Ingemaakte bloemen en planten

Hoe een baby-orchidee uit een moederplant te zaaien

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is belangrijk om het verschil tussen babe, peduncle en wortels te begrijpen. In de beginfase zijn deze onderdelen vergelijkbaar met elkaar.

Peduncle - het grootste deel, dit is waar later prachtige bloemen op verschijnen. Peduncle komt vanuit het centrum, altijd naar boven gericht (in tegenstelling tot de wortels) en heeft een scherpe punt.

De root groeit vanaf elke site op basis, is in de regel naar beneden gericht (maar niet noodzakelijkerwijs). De tip is altijd afgerond. Wees voorzichtig - in sommige gevallen is basale baby met succes vermomd als een steel of wortel, maar een klein beetje is niet vergelijkbaar met de een of de ander.

Babe noemde een miniatuurplant die de bladeren en wortels oploste.

In theorie kan een orchidee zich niet alleen met kinderen reproduceren, maar ook met zaden. Het laatste type wordt gebruikt door fokkers. In huiselijke omstandigheden is het veiliger en gemakkelijker om nieuwe mini-orchideeën toe te passen - kinderen. Ze kunnen toenemen:

 • in de bladoksels,
 • van slapende knoppen op de steel.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het mogelijk is om volledig gezonde orchideeën te verspreiden met pamfletten van minimaal 4. Inclusief wanneer je orchidee de baby heeft gegeven, zorg ervoor dat hij niet ziek is en probeer niet zijn geslacht uit te breiden van de laatste krachten.

Wanneer verschijnen baby's?

Om een ​​baby te vormen op een kamerplant met een nog steeds slapende knop op de steel, is het nodig om de hele steel niet te verwijderen nadat de bloei is voltooid. Het wordt simpelweg ingekort en boven de nier moet een afstand van minimaal 2 cm worden aangehouden.

Bovendien draagt ​​de ontwikkeling van kinderen bij aan de aanwezigheid van een voldoende hoeveelheid verlichting nadat de bloeifase van de plant is voltooid. Rechtstreeks te wijten aan het licht, ontwaken sluimerende knoppen. Maar naast verlichting is het noodzakelijk om een ​​voldoende hoog thermisch regime na ottsvetaniya te handhaven.

In de aanwezigheid van een relatief hoge temperatuur tekenen in de binnenlandse omstandigheden op de plant van de slapende knoppen vormen niet gewone steeltjes, maar de kinderen zelf voor reproductie. Dit gebeurt onder de volgende omstandigheden:

 • het einde van de bloeiende fase van een kamerorchidee in huishoudelijke omstandigheden,
 • een voldoende aantal verbeterde verlichting,
 • relatief hoge luchttemperaturen.

Na rationele omstandigheden te hebben verschaft, kan men vrij snel het uiterlijk bereiken van de plant van scheuten, die eenvoudig de kweek van bepaalde soorten orchideeën in huishoudelijke omstandigheden uitvoeren.

Om kwaliteitsmateriaal te verkrijgen in de variant van scheuten, die verder kunnen worden gescheiden en geplant, is het noodzakelijk om de verzorging van de moederplant te regelen.

Hoe een spruit te krijgen

Baby orchideeën thuis planten is helemaal niet moeilijk. Het is noodzakelijk om op het moment te wachten. Nadat de orchidee een scheut op de steel heeft gegeven, zal het niet moeilijk zijn om hem in een afzonderlijke kom te transplanteren. De opname kan zich in het midden of aan de basis van de wortels van de bloem bevinden. Wanneer de groeipunten afsterven, beginnen stamkinderen zich te vormen. Op de stam zullen nieuwe processen beginnen te groeien en zich ontwikkelen na de dood van een volwassen plant. Om jonge scheuten te hebben Je moet bepaalde regels volgen:

 1. Nadat de phalaenopsis bloeit, moet de piek 2-3 cm worden gesneden, deze moet net boven de bovenste knop worden ingekort.
 2. Het is noodzakelijk om te zorgen voor het juiste temperatuurregime: overdag - + 28 ... + 30 ° С, 's nachts - tot +15 ° С.
 3. Verlichting en luchtvochtigheid moeten goed genoeg zijn.
 4. Voor een bloem is het beter om een ​​kleine pot te kiezen die vrij water en lucht doorlaat.
 5. Watering scherp verminderd met 2-3 weken.

Naleving van deze voorwaarden, evenals een goed georganiseerd waterregime zullen de plant laterale processen bieden.

Er moet aan worden herinnerd dat alleen gezonde exemplaren nieuwe scheuten kunnen geven. Sommige telers passen kunstmatige stimulatie toe voor de ontwikkeling van stekken. Ze gebruiken hormooncytokininepasta.

Voordat de knoppen op de stelen worden "ontwaakt", worden ze van vlokken gereinigd, waarna deze samenstelling met alle nauwkeurigheid wordt aangebracht. Het is beter om de plant in de lente te stimuleren tijdens de periode van ontwaken en groei. Orchideeën moeten minstens 3-4 wortels van 5 cm lang vormen, alleen dan kan hun voortplanting beginnen.

Vorming van Mature Babes

Phalaenopsis baby is natuurlijke kloon van de moederplant en na transplantatie zullen dezelfde tekens verschijnen als een volwassen orchidee (kleur van bloemen, hun grootte, etc.).

Het is een miniatuur, volledig gevormde orchidee: het heeft bladeren, stengel en wortels, en produceert soms zelfs op een moederplant zelfs een kleine bloeiende kiem.

De baby kan bloeien, op de moederplant.

Soms vormen de slapende knoppen, die zich op de bloeiende pijl, de oksels van de bladeren of de wortels van de orchidee bevinden, kinderen. Genoeg van hen gemakkelijk te gebruiken voor phalaenopsis vegetatieve reproductie.

Als zo'n baby verschijnt als een lateraal proces op de stengel van een orchidee, wordt het genoemd wortel.

Heel vaak worden vegetatieve processen gevormd. op de bloeiende pijl. Deze methode is het geschiktst voor het fokken van orchideeën, hij bestaat uit verschillende fasen:

 • activering van slapende knoppen op de bloeiende pijl,
 • fase van kieming en ontwikkeling otvodka (kinderen),
 • scheiding en transplantatie van een gevormde laag.

De gunstigste periode voor de vorming van kinderen komt na een lang bloeiende orchidee.

Maar om te verschijnen, heeft de plant ook nodig bepaalde teeltomstandigheden:

 • de orchidee moet een volwassene zijn, met een goed ontwikkeld wortelstelsel, moet ten minste 4 grote bladeren hebben,
 • orchidee bloei moet in de laatste fase zijn,
 • de optimale tijd van het jaar is de lente of de vroege zomer,
 • relatief hoge luchttemperatuur
 • luchtvochtigheid op het niveau van 50-60%,
 • voldoende lichtintensiteit in de kamer.

Bij lage luchtvochtigheid, evenals in de winter, wanneer de verlichting aanzienlijk afneemt, vormen kinderen geen phalaenopsis.

Om de kinderen te vormen op de bloeiende scheuten, na het einde van de bloeifase, snijden ze het niet, maar verkorten het 1,5-2 cm boven de bovenste slapende knop. Dat is het stimuleert het ontwaken van de resterende slapende knoppendie op de steel zitten.

Stimulatie kinderen orchideeën.

Soms worden de processen zelf gevormd, maar in sommige gevallen, zelfs als de plant in optimale omstandigheden verkeert, stimulering van hun forceren is noodzakelijk. Dit draagt ​​bij aan:

 • dagelijkse temperatuurvariatie. Het moet 's nachts koel zijn - tot + 17-18 ℃, overdag - tot + 27-30. Deze omstandigheden in de lente-zomerperiode zijn het gunstigst op het glazen balkon,
 • slecht water geven van phalaenopsis moet worden gecombineerd met een hoge relatieve vochtigheid. In een appartement vereist dit regelmatig spuiten en de installatie van de baarmoederplant op een stand met nat mos of kiezelstenen,
 • een grote hoeveelheid intens verspreid licht.

Na de nodige kweekparameters te hebben geleverd, volstaat het om eenvoudig de verschijning van vegetatieve stekken thuis te veroorzaken.

Op de steel of steel kan phalaenopsis ontwikkelen van één tot enkele kleine planten. Ten eerste zijn het gevormde bladeren en na een bepaalde periode van de wortels.

Als de wortels niet lang worden gevormd, hun ontwikkeling kan worden gestimuleerd. Om dit te doen, bereid veenmos, vershoudfolie en sterke draad:

 • mos een half uur gedrenkt in water tot volledige zwelling,
 • een brok mos vormen en omwikkeld met een draad om niet uit elkaar te vallen,
 • de klomp is zorgvuldig bevestigd om de plant niet te beschadigen, hij is met behulp van een draad aan de basis van de steel vastgemaakt,
 • bij lage luchtvochtigheid in de kamer wordt mos bovendien omwikkeld met huishoudfolie om een ​​broeikaseffect binnenin te creëren. De film moet dagelijks worden geopend voor luchten kinderen,
 • omdat een plant met mos kan kantelen, is het beter om hem aan een steun te bevestigen,
 • Mos moet dagelijks worden bespoten met water, waaraan u wortelgroeistimulator met wortelgroei kunt toevoegen.

Zodra de baby wortels heeft gekregen, kan deze in een aparte pot worden gedeponeerd. Op de moederplant ontwikkelen zich in de regel stekken binnen zes maanden.

Verschillende kinderen op steeltjes.

Voorbereidende voorbereiding

Om de volwassen plant niet te beschadigen bij het scheiden van de gevormde kinderen, het is noodzakelijk om de tool en gerelateerde materialen voor te bereiden op het werk:

 • tuinschaar, schaar of mes
 • elk desinfectiemiddel (bijvoorbeeld alcohol),
 • een paar tabletten geplette actieve kool of kaneel,
 • een klein helder glas of pot voor transplantatie
 • grondmix voor het planten van een kleine orchidee.

Als een pot die je kunt gebruiken heldere of gematteerde plastic bekerin welke pre-do drainage gaten. Het glas moet klein genoeg zijn om in de wortels te passen.

Bodemmengeling U kunt het zelf bereiden op basis van de volgende componenten, in gelijke verhoudingen:

 • pijnboomschors, voorgekookt en in stukken gesneden ongeveer 1 cm,
 • veenmos,
 • houtskool.

Ook grondmix van goede kwaliteit verkrijgbaar bij een speciaalzaak. Het belangrijkste is dat de stukken schors erin niet meer dan 1 cm mogen zijn.

De samenstelling van het substraat voor phalaenopsis.

Nadat de orchidee volwassen is, moet de pot worden vervangen door een grotere pot.

radicaal

Deze schat zou moeten checken wortelstelsel. Als de wortels worden gevormd, worden ze gescheiden door scharen op de kruising van het kind met de baarmoeder phalaenopsis. Segment bestrooid met kaneel of actieve kool.

Radical babe orchideeën.

Zonder wortels

Soms vormen otvodok orchideeën geen wortels. In dit geval het is beter om te wachten tot het de wortels vormt.

Het is ook mogelijk om onmiddellijk te scheiden en in het voorbereide substraat te planten, waardoor de omstandigheden worden gecreëerd die nodig zijn voor de wortelvorming.

In de kas

Lek van vier maanden zonder wortels gescheiden en geplant in een substraat van kleine pijnboomschors.

Plant nodig zet in een kas en spray dagelijks met water. Deze procedure kan worden afgewisseld met een kunstmestoplossing met een spray.

Besteed het alleen overdag, terwijl het water niet in het midden van de uitlaat mag vallen. Er moet voor worden gezorgd dat het substraat niet te nat wordt. zij moet enkele uren uitdrogen.

Voor het wroeten van baby's, kun je ook levend mos gebruiken, waarop een gescheiden orchidee-schatje ligt.

Wroeten kinderen in een kas.

In schuimplastic

Voor het rooten snakken babes deze kant op een klein stukje schuim en een gat erinWaarin de basis geschikt is voor kinderen. De plant wordt gefixeerd en in een bak gevuld met water geplaatst.

Oprichting van een kleine phalaenopsis zou boven water moeten zijndie optimale vochtigheid zal creëren voor de vorming van het wortelstelsel.

Om de luchtvochtigheid in het volume verder te verhogen, kan de container met water worden gesloten met polyethyleen of plexiglas.

Na de vorming van wortels kleine orchidee geplant in een substraat van pijnboomschors.

Bij de basale schat geen eigen wortels. De voeding vindt plaats via een gemeenschappelijke stam ten koste van de wortels van de moeder.

Als zo'n baby zich in je plant heeft gevormd, dan je moet het nooit scheiden. Alleen in een pot groeien nu twee orchideeën in plaats van één.

Vaak wordt de basale baby gevormd op de locatie van het phalaenopsis-groeipunt. In de regel gebeurt dit in het geval van uitdoving. Zo'n baby zal aanleiding geven tot een nieuwe plant.

Phalaenopsis met basale babe.

Substraatoverdracht

Na scheiding van de ouderplant otvodka, kan het onmiddellijk in het substraat worden geplant, maar nog beter Bereid je voor op de landing:

 • hiervoor worden de lagen gedurende 15 minuten geweekt. in water waarin het groeihormoon is opgelost. Dit zorgt voor snellere wortelgroei,
 • bevochtigde wortels zijn minder gewond bij het planten en gemakkelijker in de pot te zetten.

Voor het planten leggen baby's een laag drainage op de bodem van de pot (geëxpandeerde klei, vermiculiet of keramische scherven), waarna de plant erin wordt gedompeld:

 • baby in een bakje zodat de onderste bladeren boven het oppervlak van de grond waren,
 • het substraat wordt in kleine porties gegoten met schudden en tikken op de pot, zodat de grond gelijkmatig wordt verdeeld tussen de wortels. Bovendien is het niet nodig om het substraat te comprimeren,
 • de eerste paar dagen moet de plant niet worden bewaterd, zodat de sneden zijn uitgedroogd.

Geplant orchidee is beter om wat tijd door te brengen gedeeltelijke schaduwdan kun je herschikken naar diffuus licht.

Handige video's

Bekijk de video over het scheiden van de babyorchidee:

Video hieronder over het planten van Phalaenopsis-baby's in het substraat:

De volgende video vertelt over het planten van baby's zonder wortels in het mos:

Video met tips voor het activeren van phalaenopsis-ontwikkeling:

Wanneer kan ik delen en hoe kan ik de baby goed scheiden?

Het is beter om de baby van de orchidee te scheiden als er al 2-4 wortels zijn gevormd. Alles is hier echter individueel. Phalaenopsis heeft bijvoorbeeld helemaal geen wortels op een kind. Om deze reden, wanneer 4-5 bladeren verschijnen, wordt de baby onafhankelijk gesnoeid en geroot.

Bij het scheiden van de wortel, moet je de buitenste laag van de aarde verwijderen en rond de wortels kijken. Wanneer ze vrij sterk en vrij lang zijn, kan de baby worden gesneden.

Maar wat te doen als de wortels niet ontstonden? Er zijn gevallen waarin de baby lange tijd zonder wortels groeit. Daarom is het noodzakelijk om de plaats waar de tak is bevestigd aan de moederplant met mos te wikkelen en regelmatig met water te bevochtigen totdat de wortels verschijnen.

Overweeg wat je nodig hebt om de baby te transplanteren:

 • schoongemaakte grond, het is beter om in orde te zijn,
 • mos,
 • een pot met een kleine diameter (ongeveer 8 cm)
 • schaar en mes
 • waterstofperoxide,
 • gemalen steenkool of kaneel.

Bijna alle soorten planten hebben een pot nodig met enorme drainagegaten. Elke bloem heeft een ander drainagesysteem nodig en hiermee moet rekening worden gehouden om de juiste drainage te selecteren.

Dus voor cactussen, orchideeën en vetplanten is een snel drainagesysteem nodig. Het kan worden gevormd in een kleine pot met een poreus substraat en een groot aantal drainagegaten.

Hoe de vorming van baby's te stimuleren

Om het voorkomen van baby's te stimuleren, van slapende knoppen die op de steel zitten, is het noodzakelijk om voorzichtig de afdekschubben te verwijderen, waarbij geprobeerd wordt de knoppen niet te beschadigen. Vervolgens moeten slaappunten worden besmeurd met een cytokinine-gebaseerd hormonaal medicijn zodat de plant "toekomstige generaties" kan geven.

Of slapende knoppen zichtbaar op de steel zijn verpakt in nat sphagnum en gebonden met polyethyleen. Kruidplant in een warme en vochtige atmosfeer. Wanneer jonge scheuten verschijnen, wordt polyethyleen verwijderd, maar de plant kan worden bewaard totdat de wortels verschijnen.

Pasta met een belangrijke invoer van cytokinine is gemakkelijk thuis te doen.

Voor de bereiding heeft u nodig: tien milligram van het medicijn kinetine of 6-benzaminopurine, dat wordt opgelost in één milliliter water en gemengd met één gram lanoline. De verkregen samenstelling wordt ijverig geroerd om een ​​homogene pasta van sneeuwwitte toon te creëren.

Eén behandeling van de knoppen op de steeltjes van de plant op +22 graden kan zorgen voor het verschijnen van de zijtak van de steel. Om dit te elimineren en de vorming van vegetatieve processen te veroorzaken, is het noodzakelijk om de behandelde plant in een isolator te plaatsen met een luchttemperatuur die niet lager is dan +28 C.

Na 3-5 dagen kan de behandeling van de nieren opnieuw worden gedaan. Maar onder de invloed van 6-BAP komen kinderen op steeltjes niet altijd voor. Vaak vormden ze in plaats daarvan een zijtak van de steel. Ondanks de obstakels en de slechte reproduceerbaarheid van de resultaten blijven bijna alle liefhebberliefhebbers in deze richting werken.

Plantproces

Nadat de baby van de orchidee is gescheiden van het maternale organisme en de wortels zijn daarop geplaatst, moet deze in een afzonderlijke pot worden geplant. Overdracht van de scion moet in een pot zijn die aan de vereiste voorwaarden voldoet. Een integraal vereiste is transparante wanden.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe een orchidee verstandig moet worden geplant om een ​​jonge plant niet te vernietigen door onbekwame operaties.

Landing kinderen uitgevoerd op de juiste manier:

 • op de bodem van de potstapel drainage (kiezels, kiezels). De drainagelaag moet 1/3 van de totale grootte van de geselecteerde container zijn,
 • de shoot bevindt zich in het midden van de pot. Tegelijkertijd moet de wortelhals op hetzelfde niveau worden geplaatst als de rand van de gebruikte container,
 • Verdeel dan voorzichtig de wortels. Ze zijn gelijk gerangschikt in de pot,
 • toegestaan, inclusief hun locatie in het vlak van de tank,
 • dan na verloop van tijd vallen we in een pot in slaap.

Om het gelijk in de pot te plaatsen, kun je een beetje op de muren kloppen. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat het geplante proces niet mag worden geïrrigeerd. De eerste bewatering is alleen toegestaan ​​na 2-3 dagen. In de loop van deze periode heeft de snee veroorzaakt door de tijd om door te slepen, en de dreiging van infectie zal de minste zijn.

Grond voor beplanting

Je kunt zowel mos als pijnboomschors gebruiken. Первый понадобится орошать каждый день, что не совершенно комфортно и подойдет только для тех посадок, которые будут находиться в обстоятельствах высокой влаги. Больше всего предпочтение отдается заключительному виду, который дает возможность приобрести наиболее влагоемкую почву.

Het belangrijkste is om stukken van minstens één centimeter te nemen, en niet stof. Je kunt schors kopen in een speciale winkel voor tuinders.

Om luchtwortels, die verschillen in hoge gevoeligheid voor irrigatie en kunstmest, te beschermen, verdient het de voorkeur om twee materialen te gebruiken. De grond is gemaakt van pijnboomschors en veenmos is bovenop geplaatst.

Een dergelijk grondmengsel maakt het mogelijk om de verzorging van orchideeën te verminderen. Een tuinman kan een tak irrigeren, inclusief hard water.

Om ervoor te zorgen dat de plant normaal groeit en zich vormt, is het belangrijkste om geen miscalculaties in de zorg toe te staan ​​vanaf de eerste dag. Na transplantatie moet de plant het stadium van gewenning passeren. Geplant scheuten van orchideeën worden geplaatst in een ontoegankelijke plaats van de zonnestralen, maar een goed verlichte plaats.

Bij voorkeur wanneer de kamer niet meer dan 21 graden zal zijn. Oosterse en westerse ramen zijn goed geschikt.

De eerste irrigatie moet 5-6 dagen na de transplantatie worden uitgevoerd. Water de plant moet worden gescheiden door water op kamertemperatuur. U kunt gekookt of gefilterd water gebruiken.

Na het water geven zijn de wortels heldergroen van kleur, als het vocht verdampt na verloop van tijd, worden ze een zilverachtige schaduw. Fans groeien orchideeën worden geleid door de kleur van de wortels voordat het water geeft.

De eerste voeding gebeurt 30 dagen nadat de plant is getransplanteerd. Om dit te doen, kunt u kunstmest bestemd voor orchideeën toepassen in twee keer minder concentratie dan voor volwassen planten. Vervolgens wordt de baby eenmaal gedurende 14 dagen gevoed.

Wanneer u de plant met gescheiden water water geeft, zullen zich na een bepaalde tijd zouten in de pot ophopen. Onder de omstandigheden dat het vocht in uw regio moeilijk is, moet u de aarde elke maand laten morsen door de pot onder stromend water te plaatsen. Deze procedure moet slechts 25 minuten worden uitgevoerd om de installatie te reinigen.

Lees hier meer over dit proces:

Plant structuur

Dit type orchidee behoort tot het monopodiale type. Het groeit altijd exclusief naar boven. Wanneer phalaenopsis jong is, is elk volgend blad groter dan het vorige blad. Maar wanneer een orchidee een volwassene wordt, krijgen alle bladplaten dezelfde grootte. Met dat, hoe meer licht, hoe langer de vellen zullen zijn, hoe minder licht, hoe korter de bladeren.

Hoe ziet het jonge proces eruit en hoe ziet het eruit?

Een baby is een jong proces van een plant. En het ziet eruit als een verkleinde kopie van een gewone volwassen orchidee.

Waar kan een baby worden gevormd? Meestal begint het te groeien op een bloemstengel die recentelijk vervaagde bloemen liet vallen. Maar soms zie je de baby op de phalaenopsissteel en op het wortelgedeelte.

De onderstaande foto's helpen je erachter te komen hoe je een phalaenopsis-baby kunt onderscheiden die groeit van de stengel, van de steel en van de wortelzone.

Redenen voor het onderwijs

De baby kan vanzelf verschijnen nadat de plant de laatste knoppen heeft laten vallen, onder de voorwaarde dat de kamer een hoge luchtvochtigheid en hoge temperatuur zal hebben. Maar je kunt phalaenopsis ook dwingen om een ​​proces vrij te geven. Hiervoor heeft u nodig:

 1. Na de bloei, verkort de steel 2-4 centimeter.
 2. Vergeet de verplichte temperatuurverschillen niet (houd deze binnen vijf graden).
 3. Behoud hoge niveaus van vochtigheid en warmte in de kamer.
 4. Kies een pot die iets groter is dan het volume van het gehele wortelsysteem en die de grond gemakkelijk kan ventileren.
 5. Beperk het bewateren gedurende 15-20 dagen.

Een andere manier om het uiterlijk van kinderen te stimuleren, is het gebruik van hormooncytokininepasta. Het moet worden toegepast op de nier, die vooraf van schalen is gereinigd. Deze procedure zal de slapende toppen van phalaenopsis wakker maken en zal binnenkort groei aan baby's geven. Maar doe het beter begin maart.

In welke gevallen wordt het niet aanbevolen om uit te stellen?

De processen die op de steel en de wortel verschenen, kunnen van elkaar worden gescheiden, maar dit kan alleen worden gedaan als je de eerste 2-3 wortels vijf centimeter lang ziet. Maar dit moet met uiterste voorzichtigheid gebeuren, om de maternale delen van de plant niet te beschadigen.

Maar de kinderen, gevormd op de stengel, ervaren telers worden niet geadviseerd om te snijden. Ze hebben geen eigen wortelsysteem en met onjuiste manipulaties met processen neemt de kans op schade aan de moederplant toe.

Voorbereiding: gereedschappen, aarde, pot

Er zijn geen speciale apparaten nodig om een ​​proces van een volwassen plant te transplanteren. Eerst moet je een scherp gesneden mes nemen (het maakt niet uit of het een keuken- of schrijfwarenapparaat is) en behandel het met alcohol, zodat alles steriel en schoon is. U kunt het mes vervangen door een scherpe, bij voorkeur manicure, schaar. En zorg voor de beschikbaarheid van verwerkingsmaterialen: kaneel of gebroken steenkool.

De pot moet erg klein zijn met gaten, niet alleen aan de onderkant, maar bij voorkeur aan de zijoppervlakken van de container. Vergeet niet dat de pot transparant moet zijn. Zorg ervoor dat je een drainagelaag op de bodem van de pot legt. De volgende laag wordt bevochtigd (dit is verplicht).

Voortplanting door zijlagen

Orchideebaby's zijn jonge scheuten van een plant die regelmatig op de stengel en wortels verschijnen, maar vaker op de steel. Ze hebben hun miniatuursteel, knoppen en pamfletten te voorschijn komen.

De rol van kinderen in het leven van een orchidee is moeilijk te overschatten, omdat dit hun voortzetting is. Het is vrij simpel om een ​​plant met zijlagen te verspreiden - dit is de snelste manier.

Waar verschijnen de knoppen?

Kinderen kunnen op verschillende delen van de plant verschijnen:

  Op de steelnadat de plant is verdwenen, verschijnt er een jonge spruit. Het is vermeldenswaard dat niet één baby kan verschijnen, maar meerdere, en dat ze zich ergens in de peduncle kunnen bevinden, in het midden of helemaal aan het einde. Maar meestal verschijnt slechts één proces.

Haast je niet om de steel te verwijderen, creëer de juiste temperatuur en juiste vochtigheid, zodat de orchidee schiet, die later kan worden geplant. In het begin zijn de processen erg klein, maar na verloop van tijd zal kleine verdichting van de zijkanten verschijnen - de wortels zullen beginnen te vormen.

 • Aan de wortels - Kinderen komen ook vrij vaak voor, in dit geval moet u bij het afscheiden uiterst voorzichtig handelen, omdat er kans is op beschadiging van de wortels van een volwassen plant.
 • Op de kofferbak - deze processen worden niet aanbevolen om te worden verwijderd. Ze hebben geen eigen wortelstelsel. Bovendien kan de scheiding de stengel van een plant beschadigen, waaruit deze eenvoudig kan afsterven.

  De baby kan op de stengel verschijnen als het groeipunt begint te bevriezen. Nadat de moederplant sterft, zal de baby blijven groeien.

  Gevolgen voor de ouder

  Sommige beginnerentelers planten geen baby's van de moederplant, vooral als de scheuten zich dichtbij hun wortels vormen, ten onrechte gelovend dat de plant meer bossig en mooi zou zijn. Maar dit is verkeerd, omdat de moederplant veel energie besteedt aan de ontwikkeling van het proces en als de baby niet op tijd wordt verwijderd, kan deze gewoon doodgaan.

  Daarom zijn er twee hoofdvragen:

  • Wanneer moet je de baby van de plant scheiden?
  • Hoe het goed te doen?

  Wanneer moet je een bot schieten?

  Als kinderen een orchidee hebben, rijst de vraag: wanneer moeten ze plaatsnemen? Er zijn verschillende basistekens van gereedheid:

   Wortels opnieuw wortelen.

  Hoewel ze er niet zijn, mag het proces niet worden aangeraakt. De wortels moeten gezond en sterk zijn, minimaal 5 cm lang. Het is de moeite waard eraan te denken dat hoe meer wortels de baby heeft, des te groter de kans is dat de transplantatie succesvol zal zijn en de jonge plant zal overleven. Het is niet nodig om het proces te scheiden, als het minder dan drie wortels heeft. De juiste hoeveelheid echte bladeren.

  Er moeten minstens 5 bladeren groeien op een jonge orchidee, alleen op deze manier zullen de overlevingskansen hoog zijn na afscheiding van de moederplant. Vergeet niet dat goede bladeren - is de kracht van de plant uit het zonlicht en de adem. Baby besteed aan de moederplant voor ten minste 8 maanden, maar het is beter als er precies een jaar voorbijgaat na zijn verschijning.

  Haast je niet om de baby van de moeder te scheiden, haar kracht te laten krijgen voor verdere groei, door op de moederplant te zijn. Het opbouwen van het wortelstelsel is een moeizaam en lang proces. Voorbereiding van voorwerpen voor transplantatie (gereedschappen, grond, pot).

  Dus de baby is klaar voor transplantatie, nu is het tijd om alles voor dit fascinerende proces te bereiden:

  • speciaal substraat van stukjes schors met een lengte van 1 cm,
  • veenmos,
  • een kleine plastic pot - met een diameter van 7 tot 10 cm (hij moet transparant zijn),
  • snoeischaar, schaar of scherp mes,
  • actieve kool of kaneel.

  Voor zelfbereiding van de grond moet je de pijnboomschors van de fijne fractie en het veenmos mengen, je kunt een beetje houtskool toevoegen. Het substraat moet goed gehydrateerd zijn, maar niet nat..

  Hoe de escape correct te scheiden?

  Dit kan in verschillende stappen worden gedaan:

  1. Steriliseer het instrument.
  2. Snijd de baby voorzichtig van de moederplant af. Als het op de steel groeit, is het de moeite waard om schuin af te snijden aan beide kanten van het proces, zodat de rest van de steel 1-2 cm is. zowel op de moederplant als op de baby.
  3. De snede moet worden behandeld met kaneel of geplette actieve kool. Dit moet gebeuren, anders kunnen pathogene bacteriën en infecties in de wonden terechtkomen.

  Om eindelijk uit te zoeken hoe je de orchideeënvlucht kunt scheiden, kun je de video bekijken:

  Met wortelstelsel


  Als de baby al wortels heeft, is het overplanten van een kleine plant gemakkelijk genoeg.

  Het actie-algoritme is als volgt.:

  1. Neem een ​​plastic container met gaten.
  2. Leg een drainagelaag op de bodem, dan een substraat vermengd met mos. Bevochtig het mengsel. Maar daarvoor is het de moeite waard om een ​​roze oplossing van kaliumpermanganaat af te geven of deze in de oven te calcineren voor decontaminatie.
  3. Plaats de baby heel voorzichtig in de beker, zodat het groeipunt ter hoogte van de randen ligt.
  4. Dissipeer het substraat, dit proces moet met uiterste voorzichtigheid worden uitgevoerd, omdat de wortels van de jonge plant erg delicaat zijn.
  5. De wortels moeten volledig bedekt zijn met het mengsel.
  6. Water geven na het verplanten mag niet zo zijn, omdat in de open wond een infectie kan optreden.
  7. Bedek de plant met een transparante plastic zak - het zal een mini-kas zijn voor betere beworteling.

  Als je op peduncle groeit


  Als de orchidee op de steel is gesprongen, is de procedure als volgt.:

  1. Steriele snoeischaren snijden de baby van de steel af.
  2. Aan de voet van de uitlaat vinden we een schaal die moet worden verwijderd, omdat de wortels hierdoor niet kunnen groeien.
  3. Nu kunt u beginnen met het laten groeien van de wortels in de lucht, omdat het onmogelijk is om de plant zonder wortels in het substraat te plaatsen.
  4. Onder de pot rust een plastic beker met gaten uit.
  5. Leg op de bodem van de afvoer, leg het mos erop.
  6. Maak twee gaten aan de bovenkant voor de ondersteuning.
  7. Plaats de baby zo dat hij in de lucht hangt, zonder het mos aan te raken.
  8. Bedek de structuur met een jonge orchidee gesneden plastic fles of plastic zak - om kasomstandigheden te creëren. Het microklimaat in de kas moet dichtbij tropisch zijn.

  Mogelijke moeilijkheden

  De volgende problemen kunnen optreden tijdens de transplantatie:

   infectie.

  Dit kan niet alleen leiden tot ziekte, maar ook tot de dood van de plant, dus de snoeier of het mes moet steriel zijn. verval.

  Voordat je de baby gaat zetten, moet je hem 30 minuten in de lucht laten liggen en vervolgens de sneden verwerken met gemalen kaneel of houtas. Als het proces te vroeg wordt afgebroken, gaat het dood.. Als er meerdere baby's op een orchidee zitten, is het ten strengste verboden om alles in één keer te snijden, de moederplant sterft eenvoudig aan de verwondingen.

  Zorg voor hen

  Het is belangrijk om gunstige omstandigheden te creëren voor de nieuwe bloem en te weten hoe te zorgen voor na een kiemplant:

  • water geven is matig, maar één keer in de twee dagen en alleen met warm water,
  • om planten te luchten, het flesje meerdere keren per dag op te tillen gedurende 20-30 minuten,
  • De eerste voeding wordt niet eerder dan 21 dagen na de transplantatie uitgevoerd.

  We vinden kinderen voor transplantatie

  Reproductie door kinderen begint met de juiste benadering van het hele proces.

  Baby orchidee groeit op de piek na de bloeiperiode. Als je naar de stengel kijkt, zie je kleine tuberculose bedekt met schubben erop. Dit zijn slapende toppen. Het is van hen dat de orchidee schat begint te groeien, maar niet altijd. Het kan ook uit de bladschacht groeien. Hoewel het in feite de wortelprocessen zijn, die een nieuwe ronde van bloemontwikkeling zijn.

  Als, nadat een orchidee bloeit, de steel nog steeds groen en levensvatbaar is, dan is het waarschijnlijk dat er een nieuwe appendix uit de slapende knoppen tevoorschijn komt. Als de spike begint te drogen, begint de nieuwe stengel met de groei vanaf de wortel.

  Baby ziet eruit als een onafhankelijke plant in miniatuur. Eerst verschijnt er een kleine stengel, dan ontstaan ​​er meerdere bladeren, even later verschijnen de wortels.

  Het is belangrijk! Na verloop van tijd kunnen deze bladeren drogen, maar maak je geen zorgen. Ze geven voedingsstoffen aan jonge wortels.

  Zorgregels

  Tijdens de bloeiperiode wijken de zorgregels enigszins af van die van gewone mensen, en wanneer deze eindigt, zijn veranderingen weer nodig. Om orchidee gaf baby volg de volgende regels van zorg:

  Na de kleur en ontlading van bloemen en knoppen, wordt de standaard besproeiing van de bloem hervat, wat betekent dat het substraat eenmaal per 7-10 dagen moet worden bevochtigd. De behoefte aan manipulatie kan visueel worden bepaald. Als er condensatie op de wanden van de pot is, is deze nog steeds vroeg. Als het helemaal droog is, is het tijd. U kunt het definiëren door aanraking. Wanneer de grond bijna droog is, is het tijd om water te geven. Water wordt warm gekozen en niet hard.

  Om de kinderen op de steel te wekken, is de "badmethode" onder een warme douche goed geschikt. Verhoogde watertemperatuur verbetert de metabole processen in de bloem, wat bijdraagt ​​aan de groei van kinderen. Na een dergelijke watergift is het noodzakelijk om de boezems van de bladeren grondig schoon te vegen om rotten te voorkomen.

  Temperatuur en verlichting

  Het is erg belangrijk om te zorgen voor dagelijkse temperatuurverschillen. 'S Nachts niet lager dan +18 ° C, niet meer dan +28 ° C gedurende de dag. Een constant hoge of constant lage temperatuur veroorzaakt stress, ziekte en een verscheidenheid aan parasieten in de plant.

  verlichting. Lichte huisdieren thuis moeten minstens 12 uur, beter - 14 zijn.

  Na de bloeiperiode wordt een snee in de top van de steel gemaakt. De plaats van de snede is heel gemakkelijk te bepalen, het is een paar centimeter boven de nog steeds niet ontwaakte nier. De snede moet worden gewreven met steenkool. Het instrument moet worden gesteriliseerd. Zodat het ontwaken van de knoppen plaatsvond en de kinderen zich goed en snel genoeg ontwikkelden, bemesten zij de orchidee.

  Om een ​​baby te krijgen, kunt u cytokininepasta gebruiken. Het is een fytohormonale stof die op kleine schaal in een schilferige nier wordt aangebracht. Het stimuleert de metabolische processen in de nier en versnelt de groei. Als de plant groot en gezond is, kun je de pasta in meerdere nieren tegelijk aanbrengen om een ​​paar baby's te krijgen.

  Gebruik ook de triade, dat wil zeggen stikstof-fosfor-kalium-meststoffen, die worden gecombineerd met minerale meststoffen. Begin met het maken van zo'n verband onmiddellijk na het voltooien van de bloei. Dit geeft de orchidee de kracht om nieuwe baby's te ontwikkelen.

  Het is belangrijk! De baby is erg gevoelig, daarom is het noodzakelijk om uitersten in de verzorging en de meststof te vermijden.

  Regels om met de ontsnapping om te gaan

  Voordat de orchidee uit de stengel wordt gezaaid, moet deze een lange weg van ontwikkeling en versterking gaan.

  In het geval dat veranderingen optreden met de nieren, kan dit met het blote oog worden opgemerkt. Eerst wordt de tuberkel op de orchidee groot, waarna de stengel zich vanaf daar begint te ontwikkelen. De wortels groeien niet onmiddellijk. Folders kunnen als eerste verschijnen. Iets later, wanneer de stengel tot 7 centimeter lang is, beginnen zich wortels te vormen.

  Over hoe orchideeën thuis worden verbouwd en geteeld, lees hier in detail.

  Terwijl de baby op de bloemsteel zit, hoeft er niets mee gedaan te worden. Let alleen zorgvuldig op de ontwikkeling ervan en meet de lengte van de wortels. Meestal ontwikkelt de baby zich binnen zes maanden.

  Zodra de wortels een lengte van 5 centimeter hebben bereikt, kan de scheut worden verwijderd.

  De jonge ontsnapping van de tak vereist zorgvuldigheid en nauwkeurigheid. Voordat je de baby van de orchidee scheidt, maak je wat materialen klaar. Grond voor een nieuwe bloem heeft een nieuwe nodig. Voordat orchide baby's in het substraat worden getransplanteerd, zijn alle componenten goed verbrijzeld en gelijkmatig gemengd.

  En ze zijn als volgt:

  1. Pijnboomschors - 5 delen,
  2. Moss - 1 deel,
  3. Charcoal - 1 deel,
  4. Uitgebreide klei en puimsteen - drainage.

  1. Charcoal - 1 deel,
  2. Pijnboomschors - 5 delen.

  1. Charcoal - 1 deel,
  2. Moss - 2 delen,
  3. Pijnboomschors en -schilfers - 5 stuks.

  Het is belangrijk! Om de bloem volledig te kunnen ontwikkelen, moet de nieuwe grond goede drainage-eigenschappen hebben en luchttoegang bieden.

  Gewoonlijk wordt de scheiding uitgevoerd als

  Scheidingsprocedures

  • Baby orchideeën van de moederplant worden zorgvuldig gescheiden. Sommige telers scheiden de baby zelf van de steel, wat ten strengste verboden is om te doen, omdat hij zal sterven. Het is noodzakelijk om het proces samen met een deel van de steel te scheiden. 1-2 centimeter boven het groeipunt van de shoot en dezelfde afstand lager.
  • Alle secties in orchideeënbaby's en op de moederplant worden behandeld met geactiveerde kool of een bactericide preparaat. Обрабатывать срезы нужно сразу же.
  • Детку оставляют просушиваться на 30 минут.

  Затем молодой побег укрепляется на грунте. Делать это нужно осторожно (читайте также как проводиться пересадка орхидеи).

  Перед тем, как посадить отросток орхидеи, нужно знать:

  Bij het planten van orchideeënbaby's is het onmogelijk om de grond te bedekken voordat de bloem versterkt is, omdat jonge en zachte wortels kunnen worden beschadigd. Kies niet altijd meteen een grote capaciteit, want het kind heeft geen grote pot nodig voor volledige ontwikkeling.

  Eerst worden de wortels in de container gebracht en gelijkmatig over de pot verdeeld. Daarna wordt de grond zorgvuldig aangebracht. Schiet het groeipunt moet gelijk zijn met de bovenrand van de tank. Om ezelaarde te bereiken, kun je licht op de tankwanden kloppen.

  Het is belangrijk! Het water geven wordt een paar dagen na het planten van de bloem uitgevoerd om infecties op de secties te voorkomen.

  Als de baby niet op de stengel groeit, maar een wortelproces is, wordt de scheiding ervan in verband gebracht met enkele risico's voor de moederplant. Het is noodzakelijk om het onderdeel heel voorzichtig te scheiden om het wortelstelsel niet te beschadigen. Verdere zorg is hetzelfde als bij andere kinderen.

  Het is belangrijk! Baby-orchideeën thuis transplanteren is gemakkelijk als u de zorg- en transplantatievoorschriften volgt.

  Orchideebaby's kunnen de wortels buiten houden. In dit geval wordt voorgesteld om de steel te omhullen met mos en te wachten tot de orchidee-baby zonder wortels zich verder begint te ontwikkelen.

  Zorg na transplantatie babes

  Het verzorgen van een baby na een transplantatie is erg belangrijk. Als de spruit sterk en volledig gezond is, begint een snelle groei en actieve ontwikkeling. Als er tijdens de afscheiding bladeren achterblijven, kunnen ze tijdens de periode van actieve groei opdrogen, maar maak je geen zorgen, want binnenkort begint de baby nieuwe.

  Als de orchideeënkinderen zwak zijn en zich niet ontwikkelen, zullen de kasomstandigheden voor hen worden georganiseerd. Greenhouse kan worden gekocht bij een gespecialiseerde winkel en u kunt het zelf doen. Het wordt constant op hoge temperatuur en vochtigheid gehouden.

  Moisturiseren jonge plant moet gematigd zijn. In geen geval kan het niet vullen, omdat het rotting van het wortelstelsel kan veroorzaken. De wortels van de kinderen met de juiste watergift beginnen actief te groeien en zich te ontwikkelen.

  In de kamer waar de pot met een bloem zich bevindt, creëer je een goede uitstroom en instroom van frisse lucht.

  Verlichting is georganiseerd op basis van het principe - direct zonlicht is gevaarlijk voor kinderen. Maak een schaduw- of omgevingsverlichting. Het ochtendzonlicht en de ondergaande zon schaden de orchideeën niet.

  Na een tijdje kun je de babyorchidee in een andere pot doen die beter in volume past.

  In dit artikel hebben we het gehad over hoe de baby uit de orchidee te planten en welke voorwaarden nodig zijn voor de teelt van orchideeën thuis.

  Orchideeproductie door kinderen: de keuze van plantmateriaal

  Meestal wordt er op de vensterbank een orchidee van de Phalaenopsis-soort gekweekt. In een volwassen plant vormen baby's op de steel nadat de bloei is beëindigd. In de regel wordt op dit moment in de boezem op de stengel een nieuwe scheut gevormd met een knop- of een dochterproces. Baby is een miniatuurplant. Alleen het verschijnende proces is niet geschikt om te rooten. In het begin zorgt de baby volledig voor de moederstruik, laat dan de wortels los en vormt bladeren.

  Een scion met minstens vijf bladeren en wortels van ongeveer 5 cm wordt beschouwd als klaar voor het jiggen. Gemiddeld duurt het zes maanden, hoewel vaak meer of minder. Soms proberen telers de ontwikkeling van de wortels te versnellen, ze met mos te wrijven of ze met stimulanten te besprenkelen. De praktijk leert echter dat die orchideebaby's die in hun natuurlijke omgeving groeiden, wortel schieten.

  Zorgen voor de moederplant tijdens het groeien van scheuten is niet anders dan normaal. Phalaenopsis kan tegelijkertijd verschillende processen vormen, soms verschijnen ze ook aan de basis van de wortelhals of in de bladoksel.

  Raad. Bij het planten van baby's is het belangrijk om niet te wachten. Te lange wortels zijn kwetsbaar en bederven tijdens de landing.

  Voorbereiding op jigging: wat je nodig hebt

  Om een ​​orchideespruit te transplanteren, moet je een nieuwe container voorbereiden. Het is beter om een ​​plastic pot of glas te gebruiken met een diameter van maximaal 7-10 cm. Koop ook een speciale orchideeënprimer in de winkel. Kwalitatieve grond bestaat uit stukjes schors van ongeveer 1 cm lang. Je kunt het zelf koken. Meng in gelijke delen centimeter stuk dennenbast, mos en houtskool.

  Bereid gereedschap en andere materialen voor op het werk:

  • grondmes, snoeischaar of schaar
  • alcohol of ander ontsmettingsmiddel,
  • rubberen handschoenen

  • kaliumpermanganaat,
  • koolstofpoeder of kaneel.

  Hoe een orchidee te zaaien

  Het proces van reproductie bloeiende cultuur vereist aandacht en een voldoende hoeveelheid tijd. Stapsgewijze algoritme:

  1. Verwerk de pot met alcohol. Vul met primer.
  2. Desinfecteer de aarde door te besproeien met een oplossing van kaliumpermanganaat.
  3. Snijd het bot uit de moederplant met een schoon mes of schaar. Neem tegelijkertijd een deel van de stengel of bladsinus met de jonge plant, ongeveer 1-1,5 cm.
  4. Droge snijpunten, laat gedurende een half uur op kamertemperatuur.
  5. Behandel het met actieve koolpoeder of kaneel.
  6. Verwijder en leg een derde of een kwart van het substraat opzij uit de pot.
  7. Plaats de baby op het oppervlak. De wortelhals moet zich ter hoogte van de rand van de pot bevinden.

  Raad. De grond niet met uw handen aanstampen: u riskeert de wortelstok te beschadigen. Om de aarde gelijkmatig tussen de wortels te laten liggen, is het genoeg om periodiek op de rand van de tank te tikken.

  Maak je geen zorgen als, na alle manipulaties, sommige delen van de wortels nog steeds zichtbaar boven de grond zijn. In het geval van een orchidee heeft dit geen invloed op het overlevingspercentage. Water geven onmiddellijk na het planten van een jonge plant is niet nodig. Het eerste vocht dat hij nodig heeft, is niet eerder dan de derde dag. Het is een feit dat, zolang de wonden in de secties niet volledig zijn genezen, water de bloem kan infecteren met verschillende infecties en rot kan veroorzaken.

  Verleid de babyorchideeën eenvoudig. Het is belangrijk om schoon en netjes te houden. Een nieuwe bloem kan worden gegeven of een mini-broeikas gemaakt van orchideeën op uw vensterbank.

  Van de moederplant

  Droog de plant voor deze procedure. Laat het niet gedurende ten minste twee weken water geven.

  Dit gebeurt over het algemeen in één beweging, maar het belangrijkste is om deze manipulatie met uiterste voorzichtigheid uit te voeren om de 'moeder' niet te schaden.

  1. U hebt dus al een machinaal bewerkt mes (mes, schaar). Snijd de baby voorzichtig los van de zijsteel. Raak het hoofdgedeelte van de steel niet aan om een ​​verdere groei van de phalaenopsis te garanderen.
  2. Laat de uitgesneden delen uitdrogen.
  3. Hierna behandel je de gesneden gebieden met kaneel of geplette actieve kool.
  4. Transplanteer het proces in het voltooide mengsel.

  Van snijbloem

  Ongelofelijk, maar waar. Volgens ervaren telers, scheuten kunnen zelfs op een gesneden stengel worden gekweekt. Meestal gebeurt dit wanneer de bloemist begrijpt dat de orchidee snel zal sterven, maar dat je de bloem niet vaarwel wilt zeggen. In een dergelijke situatie wordt de steel gesneden van een stervende plant.

  Bloemspruit kan zelfs in stekken worden verdeeld, maar het moet zo gebeuren dat elk van hen een knop heeft.

  Om te ontsnappen organiseren ze de thuiskas en groeien het daar in dezelfde omstandigheden als voor gewone volwassen planten. En wacht tot er een proces is.

  Nadat je een paar bladeren en wortels op je kind hebt gezien, kun je haar naar "vrij zwemmen" sturen. Maar in dit geval moet het samen met een deel van de steel worden afgesneden en in dezelfde samenstelling in een vochtige grond worden geplant.

  Van de wortelzone

  Dit proces wordt als het moeilijkst beschouwd, omdat in dit geval de kans groot is dat de wortels van een volwassen plant worden beschadigd. Daarom zijn de meeste ervaren bloementelers het erover eens dat het niet de moeite waard is om zo'n baby te scheiden. Maar als je toch over deze stap hebt beslist, volg dan dezelfde instructies die werden gegeven bij de scheiding van de steel.

  nazorg

  Een kleine orchidee moet worden verzorgd, net als een gewone volwassene. Beschrijf in het kort alle aspecten van phalaenopsiszorg:

  • Watering. Merk op dat het niet noodzakelijk is om het proces onmiddellijk water te geven (vergeet niet dat ze het in een vochtige schors geplant hebben). Het is beter om deze procedure voor het eerst te doen op de tweede of derde dag na de transplantatie, en dan is alles zoals gewoonlijk eens in de zeven tot tien dagen.
  • Luchttemperatuur Het moet in het begin hoog zijn - niet minder dan 22 graden boven nul. Houd u aan de voorwaarden voor het handhaven van het verschil in dagelijkse temperaturen.
  • Luchtvochtigheid Het is aanvankelijk wenselijk om het niveau te verhogen tot 70-100 procent. En in de toekomst zal het mogelijk zijn om dit cijfer op het niveau van 60-80 procent te houden.
  • Lighting. Het moet constant lang en op een voldoende niveau zijn. Houd u aan het criterium van 10-12 uur per dag.
  • Top dressing. Begin de jonge plant te bemesten voor de tweede week na de transplantatie. De regels zijn hetzelfde als voor volwassen phalaenopsis.

  Wanneer en hoe te rooten?

  Het kan gebeuren dat de baby al lang is gevormd, een paar bladplaten heeft vrijgegeven en zelfs heeft gebloeid, maar er zijn nog geen wortels op. In dit geval zullen we onafhankelijk wortels laten groeien voor later planten:

  1. Om te beginnen zullen we de shoot van de ouderplant op de hierboven beschreven manier afsnijden.
  2. Leg het meteen in de grond kan niet, want daar zal het simpelweg niets te eten hebben. Zet de baby in de kas, die thuis zal creëren. Neem hiervoor een plastic bak (het kan een gewone kop zijn). Het is noodzakelijk om drainagegaten te maken.
  3. Helemaal onderaan plaatsen we een laagje geëxpandeerde klei en dan nat mos.
  4. Je kunt zelfs in het bovenste gedeelte van de tank gaten maken waarin vervolgens ondersteuning voor het proces wordt uitgerekt. Plaats bovenop deze bloem van de steunrozet.

  Minder vaak rooten in het mos. Om dit te doen, plaatst u gewoon de baby erin en bedek met elke container voor de vorming van het broeikaseffect. Zorg voor een plant in deze staat is minimaal: spray mos eenmaal per tien dagen.

  Wanneer zal bloeien?

  Hoe zou je niet snel de bloemen van zijn jonge plant willen zien, haast je niet om het te doen. Te vroege bloei kan de plant beschadigen. Uiterlijk kan alles heel goed gaan. Maar de gevolgen zullen iets later verschijnen: de orchidee zal verzwakken en pijn gaan doen. Dit zal gebeuren omdat Phalaenopsis alle krachten aan de knoppen zal geven, en er zal eenvoudig geen gezondheid over zijn aan de wortels en bladeren. Immers, het 'kinderlichaam' is een enorme last.

  Stimuleer daarom in geen geval de vorming van knoppen op de orchidee. Dit zou vanzelf moeten gebeuren, en niet eerder dan in een jaar of twee of twee na de transplantatie. Vergeet niet: alles heeft zijn tijd.

  Misschien hebben we verteld over alle stadia van groei en ontwikkeling van de Phalaenopsis orchideeënkinderen. We hopen dat deze informatie nuttig voor u zal zijn en dat u naar ons advies zult luisteren.

  Bekijk de video: Orchideeen Phalaenopsis knippen en verpotten (Februari 2023).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send