Tuinbloemen, planten en struiken

Weigela planten en verzorgen in de open veldsnoeireproductie

Pin
Send
Share
Send
Send


Weigela Bristol Ruby (WeigelaBristolRubi) - struik van de kamperfoeliefamilie, versiert de dacha-percelen met bloeiende robijnrode knoppen van juni tot half juli.

De volgende decoratieve piek begint aan het einde van de zomer en kan een maand duren.

Herfstkleuring benadrukt re-bloei de planten. Dit soort tuinheesters is in 1941 door de Verenigde Staten gefokt.

Vandaag plant extreem populair niet alleen in Noord- en Zuid-Amerika, maar ook in Europese landen.

Struik eigenschappen

De hoogte van een volwassen struik kan oplopen tot 3 meter. Hij heeft uitgestrekte kroon met licht hangende scheuten tot een diameter van 3,5 meter.

Op de achtergrond van felgroen gebladerte, groot, tot 5 centimeter, zien bloemen er geweldig uit. Ze lijken op langwerpige trechtersversieren van de toppen van de scheuten of verzameld in de oksels van de bladeren.

Frambozenknoppen geopenbaard in een delicate roze kleur, die, als de bloem opent, helderder en rijker wordt.

Zorg voor weigela bestaat uit het tijdig water geven van de plant en het losmaken van pristvolny cirkels. Sanitaire en verjongende struiksnoei en winteropvang voor jonge zaailingen zijn nodig.

Een plaats kiezen

Weigela kan in halfschaduw groeien, maar bloeit rijkelijk alleen in de open lucht. Het ontwikkelt zich goed aan de zuidkant van de gebouwen.

Fragiele scheuten gevoelig voor koude wind en tocht, dus het wordt aanbevolen om de plant te omgeven met middelhoge heesters.

Het houdt van lichte vruchtbare gronden en groeit het beste op neutrale of zwak alkalische leem en sandalen.

Het antwoord op de veelgestelde vraag: "Waarom bloeien viooltjes niet thuis?" - leer van ons materiaal.

Ons artikel zal u vertellen over de belangrijkste regels voor de verzorging van rhododinodron binnenshuis.

En hier is waarom nephrolepis droog blijft en naar beneden valt - lees de link: http://sad-doma.net/houseplants/paporotniki/nefrolepis-uhod.html

Weigela heeft het nodig in gulle watergift (vooral jonge planten), maar verdraagt ​​geen drassige grond.

Om vocht te behouden in mei, als de grond al warm genoeg is, mesten boomstammen met turf, zaagsel of kleine kiezels

De eerste keer dat de struik in het vroege voorjaar wordt gevoerd, over het smeltende sneeuwcomplex minerale meststof. De tweede keer, in het stadium van niervorming, worden fosfor en kalium geïntroduceerd. In juli wordt de grond bevrucht met een oplossing van toorts in een verhouding van 1:10.

reproduktie

Weigela wordt meestal gepropageerd stekken. Hiertoe, medio mei, worden stekken met de lignificatie van vorig jaar van 10 cm lang genomen, in juni - segmenten van groene scheuten of late herfst - houtachtige stekken met 3 tot 5 paar knoppen, 15-25 cm lang.

hun behandeld met heteroxine en geroot in dozen met vruchtbare grond. Op een vaste plek zaailingen geplant op 3-jarige leeftijd.

Ziektebestrijding

Weigela kan worden getroffen door bladluizen in een droge zomer of bladkever. In dit geval wordt de plant besproeid met infusies van alsem, bittere peper, knoflook. Pesticiden worden gebruikt tegen ernstige schade.

Schimmelaandoeningen - roest, bladvlekken en grijsrot worden gewaarschuwd met Topsin-oplossing voor de knopopening (3%) of tijdens het groeiseizoen (1%). Gebruikt voor de behandeling van Bordeaux-vloeistof.

Rassen en soorten

Weigela bloeit de bloem is een struik die 3 meter hoog wordt. Bladeren zijn stoffig, hebben een kleine donslaag. Bloemen vormen roze bloeiwijzen. Uit deze visie afgeleid Weigela paars, alba, roze, Victoriaen bestaat ook bonte soorten.

Weigela-hybride een plant die een grote struik vormt die veel bloeit. Hij groeit tot 1,5 meter. Bloemen zijn er in verschillende kleuren.

De meest voorkomende soorten Robijn van Bristol en Rode prins.

Weigela Middendorf meterplant met bloemen van gele kleur.

Weigela planten en verzorgen in het open veld

Het planten en verzorgen van de weigela in het open veld vereist kennis van de bloemeigenschappen. Het is het beste om weigela te planten in het voorjaar, omdat de planten die in de herfst worden geplant in de winter sterven.

Voor het planten neemt u de site op, die hoog genoeg van het grondwater ligt en beschermd is tegen tocht. De plaats waar de plant wordt gekweekt, moet goed worden verlicht en de grond moet worden bemest met humus, de zuurgraad van het substraat moet neutraal zijn en klei of zand bevatten.

Om een ​​struik te planten, moet je een gat van ongeveer 40 cm graven en er drainage in doen, evenals een compostbak voor topdressing die moet worden gemengd met 100 gram nitrophoska. De afstand tussen de struiken moet van 80 cm tot twee meter zijn, afhankelijk van de hoogte van de soort.

Na het planten moet de plant goed worden bewaterd en het gebied afdekken met mulch. Wat bewatering betreft, weigela is niet bijzonder wispelturig - het moet in de zomer worden gedaan, en niet vaak. U moet ook het gebied van onkruid schoonmaken en het losmaken.

Weigela-meststof

Als nitrophoska werd toegepast tijdens het planten, zijn twee jaar weigel-meststof niet vereist. In het derde jaar in de lente, vóór het begin van de actieve groei van de stengels, wordt ammophosh-meststof gebruikt.

Tijdens de vorming van knoppen wordt kunstmest uitgevoerd met supersformat. In de herfst, als het tijd is om de site op te graven, maak je houtas.

Tijdens de bloei heeft veygela geen speciale zorg nodig. Deze bloem is zeer waardevol voor tuinders, omdat deze twee keer per jaar bloeit.

Snamen weigela

Stinkende struiken moeten worden gesneden, zodat ze gezond en mooi zijn. Bij jonge planten moeten alleen zieke takken worden afgesneden en moeten de reeds gegroefde hoeven een kroon vormen.

Weigela wordt ook gesneden na de eerste bloei van het jaar. Bossen van vier jaar moeten worden verjongd door alle takken van drie jaar te verwijderen en jongere exemplaren moeten met de helft worden ingekort.

Met de komst van de herfst, wanneer al het gebladerte uit de struik zal vallen, moet je een heuvel bedekken van ongeveer twintig centimeter hoog. Takjes buigen naar de grond of binden. Vervolgens is de plant bedekt met rubedydoy.

Weigela fokstekken

De vegetatieve modus heeft gewoonlijk de voorkeur. Hiervoor kunt u stekken en lay-outs gebruiken. Semi-houtachtige scheuten van vorig jaar worden gesneden in maart en jonge stengels in juli. De afmeting van het snijwerk is ongeveer 15 cm, de onderste bladeren zijn afgesneden en de bovenste zijn afgesneden.

De zijde waarmee het snijden in de grond zal worden gestoken, wordt behandeld met een middel dat de wortelvorming stimuleert.

Je moet materiaal volledig ondiep in de grond steken, zodat ze van de top van de grond komen. Bedek de zaailingen dan met blikjes en blaas deze elke dag een beetje water.

Weigela-voortplanting door gelaagdheid

De methode van reproductie door middel van gelaagdheid wordt uitgevoerd door het standaardschema. Je hoeft alleen maar de stengel op de grond te buigen en de schors lichtjes af te knippen, en volgend jaar zul je een nieuwe struik hebben.

Maar onthoud dat jonge planten pas kunnen worden getransplanteerd als ze drie jaar oud zijn.

Ziekten en plagen

Problemen met weigela worden meestal geassocieerd met onjuiste zorg voor haar of plagen die haar het meest beïnvloeden in de hitte.

 • Het gebrek aan bloei wordt meestal geassocieerd met te veel snoeien van de scheuten van vorig jaar of overmatige bemesting met organisch materiaal.
 • Droog bladeren op de struiken meestal als gevolg van zuigende plagen sap, bijvoorbeeld spint.
 • Zwakke bushgroei en weigeringlethargie in het algemeen kan worden geassocieerd met ongedierte dat de wortels aantast, zoals de larven van de meikevers.
 • Ook kan slechte groei worden veroorzaakt door onvoldoende meststoffen, voedingsstoffen of slechte verlichting.

Algemene gegevens en beschrijving

De naam van de struik werd gegeven door de naam van de Duitse botanicus, apotheker en chemieprofessor Christian Weigel. Een hybride variëteit Bristol Ruby (bristol robijn) werd in 1941 door Amerikaanse fokkers gefokt, later werd het over de hele wereld populair. De plant is goed geacclimatiseerd in landen met koude en gematigde klimaten.

Beschrijving: de struik groeit tot drie meter hoog. Kroonstrooien - 3-3,5 meter in diameter, de stelen zijn recht, lang. De bladeren zijn heldergroen, tegenovergesteld, gesteeld, met gekartelde randen, zonder stipules. Winterknoppen hebben verschillende piekschalen. De struik laat geen bladeren vallen tot in de late herfst, wat de aantrekkelijkheid en decorativiteit verhoogt.

Bloemen bevinden zich één voor één of meerdere stukken op langgerekte, groene scheuten die groeien uit de oksels van de bovenste bladeren. Hun kleur kan wit, geel, oranje, roze, paars, donkerrood zijn. De bloem bestaat uit vijf bloembladen, verbonden in de vorm van een bel. Weigela Bristol Ruby bloeit in mei-juni, in warme klimaten kan het een tweede keer bloeien - in augustus.

De kleur van de bloemen verandert met de tijd - de recent bloeiende bloemen zijn bleek, maar na verloop van tijd wordt hun kleur helder en verzadigd. Weigela bloei is een uitstekende decoratie voor elke tuin en perceel, maar zonder bloemen ziet het er heel mooi uit.

In plaats van de bloemen wordt een vrucht gevormd - een houtige doos met een ovale of cilindrische vorm. Zaden zijn klein, hoekig, gevleugeld.

landbouwtechniek

Weigela Bristol Ruby is een eenvoudige fabriek zonder speciale voorwaarden. Door goede verzorging is de groei van de struik 25-30 cm per jaar, de scheuten groeien in lengte en breedte.

Om te planten of te transplanteren moet weigela in de lente zijn, voor de bloei. Herfstplanten kunnen de dood van de plant tot gevolg hebben, het heeft geen tijd om te settelen en te bevriezen in de winter. De beste zaailingen zijn ouder dan 3,5 jaar.

Weigela Bristol Ruby houdt van vruchtbare grond zonder wateroverlast en waterstagnatie. Het is beter om een ​​plaats voor zijn aanplant in het licht toe te wijzen, maar de struik zal groeien en bloeien in halfschaduw.

Bij het planten van meerdere struiken moet de afstand tussen de struiken 2,5-3 meter zijn. Gaten worden gegraven tot een diepte van 55-60 cm, in de vorm van een vierkant met zijden van 50x50 centimeter.

Op zware, leembodem op de bodem van de put moet er een drainagelaag zijn van 15 cm dik, bekleed met geëxpandeerde klei of grind. zandgrond kan doen zonder drainage. Bestrooi de wortels met een grondmengsel gemaakt van turf en de bovenste laag vruchtbare grond, in gelijke volumes. In het gat kun je een beetje minerale meststof toevoegen en water gieten. De wortelhals moet blijven gesprenkeld en op de grond liggen.

Na het planten wordt de struik water gegeven, na krimpen wordt de grond tot het vorige niveau gevuld, de wortelcirkel wordt gemolesterd met zaagsel, turf of gemalen schors. Dit houdt vocht vast, voorkomt de verspreiding van onkruid en beschermt de wortels tegen oververhitting in de zomer.

In de toekomst wordt de plant matig water gegeven, in een poging om de grond niet opnieuw te bevochtigen. De bodem moet de volgende dag na elke besproeiing worden losgemaakt.

Als meststoffen werden toegepast tijdens het planten, wordt de volgende keer dat de struik wordt gevoed met kalium en fosfor tijdens de vorming van knoppen. Volgende keer kan het bemesten in oktober gedaan worden met kaliummeststoffen.

Bristol Ruby Weigela-struik moet jaarlijks worden bijgesneden. Na de bloei - in juli worden de oude scheuten gesneden tot een gezonde knop, of de helft. Jonge scheuten worden ook ingekort. Elk jaar moet ten minste 25% van de scheuten worden verwijderd. Dankzij de snoeien bush zal weelderige, mooie vorm blijken.

Fabriek beschrijving

In 1941, na de koppige arbeid van Amerikaanse fokkers, werd een verscheidenheid aan sierheesters ontwikkeld. Tegenwoordig is Weigela Bristol Ruby een populaire plant onder tuinders in Noord- en Zuid-Amerika en in veel Europese landen. Dit is een vaste plant, waarvan de duurzaamheid 50 jaar is.

Een volwassen struik bereikt een hoogte van bijna 3 m. Zijn spreidende kroon heeft een diameter van 3,5 m en schiet enigszins naar beneden. De bladeren zijn lang, heldergroene schaduw. Laat vallen, maar de laatste herfstkleur is huiselijk.

Bloemen in de vorm van langwerpige grote trechters met een diameter van ongeveer 5 cm. Ze bevinden zich op de toppen van de scheuten of in de bladbijholten. Knoppen van zachte karmozijnrode kleur met oranje midden. Maar hoe meer het wordt geopend, de schaduw wordt helderder en meer verzadigd.

Struik heeft de eigenschap van opnieuw bloeien. De eerste bloei - juni en juli. Nogmaals - het einde van augustus en september. De plant verhoogt de vorstbestendigheid als deze rijpt.

Heesters planten

Om een ​​Weigelstruik Bristol Ruby te planten, is speciale kennis niet vereist. Het einde van maart of begin april is de meest geschikte tijd voor deze procedure. De grond zal warm genoeg zijn. Voor het planten wordt aanbevolen om zaailingen van 3 jaar en ouder te kopen.

Gedurende deze periode wordt de plant sterker en beter wortel schieten op een nieuwe plaats. Alleen u hoeft zich te houden aan de basisregels van de landing:

De locatiekeuze. Het moet goed verlicht zijn, beschut tegen tocht en noordelijke winden. Dit kan de zuidkant van het gebouw zijn of de helling van de zuidelijke blootstelling.

Overvloedige bloeiende weigela

Licht schaduwrijke gebieden zijn ook geschikt voor dit doel. Een sterke schaduw veroorzaakt een zwakke bloei en vertraagt ​​de zaadrijping en de beboste scheuten.

Bodemvruchtbaarheid. Het moet licht zijn, maar neutrale, licht alkalische leem en su-zandstenen zijn het meest geschikt.

Het moet worden geplant in losse, verse grond, maar niet te nat. Bladverliezende grond of humus, zand en gras moeten deel uitmaken van het grondmengsel in een verhouding van 2: 2: 1.

Voorbereiding van de landing pit. Bij het planten van meerdere struiken, om hen te voorzien van vrije ruimte voor groei, is de optimale afstand tussen hen 2,5 - 3 m. De afmetingen van de put moeten een vrije plaatsing van de wortels van de struik mogelijk maken en zijn 50 - 60 cm zowel in diepte als breedte.

Drainage tijdens het planten is vereist. Het is noodzakelijk om voldoende vocht te verwijderen. De bodem is 15 cm bedekt met een laag grind of puin. Een deel van de plant bij de wortelhals hoort op de grond te liggen.

Nadat de plant in de aarde is geplant, is het nodig om goed te sproeien en te malen met zaagsel of schors.

De implementatie van de basisregels voor het planten zal de belangrijkste voorwaarde zijn voor de teelt van een gezonde, sterke struik.

Zorg voor Weihela

Jonge Weigelstruik Bristol Ruby heeft systematische zorg nodig, zowel in het vroege voorjaar als in het late najaar.

Weigela-struik die moet worden getrimd

Om struiken te laten groeien en beter te kunnen ontwikkelen, is het noodzakelijk om droge en zieke takken systematisch te snoeien en te verwijderen. Deze procedure moet 1 keer in 2 - 3 jaar worden uitgevoerd.

Sanitair snoeien gebeurt in het voorjaar of de vroege zomer. Als de bloei voorbij is, verkleinen ze de verdorde scheuten en verwijderen ze de droge.

Verkort het gebied met een vervaagde bloem, de snede moet worden verwerkt. Gebruik hiervoor de tuinbar, gekocht in een speciaalzaak.

Met de juiste snoei kan de plant opnieuw bloeien.

Weigela Bristol Ruby heeft regelmatig matig water nodig. Het wordt uitgevoerd terwijl de grond droogt. Bij een overmatige hoeveelheid vocht kan de plant afsterven. In de herfst wordt het geleidelijk verminderd voor een betere rijping van het hout voor de vorst.

Loszitten en mulchen

Na het water geven van de planten en het verwijderen van het onkruid, maken ze de grond los. De diepte is 5-8 cm, de diameter van de loop van een losse cirkel is van 2 m. Zaagsel wordt gebruikt voor mulchen.

Laagdikte - 10 cm.

Bloeiende weigela na het voeden

Om weelderige bloei te bereiken, heeft Weigele Bristol Ruby bemesting nodig. De eerste topdressing wordt in het vroege voorjaar uitgevoerd over niet-gesmolten sneeuw door minerale mest toe te passen: ureum (20 g), superfosfaat (10 g) en kalimeststof (10 g) per vierkante meter. m. Het verbetert de conditie van de plant na het lijden van vorst.

Het begin - midden in de zomer - de periode voor de tweede voeding met dubbel superfosfaat (30 g) en kaliumsulfaat (30 g) per 1 struik of 1 vierkante meter. m. Het stimuleert opnieuw bloeien.

Sommige tuiniers voerden de derde dressing in het laatste decennium van september uit door fosfor-kaliummeststoffen toe te passen om de scheuten van het huidige jaar beter te verstevigen en om de knoppen van het volgende seizoen te ontluiken. Hierdoor zal de plant de winterkou gemakkelijker kunnen overdragen.

Voorbereiding op de winter

In die klimaatzones waar er een milde winter is, kan weigela niet worden afgedekt. Het roeien van de struiken en het mulchen van de stamkring met compost of turf is voldoende.

Om de struik te beschermen tegen de gevolgen van strenge vorst, is sneeuw de beste natuurlijke isolatie. Maar aangezien de winter recentelijk onvoorspelbaar is geworden, moet er een speciale luchtdroge afdak worden gebouwd om de plant te beschermen tegen de sneeuwvrije kou. Het skelet dat boven de struik is geïnstalleerd, is omwikkeld met afdekmateriaal (lutrasil of spanbond).

Spruce sparren takken of droog gebladerte worden gebruikt voor het leggen van interne holten. De hele structuur is bedekt met plastic folie. Zodat de wind de film niet afblaast, wordt deze met zware voorwerpen op de grond gedrukt.

Er is een andere manier om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Ontslaan, vuren takken, droog gebladerte wordt door de grond geschoten. Hier zijn verwante takken, gebogen naar de grond.

Weigela in het wild

Metalen beugels worden in deze positie gefixeerd. Bovenop wordt een laag isolatie- en waterdichtingsmateriaal aangebracht - dakbedekking, dakbedekking, polyethyleen folie.

Bescherm heesters tegen bevriezing met behulp van andere methoden. Alleen u hoeft te voorkomen dat vocht binnendringt. Het kan leiden tot de ontwikkeling van schimmelziekten en andere problemen.

Растение должно быть обеспечено доступом кислорода, так как без него вейгела может погибнуть.
Работы, связанные с подготовкой к зимнему периоду, следует проводить при отрицательной температуре воздуха. Почва должна быть слегка подмерзшей. Om drenk- en vypryanieplanten niet te provoceren, is het leggen van afdekmaterialen op natte grond verboden.

In het eerste jaar na de landing moet Weigel Bristol Ruby gedekt zijn. Na enkele jaren zal de winterhardheid toenemen. Door vorst beschadigd, weigela wordt snel hersteld, omdat het een hoog vermogen heeft om scheuten te vormen, maar de bloei zal vrij zwak zijn.

Voordat wintervorst komt, is het raadzaam om de grond rond de struik los te maken en te harken. Neem de grond van de tuin en giet een kleine heuvel, 20 cm hoog, in het midden. Turf of compost wordt gebruikt voor het extra mulchen van boomstammen.

Zelfs als er geen beschutting is, zullen deze acties de plant verharden en beveiligen tijdens overwintering.

Je moet de weigela niet vroeg opwarmen. Ze kan zelfs profiteren van een lichte bevriezing. Schuilplaats kan worden gemaakt wanneer de constante koude komt, en de plant zal het groeiseizoen beëindigen.

Om de struik succesvol te overwinteren, is naleving van de regels inzake landbouwtechnologie een must.

Ongediertebestrijding en ziektebestrijding

Weigela Briston Ruby heeft bescherming nodig tegen ongedierte zoals knaagdieren, bladluizen. Van ziekten kan de plant worden behandeld met infusies van shag, ui, knoflook, bittere peper, aardappeltoppen, alsem.

Weigela in landschapsontwerp

Sommige medicijnen zijn ook te koop. Roestige vlekken en bederf zullen Topsin helpen verwijderen. Tijdens de groei wordt de struik geïrrigeerd met een 1% -oplossing van het geneesmiddel, gedurende de periode totdat de knoppen zijn opgelost - 3%.

De eerste tekenen van bacteriële schade aan de bladeren, vergezeld van paarse of gelige foci, voortijdige val, witte bloei kan worden verwijderd met een speciaal mengsel. Verdunde melk van kalk en kopersulfaat, processtruiken.

De plaats waar de struiken zich bevinden is vrij van gevallen bladeren. Er kunnen veel plagen en pathogenen zijn van schimmelziekten.

Om gezonde heesters te laten groeien, moet u deze eenvoudige regels voor verzorging volgen.

Indeling en reproductie

Weigela Bristol Ruby wordt vermeerderd door het snijden van stijve en groene stekken. Het begin van de zomer - de tijd van voorbereiding van groene stekken. Voor dit doel worden scheuten gebruikt, waarvan de lengte 10 cm is met het hout van vorig jaar. De groeistimulator die wordt gebruikt, helpt het groene maaien om goed te rooten.

In de herfst wordt het snijden van volledig verstijfde stekken uitgevoerd. In lengte moeten ze 15 cm zijn, met de aanwezigheid van drie knoppen. Gehakte stekken worden in dozen geplaatst en goed afgesloten met een film.

De stekken worden goed bewaterd en het gevormde gebladerte wordt besproeid met warm water. De ontwikkeling van het wortelstelsel zal binnen 25 dagen plaatsvinden. En pas na 1 - 2 jaar kunt u een struik op een vaste plaats planten.

Oorzaken die van invloed zijn op Weygela Bristol Ruby Bloom

Struik, correct geplant, zal de bloei verrukken

Een van de belangrijkste redenen is de verkeerde pasvorm. Als Weigela Bristol Ruby in de schaduw is, is de bloei zwak of helemaal afwezig. Er is een probleem met het ouder worden van scheuten en het rijpen van zaad is vertraagd.

Bij onvoldoende vocht en voedingsstoffen is er geen bloeiende struik.

Weigela-wortels zijn een favoriete plaats voor veel kevers. Ze kunnen het wortelsysteem beschadigen en de plant zelf stopt niet alleen met bloeien, maar kan ook volledig afsterven.

Tijdens het bekijken van de video leert u over Weigel.

Weigela Bristol Ruby is de perfecte oplossing voor het versieren van de tuin. Met eenvoudige regels zal de plant de snelle groei en overvloedige bloei in 2,5 jaar waarderen.

Algemene informatie

Bristol Ruby Weigela Variety werd gefokt in 1941 door Amerikaanse fokkers. De struik tot 3 m hoog met een elegante kroon en overvloedige bloei werd snel gewaardeerd, niet alleen in de VS.

De plant is goed wortel geschoten in verschillende landen met een gematigd klimaat. Nu is deze variëteit van weigela-hybriden in veel delen van Europa te vinden.

De struik bloeit goed op verlichte plaatsen, maar verdraagt ​​schaduw goed. De grond moet vruchtbaar zijn en niet drassig.

Rijke robijnrode tint, binnen - oranje, tot 4 cm lang.De knoppen van de klokvormige vorm worden verzameld in 3-4 stukjes in nette bloeiwijzen. Struik bloeit in mei en juni.

Helder groende vorm is ovaal-puntig, de lengte is van 6 tot 10 cm .In de herfst dagen de struik niet zijn bladeren voor een lange tijd en behoudt een aantrekkelijk uiterlijk.

Decoratieve eigenschappen, landschapsontwerp

Vanwege het heldere gebladerte en de toppen van een rijke schaduw, staat de struik gerangschikt onder de groep zeer decoratieve planten. Overvloedige bloei is een ander voordeel van de Bristol Ruby hybride variëteit weigela.

Scrub wordt gebruikt voor:

 1. Enkele en groepslandingen. Bloeiende weigela ziet er geweldig uit in het midden van een goed verzorgd gazon. Twee of drie struiken kunnen veilig aanspraak maken op de centrale compositie in een kleine tuin.
 2. Maak hedges. Bloeiende "afrastering" zal niemand onverschillig laten. Zelfs zonder felle weigelaknoppen sieren de hybride Bristol Rubi elk deel met weelderig groen.

Foto: Weigela hybride Bristol Ruby (weigela bristol ruby).

Privet. landing

Care. Variety. Lees erover in ons volgende artikel.

En dit artikel vertelt over de glanzende cotoneaster.

Planten en verzorgen

De plant is vrij eenvoudig, maar er zijn agrotechnische maatregelen nodig. Met veel zorg groeit de struik tot 30 cm per jaar in lengte en breedte. De diameter van de dikke kroon bereikt 3,5 m.

Als er ruimte in de tuin is, houd dan de afstand tussen de struiken op een niveau van 2,5 tot 3 m. Planten worden geplant in de voorbereide grond tot een diepte van 60 cm. De put is vrij ruim: 0,5 x 0,5 m.

Schik een drainagelaag van grind of geëxpandeerde klei met een dikte van 15 cm in de landing pit.De samenstelling van de grond mengsel is turf en vruchtbare grond. Hoeveelheden - 1: 1.

Voeg bij het planten een kleine hoeveelheid complexe minerale meststoffen toe voor dit type plant. Wortelhals op grondniveau.

Zorg ervoor dat de plant water geeft. Bestrooi het gat met een laag bast mulch of turf.

Tip! Laat de plant niet overstromen. Weigela-variëteiten Bristol Ruby verdraagt ​​slecht overtollig vocht in de bodem. Maak de grond regelmatig los, vermijd verharding en korstvorming.

Hoe Weigelia-hybride te bemesten? Volg het schema:

 1. De eerste keer dat minerale meststoffen tijdens het planten worden gemaakt. Tijdens het ontkiemen, voed de struik met kalium-fosfaatverbindingen.
 2. Organische meststoffen, het stimuleren van voldoende groei, is het wenselijk om te maken tot medio juni.
 3. Voeg in oktober kalimeststof toe.

Vorm de juiste kroon jaarlijks nodig hebben. Halverwege juli, na het einde van de bloei, snijd oude scheuten af ​​tot een gezonde knop. Verkort ze met ongeveer de helft.

Als de jonge groei goed is uitgerekt, verklein deze dan. Volg de regel: minstens een kwart van de scheuten moet elk jaar worden gesneden.

Het resultaat van je inspanningen zal duidelijk zichtbaar zijn. Bij regelmatig snoeien behoudt de kroon zijn dikte en mooie vorm.

raad: gebruik een schaar. Aambeeld type snoeischaar verwondt en verplettert vaak de stengels.

Winterhardheid

Weigela Bristol Ruby komt uit het verre Azië, de weersomstandigheden verschillen enigszins van de centrale en centrale delen van Rusland. De variëteit is nogal koudbestendig, maar na de bladval, die eindigt in begin november, moet je de plant voorbereiden op overwintering.

Slechts drie stappen:

 • bind de kroon voorzichtig met een touw en trek hem eraf
 • buig de struiken op de grond
 • bestrooi met sparren takken of droge bladeren van bovenaf.

Let op! In ijzige winters, in afwezigheid van sneeuwbedekking, kan deze variëteit van weigel-hybride enigszins bevriezen. In het voorjaar van sterke struiken snel hersteld.

Veel tuinders groeien op hun perceel weigela hybride Bristol Rubi. Zeker kunnen ze geven enkele nuttige tips voor het verzorgen van een plant.

Anna Ivanovna. Samara

Weigela werd mij door een buurman gepresenteerd. Ik heb een groot perceel, drie struiken in het midden geplant. Weigela groeit goed, drie meter tussen de planten was genoeg. Hij bloeit heel mooi. Als je nog steeds denkt aan het planten van de weigela, raad ik je aan om de struiken niet in het midden te planten (zoals velen doen), maar aan de zijkanten van de site, zoals wachttorens. Zag een foto, ongewoon en erg mooi.

Catherine. Regio Moskou.

Ik ben dol op de variëteit Bristol Ruby. Heb het ongeveer drie jaar geleden in de tuin gehad. Dit jaar heb ik stekken voor de fokkerij gemaakt. Het is beter om te doen in de zomer, na de bloei. Neem een ​​licht stijve jonge scheut. Mis het moment niet, de stengel moet worden gesneden voordat de knoppen opnieuw bloeien.

Evgeny Petrovich. Pskov.

Ik adviseer u om met mate te modereren en de grond goed los te maken, anders beginnen de struiken te verzwakken. Ik behoud vocht met mulch. Naar mijn mening is er geen beter zaagsel of schors. Een paar van mijn buren in het huisje spuugten turf. Met deze methode kunt u de plant niet opnieuw water geven. Met bladluizen die infusiespul bestrijden. Goed helpt knoflook afkooksel.

De eerste keer dat ik een fout maakte, plantte ik dit soort weigela-hybride op een afstand van slechts anderhalve meter van elkaar. Struiken zijn gegroeid, moesten opnieuw planten, uitgeput. Twee en een halve of drie meter zal precies goed zijn. Er is geen sterke vorst in onze omgeving, de planten verdragen de winter goed. Voor het geval ik de struiken met droge bladeren op de grond bind en bedek.


https://youtu.be/17KHVRPNQIA

Wil je je datsja veranderen in een leuke hoek met een origineel ontwerp? Besteed aandacht aan de sierheester - weigela hybride Bristol Rubi. Een plant met heldere bloemen en bladeren zal zijn het hoogtepunt van je tuin!

Weigela Bristol Ruby - een echte versiering van het tuinperceel. Landschapsontwerpers gebruiken het voor individuele en groepsaanplantingen en creëren heggen. De struik zal de tuin vullen met bloemen van rode, roze, crème, gele, witte tint.

Verschillende soorten

De eerste exemplaren van de Weigel werden vanuit Japan geïmporteerd in Europa. De plant wordt actief gebruikt voor landscaping in Korea en Oost-China. Momenteel zijn er ongeveer 190 variëteiten van deze struikplant. Sommigen van hen groeien onder natuurlijke omstandigheden, de meeste variëteiten verkregen als gevolg van kruising.

 • Weigela bloeit. Dit is het meest populaire type plant dat wordt gekweekt in bijna alle botanische tuinen en kassen in West-Europa. Heesters bereiken een hoogte van drie meter. De scheuten zijn dun en kunnen buigen in de vorm van bogen. Het ras is bestand tegen lage temperaturen, maar met sterke vorst zonder extra onderdak sterft.

In de sierteelt hebben dergelijke hybride variëteiten van weigela, bloeiend als het Weigela-carnaval met een heldere tweekleurige kleur van bloemen, soepel veranderend van roze naar lichtrood, Bristol Ruby weigela met bloemen van rijke donkerrode kleur, een grote populariteit verworven.

 • Weigela-hybride. Deze soort heeft een andere bloemenkleur. De beroemdste soorten zoals Weigela Eva Ratke, Candida, Stiriake, Gustav Mallet.
 • Weigela Middendorf verschillende compacte afmetingen van de struik. De bladeren zijn klein van formaat, geschilderd in donkergroen. Onder natuurlijke omstandigheden groeit deze soort als kreupelhout in naaldbossen en wordt hij ook op stenige hellingen aangetroffen. De bloemen van deze variëteit zijn hangend, hebben een roze kleur.
 • Koreaanse weigela. Hoge plant. De hoogte van een struik in het wild kan oplopen tot vier meter. Op grote schaal gedistribueerd in Japan en Korea. De bloemen hebben een tweekleurige kleur, van lichtroze op de toppen van de bloembladen naar roodachtig aan de voet.

Weigela: landen en verzorgen

In vivo De struik groeit op plaatsen met een mild klimaat, dus voor de teelt in gebieden met een gematigd klimaat, is het noodzakelijk om een ​​aantal voorwaarden te creëren die de plant comfortabeler zullen maken.

Verlichting en locatie

Weigela is vrij eenvoudig en niet veeleisend in de zorg. Als de onderhoudsregels worden gevolgd, kunnen zelfs beginnende bloemkwekers met succes planten.

Omdat de struik groeit in een warm en vochtig klimaat onder natuurlijke omstandigheden, is voldoende licht nodig voor krachtige groei en bloei. Opgemerkt dient te worden dat weigela geen direct zonlicht verdraagt, dus moet u in de zomer voor een kleine schaduw van de plant zorgen. Het helpt brandwonden op de bladeren voorkomen. De voorkeurslandingsplaats zal de westelijke of oostelijke kant van het tuinperceel zijn.

Bewateren van planten en vocht

Voor het besproeien van planten gebruikt zacht, sediment of regenwater. In de zomer, tijdens de bloeiperiode, wordt de struik 2-3 keer per week besproeid. Op dit moment moet u de toestand van de bovenste laag grond controleren, die niet te droog mag zijn. Na het besproeien wordt de grond gemout om te voorkomen dat vocht verdampt. Als mulch kunnen zaagsel, spaanders of gevallen bladeren worden gebruikt.

Als de grond uitdroogt, kan de plant bloemen laten vallen. Bij een sterke oververhitting van de grond kan het wortelsysteem rotten of schimmelziekten ontwikkelen.

Vormgeven en trimmen

Sanitaire snoeien struiken uitgevoerd in het vroege voorjaar. Het is noodzakelijk om de dode scheuten in de winter te verwijderen.

De volgende snoei wordt uitgevoerd aan het einde van de bloeiperiode. Het moet takken tot de eerste knop worden gesneden, evenals zwakke en slecht ontwikkelde scheuten.

De vorming van de kroon wordt eens in de twee jaar gehouden. In de regel wordt het gecombineerd met de verjonging van volwassen heesters. Om de weigela te verjongen, is het noodzakelijk om de driejarige scheuten te verwijderen en de rest met een derde te verkorten.

Planten en bodem

Gebruik voor het planten tweejaarlijkse zaailingen. Jonge planten worden in het vroege voorjaar geplant vóór de actieve groei van de plant. Het planten wordt uitgevoerd in vooraf voorbereide landingsputten met een diepte van 0,5 meter, gevuld met een drainagelaag en voedingsbodem. Na het planten moet de grond rond de struik goed worden verdicht en de plant overvloedig water geven. De grond rond de weige wordt gemulleerd met behulp van kleine stenen of zaagsel.

reproduktie

Weigel wordt vermeerderd door het zaaien van zaden of stekken. Voor vermeerdering door enting, is het noodzakelijk om stekken met een lengte tot 10 centimeter te bereiden, deze te verwerken met een biostimulator en te planten in een voedingsmengsel bestaande uit turf en grof zand. Ook voor deze doeleinden kunt u kant-en-klare veenpotten gebruiken. Daarna worden de stekken bedekt met plastic zakken of glazen potten om een ​​constante temperatuur en vochtigheid te behouden. Na drie weken moeten de stekken worden geroot. Na hun transplantatie naar een vaste plaats knijpen ze.

Zaadvoortplanting

Het zaaien van weigela-zaden wordt in het vroege voorjaar uitgevoerd. Voorafgaande voorbereiding is niet vereist. Zaden worden gezaaid in kleine containers of potten gevuld met voedzame grond. Bedek ze met glas om de temperatuur en luchtvochtigheid te behouden. Na het verschijnen van deze bladeren duiken jonge boompjes op en wordt de landing zonodig verdund. In het eerste jaar groeien jonge boompjes slechts zeven centimeter. Actieve groei begint in het tweede jaar. De hoogte van jonge struiken bereikt een halve meter.

Bekijk de video: - Hoe moet ik mijn Jasmijn Snoeien? (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send