren. Komkommer Hermann met een opbrengst van 95% geeft 1 m2 tot 25 kg fruit.

Bodemvereisten

De eerste vereiste voor de grond vóór het planten - de temperatuur.

De tweede vereiste is vruchtbaarheid. Het kan eenvoudig worden verhoogd door toevoeging van humus, turf, zand. De combinatie van deze componenten en verhoudingen is afhankelijk van de kwaliteit van de grond.

In de gemiddelde versie moet je 1 m2 van de rand maken:

 • 1 humusemmer,
 • ½ emmer turf,
 • ½ emmers zand
 • superfosfaat 1 eetl. l
 • kaliumnitraat 1 eetl. l
 • ammoniumnitraat 1 eetl. l.

Kombinatieregels voor komkommers

Komkommer Herman is een krachtige plant voor groei en ontwikkeling. moet voldoende ruimte hebben. Wanneer rijen voor het landen van rijen met intervallen moeten worden geplaatst 60 cm. Afstand van struik tot bush weerstaan niet minder dan 30 cm.

De afstand tussen de struiken van komkommer Herman moet minimaal 30 cm zijn

Ervaren tuiniers merken op dat de opbrengst van balkkomkommers hoger is met een zeldzame aanplant (40 cm).

Zoals hierboven vermeld transplanteert Herman F1 een slechte transplantatie, zodat de zaden op zaailingen in aparte containers worden gezaaid niet minder dan 0,5 l. Om de kiemkracht te versnellen, plaatst u kopjes in plastic zakken. De zaailing is klaar voor transplantatie op de leeftijd van 20 dagen, wanneer 3 echte bladeren zijn gevormd.

Wanneer het zaaien van zaden voldoen aan het hierboven beschreven plantschema. Zaden mogen niet meer dan 1,5 cm begraven worden, met een humus- of compostketting, om vocht te behouden De bodemtemperatuur bij het planten is niet minder dan 15 ° C.

Is belangrijk ontmoeting met landingsdata. Ze zijn verschillend voor open grond en kassen. In de grond kunnen zaden worden geplant vanaf 26 mei, zaailingen - na 1 juni. In de kas - begin mei.

Vertrek na de landing

Alle planten en komkommers, inclusief, vragen aandacht na het planten:

 • irrigatie minstens 1 keer in 3 dagen,
 • top dressing wortel en blad voor het hele seizoen minstens 3 keer,
 • verwijdering van onkruid
 • losmaken tussen rijen na het water geven,
 • kousenband aan het latwerk,
 • tijdige verzameling van groenbessen.
Water geven is minimaal 1 keer in 3 dagen nodig

 • verwijder alle bloemen en scheuten van de bladoksels (1 tot 4),
 • laat 1 eierstok in de sinussen 5-6 vellen achter,
 • laat 2 eierstokken in de oksel van 7-10 bladeren,
 • stam van regrown om over het latwerk te gooien,
 • knijp de bovenkant op 1 m van de grond.

De belangrijkste fout bij beginnende tuiniers - koud water. Komkommerproblemen met deze zorg: bitter fruit, ontwikkelingsachterstand, verzwakte immuniteit.

Nog een fout: overvloedig water geven bij een lage bodemtemperatuur (12 graden en lager). Komkommerwortels absorberen voedingsstoffen slecht, dus je moet het bewateren beperken en voer niet op dit moment.

Hoe een tweede oogstgolf te krijgen

In augustus neemt de productiviteit van komkommers af. Als je niet lui bent, kun je de vruchtperiode verlengen om een ​​tweede golfoogst te krijgen. Manieren zijn anders. De meest effectieve zijn topdressing van blad.

Het eerste recept: 1 liter melk (wei), 35 druppels jodium. Het tweede recept: neem een ​​pakje (10 g) boorzuur in 1 liter bijna kokend water, breng de resulterende oplossing op 10 l en gebruik als een topdressing.

Daarnaast de struiken om op te stapelen. Er zullen extra wortels worden gevormd die extra voeding zullen bieden. Vergeelde bladeren verwijderen - Een andere manier om de komkommerstruik te reanimeren.

Ziekten en hun preventie

Informatie voor degenen die van plan zijn om Herman F1 te landen. Komkommer variëteit vatbaar voor schimmelinfectie veroorzakend ziekte - roest.

 • gele vlekken op het bladoppervlak in de beginfase,
 • bruine vlekken in de acute fase,
 • droge bladeren en scheuten - het resultaat van de ziekte.
Effecten van roestschade - geleidelijke droging van de bladeren

Preventieve maatregelen helpen de ziekte te voorkomen: de eerste is de vorming van een struik in 1 stengel, verwijderen van beschadigde bladeren en stelen. De tweede maatregel - verwerking door juni bordeaux-mengsel (1%).

De ontwikkeling van de ziekte kan worden gestopt in de beginfase (gele vlekken). Op dit moment kun je het doen zonder chemie. Kook met kokend water 300 g as, laat het brouwen.

Rasp 50 g huishoudelijke zeep 72%. Meng alles en voeg water toe aan de emmer. De resulterende oplossing om 's avonds zieke planten te besproeien. Observeer het interval tussen twee behandelingen gedurende ongeveer 7 dagen.

as bestrijdt niet alleen infecties en plagen (bladluizen, witte vlieg), maar werkt ook als een meststof.

Oogst- en opslagregels

Juiste verzameling van Zelentsov 1 keer in 2 dagen Dit is een garantie voor lang vruchtbare komkommers Herman. Komkommers met een lengte van 5-7 cm zijn geschikt voor marineren, 10 cm voor zouten en salades.

Gedurende deze tijd worden ze niet geel en verliezen ze hun presentatie niet. Schoonmaken wordt aanbevolen in de vroege ochtend of in de avond. Beam type komkommers breken niet af, maar snijden met een schaar.

Hybride Herman F1 is een goede keuze voor de zomerbewoner en boer. Deze variëteit garandeert een gestage oogst. Het is minder vatbaar voor ziekten dan andere soorten komkommers.

Beschrijving van een cijfer Herman F1

Efficiënt, comfortabel en zoooo snel. Wanneer u 3-4 pond per week moet verliezen. Lees hier meer.

Dit soort komkommer verwijst naar F1-hybriden. Deze komkommers worden verbouwd in zowel gesloten als open veld, evenals onder tijdelijk onderdak. Sinds hij partenokarpikbestuiving is daarvoor niet vereist.

Deze komkommers onderscheiden zich door vroege rijpheid en hoge opbrengst. Na het verschijnen van zaailingen op dag 36 verschijnen de eerste komkommers. Op dag 42 begint de massale rijping van de vruchten van deze hybride.

Emaciated Stepanenko: ik woog 108, en nu 65. 'S Nachts dronk ze warm. Lees hier meer.

De eierstok is gevormd in de vorm van bundels. Er worden maximaal 9 komkommers in de bundel gevormd. Vanaf één meter kun je 12 - 15 kilogram komkommers verwijderen. Met goede zorg kunnen deze cijfers dramatisch toenemen.

Meer dan 95% van het gewas heeft een mooie presentatie. Komkommers zijn klein, maisachtig, hebben dezelfde grootte. De kleur van de vrucht is donkergroen, de knollen zijn wit. Lengte bereikt 12 centimeter, diameter ongeveer 3 centimeter.

De massa komkommer Herman bereikt 80 gram. Er is geen bitterheid, zelfs wanneer de vruchten van deze variëteit vroegtijdig worden besproeid, de smaakkwaliteiten zeer goed zijn en een zoete nasmaak hebben. De pulp heeft een gemiddelde dichtheid, altijd lichtgroen met witachtige zaden.

De variëteit is zeer vruchtbaar

Deze hybride wanneer gekweekt op een trellis kan 4 - 5 meter hoog worden. De bladeren hebben een standaardvorm en een gemiddelde grootte.

Cultuurvoordelen

Ik was in staat om van te ontdoen ARTHROSIS EN OSTEOCHONDROSIS PER MAAND! Operaties zijn niet nodig. Lees hier meer.

Zaden van deze hybride zijn onderhevig aan thiram-panning, dat wil zeggen, ze zijn bedekt met een beschermende voedende schaal. Hiermee kunt u de kieming tot 95% verhogen. Zaden worden geplant op één zaadje, ze ontkiemen snel en hoeven niet te worden verdund. De productiviteit na deze procedure neemt ook toe.

Hoe te groeien in een tuinkomkommer Herman F1

Als de verkregen zaden een natuurlijk ongekleurd uiterlijk hebben, dan is dit namaak en kieming, en de kwaliteiten van deze hybride zelf wekken geen vertrouwen.

 • Komkommers Herman heeft een hoge weerstand tegen mozaïek, clade en echte meeldauw.
 • Deze hybride is pretentieloos en groeit goed op verschillende grondsoorten (met toevoeging van meststoffen).
 • In de open grond wordt het geteeld in de zuidelijke regio's en regio's met een koel klimaat.

Deze komkommers worden niet alleen in particuliere boerderijen gekweekt, maar ook voor industriële productie in kassen en open grond te koop. Verscheidenheid Herman geeft altijd een hoge opbrengst met een uitstekende commerciële kwaliteit. Ze kunnen niet alleen in de lente, zomer en herfst worden gekweekt, maar ook in de winter in verwarmde kassen. Transporteerbaarheid in een goede kwaliteit.

De nadelen van de hybride vorm

Wat de minnen betreft, ze kunnen als relatief worden beschouwd:

 1. In het stadium van het kweken van zaailingen is de plant erg zwak. In de eerste stadia van de plant overleeft het slecht. Zaailingen worden meestal op vensterbanken gekweekt en vervolgens in de grond geplant. Het is in dit stadium dat engraftment belangrijk is.
 2. Slechte temperatuur daalt en bevriest. Komkommers mogen niet in slecht verhitte grond worden geplant, dit zal tot de dood leiden.
 3. Schimmelziekte - roest - slecht verdragen. Als het koude dagen met regen is, kan er maar één eerste oogst worden geoogst. In de toekomst is de plant volledig geïnfecteerd en sterft.
 4. De gemiddelde hardheid van de link. Voor degenen die van hard vlees houden, is dit soort komkommer niet geschikt.

Als je op zoek bent naar andere negatieve eigenschappen, zijn ze dat niet.

Kenmerken van groeien

Komkommers worden op twee manieren gekweekt, zaailingen worden hiervoor gebruikt en zaaien zaden in de grond.

Hoe zaaien voor zaailingen zaaien

Deze hybride ontkiemt heel goed, dus je zou geen problemen moeten hebben met planten. Met de juiste aanpak zal deze plant de vruchten alleen maar behagen. Komkommers "Herman" kunnen ontkiemen, zelfs als de zaden gewoon op de grond vallen, zodat ze kunnen worden geplant en beginners die nog steeds niet weten hoe ze deze groente moeten planten.

Voor het kweken van zaailingen moeten potten of bekers worden gebruikt voor het afzonderlijk planten van elk zaad. U kunt speciale turfbekers gebruiken.

Transplantatie van zaailingen vindt plaats na 25 dagen, er moeten ten minste 4 hoofdbladeren op de planten zijn. Planten overplanten, moet je aarden proberen te laten.

Teelt in de volle grond

Nadat de grond 's nachts tot 8 graden is opgewarmd, is het mogelijk om zaden in de grond te zaaien en overdag ten minste 15 graden. De luchttemperatuur moet minstens 17 graden zijn.

In het zuiden worden de zaden begin mei buiten gezaaid. In andere regio's, na stabilisatie van temperatuurindicatoren.

Hoe komkommers groeien in het open veld

Grond voor het planten of zaaien moet de procedure van beluchting ondergaan, dat wil zeggen graven en bobbels breken met behulp van een hark. De bladeren en het zaagsel van vorig jaar worden toegevoegd aan de grond voor een betere beluchting.

Zaden worden gezaaid als groeven en putten. Tussen jonge boompjes of zaailingen moet de afstand 30 cm zijn, 75 cm tussen de rijen.

Brede gangpaden maken het oogsten eenvoudiger.

Komkommers "Herman" na het planten vereisen speciale zorg. Maar wees niet bang - u zult niet veel tijd besteden aan het verzorgen van planten.

Wanneer de komkommers ontkiemen, moeten ze regelmatig worden bewaterd. Water geven moet elke drie dagen worden gedaan, bij voorkeur 's avonds. Voor 1 vierkante meter grond moet het ongeveer een emmer water (10 liter) zijn. Na een dergelijke irrigatie wordt de grond ingenomen door een korst en bereiken water en mineralen de wortel van de plant niet, zodat de grond moet worden losgemaakt.

Bodem loslaten

Losraken kan gedaan worden met een hark, schoffels of cultivators. De beste tijd voor deze procedure is 's morgens of' s avonds de volgende dag na het besproeien. Losraken wordt uitgevoerd totdat de aarde waterpas staat en alle brokken en brokken worden verwijderd. Dit proces moet zorgvuldig worden uitgevoerd om schade aan de wortel van de plant te voorkomen. Het wordt niet aanbevolen om schoffel of hark tot een diepte van meer dan 10 cm te verdiepen.

het aanaarden

Hilling moet heel voorzichtig gebeuren, omdat er altijd een risico bestaat op beschadiging van de wortel. Sommige agronomen met ervaring bevelen geen komkommerstruiken aan. Als u echter zo'n verlangen hebt, dan kan het worden gedaan. Voordelen van Hilking: extra wortels groeien, de struik stroomt niet onder water en er vormt zich geen korst, minerale stoffen worden beter.

Scourge-vorming

Want zo'n cultivatie wordt gemaakt de vorming van de struik.

 • Uit de sinussen 1 - 4 bladeren verwijderd eierstok. In dit geval krijgt het wortelsysteem extra tijd om te versterken en de plant voor de juiste vorming van de struik.
 • In de volgende twee bladoksels blijft één eierstok achter, de scheuten worden verwijderd. In 7 - 10 boezems zijn er 2 eierstokken over, de scheuten zijn ook verwijderd.
 • Wanneer de stengel tot anderhalve meter hoog wordt, wordt de bovenkant vastgespeld.
 • Ik kan rennen kan zowel op het latwerk als op de grond worden verdeeld.

Na deze procedure moeten komkommers regelmatig water geven, voeren en tijdig oogsten. Drinkwater is elke 3 dagen 's avonds nodig. Op een meter laat een emmer water. Topdressing moet 6 keer per seizoen worden gemaakt. Gebruik hiervoor een oplossing van ureum, ureum of mest met water in de verhouding van één tot tien.

De video in dit artikel zal de lezer vertellen hoe een uitstekende oogst te krijgen.

Het beste van alles voer komkommers 4 keer per seizoen. De eerste keer dat de meststof wordt toegediend op de 15e dag na het planten, de tweede keer - tijdens de bloeiperiode, de derde - tijdens de vruchtperiode. De vierde keer dat je moet bemesten aan het einde van de vruchtlichamen, zodat er nieuwe bloemen en vruchten verschijnen.

Als ze worden gevoed met organische meststoffen, dan moeten ze bij de wortel worden gemaakt. Vrijwel alle organische minerale stoffen worden als wortelmeststoffen in de bodem gebracht. Organische meststoffen bestaan ​​uit stoffen van dierlijke en plantaardige oorsprong, die, die uiteenvallen, minerale stoffen vormen, terwijl koolstofdioxide dat nodig is voor fotosynthese van planten wordt vrijgegeven in de oppervlaktelaag.

Verzameling en opslag

Het oogsten van komkommers begint 38-41 dagen na het planten en gaat door tot de eerste nachtvorst. Als je de struiken bemest met stikstofhoudende mineralen, dan is de opbrengst veel hoger en zul je vaker moeten oogsten. Over het algemeen moeten komkommers om de 1-2 dagen 's morgens of' s avonds worden verzameld. Vruchten van 9 - 11 cm lang kunnen worden bewaard, alle andere zijn geschikt om te zouten. maar het belangrijkste is om komkommers niet te laten ontgroeienzodat ze geen "gele" worden.

Herman - het beste cijfer met de juiste zorg.

Tuinieren beoordelingen

Natalia, 33 jaar oud: "Ik heb al bijna 5 jaar Herman f1-komkommers gekweekt. Volgend seizoen zullen ze ook groeien. Als ik zaden koop, weet ik al dat Russische bedrijven zaden in Nederland kopen en ze vervolgens in hun zakjes verpakken. Ik koop meestal zaden van een bedrijf uit Novosibirsk. In één pakket 8 zaden. Maar deze hoeveelheid is genoeg om een ​​goede oogst te krijgen. Voor ons gezin, bestaande uit 4 personen, is dit voldoende. Ik heb nog steeds een paar komkommers om te bewaren. Ik ben erg tevreden met de smaak van komkommers. Ze hebben helemaal geen bitterheid en de zaden zijn erg klein. Ze smaken zelfs een beetje zoet. Ik kweek komkommers in de kas, dus ik krijg de vrucht bijna tot laat in de herfst. Maar je moet de lichtdag observeren, dus ik doe de lamp aan. Over het algemeen ben ik erg tevreden met deze variëteit. "

De geschiedenis van de hybride

Meer dan zesduizend jaar groeien mensen komkommers. In het wild wordt deze plant gevonden in India en China, waar het begon te cultiveren en waar het in de loop van de tijd in onze tuinen vandaan kwam. In ons gebied is deze kruidachtige wijnstok van de pompoenfamilie vijf of zes eeuwen bekend. En hoewel een tuinman zal zeggen dat een komkommer een groente is, beschouwen plantkundigen de vrucht van deze plant als een bes. Komkommer wordt overal gekweekt en neemt een aanzienlijk deel van het areaal in grote boerderijen en in gebieden in de buitenwijken in.

Komkommervariëteiten Herman - een van de relatief jonge hybriden. Het werd gefokt aan het eind van de vorige eeuw door de kwekers van het Nederlandse bedrijf MONSANTO HOLLAND B. V., die, als een initiator in 2000, een aanvraag voor toelating tot variëteitstesten in de Staatsbegrotingscommissie van de Russische Federatie hebben ingediend. In 2001 werd de variëteit Herman opgenomen in het Staatsregister van fokprestaties van de Russische Federatie en aanbevolen voor de teelt in alle regio's van het land.

"Portret" van Herman: beschrijving van het ras

De variëteiten komkommers van Herman worden geteeld door eigenaren van tuin- en gezinspercelen, kleine boerderijen. Deze hoogproductieve groente van vroege rijping wordt geplant in open bedden, evenals onder folie in kassen en kassen.

Komkommers rassen Herman vroege rijping geplant in open en gesloten terrein

Uitvoerders van plantmateriaal geven aan dat ongeveer anderhalve maand na het zaaien van zaden of het planten van zaailingen met een leeftijd van 25-35 dagen verstrijken voordat het eerste gewas wordt geoogst.

Сорт Герман запатентован в России и в Соединённых Штатах, имеет золотую медаль ярмарки «Российский фермер», абсолютно экологически и биологически безопасен.

Герман — растение партенокарпическое, то есть имеющее только женские цветы, которые не нуждаются в опылении, а следовательно, плоды образуются без семян.

De hoogte van de struik is gemiddeld, omdat de hybride bepalend is, dat wil zeggen, de groei van de scheut stopt wanneer een bepaald aantal eierstokken zich vormt. Interessant is dat de bloemen van Herman kunnen worden gevormd in trossen, en dienovereenkomstig zullen komkommers groeien in groepen van 4-8 stukken.

De vruchten van Herman van groen naar donkergroen, met korte strepen en lichtvlekken, cilindrisch van vorm. Het oppervlak van de vrucht is medium-tuberculate en geribbeld. Per gewicht, bijna gelijk in grootte, bereikt Zelentsi 70-90 g. Hun lineaire afmetingen: lengte van 8 tot 10 cm, diameter ongeveer 3 cm.

Komkommers van parthenocarpic hybride Hermann kan groeien in groepen van 4-8 stukken

Hermann-komkommers zijn nooit bitter, hebben een goede en uitstekende smaak, zowel vers als in conserven of zouten, ze kunnen lange tijd worden bewaard zonder geel te worden. Zoals aangegeven in de beschrijving van het ras in het Staatsregister van de fokkerijprestaties van de Russische Federatie, bedraagt ​​de verhandelbare opbrengst 8,5-9 kg per vierkante meter bodemoppervlak.

Zaadverdelers raden aan 3-4 planten per vierkante meter te planten, als komkommers zonder steun worden gekweekt en zich over het bodemoppervlak verspreiden. Met de verticale teelt van Hermann worden 2-3 planten in hetzelfde gebied geplant.

Het grote voordeel van Herman-variëteit is de resistentie tegen dergelijke typische komkommerziekten zoals cladosporia, viraal komkommermozaïek en echte meeldauw.

We moeten niet denken dat Herman komkommers perfect zijn, ze hebben geen gebreken en er zullen geen problemen zijn tijdens de teelt. Er zijn negatieve momenten, hoewel ze weinig zijn:

 • Hybride zaailingen zijn zwak en gevoelig voor schade aan het wortelsysteem. Zaailingen met veel moeite verdragen transplantaties en houden niet van houwelen. Het is raadzaam om de zaden van dit ras in eerste instantie in grote containers te zaaien, zodat ze worden verplaatst naar een vaste plaats om de wortels te beschermen tegen schade, anders zullen komkommers zich lang aanpassen aan nieuwe omstandigheden, ziek worden en zelfs helemaal sterven,
 • niet minder moeilijk, jonge zaailingen van Herman ondergaan een scherpe daling in temperatuur, en vooral vorst. Daarom moeten ze naar het bed gaan wanneer stabiele positieve luchttemperaturen worden vastgesteld (niet onder +12 ºС),
 • Ondanks de hoge weerstand van de hybride Herman tegen vele ziekten, wordt het gemakkelijk beschadigd door roest, een schimmelziekte die zich manifesteert door het verschijnen van vlekken op de bladeren, de kleur die lijkt op geroest ijzer.

Roest - een schimmelziekte die zich manifesteert door het verschijnen op de bladeren van komkommervlekken, de kleur die lijkt op geroest ijzer

Bij het minste teken van het verschijnen van de ziekte, is het noodzakelijk om de behandeling te starten, anders zal de hele landing sterven. Een ziekte kan optreden:

 • met een groot verschil tussen dag en nacht temperaturen,
 • met een sterke verandering in de temperatuur van irrigatiewater,
 • met onvoldoende luchten van de kas waar komkommers groeien.

Goede resultaten in de strijd tegen roest geven:

 • Fundazol, gebruikt in overeenstemming met de instructies voor de preventie van ziekten vóór het verschijnen van de eierstokken, als het weer in het voorjaar of de vroege zomer regenachtig was,
 • 1% Bordeaux vloeistof vier keer in mei en juni
 • een oplossing van wei (verlopen kefir of zure melk) in een gelijke hoeveelheid water,
 • Asinfusie: een glas houtas wordt gegoten met twee liter kokend water, twee dagen met een infuus overgoten en gemengd met 10 g geraspte en opgeloste zeep. Planten worden twee keer per week met deze oplossing besproeid.

De oogst van Herman is genereus

Er zijn verschillende nuances van het kweken van een hybride van Herman-komkommers, zodat je het meeste uit de plant kunt halen:

 • De grond voor het kweken van komkommers wordt vruchtbaar, maar niet dicht bereid: lucht moet gemakkelijk doordringen tot in de wortels van de plant. Op zware grond worden zaagsel, zand of rotte bladeren toegevoegd aan de grond tot het vijfde deel van het volume,
 • Zaaien van zaden in de volle grond of het planten van zaailingen wordt niet eerder uitgevoerd dan dat de grond opwarmt tot + 14-15 ºС. In het algemeen gebeurt het in de middelste baan eind mei of begin juni,
 • zaden worden 1,5-2 cm in de grond begraven,
 • geef de planten minstens om de 2-3 dagen water met warm water,
 • bemesting wordt uitgevoerd met complexe meststoffen voor komkommers volgens de instructies of aan het begin van het groeiseizoen - met ureum (5-10 g per 1 m 2), op het tijdstip van bloei en het uiterlijk van de eierstokken - met kaliumsulfaat (15-20 g per 1 m 2),
 • water en vloeibare verbanden worden 's avonds bij de wortel van de plant uitgevoerd, zodat water of oplossing niet op de bladeren en stengels valt.

Naleving van deze eenvoudige regels zal een grote oogst van komkommers Herman helpen groeien.

Beoordelingen tuinlieden over komkommers rassen Herman

Ik wil uw mening schrijven over de komkommersoorten Herman F1. Van de minnen: dit ras is immers gevoelig voor kou, het moet niet te vroeg worden geplant en de prijs is vrij hoog, dit jaar heeft het zelfs meer dan 50 roebel bereikt.

kamelia55

https://otzovik.com/review_6239651.html

Het landbouwbedrijf Royal Slice, opgericht door de gebroeders Slyuis, die ongeveer 150 jaar geleden zaden aan het keizerlijke hof leverden, werd onlangs lid van de vereniging Seminis. Deze hybride is daar gemaakt. En zij positioneerden het als een superstad voor 30 dagen, ik kreeg het toen in het eerste jaar in 34 dagen.

Sergey Prazdnichnov

http://www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=9490.0

Vroeg rijpen Herman wordt beschouwd als een van de beste hybriden voor beitsen. Rijpt 40-45 dagen na het planten. Hij is zelfbestoven. Het oppervlak is bezaaid met grote knobbeltjes en donkere stekels, de kleur van de vrucht is donker. Grootte - 10 cm Hermann is een hybride die temperatuurverschillen verdraagt, resistent is tegen ziekten, een goede oogst geeft. Maar de zaden verdragen geen vorst, dus moeten ze begin juni worden geplant, als de aarde opwarmt. Je kunt ze in kassen en in het open veld laten groeien.

vetrov53

https://www.agroxxi.ru/forum/topic/6242-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%83%d0 % b9% d1% 82% d0% b5-% d0% bd% d0% b0-% d1% 84% d0% be% d1% 80% d1% 83% d0% bc% d0% b5-% d1% 81% d0% b5% d0% bc% d0% b5% d0% bd% d0% b0-% d0% be% d0% b3% d1% 83% d1% 80% d1% 86% d0% be% d0% b2 /

Super betrouwbare hybride. Ik heb het 6 jaar lang laten groeien en heb nog nooit gefaald, zelfs in 2017 zou ik er niet toe over doen komkommers te tellen, alleen met emmers. In 2012 bleef van de 6 geplaatste komkommerzaden 2 Hermann over - een emmer in een dag of twee was gegarandeerd. We groeiden op een hoop organisch materiaal (hooi, grasmat, enz.). Hij houdt van vrijheid - ik plant ongeveer 50 × 100, meestal niet meer dan 4-6 planten (ik vul ook een paar plaatsen in de tuin met een andere hybride). Ik vorm op geen enkele manier - hij doet alles zelf. Over koude beitsen - ik ben het ermee eens, het maakt perfect zout.

Ozerova

http://www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=9490.0

Hermann F1 heeft 4 tot 5 jaar lang komkommers van het Nederlandse bedrijf Seminis verbouwd. Ik kocht een zak met zaden voor het komende seizoen. Tegenwoordig kopen veel Russische bedrijven bulkzaden van een Nederlands bedrijf en verpakken het in hun pakketten. Ik probeer meestal zaden te kopen, verpakt door de Novosibirsk agrofirma Agros. Deze zaden zijn getest, hebben bijna 100 procent kiemkracht. In één zak slechts 8 zaden. De komkommers van Herman F1 zijn echter zo hoogrenderend: van acht zaden kun je zoveel heerlijke greens groeien dat het voldoende is voor een gezin van 4 personen, en zelfs voor het zouten zal blijven.

Dolinata

http://otzovik.com/review_1628821.html

De vroege, productieve hybride Herman F1 zal het mogelijk maken om uw dieet op elk moment van het jaar te verrijken met smakelijke en gezonde vitamineproducten, is gemakkelijk te onderhouden, bestand tegen vele ziekten, geeft een rijke oogst.

Beschrijving en kenmerken van de variëteit Herman F1

Hybride gefokt door Nederlandse fokkers. Vroeg rijp, rijpt in 40-45 dagen. Zelfbestuivende (parthenocarpe) vrouwelijke bloemen zijn veel groter dan mannelijke bloemen. Er kunnen maximaal 7 vruchten rijpen op een knooppunt. Komkommers Herman F1 hebben een ontwikkeld wimpersysteem. De bladeren zijn donkergroen, bijna in harmonie met de vruchten, middelgroot.

Er kunnen maximaal 7 vruchten rijpen op een knooppunt

Vruchten hebben een massa van 70-100 gram, 10-12 cm lang en tot 3 cm in diameter.De schil van komkommers op de top is bedekt met grote knollen, donkergroen. Vaak zie je ribbels en witte strepen, dit wordt niet beschouwd als een afwijking van de norm.

De smaak is aangenaam, zacht, sappig vers. Na het zouten van de komkommer crunches, is de smaak niet verloren, maar eerder verrijkt met pekel, die sluit.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Herman F1-komkommers?

Komkommersoorten Herman F1 vallen met voordeel op tussen andere variëteiten en hybriden met hun positieve eigenschappen.

  Hoge opbrengsten worden opgemerkt door tuinders uit verschillende delen van de wereld. Afhankelijk van de landbouwtechnologie en de teeltplaats varieert deze van 8-20 kg / m. sq.

Fotokomkommerrassen Herman F1

In termen van tekortkomingen worden slechts een paar punten genoteerd.

 • Komkommer zaailing Herman F1 is nogal zwak, je moet het goed verwerken.
 • Zorg voor een plant is noodzakelijk competent. Jonge, onervaren tuiniers kunnen een zwak gewas krijgen juist vanwege slechte teelt.

Hoe komkommers te kweken?

Elke tuinplant wordt geteeld volgens bepaalde normen. In het geval van Duitse F1-komkommers, is het belangrijk om bepaalde regels te volgen om de maximale, maar geen schamele oogst van de site te verzamelen.

 • Een variëteit cultiveren in open grond, broeihaarden, broeikassen. In de laatste twee gevallen kan een hogere opbrengst worden geoogst, dus als er een mogelijkheid is, is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan planten in gesloten grond.
 • Het planten van zaailingen in de volle grond of in de kas is alleen mogelijk na 25-30 dagen na het planten op zaailingen.
 • Zaden van komkommer Herman F1 vóór het planten moeten niet alleen in een oplossing van kaliumpermanganaat, maar ook in een voedingsstof worden verwerkt. Dit kan een infusie van as of een gespecialiseerd hulpmiddel zijn.
 • De zaailing van deze hybride is erg zwak, broos, elke ongepaste behandeling leidt tot verwelking van de spruit. Daarom is het de moeite waard om zaden direct in turfbekers te planten. Dankzij deze methode is het niet alleen mogelijk om de groei van een plant te verbeteren, maar ook om deze te beveiligen, om de transplantatie te vereenvoudigen tot een permanente plaats.
 • Zaden van Hermann F1-variëteit worden altijd alleen in verwarmde grond geplant, net als zaailingen. Tussen de bedden ligt een laag mulch.
 • Zaden en zaailingen worden geplant in uitgegraven putten tot een diepte van 1,5-2 cm en met een afstand van 30-60 cm van elkaar.

Alleen de groeicontrole "regisseert" de kracht van komkommers voor de ontwikkeling van fruit.

Natuurlijk, voor actieve groei en vermindering van morbiditeit, is het noodzakelijk om komkommers op tijd water te geven, onkruid, alle onkruid te vernietigen.

Rasbeschrijving

Het ras is ontwikkeld door Nederlandse fokkers en opgenomen in de lijst van goedgekeurde in de Russische Federatie (Staatsregister) in 2001. Het cijfer wordt aanbevolen voor de teelt in een open veld, onder filmopvang of in kassen op tuin en persoonlijke percelen, kleine boerderijen. De "verkoopbaarheid" van de productie wordt verzekerd door een hoge opbrengst van 8,5-9 kg / m 2 (sommige bronnen geven 12-15 kg / m 2 aan!) En de opbrengst aan kwaliteitsproducten is 95%.

Om deze kenmerken te behouden, nodigen we u uit om een ​​video van een ervaren tuinman te bekijken:

Over de variëteit van komkommers "Herman F1" -beoordelingen zijn overwegend positief. Zelentsy (het onrijpe fruit dat in voedsel wordt gebruikt) - gelijk, gemiddelde dichtheid, met uitstekende smaken. Het gebrek aan bitterheid maakt ze veelzijdig te gebruiken. Zelentsy kleine, augurk type, hebben bijna dezelfde grootte en mooie presentatie. De lengte bereikt 10-11 cm, en in diameter - ongeveer 3 cm, zelden ontgroeien. De massa van elke komkommer is gemiddeld 70-90 g. Daarom wordt Herman aanbevolen voor zowel verse consumptie (sla) als voor conservering.

Het ras behoort tot de vroege rijping - de eerste komkommers verschijnen 36-38 dagen na ontkieming en na 42 dagen beginnen de vruchten massaal te rijpen. Het type bloei - vrouw, terwijl de eierstok bossen legt (2-8 bloemen in het knooppunt). Bestuiving, ze vereisen niet dat de ontwikkeling van Zelentsa plaatsvindt zonder bevruchting, dat wil zeggen parthenocarcicum. Tegelijkertijd vormen zaden zich praktisch niet in de vrucht, ze blijven witachtig en harden niet uit. De voordelen van parthenocarpe variëteiten (of, zoals velen ze liefkozend noemen: "parthenocarpic") zijn dat een goede oogst kan worden verkregen in een kas of zelfs thuis, waar het niet mogelijk is om een ​​voldoende aantal insectbestuivers te verschaffen.

Bij het bestuiven van parthenocarpische variëteiten met insecten, kunnen groenen hun gelijkvormige handelskleding verliezen en gekromd of verslaafd groeien.

Een ander onbetwistbaar voordeel van de hybride "Duitse F1" is het feit dat de plant een middelgrote, bepalende factor is. De groei van de centrale opname stopt natuurlijk wanneer een bloempenseel bovenaan wordt gevormd. Dat wil zeggen, u kunt het doen zonder de bouw van wandtapijten van twee meter of andere ondersteunende structuren. De belangrijkste vruchtzetting vindt plaats op de zijscheuten - stepsons, die actief worden ontwikkeld na het stoppen van de groei van de centrale stengel. In de aanwezigheid van dragers en kousenbanden kan de lengte van de scheuten 4-5 m bereiken, waarbij het gewicht van talloze vruchten behouden blijft.

Het is belangrijk op te merken dat "Herman F1" resistent is tegen verschillende "komkommer" -ziekten: olijfvlek (cladosporia), mozaïekvirus (PTO), echte meeldauw (MR).

Deze verscheidenheid aan komkommers kan met recht een van de meest populaire in Rusland worden genoemd. Het is goed aangepast aan verschillende klimatologische omstandigheden en onpretentieus voor grondsoorten. Grote oogst en presentatie verrukken niet alleen de eigenaars van persoonlijke percelen, maar ook degenen die komkommers te koop aanbieden. In verwarmde kassen kan deze hybride het hele jaar door veel fruit dragen.

Als we alle bovenstaande kenmerken samenvatten en samenvatten, biedt de variëteit "Herman F1" komkommer:

 • vroege rijpheid
 • hoge opbrengst,
 • uniformiteit van het product van fruit, de mogelijkheid van hun opslag op lange termijn zonder gele kleur,
 • uitstekende smaak van komkommers in verse en ingeblikte vorm,
 • ziekteresistentie.

voor relatieve cons Sommige soorten bevatten een zwakke overlevingskans van zaailingen na het planten in de grond. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om een ​​grote basale klomp aarde te houden tijdens het verplanten. Ook voor een gezonde groei van zaailingen en volledige ontkieming van zaden, is het belangrijk om te wachten tot de grond voldoende is opgewarmd. De optimale temperaturen zijn:

Sommigen bevelen aan voordat de zaailingen in de grond worden gebracht om de voorbereide gaten of groeven met kokend water te vullen.

gevaar voor de plant zijn sommige soorten schimmelziekten (roest) en plagen (bladluis, spint, galnematode).

Veel tuinders beschouwen de hoge prijzen voor zaadmateriaal van dit ras als een nadeel. Bovendien heeft Hermann, net als alle hybriden van de eerste generatie, slechts één seizoen de beste ouderlijke kenmerken, dat wil zeggen, het heeft geen zin om rijpe zaden te verzamelen en het volgende jaar te planten.

De meeste van de aangekochte zaden van hybride variëteiten "Herman F1" komkommers zijn gecoat, dat wil zeggen, ze ondergaan drainage (wat bovendien hun reeds hoge kosten beïnvloedt). Producenten zorgen ervoor dat een dergelijk zaaipreparaat vóór het zaaien hen extra voedingsstoffen en kiemkracht biedt tot 95%, en planten beschermt tegen ziekten en plagen wanneer ze worden toegevoegd aan de schaal van toegelaten bestrijdingsmiddelen (thiram) of fungiciden.

Kieming is in feite vooral afhankelijk van de kwaliteit en kalibratie van de zaden zelf, de naleving van de regels voor het verzamelen en opslaan ervan. En ziekteresistentie wordt meer overgedragen als een overgeërfde eigenschap van oudervariëteiten. In feite is het enige voordeel van de gecoate zaden het feit dat ze niet moeten worden doorweekt of gebeitst voor het planten.

Verscheidenheid aan komkommers Herman f1: beschrijving en kenmerken

Voordat u deze variëteit gaat verbouwen in het open veld of in de kas, moet u de kenmerken van deze hybride kennen. Hij werd gefokt door de fokkers in Nederland.

Dit is een over-productieve parthenocarpische hybride van augurk, die tijdens de juiste bereiding van het geselecteerde materiaal voor zaaien een stabiele opbrengst vertoont.

Komkommerstruiken beginnen heel vroeg vruchten te vormen, dit verklaart de oogst van een groot gewas. Zijn hoofdkaas is ongeveer 9-12 cm lang en het gewicht van een komkommer is ongeveer 80-120 g. Heb een cilindrische vorm.

Voor deze variëteit worden dergelijke beschreven kenmerken van:

 • ongeveer 7-9 vruchten groeien op een eierstok,
 • Komkommerstruik wordt gekenmerkt door een aanzienlijke groei. Het produceert groene krachtige bladeren,
 • per vierkante meter opbrengst is ongeveer 25 kg,
 • de smaak van de vrucht is een beetje bitter.

Het is mogelijk om komkommers van deze variëteit te kweken als zaailingmethode en zaden. Deze tuincultuur wordt gekenmerkt door vele voordelen, die we hieronder beschouwen.

Zoals te zien is, heeft de variëteit Herman f1 een beschrijving die zowel voor beginners als professionele tuinders zeker zal bevallen. Dit komt door de hoge populariteit, omdat het zeer eenvoudig is om deze variëteit te laten groeien.

Zaaiende zaden

Voordat u de vraag "hoe komkommers kweken" beantwoordt, moet u rekening houden met de voorbereidingsfase van het te planten materiaal. De kwaliteit van de volwassen zaailingen en de weerstand tegen verschillende pathogenen zal afhangen van de correcte uitvoering van deze fase.

Het succes van deze gebeurtenis zal afhangen van hoe goed de pre-plant zaad voorbereiding werd uitgevoerd. Het moet uit zulke momenten bestaan:

 • Eerst wordt het materiaal gesorteerd voor zaaien. Voor het planten is het noodzakelijk om de meest volledige zaden te kiezen,
 • dan leggen we ze in zoutoplossing,
 • verwerp de opgedoken zaden. Alleen zaden die zich op de bodem van de container bevinden, kunnen ontkiemen.
 • deze zaden moeten gedroogd worden,
 • verwarm ze dan op. Для чего семена нужно несколько часов подвергнуть действию повышенной температуры (+50 градусов),
 • после выполняем обеззараживание. Влажную дезинфекцию нужно производить с помощь помещения семя в 15%-ный раствор марганца. Можно также воспользоваться специальными препаратами, такими как «НИУИФ-2» или «ТМТД».

Houd er rekening mee dat als de zaadbundel informatie bevat dat ze al zijn behandeld met een fungicide, ze in dit geval de plantvoorraad niet verwerken.

Daarna zijn de zaden klaar om te planten. Het is nu heel belangrijk om de juiste grond te kiezen. De grond voor het kweken van deze variëteit moet los zijn met de toevoeging van biologisch aas. Een goede oogst kan worden verkregen door in dit stadium houtas toe te voegen.

Zeugenzaden kunnen in de volle grond of in speciale potten voor de opkomst van zaailingen (zaailing methode van de teelt). Buiten moet het planten in mei worden gedaan. Op dit moment is de aarde al warm genoeg en is de temperatuur op een positief niveau vastgesteld. Ze is verplicht om overdag te zijn + 16-22C, en 's nachts - + 10C.

In de volle grond om te planten is het zaad het beste een gewone methode. De afstand tussen de rijen moet ongeveer 70 cm zijn.De afstand tussen twee aangrenzende gaten moet ongeveer 12-20 cm zijn.Ook tijdens het planten kunt u het 100x40 cm-schema observeren.Daarnaast moet de diepte van de zaden 2-2,5 cm zijn.

Zaden planten in de volle grond is als volgt:

 • volgens het schema op de ingegraven gaten. Hun diepte moet 2-2,5 cm zijn,
 • meststof moet op de bodem worden geplaatst. In dit geval wordt geadviseerd om mineraal aas, turf en zand te gebruiken,
 • het meststofmengsel moet overvloedig worden gegoten,
 • dan moet je in de putjes de zaden zaaien,
 • nadat zaden in slaap vallen.

Nadat het zaaien geplant is, moet de grond in de bedden gemout worden. Wat wordt geadviseerd om humus of rotte mest toe te passen. Wanneer de mulchprocedure voorbij is, hebben de bovenstaande bedden nodig bedekken met plasticfolie. Vervolgens, wanneer de eerste spruit op de bedden verschijnt, is het noodzakelijk om goed voor de beplanting te zorgen.

Zaailingen krijgen

Om zaailingen te verkrijgen, moeten de zaden niet in het open land geplant worden, maar in afzonderlijke potten. Ze moeten worden gevuld met een speciale bodem, die alle benodigde voedingsstoffen, macro- en micronutriënten bevat. Het is noodzakelijk om de grond te gebruiken die is bedoeld voor de teelt van komkommers.

Zaaien voor zaailingen is hetzelfde als op open grond.

In aparte potten spruiten moet je het moment van verschijnen van 2-3 echte bladeren behouden. In de regel, voor de groei van goede zaailingen nodig hebben ongeveer 20 dagen. Na ongeveer drie weken kan het in de grond worden getransplanteerd. Als de zaailing 4-6 van deze bladeren is, dan wordt het in een glas- of foliekas overgeplant.

Zo gekweekte zaailingen in de grond op een vaste plaats moeten alleen worden geplant als de nachtvorst voorbij is. De beste tijd voor het planten van zaailingen is half juni. In dit geval landen, produceren een gewone manier. Zaailingen in de grond moeten worden geplant tot zaadlobben. Vervolgens is na het planten speciale zorg nodig om een ​​goed gewas te oogsten gedurende het hele groeiseizoen.

Groeien in een kas

In de regel bestaat het kweken van een ras in een kas erin dergelijke zorgpunten goed te organiseren:

 • mulching. Deze procedure is vereist na elke watergift,
 • watering. Komkommers moeten worden bewaterd met uitzonderlijk warm water. Water geven gebeurt meerdere keren per week.
 • kouseband struiken. De struik in de kas moet worden vastgebonden om een ​​goede oogst te krijgen, zelfs op een klein stuk land,
 • het aanaarden. Na de vorming van deze derde folder moet je puddelen planten
 • aas. In de rol van aas, is het noodzakelijk om drijfmest, vogeluitwerpselen of bladmeststoffen toe te passen. Aas toevoegen na het drenken. Vergeet niet dat het in dit geval verboden is om kaliumchloriden te gebruiken.

Bovendien is het in de kas noodzakelijk om een ​​speciaal microklimaat te behouden, dat voornamelijk betrekking heeft op vochtigheid, licht en temperatuur. De kas moet regelmatig worden geventileerd om plagen of ziektes te voorkomen. Zelfs ondanks de toegenomen resistentie tegen veel ziektes, een hybride die wordt gekweekt in een kas, terwijl niet aan de zorgregels wordt voldaan blootgesteld aan pathogene microflora.

Voor de preventie van ziekten moeten de struiken worden behandeld met een Bordeaux-mengsel, wat nodig is om de planten 1-2 keer te sproeien. Op koper gebaseerde oplossingen kunnen ook worden gebruikt. Wat wordt geadviseerd om gebluste kalk of krijt te gebruiken. Om deze oplossing te maken, moet u de instructies volgen die worden beschreven op de verpakking van het gekochte droge product. De verwerking van deze verbindingen moet in de tweede helft van juli plaatsvinden.

Het is ook noodzakelijk om te onthouden dat er komkommerstruiken moeten worden gevormd. Wat zijn hun moeten knijpen in de tijd.

Het toevoegen van aas, wanneer de zaailingen naar de groei gingen, produceert om de 14 dagen. In dit geval moet u toorts gebruiken (10 gram ammoniumnitraat en 1 liter toorts in een emmer van 10 liter roeren). Ongeveer 2-3 liter lokaas moet worden toegevoegd aan een vierkante meter.

Buitenteelt

Een tuinman die deze hybride in de tuin kweekt, is verplicht om dezelfde regels te volgen voor komkommerzorg als in de kas. Maar in dit geval kan de vorming van komkommerstruiken niet werken, hoewel dit de hoeveelheid oogst zal verminderen. Omdat in dit geval behoud van de vereiste groeiomstandigheden van de struiken (vochtigheid, licht en temperatuuromstandigheden) is vrij moeilijk, het is noodzakelijk om vaker te irrigeren. De aarde mag niet uitdrogen, omdat dit een zeer negatief effect heeft op de kwalitatieve en kwantitatieve kenmerken van komkommers.

Een onderscheidend kenmerk van de hybride is het vermogen om een ​​goede weving te maken. Daarom adviseren deskundigen om de Trellis-methode van cultivatie te gebruiken, wanneer de struiken worden gevormd met behulp van trellis. Deze methode kan ook worden gebruikt voor het kweken in een kas. Wandtapijten hier moeten worden geïnstalleerd in de buurt van muren waar geen tocht is. Ze zijn gemaakt van stokken, hun hoogte moet ongeveer een meter zijn. Boven deze staken moet je de rail vastmaken. Je kunt ook een eenvoudige draad binden.

Komkommers worden op een trellis manier in twee rijstroken gekweekt. Daarom, als de hark een halve meter hoog is, zwiep je er dan over. Als de hoogte het toelaat, is het echter aan te raden normaal garen te gebruiken. En vergeet niet dat knellen in dit geval noodzakelijk is, omdat deze variëteit vroegrijp is.

In de bodem van de plant is ook meer vatbaar voor verschillende ziekten en insectenplagen. Om dit te voorkomen, moeten de bedden worden gemulleerd en behandeld met verbindingen die het verschijnen van parasieten en de ontwikkeling van infecties kunnen voorkomen.

Vanwege analfabeten zorg is deze hybride niet zeldzaam lijdt aan peronosporoza. Deze ziekte manifesteert zich door het verschijnen van gele vlekken op de scheuten, evenals de bovenkant van de bladeren. Qua uiterlijk zien ze eruit als roest.

Zoals kan worden gezien, heeft de teelt van Herman-komkommer in de kas meer de voorkeur. Dit komt door het feit dat het in de kas veel eenvoudiger is om de vereiste omstandigheden te organiseren voor het rijpen van overvloedige, smakelijke en hoogwaardige gewassen.

Voor- en nadelen

Alle komkommerrassen hebben die van henzelf de voordelen en tekortkomingen. Herman f1 heeft ook bepaalde voor- en nadelen. Ten eerste zullen we de verdiensten ervan behandelen, waardoor het ras aan populariteit heeft gewonnen.

De voordelen van deze hybride omvatten de volgende punten:

 • de aanwezigheid van resistentie tegen vele ziekten
 • struiken kunnen worden gekweekt in kassen en broeihaarden en op open terrein,
 • Komkommerstruiken zijn niet pretentieus,
 • gemak van groeien,
 • De struiken geven een goede oogst, verschijnen nogal vroeg. Dit levert een overvloedige oogst op, maar met de voorwaarde van bekwame zorg. De eerste kassen verschijnen 35-45 dagen na het verschijnen van scheuten,
 • komkommers hebben geweldige smaak
 • stabiel uiterlijk van het gewas
 • zorg heeft geen complexe manipulaties en kan zelfs een beginner worden in dit bedrijf,
 • het gewas wordt niet geel en goed bewaard,
 • Dit is een self-pollled hybride. Daarom zal voor de vorming van fruit geen insecten nodig zijn
 • komkommers hebben goede productprestaties.

Het moet gezegd worden dat een grote oogst wordt verkregen zelfs in het geval dat de verzorging van de struiken kleine fouten had. Hoewel de implementatie van alle agrotechnische maatregelen de opbrengst aanzienlijk zal verhogen. Bovendien hoeft het kweken van dit ras zich geen zorgen te maken over het feit dat het fruit perespeyut is. Dit type komkommer is zeer geschikt om in gematigde en zuidelijke regio's van ons land te groeien.

Fruit kan vers worden gebruikt om te koken. Ze zijn ook goed geschikt voor conservering.

De nadelen hier zijn de zwakte van de plant in het stadium van het verkrijgen van zaailingen. Dit heeft een negatieve invloed op het overlevingsstadium van zaailingen op een permanente plaats van groei. Bovendien verdraagt ​​de plant temperatuurschommelingen en vorst tamelijk slecht. Als u zaailingen in slecht verhit land plant, is er kans op overlijden.

Tegenwoordig is deze variëteit een van de meest optimale voor de teelt zowel in open grond als in kassen. En dankzij het grote aantal voordelen en een minimum aan tekortkomingen was deze hybride de meest populaire variëteit onlangs.

Pin
Send
Share
Send
Send