Fruitbomen

De beste appelrassen voor Siberië: beschrijving en kenmerken

Pin
Send
Share
Send
Send


Het verzamelen van een rijke oogst van appels in de omstandigheden van West-Siberië en de Oeral is behoorlijk problematisch vanwege het barre klimaat in deze regio's. Zachte en hitte-liefhebbende bomen sterven vaak aan de kou van de winter en keren vorst terug. Bomen van standaardformaat met een verticale kroon zijn vaak alleen bestemd voor zuidelijke breedtegraden, daarom nemen ze geen wortels op plaatsen waar de temperatuur wordt gekenmerkt door sterke schommelingen. Als zo'n ras niet sterft, groeien de vruchten smakeloos en klein.

De beste variëteiten appel voor Siberië

In koele omstandigheden is het het beste om niet-standaard laagblijvende kruipende bomen te kweken. Ze zijn niet zo productief als gewone appels, maar door de ongewone vorm kunnen ze zich helemaal onder het sneeuwdek verbergen en niet iets bevriezen. Zaailingen groeien laag over de grond in een hellende positie, omdat de vruchten de tijd hebben om sneller te rijpen voor het begin van de vorst. Bovendien zien de kruipende appelbomen er ongewoon uit en maakt het compacte formaat van de kroon het oogsten eenvoudiger. Je kunt handmatig appels plukken zonder speciaal gereedschap te gebruiken.

De beste appelvariëteiten voor Siberië en de Oeral zijn: Bayana, Altai Souvenir, Borovinka, Zheblovskoe, Melba, Northern Sinap. Deze planten zijn het meest aangepast aan de omstandigheden van regio's met een koud klimaat. Apple Melba is een Canadese variëteit, gekenmerkt door grote vruchten die eind augustus rijpen. Appels van dit ras worden lang bewaard, slechts voor een maand. Beschrijving, foto's en beoordelingen van de appel Borovinka zeggen dat deze oude variëteit uitstekende winterhardheid en aantrekkelijke smakelijke vruchten heeft die in de herfst rijpen. Hun houdbaarheid is twee keer langer dan die van Melba - 2 maanden.

Kenmerken van een laaggroeiende appel

Een ondermaatse appelboom met een horizontale kroon was het resultaat van experimenten door Siberische hoveniers die er al lang van droomden om een ​​plant te creëren die is aangepast aan de lokale groeiomstandigheden. De hoogte van de kruipende appelboom is meestal niet groter dan een halve meter, en de scheuten, die praktisch boven de grond zijn, buigen onder het gewicht van de vruchten. Oogst van de struik kan worden verkregen in 3-4 jaar na het planten. Gemiddeld is de levensduur van kruipende appelvariëteiten ongeveer 50 jaar. Gestenste bomen zijn geen specifieke variëteit, maar een groep planten waarvan de kroon speciaal is gevormd als resultaat van het harde werk van agronomen.

Het is mogelijk om kruipend van elke variëteit te maken. Maar bemestende stananten moeten vaker worden gemaakt dan standaardbomen. In de winter worden de zaailingen op de grond gebogen zodat er ongeveer 5 cm overblijft voor het grondoppervlak, bedekt met vurenbladeren, humus en andere materialen. Als in de lente de sneeuw gesmolten is, moet je een extra laag over de bomen schetsen en na ontdooien, integendeel, op tijd om de planten uit het asiel te bevrijden.

Hoe een jonge boom te kiezen

Appels in kruipende vormen kunnen verschillende rijptijden hebben, maar men moet bewust de selectie van zaailingen benaderen, waarbij de meest geschikte appels voor de Oeral en Siberië worden geselecteerd. Het wordt aanbevolen om de lokale wildernis als een voorraad te gebruiken en om een ​​graft te maken van elke gewenste graad. Planten met vergelijkbare kenmerken worden het vaakst verkocht in kinderdagverblijven. Afgaand op de beschrijving, foto's en beoordelingen van de appel Borovinka, is het goed geschikt voor de ent en wordt het veel gebruikt in deze regio's. Bij het kopen van een appelboom is het beter om voorkeur te geven aan planten met een ontwikkeld wortelstelsel, vers blad en een dikke stengel.

Bodembewerking voor appelbomen

Omdat zaailingen een jaar oude bomen gebruiken met een vezelachtig wortelstelsel. De diameter van de stam moet ongeveer 1 cm zijn, de wortels worden nat gehouden door deze in een aarden stookpot te plaatsen. Voor groepsbeplanting moet de afstand tussen kruipende appelbomen ten minste 4 meter van elkaar liggen. Plaats voor de landing kies beschermd tegen tocht, zodat de sneeuw in de winter niet door de wind wordt weggeblazen. De beste oogst kan worden verkregen door een appelboom te laten groeien op grasland.

De bovenste lagen van de grond moeten vruchtbaar zijn, omdat het voedsel dat de boom van hen ontvangt. Het is raadzaam om natte plaatsen te vermijden, omdat te veel bevochtiging van het wortelsysteem tot rotting leidt. De landingsplaats wordt van tevoren voorbereid door het uitvoeren van standaard voorbereidend werk. De optimale tijd om van boord te gaan is het begin van de lente, wanneer de knoppen aan de bomen nog niet zijn ontslagen, of de late herfst, twee weken voor het begin van de nachtvorst.

Een ondermaatse appel planten

Een kuil wordt ondiep gegraven, maar breed en gevuld met voedingsbodem op 2/3 van de hoogte. De grond wordt gemengd met minerale meststoffen en humus, maak een heuvel in de vorm van een kegel. Het planten van stananten heeft een aantal kenmerken: de zaailing moet in een gat worden geplaatst, niet verticaal, maar onder een hoek van 35 graden. De bovenkant is naar het zuiden gericht. U kunt een jonge appelboom beschermen tegen buigen bij het bukken door de plaats van de op de stam uitgehouwen plaats naar het grondoppervlak te draaien. De wortelhals mag niet te diep worden begraven of geplant. Het zal voldoende zijn tot 5 cm boven het grondniveau, anders worden er heel wat scheuten rond de stam gevormd en moet deze regelmatig worden gesneden. Overmatige begraving leidt tot overwetting van de wortelkraag en kan deze laten rotten.

Bij het planten moeten de wortels voorzichtig recht worden gezet en zich verspreiden over de dijk in de put, dan in slaap vallen met aarde en het verdichten. Jong boompje overvloedig gedrenkt. Voor één boom heb je 2-3 emmers water nodig. Dan de grond rond de mulch, met behulp van turf chips, humus of mest. Onder de zuidkant van de jonge appelbomen wordt een bundel stro of gras geplaatst om brandwonden op de schors te voorkomen. Bij het planten in de late herfst, moeten de jaarlijkse zaailingen in de grond worden gebogen en worden vastgezet met haken zodat ze niet bevriezen in de winter.

Juiste formatie van kruipende appel

De meest gebruikelijke manieren om stananten te vormen zijn arctisch en meloen. In de Arctische versie worden de takken van zaailingen in verschillende richtingen gevouwen, in de meloen - ze worden geplaatst in de vorm van een waaier. Zulke vormen van een volwassen appel bezetten een groot gebied, daarom wordt om plaats te besparen de vorming van een twee-schouder strofe gebruikt. Vóór het begin van het buigproces, in het vroege voorjaar, zijn alle bomen bevrijd van bedekkingsmateriaal en gesnoeide kroon voor een derde groei van één jaar. In juni begint de vorming van de kroon.

De boom buigt zacht en houdt de vaccinatieplaats zo vast dat de stam niet breekt. Voordat een kruipende appelboom wordt gevormd, wordt deze vastgemaakt met houten haken. Om de zaailing tegen brandwonden te beschermen, buigt u deze naar het grondoppervlak zodat deze 5-6 cm blijft. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de basis van de stam niet buigt, anders zal de boom slecht groeien. De zijkanten van de kofferbak worden naar de zijkanten gestuurd en met behulp van haken gefixeerd. Skeletachtige takken buigen en draaien een beetje, zodat ze tijdens de formatie niet breken. Tegen het midden van de herfst worden de opgeheven scheuten ook met haken bevestigd.

Vóór het begin van de winterkoude, jonge zaailingen zijn pudding de bodem om te beschermen tegen bevriezing. Het volgende jaar, wanneer de sneeuw smelt, wordt de stam een ​​beetje opgegraven en worden de haken verwijderd. In augustus gaat de vorming van skeletspruiten van strofe door, omdat ze op dit moment het meest flexibel zijn. De takken worden naar de zijkanten gericht en vastgespeld.

Daarbij worden de gebroken en gedroogde takken verwijderd, de kroon in het vroege voorjaar verdund, zodat er geen overmatige schaduwwerking optreedt en de knoppen zich beter ontwikkelen. Alle scheuten moeten worden verlicht en goed worden gericht, aangezien de boom zich dicht bij de grond bevindt. Als een tak de ontwikkeling van de kroon belemmert, wordt deze geknepen over het vierde blad om er vruchtvorming van te maken. Als het groeit, moet het proces worden herhaald. Volwassen kruipende appelbomen vóór het begin van koud weer moeten 25 cm boven het grondoppervlak zijn, anders zal de kroon bevriezen als er niet genoeg sneeuw is.

Stlants bekronen zorg

Een goed gevormd skelet wordt verkregen wanneer de scheuten van een volwassen boom niet hoger stijgen. Elk jaar worden jonge takken op de grond bevestigd voordat ze overwinteren, en in de zomer voeren ze sanitaire snoei uit. Voordat u een kruipende appelboom snijdt, moet u een scherp gereedschap en een tuinhelling voorbereiden voor het afdekken van zaagsneden. In augustus knijpen de toppen om de groei van takken te stoppen en de bast had tijd om te verstijven voordat het koude weer begon. Helemaal kroon wordt gevormd in 5-6 jaar na de landing. Het belangrijkste is om alle evenementen jaarlijks te houden. Dit is een tijdrovend proces, maar anders stopt de appelboom met bewegen en wordt hij een gewone boom.

Deze vorm is niet natuurlijk voor de plant, omdat deze de neiging heeft om verticaal te groeien en de toppen te vergroten. Het is mogelijk om kruipende bomen te vormen, waaronder recht. Voor dit doel wordt de jaarlijkse jonge boom in het vroege voorjaar over de vijfde knop gesnoeid, waardoor een stomp van maximaal 15 cm hoogte overblijft. Zomerscheuten worden naar de zijkanten gericht en op een afstand van 7 cm van elkaar geprikt. Het daaropvolgende proces van kroonvorming herhaalt zich op de gebruikelijke manier. De sterkste vertakking zorgt ervoor dat de romp met 1/3 van de hoogte wordt ingekort. Maar deze optie wordt zelden gebruikt door ervaren tuinders.

Apple zorg

Hoe zorg je voor een kruipende appelboom? Tijdens de vruchtperiode is het raadzaam om de takken van de stlangers te ondersteunen met behulp van trellis. Dit helpt bij het voorkomen van schade aan het gewas en het rotten van appels. Vruchten uit een boom worden handmatig met een steel verwijderd, proberen de fruitknoppen niet te beschadigen en worden voorzichtig in een doos of een mand gelegd om te worden verzameld. Voor langdurige opslag moet je proberen de was niet op de huid te bederven. Het helpt de appels vers te blijven en beschermt ze tegen uitdroging.

De appelboom voorbereiden op overwintering

Appelbomen voor de Oeral hebben onderdak nodig voor de winter. Om dit te doen sproeien ze een laag mulch en vruchtbare grond met een hoogte van 10 cm. Het is mogelijk om de boomkroon te bedekken met vuren bladeren, droog gras en gebladerte of andere materialen. Planten moeten worden beschermd tegen knaagdieren door nylon stammen om te wikkelen of vallen met een giftig aas te plaatsen. Het gif moet in het voorjaar worden verwijderd, zodat vogels het niet eten.

Een van de opties voor onderdak voor kruipende appel:

 • ondersteunen alle skeletachtige scheuten met steunen zodat ze niet doorhangen door het gewicht van het materiaal,
 • Bedek de boom met een dikke doek, zoals een jute,
 • de randen rond de omtrek zijn bedekt met aarde,
 • plaats een dikke laag isolatiemateriaal over de jute,
 • bescherm het oppervlak tegen blotting met tafelzeil,
 • zet het frame vast met planken, bestrooi met aarde erover.

Bomen moeten de kofferbak witten, die voor de schuilplaats voor de winter wordt gehouden. Dit voorkomt brandwonden door de heldere lentezon. Het is onmogelijk om te vroeg te schuilen, anders zullen de appelbomen bevriezen als de vorst terugkeert. Jonge bomen zijn erg gevoelig voor plotselinge temperatuurwisselingen, omdat de bescherming geleidelijk wordt verwijderd.

Sanitaire snoei en kroonverzorging

Kroonzaailingen moeten regelmatig worden uitgedund, dit heeft een sterk effect op de vruchtvorming.

Gevolgen van onregelmatig snoeien:

 • de verspreiding van ziekten en plagen
 • late vruchtlichamen
 • lage smaak van appels,
 • verlies van vorm, hakken van fruit.

Fleur de kroon op en verwijder overtollige scheuten die jaarlijks nodig zijn. Een dergelijke behandeling verjongt de boom en stimuleert de ontwikkeling ervan. Bij overvloedige bloei tijdens de eerste vruchtzetting is dunner worden van de eierstokken nodig, omdat de jonge plant niet altijd een overvloedige oogst kan weerstaan.

Stans ziekten en plagen

Profylactische behandeling van kruipende appelbomen verschilt van die van gewone bomen. De cirkel van Pristvolny moet regelmatig worden gereinigd met spruiten en onkruid om de toegang van lucht tot de wortels te vergemakkelijken en voedingsstoffen niet van de plant weg te nemen. Het is raadzaam om de grond regelmatig rond te mulchen, zodat onkruid zich niet verspreidt. Het is het gemakkelijkst om bomen met een dubbelgeschouderde kroon te hanteren wanneer de takken van de strofe in twee richtingen worden gericht. Dit vergemakkelijkt enorm het werk met een grote volwassen appelboom. Ongedierte van onvolgroeide planten wordt minder vaak beschadigd dan andere, omdat insecten de larven liever op hoogte leggen.

Een van de meest voorkomende ziekten van appelbomen is schurftbladeren en fruit. Het manifesteert zich in de vorm van zwarte vlekken op het fruit en roet op het gebladerte. Besmetting ontwikkelt zich snel in natte jaren, vooral in sterk verdikte bomen, waar regelmatig snoeien van de kroon niet wordt uitgevoerd. De vruchten van de aangetaste boom beginnen te rotten, en de bladeren - om af te brokkelen. Behandel de ziekte moet speciale chemicaliën zijn. Gebruik voor profylaxe Bordeaux-vloeistof en besprenkel deze regelmatig met planten. Het is erg belangrijk om regelmatig gevallen bladeren en fruit te verbranden. Appelbomen met sterke immuniteit krijgen geen korst, ook al zijn de sporen van deze schimmel aan de bladeren gehecht.

Een andere veel voorkomende ziekte is monilioz. Het komt tot uiting in de rot van fruit, gebladerte en scheuten. Bij jonge bomen kan een manifestatie van infectie een scherp zwart worden van skeletachtige scheuten zijn. Omdat het belangrijk is om ze op tijd te verwijderen, het behandelen van de snede en andere scheuren in de schors van de tuin. Voor preventie moet u regelmatig beschadigde en gevallen vruchten vernietigen.

Appelboom "Souvenir of Altai"

De boom is medium met een ronde kroon. Het ras is bestand tegen strenge vorst, schurft, maar ondergaat een dergelijke ziekte als moniliose. De appelboom begint in het vijfde jaar vrucht te dragen. Deze variëteit verschilt van andere doordat het grote vruchten heeft. Apple-gewicht kan 130 gram bereiken. Fruitrijping vindt plaats in september.

De vruchten zijn rond, lichtgeel van kleur met een lichte ribbeling. De smaak is uitstekend, zoet en zuur. Fruit kan worden gebruikt voor het maken van sap, jam en ze kunnen ook gedurende een zeer lange tijd vers gehouden worden, ongeveer vier maanden.

Appelboom "Yarmakovskoe Mountain"

Dit is een goede zomervariëteit.. De boom is middelmatig dik en sterk verdikt met gebogen takken. Begint te groeien in het vierde en soms zelfs in het vijfde jaar na het planten.

Fruit kan in augustus worden verzameld. Appels hebben een ronde vorm en gele kleur. Ze smaken zoet en zuur met een hoog gehalte aan ascorbinezuur en ze zijn ook erg sappig. Appels zijn klein van formaat. Het gewicht van elk niet meer dan vijftig gram. Fruit wordt niet langer dan een maand bewaard. Ze zijn geweldig voor recycling.

Apple "Bayana"

Deze variëteit is de meest voorkomende in Siberië.. De boom is gemiddeld. De hoogte is niet meer dan vier meter. Crohn dun en luchtig. Het ras is bestand tegen strenge vorst en sommige soorten schimmelziekten, vooral schurft. De eerste oogst kan na drie jaar worden geoogst, wat zeer aangenaam is. De productiviteit is hoog.

Fruit wordt in september geoogst. Ze hebben een afgeronde vorm en een aangenaam aroma. De kleur van appels is goudgeel, de smaak is zoet en zuur. Het gewicht van elke appel kan 140 gram bedragen. De oogst kan vier maanden vers worden bewaard.

Dwergappelrassen: beschrijving

Dwergappelrassen zijn recent erg populair geworden. Tuinders die in Siberië wonen, dromen ook van het kweken van dergelijke fruitbomen in hun tuinen. Maar dwergrotsen tolereren geen strenge vorst, dus zijn ze niet geschikt voor deze regio.

Fokkers dachten na over deze kwestie en haalden dwerge appelbomen - hybriden. Laten we de beste variëteiten van dergelijke appelbomen opnoemen en beschrijven:

 • Altai rossig,
 • palmetto
 • sissy,
 • Siberische souvenir.

Apple "Palmetta"

Palmetta- het is pretentieloos, winterhard en bestand tegen veel schimmelziekten. Vruchtlichamen begint in het derde jaar. De oogst kan in september worden verzameld.

Fruit is klein, niet meer dan veertig gram, maar erg lekker. Appels hebben een ronde vorm en een lichtgele kleur met een karmozijnrode blos. De opbrengst van deze variëteit is regelmatig. Maximaal honderd kilo appels kunnen uit één boom worden geoogst.

Fruit is geschikt voor kookcompote, jam, jam en sap. De verse houdbaarheidsperiode is kleine tot zestig dagen.

Apple "Sissy"

Nezhenka - zomer dwerg variëteit met een afgeronde kroon. De hoogte van de boom is niet groter dan 2,5 meter. Begint in het vierde jaar tot bloei te komen. Opbrengst is gemiddeld. Dwergklasse Nezhenka bestand tegen korst en hoge vorst.

Vruchten hebben een losse structuur, daarom worden ze alleen vers gebruikt, ze zijn niet geschikt voor conservering. Het gewicht van een appel is niet groter dan honderd gram. De vruchten hebben een groen-gele kleur, zoetzure smaak en aangename aroma's.

Appelboom "Siberische souvenir"

Siberische souvenir - dwergvariëteit. Het verdraagt ​​hoge vorst, pretentieloos en bestand tegen korst. Vruchtlichamen begint in het derde jaar. De productiviteit is hoog en constant.

De vruchten zijn klein en rood-geel. De massa van elk overschrijdt niet meer dan veertig gram. De smaak van appels is goed. Fruit is geschikt voor het maken van compote, sap, jam, jam en vers fruit.

Regels voor het planten en verzorgen van de Siberische appelboom

Het is beter om zaailingen in de lente te planten in plaats van aspen, omdat een appelboom die in de herfst is geplant, kan bevriezen.

Grond voor beplanting moet vruchtbaar zijn en een lage zuurgraad hebben. Maar als er op uw site zoveel grond is, moet u voor het planten salpeter of kalk toevoegen om de zuurgraad te verminderen.

Если почва на вашем приусадебном участке глинистая, то в неё нужно внести речной песок. Так вы сделаете её более рыхлой и плодородной.

С грунтом разобрались, теперь давайте остановимся на самой посадке. Для этого необходимо выкопать яму нужной глубины. Засыпьте в неё грунт, смешанный с удобрением в виде небольшой кучки. На неё нужно поставить саженец, расправив корни. Корни сверху засыпьте грунтом. После этого саженец необходимо хорошо полить. На один саженец уходит не менее тридцати литров воды.

zorg.

Om de juiste kroon van een jonge boom te vormen, is het noodzakelijk om te snoeien. Alle concurrerende ontsnappingen moeten worden verwijderd. De grootste takken moeten ook worden gesneden, ongeveer veertig centimeter voor de eerste keer, en dan vijftien centimeter. In het voorjaar moeten alle droge en gebroken takken worden verwijderd en een dunne kruin is beter uit te dunnen. Dus de vruchten kunnen meer licht ontvangen.

Aangezien de weersomstandigheden in de Siberische regio ernstig zijn, moeten zaailingen en bomen worden gevoerd. Humus, turf, superfosfaat en stikstof zijn hiervoor geschikt. Om de bomen te voeren, moet je een kleine groef om hen heen graven. Daarin moet je kunstmest gieten en dan water gieten. Dus de boom krijgt alle benodigde vitaminen en mineralen.

Laten we nu omgaan met drenkenHoe vaak moet het worden uitgevoerd? Als er grondwater in de buurt van de aangeplante boom is, hoeft de boom niet te worden gedrenkt. Als je een dwergappelboom hebt geplant, moet je veel water geven, ongeveer dertig liter per boom.

Wat moet er gedaan worden zodat de boom niet bevriest in de winter?

Zodat de aarde niet bevriest in de winter het is nodig om het in de herfst op te graven en dan veel humus en turf te gieten, ongeveer twintig centimeter.

Nu weet je welke soorten appelbomen geschikt zijn voor Siberië, hoe je de grond goed plant en plant, hoe je de fruitboom water geeft en trimt. Voel je vrij om je appelbomen te planten. Goede oogst!

Kenmerken van appelbomen voor Siberië

Tegenwoordig zijn meer dan twee dozijn appelvariëteiten geschikt voor deze regio. De belangrijkste vereisten voor dergelijke bomen zijn eenvoudig. Ze moeten na vorst gemakkelijk worden hersteld, resistent zijn tegen verschillende kwalen fruitbomen en, het allerbelangrijkste, bestand zijn tegen winterhardheid. Volgens dit criterium zijn ze allemaal verdeeld in verschillende categorieën:

 • Met een gemiddelde winterhardheid. Bestand tegen temperaturen tot 25 graden onder nul. Verschil de grootste vruchten
 • Winterhard. Bestand tegen vorst tot 30-35 graden onder nul. De vruchten zijn middelgroot
 • Super winterhard. Normaal gesproken voel je je op een temperatuur van 40 graden onder nul. Hun fruit is klein, de opbrengst is vrij hoog.

In Siberië leven appelbomen ongeveer 50 jaar, de meest vruchtbare van 6 jaar tot ongeveer 12. Na 15 jaar daalt de vruchtzetting sterk. Drie soorten appelbomen leven het best in deze regio:

Ranetki meer winterharde, maar verschillende zure smaak, daarom meer geschikt voor verwerking. Semi-cultureel zijn goed met een uitstekende smaak, de eerste oogsten verschijnen al in 4 jaar.

Grote vruchten zijn vrij laag en hebben beschutting nodig in de winter. Dit zijn meestal kruipende appelbomen. Ook kunnen appelbomen voor deze regio worden ingedeeld naar volwassenheid in zomer en herfst.

Witte vulling

Klassiek appelgenre. Behoort tot de categorie grootbloemigen. Begint vanaf zes jaar te fructificeren, proef met een wijntje. De grootte van het fruit is gemiddeld. Onder de ziekten van witte vullende korst meest gevaarlijk.

De struiken zijn middelgroot, het gewicht van het fruit is ongeveer 100 g, de smaak is uitstekend. De kleur van de vrucht is goud met framboos.

De boom moet worden opgewarmd. Vruchtgewicht - tot 130 g Kleur - goudgeel met strepen. Het aroma is expressief, de pulp is sappig en zacht. Geweldige smaak. De smaak behoudt ongeveer anderhalve maand.

Ural bulk

De eerste oogsten verschijnen binnen een paar jaar na de transplantatie. De vruchten zijn klein, maar met een magische zoetzure smaak. Opbrengst, goed voor verwerking.

Vrij hoge bomen. Smaak komt overeen met de naam - honing en zoet. De kroon moet elk jaar worden gevormd en uitgedund, omdat deze snel dikker wordt. Bestand tegen verschillende rotten en mycosen.

Zebrowski

De vruchten zijn niet erg groot, conisch, maar erg lekker: met een delicate zuurheid en zoetheid, is het aroma niet minderwaardig aan de smaak. Bomen van gemiddelde hoogte, kroon ovaal en zeldzaam.

Een van de vroegste soorten. Vruchtvorming begint al met 4 jaar, het fruit is groot, het onderscheidende kenmerk is de snoepsmaak. Het kan niet bogen op een sterke winterhardheid, maar zelfs in de Siberische winters is het normaal als het bedekt is met agrofiber als de bomen bedekt zijn.

Afhankelijk van het gebied

Voor de oostelijke regio's van Siberië zijn ook geschikt:

 • Herfstvreugde
 • Jonge natuuronderzoeker,
 • lelie
 • Minusinsk dessert,
 • pupil,
 • Zomer vroeg.

Voor West-Siberië de meest relevante:

 • Altai schoonheid,
 • Bow Shukshin,
 • Altai barnsteen.

Kenmerken van het kweken van een boomgaard in Siberië

Tot op heden zijn er ongeveer twee dozijn winterharde variëteiten die zijn aangepast aan deze klimaatzone. Bovendien zijn ze van voldoende grootte (de eerste exemplaren waren erg klein), verschillende rijptijden, hebben een goede smaak en het vermogen om nuttige eigenschappen te behouden.

Het werk van fokkers was erop gericht om ervoor te zorgen dat de appelbomen in deze regio snel konden herstellen en ziekten konden weerstaan, en nog belangrijker, ze hadden winterhardheid.

Appelvariëteiten voor Siberië: appels in de sneeuw

Volgens het laatste criterium kunnen ze worden onderverdeeld in:

 1. De meest winterharde - weerstaan ​​temperaturen zo laag als -40˚ C. Dit zijn hoogrenderende variëteiten met klein fruit. Ze rijpen voornamelijk in de herfst, geschikt voor consumptie en verwerking.
 2. Winterhard - ze zijn niet bang voor koude van -30 tot -35˚ C. Nieuwe soorten in deze categorie hebben een goede smaak, vruchtgrootte - gemiddeld.
 3. Gemiddeld resistent, niet slecht aanvoelend tot -25˚ C, maar ze hebben de grootste vruchten.

Appelbomen in Siberië kunnen meer dan een halve eeuw oud zijn, maar de hoge productiviteit blijft tussen de leeftijd van 6 en 12 jaar bestaan. Daarom kunnen bomen ouder dan 15 jaar uit de tuin worden verwijderd.

Siberische appelbomen zijn onderverdeeld in 3 groepen: raznetki, semi-cultureel en grootbloemig.

De meest winterhard en productief. Maar de appels in kleine planten zijn klein, zuur en scherp, daarom worden ze voornamelijk gebruikt voor verwerking en conservering. Het is ook een soort verzekering in geval van een te koude winter. Dus plant een paar van deze bomen in de tuin met een verschil van drie tot vijf jaar.

Ondanks de naam zal het de eerste appels behagen die al op 4-jarige leeftijd zijn. De oogst brengt rijk, maar niet permanent. De vruchten zijn klein, helder paars. Rijpt aan het begin van de zomer en de herfst, minder dan een maand opgeslagen. Lange - winterharde variëteit, snel hersteld in het geval van bevriezende takken. Bestand tegen ziekten.

Semi-culturele variëteiten

Appels van deze groep zijn erg smakelijk. Ze zijn geschikt voor gebruik als vers geoogst en voor blanco's. Qua rijping zijn onderverdeeld in zomer, herfst en winter, dus het is goed om verschillende soorten bomen in de tuin te hebben. Vruchten zijn middelgroot, de opbrengst is goed.

Begin vroeg om vruchten af ​​te werpen - binnen 3-4 jaar. Ze hebben een gemiddelde winterhardheid, daarom is het raadzaam ze op hellingen te laten groeien, aangezien bomen in de vlakten bevriezen, wat zowel de hoeveelheid oogst als de periodiciteit ervan beïnvloedt.

De meest voorkomende variëteit in de Siberische regio, omdat het relatief grote vruchten heeft voor dit gebied. Vruchtvorming begint over 3-4 jaar. Het rijpt met de eerste septemberdagen, de vruchten hebben een vrij lange bewaartijd - 4 maanden.

Fruit sappig en geurig, paarse kleur, volrijp met een paarse tint. Het ras is goed bestand tegen vorst en ziektes. Hij is zeer productief, maar periodiciteit is mogelijk. Het ontbreken van Bayans - een klein aantal appels in de eerste jaren.

Kleine variëteiten (tarieven) en hun beschrijving

De meest vorstbestendige, smakelijke appelsoorten, geschikt om in een koude Siberische zomer te groeien. De vruchten zijn klein, hebben een zure en zure smaak. In de regel worden ze gebruikt om een ​​verscheidenheid aan conservering en inkoop te creëren. Bij de openingen is geen grote boom gevormd, wat handig is om in een kleine tuin te planten.

Lang (Chinees)

uitzicht:

Een verscheidenheid aan Amerikaanse veredelingsproducten laat rijpen. De boom is srednerosly gevormd, groeit vaak in de vorm van een struik, de gemiddelde hoogte is 4 m. De plant is zeer decoratief, het kan worden gebruikt om de site te versieren. Appels zijn klein, vruchtgewicht - 11-16 g.

De schil is erg glad, kan een gele of rode kleur hebben. Dik vruchtvlees heeft een romige tint die verandert tijdens opslag. De smaak is zoet en zuur met een karakteristiek pruimaroma. Vruchtvorming begint over 3-4 jaar, de rijping begint in de tweede helft van augustus. De gemiddelde opbrengst - 170 kg per appel.

Ondanks de hoge opbrengst dragen bomen vrucht onstabiel. De variëteit heeft een gemiddelde weerstand tegen schurft, vereist een hoogwaardige verwerking. De vruchten zijn erg klein en hebben een bevredigende smaak, slecht geschikt voor verse consumptie.

Ranetka Yermolaeva

Een verscheidenheid van binnenlandse fokken, gefokt tuinman amateur in 1937. Tot voor kort was het wijd verspreid voor de teelt in de Oeral en Siberië, tegenwoordig is het zeldzaam.

Boom srednerosly met piramidale kroon. Vruchtvorming komt alleen voor op scheuten van 2-3 jaar groei. De vruchten zijn erg klein, het gemiddelde gewicht is 8-12 g. Ze hebben een ovaal-ronde vorm, vaak treedt ribbeling op. Appels zijn geel of donkerrood gekleurd, er is een lichte blauwachtige bloei. Het vlees is wit met roodachtige strepen.

Smaak is zoetzuur, slecht geschikt voor vers gebruik. Vruchtvorming is alleen mogelijk voor 3-4 jaar na het planten, de looptijd van het fruit vindt plaats in de tweede helft van augustus. De gemiddelde opbrengst - 50-100 kg per boom.

De belangrijkste voordelen van het ras zijn hoge vorstbestendigheid en eerdere rijping. De boom is uiterst decoratief en onpretentieus in de zorg gevormd. De nadelen zijn typisch voor veel raenok - klein fruit, gevoeligheid voor korst, gewasinstabiliteit in verschillende seizoenen.

Schoonheid steppe (Siberisch)

Variëteit zomer rijpen, gefokt door de kwekers bij het Novosibirsk experimenteerstation. Michurina. Het is opgenomen in het rijksregister in de West Siberische fruitteeltzone. Vaak gebruikt voor industriële teelt.

De boom is middelmatig dik, heeft een ovale kroon met een sterke verdikking. De hoofdtakken vertrekken vanuit de romp in een scherpe hoek. Appels zijn klein, het maximale gewicht is 20 g. Ze hebben een afgeplatte vorm met zwakke ribben.

Meestal gevonden gele kleur van de huid, minder vaak - effen rood. Het vlees heeft een dichte, zoetzure smaak. Het ras begint slechts 3-4 jaar vrucht te dragen, de gemiddelde opbrengst tot 90 c / ha. De vruchten rijpen vanaf de tweede helft van augustus.

Apple Tree Beauty steppe kreeg grote populariteit vanwege de hoge vorstbestendigheid en stabiele opbrengsten. Ze merken een goede immuniteit tegen ziekten op, de bladeren worden bijna niet aangetast. In het droge seizoen kan de vruchtvlees enigszins bitter zijn. Appels zijn niet geschikt voor verse consumptie, worden alleen gebruikt voor verwerking.

De verscheidenheid aan huisfokkerijen, gefokt door experts van het Krasnoyarsk Experimenteel station voor tuinbouw. In de jaren 60 van de vorige eeuw was het de meest populaire variëteit voor industriële teelt in de omstandigheden van Siberië, vandaag neemt de belangstelling voor de appelboom Zaklamp af. Sommige tuinders beschouwen dit ras als een overgang tussen de markten en semi-gewassen.

De plant wordt vertegenwoordigd door een boom van gemiddelde groei met een smalle piramidale kroon, die een grote decoratieve heeft. Vruchten zijn ovaal van vorm, hebben een laag gewicht - tot 20 g. Op het moment van rijpheid is de schil in karmozijnrode kleur geverfd, die tijdens opslag verdonkert. Rijping vindt plaats in de eerste helft van september. De gemiddelde opbrengst van maximaal 40 kg per boom.

Bij het kweken van een soort tuinman wordt akkerinstabiliteit opgemerkt, die afhangt van het weer in het seizoen. Vruchten vanwege de zure smaak zijn alleen geschikt voor de bereiding van blanco's, maar kunnen lange tijd worden bewaard. De boom verdraagt ​​een koude winter, er is weerstand tegen korst.

Karmozijnrood Altai

De variëteit werd in 1963 door Siberische fokkers gefokt en wordt tegenwoordig actief gebruikt voor de teelt in ongunstige klimatologische omstandigheden in Rusland.

De appelboom wordt voorgesteld door een middelgrote boom met een brede ovale kroon. De vruchten zijn erg klein en bereiken slechts 30 g. De schil van de gele kleur, als deze rijpt, wordt rood.

In het vruchtvlees zijn roodachtige strepen, het is dicht en sappig. De smaak is zoet en zuur, de vrucht heeft een grote hoeveelheid suiker. Productiviteit - 35 kg / boom, jaarlijkse vruchtvorming.

Afwisseling hield van tuiniers voor een kleine boomhoogte, die het proces van verzorging en het plukken van appels vergemakkelijkt. Productiviteit is stabiel, actief fruiten komt laat. Er is een hoge vorstbestendigheid, weerstand tegen korst. Een appelboom van dit ras wordt gebruikt als een voorraad voor andere bomen.

Ermakovsky-berg

Zomerhybride variëteit van appelbomen, gefokt door Russische fokkers van het onderzoeksinstituut voor tuinbouw in Siberië. Lisavenko. Op grote schaal verdeeld voor industriële en particuliere teelt in het bergachtige gebied van Altai.

De boom is laagblijvend, de kroon is afgerond en heeft een zwak blad. Fruit is eendimensionaal, de juiste ronde vorm. Het gemiddelde gewicht van appels is 60 g. De huidskleur is lichtgeel, vaak is er een rode blos. Het vlees is middelmatige dichtheid, sappig en fijnkorrelig.

Let op de aangename smaak en het aroma die lang na het rijpen aanhoudt. De gemiddelde opbrengst is 68 centers per hectare, actieve vruchtvorming begint 4-5 jaar na het planten.

Onder de voordelen van rassen stoten een zwakke kracht van de groei van de boom, goede smaak van de vrucht. Appels zijn geschikt voor langdurige opslag. Winterhardheid is gemiddeld, er is geen weerstand tegen korst. De variëteit is het best geschikt voor het kweken in een kleine tuin.

Grootbloemige variëteiten (stanza)

Deze groep appelvariëteiten is niet wijd verspreid voor de teelt in Siberië, omdat het een lage of middelmatige vorstbestendigheid heeft. Bij het planten, is het belangrijk om te overwegen dat regelmatig snoeien nodig is, evenals het deksel van de kroon voor de winter. Geschikt voor ervaren tuinders, de vruchten zijn erg groot, meestal voor universeel gebruik.

Oude appelvariëteit, gefokt in Canada in de late 19e eeuw. In de regel wordt de Melba Red-hybride gebruikt voor planten in Rusland, omdat het een hoge vorstbestendigheid en weerstand tegen schurft heeft.

De boom bereikt een gemiddelde hoogte, heeft een spreidende kroon ovaal. De vruchten zijn groot, het gemiddelde gewicht van appels is 120-140 g. Ze hebben een afgeronde of afgeronde kegelvorm, de ribben zijn zwak.

De huid is dicht met uitgesproken vettigheid, gekleurd in een geelgroene kleur met een sterke blos. Het vlees is sneeuwwit van kleur, sappig en heeft een aangename snoepsmaak. Actieve vruchtzetting vindt slechts 3-4 jaar plaats vanaf het moment van planten, opbrengst - 90 - 120 kg / ha.

Tuinders wijzen op de moeilijkheid om voor dit ras te zorgen. Vereist regelmatige verwerking, evenals het uitvoeren van onderdak voor de winter. Bij verhoogde luchtvochtigheid is er een risico op schurftinfectie. Bovendien heeft de boom een ​​lage zelfbestuivingscapaciteit. Er zijn ook voordelen - de vroegheid van de boom, evenals het aantrekkelijke uiterlijk van de vrucht en de mogelijkheid van universeel gebruik.

North Synapse

Appelvariëteit in de late winter, gefokt door de binnenlandse kweker S. I. Isaev. Er is zonering in de meeste regio's van de Russische Federatie, vaak gebruikt voor het fokken van nieuwe variëteiten van cultuur.

De appelboom is krachtig, kan indrukwekkende afmetingen bereiken. Kroonpiramidale vorm met krachtige skeletachtige takken. Nauwkeurige vruchten met een afgeronde conische vorm bereiken een gewicht tot 150 g. De hoofdkleur van de schil is geelgroen, vaak is er een rode blos.

Wit vruchtvlees is erg sappig, ze hebben een interessante pittige smaak. De verwijderbare rijpheid van fruit komt pas begin oktober. Vruchtvorming begint slechts 5-8 jaar vanaf het moment van planten, de opbrengst van volwassen bomen is erg groot - 120-170 kg / boom.

Bij het telen van appelbomen kan men er bij Northern Synap aan denken dat dit een intensief type is, daarom is regelmatige verzorging vereist, inclusief snoeien, voeren en drenken. Tuiniers merken op dat late oogst wordt aanbevolen, anders beginnen de vruchten snel te drogen. Appels zijn universeel doel, geschikt voor gebruik in vers geoogste vorm, bereiding van plano's.

Een populaire variëteit van Amerikaanse fokproducten, gekweekt in Rusland sinds het einde van de 19e eeuw. Wordt vaak gebruikt als een moederplant in het proces van hybridisatie. Het heeft een hoge mate van vorstbestendigheid en sterke immuniteit. Gebruikt voor planten in de tuinen van de regio Novosibirsk en het Altai-territorium.

De boom is middelgroot, kroonpiramide of rond van vorm, vereist een constante anti-aging snoeien. Vruchten zijn middelgroot of groot, het gemiddelde gewicht is 80 - 150 g. De schil is glad, bij rijping verandert de kleur van geel naar rood. Het vlees is bleekroze en zeer dicht. De smaak is meestal zoet, maar hangt af van de weersomstandigheden in de regio.

De rijping van appels is minnelijk, de optimale tijd voor het plukken van fruit is het tweede decennium van september. Vruchtvorming begint vanaf 4-5 jaar oud, een volwassen boom heeft een hoge opbrengst, die kan oplopen tot 200 kg / boom.

De verscheidenheid aan appelbomen Welsey werd verliefd op tuinders voor hoge vorstbestendigheid, resistentie tegen korstinfectie en de aantrekkelijke presentatie van appels. Bij het groeien moet er rekening mee worden gehouden dat een regelmatige vorm van de kroon vereist is, die rechtstreeks van invloed is op de overbelasting van de boom en het volume van het gewas.

Appelboom Cornet colon

Dit is een zelf-vruchtbare, winterharde variëteit van de Russische fokkerij. De vruchten zijn rood en hebben een langwerpige ronde vorm. Eén appel kan 150-200 gram wegen. De schil van de vrucht is dicht, het vlees is erg sappig, geurig.

Gewasvormig Apple

Renet Mazherova

Verscheidenheid van vrucht van herfstfruit. De ranetka (semi-cultuur) groeit tot een hoogte van 2 m, de breedte van de kroon kan oplopen tot 40 cm. De vruchten van de appelboom zijn rond, met een felgele kleur buiten. Het vlees van de appel is sappig, geel. Плоды имеют высокий дегустационный балл за кисло-сладкий вкус и особую ароматность.

Яблоня Малюх

Самый неприхотливый и эстетичный сорт. Он вообще не нуждается в обрезке. Отличается невысоким ростом (до 190 см). Плоды яблонькя имеет сладкие, овальные и красные. Первые яблоки с весом 100-130 грамм дерево дает уже на следующий год после посадки. Часто используется для ландшафтного дизайна.

Met de beste variëteiten appel voor Siberië is het onmogelijk om het volgende niet te noemen: conferentie, Sibirka, Sinara, Vasuta, Iksha, Triumph, Dialogue, Medoc, Gin, Ostankino. Het is passend om al deze appels te gebruiken voor de regio Arkhangelsk - variëteiten zijn perfect voor gebieden met koude winters en korte zomers.

Hoe een cijfer te kiezen

Zoals ervaren boeren aangeven, kan niet elke zuilvormige appel voor Siberië een goede oogst opleveren. Als u de beste optie kiest, moet u zich concentreren op: winterhardheid, smaak, periode van fruitopslag.

Na analyse van verschillende soorten appelbomen voor Siberië, moet worden opgemerkt dat degene die het meest geschikt zijn die met een vorstbestendigheidsniveau van ten minste 4,5 zijn. Dit betekent dat de boom bestand is tegen temperaturen tot -25 ° C. Degenen met een score van 5 kunnen de vorst tot -50 ° C overleven.

In de regel heeft de Siberische appelboom een ​​goede houdbaarheid van appels. Fruit kan worden opgeslagen van augustus tot oktober, sommige tot januari. De voorkeur moet worden gegeven aan de variëteit die wordt gekenmerkt door deze beste eigenschappen.

Het is belangrijk! De fase van actieve vruchtzetting van een appelboom is 12 jaar.

Elk jaar verschijnen nieuwe variëteiten van appelbomen op de markt, dus experts adviseren om ermee te experimenteren, testen in hun tuin.

Voor het planten moet je een verscheidenheid aan appelbomen kiezen

Aankoop van zaailingen

Er zal een goede boom groeien, waarvan het jonge plantje gezond en sterk was. Gaan kopen voor uw tuin, is het beter om deze eenvoudige tips te volgen:

 1. Plantgoed moet een tag bevatten. Op dergelijke indicatie de leeftijd van de plant, zijn variëteit. Bovendien moet de verkoper de documentatie bij zich hebben (en, op verzoek van de koper, deze moet vermelden), die de vruchtperiode van de appelboom moet aangeven, informatie over hoe vorstbestendig de zaailing is, hoe resistent het is tegen ziekten en parasieten, enz.
 2. In de kwekerij kunt u meestal nog niet gegraven zaailingen kopen. De voorkeur gaat beter naar een boom zonder zichtbare schade. Inspecteer zorgvuldig de schors van zaailingen van alle kanten en de wortels zelf (als we het over graven hebben).
 3. De wortels moeten elastisch zijn, zonder kegels of verdikkingen.

Het is belangrijk! Als je de schors iets van de wervelkolom verwijdert, moet de binnenkant van de appel wit en levend zijn, dat wil zeggen zonder sporen van uitdroging.

 1. Het is beter om de voorkeur te geven aan "één jaar oude" jonge boompjes. Dat zou geen takken moeten hebben. De stengel van de plant moet ongeveer 6-7 cm zijn Het optimale aantal knoppen is 5-6 stuks.
 2. Als je kunt, is het beter om zaailingen te kopen met een gesloten wortelstelsel. Zoals uit de ervaring blijkt, worden deze langer bewaard en zullen ze eerder worden ingenomen.
 3. Planten met vaccinaties moeten vooral voorzichtig inspecteren. Fragiele onderstam kan de plant aanzienlijk schaden.

Het is belangrijk! Gedurende de gehele transportperiode en tot aan het planten moeten de wortels van de zaailingen nat zijn. Hiertoe wordt het onderste deel van de boom gewikkeld in een natte film of doek.

Voorwaarden en wijze van aanlanding

Het beste seizoen om zuilvormige appelvariëteiten te planten in Siberië is de lente. Subwinter (dat wil zeggen, herfst) planten dreigt zaailingen te bevriezen.

Met betrekking tot de keuze van de methoden en methoden van planten, moet u hier ook rekening houden met het westerse harde klimaat. Sommige Siberische hoveniers stellen voor een zuilvormige appelboom te planten met een stanza-methode. In dit geval wordt de zaailing onder een hoek in het landingsgat geplaatst. In de winter kan hij zich naar de grond bukken en betrouwbaarder tegen vorst beschermen.

Als het klimaat in de regio milder is, kan de landing op de gebruikelijke manier worden uitgevoerd door de boom in een eerder voorbereide put te plaatsen.

Het is ook mogelijk om een ​​zuilvormige appel met de containermethode te planten.

Technologie en landingsschema

Bovenal is de appelboom kolomvormig (variëteiten voor Siberië, zoals alle andere soorten van deze soort, hebben een zwak wortelsysteem) houden van vochtige en losse, vruchtbare bodems. De grond moet lucht en water goed doorlaten. Voor het planten van een hele appelboomgaard, is het beter om gebieden te selecteren met een hoge (vanaf 2-3 m) grondwateropslag. Om een ​​goede oogst te krijgen, moet je kiezen voor een zonnige en goed beschermd tegen de wind.

Vanwege de smalle kronen neemt de zuilvormige appel niet veel ruimte in beslag op het territorium. Ondertussen moet het worden geplant op een afstand van 40 cm van andere bomen.

Het is belangrijk! Tussen de rijen moet je een afstand van niet minder dan 1 meter houden.

De voorbereiding van de landingsplaats is beter om in de herfst te implementeren. De diameter hangt af van de grootte van de zaailingen: alle wortels moeten vrij op de bodem van de put worden geplaatst. In de herfst zouden er een handvol humus of compost op de bodem van de put liggen. Vervang deze meststoffen kan kaliumfosfaat. Het is voldoende om slechts 2 eetlepels mineraalverband te gebruiken voor één plantgat.

Het is mogelijk om een ​​jonge boom in de grond te plaatsen, wanneer er buiten een stabiele positieve temperatuur is, zowel overdag als 's nachts. Direct voor het planten worden de wortels van zaailingen gedurende 10 uur in schoon, warm water geplaatst. Als de te planten boom onlangs is uitgegraven en de wortels geen tijd hadden om te drogen, hoeft dit niet te gebeuren.

Het is belangrijk! Om de jonge appelboom snel aan te wennen, is het noodzakelijk om zijn wortels te snoeien.

Een overmatige hoeveelheid minerale meststoffen, evenals verwondingen aan de wortels of stengel tijdens het planten, kan leiden tot de dood van een appelboom.

Variëteiten naar vruchtgrootte

 • Kleine vruchten. De meest winterharde zijn ratenki, ze bevriezen zelden zelfs in zeer koude winters, ze hebben de tijd om te rijpen gedurende een korte zomer. Dit, bijvoorbeeld: Ranetka Yermolaeva, Long - met een middelmatige smaak, voornamelijk gebruikt voor jam en gestoofd fruit.
 • Middel: Ural vulling, Uralets, Ermakovskoe berg, Altai Souvenir, Silver hoof, Bayana (half-culturen) - ook winterhard, met grotere en meer smakelijke appels, voor vers gebruik en verwerking.
 • Grootbloemige variëteiten: Krasa Sverdlovsk, Danila, Bely vulling - gemiddelde winterhardheid, appels met een goede en uitstekende smaak, in de omstandigheden van Siberië worden ze meestal geteeld in schofthuizen en semi-schalie vormen.

Rijpere volwassenheid

 • Zomer - rijpen eind juli - augustus, geschikt voor gebieden met een korte en koele zomer, vers en voor blanks verbruikt:
  • Zilveren hoef - semi-cultuur. De boom is laag, de vruchten zijn oranjerood, afgerond, wegen tot 85 g, zoet en zuur, rijpen in augustus. Productiviteit - 160 kg van een boom,
  • Witte vulling - grootvruchtige variëteit, appels wanneer ze bijna wit zijn, zeer goede zoetzure smaak. Het enige nadeel is helemaal niet opgeslagen. De hoogte van de boom is ongeveer 2,5 m, de kroon is half uitgestrekt,
  • Hornis - vruchten iets minder dan de gemiddelde grootte worden ongeveer drie weken bewaard, de variëteit is zeer resistent,
  • Papirovka - zomer Stantsevy variëteit, vruchten met een gewicht tot 100 g zijn groenachtig geel, zuurzoet, rijpen in augustus. Winterhardheid is goed.
 • Herfst - eind augustus - september kunnen ze voor een korte tijd worden gerecycled of opgeslagen:
  • Ural bulk - herfst variëteit, semi-cultuur. De boom is middelmatig dik, met wilgenkroon. Vruchten met een gewicht van 28-30 g zijn groenachtig geel, zuurzoet. Rip in september, opgeslagen voor 2 maanden. Productiviteit - 200 kg van een boom. Hoge weerstand,
  • Anijs Sverdlovsk - een oude Ural variëteit met vrij grote appels (ongeveer 90 g) met een zoetzure smaak, hoge winterhardheid. Verschilt in kleine hoogte en compactheid van de kroon,
  • Uralets is ook een beroemde Ural-variëteit, semi-cultuur. Vrij hoge boom met een piramidale kroon. Appels met een gewicht van ongeveer 30 g, groen-rode, zoetzure smaak. De productiviteit is constant hoog.
 • Winter - voor langdurige opslag en gebruik in de winter, rijpen tijdens opslag:
  • Bayana - een variëteit met vruchten van middelmatige grootte, semi-cultuur.
  • Isetskoe later (vruchten met een gewicht van ongeveer 90 g), opgeslagen tot februari, winterhard,
  • De schoonheid van Sverdlovsk (gewicht 100-120 g), brokkelt niet af, appels worden opgeslagen tot april, winterhard,
  • Danila - appels met een gewicht van ongeveer 160 g worden opgeslagen tot april, de variëteit is immuun voor korst,
  • Goed nieuws (appels wegen ongeveer 100 g) wordt opgeslagen tot april, ook immuun voor schurft,
  • Sneeuwklokje - appels van gemiddelde grootte, lichtgeel, uitstekende zoetzure smaak, opgeslagen voor ongeveer 4 maanden. Oogst ongeveer 80 kg van een boom. Praktisch niet aangetast door korst, hoge winterhardheid. De variëteit is een natuurlijke dwerg (boomhoogte tot 2 m), die zeer goed is voor koude gebieden.

Zaailingen planten

De appelboom zal het best groeien in een zonnige, verhoogde, beschermd tegen de noordelijke wind plaats. De resultaten van persoonlijke observaties op lange termijn tonen aan dat de beste tijd voor het planten van appelbomen in Siberië en de Oeral herfst is, twee weken voor het begin van koud weer. Voor de Oeral en het zuiden van West-Siberië is dit het interval van half september tot half oktober. In iets noordelijkere gebieden iets eerder.

 1. Landingsputten worden van tevoren voorbereid. Als de plot niet is bevrucht, zijn ze voor 2/3 gevuld met aarde, grondig gemengd met kunstmest. Op lemen en podzolic bodem in een enkele kuil leg 1-2 emmers van rotte mest of compost, een halve liter pot as. Je kunt een handvol superfosfaat toevoegen. Dit alles moet heel goed gemengd zijn om de zachte wortels van een jonge plant niet te verbranden.
 2. De zaailing wordt zorgvuldig in een gat geplaatst en bedekt met aarde zodat, nadat de grond is neergedaald, de wortelhals zich ter hoogte van de oppervlaktelaag bevindt.
 3. Nadat de landingsplaats is gevuld, wordt de grond rond de zaailing zorgvuldig aangestampt, bewaterd en gemulleerd met humus of fijngemaaid gemaaid gras om verdamping van vocht te verminderen.
 4. Zodat jonge planten niet door de wind worden gebroken, worden ze vastgeketend met haken ernaast.

Een landingsplaats voor een appelboom wordt van tevoren voorbereid, zodat de aarde de tijd heeft om zich te vestigen en de wortelkraag op het oppervlak blijft.

Bij het begin van koud weer moet de appelboom worden afgedekt en vervolgens worden bedekt met sneeuw. In deze vorm zullen de zaailingen goed overwinteren en in het voorjaar zullen ze onmiddellijk beginnen te groeien, en nadat de sneeuw smelt, zal er veel vocht in de grond zijn.

Apple zorg

In het eerste jaar bestaat de verzorging van jonge planten uit tijdig wieden, water geven, bescherming tegen ongedierte.

De volgende snoei na de lente kan worden gedaan door eerst te snoeien, secties moeten bedekt zijn met een tuinpek. In de omstandigheden van Siberië en de Oeral is het niet aan te raden appelbomen in de herfst te snoeien, omdat de boom na stress geen tijd heeft om zich voor te bereiden op het koude weer en in de winter kan bevriezen..

Snoeien is nodig om de kroon van een jonge boom te vormen: alle takken die concurreren met de hoofdscheut moeten op de grond worden gesneden. Alle grote takken worden ook gesnoeid met ongeveer 30-40 cm.

Volwassen bomen hebben preventief snoeien nodig: verwijder gedroogde en gebroken takken, wanneer kronen dikker worden, verdunnen ze het om het fruit meer licht te geven.

Grootbloemige variëteiten worden gevormd in de schofthoogte of semi-schalie vorm, d.w.z., spelden schiet naar de grond en het verwijderen van vertakkingen die verticaal naar boven groeien. Als het ras shtambovy is (het groeit in de vorm van een boom), dan is het de moeite waard om de lagere takken te verlaten, zodat als de boom boven het niveau van sneeuw blijft bestaan, deze door deze takken kan herstellen.

 1. De eerste behandeling wordt gedaan vóór het begin van de sapstroom. Hiertoe lost u 700 g ureum (carbamide) of kaliummeststof zonder chloor of 1 kg natriumchloride in 10 liter water op, mengt en verstuift bomen vanaf de toppen van de takken naar de takken van de takken en de hele stam, en de grond onder de planten in de cirkel van de dichtstbijzijnde stam : het zal overwinterende ongedierte vernietigen. Je kunt niet op de gezwollen knoppen en vooral op de bloeiende bladeren spuiten, om ze niet te verbranden.
 2. Voordat u begint met ontluiken, kunt u de zogenaamde "lentecocktail" goed hanteren. Neem hiervoor 2 korrels van het Healthy Garden-medicijn, voeg 2 Ekoberin-korrels (of Epin-extra) toe, die de weerstand van planten tegen de weersomstandigheden verhogen, 2-4 druppels Zircon (verhoogt de zelfverdediging van planten tegen ziekten), los alles op in 1 liter water. Het is ook mogelijk om 4-5 druppels Fitoverma toe te voegen (tegen zuigende en bladetende plagen). Bereid een voldoende hoeveelheid van het medicijn voor en voer de behandeling uit.
 3. Tijdens de zomer, goede resultaten worden verkregen door de bladeren te behandelen met biologische geneesmiddelen. Het Healthy Garden biocomplex (homeopathisch geneesmiddel Aurum-S) zal het bijvoorbeeld doen. Het is voldoende om de bomen één keer per maand te sproeien tijdens de periode van actieve groei en vruchtvorming.
 4. Na de oogst is het goed om bomen met complexe minerale meststoffen met kaliumgehalte te voeren of giet het in elke boomstamkring met een emmer humus (compost) gemengd met 500-600 g as.

Verplichte watergift tijdens het planten en tijdens bemesting. De rest van de tijd is het alleen nodig om de appelbomen alleen water te geven als er een laag niveau van grondwater is. De uitzondering is dwergappelbomen: hun wortels liggen heel dicht bij het oppervlak, dus moeten ze water geven. Tegelijkertijd is het nodig om voorzichtig water in speciale groeven te gieten om te voorkomen dat de wortels per ongeluk uit de grond lekken.

Het is noodzakelijk om de appelbomen water te geven in speciale groeven om de wortels niet te wassen

Winter bescherming

De grond rond de stam moet bedekt zijn met een dikke laag turf of humus zodat het niet bevriest in de winter. Bovendien moet de laag geleidelijk worden verhoogd, anders kan de stam van de appel oververhit raken van rottende kunstmest.

In de late herfst of aan het begin van de winter moeten jonge appelbomen en vruchtdragende stannas worden afgedekt om ze tegen vorst te beschermen. Om dit te doen, kunt u speciale afdekmaterialen gebruiken of bomen bedekken met takken, gras en vervolgens met sneeuw. Het belangrijkste is om het voorzichtig te doen om de takken niet te breken.

Volgens amateur-tuinders, in koude klimaten, groeien onvolgroeide appelbomen beter en dragen ze vruchten - die voor de winter tegen vorst beschermd kunnen worden. Semi-culturen (Silver Hoof, Ural-bulk, Ural-inwoner), aangepast aan lokale omstandigheden, en nieuwe grootbloemige variëteiten met hoge winterhardheid en ongevoeligheid voor korst (Good News, Danila) toonde zich ook goed.

Video: amateur-tuinders over de beste variëteiten appelbomen voor Siberië en de Oeral

De Ural massaplanting van 2000 is al lang vrucht en de oogst is zo goed dat hij moet worden gedistribueerd. Ja, de Ural-massa heeft een periodiciteit van vruchtvorming, en wanneer een boom rust, staat er niet dat er geen appels op staan, het is gewoon niet zo veel als altijd, maar welke grote zijn ..

Paltavka

http://sad54.0pk.ru/viewtopic.php?id=127

Als de URAL BULK-appels worden geplukt, worden ze niet lang bewaard. Aan de boom hangen de vruchten hard tot ze rijp zijn, en ik laat ze expres achter om te genieten van het volgende bezoek aan de tuin. Ik heb ook een tweede soortgelijke boom laten groeien - we houden echt van deze appels! Is het nu nodig om kruipende appelbomen van bovenaf te bedekken? Als dit niet gebeurt, valt de vallende sneeuw in de holtes tussen de takken van de kroon. Een deel van de takken blijft volledig onbedekt of slecht bedekt en dit leidt tot bevriezing van dergelijke kroongebieden. Bovendien, wanneer ze van bovenaf schuilen, blijken de toppen van bladeren een continue laag sneeuw te zijn en daaronder ontstaat een microklimaat onder de kroon van de appelboom. Zoals in een bontjas. Hitte! Gedurende vele jaren is mijn methode om appelbomen te beschermen in werking gesteld en ik ga deze niet veranderen. Van het goede van het goede, niet kijken!

Martya I.P.

http://sad54.0pk.ru/viewtopic.php?id=127&p=6

Hout vormen en trimmen

Een zuilvormige appel is een soort die niet vaak hoeft te worden gesneden. Het hoofdtype blijft sanitair snoeien, dat wil zeggen, het verwijderen van gedroogd, beschadigd door parasieten of mechanische acties van de takken.

Omdat de ijzige Siberische temperatuur de boom bedreigt met bevriezing van de top, moet deze systematisch worden ingekort tot het hoogtepunt van een sterkere ontsnapping. Na het glaceren van sommige takken en het snijden van de top van de appelboom kan het snel herstellen. In het voorjaar groeien er vervangende scheuten die goed vrucht dragen.

Als de besnijdenis zorgvuldig gebeurt, kan een appelboom zijn eigenaars langer dan 20 jaar behagen.

Voorbereiding op de winter

Zoals de Siberianen erop wijzen, kan elke vorstbestendige appelvariëteit nog steeds bevriezen bij te lage temperaturen. Apicale knoppen blijven het meest kwetsbaar.

Voor de winter is het wenselijk om de bomen te bedekken met dicht materiaal.

Je kunt een boom uit zo'n probleem redden als je het op voorhand verbergt. De ideale optie voor dit doel zou zijn:

In dit opzicht zullen enkele andere isolatiematerialen die de boom normale toegang tot lucht zullen verschaffen, maar ook bescherming bieden tegen plotselinge windstoten, nuttig zijn. Het is gemakkelijker voor een appelboom om de winter te overleven als na elke enorme sneeuwval de stam en de wortelzone bedekt moet worden met sneeuw. Omdat de bast van de boom erg zacht is, moet deze voorzichtig worden aangedraaid.

Op de nota. Met de komst van de koude tijd zullen sommige dieren, met name knaagdieren en hazen, zeker op de schors van de appelboom willen leven. Het is mogelijk om de zuilvormige appel te beschermen als deze in een visnet is gewikkeld.

Voor- en nadelen

De beschrijvingen en aanbevelingen van boeren verduidelijken dat zuilvormige appelbomen (winterharde variëteiten voor Siberië), net als een fruitboom, voordelen hebben ten opzichte van andere bomen. De voordelen moeten dus worden toegeschreven aan het feit dat de plant een zeer compact formaat heeft. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat het alleen uit de kofferbak bestaat. Ondertussen heeft de boom een ​​kroon, waarvan de breedte over de gehele lengte vrijwel gelijk is.

Deze bomen worden niet groot, waardoor ze gemakkelijk te verzorgen en te oogsten zijn.

Deze variëteit biedt een vroege oogst - de eerste appel kan worden geproefd in het tweede jaar van het leven van de plant.

Bovendien heeft de plant een hoge decoratieve waarde. Яблоню можно удачно высаживать вдоль садовых дорожек или использовать для создания декоративных композиций с низкорослыми кустарниками.

Что касается недостатков этой разновидности яблони, то к таковым можно отнести:

 • может потерять свою форму, значит, и привлекательный внешний вид вследствие неправильного ухода,
 • непродолжительность плодоношения и жизни – до 15-20 лет,
 • возможность прививания только на карликовые деревья,
 • de noodzaak om het land te bevruchten met sporenelementen.

Samenvattend al het bovenstaande kunnen we concluderen dat zelfs in de barre Siberische omstandigheden het mogelijk is om een ​​tuin met zuilvormige appelbomen te laten groeien. Het planten en verzorgen van planten zal enigszins verschillen van wat er gebeurt in de warmere zuidelijke delen, maar zorgvuldige zorg en naleving van elementaire agrotechnische regels blijven de belangrijkste voorwaarde.

Grote appelbomen

Deze groep wordt ook stananten genoemd, omdat de planten kruipen. Appelbomen brengen gewassen van hoge kwaliteit, maar ze zijn niet winterhard, dus hun kroon in de winter moet volledig bedekt zijn, anders zullen de bomen sterven.

Als het goed is om voor een appelboom te zorgen, begint deze vrucht te dragen van 3-4 jaar oud, zonder de juiste aandacht, een jaar of twee later. Melba-vruchten rijpen in de vroege herfst. Je kunt ze opslaan tot ongeveer eind oktober. Brengt regelmatig een gematigde oogst, oude bomen - periodiek. Melba-appels zijn groot en smaken goed. Ze hebben een lichtgroene kleur met een rode blos, zacht vlees, met de geur van snoep. Deze variëteit lijdt aan strenge vorst, kan schurft veroorzaken.

Noordelijke Sinap

Verwijst naar de wintervariëteiten, de tijd van de appeloogst valt aan het einde van september - begin oktober. Ze zijn groot, geelgroen met vage rode strepen, verfrissend, met een pittige afdronk.

Opgeslagen voor een vrij lange tijd - tot halverwege de lente. Noordelijke Sinap begint vruchten af ​​te werpen vanaf 6 jaar oud, niet te geoogst. Het ras is bestand tegen lage temperaturen, heeft een matige immuniteit tegen korst.

Het begint vanaf 6 jaar vrucht te dragen en geeft een overvloedig constant gewas. De appels zijn groot, platronde, kersrood. Rij ongelijk - in de tweede helft van september. Geschikt voor opslag van 3 tot 4 maanden. Ernstige vorst kan welsey schaden. Het cijfer verschilt in de maximale weerstand tegen een korst.

Wit gieten

Bomen dragen vruchten vanaf 6 jaar. Geeft elk jaar een gemiddelde oogst. De appels zijn niet te groot, wit en geel. Ze worden in de eerste dagen van augustus besprenkeld, met een melige smaak bij het leggen. Graad matig bestand tegen lage temperaturen. Tijdens het natte seizoen is het geïnfecteerd met korst.

Strenge en lange winters, korte en niet te warme zomers - dit alles bepaalt de keuze van een tuinman. De hierboven beschreven soorten appelbomen voor Siberië, rekening houdend met de bodem en klimatologische omstandigheden van het gebied waar de bomen zullen groeien, zullen u waarschuwen voor mogelijke fouten, zodat uw tuin u altijd zal verrassen met een prachtige bloei en overvloedige oogst.

Pin
Send
Share
Send
Send