Ingemaakte bloemen en planten

Echinacea purpurea: helende eigenschappen, instructies voor gebruik en functies

Pin
Send
Share
Send
Send


Meerjarig kruid met uitgesproken immunomoduliruyuschimi-eigenschappen, heeft ook antivirale, antimicrobiële en antibacteriële werking, wordt veel gebruikt in farmacologie en traditionele geneeskunde.

Helende eigenschappen en contra-indicaties van Echinacea werden voor het eerst beschreven door Noord-Amerikaanse sjamanen. De Indianen noemden dit gras 'gouden bloem' en 'avondzon'. Ze redde van vele ziekten: ze werd behandeld voor verkoudheid, hoofdpijn, wonden, brandwonden, zweren, geslachtsziekten, gebruikt als een tegengif voor beten van giftige insecten en slangen. Werd genomen in de vorm van afkooksels, vermengd met andere kruiden. Echinacea kwam in de 17e eeuw naar Europa. Aanvankelijk werd het alleen als sierplant gebruikt, later werd het in de geneeskunde gebruikt.

Kenmerken van Echinacea purpurea

Vertaald uit het Grieks betekent "echinos" "egel". Misschien was de naam van de plant te wijten aan de interne puntige bloemen. Als ze drogen, zien ze eruit als urchin stekels. Wat is er beroemd voor Echinacea purpurea grass?

Verspreidingsgebied

Het thuisland van deze plant is het oostelijke deel van Noord-Amerika. Hier, Echinacea groeit in het wild, is te vinden op de zandige oevers van rivieren, steenachtige gronden, en houdt van droge gebieden. In Europa wortel schoot het gras als een landbouwgewas, die vaak wordt gekweekt in particuliere percelen, parken en tuinen als een sier-en medicinale plant.

Botanische beschrijving

Echinacea purpurea. Botanische illustratie door Sidenham Edwards van The Botanical Magazine, vol. 1., nee 2, 1792 jaar.

In het geslacht zijn er 11 soorten van deze plant. De beroemdste van hen - Echinacea wit, paars, smalbladig. Ze worden gebruikt in de traditionele geneeskunde. Maar weinig mensen hebben gehoord over de echinacea, paradoxaal, veinzend, bloederig, Tenessiaans - dit zijn allemaal sierplantensoorten die onze bloembedden en voortuinen sieren. In de volksgeneeskunde wordt Echinacea purpurea het meest gebruikt. Hoe ziet deze plant eruit?

 • Het kan tot 1-1,5 m hoog zijn.
 • De bladeren zijn smal, ovaalvormig, met behaardheid en kleine teentjes.
 • Rechte, ruwe stam splitst op.
 • Bloeiwijzen in de vorm van manden worden gevormd op de gespleten stengel.
 • De diameter van de manden kan 15 cm bedragen.
 • Interne buisvormige bloemen - puntig, donkerrood of bruin.
 • Reed marginale bloemen zijn roze, paars.

Echinacea bloeit lange tijd, vanaf eind juni en eindigend met de eerste nachtvorst in de centrale Russische strook. Soms kun je een andere naam voor dit type gras vinden - rudbeckia purple. Dit is een verkeerd synoniem. In moderne botanische catalogi zijn dit twee verschillende soorten.

Genezende actie

Wat zijn de genezende eigenschappen van echinacea? Dankzij welke nuttige stoffen is het populair in de traditionele en traditionele geneeskunde?

 • Chemische samenstelling Er zijn veel sporenelementen in het gras. Hieronder bevinden zich reserves van zink, selenium, ijzer, mangaan, silicium, calcium, kobalt, zilver, kalium en andere sporenelementen. De bloem is rijk aan vitamines, waardevolle essentiële oliën, tannines, organische zuren, polysacchariden, alkaloïden, glycosiden, harsen. Er zijn enzymen, flavonoïden, fytosterolen, saponinen. Genezende stoffen worden gevonden in bloemen, stengels, stengel, basale bladeren en wortelstokken van echinacea.
 • Immunomodulator. Dergelijke bekende planten als ginseng, citroengras, eleutherococcus, zijn stimulerende middelen voor het immuunsysteem, dat wil zeggen ze stimuleren het lichaam, herstellen gestoorde immuniteit. Echinacea heeft een ander impactprincipe: het drijft het immuunsysteem aan om zelfstandig te werken, om een ​​interne hulpbron te gebruiken. Het is klinisch bewezen dat het kruid kan worden gebruikt als een antiviraal middel als een behandeling en preventie van ARVI, influenza.
 • Antioxidant. Dankzij selenium, een groep van vitamines B en C, is Echinacea in staat om vrije radicalen te binden en ze uit het lichaam te verwijderen, wat kanker en voortijdige veroudering van het lichaam voorkomt.
 • Antiseptisch en antibioticum. De ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van het kruid waren goed bekend bij de Noord-Amerikaanse Indianenstammen. En vandaag worden preparaten op basis van echinacea extern gebruikt voor antiseptische huidbehandeling, maar ze worden ook oraal ingenomen voor virale (waaronder herpes), schimmel- en bacteriële infecties. Uitgevoerde klinische onderzoeken waarin werd bewezen dat Echinacea actief is tegen Staphylococcus en Streptococcus.

Indicaties voor gebruik

 • Verkoudheid, verkoudheid, griep (behandeling en preventie).
 • Ontstekingsprocessen in het neusslijmvlies, mondholte, keel.
 • Ziekten van het ademhalingssysteem.
 • Een maagzweer.
 • Urineweginfectie.
 • Extern: dermatitis, trofische ulcera, brandwonden, wonden, steenpuisten, eczeem, insectenbeten, psoriasis.

Ook wordt het medicijn voorgeschreven voor revalidatie na langdurige ziekte, radiotherapie voor oncologische diagnoses, voor het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam in het geval van vergiftiging met chemicaliën, zware metalen.

Contra

Wat zijn de contra-indicaties van echinacea purpurea?

 • Auto-immuunziekten.
 • AIDS.
 • Tuberculose.
 • Multiple sclerose.
 • Leukemie en leukemie.
 • Individuele gevoeligheid voor gras.
 • Zwangerschap en lactatieperiode.
 • Ouderen nemen een beperkte dosis in.
 • Kinderen onder de 12 jaar oud.

Echinacea kan het gevaarlijkst zijn voor mensen met ziekten van het immuunsysteem. Het medicijn kan leiden tot onvoorspelbare immuunverschuivingen die een risico vormen voor de gezondheid en het leven. Bepaalde beperkingen (bijvoorbeeld zwangerschap, borstvoeding, leeftijd) worden echter geïntroduceerd vanwege het ontbreken van klinische onderzoeken. De schade van echinacea is in dit geval niet bewezen, maar het voordeel is niet klinisch bevestigd.

Hoe echinacea te gebruiken in farmacologie en traditionele geneeskunde

Het meest waardevolle in echinacea - het sap. Om de gunstige eigenschappen te behouden, worden alcohol, citroenzuur en suiker als conserveringsmiddel in de farmacologie gebruikt, en in de traditionele geneeskunde worden wodka en honing gebruikt. Sap wordt gemaakt van tincturen, maar droog kruidenextract wordt ook gebruikt (bloemen, bladeren, stengels, wortels).


Vormen van afgifte in de farmacologie

Farmaceutische bereidingen van Echinacea zijn verkrijgbaar in verschillende doseringsvormen. Kruidenextract wordt ook toegevoegd aan andere geneesmiddelen die het immuunsysteem activeren.

 • Tinctuur. Het is gemaakt op basis van vers gemalen echinacea purpurea (wortels en wortelstokken) en 50% ethylalcohol. Voor profylactische doeleinden, neem 5-10 druppels, 2 keer per dag. In de acute periode van infectie en in het beginstadium van de ziekte, worden versterkte doses aanbevolen: tinctuur kan 15 druppels 6 keer per dag worden gedronken. Lees meer over het gebruik van echinacea tinctuur in ons andere artikel.
 • Siroop. Het bevat niet alleen echinacea, maar ook rozenbottelextracten, lijsterbessen en groene thee. Siroop kan eenmaal per dag in een eetlepel worden ingenomen ter voorkoming van seizoensgebonden virale infecties. Je mag het medicijn 3 weken drinken. Daarna nemen ze een pauze in behandeling voor een maand, op aanraden van de arts, herhaal de cursus.
 • Tabletten. Het droge extract wordt verkregen uit Echinacea purpurea en smalbladig. Volwassenen mogen 3-4 dagen per dag 1 tablet innemen. Tabletten slikken niet, maar lossen op tot ze volledig in de mond zijn opgelost. Het therapeutische effect wordt waargenomen een week na de start van de receptie. Het verloop van de behandeling mag niet langer zijn dan 2 maanden. Tabletten zijn verboden voor kinderen onder de 12 jaar oud. Houdbaarheid - 3 jaar. De meest bekende commerciële namen van echinacea-tabletten - Immunal, Immunorm. Ook aangeboden het voedingssupplement "Neolin Echinacea" in de vorm van bruistabletten met de toevoeging van ascorbinezuur en zink.

Medicijnen op basis van echinacea worden niet aanbevolen voor gebruik samen met immunosuppressiva en glucocorticosteroïden. Herb verzwakt het effect van deze geneesmiddelen.

Hoe medicijnen thuis te maken

Echinacea is op grote schaal gebruikt in de traditionele geneeskunde. Genezers met uitgebreide ervaring geven er de voorkeur aan deze waardevolle plant op eigen kracht te laten groeien en advies te geven over de bereiding van echinacea-drankjes.

Echinacea-thee maken

 1. Neem 1 theelepel droog Echinacea-kruid.
 2. Giet 0,5 liter kokend water.
 3. Dring aan op 30 minuten.

U kunt thee 1 glas per dag nemen voor preventie. Aan het begin van de griep, verkoudheid, ARVI, kun je een oplaaddosis drinken - 3 kopjes per dag, met toevoeging van honing.

Bereiding van het mengsel met honing

 1. Plet de droge delen van de plant in poeder.
 2. Neem 100 g poeder.
 3. Doe er 300 g honing in.
 4. Meng grondig.

Dit mengsel kan 3 keer per dag worden ingenomen in een eetlepel thee. Het wordt aanbevolen als een profylactisch middel voor ARVI, vermoeidheid, hoofdpijn.

Bereiding van alcoholtincturen

 1. Neem 20 g droge echinacea.
 2. Giet 200 g wodka.
 3. Sta er 14 dagen lang op, regelmatig schuddend.

In therapeutische doses wordt de tinctuur driemaal daags 30 druppels genomen, deze kan worden verdund met water.

 1. Neem 1 theelepel droog Echinacea-kruid.
 2. Giet een glas kokend water.
 3. Houd 15 minuten in een waterbad.
 4. Sta er 1 uur lang op.

Neem een ​​afkooksel 3 keer per dag voor een halve kop. Verse bladeren en bloemen kunnen worden gebruikt in plaats van droog gras.

Geneesmiddelenreviews

Ze schrijven veel over echinacea en in de meeste gevallen zijn er positieve meningen van mensen die het effect van deze medicinale plant hebben ervaren.

 • Recensies over het gebruik van echinacea voor kinderen. Er is veel tegenstrijdige informatie over dit probleem. Vroegere op Echinacea gebaseerde medicijnen werden bijvoorbeeld vaak voorgeschreven aan kinderen van voorschoolse leeftijd voor de preventie van SARS en influenza. En, het moet worden toegegeven, het heeft zichzelf bewezen in kindergeneeskunde. Nochtans, na het nemen van het geneesmiddel bij kinderen, werden allergische reacties in de vorm van wallen, urticaria, pruritus in toenemende mate waargenomen. Daarom zijn vandaag de dag in de meeste instructies voor deze fytopreparatie leeftijd beperkingen gespecificeerd - 12 jaar. Alcoholtincturen en pillen zijn gecontra-indiceerd voor kinderen jonger dan 12 jaar. Ze kunnen zwakke thee, thee en siroop aanbieden. In elk geval moet de beslissing om Echinacea in te nemen door een arts worden genomen.
 • Beoordelingen van echinacea om het immuunsysteem te versterken. Immunomoduliruyuschie-eigenschappen van echinacea klinisch bewezen. In de farmacologie is het een waardevolle medicinale grondstof. Ja, en de langdurige praktijk van het gebruik van kruiden in de traditionele geneeskunde bevestigt dat het effectief is bij het voorkomen van ARVI en griep. Het is alleen belangrijk om te weten dat het therapeutisch effect optreedt 7-10 dagen na het begin van de behandeling.
 • Beoordelingen van echinacea als een adaptogeen middel. Naast immunomoduliruyuschey heeft het gras tonische, adaptogene eigenschappen. Na de ontvangst merken mensen een golf van kracht en kracht, verhoogde efficiëntie, gemakkelijker overgedragen fysieke en emotionele stress. Maar als er sprake is van overmatige opwinding van het zenuwstelsel en slapeloosheid - dit zijn tekenen van een overdosis van het medicijn.

Echinacea - hoewel natuurlijk, maar nog steeds een immunomodulator. Het immuunsysteem is een van de meest mysterieuze en weinig bestudeerde systemen van ons lichaam, en de reacties op externe invloeden kunnen het meest onverwacht zijn. Daarom moet het gebruik van gras redelijk en uitgebalanceerd zijn, zelfs als er geen contra-indicaties zijn. Aanbevolen raadpleging immunoloog voor het nemen van het medicijn.

Echinacea purpurea is een fytopreparatie van de eerste keuze om het immuunsysteem te versterken, het wordt actief gebruikt in de traditionele en traditionele geneeskunde. Op de tweede plaats komen de antimicrobiële eigenschappen van deze medicinale plant. In de moderne farmacologie vervaagden ze naar de achtergrond, maar de helende ontstekingsremmende kracht van echinacea doet niets af aan dit feit.

Echinacea van ziekten

Purple Echinacea is een plant afkomstig uit Noord-Amerika. Elk deel ervan heeft genezende eigenschappen. De wortels, bladeren, bloemen bevatten stimulerende stoffen die virussen, schimmels, bacteriën kunnen vernietigen.

In de loop der jaren gebruikten de Indianen Echinacea om verkoudheid, difterie, malaria, bloedvergiftiging en meer te behandelen. Deze plant heeft veel nuttige eigenschappen, maar er zijn ook contra-indicaties.

Fabriek beschrijving

Echinacea purpurea - een plant van het geslacht Asterovs. Bijna tot het midden van de twintigste eeuw, werd de bloem gebruikt in de traditionele geneeskunde, en begon toen te groeien als een tuincultuur. Sinds 1938 begon het te worden gebruikt in de officiële geneeskunde. Dr. Madaus voerde een studie uit van paarse echinacea, waarna hij de plant begon te gebruiken voor keelpijn, tonsillitis, ontsteking van inwendige organen. De lijst met ziekten waarvan de plant helpt, wordt voortdurend bijgewerkt. Later werd Echinacea officieel geïntroduceerd in de farmacopeeën van veel andere landen en begon het ook te worden gebruikt als een medicinale grondstof bij de vervaardiging van verschillende farmaceutische preparaten.

Chemische samenstelling

In het grondgedeelte van Echinacea zitten veel heel verschillende nuttige elementen. Er zijn slijm, teer, polysacchariden, essentiële oliën, hydroxykaneelzuren, saponinen, polyamiden, echinacine, echinacoside, enzymen, vitaminen, fytosterolen, palmitine en linolzuren.

De wortel bevat veel inuline, polysacchariden, harsen. Het heeft ook een essentiële olie, fenolcarbonzuren, betaïne, echinacoside en echinacine, vitamines, enzymen en andere nuttige elementen.

De bloemen van de plant bevatten veel etherische olie.

Plant eigenschappen

Het gebruik van Echinacea purpurea is erg breed. Deze plant helpt bij het omgaan met vele ziekten, maar vooral wordt de plant gebruikt als een immunostimulant. Farmaceutische bedrijven produceren Echinacea purpurea tinctuur. Ze is klaar voor gebruik. Het medicijn is gemaakt op basis van een extract van paarse echinacea of ​​van het sap van de plant.

Het kruid heeft antibacteriële, fungicide, viralostatische en ontstekingsremmende eigenschappen. Echinacea-preparaten zijn sterke activatoren van macrofagen, lymfocyten en granulocyten. Dit stimuleert het functioneren van het immuunsysteem: de plant stimuleert zachtjes het werk van de bijnierschors, verhoogt de productie van hormonen. Ook opgenomen in de samenstelling van de plant geneesmiddelen hebben anti-allergische en antireumatische eigenschappen.

De instructies voor het gebruik van Echinacea purpurea zeggen dat deze plant helpt bij depressie, acute respiratoire virale infecties, ontstekingsziekten, reumatoïde artritis, hepatitis, cystitis, prostatitis, evenals wonden en zweren, brandwonden.

In de volksgeneeskunde worden afkooksels, extracten en infusies gebruikt. De medicijnen worden ingenomen als een antisepticum, om wratten te verwijderen, met fysieke vermoeidheid. Goede resultaten tonen op echinacea gebaseerde producten na antibioticabehandeling, bestralingstherapie en het gebruik van cytostatica.

Echinacea kan worden gebrouwen in de vorm van thee om de immuniteit te versterken en te verhogen. Om dit te doen, giet slechts een theelepel grondstoffen kokend water in de theepot. Thee toegediend gedurende tien minuten. Het wordt een keer per dag in een kopje genomen, maar niet langer dan een week. Het is beter om dergelijke theeën af te wisselen met andere producten, één keer per week Echinacea in te nemen en andere vitaminetheeën op andere dagen die het immuunsysteem kunnen versterken.

Dosering van tabletten en oplossing

Farmacologische bedrijven produceren echinacea in de vorm van tabletten en oplossingen. Volgens de instructies kan echinacea paars in de vorm van tabletten worden gebruikt voor kinderen vanaf de leeftijd van twaalf jaar en volwassenen, één tablet drie keer per dag. Voor kinderen van zes tot twaalf jaar wordt het medicijn 1-2 keer per dag in een dosering van 1 tablet voorgeschreven. Kinderen tussen de vier en zes jaar oud krijgen het medicijn eenmaal daags op een tablet voorgeschreven.

De drank wordt driemaal daags toegediend in de door de arts voorgeschreven dosering. Verdun de oplossing vóór gebruik met water.

De duur van de receptie is niet langer dan acht weken.

Echinacea alcoholtinctuur

Tinctuur kan worden gekocht bij de apotheek, en u kunt het zelf doen, thuis. Gebruik hiervoor alle delen van de plant, inclusief wortelstokken.

Om de tinctuur te bereiden, moet u vijftig gram verpulverde grondstoffen nemen, deze in een donkere glazen pot doen en alcohol (0,25 l) erin gieten. De remedie wordt toegediend gedurende twee weken, periodiek geschud. Nadat de samenstelling is toegediend, wordt deze gefilterd.

Alcoholtinctuur wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. Het kan worden gebruikt om te wrijven in geval van pijnlijke gewrichten, nacht comprimeert ermee.

Goed beproefde tinctuur om de immuniteit te verbeteren. Om dit te doen, drie keer per dag vóór de maaltijd vijftien druppels van het medicijn. Kinderen betekent getoond in de snelheid van één druppel per levensjaar.

Alcoholremedie helpt bij de behandeling van etterende wonden. Om dit te doen, een eetlepel tinctuur verdund met een lepel water. Het resulterende hulpmiddel wordt behandeld met een wond.

Wanneer radiculitis en myositis comprimeert. Voor hen moet je een stuk doek nemen, het bevochtigen met tinctuur en het vastmaken aan de zere plek. Top bedekt met plastic en een sjaal.

Infusiepompen

Voor de bereiding van infusie gebruikte bloemen. Een theelepel grondstoffen wordt met een glas kokend water gegoten en gedurende twee uur toegediend. Vervolgens wordt het hulpprogramma gefilterd. Готовый настой применяется при эмоциональном перенапряжении, а также при хронических стрессах. С этой целью стакан препарата выпивается в течение суток мелкими глотками.

При простуде принимают средство по половинке стакана трижды в день.

Goede resultaten worden getoond door het gebruik van een infuus om de potentie te vergroten: voor dit doel wordt de infusie tweemaal per dag een glas gedronken.

Voor overgewicht, om het hunkeren naar snoep te verminderen, is het aan te raden om een ​​half glas infusie te drinken voor het eten.

Je kunt de olie zelf bereiden en je kunt kant-en-klaar kopen, vooral omdat de prijs van echinacea purpurea laag is (tinctuur 50 ml kost 150 roebel).

Om de olie te bereiden, worden wortels genomen, grondig gewassen en door een vleesmolen gevoerd. Vervolgens wordt honderd gram van het verkregen pap over een hoeveelheid van 0,5 liter zonnebloemolie gegoten en gedurende drie weken op een koele, donkere plaats toegediend. Nadat deze tool is gefilterd. Het eindproduct wordt bewaard in de koelkast.

Oliebron helpt bij zweren aan de twaalfvingerige darm of maag, een theelepel olie wordt gemengd met dezelfde hoeveelheid zee-duindoornolie en eenmaal per dag op een lege maag oraal ingenomen. De therapie duurt twee weken.

Voor bronchitis wordt olie driemaal per dag gebruikt. Zorg ervoor dat je water drinkt.

Goede resultaten worden verkregen door een echinacea-medicijn te gebruiken voor de behandeling van dermatologische ziekten. Olie helpt bij eczeem, dermatitis. Voor de behandeling wordt het meerdere keren per dag op de getroffen gebieden aangebracht.

Wanneer geolied, vette om de drie uur de hoeken van de mond gedurende twee weken.

Echinacea afkooksels

Van Echinacea kun je bouillon maken. Voor hen worden bloemen en bladeren gebruikt. Droge, geplette grondstoffen worden met water gegoten en in brand gestoken. Het product wordt gedurende vijf minuten gekookt, vervolgens afgekoeld en gefiltreerd.

Bouillon helpt de afbraak tegen te gaan: hiervoor drinken ze een glas geld en verdelen het in vier doses. Wanneer een nierziekte drie keer per dag een afkooksel van honderd milliliter wordt genomen.

Echinacea kan worden gebruikt voor het wassen van wonden.

Goede resultaten tonen een plant met uitslag: om ermee om te gaan, gebruikte lotion.

Teelt van Echinacea

Het kweken van echinacea in uw tuin is heel eenvoudig. Deze plant plant zich voort door zaden en deling van de struik. Met de laatste methode kun je snel grote planten krijgen met een sterk wortelgestel. Het planten van Echinacea purpurea kan het beste gebeuren in de lente. Wanneer bushdivisie in het eerste jaar, kunt u grondstoffen verzamelen.

Wanneer gezaaid in het eerste jaar van bloei niet. De plant verhoogt actief de wortelmassa en bloeit in het tweede jaar. De bloei begint half juli en duurt tot de vorst.

De plant is geplant in zonnige gebieden. Hoewel het goed groeit in de schaduw. Als je de struik in de zon en in de schaduw vergelijkt, zijn de struiken in de schaduw sterker, met grote bladeren en enorme bloemen. Er zijn geen andere verschillen.

Echinacea purpure care is heel eenvoudig. De plant moet overvloedig worden bewaterd. Deze plant houdt van vocht, dus het wordt zeer overvloedig gedrenkt. Het reageert goed op bevruchting. Gedurende het hele groeiseizoen wordt de plant twee keer per seizoen gevoerd. Eind september worden de stelen gesnoeid.

Na de bloei rijpen de zaden. Om nieuwe planten te krijgen, verspreid ze gewoon waar je nieuwe struiken wilt krijgen. Het volgende jaar zullen ze zelf opstijgen, en in een jaar zullen ze blij zijn met overvloedige bloei en veel medisch materiaal.

Hoe te verzamelen

Voor de behandeling van ziekten gebruikt alle delen van de plant. Verzamel het in droog zonnig weer, direct na de ochtenddauw. Bij het verzamelen van wortelstokken spelen de weersomstandigheden geen rol.

De bladeren van jonge planten uit het eerste levensjaar verzamelden zich in de herfst. In planten van het tweede en volgende levensjaar worden de bladeren in de lente afgesneden, zodra ze bloeien. Het is onmogelijk om het gebladerte volledig te verwijderen, omdat in dit geval de struik niet zal bloeien.

De resulterende kruiden gedroogd in een geventileerde ruimte. De stralen van de zon hebben een nadelige invloed op het werkstuk, dus u moet goed nadenken over de keuze van de plaats voor het drogen van grondstoffen.

De bloeiwijzen van de plant worden helemaal aan het begin van hun bloei verzameld. Op dit moment bevatten ze veel nuttige stoffen. Na een snee in ongeveer drie weken, Echinacea opnieuw bloeit.

De bloeiwijzen worden op dezelfde manier gedroogd als de bladeren. Deze video presenteert een methode voor het brouwen van bloemen.

Wortelstokken worden ofwel in het vroege voorjaar of in de late herfst geoogst, na het snoeien van het bovengrondse deel van de plant.

Alle voorbereide grondstoffen worden opgeslagen in containers van glas of in stoffen zakken. Grondstoffen worden niet alleen gebruikt voor de behandeling van ziekten, maar ook als profylactische middelen voor verschillende aandoeningen.

Hoofdkenmerken van Echinacea

 • Echinacea kan een hoogte bereiken van maximaal 80-150 centimeter.
 • Het heeft rechte en, in sommige gevallen, losse vertakte stengels, enigszins bedekt met kleine borstelharen.
 • De plant heeft een goed ontwikkeld, sterk wortelgestel met sterke takken.
 • In echinacea hebben basale bladeren een ovale smalle vorm met een nauwelijks waarneembare ptosis en kruidnagels langs de omtrek van elke bijsluiter.
 • Stambladeren van de plant verschillen in lancetvormige vorm, taps toelopend naar de basis van het snijden. Echinacea-bladeren hebben een rijke groene kleur.
 • Alle bladeren zijn gelijkmatig op de stengel van de bloem.
 • De ruwe stengel van de plant splitst helemaal bovenaan, van waaruit de bloeiwijzen van de plant worden gevormd, die visueel lijken op de vorm van kleine manden.
 • De diameter van de bloemen kan 15 centimeter bereiken.
 • Bloemen hebben een felle paarse of donkerrode kleur.
 • Bloembloemblaadjes hebben puntige uiteinden.
 • Echinacea bloeit in het tweede levensjaar.
 • Het begin van de bloei vindt plaats aan het einde van de lente - begin juli.
 • Duur van de bloei is twee en een halve maand.

Het proces van plantenreproductie vindt plaats door het planten van zaden in de grond of door de wortelstokken te scheiden. Het is belangrijk op te merken dat alleen buisvormige bloemen vruchtbaar zijn in Echinacea.

Biologische samenstelling en therapeutische eigenschappen van paarse echinacea

In de farmacologie worden alle delen van Echinacea purpurea gebruikt, beginnend met zijn bladeren, stengel, bladeren en eindigend met de wortel en bloeiwijzen. Dit komt door het feit dat deze plant veel wordt gebruikt in de farmacologie als een therapeutisch middel, dat unieke genezende eigenschappen heeft. Het therapeutische effect wordt bereikt door de aanwezigheid van veel nuttige elementen in de plant.

Nuttige elementen waaruit de plant bestaat

 • Echinacea purpurea - Het is een uitstekende immunomodulator, het belangrijkste principe van actie is om het werk van het immuunsysteem te lanceren om virussen en infecties te bestrijden. Dat is de reden waarom infusies en afkooksels van deze plant vaak worden gebruikt voor de behandeling van verkoudheid, acute respiratoire virale infecties, influenza, en ook worden gebruikt als een antiviraal therapeutisch middel dat het immuunsysteem kan duwen om onafhankelijk te werken ten voordele van het lichaam.
 • De aanwezigheid van Echinacea-kalium helpt bij het handhaven van de gewenste water-zoutbalans van het lichaam, die zo noodzakelijk is voor de normale werking van het hart.
 • De weerstand van het lichaam tegen verschillende virussen en infecties neemt toe als gevolg van de aanwezigheid van een dergelijk element sinarin. Dit element heeft ook een gunstig effect op het genezingsproces van patiënten die lijden aan verkoudheid en ARVI.
 • Echinacea bevat calciumdie botten versterkt en voorkomt dat slecht cholesterol in het bloed wordt opgenomen.
 • Als een preventie van gevaarlijke ziekten zoals beroerte of hartaanval, is een stof genaamd betainevervat in de samenstelling van echinacea.
 • Verhoogt hemoglobine in het bloed en is direct betrokken bij oxygenatie van het bloed, zoals een element als ijzer.
 • Echinacea-tincturen en -afkooksels helpen de functies van de darmen te normaliseren en bestrijden diabetes. Behaalde een soortgelijk effect vanwege de aanwezigheid in de plant inuline.
 • Helpt slagaders en bloedvaten te versterkenen versterken ook het kraakbeenweefsel van een dergelijk element als silicium.
 • Sterk antioxidant en blokker van ontwikkeling van oncologische pathologieën, handelingen selenium.
 • Door de aanwezigheid van bruiningscomponenten in de plant is het lichaam krachtig ontstekingsremmend en anticarcinogeen effect.
 • Hij is direct betrokken bij het proces van metabolisme en het verbeteren van de samenstelling van het bloed, dat deel uitmaakt van Echinacea kobalt.
 • Krachtige antischimmeleffecten hebben polyenen.
 • Versterkt het haar, verbetert de conditie van de nagels en de huid zink.
 • De flavonoïden die aanwezig zijn in echinacea helpen de antivirale beschermende functies van het lichaam te versterken. Ook dit element heeft een uitstekend anti-allergisch en antispasmodisch effect.
 • Verbeter de hulp van de schildklier en het CZS mangaan.
 • Antioxiderende eigenschappen vitamine a. Hij neemt ook deel aan de normalisatie van visuele functies.
 • generatie antivirale immuniteit en het snelle herstel van beschadigd weefsel, polysacchariden dragen bij.
 • Daarnaast is paarse echinacea ook verzadigd met vitamines zoals C en E, die helpen het immuunsysteem te versterken en een sterk ontstekingsremmend effect hebben.
 • Uitstekende diuretische en antiseptische eigenschappen hebben fenolcarbonzuren.
 • De aanwezigheid in de samenstelling van de medicinale plant van etherische oliën, heeft een bacteriedodend effect op het lichaam van de patiënt.

Zoals u kunt zien, heeft echinacea een krachtig immunomodulerend, antiallergisch, antiviraal, ontstekingsremmend en anticarcinogeen effect. Door de rijke samenstelling van nuttige elementen in de plant draagt ​​het gebruik van geneesmiddelen, met de inhoud van echinacea, bij tot de snelle en effectieve behandeling van talrijke ziekten en pathologische aandoeningen.

In sommige gevallen is het effectief om paarse echinacea te gebruiken

Tot op heden maakt echinacea deel uit van meer dan 250 gepatenteerde medische producten. Bovendien is het gebruik van geneesmiddelen die echinacea bevatten effectief in de volgende gevallen.

 • Geneesmiddelen waarbij er paarse echinacea is, worden vaak gebruikt in complexe therapie voor de behandeling van verschillende vormen van kankerpathologieën. Bovendien was, volgens medische waarnemingen bij patiënten die het medicijn met Echinacea innamen, in 85 procent van de gevallen het aantal leukocyten gestaag toegenomen.
 • Voorgeschreven medicijnen met echinacea om de effecten van ernstige lichamelijke of psychische vermoeidheid te elimineren. Vaak worden medicijnen voorgeschreven voor de preventie van depressie.
 • Echinacea-preparaten zijn zeer effectief in het bestrijden van huidziekten en dermatitis van verschillende etiologieën, vergezeld door manifestaties zoals huiduitslag, jeuk, urticaria, psoriasis, sporen van ernstige brandwonden, abcessen, zweren, ernstige wonden en karbonkels.
 • Medicinale eigenschappen van de plant zullen nuttig zijn voor mannen bij de behandeling van prostatitis, prostaatadenoom, infectieziekten van de geslachtsorganen en urinewegen.
 • Voor vrouwen is echinacea onmisbaar bij de behandeling van pathologieën zoals candidiasis, syfilis, chlamydia of gonorroe, ontstekingsziekten van het urogenitale systeem en de eierstokken.
 • Echinacea-extract is effectief bij de behandeling van talrijke infectieuze, respiratoire en virale ziekten. Bijvoorbeeld: keelpijn, roodvonk, tonsillitis, SARS, verkoudheid, griep, ontsteking van de neusholte en keel, osteomyelitis, meningitis, herpes, rhinitis, enz.
 • Echinacea helpt ontstekingen te bestrijden bij ziekten zoals blaasontsteking, artritis, gastritis, polyartritis, nefritis, pancreatitis, hepatitis, enz.
 • Voorgeschreven medicijnen die paarse echinacea bevatten voor de behandeling van ziekten die geassocieerd zijn met een slecht metabolisme: obesitas, diabetes, leverziekte, enz.
 • Elimineert pijn bij sterke migraine en pijn in de gewrichten.
 • Benoemd als profylaxe voor leukopenie.
 • In complexe therapie helpt om zich te ontdoen van onvruchtbaarheid.
 • Bouillon, tinctuur helpt om te gaan met ernstige ontsteking van de mondholte: ontsteking van het tandvlees, stomatitis.
 • Als inhalatie kunt u echinacea-tinctuur gebruiken voor de behandeling van bronchitis en andere aandoeningen van de bovenste luchtwegen.
 • Het systematische gebruik van geneesmiddelen met de inhoud van echinacea helpt het verouderingsproces te vertragen, omdat de plant unieke regenererende eigenschappen heeft.

Deskundigen adviseren om echinacea te nemen als de preventie en preventie van verkoudheid samen met het hoofdverloop van de behandeling - deze benadering verhoogt de effectiviteit van klassieke therapieën.

Wat zijn de contra-indicaties van Echinacea purpurea

Ondanks de overvloed aan heilzame eigenschappen die deze unieke plant bezit, heeft Echinacea een aantal duidelijke contra-indicaties die overwogen moeten worden voordat ze drugs met de inhoud ervan innemen.

 1. De belangrijkste contra-indicatie is de leeftijd van kinderen tot zes jaar.
 2. U mag geen geneesmiddelen gebruiken met de inhoud van de plant in het geval dat de patiënt afwijkingen in verband met auto-immuunziekten waarneemt.
 3. AIDS is een contra-indicatie.
 4. In de acute vorm van tonsillitis mogen ook geen fondsen worden gebruikt die Echinacea bevatten.
 5. Kan niet worden gebruikt voor mensen die aan ernstige slapeloosheid lijden.
 6. Multiple sclerose en gevorderde leeftijd vereisen speciale zorg bij de behandeling van echinacea.
 7. Je kunt geen vrouwen nemen die in de positie zijn en moeders tijdens de borstvoeding.
 8. Contra-indicaties zijn pathologieën zoals leukemie, tuberculose, atherosclerose en leukemie.
 9. Met uiterste voorzichtigheid wordt echinacea voorgeschreven aan patiënten die gediagnosticeerd zijn met pathologieën die verband houden met bindweefselproblemen.
 10. Geneesmiddelen zijn ook gecontra-indiceerd bij patiënten die chronische of ernstige vormen van bepaalde ziekten hebben vastgesteld.
 11. Het is ten strengste verboden om echinacea toe te dienen aan mensen die een persoonlijke intolerantie hebben voor deze component van echinacea.

Voordat u geneesmiddelen gebruikt die Echinacea bevatten, moet u zeker uw arts raadplegen, die u de juiste dosering en de juiste therapiekuur kan voorschrijven.

In welke vormen zijn de preparaten met paarse echinacea

Tot op heden zijn er verschillende populaire farmacologische vormen van geneesmiddelafgifte, die Echinacea bevatten.

 1. Droge grondstoffen die uitsluitend zijn gemaakt van gedroogde bloemen en bladeren van Echinacea. Gebruikt voor het maken van tincturen, afkooksels en medicinale theeën. Het kan ook worden gebruikt voor inhalatie bij luchtwegaandoeningen.
 2. Een complex preparaat in de vorm van een siroop met niet alleen een extract van echinacea, maar ook extra nuttige componenten - rozenbottel, groene thee en rowan. Gebruikt om infectieuze en virale ziekten te behandelen en te voorkomen.
 3. Droge vorm echinacea extract in de vorm van tabletten die worden gebruikt in complexe behandeling als een adjuvante therapie van verschillende verkoudheden (keelpijn, SARS, pathologie van de luchtwegen). Deze vorm van het medicijn is bedoeld voor resorptie, maar niet voor inname.
 4. Ook worden extracten van echinacea gebruikt bij de vervaardiging van verschillende voedingssupplementen. In dit geval worden de tabletten gepresenteerd in de vorm van bruisende capsulesdie vooraf zijn opgelost in water, waarna ze dronken zijn.
 5. De meest populaire vorm is tincturen van hun echinacea met alcoholgehalte. Ze kunnen zowel uitwendig (voor spoelen, wrijven) als inwendig worden gebruikt voor de behandeling van verschillende infecties en verkoudheden.
 6. Voor de behandeling van inflammatoire pathologieën kunnen ampullen worden gebruikt die Echinacea bevatten. In dit geval wordt de samenstelling van het geneesmiddel hetzij intraveneus hetzij intramusculair toegediend. Kan een kort neveneffect veroorzaken dat na een korte tijd vanzelf overgaat. Annulering van het geneesmiddel is in dit geval in de regel niet vereist.
 7. Om het immuunsysteem te versterken en de reservefuncties van het lichaam te starten, gebruikten de meest gebruikte capsules voor oraal gebruik. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt voor ondersteunende therapeutische therapie, maar ook als maatregelen voor de preventie van verkoudheid en infectieziekten.

Als een echinacea-patiënt negatieve reacties van het lichaam veroorzaakt: allergie (in de vorm van urticaria, jeuk, huiduitslag), misselijkheid, slaperigheid, duizeligheid of pijn in het lichaam, moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik van het medicijn en een specialist raadplegen.

Nuttige eigenschappen

Echinacea purpurea heeft de volgende gunstige eigenschappen:

 • immuunsysteem,
 • antitumor,
 • helen,
 • hemostatische,
 • anti-inflammatoire,
 • antiallergische,
 • antioxidant,
 • antimicrobiële.

Echinacea Purpurea Zelfgemaakte geneeskunde

 • Echinacea-infusie: neem 1 eetlepel gehakt kruid van de plant, giet 2 kopjes kokend water, blijf één nacht in een thermoskan staan ​​en druk dan. Neem drie maal per dag 30 minuten voor de maaltijd maagulcus, oedemen, gewrichtspijn en herpes in. Eenmalige dosis - 100-150 ml. De loop van de behandeling is 10 dagen. Je kunt twee herhaalde cursussen doorbrengen met een pauze van 5 dagen,
 • Echinacea-afkooksel: neem 1 theelepel fijngehakt kruid van de plant, giet 1 kop kokend water, laat 15-20 minuten in een waterbad staan, laat 30 minuten intrekken en druk dan. Neem ter verbetering van de immuniteit, versterk het geheugen en de aandacht, verlicht stress en normaliseer het zicht drie keer per dag voor de maaltijd. Eenmalige dosis - 1/3 kop. De loop van de behandeling is 10 dagen. После 5-дневного перерыва курс можно повторить,
 • чай из эхинацеи: взять 2 чайные ложки измельченной травы растения, залить 500 мл кипятка, настоять в течение 40 минут, затем процедить. Пить ежедневно по 1–2 чашки. Deze thee stimuleert het immuunsysteem, verjongt en reinigt het hele lichaam, helpt bij griep en verkoudheid, zweren, steenpuisten, eczeem en verschillende ontstekingsprocessen, bevordert snel herstel na een operatie of langdurige ziekte,
 • tinctuur van echinacea: neem 50 g gemalen kruid van de plant, giet 1 liter wodka en laat 2-3 weken op een donkere plek staan, schud af en toe, en verdeel dan. Neem met vrouwelijke en mannelijke onvruchtbaarheid, prostaatadenoom, om de potentie te versterken, met vrouwelijke ontstekingsprocessen, gastritis, maagzweer, obesitas, vasculaire spasmen, driemaal daags gedurende 20-30 minuten vóór de maaltijd. Eenmalige dosis - 20-30 druppels. De loop van de behandeling is 10 dagen. Je kunt twee herhaalde cursussen doorbrengen met een pauze van 3 dagen,
 • lotions en kompressen: neem 1,5 eetlepel fijngemaakt kruiden van de plant, giet 1 kop kokend water en laat het 2-3 uur in een thermoskan staan ​​en druk dan in. Gebruik in de vorm van kompressen en lotions voor psoriasis, eczeem, steenpuisten, abcessen, acne, acne, herpes, urticaria, brandwonden, wonden, wratten, abcessen, om ouderdomsvlekken en sproeten, insectenbeten en streptokokkeninfecties te verwijderen.

Informatie over het medicijn is gegeneraliseerd, wordt ter informatie verstrekt en vervangt de officiële instructies niet. Zelfbehandeling is gevaarlijk voor de gezondheid!

Tijdens het leven produceert de gemiddelde persoon maar liefst twee grote speekselbaden.

Veel medicijnen werden oorspronkelijk op de markt gebracht als medicijnen. Heroïne, bijvoorbeeld, werd oorspronkelijk op de markt gebracht als een middel tegen babyhoest. En cocaïne werd aanbevolen door artsen als verdoving en als middel om het uithoudingsvermogen te vergroten.

Het gewicht van het menselijk brein is ongeveer 2% van de totale lichaamsmassa, maar het verbruikt ongeveer 20% van de zuurstof die het bloed binnendringt. Dit feit maakt het menselijk brein buitengewoon gevoelig voor schade veroorzaakt door gebrek aan zuurstof.

Werk dat niet aan de wens van de persoon is, is veel schadelijker voor zijn psyche dan het gebrek aan werk.

Cariës is de meest voorkomende infectieziekte ter wereld, waarbij zelfs de griep niet kan concurreren.

Volgens een WHO-onderzoek verhoogt een dagelijks gesprek van een half uur op een mobiele telefoon de kans op het ontwikkelen van een hersentumor met 40%.

Zelfs als het hart van een man niet klopt, kan hij nog lange tijd leven, zoals de Noorse visser Jan Revsdal ons liet zien. Zijn "motor" stopte om 4 uur nadat de visser de weg kwijt was en in de sneeuw in slaap viel.

De meeste vrouwen kunnen meer plezier beleven door hun prachtige lichaam in de spiegel te bekijken dan door seks. Dus, vrouwen, streven naar harmonie.

Onze nieren kunnen in één minuut drie liter bloed reinigen.

Een persoon die antidepressiva neemt, zal in de meeste gevallen opnieuw aan depressie lijden. Als een persoon door zijn eigen kracht met depressie omgaat, heeft hij elke kans om deze toestand voor altijd te vergeten.

Er zijn zeer nieuwsgierige medische syndromen, bijvoorbeeld obsessieve ingestie van objecten. In de maag van één patiënt die aan deze manie leed, werden 2500 vreemde voorwerpen gevonden.

Om zelfs de kortste en eenvoudigste woorden te zeggen, zullen we 72 spieren gebruiken.

Iedereen heeft niet alleen unieke vingerafdrukken, maar ook een taal.

Bij regelmatig bezoek aan de zonnebank neemt de kans op huidkanker toe met 60%.

Als uw lever zou stoppen met werken, zou de dood binnen 24 uur hebben plaatsgevonden.

Het hart is het hoofdorgaan, dankzij het werk waarvan de vitale activiteit van een persoon wordt onderhouden. Jongeren hebben zelden problemen met het werk van het hart.

Planten, oogsten en opslaan

Echinacea gras vereist geen complexe verzorging, heeft een aangenaam aroma, vanwege de decoratieve elementen die worden gebruikt in landschapsontwerp. Het wordt gekweekt in huistuinen. Voortplanting gebeurt op een vegetatieve manier en zaden. Na het verdelen van de struik jonge spruit geplant in het voorjaar of de herfst. De bloem is vorstbestendig, maar in strenge winters bedekken ze met een laag veen- en dennenvuren takken. Voor de teelt van echinacea geschikte vruchtbare grond met drainage, wordt het gras slecht wortel geschoten op zandige bodems. Om het te planten, kiest u een zonnige plot - de bloem is licht nodig en sterft op een donkere plaats.

Geneeskrachtige eigenschappen hebben paarse en smalbladige variëteiten. Voor de verzameling van grondstoffen wordt de plant uit het tweede jaar van de vegetatie gehaald. Tijdens de bloei in juli - augustus, snijd de bladeren en nog niet geopend knoppen. Verdeel het gras gelijkmatig op papier op een goed geventileerde plaats, beschermd tegen de directe zonnestraling. Oogst de wortels in de late herfst, wanneer het bovengrondse deel van de plant uitdroogt. Grondig spoelen, in stukjes snijden en in een droogtrommel of oven plaatsen. Houd de temperatuur onder +50 ° C om verdamping van de etherische olie te voorkomen. Breng na het drogen de grondstof over in goed gesloten glascontainers. Het gras behoudt nuttige kwaliteiten van 6 maanden, wortels - 2-3 jaar.

Echinacea voor mannen

Vanwege de ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen worden op planten gebaseerde preparaten gebruikt voor de behandeling van ziekten van het urogenitale gebied. De bestanddelen remmen de groei van pathogene microflora, versnellen de uitscheiding van schadelijke stoffen en activeren het proces van regeneratie van de aangetaste weefsels. Wanneer een ontsteking van het prostaatklierbesmetting bestrijdt, verhoogt het de natuurlijke afweer van het lichaam, verlicht het de pijn.

De genezende plant helpt een verzwakt immuunsysteem te ondersteunen en complicaties te voorkomen. Echinacea wordt voorgeschreven voor maligne neoplasmata in het urogenitale systeem als adjuvans.

De acceptatie van infusies verhoogt de mannelijke potentie, maar de biologisch actieve componenten die het gras vormen, verergeren de motiliteit van het sperma. Bij het plannen van een conceptie met Echinacea verdient het de voorkeur om te vervangen door vergelijkbare geneesmiddelen met een ander actief ingrediënt of de dosering te verlagen.

Genezende plant voor de gezondheid van vrouwen

Het kruid wordt gebruikt in de gynaecologie en endocrinologie als een extra hulpmiddel. Onder invloed van preparaten met een bloemenextract verbetert het werk van de bijnieren en de schildklier, de hormonale achtergrond is genormaliseerd. Echinacea wordt gebruikt bij ontstekingsprocessen in de baarmoederhals en eierstokken, cystitis, candidiasis en chlamydia. Het kruid werkt als een immunomodulator en verhoogt de weerstand tegen infecties, stopt de voortplanting van schimmels en bacteriën.

Geneeskrachtige plant gaat de onderdrukking van HPV-virussen en herpes tegen. Echinacea is ook nuttig bij de behandeling van SOA's. Gras verbetert de conditie van de huid, elimineert acne, vermindert jeuk tijdens allergische huiduitslag. De acceptatie van afkooksels en infusies vermindert de eetlust, verbetert de werking van de darmen, versnelt het metabolisme, verwijdert overtollige vloeistoffen en toxines, wat helpt bij gewichtsverlies.

De waarde van medicinale planten voor kinderen

Frequente ziekten verzwakken de immuniteit van peuters en schoolkinderen, op de achtergrond van niet-behandelde acute respiratoire virale infecties ontwikkelen zich complicaties bij nieuw contact met virussen. Regelmatig gebruik van medicijnen met plantenextract is een effectieve preventie van infectie in het epidemieseizoen en een manier om minder vaak verkoudheid te krijgen. Het aftreksel dat wordt ingenomen bij het eerste teken van griep, versnelt het herstel en vergemakkelijkt de progressie van de ziekte.

Wanneer tonsillitis, faryngitis, laryngitis gorgend met kruideninfusie ontsteking vermindert, stopt de groei van pathogene micro-organismen. Het geneesmiddel "Immunal", waaronder Echinacea wordt gebruikt vanaf een jaar, andere tabletten worden aanbevolen met 4, tinctuur - met 12. Zorg ervoor dat u het eens bent over een behandelingsregime met een kinderarts. Als de baby allergisch is, begin met een kleine dosis, controleer zorgvuldig de reactie van het lichaam.

De apotheek verkoopt een aantal geneesmiddelen met een extract van medicinale kruiden in verschillende vormen: Immunorm, Estiphan, Dr. Theiss in tabletten en druppels, Echinacea Compositum in ampullen voor intramusculaire injecties. Voor kinderen zijn er snoep, zuigtabletten, siropen. In de homeopathie worden Echinacea Premium-capsules gebruikt als bron van hydroxykaneelzuren. En ze verkopen ook kant-en-klare alcoholtinctuur of medicinale kruiden. Het is gemakkelijk om genezingstools thuis te maken. Traditionele geneeskunde gebruikt echinacea voor de preventie en behandeling van infectieziekten.

Om zelf grondstoffen te verbouwen, plant u bloemen in gebieden die ver verwijderd zijn van industriële fabrieken en snelwegen. Verzamel bladeren en toppen van gezond, onaangetast ongedierte en plantenzwam.

Verkoudheid, loopneus, griep, ORVI

Neem een ​​theelepel fijngehakte wortels en bladeren, 3-4 gedroogde bloeiwijzen, zet 500 ml kokend water. Laat 40 minuten trekken. Zeef, bij de eerste symptomen van ongesteldheid, driemaal daags een glas medicinale thee.

Neem bij onderkoeling 30 g blaadjes en blaadjes, 500 ml heet water, kook gedurende 15 minuten, giet het in een thermosfles. Na 4-5 uur, stam, neem met honing of frambozenjam drie keer per dag, 125 ml.

Preventie, verhoog immuniteit

Giet 200 ml kokend water met een theelepel gemalen grondstoffen, plaats de container 10-15 minuten in een waterbad, filter na afkoeling. Neem voor de maaltijd driemaal 100 ml. Het afkooksel heeft een versterkend effect en stimuleert de afweer van het lichaam. De loop van de behandeling is 14-21 dagen. Handige infusie van 2 eetlepels gedroogde kruiden en 250 ml koud water. Laat om 9-10 uur, stam, drink 150 ml 2 keer per dag gedurende twee weken.

Cystitis en urethritis

Echinacea verlicht ontstekingen, activeert natuurlijke immuniteit. Om de bloemenbouillon voor te bereiden, giet je een handvol gedroogde bloemknoppen in een thermoskan en damp je deze in met een liter kokend water. Laat het staan, neem 3-5 maal per dag 50 - 100 ml.

Gecombineerde verzameling helpt ook. Meng in gelijke delen duizendblad-, berendruif-, echinaceabloemen. 10 g kruiden, giet 300 ml heet water, verwarm gedurende 15 minuten op laag vuur. Bedek de container met een deken of deken, laat een uur staan. Filter, breng het volume naar het origineel, drink 80 ml voedsel.

Ziekten van het spijsverteringskanaal

Zout 450 ml kokend water met een eetlepel gehakt uitgangsmateriaal, kook gedurende 20-25 minuten. Koel, filter. Neem drie keer per dag in de vorm van warmte 100-150 ml om het werk van het spijsverteringsstelsel te normaliseren.

50 g gedroogde bladeren en knoppen giet 500 ml 70% alcohol. Zet op een donkere, koele plaats, schud de container dagelijks. Na 2-3 weken de oplossing laten uitrekken. Eet 20 druppels voor de maaltijd 3 keer gedurende de dag. Neem na 10 dagen een pauze van dezelfde duur. Indicaties voor gebruik van tincturen - gastritis, chronische obstipatie, maagzweren en twaalf zweren in de twaalfvingerige darm.

Hoofdpijn, gewrichtspijn

Brouw een theelepel blad met 200 ml kokend water, plaats het in een waterbad gedurende 10 minuten. Laat het 1 uur onder het deksel. Filter, drink voor het eten van 100 ml. Verbetert de conditie van migraine en slapeloosheid, een mengsel van poedervormige wortels, bloemen, bladeren en honing in een verhouding van 1 tot 3. Gebruik 3 keer per dag met thee.

Prostaat adenoom

Voor goedaardige prostaathyperplasie is een geneeskrachtig kruidenextract nuttig. Neem verse of gedroogde bladeren, plaats ze op de bodem van een glazen pot, voeg wodka toe in een verhouding van 1 tot 10. Plaats op een donkere koele plaats gedurende 2 weken. Filter, drink driemaal daags 20-25 druppels voor de maaltijd.

lymfadenitis

Met de ontwikkeling van een virale, bacteriële schimmelinfectie verspreidt zich pathogene microflora door het hele lichaam. Penetrerend naar de regionale lymfeklieren in de lies en in de nek, veroorzaakt het een ontsteking. Dit manifesteert zich door zwelling, pijn in de huid rond de aangedane focus.

Echinacea bioactieve stoffen helpen om de beschermende functies van het immuunsysteem te herstellen, pijn te verminderen, de groei van ziektekiemen te stoppen. Therapie wordt gecombineerd met antibiotica en antivirale middelen. Met een toename van intramammaire knopen ondergaan vrouwen echografie om complicaties te elimineren.

Alcoholtinctuur is geschikt voor volwassenen: ze lossen 10 druppels water op en nemen deze 4 keer per dag in. Voor een kind is siroop een veilig alternatief. Giet voor het koken 4 el. l. gehakte wortels 350 ml kokend water, kook gedurende 20 minuten. Voeg 1/4 kopje verse muntblaadjes toe. Laat afkoelen, filter, voer 4-5 in Art. l. honing. Geef kinderen van 3 tot 10 jaar driemaal daags 5 ml siroop. De resorptie van vergrote lymfeklieren zal het gebruik van compressen versnellen. Doordrenk het gaasdoek verdund in een verhouding van 1: 2 met tinctuur, dek af met een katoenen laag en fixeer het op de aangetaste plaats.

Ontsteking van de mond en keel

Grind Art. l. grondstoffen, brouw een glas kokend water, laat het 1 uur brouwen. Filter, gebruik om 3-4 keer per dag te spoelen. Het is toegestaan ​​alcoholtinctuur te gebruiken (twee theelepels per 250 ml water). Procedures verlichten pijn en ontsteking, vernietigen ziekteverwekkers, stimuleren het herstel van beschadigde slijmvliezen.

Zenuwaandoeningen, stress, chronische vermoeidheid

30 g toppen giet 0,5 liter kokend water, houd gedurende 10-15 minuten een matig vuur aan. Bedek de container, laat 3 uur staan. Filter, drink driemaal daags 100 ml voor de maaltijd. Om de tinctuur te bereiden, neem je 10 g fijngehakte wortels met 100 ml alcohol. Neem na 24 uur 3 keer per dag 20 tot 30 druppels.

Open wonden, steenpuisten, zweren, brandwonden

Het sap van de plant heeft een antiseptisch, ontstekingsremmend, regenererend effect. Gebruik het voor wasbeurten en lotions. Stoffen in het gras verhogen de bloedstolling en versnellen de genezing. Sap zal ook helpen bij insectenbeten, eczeem, psoriasis. Bij alcohol tinctuur, voeg 40-60 druppels toe in 100 ml zoutoplossing, week gaas in vloeistof, breng aan op het aangetaste gebied en fixeer het met een verband. Verander het kompres tweemaal per dag.

conjunctivitis

Neem kunst in een glas water. l. droog de wortels en rooster de oplossing gedurende 30 minuten. Koel, filter. Gebruik voor orale toediening (2 eetlepels 4 keer per dag), wasbeurten en oogkompressen.

Na het verwijderen van papilloma's, zal de kruidentinctuur helpen om de immuniteit te verhogen en de herhaling van de ziekte te voorkomen. Giet plantaardige grondstoffen met 70% alcohol in de verhouding van 1 tot 10, aandringen 2 weken. Na filtratie neemt u de oplossing 15-20 druppels driemaal daags gedurende 30-45 dagen.

Gebruik voor huid en haar

In cosmetologie wordt de bloem gebruikt om acne, ontsteking en roodheid te bestrijden. Crèmes en tonica met een extract van een medicinale plant verzachten fijne rimpels, verfrissen het gezicht en verbeteren de huidskleur. Echinacea sap met gedestilleerd water in de verhouding van 1 tot 2, het is nuttig om te gebruiken voor het wassen in de ochtend en 's avonds om zich te ontdoen van acne, snelheid genezing, normaliseren de talgklieren.

Om de krullen er glanzend en gezond uit te laten zien, niet op te splitsen en er niet uit te vallen, breng je cosmetische maskers aan met kruiden op de wortels. Meng 3 eetlepels klis olie met 15 ml Echinacea-infusie, breng aan op het haar, spoel na 1 uur. Het is handig om het afkooksel toe te passen voor spoelen. Ter voorbereiding giet je een liter kokend water. l. bladeren en bloemblaadjes, laat ze gedurende 15 minuten op laag vuur staan. Filter, gebruik de oplossing na het wassen.

Bijwerkingen

Langdurig gebruik van het medicijn veroorzaakt een storing van het immuunsysteem, waardoor de gevoeligheid van het lichaam voor schadelijke bacteriën en virussen toeneemt. Gemarkeerde drukstoten, slaapstoornissen, verhoogde hartslag. Overdosis veroorzaakt de ontwikkeling van diarree, misselijkheid, braken, duizeligheid, soms stijgt de lichaamstemperatuur.

Om ongewenste bijwerkingen te voorkomen, mag u het middel niet lang zonder onderbreking innemen. Aanvaardbare toelatingsprocedure - 6-8 weken. Volg bij het gebruik van geneesmiddelen voor geneesmiddelen de aanbevelingen in de instructies.

Gras is een mogelijk allergeen, dus wees voorzichtig als u gevoelig bent voor planten uit de familie van de Compositae. De verschijnselen van individuele intolerantie voor echinacea zijn roodheid van de huid, zwelling, urticaria, jeuk, ademhalingsproblemen, benauwdheid op de borst. Als zich allergische reacties ontwikkelen, neem dan een antihistaminicum tablet en zoek medische hulp.

Morfologische beschrijving

Planthoogte bereikt 80-120 cm. De stengels zijn recht of enigszins vertakt, bedekt met borstelharen. De veelkoppige wortelstok is sterk vertakt, talloze wortels dringen diep in de grond door en hebben een zeer scherpe smaak op de sectie.

De bladeren zijn verdeeld in twee soorten: stengel en basaal:

 • Stambladeren hebben een lancetvormige vorm, versmald tot de bladsteel, verschillen in sappige groene kleur, zijn ruw aanvoelend. Op een stengel neerzetten achter elkaar.
 • Basale bladeren zijn licht gekarteld, gerangschikt op lange bladstelen verzameld in rozetten. De vorm lijkt op een breed ovaal, scherp versmald tot de bladsteel.

Bloesems na 2 jaar leven. Het begin van de bloei valt eind mei - begin juli, de duur van deze periode is maximaal 75 dagen. Bloeiwijzen zijn paars-violet, vrij grote manden en lijken qua vorm op kamille. De grootte van de manden is 10-12 cm. De kern bestaat uit buisvormige bloemen met een roodachtige of bruine kleur en steekt koepelvormig uit boven de bloeiwijze. Rietbloemen zijn aan de uiteinden gericht, hebben een onderontwikkelde stamper en biseksuele buisjes verschillen in een roodbruine kleur.

Хорошо размножается семенами, выращивается через рассаду. Может размножаться разделением корневища. Плодоносят только трубчатые цветки. Плод представляет собой четырехгранные, продолговатые семянки бурого цвета, длиной 5–6 мм, с маленьким хохолком.

Истории и сферы применения

Voor het eerst werd Echinacea beschreven door Carl Linney in plantkunde-geschriften. Sinds de jaren 70 van de 20e eeuw is het gekweekt als een tuin gewas, verschillende rassen zijn gefokt.

Sovjetwetenschapper S. A. Tomilin bestudeerde deze plant tot in detail en beval Echinacea-preparaten aan voor tonsillitis, keelpijn, depressie, vermoeidheid (mentaal en fysiek), parametrisatie, ontstekingsprocessen in inwendige organen, infectieziekten van acuut en chronisch verloop (buiktyfus, erysipelas, difterie, osteomyelitis, cerebrale meningitis), evenals voor de behandeling van wonden, brandwonden, zweren. Zijn werk heeft grotendeels bijgedragen aan de introductie van planten in de traditionele geneeskunde en homeopathie.

In de volksgeneeskunde werd de plant in grotere mate gebruikt voor de behandeling van verschillende infecties en verwondingen.

Sommige soorten planten, waaronder paars, geteeld door tuinders voor decoratieve doeleinden, sieren de bloembedden en voortuinen. Het bloeit prachtig en lang, en ziet er erg esthetisch uit, en ze staan ​​lang na het snijden in een vaas.

Verzamelen en oogsten, teelt

In de volksgeneeskunde wordt aanbevolen om alle delen van de plant te oogsten:

 • bloemmanden worden in juli-augustus uit de stelen gesneden
 • gras - helemaal aan het begin van de bloei,
 • wortels met wortelstokken die minstens 4 jaar oud zijn - in de late herfst.

De wortels worden gewassen en gedroogd in de schaduw. Gras en knoppen worden ook in de lucht gedroogd, op een goed geventileerde plaats, in de schaduw.

Houdbaarheid van gras is 6 maanden, bloeiwijzen - 1 jaar, wortels - 2 jaar.

Zaden van deze nuttige plant kunnen worden gekocht in de tuinafdeling van de winkel. Ze moeten nog lange tijd ontkiemd worden, meer dan een maand, dus ze moeten in februari geplant worden (ze houden van warmte en vocht). Zaailingen worden eind mei in de grond geplant, in een lichte, bemeste grond, en kiezen een goed verlichte plaats. Bloeiende struiken begint na 2 jaar.

Bole eenvoudige manier - de verdeling van de root. Dit kan in de lente of de herfst worden gedaan, waarbij een deel van de wortel wordt geplant die diep in het gat is begroeid.

Echinacea kruid - helende en heilzame eigenschappen

Echinacea is een vaste plant uit de Astrov-familie. Ondanks het feit dat het geboorteland van de plant zich in het oosten van het Noord-Amerikaanse continent bevindt, zijn hoge grasstelen bekroond met paarsroze knoppen op de meeste van onze gezinspercelen.

Voor veel tuiniers is Echinacea (of Rudbeckia) vooral een sierplant. De genezende eigenschappen van de bloem zijn echter bekend, zelfs voor mensen ver van tuinieren. Dit is niet verwonderlijk - veel populaire medicijnen zijn gemaakt op basis van het kruidenextract.

De plant dankt zijn helende werking aan een rijke chemische samenstelling.

Door de aanwezigheid van essentiële oliën, vitamine A, C en E, organische zuren, natuurlijke antimycotica, glycosiden, tannines, antioxidanten en sporenelementen zoals ijzer, selenium, silicium en calcium, is het totale voordeel van echinacea gelijk aan de werking van verschillende geneesmiddelen, waaronder multivitaminecomplexen en antibiotica.

Het gebruik van planten biedt een therapeutisch resultaat in verschillende richtingen.

Echinacea purpurea activeert:

 • deelnemen aan bloedvorming
 • de vorming van botten, nagelplaten, haar en tanden stimuleren,
 • celveroudering voorkomen,
 • de ontwikkeling van tumoren voorkomen
 • stimuleer de synthese van interferon en verhoog de immuniteit,
 • vrije radicalen en toxines binden en bijdragen aan hun conclusie,
 • ondersteuning van het herstel van beschadigd weefsel,
 • verbeter het beschermende potentieel van de lever.

Het is kenmerkend dat, in tegenstelling tot andere medicinale kruiden, alle terrestrische delen van Echinacea purpurea, zowel bloeiwijzen als stengels met bladeren, van farmacologisch belang zijn.

Welke ziekten helpt?

Het krachtige effect van de actieve componenten van Echinacea purpurea verbetert het therapeutische effect bij de behandeling van de meeste infectieziekten (waaronder geslachtsziekten), evenals bij exacerbaties van neurologische aard.

Het gebruik van plantenextracten is geïndiceerd voor:

 • luchtwegen en virale aandoeningen - influenza, acute luchtweginfecties,
 • chronische ziekten - hepatitis, reumatoïde artritis, prostatitis, nefritis en blaasontsteking,
 • huidletsels - etterende wonden, trofische zweren, steenpuisten, eczeem, psoriasis, brandwonden, inclusief zonnebrand,
 • pathologieën van KNO-organen - rhinitis, faryngitis, tonsillitis, sinusitis,
 • schimmelinfecties - spruw, trichophytia,
 • infectieuze pathologieën - laesies van de urinewegen, gonnoroea, syfilis, tyfeuze koorts, roodvonk, meningitis, tyfus, malaria, difterie, humaan papillomavirus.

Bovendien is het gebruik van echinacea geschikt voor septische processen, bijensteken, muggen en slangen, exacerbatie van het herpesvirus, aambeien, kankerprocessen, streptokokkeninfecties, evenals hoofdpijn en duizeligheid.

Echinacea voor immuniteit

Vanwege zijn krachtige immunomodulerende eigenschappen wordt Echinacea-kruid wereldwijd erkend als een van de meest effectieve medicinale planten voor het verbeteren van de immuniteit. De impact van het gras wordt uitgedrukt in het verhogen van de weerstand van cellen tegen het verslaan van pathogene micro-organismen.

Echinacea purpurea voorkomt niet alleen de penetratie van microben door het celmembraan, maar blokkeert ook de mogelijkheid van verspreiding door het hele lichaam.

Bovendien dragen de actieve stoffen van het kruid bij aan een toename van het aantal leukocyten in het bloed, verbeteren ze fagocytische processen en stimuleren ze de productie van immunoglobulinen.

Voordelen voor kinderen

Echinacea purpurea heeft het meest succesvolle en wijdverspreide gebruik bij de behandeling van respiratoire aandoeningen bij kinderen. Versterking van de weerstand van het lichaam tegen het verslaan van een virale infectie, de plant kan niet alleen de herstelperiode verkorten, maar ook het immuunsysteem versterken.

Niet minder effectieve plantenextracten worden gebruikt voor de preventie van kinderziekten.

In de oncologie

Door het bestaan ​​van planten zoals Echinacea purpurea heeft de mogelijkheid om kruidenkanker te genezen reële perspectieven gekregen.

Het is bewezen dat het gebruik van middelen van Echinacea de ontwikkeling van kwaadaardige tumoren in de beginfase stopt.

Een van de componenten in de samenstelling van het kruid, het glycoproteïne, heeft het vermogen om atypische cellen direct te beïnvloeden.

Bovendien zorgt de algehele impact van de actieve ingrediënten in de plant voor een krachtige ondersteuning van het immuunsysteem:

 • verhoogt het aantal fagocytische cellen,
 • stimuleert de synthese van interferon,
 • verbetert de functionaliteit van T-lymfocyten,
 • bevordert de productie van immunoglobulines die de werking van antigenen neutraliseren.

Geneesmiddelen op basis van echinacea zijn een uitstekende manier om kanker te voorkomen.

Tijdens de zwangerschap

Het is bekend dat de meeste traditionele medicijnen zijn gecontra-indiceerd voor aanstaande moeders, dus de voorkeur gaat meestal uit naar plantaardige producten. En aangezien Echinacea is opgenomen in de lijst met de populairste immunomodulerende planten, wordt het eerst gekozen.

Medische opvattingen over dit onderwerp zijn echter niet zo eenvoudig. De reden is dat studies over het effect van echinacea op de ontwikkeling van de zwangerschap en de foetus zeer weinig werd uitgevoerd. En hoewel er geen specifieke contra-indicaties waren voor de behandeling van echinacea bij zwangere vrouwen, adviseren artsen het gebruik van op planten gebaseerde producten niet langer dan een week.

Echinacea voor verkoudheid

De belangrijkste eigenschap van echinacea is het vermogen om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ondersteunen in de strijd tegen ziekteverwekkers. Het gebruik van planten tijdens de kou stelt u in staat om de volledige rijke samenstelling van de plant te gebruiken en zo het niveau van resistentie tegen alle micro-organismen, inclusief virussen, te verhogen.

Onderzoeksonderzoekers hebben aangetoond dat regelmatig gebruik van echinacea-extract de kans op verkoudheid met 55% verkleint.

Instructies voor het gebruik van Echinacea

Je kunt de genezende kracht van Echinacea purpurea gebruiken door een afkooksel, een tinctuur en thee van een plant te gebruiken, of je kunt er kant en klare farmaceutische bereidingen op basis van gebruiken.

Echinacea tinctuur is een medicijn gemaakt op basis van een extract uit de wortels van een plant en ethylalcohol 60%. Bovendien kan alcoholische tinctuur van echinacea thuis worden gemaakt. Om dit te doen, worden vier delen van gemalen plantenmateriaal gegoten met één deel alcohol met een sterkte van 70% en een maand bewaard.

Neem deze tinctuur moet 15 druppels vóór de maaltijd zijn - toevoegen aan thee of verdunnen met water.

Het gebruik van tinctuur is geïndiceerd voor patiënten die vatbaar zijn voor frequente ademhalingsaandoeningen en patiënten met langzaam genezende trofische ulcera.

Echinacea-tabletten

Medicijnen op basis van echinacea zijn ook verkrijgbaar in de vorm van tabletten, waarvan de farmacologische werking wordt bepaald door de werking van het kruidensap. Onder de indicaties voor het nemen van pillen op basis van echinacea purpurea sap zijn verkoudheid, griep, langdurige antibioticumbehandeling en preventieve maatregelen.

Kinderen van 4 tot 12 jaar nemen drie keer per dag een tablet. De dosis voor volwassenen is driemaal daags twee tabletten. Bij verkoudheid wordt aanbevolen het aantal doses te verhogen tot vijf keer per dag.

Bouillon en thee van Echinacea purpurea worden thuis bereid.

Voor het bereiden van de bouillon neemt u 10 g droge planten en 500 ml water. Het gereedschap wordt gereed gemaakt met een zwak kookpunt, sta vervolgens ongeveer drie uur op een warme plaats en filter.

Neem een ​​afkooksel van echinacea nodig voor het eten. Kinderen tot 7 jaar oud - een eetlepel, kinderen van 7 tot 14 jaar - twee of drie eetlepels in twee weken. Een enkele dosis voor volwassenen - een halve kop bouillon.

In ampullen of capsules

Intramusculaire toediening van Echinacea purpurea is mogelijk met het gebruik van het complexe preparaat "Echinacea Compositum". De samenstelling van het hulpmiddel, naast echinacea, omvat verschillende medicinale planten met ontstekingsremmende, immunomodulerende en ontgiftingseigenschappen.

Een enkele dosis van een injectie voor kinderen hangt af van de leeftijd en het gewicht van de patiënt, daarom wordt het bepaald door een arts. Het is aangetoond dat volwassenen een enkele flacon van 2,2 ml driemaal per week toedienen.

Kenmerkende tekenen van allergieën zijn:

 • urticaria, erytheem en jeukende huiduitslag in het hele lichaam,
 • hoesten, loopneus, niezen,
 • misselijkheid, braken, diarree,
 • zwakte, moe voelen, duizelig,
 • hoofdpijn.

De meest uitgesproken manifestatie van bijwerkingen is angio-oedeem.

Als u de minste ongesteldheid ondervindt nadat u de medicatie op basis van echinacea heeft ingenomen, moet u stoppen met het gebruik van het geneesmiddel en onmiddellijk een arts raadplegen.

Artsen worden in de volgende gevallen als ongewenst gebruik van op planten gebaseerde producten beschouwd:

 • met tuberculose,
 • na orgaantransplantaties,
 • als de patiënt een voorgeschiedenis heeft van allergische reacties op planten van de Asteraceae-familie - kamille, chrysanthemum, goudsbloem,
 • met leverdisfuncties.

Het gebruik van Echinacea bij auto-immuun- en systemische pathologieën zoals leukemie, AIDS, HIV-infectie is sterk gecontra-indiceerd.

Het is ook niet nodig om producten op basis van de besproken planten te gebruiken als een extra immunomodulator bij het nemen van geneesmiddelen met een vergelijkbaar effect.

Echinacea purpurea is een geweldig geschenk van de natuur, alleen in staat om de gezondheid te herstellen als er een redelijke benadering van de behandeling is en onder het waakzame medische toezicht.

Werkingsmechanisme

De plant heeft een zeer complexe chemische samenstelling - in een complex hebben alle nuttige stoffen een uitgesproken immunostimulerend effect:

 • de fagocytische activiteit van macrofagen verhogen,
 • stimuleren chemotaxis
 • de afgifte van cytokinen bevorderen.

Tijdens de behandeling is er een toename van de niet-specifieke immuunrespons en weerstand tegen de werking van ongunstige factoren.

Echinacea-toepassing

Qua bruikbaarheid wordt echinacea purpurea vaak vergeleken met ginseng - de bekende 'wortel van het leven', en ze noemen het niet minder majestueus - een plant uit duizend ziekten. Ook wordt een mooie plant een "bloedzuiveraar" genoemd.

De plant maakt deel uit van meer dan 240 geneesmiddelen, waaronder gepatenteerde geneesmiddelen voor de behandeling van aids.

Monopreparations van planten worden in verschillende omstandigheden gebruikt:

 • mentale en fysieke uitputting,
 • mentale depressie
 • infectieziekten: roodvonk, erysipelas, gonorroe, osteomyelitis, angina, tonsillitis, cerebrospinale meningitis, septische aandoeningen,
 • respiratoire en virale aandoeningen: ARVI, herpes, influenza, virale rhinitis (behandeling en preventie),
 • ontstekingsziekten: reumatoïde artritis, polyartritis, hepatitis, nefritis, cystitis, adnexitis, prostatitis, gastritis, pancreatitis, cervicale erosie,
 • ziekten geassocieerd met metabole stoornissen: diabetes, obesitas, leverziekte (als een medicijn ter verbetering van het immuunsysteem),
 • leukopenie veroorzaakt door bestraling of behandeling met cystostatica,
 • schendingen van de potentie
 • mannelijke en vrouwelijke onvruchtbaarheid (bij complexe behandeling),
 • in de complexe behandeling van alcoholisme en roken,
 • conditie na operatie, langdurige antibioticabehandeling, chemotherapie,
 • pijnsyndroom: hoofdpijn en gewrichtspijn,
 • huidletsels: eczeem, psoriasis, brandwonden, bevriezing, trofische ulcera, etterende diepe wonden, karbonkels, abcessen, insectenbeten.

Het wordt gebruikt voor profylactische doeleinden in geval van vroege tekenen van verkoudheid, met langdurige antibacteriële therapie, voor het herstel van personen die straling hebben ondergaan of leven in gebieden die ongunstig zijn voor straling.

Er zijn gedocumenteerde gevallen van genezing van Echinacea bij patiënten die lijden aan cutane lupus erythematosus, hoewel auto-immuunziekten een contra-indicatie voor behandeling zijn.

Artsen adviseren het gebruik van plantaardige preparaten bij de eerste tekenen van verkoudheid of griep, samen met de hoofdbehandeling: de plant kan de effectiviteit van traditionele therapieën met 20-40% verhogen.

Echinacea Research

Sinds het begin van het gebruik van folk-genezers, is de plant van belang geweest voor de officiële geneeskunde. Wetenschappelijke studies van de eigenschappen en mogelijkheden van echinacea zijn en worden nog steeds in veel landen uitgevoerd. We geven er een paar.

 • In 2001 voerden binnenlandse wetenschappers een dubbelblind, placebo-gecontroleerd onderzoek uit naar de werkzaamheid van plantpreparaten bij de behandeling van patiënten met ARVI. Bij de studie waren 80 mensen betrokken, die elk vroege symptomen van ARVI hadden. De patiënten werden verdeeld in 2 groepen: 1 groep kreeg Echinacea purpurea, 2 - placebo. Volgens de resultaten van de waarneming was de gemiddelde duur van de ziekte in de 1e groep 6 dagen, in de tweede - Dit leidde tot de conclusie dat de plantaardige preparaten de duur van virale infecties kunnen verminderen.
 • Een parallel dubbelblind onderzoek werd uitgevoerd om het effect van plantengeneesmiddelen op de ernst en frequentie van verkoudheid en griep bij mensen met verhoogde gevoeligheid te onderzoeken. 108 patiënten waren bij de proef betrokken: de helft kreeg 2-4 ml echinacea-sap per dag en de tweede groep kreeg een placebo. Patiënten die het sap van de plant kregen, zelden pijn deden, en de perioden tussen de ziektes werden langer, de symptomen - minder ernstig. Zo is het nut van het gebruik van echinacea bij patiënten met een verminderde immuunrespons bewezen.
 • Een ander onderzoek bevestigde alleen de effectiviteit van plantpreparaten bij de behandeling van virale infecties van de bovenste luchtwegen. 282 gezonde mensen van 18-65 jaar oud die eerder 2 of meer keer per jaar verkouden waren, namen deel aan dit wetenschappelijke werk. Bij de eerste tekenen van verkoudheid kreeg de helft van de patiënten van de zieke een extract van echinacea: 10 doses voor de vroegste symptomen van de ziekte en 4 doses gedurende 7 opeenvolgende dagen. Patiënten werden onderzocht op dag 3 en 8 van de ziekte.

Tijdens de observatieperiode werden 128 mensen ziek: 59 van hen ontvingen Echinacea-extract en 69 kregen een placebo. Bij patiënten die het extract namen waren de symptomen van de ziekte 23,1% zwakker.

 • De resultaten van een onderzoek uitgevoerd door muizen van de Canadese Universiteit van McGill suggereerden dat de preparaten van de plant de levensduur verlengen van patiënten die lijden aan leukemie. Aanzienlijke genetische overeenkomst maakt extrapolatie van de resultaten van het onderzoek naar mensen mogelijk, maar aanvullende tests zijn nodig.

De studie werd uitgevoerd op muizen met leukemie. Na 13 maanden echinacea-medicatie te hebben gebruikt, bleef 74% van de muizen uit de experimentele groep in leven, terwijl de overleving van dieren die het medicijn niet kregen slechts 46% was. Een toename in het aantal natuurlijke killercellen in het milt- en botweefsel van muizen behandeld met het plantenpreparaat werd ook opgemerkt. Op basis hiervan hebben wetenschappers geconcludeerd dat het gebruik van plantpreparaten nuttig is voor preventieve doeleinden - om het aantal immuuncellen dat een sleutelrol speelt bij de bescherming tegen oncopathologie te verhogen, waarvan het risico toeneemt met de leeftijd.

 • Echinacea kan worden gebruikt als een hulpgeneesmiddel bij de behandeling van kanker. De studie omvatte 55 patiënten na een radiotherapie: 85% had een stabiel aantal leukocyten. Bij patiënten die het medicijn van de plant niet gebruikten, werd een gestage afname van het aantal leukocyten waargenomen.
 • Противовоспалительные свойства растения позволяют использовать его в качестве вспомогательного средства в терапии ревматоидного артрита. Одно из недавних исследований доказало, что применение 15 капель экстракта растения, принимаемых трехкратно в день позволяет снизить выраженность воспалительной реакции на 20-25 %.

Preparaten van de plant verhogen de natuurlijke afweer van het lichaam, hebben een stimulerend effect op het immuunsysteem. Bovendien werken de positieve effecten niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen met een nog steeds ongevormd immuunsysteem en bij oudere personen waarvan de beschermende functies worden verminderd als gevolg van de algemene veroudering van het lichaam.

Universele geestentinctuur van Echinacea

Het kan worden gebruikt voor alle hierboven genoemde pathologieën, met uitzondering van alcoholisme, omdat het alcohol bevat.

Rauwe gemalen wortel of verse bloemen giet 70% alcohol 1: 4 en blijf op een donkere plaats gedurende 1 maand of langer. Neem de helft of het hele theelepel 3 keer per dag gedurende 10 dagen op een rij.

Dezelfde tinctuur kan extern worden aangebracht (half verdund met afgekoeld gekookt water) om wonden, karbonkels, abcessen en helende brandwonden (behandeling, natte kompressen) te behandelen. Het helpt ook bij herpes (cauterisatie van herpetische uitbarstingen 3-5 keer per dag.).

Het tweede recept voor tinctuur van wodka

Het helpt bij het begin van acute respiratoire virale infecties, wordt gebruikt voor de preventie van virale infecties.

Neem de bloemen van Echinacea, doe ze in een pot van een halve liter, zodat het volume tot de bovenkant gevuld is, giet wodka van hoge kwaliteit en sluit het deksel goed. Sta 40 dagen lang op een donkere plaats. Laat het geneesmiddel vervolgens uitlekken en persen. Neem 15 druppels in een half uur vóór de maaltijd, verdunnen in een kleine hoeveelheid water of tinctuur toevoegen aan thee, 3 keer per dag.

Tinctuur van rauwe plantenwortel

Aanbevolen voor de behandeling van chronische gastritis, pancreatitis, psoriasis en allergische huiduitslag op de huid en slijmvliezen.

Neem 1 deel van de rauwe wortels en giet er 5 delen wodka op, blijf 30 dagen op een donkere plaats. Neem 15-20 druppels, verdund in water, 3 keer per dag.

Het helpt bij griep, verkoudheid, ontstekingsprocessen, na ernstige ziektes, operaties, na behandeling met antibiotica, bij alcoholisme. Het kan ook worden gebruikt voor eczeem, zweren en steenpuisten.

Neem 3 stuks. verse echinacea bloemen of droge grondstoffen van gemalen wortels en bladeren (2 theel.), giet een halve liter kokend water en laat gedurende 40 minuten. Om ziekten te voorkomen, volstaat het om 1 glas per dag te nemen en voor de behandeling - 3 glazen per dag. Deze thee verjongt het lichaam, vertraagt ​​het verouderingsproces.

Echinacea afkooksel

Aanbevolen voor griep en verkoudheid, hoesten, zwelling, maagzweren, hoofdpijn, pijn in de gewrichten. Het verbetert ook het gezichtsvermogen, stimuleert de eetlust, normaliseert de druk, wordt gekenmerkt door een tonisch en tonisch effect. Met streptokokkeninfecties van de huid, psoriasis en slangenbeten worden lokale lotions gemaakt van het afkooksel tot de beschadigde huid.

Neem 1 theelepel. verse of gedroogde bladeren van echinacea, giet 200 ml water, verwarm in een waterbad voor een half uur, en dan aandringen, afvoer. Neem het derde deel van een glas 3 keer per dag, vóór de maaltijd.

Het wordt aanbevolen voor profylactisch gebruik in de winterperiode, tijdens het koude seizoen. Versterkt het immuunsysteem, stimuleert lichamelijke activiteit, verlicht vermoeidheid.

Neem 30 gram. verse of gedroogde bloemen, in een geëmailleerde pan leggen, 500 ml kokend water toevoegen, het dak sluiten en 10 minuten koken. Sta warm gedurende 4-5 uur aan, zeef en voeg aan smaak siroop, suiker, honing of sap toe. Drink driemaal per dag een half glas.

Vers bloeiwijze sap

Helpt het genezingsproces van wonden te versnellen, geneest acne, zweren, wratten, en gebruikt bij langdurig gebruik pigmentvlekjes en sproeten. Effectief bij de behandeling van SARS.

Om het te verkrijgen, worden de bloeiwijzen verpletterd en uit het pap sap geperst. Breng onverdunde 3-5 ml per dag aan. voor de maaltijd. Uiterlijk - de aangetaste huid wordt 3-4 keer per dag behandeld.

Olie-extract van plantenwortels

Het helpt bij de behandeling van maagzweer, gastritis. Lotions met het medicijn gebruikt bij de behandeling van brandwonden, doorligwonden. Tampons bevochtigd met nuttige olie helpt bij de behandeling van cervicale erosie (een nacht geïnjecteerd).

Neem 1 kopje ongeraffineerde olijfolie en 50 gram. vermalen wortels, staan ​​erop voor 1 maand. Binnen 1 uur accepteren. 60 minuten voor de maaltijd twee keer per dag.

Echinacea voor kinderen

Kruidengenezers en folk-genezers bevelen het gebruik aan van plantpreparaten in de kindergeneeskunde vanaf 1 jaar. Vertegenwoordigers van officiële geneeskunde zijn wat terughoudender met dergelijke conclusies en hebben geadviseerd om echinacea-medicijnen niet voor 3 jaar te gebruiken. Voorkeursdoseringsvormen - siroop, thee, afkooksel. Alcoholtinctuur kan alleen voor kinderen tot 12 jaar extern worden gebruikt, voor de behandeling van acne, huidbeschadiging.

Echinacea-preparaten worden aanbevolen voor kinderen, voornamelijk ter versterking van de afweer van het immuunsysteem en ter verhoging van de weerstand tegen infectieuze stoffen die kinderen voortdurend tegenkomen op de kleuterschool en op school. Wordt ook gebruikt bij de behandeling van virale en bacteriële infecties van de luchtwegen, de bovenste luchtwegen, de mondholte, de huid en de urinewegen.

Bijwerkingen

Bijwerkingen zijn uiterst zeldzaam en kunnen de volgende zijn:

 • zwakte, moe voelen,
 • slaperigheid,
 • hoofdpijn en duizeligheid,
 • misselijkheid,
 • pijn in het lichaam,
 • dyspeptische symptomen
 • pijn en keelpijn.

Overdosering en teveel van de aanbevolen behandelingskuren leidt tot het tegenovergestelde effect - afname van zelf-immuniteit

Bij patiënten met overgevoeligheid voor de componenten van geneesmiddelen kan zwelling, roodheid op de huid, jeuk, kortademigheid, huiduitslag, een sterke verslechtering van de gezondheid optreden. Dit zijn mogelijke allergische reacties die, indien genegeerd, een anafylactische shock kunnen ontwikkelen!

Als er bijwerkingen optreden tijdens de behandeling, moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik van het geneesmiddel en uw arts raadplegen voor advies over de geschiktheid van de voortgezette therapie.

Bekijk de video: Echinacea Echinacea purpurea (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send