Fruitbomen

Walnut tree planting cultivation care hoe het bloeit

Pin
Send
Share
Send
Send


Meestal is het een enorme, door onze normen, boom tot 25 meter. naar Griekenland heeft een zeer indirecte relatie: de vruchten werden uit het zuiden gebracht en "in Griekenland is alles aanwezig". Daar groeit hij zeker ook, wilde vormen van deze boom komen in Europa veel voor.

De boom ziet er indrukwekkend uit. Een enkele groeisnoot is niet alleen verschillend in hoogte - zijn kroon bereikt ook een diameter van 20 meter.

Volgens Europese normen is het langlevend (tweede na eik) - Vaak zijn er gevallen van 300 - 400 jaar oude bomen.

De ontwikkeling van een boom begint met de vorming van een sterke penwortel, die in het vijfde jaar 1,5 meter diep is en op 20-jarige leeftijd 3,5 meter.

De horizontale groeien niet meteen - ze vormen zich naar de kern en bevinden zich in de oppervlaktelaag van de grond op een diepte van 20-50 centimeter.

De boom begint vruchten af ​​te werpen na 10 jaar levenen van 30-40 jaar oud komt een tijd van volledige vruchtvorming.

Maar dergelijke gevallen zijn zeldzaam, alleen een boom van 150 tot 170 jaar is in staat tot een dergelijk gewas. Meestal produceert een volwassen boom van 25-40 jaar oud in Moldavië 1.500-2.000 vruchten, of 2.000-2.500 in de Krim.

Regio Moskou, centraal Rusland - waar anders kun je walnoten planten en verbouwen

Ze zijn te vinden in het Europese deel van de uitlopers van de Kaukasus naar St. Petersburgwaar groeien de meest noordelijke in Rusland noten. Maar dit zijn geïsoleerde gevallen, uitzonderingen, die alleen de regel bewijzen.

Deze bomen bevriezen niet volledig, maar groeien niet in volle kracht.

De belangrijkste factor die de mogelijkheid van het kweken van deze zuidelijke boom bepaalt, is geen minuswintertemperatuur. De som van gemiddelde dagelijkse temperaturen boven 10 graden wordt in aanmerking genomen. Het kan niet minder zijn dan 190 C.

Manchurische hybriden met walnoten toonden de beste winterhardheid.

Bij het planten van zelfs het beste zaad dat uit het zuiden wordt meegenomen, komt aanpassing aan het koude klimaat niet voor - deze bomen bevriezen regelmatig en werpen praktisch geen vruchten af.

Het is niet geschikt voor het kweken van rassen van plaatsen met een vochtig, warm klimaat. (ten westen en ten zuiden van Oekraïne, de kust van de Zwarte Zee van de Kaukasus).

Alleen noten uit Oost-Oekraïne, de bergen van Centraal-Azië of de Kaukasus passen zich met succes aan de nieuwe omstandigheden van centraal Rusland aan.

Bovendien het is beter om een ​​noot uit de steen te laten groeien - geïmporteerde zaailingen (zelfs uit de genoemde regio's) zullen aanzienlijk minder goed zijn wat betreft uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen aan nieuwe omstandigheden.

Walnoot wordt gevonden in het Europese deel van Rusland van de uitlopers van de Kaukasus tot St. Petersburg

Hoe en wanneer een boom moet worden geplant en gekweekt uit een zaailing: omstandigheden

Het moet onmiddellijk op een vaste plaats worden gezet.. Reeds een 5-jarige boom om te transplanteren is onwerkelijk. Daarom, om de noodzaak te bepalen om rekening te houden met alle factoren en de consequenties te berekenen.

Een sterk gegroeide boom kan een dichte schaduw vormen over een oppervlakte van ongeveer 100 m². Dit gebied moet je uit de roulatie halen - er is weinig dat vruchten kan verdragen onder een walnoot (Een sterk onderdrukkende effect van het bioveld van een enorme boom is van invloed).

Plaats voor de landing kies aan de rand van de tuinom andere bomen niet te verduisteren. De noot is erg pretentieloos voor de grond, hoewel hij de voorkeur geeft aan losse zand-steenachtige grond.

Walnoot geeft de voorkeur aan losse zandige steenachtige grond, het moet niet te vruchtbaar zijn

Er wordt een landingsplaats gegraven met de verwachting dat er minstens 25 centimeter onder de wortels een laag stenen moet zijn.

De bodem van de landingsplaats moet voor de helft gevuld zijn met bouwafval (gebroken baksteen, stukjes cement, steenslag) - met deze techniek kun je de bloeitijd van de boom 1-2 weken verlengen (de stenen warmen langzaam op, de noot begint iets later te groeien en slaat de rijpperiode over).

Een halve emmer as, compost of humus wordt in de put gebracht.. De grond moet niet te vruchtbaar zijn, de noot zal intensief groeien en heeft geen tijd om zich voor te bereiden op de winter.

Een plantgoed voor planten moet alleen van een vertrouwde verkoper worden genomen, anders krijg je niets anders dan bevroren takken van de zuidelijke boom, je zult waarschijnlijk geen oogst krijgen.

Er wordt aangenomen dat een noot die met eigen handen van een bot is geplant, zal uitgroeien tot een boom die praktisch is aangepast aan nieuwe omstandigheden, die zich met succes zullen ontwikkelen.

Zaden worden in de herfst rechtstreeks in de grond geplant op een diepte van 7-10 cm. Het is raadzaam om zijdelings op de naad in de grond te liggen. Voorjaarsbeplanting vereist 2-3 maanden gelaagdheid in nat zand.

Speciale zorg voor de zaailingen is niet vereist - zelfs op de middelste baan noot heeft geen ongedierte.

Hoe een eenjarige zaailing te planten:

Verzorging na het planten: in lente, zomer en herfst

Hoe te zorgen? Walnoot behoeft mogelijk alleen in de lente en de vroege zomer water te gevenwanneer er een intensieve groei van groene massa is. Meestal heeft de boom voldoende bodemreserves van wintervocht.

Water alleen jonge bomen tot 5-7 jaar, als het helemaal droog is.

Het kernwortelsysteem van de zuidelijke boom is aangepast om water te vinden in de lagere horizonnen. Na 10 jaar oud moet men de watermoer vergeten.

Voor hem dreigt overtollig vocht een te actieve groei, ten koste van de rijping en voorbereiding van hout voor de winter. Frosting na een natte zomer is gegarandeerd.

Naast het stoppen met water geven, moet je zorgen voor de voorbereiding op de winter van het wortelstelsel. daarom boomstammen moeten worden gemulleerd met organisch materiaal of compost:

 • in de zomer - om vocht te behouden,
 • in het najaar - om de bovenste laag van de grond te beschermen tegen bevriezing.

Het is handig om shtambs tot een hoogte van ongeveer 1 m met laparms te bedekken of ze in meerdere lagen te wikkelen (na de eerste vorst). Dit zal helpen om te overleven -40 graden en lager.

Een dergelijke beschutting is alleen in de eerste jaren noodzakelijk. - De boom moet natuurlijk worden gehard.

Een walnoot kan alleen in het voorjaar en de vroege zomer water geven als er sprake is van een intensieve groei van de groene massa.

Hoe voorzichtig te zijn in het groeiproces: voor het rijpen en daarna

Zoals alle fruitgewassen, walnoot heeft periodieke voeding nodig.

In het voorjaar worden stikstofmeststoffen toegepast, in de tweede helft van de zomer - alleen potas- en fosforhoudende meststoffen, die verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden van de boom op de winter en het leggen van de fruitknoppen van het volgende gewas.

In de gecultiveerde bodem kan helemaal geen stikstof worden toegevoegd en fosfaat- en kalimeststoffen (in termen van de werkzame stof) worden toegepast op 10 g / sq.

De praktijk leert dat de regel van toepassing is op alle gevallen waarin de noot niet groeit op voor de hand liggende stenen en klei.

Wat wil je - walnoot heeft geen natuurlijke vijanden in de middelste baan. Er is al gezegd dat vliegen en muggen om hem heen vliegen.

Niet alleen dat - een zeer effectieve remedie tegen bladluizen en verschillende rupsen kan worden bereid uit de notenblaadjes, die met succes wordt gebruikt in Oekraïne.

Absoluut onschadelijk voor de remedie van mensen kunt u bomen en struiken behandelen met fruit en bessen.

Helaas zijn walnotenstekken niet geroot - de voortplanting gebeurt alleen door zaad.

Vaccinatie wordt uitgevoerd in gevallen waarbij:

 • er is zeker een zaailing van een winterharde Manchurische walnoot, waarvoor -40 geen probleem is in de winter,
 • de geplante variëteit voldeed niet aan de verwachtingen - de gelegenheid ontstond om het opnieuw te vaccineren.

Jaarlijkse zaailingen worden geënt en onder de controle groeien ze in een kas naar de presentatie.

Jonge bomen die al de eerste paar noten hebben gegeven, kan pereprivit type "ontluikend oog" - alleen de schors wordt uit de nier verwijderd in de vorm van een halve buis (de methode wordt zo genoemd) en wordt gecombineerd met dezelfde uitsparing op de onderstam.

Voor volledige genezing is de vaccinatieplaats verbonden met een film.

Het resultaat van het enten van een volwassen walnotenboom:

Reproductie in het land

De belangrijkste methode voor het verkrijgen van zaailingen - groeien uit zaad. Om het proces te vereenvoudigen, worden noten zonder aanvullende bewerking in de herfst geplant tot een diepte van ongeveer 10 centimeter. Men gelooft dat het beter is om ze zijdelings op de naad te leggen.

De walnoot wordt hersteld door de pneumat die in slechts een jaar of twee is overwoekerd. Deze bomen kunnen in het tweede jaar letterlijk vruchten produceren, en in 10 - al een aanzienlijk gewas.

De belangrijkste methode voor het verkrijgen van zaailingen - groeien uit zaad

Het blijkt dat een walnoot met succes kan worden geplant en gekweekt in een landhuis op de middelste rijstrook, in de regio Moskou. Het volstaat om eenvoudige regels te volgen:

 • juiste keuze van plaats
 • jonge boompjes - alleen gezoneerd,
 • verplichte mulchen
 • beschutting tegen vorst in de eerste levensjaren.

De meeste tuinders kunnen dit doen.. Kies een zonnige plek beschermd tegen koude wind - de moer zal u bedanken.

Beschrijving van de boom

Het wortelstelsel van een volwassen plant, gaat tot een diepte van meer dan een halve meter, en de zijprocessen strekken zich uit rond de boom in diameter tot twee tientallen metersen bevinden zich in de buurt van het oppervlak van de aarde, ongeveer twee dozijn centimeters. De stam is recht en geeft geen wortel aan de begroeiing, maar als de boom wordt omgehakt, lijkt het vanaf de wortelkraag een groei die na vijf jaar vruchten begint af te werpen. Het heeft vrouwelijke en mannelijke bloemstelen. Mannen zijn als oorbellen met veel kleine bloemen, die zich aan de basis van de bladeren bevinden, vrouwelijke bloemstelen, zijn vrijgezel of samengevoegd in verschillende stukken.

Zoals het bloeit, is het moeilijk om te beschrijven in woorden, dit is een prachtig gezicht om te zien met je eigen ogen.

Nut locaties

Natuurlijk weten niet veel mensen hoe het groeit, de Kaukasus en Centraal-Azië worden beschouwd als de geboorteplaats van de groei van deze machtige reus. Maar in zijn wilde vorm is het te vinden in veel landen van de wereld, in Iran, Transkaukasië, Afghanistan en andere plaatsen. Tot nu toe is de culturele aanplant van de walnotenboom bewaard gebleven op sommige plaatsen in onze buurlanden, waar overblijfselen van verschillende notenbomen voorkomen. Kweek een walnoot en draag vrucht, kan onder geschikte klimatologische omstandigheden.

Grond voor het kweken van walnoot

Als een gecultiveerd bos wordt het gekweekt sinds de oudheidvooral in de Kaukasus. Het wordt gekweekt omwille van lekker en gezond fruit, maar het houdt rekening met de klimatologische kenmerken van de regio, omdat bij temperaturen dicht bij 30 graden de planten bevriezen. Vruchtbare grond met matige vochtigheid en goed gedraineerd is noodzakelijk voor de teelt, zodat de lucht vrijelijk naar het wortelsysteem kan stromen. Een volwassen boom kan tijdelijke droogtes veilig verdragen, dankzij een krachtig wortelgestel dat diep in de grond gaat.

Fokken van walnoot

In veel landen van de wereld waar klimatologische omstandigheden het toelaten, wordt walnoot gekweekt. op een productieschaal, en de belangrijkste voorwaarde voor het verkrijgen van een rijke oogst is de correct geselecteerde variëteit en speciale agrotechnische methoden die aanvaardbaar zijn in deze regio met een geschikt klimaat.

Russische fokkers fokten er meer dan twee tientallen variëteiten walnotenbomen, die worden gebruikt als gecultiveerde bosplantages, om hoogwaardige vruchten te verkrijgen die resistent zijn tegen verschillende ziektes, bestand zijn tegen lage temperaturen en een rijke oogst opleveren. Dergelijke plantages bestaan ​​op het grondgebied van Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland.

Nuttige eigenschappen van walnoot

 1. Het belangrijkste product afgeleid van deze machtige reus, natuurlijk, zijn walnootpitten, die worden gebruikt in voedsel. Ze worden gebruikt bij de productie van zoetwaren, gebak, halva. Veel landen voegen toe als een extra smaakstof voor veel nationale gerechten. Lang geleden werden de korrels van de noot als een goed tegengif beschouwd en als je kijkt naar de chemische samenstelling van noten, dan kun je een groot aantal nuttige elementen voor de menselijke gezondheid vinden. Ze bevatten vetten, vitamines, eiwitten, sporenelementen, dus alle delen van de notenboom worden al lang gebruikt om medicijnen voor veel ziekten te bereiden.
 2. De bladeren zijn zeer rijk aan vitamine C, hun bereiding wordt uitgevoerd in de vroege zomer, ze hebben hun toepassing gevonden in cosmetologie, dermatologie. Verschillende infusen, op basis van folkloristische genezers bereid, worden gebruikt om maag- en gynaecologische aandoeningen te behandelen, dienen als een uitstekend algemeen tonicum, het is goed om het te nemen voor lente-avitaminosis.
 3. groen onrijp fruit bevatten ook een grote hoeveelheid vitamine C, ze hebben ook veel andere nuttige stoffen en daarom worden ze vaak gebruikt om vitamineconcentraten, tincturen en jam te bereiden. Een likeur bereid op basis van tinctuur wordt vaak gebruikt bij de behandeling van het maag-darmkanaal.

Walnoot rassen

Fokkers fokten grote en vroege rijpingvariëteiten, die veel eerder hun vruchten beginnen af ​​te werpen dan gewone variëteiten, sommige kunnen twee jaar na het planten een gewas produceren. Voor dergelijke variëteiten onder gunstige omstandigheden is secundaire bloei kenmerkend, waardoor twee keer zoveel waardevol product kan worden ontvangen. Deze bomen en in hoogte aanzienlijk onder hun kameradenen het is erg handig voor het verzamelen van fruit, maar er is een klein minpuntje voor deze hybriden, in plaats van vier eeuwen kunnen ze een oogst produceren, slechts vier decennia. Deze variëteiten moeten enkele soorten hybriden bevatten:

 1. Productiviteit.
 2. Het ideaal.
 3. Overvloedig, er zijn nog enkele variëteiten.

Aangezien de boom groot wordt en zich verspreidt, is het noodzakelijk om de plaats voor de aanplant correct te bepalen. Praktisch elke bodem zal geschikt zijn voor het planten van een noot, met uitzondering van gebieden met een hoge zuurgraad, dan is het voor dit noodzakelijk om maatregelen voor de deoxidatie uit te voeren. De grond moet een goede afvoer hebben en het grondwater bevindt zich niet dicht bij de grond. De plaats moet goed worden verlicht door zonlicht, omdat in de schaduw de plant kan sterven.

Voor het planten wordt het land dat is bedoeld voor het verbouwen van de walnotenboom goed verwerkt, de vruchtbare laag wordt zo hoog mogelijk gemaakt. Organische en minerale meststoffen worden erin gebracht, bij voorkeur superfosfaat, as, alles wordt zorgvuldig uitgegraven en een gat wordt voorbereid voor het planten, dat ongeveer een halve meter in diameter moet zijn. Daarna is er een cellofaanfilm op de bodem geplaatst, waardoor de zaailing laterale wortels sneller kan vormen.

Na de operatie wordt een lichte verhoging gemaakt in het midden van de film van de vruchtbare grond waarop het zorgvuldig rechttrekken van de wortelsgeplaatste zaailing. De grondlaag op het oppervlak van de ondergrondse wortels mag niet meer dan iets meer dan vijf centimeter bedragen, terwijl de wortelhals op het oppervlak moet blijven. Om ervoor te zorgen dat de zaailing niet door de wind wordt gebroken, is het voor het planten nodig om een ​​paal in het midden van de fossa te drijven, waaraan een plant na het planten zal worden vastgebonden. Maar zoals ze zeggen, ervaren tuiniers, om een ​​gat te maken voor de toekomst van de walnotenboom, het beste van de herfst.

Nadat de boom is geplant en aan een steun is vastgemaakt, wordt het oppervlak van de grond goed verdicht en grondig met water afgeworpen. Om de verdamping van vocht in de wielcirkel te verminderen, wordt het aanbevolen om de grond met zaagsel of stro te mulchen en op een afstand van een halve meter rond de plant wordt een verhoging gemaakt van de vruchtbare grond voor gemakkelijke irrigatie en het behoud van regenwater.

Het planten kan zowel in de lente als in de herfst worden uitgevoerd, de landbouwtechnologie is praktisch niet anders, maar planten in de herfst is toegestaan ​​in gebieden. waar geen vorst winters zijn.

Lente zorg

Om een ​​noot normaal te laten groeien en een goede oogst te produceren, is het noodzakelijk om je daar in het vroege voorjaar op voor te bereiden. Aan het einde van de eerste lentemaand, wordt het snoeien uitgevoerd voor sanitaire doeleinden en vormt het een kroon, hoewel het praktisch niet nodig is. Zelfs vóór het begin van de sapstroom worden overbodige takken verwijderd, maar als het niet lukt om dit te doen, dan is het het beste om het snoeien over te dragen naar het begin van de zomer om de bomen niet te beschadigen.

In het voorjaar moeten bomen water geven als het vocht uit de sneeuw onvoldoende is en de bron droog is zonder regen. Daarna moet je schoonmaken shtambovuyu deel van de kofferbak en de belangrijkste skeletachtige takken van de gedroogde schors, dan is het raadzaam om ze te behandelen met een oplossing van kopersulfaat en kalkaanslag met ongedierte en verschillende ziekten.

Aan het einde van de lente is het noodzakelijk om minerale meststoffen te maken. Als de boom meer dan drie jaar oud is, wordt hiervoor voornamelijk ammoniumnitraat gebruikt.

Zomerverzorging

In de zomer, vooral als het warm weer is, moet je de walnoot minimaal twee keer per maand water geven, onkruid verwijderen en de boom inspecteren op de aanwezigheid van ongedierte. Wanneer ze verschijnen, is het noodzakelijk om onmiddellijk te behandelen met speciale voorbereidingen die hiervoor zijn bedoeld.

In het midden van de zomer wordt het knijpen van scheuten uitgevoerd om hun groei te versnellen. Bladbemesting wordt op dit moment ook uitgevoerd door minerale meststoffen met toevoeging van sporenelementen, zoals kalium- en fosfaatmeststoffen. Een dergelijke dressing moet worden uitgevoerd vóór de oogst.

Herfst werk in de tuin

Na het oogsten en opaal gebladerte is voorbij, sanitaire snoeien van bomen wordt uitgevoerd, en gevallen gebladerte en boomstammen worden verwijderd. belyatsya lime. Dit is bijna het einde van de voorbereidingen in de winter. Jonge bomen zijn goed bedekt met geschikt materiaal, boomstammen worden gemulleerd met stro en mest.

Hoe ziet een walnotenboom eruit?

Deze boom staat bekend om zijn monumentaliteit. Zuidelijke variëteiten worden 30 meter lang. De kroon spreidt zich uit, uitgebreid, in staat om 0.3 weefsels te bezetten. Учитывая, что под ней не всегда растут другие культуры (по причине густой листвы орехового дерева или фитонцидов, выделяемых им) — это растение не подходит для небольшой дачи.

Общий вид дерева грецкого ореха.

Как цветет дерево грецкого ореха — на фото ниже:

Цветы: слева — мужские, справа — женские.

Lezers vragen ons hoe een volwassen bloeiende okkernoot eruit ziet, is er een foto? Het is veel handiger om de bloei van een grote boom in de video hieronder te zien:

Foto's van walnootbladeren.

Algemene informatie

Walnoot is een langlevende boom, sommige exemplaren leven langer dan 300 jaar. Hij houdt van vocht, licht, van nature, het groeit het beste op bodems met een constant, zij het laag, niveau van grondwater. Het wortelsysteem is krachtig en dringt diep in de grond door. Er zijn moderne rassen bestand tegen vorst. Hoewel ongetwijfeld gevallen van cultivatie in het open veld in de regio Moskou of in de Oeral nog steeds de uitzondering vormen, niet de regel.

Verscheidenheid "Ideaal"

Deze beroemde variëteit bracht het standaard idee van walnoot ten val, als een zuiver zuidelijke plant. Een relatief lage boom (tot 5 m versus 30 meter klassieke zuidelijke noten) leeft niet voor 400 jaar, maar 50, maar de productieve eigenschappen zijn uniek. Het bloeit twee keer per seizoen, het fruit wordt verzameld in een borstel, tamelijk koudbestendig (in de Oeral moet je beschutting zoeken voor jonge planten - en dat is alles), fruit ongewoon vroeg - voor 2-3 jaar van het leven. Een korte zomer van de middenband is voldoende om de oogst kwalitatief te laten rijpen. Zoals ze zeggen, ervaren notenkwekers, toonde de variëteit "Ideaal" zich perfect in Moskou, in de buurt van Petersburg, in Vyazma.

Helaas heeft niemand een foto van een volwassen boom gedeeld, het is onmogelijk om een ​​foto te vinden met op zijn minst een benadering van deze prachtige variëteit in volwassen vorm. Je kunt de boom echter wel zien in het videoblog 'Mijn tuin'.

Niet de "ideale"

Ondanks het feit dat het 'Ideale' zo goed is, geeft het groeien ervan, bijvoorbeeld in de omstandigheden van Siberië, nog steeds een aantal problemen - de plant zal beschutting, aandacht, bemesting, vorming vereisen. Andere soorten van het geslacht Nut zullen zich waarschijnlijk aangetrokken voelen tot walnoten groeiende burgers - ze onderscheiden zich door een meer stabiel karakter, en hoewel ze ook groeiende inspanningen vereisen, kunnen ze eenvoudiger zijn voor het fokken in Siberië of de Oeral. Dit zijn noten:

Is het mogelijk om noten uit winkelmoes te laten groeien?

Er is een kleine kans dat de versheid en kieming van deze noten meer dan twijfelachtig is, het is nauwelijks de moeite waard om tijd te verspillen. Als u kennismaakt met de procedure voor het voorbereiden van zaaigoed voor zaailingen, zult u zich realiseren dat noten die in de handel worden gebracht hun ontkieming in elk van deze fasen (bijvoorbeeld de droogfase) kunnen verliezen.

Na het schoonmaken

Gevangen noten worden in een emmer water gedompeld, verdronken - dit zijn noten van goede kwaliteit die eerder zullen ontkiemen, kies ze voor planten.

De volgende fase is drogen. Gepelde en gekalibreerde noten worden in één laag in de zon uitgelegd, 1 dag gedroogd en vervolgens in de schaduw gedroogd. Het wordt afgeraden om alleen in de buitenlucht te drogen, noten die bestemd zijn om te planten, om in de buurt van verwarmingstoestellen te drogen. Deze fase kan worden overgeslagen als je van plan bent om een ​​noot te planten voor de winter en schiet in mei.

Wat plant je?

Voorbereide noten worden geplant in de volle grond, zoals hieronder beschreven, maar thuis in plastic containers van een halve liter. De containers worden gevuld met tuingrond, de noten worden geplant tot een diepte van 5 cm, ze worden bewaterd en vervolgens op een koele plaats gezet: een balkon of een kelder. Begin februari herschikken ze het huis, naar een heldere plek, na 2-3 weken verschijnen jonge planten, na een maand bereiken ze een hoogte van 10 cm. Nu hebben ze meer containers nodig, ze moeten in potten worden overgeplant of plastic flessen van 1,5-2 worden gesneden. liter.

Het is noodzakelijk om de toestand van de bodem te bewaken, deze moet altijd matig nat zijn in april (of later, bij een temperatuur van ongeveer 15 ° C), de planten beginnen geleidelijk aan de frisse lucht te worden gewend, worden naar het balkon gebracht en worden in volle grond geplant wanneer de dreiging van vorst volledig wordt omzeild.

Planten in de volle grond, de locatiekeuze

Walnootboom is een andere verspreiding - hiermee wordt rekening gehouden bij het kiezen van een plaats. Krachtig wortelstelsel, dus het is niet geplant naast gebouwen. Fruit in 6-9 jaar.

Vruchten worden geplant voor de winter, het is raadzaam om direct te planten naar een vaste plaats, in de buurt van de boom is er een krachtige centrale penwortel, wat betekent dat het niet van transplantaties houdt. Put voor aanplant - tot 1 meter hoog, dus in de breedte, vóór het planten, graaf grond uit de put met humus. De diepte van de inbedding van noten is 15-20 cm. Er worden ten minste 3-4 noten geplant in één gat, om de sterkste te kiezen.

Plaats de moer in de naad, als je de punt opzet, ontkiemt deze ook, maar ontwikkelt zich langzamer. Noten geplant in de volle grond ontkiemen iets later dan kopjes geplant rond mei. Hoewel er een omgekeerde ervaring is: in de volle grond ontsproot de noten sneller dan na de gelaagdheid in de koelkast.

Ja, het is ook mogelijk om noten in de volle grond in het voorjaar te planten. Hiervoor worden geprepareerde noten opgeslagen op een koele, maar niet vochtige plaats. Ergens binnen 3-4 maanden voor het planten op open terrein (ongeveer in januari-februari), moeten ze worden onderworpen aan gelaagdheid: de noten worden in bevochtigd zand gedompeld, in het algemene compartiment van de koelkast gedaan (een temperatuur van 5-7 graden nodig). Uiterste termijn. Geplant in mei in volle grond, moeten scheuten worden verwacht in tien dagen.

Hoe ontspruit een walnoot:

Kieming van walnoot "Ideaal".

Walnoot in de regio Moskou

In tegenstelling tot alle ideeën van een walnoot kan het echt groeien in de buitenwijken. Aanlanding is mogelijk zowel in de herfst als in de lente na de stratificatie. Toegegeven, het is noodzakelijk om noten te kopen voor het planten van bewezen notenkwekers die zich bezighouden met het kweken van noten in de Middle Strip. Wat betreft zaailingen, dan moet je natuurlijk alleen gezoneerde jonge planten planten die zijn gekweekt uit noten die zijn verkregen uit een boom, je op je gemak voelen in de regio Moskou, geïmporteerde zuidelijke bomen zijn te zacht. We hebben hierboven al over de variëteit "Ideaal" verteld - ja, het is het dat geweldig is om te groeien in een huisje in de buurt van Moskou.

Groeiende walnoten in de Oeral

Dergelijke pogingen waren echt, en bijna succesvol. De variëteit "Ideaal" groeit goed in de Oeral in het open veld in de zomer en geeft krachtige scheuten, maar alle gronddelen bevriezen in de winter. Wat de bomen niet weerhoudt om pogingen te hervatten om groei te geven met de komst van warmte. Meestal sterven deze planten en worden geleidelijk aan al hun krachten uitgeput om ongepaste omstandigheden te bestrijden. Het netwerk heeft informatie over tuinman Vera Viktorovna Telnova (Chelyabinsk), die met succes walnoten in de Oeral kweekt en er een oogst van krijgt. Het ziet er als volgt uit:

 1. Zaailingen rassen "Ideal" geplant op de site, goed gesloten van de wind.
 2. De boom is laag gevormd, tot 1,2 m. Maar uitgestrekt, kan de kroon van een plant 8 m. Vierkant bezetten.
 3. Het jonge jonge boompje was speciaal een beetje schuin geplant, zodat het makkelijker was om naar de grond te bukken.
 4. De eerste drie jaar is de stam van de zaailing voor de winter omgedraaid met 2-3 lagen bedekkingsmateriaal, verder is de procedure vereenvoudigd: je kunt eenvoudig bekledingsmateriaal op de boom werpen en het met iets zwaars (buizen, stenen, planken) bedekken.
 5. Om de muis onder de shelter niet te laten knagen, moet het aas voor muizen worden aangelegd.
 6. Natuurlijke sneeuwbedekking is voldoende.
 7. Verwijder de shelter zou vrij laat moeten zijn - begin mei.
 8. De opbrengst van zo'n boom hangt af van de kwaliteit van de grond, hoe vruchtbaarder het land - hoe hoger de opbrengst. In de zomer heeft u ook hoogwaardige bewatering nodig. Zo'n noot kan in het derde levensjaar vrucht dragen (de ideale variëteit, zoals bekend, is vroegrijp).

Walnut Bonsai

Het idee om een ​​walnootbonsai te maken lijkt een mislukking, althans dat is hoe ervaren bonsai-liefhebbers erover praten. Er gebeuren echter wonderen.

In de onderstaande video wordt deze wonderboom in detail getoond.

Algemene kenmerken

Walnoot is een loofboom met een lange levensduur (enkele honderden jaren). De hoogte is 25-35 m. De grote, brede kroon is bedekt met ingewikkelde bladeren. De stam is dik, met grijze schors bedekt met scheuren. Plant eenhuizig, tweehuizig, waarop mannelijke en vrouwelijke bloemen staan. Wind bestoven. De vrucht is bedekt met een dikke, vlezige schil, valse steenvruchten. Daaronder bevindt zich de gezonde kern (80% van het gewicht van de noot), die wordt gegeten.

Het is interessant! In de regel is er vlakbij de boom weinig begroeiing. Dit komt door het feit dat de wortels een bepaalde stof afscheiden, waardoor de groei van andere planten wordt geremd.

Populaire vorstbestendige rassen

Er zijn 4 vormen van walnoot: Engels of Perzisch, wit, zwart, Japans. Allemaal zijn ze hier vertegenwoordigers van. Walnut.

Wat betreft de rassen, de cultuur van de walnoot is zuidelijk, geïmporteerd uit Centraal-Azië. En lange tijd geloofde men dat zijn leefgebied warme gebieden van ons land is. Tegenwoordig heeft de markt al winterharde variëteiten, hoogproductief, praktisch niet aangetast door ziekten en plagen die kunnen worden verbouwd in centraal Rusland en de regio Moskou.

 • dessert. Verschilt in vroege rijping en noten met een zoetige smaak. Boomhoogte is gemiddeld. De kroon is breed. De cultuur is droogtetolerant. Winterhardheid is gemiddeld: bij kou kunnen de nieren bevriezen. Vruchtvorming begint in seizoen 4.
 • elegant. Een ondermaatse boom (4-5 m) met een ovaalvormige kroon. Het wordt gekenmerkt door matige vorstbestendigheid. Noten rijpen gedurende 5 jaar. Verzamel ze in het vroege najaar.
 • Aurora. Vroege, lange walnoot. Fruit verschijnt op 4-jarige leeftijd, met het nieuwe seizoen neemt de opbrengst toe. Bestand tegen vorst, niet vatbaar voor ziekten.
 • ideaal. Skoroplodny-rang. Bekend bij Russische tuinders. Hij is geliefd vanwege zijn hoge opbrengst en winterhardheid (is bestand tegen - 35⁰С). De bloemen vormen bloeiwijzen en groeien echte druiventrossen van noten (tot 15 stuks).

Het is belangrijk dat de walnoot uit zijn habitat is gestapt. Lage groei, goede opbrengst, weerstand tegen vorst maakt de cultuur toegankelijk voor Centraal-Rusland.

De beste methode van reproductie is om een ​​cultuur uit zaden te verkrijgen. In dit geval kun je er zeker van zijn welke vruchten je uiteindelijk krijgt. Raap een boom op en verzamel er verschillende exemplaren van het fruit van. Het jonge boompje dat van dergelijke vruchten wordt gekweekt zal goed worden geacclimatiseerd aan lokale voorwaarden.

Waarschuwing!Om een ​​gewas te laten groeien, is het de moeite waard om meer dan één boom te planten. De afstand tussen zaailingen - 5 m. Houd er rekening mee dat na verloop van tijd de kroon zal groeien. Op de hellingen is een dikkere landing toegestaan ​​- na 3,5 m.

Walnoot moet worden geplant op zonnige, verlichte plaatsen. Met betrekking tot de grond is de plant pretentieloos. Hij is 'tevreden' met verschillende soorten bodems en divers terrein. Maar het is niet nodig om te landen in moerassige, zanderige en slecht beluchte gebieden. Ongewenste locatie van grondwater.

Landing-technologie volgende:

 1. We planten in de lente, omdat de herfstplanten kunnen leiden tot de dood van de slecht gegroeide zaailingen van de vorst.
 2. Landingsduur - april (meer specifiek, de tijd wordt bepaald op basis van de regio).
 3. De landingsplaats (50 x 50 cm) wordt van tevoren klaargemaakt en er wordt een rijk aardachtig mengsel in gegoten. De samenstelling van het mengsel: compost + as + superfosfaat. Je kunt humus toevoegen.
 4. Verspreid de wortels en bestrooi ze geleidelijk met een aarden mengsel. We water. Rond de zaailing bodem verdicht.
 5. De wortelhals is bedekt met 5 cm aarde.

De eerste vruchten zouden over 4 jaar moeten verschijnen.

Walnoot - planten en verzorgen

De plant is niet veeleisend om te zorgen. Hoewel het klein is, is het mogelijk om groenten tussen de bomen te laten groeien.

Boomziekte walnoot

In feite is walnoot een redelijk stabiele boom voor verschillende soorten ziekten, maar soms in geval van schending van de landbouwcultuur, kunnen sommige daarvan de boom beïnvloeden. Deze omvatten:

 1. Bacteriose.
 2. Bruine vlekken.
 3. Root kanker
 4. Bacteriële brandwonden.

Voor de behandeling van elk van deze ziekten zijn er bepaalde behandelingsmethoden.

Nootreproductie

Het wordt op verschillende manieren gepropageerd: door zaad, overgroei en enten. Bereide zaden worden geplant in april in gereed vruchtbare grond, maar het is een vrij lang proces, daarom worden kassen gebruikt voor het zaaien van zaailingen uit zaden.

Het transplantaat wordt aangebracht op twee jaar oude jonge boompjes om de beste eigenschappen van de moederboom te behouden, het wordt uitgevoerd in de laatste maand van de winter.

Het is mogelijk om een ​​walnoot en overgroei te verspreiden, die wordt gevormd rond de basale stammen, deze zaailingen geschikt om te landen Een onafhankelijke boom, bovendien groeien ze snel en kunnen ze na twee jaar vrucht beginnen af ​​te werpen.

Daarom, als je deze bruikbare in elke zin bruikbare boom wilt hebben, kun je hem in een tuinperceel laten groeien, als de klimatologische omstandigheden dit toelaten.

Planten en verzorgen van walnoten (kortom)

 • landing: in gebieden met een koel klimaat - in het voorjaar (vóór het begin van de sapstroom), heeft herfstplanten in de zuidelijke gebieden de voorkeur.
 • verlichting: felle zon.
 • bodem: elk met een pH van 5.5-5.8.
 • watering: normaal, in de zomer - 2 keer per maand bij een consumptie van 3-4 emmers water per vierkante meter cirkel, vanaf augustus wordt het sproeien gestopt. In de droge herfst wordt het water tijdens de winter weer opgeladen.
 • feeding: Stikstofmeststoffen worden twee keer toegepast: in de lente en vroege zomer, bij de wortel, en potas- en fosfaatmeststoffen - in de herfst. Een volwassen noot heeft voor een seizoen gemiddeld ongeveer 10 kg superfosfaat, 6 kg ammoniumnitraat, 3 kg kaliumzout en 10 kg ammoniumsulfaat nodig.
 • snoeien: hygiënisch en vormend snoeien - lente, voor het begin van de sapstroom, in de herfst - sanitair.
 • reproduktie: zaden en vaccinaties.
 • ongedierte: Amerikaanse witte vlinder, kevermot, hazelnootmijt, nootmot en bladluis.
 • ziekte: bacteriose, marsoniose (bruine vlek), wortelkanker, bacteriële brandwonden.

Walnut Description

Een walnoot is een grote boom, die in hoogte tot 25 meter groeit, de stam van de walnoot bereikt in zijn omtrek soms drie, en soms zeven meter. Grijze walnootschors, takken met bladeren vormen een uitgebreide kroon. Walnootbladeren, complex, asymmetrisch geveerd, bestaande uit langwerpige bladeren van 4 tot 7 cm lang, bloeien op hetzelfde moment als kleine, groenige tintbloemen, bestoven door de wind - in mei. Op een boom worden zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen onthuld. De vrucht van een walnoot is een single-seeded steenvrucht met een dikke leerachtige vruchtwand en een bolvormige steen met onvolledige partities, die van twee tot vijf kan zijn. In de schaal zit een eetbare walnootkernel. Het gewicht van één vrucht is van 5 tot 17 g.

Griekenland noot heeft geen hoge vorstbestendigheid - het vriest al bij een temperatuur van -25-28 ºC. De notenboom leeft 300-400 jaar oud, het hout dat tot waardevolle soorten behoort, wordt vaak gebruikt voor de vervaardiging van designmeubels. En maak van de bladeren van een walnoot kleurstof voor textiel. De belangrijkste producerende landen van waardevolle walnoot zijn tegenwoordig China, de VS, Turkije, Iran en Oekraïne.

We zullen u vertellen hoe u een walnoot plant en verzorgt, hoe u de kroon vormt, hoe u een walnoot bemest, zijn opbrengsten stabiel en constant hoog houdt, dan een walnoot behandelt tegen ongedierte en ziekten, welke soorten walnoot het best in de tuin kunnen groeien en geef je veel andere interessante en nuttige informatie.

Wanneer een walnoot planten.

Meestal worden walnootzaailingen geplant in de lente, maar herfstaanplant is ook mogelijk in de zuidelijke regio's. In de aanwezigheid van een goede drainagelaag, is de grond voor een walnoot geschikt voor iedereen. Kleigrond kan worden verbeterd door turf en compost toe te voegen. De plaats voor het planten van de noot moet zonnig zijn, omdat deze boom licht nodig heeft en in de schaduw zal de zaailing eenvoudig doodgaan. De hoogste productiviteit van verschillende bomen die alleen in de zon groeien. Walnoot houdt niet van gebieden met hoog grondwater en de optimale pH-waarde voor walnoot pH 5.5-5.8.

Aangezien mannelijke en vrouwelijke bloemen van walnoot niet op hetzelfde moment bloeien, is het goed als er een paar notenbomen van andere variëteiten in de buurt zijn en ze zelfs in aangrenzende tuinen kunnen groeien - het stuifmeel wordt op een afstand van 200 - 300 m door de wind gedragen.

Walnut zaailingen worden geïnspecteerd voor het planten: ze zijn rot, zieke of gedroogde wortels en scheuten worden verwijderd, waarna de wortels worden ondergedompeld in een klei puree met een dichtheid van zure room. De samenstelling van de prater, behalve water, omvat 1 deel ontbindende mest en 3 delen klei. Je kunt een groeistimulator toevoegen aan de prater: Humat of Epin.

Hoe een walnoot in het voorjaar te planten.

In de herfst wordt een walnotenkuil bereid. Aangezien het jonge boompje eerst geen sterk wortelgestel heeft, zal de belangrijkste voedingsbron hiervoor de aarde zijn met een diameter van de meter van de noot, daarom is het zo belangrijk om optimale omstandigheden te creëren voor de groei en ontwikkeling ervan.

De grootte van de walnotenput wordt bepaald door de samenstelling van de grond. Op vruchtbare gronden zal een put met een diepte en een diameter van 60 cm voldoende zijn; op minder vruchtbare gronden, moeten de diepte en diameter van de put groter zijn - binnen 1 m. Leg de vruchtbare grond van de bovenste laag naar één kant en de onvruchtbare grond van de onderste laag naar een andere - je hebt hem niet nodig voor het planten van een walnoot. Meng de bovengrond met turf en humus (of compost) in gelijke verhoudingen, maar gebruik in geen geval verse organische stoffen om de grond te verrijken. Voeg aan het grondmengsel 2,5 kg superfosfaat, 800 g kaliumchloride, 750 g dolomietmeel en anderhalve kilo houtas toe, meng alle ingrediënten grondig met de grond. Deze hoeveelheid meststof gemengd met een vruchtbare grondlaag zal voor een boom gedurende de eerste 3-5 jaar van het leven voldoende zijn, waarbij de walnoot een krachtig wortelstelsel zal ontwikkelen dat in staat is om voedingsstoffen uit zichzelf te extraheren.

Заполните яму приготовленной почвенной смесью доверху и вылейте в нее полтора-два ведра воды. На этом осенняя подготовка ямы для грецкого ореха завершена.

Tijdens de winter zal de grond in de put bezinken en verdicht raken, en in de lente, wanneer het tijd is om een ​​noot te planten, verwijdert u het grondmengsel uit de put, hamer in het midden van de bodem een ​​steunpen van 3 m hoog, giet er omheen een heuvel uit hetzelfde grondmengsel zodat de wortelhals op gaat De heuvel van de zaailing lag 3-5 cm boven het oppervlak van de plot. Vul de put met het resterende grondmengsel, stamp het oppervlak aan en giet 20-30 liter water onder de zaailing. Wanneer het water wordt opgenomen, zal de grond bezinken en de wortelhals van de zaailing op gelijke hoogte komen met het oppervlak van het perceel, de boom aan de steun binden en de boom vermalen met een laag turf, zaagsel of stro 2-3 cm dik. Op een afstand van 30-50 cm van de stam vormen van humus en land in een verhouding van 1: 3 rolhoogte van 15 cm om regenwater op te vangen.

Walnootzorg in de lente.

Hoe maak je walnoten in de tuin en hoe zorg je voor walnoten? Werk in de tuin begint in het vroege voorjaar. In het derde decennium van maart, als de luchttemperatuur niet onder de -4-5 ºC daalt, kunt u sanitair en formatief walnootsnoeien uitvoeren. Als de weersomstandigheden het snoeien op dit moment niet toelaten, breng het over naar een later tijdstip, maar u moet de tijd hebben om de moer in te korten voordat de sapstroom begint.

Walnoot heeft vocht nodig in de lente. In april, als er in de winter weinig sneeuw was, en de lente zonder regen, besteedt u water aan de irrigatie van de boom. Reinig zijn shtamb en skelettakken van dode schors, was ze met een 3% -oplossing van kopersulfaat en ververs de witgekalkte walnoot die tijdens de winter is afgedaald met kalk. Tegelijkertijd wordt preventieve behandeling van bomen tegen ziekten en plagen uitgevoerd en worden zaailingen geplant.

In mei is het tijd om te bemesten. Hoe voed je een walnoot? Een volwassen boom heeft ongeveer 6 kg ammoniumnitraat per jaar nodig, wat het best gedaan kan worden in het voorjaar en de vroege zomer. Dit geldt voor bomen die ouder zijn dan 3 jaar - de plant die in de put wordt gelegd tijdens het planten van kunstmest moet voldoende zijn voor niet minder dan drie jaar.

Walnootzorg in de zomer.

In warme, vooral droge zomer neemt de behoefte aan walnoten voor de besproeiing toe. Van mei tot en met juli wordt de boomstam tweemaal per maand bevochtigd met een moer zonder het daarna losmaken van de grond, omdat de moer er niet van houdt. Maar onkruidbestrijding is noodzakelijk. Walnoot kan in de zomer last hebben van schimmelziekten en schadelijke insecten, dus het is erg belangrijk om de boom elke dag te inspecteren om het begin van de ziekte of het voorkomen van ongedierte niet te missen, en in geval van gevaar moet de walnoot worden behandeld met een geschikt medicijn - insecticide of fungicide.

Aan het einde van juli knijp je de toppen van die scheuten, waarvan je de groei wilt versnellen - de scheuten moeten de tijd hebben rijp te worden voordat het koude weer begint, anders zullen ze in de winter sterven aan bevriezing. Besteed aan bladvoedingfosfaat- en kalimeststoffen met toevoeging van sporenelementen. Sommige variëteiten van walnoten rijpen tegen het einde van augustus, in welk geval je klaar moet zijn om te oogsten.

Walnoot zorg in de herfst.

De herfst is de tijd om walnoten te oogsten. Afhankelijk van het ras rijpen de noten van eind augustus tot eind oktober. Wanneer het oogsten voorbij is, is het noodzakelijk om de orde in de tuin te herstellen: om valse walnoten na vallende bladeren op sanitaire wijze te snoeien, de gevallen bladeren af ​​te schrapen en de scheuten te snoeien, om de bomen te behandelen tegen het ongedierte en de micro-organismen die voor de winter in de schors van de walnoot en in de grond onder de boom zijn ingericht; takken met limoen. Jonge boompjes en jonge bomen moeten worden voorbereid op de winter.

Walnootverwerking.

Om ervoor te zorgen dat een walnoot niet wordt aangevallen door plagen of met ziekten wordt besmet, moet de profylactische behandeling twee keer per jaar worden uitgevoerd. Wanneer en hoe een walnoot verwerken? De verwerking van de lente wordt vroeg uitgevoerd, terwijl de slapende knoppen nog steeds zijn - een walnoot en de grond van de boomcirkel worden besproeid met een 1% -oplossing van Bordeaux-vloeistof of kopersulfaat. Herfstverwerking van walnoten met dezelfde preparaten wordt uitgevoerd na bladval, wanneer de bomen in een rustperiode gaan. Veel tuinders gebruiken een ureumoplossing van zeven procent, die ook een fungicide, insecticide en stikstofmeststof is in plaats van Bordeaux-vloeistof of kopersulfaat. Ureum is het best om bomen in het voorjaar te behandelen als de noot stikstof nodig heeft.

Gietende walnoot.

Het kweken van een walnoot vereist regelmatige watergift. Het is een vochtminnende plant, maar als het van tijd tot tijd regent in de lente en de zomer, kan de noot niet worden bewaterd. Tijdens de hete en droge tijd is het nodig om de noot twee keer per maand te drenken van mei tot eind juli, waarbij 3-4 emmers water worden uitgegeven voor elk vierkant van de boomstam. Vanaf begin augustus moet de watergift stoppen. Als de herfst zonder regen zal zijn, breng dan een subwinter vocht-irrigatie van walnoot door, zodat het gemakkelijker voor hem was om de winter te overleven.

Topdressing van een walnoot.

Het wortelsysteem van de moer houdt niet van losraken, daarom moeten minerale meststofcomplexen met grote zorg worden toegepast. Stikstofmeststoffen worden alleen toegepast in het voorjaar en de vroege zomer, omdat ze tijdens de vruchtperiode bijdragen aan de infectie van de noot met schimmelziekten. Fosfaten en kalimeststoffen worden door de cultuur goed waargenomen, het is beter om ze in de herfst op de grond van de boomstam aan te brengen. Tijdens het groeiseizoen heeft de vruchtwalnoot 10 kg superfosfaat, 3 kg kaliumzout, 10 kg ammoniumsulfaat en 6 kg ammoniumnitraat nodig. Als kunstmest kun je ook siderats gebruiken - lupine, erwten, haver of order, die aan het einde van de zomer in de rijen met hazelaar worden gezaaid en in de herfst in de grond worden geploegd.

Overwinterende walnoot.

Omdat de notencultuur thermofiel is, kunnen sommige van zijn variëteiten alleen groeien in gebieden waar geen koude winters zijn. Er zijn echter soorten die bestand zijn tegen korte vorst tot -30 ºC. Volwassen planten overwinteren zonder onderdak, maar jonge boompjes en eenjarige bomen moeten worden omwikkeld met plundering, en hun boomstammen, die zich 10 cm van de stam van de boom terugtrekken, moeten voor de winter worden gemultipleerd.

Wanneer moet je een walnoot knippen?

In het voorjaar, in maart of april, wanneer de lucht in de tuin al is opgewarmd tot op nul, maar de sapstroom nog niet is begonnen, wordt hygiënisch en formeel walnotenhout getrimd. Sommige tuinders geven er de voorkeur aan de walnoot in de tweede helft van de zomer te snijden, omdat het in het vroege voorjaar moeilijk te bepalen is welke van de scheuten te zwak is of bevriest. De walnoot wordt in de herfst gesneden voor hygiënische doeleinden, zodat de plant in de winter geen ziek, droog en afgebroken takken en scheuten voedt.

Hoe een walnoot te trimmen.

Als de kroon van de moer niet wordt gevormd, kunnen na verloop van tijd grote defecten optreden - brekende vorken met scherpe hoeken, te lange takken met weinig zijtakken, afstervende scheuten vanwege verdikking van de kroon en vele andere problemen. De vorming van walnoot verbetert de kwaliteit en kwantiteit van het fruit en reguleert de groei van de boom, wat de verzorging van de boom vergemakkelijkt.

Voor trimmen - sanitair of formatief - gebruik een steriel en scherp mes of snoeischaar, die de secties gelijkmatig maakt, zonder bramen. De eerste keer dat een noot wordt gesneden, wanneer de boom een ​​hoogte van 1,5 m bereikt, moet de boomstreng 80-90 cm zijn en de kroon 50-60 cm. Bij het vormen van de kroon blijven er niet meer dan 10 skeletstakken over aan de boom, de scheuten worden 20 cm ingekort. shtamb regelmatig schoongemaakt van scheuten. Om het skelet van de kroon te leggen, heb je drie of vier jaar nodig, maar zodra het gevormd is, zul je alleen de scheuten moeten verwijderen die mesten, concurreren en de kroon verdikken.

Walnoot snoeien in het voorjaar.

In de lente, zodra het weer het toelaat, maak een hygiënische snoeien van de moer, het verwijderen van alle Frostbitten, zieke, droge en abnormaal groeiende takken en scheuten. Plakjes dikker dan 7 mm procestuinafstand. Gelijktijdig met de sanitaire gedragsvormende snoeienoten.

Als een boom lange tijd geen goede verzorging heeft gehad, zal de tijd zich verplaatsen naar de periferie - vruchten worden alleen in de bovenste delen van de kroon gevormd. Om dit op te lossen, is het noodzakelijk om een ​​verjongende snoeienoten te voeren. In het vroege voorjaar worden te lange skeletketens afgesneden, waarna de kroon van de boom zwaar uitgedund wordt om de penetratie van lucht en licht erin te verzekeren. Snijd de takken op de plaatsen van de zijtak om hun ontwikkeling niet naar boven, maar naar de zijkanten te richten. De instroom van boomsap met de tijd zal het ontwaken van de knoppen veroorzaken, wat nieuwe scheuten zal geven, waarvan de kroon zal vormen.

Walnoot snoeien in de herfst.

Tijdens de oogst breekt soms een walnoottak of breken de scheuten per ongeluk af. Sommige scheuten kunnen door een ziekte of ongedierte worden aangetast. Daarom is het raadzaam om na een val van het blad een hygiënisch snoeien van zieke, gebroken, niet goed groeiende en drogende scheuten uit te voeren, zodat de boom in de winter geen voedsel consumeert. Dikke secties na het snoeien worden behandeld met een tuinveld.

Reproductie van walnotenzaad.

Het kweken van walnoten uit zaden is een langetermijnperspectief. Zaden moeten worden geoogst van gezonde, productieve bomen die in uw omgeving groeien. Kies grote vruchten met een gemakkelijk verwijderbare kern. De rijpheid van de kern wordt bepaald door de toestand van het zilvervlies, de vruchtwand. Als het vruchtwandje is gebarsten of het gemakkelijk kan worden gescheiden door een incisie te maken, dan is de kern gerijpt. Noten worden van het vruchtvlees ontdaan en gedurende een week in de zon gedroogd en vervolgens overgebracht naar een ruimte waar het gedroogd wordt bij een temperatuur van 18-20 ºC. Je kunt dit najaar noten planten, en je kunt volgend voorjaar, maar dan moeten ze worden gestratificeerd. Dikwandige noten stratificeren zich gedurende 90-100 dagen bij een temperatuur van 0 tot 7 ºC en variëteiten met een gemiddelde schaaldikte en een dunne huid - gedurende anderhalve maand bij een temperatuur van 15-18 ºC. Zodat gelaagde noten sneller uitspruiten, worden ze in nat zand bewaard bij een temperatuur van 15-18 ºC totdat ze worden genest, en dan worden ze gezaaid: die nesten, minder zaaien, die geen tijd hebben - dikker. Walnoot wordt gezaaid wanneer de grond opwarmt tot 10 ºC. De afstand tussen de zaden in het bereik van 10-15 cm, tussen de rijen - 50 cm Noten van gemiddelde grootte liggen begraven in de grond tot een diepte van 8 - 9 cm, en die groter zijn - met 10 - 11. cm Schoten beginnen eind april te verschijnen. Ontkiemt in de regel 70% van gestratificeerde noten. Wanneer de zaailingen twee echte bladeren vormen, worden ze geplant in shkalku, knijpen de punt van de centrale wortel. Op een schoolbed groeien zaailingen langzaam - om een ​​stam te laten groeien, heb je 2-3 jaar nodig en om een ​​volwaardige zaailing te kweken die in de tuin kan worden overgezet, moet je 5-7 jaar wachten. Het proces kan worden versneld als de zaailingen niet in de volle grond worden gekweekt, maar in een kas - onder een filmbekleding groeit het bestand in een jaar en de zaailing in twee jaar.

Fokken van walnoottransplantaat.

Een walnoot is geënt met behulp van een knopmethode, maar aangezien de knoppen van deze boom vrij groot zijn, moet deze worden afgesneden van het graft-snijden en een schild onder de schors van de onderstam plaatsen zodat het het oog van water en voedingsstoffen kan voorzien. Het probleem is dat zelfs in normale winters bijna alle knoppen die overleven op de herfst in de kou sterven als gevolg van het gebrek aan winterhardheid van de kweek, daarom moeten de geplante zaailingen achter de bladeren worden opgegraven en tot het voorjaar in de kelder bij ongeveer 0 ºC worden opgeslagen. In de lente, wanneer de grond opwarmt tot 10 ºC, worden zaailingen geplant op de kwekerij. Tegen het einde van het groeiseizoen kunnen ze 100-150 cm hoog worden en kunnen ze op een vaste plek worden geplant.

Walnut Diseases

Walnoot is vrij goed bestand tegen zowel ziekten als plagen, maar fouten in de verzorging en niet-naleving van landbouwpraktijken kunnen ertoe leiden dat de boom ziek wordt. Meestal slaan walnoten aan:

bacteriose, die zich manifesteert als zwarte vlekken op de bladeren van de plant, waardoor ze worden vervormd en eraf vallen. Beschadigd fruit verliest kwaliteit en rijpt in de regel niet, valt. Lijd minder aan bacteriose van de dikke dop variëteit. Regenachtig weer en stikstofmeststoffen veroorzaken de ontwikkeling van de ziekte. Om de ziekte het hoofd te bieden, behandel de boom vóór de bloei met kopersulfaat, bordeaux-vloeistof of een ander fungicide in twee fasen. Vergeet in het najaar niet om gevallen nootbladeren van de site te schrapen en te verwijderen,

Bruine vlek, of marsonioz, Het ziet eruit als bruinachtige vlekken, die zich met de ontwikkeling van de ziekte over het hele blad verspreiden. Dientengevolge droogt het zieke gebladerte voortijdig op en valt het. Val en wordt beïnvloed door het spotten van fruit dat geen tijd had om te rijpen. Ziekte vordert bij nat weer. Aangetaste bladeren en scheuten moeten uit de boom worden verwijderd totdat de ziekte zich over de hele noot heeft verspreid. De bevochtigingsmodus opnieuw definiëren - u hebt de moer waarschijnlijk te vaak water gegeven. Walnut-spotting-behandeling wordt uitgevoerd met Vectra-preparaten (2-3 ml per 10 liter water) en Strobe (4 g per 10 liter water). De eerste behandeling wordt uitgevoerd zodra de knoppen op de boom beginnen te bloeien, de tweede keer dat de noot in de zomer wordt besproeid,

Root kanker beïnvloedt het wortelstelsel van de walnoot. Het veroorzakende agens van de ziekte penetreert in de wortels door scheuren in de schors en wonden en vormt opzwellende gezwellen. Als de ziekte volledig in werking treedt, kan de boom stoppen met groeien en vruchtlichamen, en in de ernstigste gevallen droogt de walnoot op en sterft. De houtovergroei moet worden geopend, gereinigd en behandeld met een één-procent oplossing van bijtende soda, waarna het noodzakelijk is om de wonden te wassen met stromend water uit een slang,

Bacteriële brandwonden beïnvloedt de bladeren, bloemen, knoppen, oorbellen en walnoot scheuten. Aanvankelijk verschijnen er roodachtig bruine planten op de jonge bladeren en op de scheuten zitten zwarte gordelvlekken, die tot hun dood leiden. De bladeren en toppen van mannelijke okkernoot bloeiwijzen worden donkerder en sterven. Het zilvervlies is ook bedekt met zwarte vlekken. De sterkste uitbraken van de ziekte veroorzaken langdurige regens. De geïnfecteerde delen van de plant moeten worden gesneden en verbrand en de wonden moeten worden behandeld met een oplossing van één koper sulfaat. De plant wordt besproeid met koperen preparaten.

Walnootplagen

Walnut ongedierte kan de Amerikaanse witte vlinder, de mot van de kabeljauw, walnoot wrattenmijt, walnoot mot en bladluis infecteren.

Amerikaanse witte vlinder - een van de gevaarlijkste insecten, die bijna alle fruitgewassen beschadigt. Tijdens het groeiseizoen ontwikkelt het zich in twee of drie generaties: de eerste generatie voert zijn vernietigende activiteit uit in juli-augustus, de tweede - in augustus en september, en de derde - in september en oktober. De rupsen van de vlinder nestelen zich op de bladeren en spruiten van de walnoot en eten snel al het gebladerte op. Om het ongedierte te vernietigen, is het noodzakelijk om de ophoping van poppen en rupsen te verbranden en de boom vervolgens te behandelen met een van de microbiologische preparaten - Lepidocide (25 g per 10 l water), Bitoxibacilline (50 g per 10 l water) of Dendrobatsillin (30 g per 10 l water) . Het verbruik van de oplossing is ongeveer 2-4 liter per boom. Maar kan in geen geval worden verwerkt tijdens de bloeiperiode.

Noot wrattenmijt beschadigt meestal jonge bladeren, zonder de vrucht aan te raken, en meestal verschijnt het op een walnoot in een periode van hoge luchtvochtigheid. Het is mogelijk om te bepalen of een noot bezet is door een teek, door donkerbruine knollen op de bladeren van een plant. Omdat de teek een spinachtige insekt is, is het mogelijk om ervan af te komen door acaricide - Aktar, Akarin of Kleschevit bijvoorbeeld.

appel, zij is moer mot het eet niet de bladeren, zoals andere plagen, maar de vruchten van de noot, die naar binnen dringen en de kern eten, waardoor de vruchten voortijdig vallen. Tijdens het groeiseizoen geeft het twee generaties: de eerste doet pijn aan een noot in mei en juni, de tweede - in augustus en september. Om te voorkomen dat motten gaan broeden, worden feromoonvallen aan de bomen bevestigd, waardoor de motmannetjes worden aangetrokken. Zorg er daarnaast voor dat je gevallen noten verzamelt en nestons vernietigt die je op de boom aantreft.

Noot mot ligt in de bladeren van de walnoot "mijnen" - zijn rupsen voeden van het sappige vlees van bladeren van binnenuit, zonder de huid te beschadigen. Bepaal dat de boom wordt geraakt door een mot, dit kan zijn door de aanwezigheid van donkere bulten op de bladeren. Ze vernietigen de notemot door de boom te behandelen met Lepidocide en in het geval van een totale laesie worden pyrethroïden gebruikt - Decis, Decamethrin.

bladluis alomtegenwoordig kan het elke plant schaden, maar het grootste gevaar is dat het lijdt aan virale ziekten waarvan er geen genezing is. Het heeft geen zin om folk remedies op een bezette moer Luis te gebruiken, onmiddellijk zijn toevlucht te nemen tot radicale maatregelen - houtverwerking door Aktellik, Antitlin of Biotlin.

Walnoot rassen

Tegenwoordig zijn er veel soorten walnoot, die resistent zijn geworden tegen ziekten, plagen, vorst en droogte. Velen van hen zijn vruchtbaar en hun fruit is van hoge kwaliteit. In termen van rijpen worden variëteiten van noten vroegtijdig verdeeld, rijpend eind augustus of begin september, middenrijp, waarvan de vruchten rijpen van midden tot eind september en laat, die eind september of begin oktober worden verwijderd. Селекцией грецкого ореха занимаются ученые разных стран – известны сорта украинской, российской, молдавской, американской и белорусской селекции. Предлагаем вашему вниманию описание лучших сортов, среди которых вы наверняка сможете выбрать грецкий орех, который многие десятилетия будет плодоносить в саду для вас, ваших детей, внуков и правнуков.

Скиносский

– зимостойкий и урожайный ранний сорт молдавской селекции, в годы с повышенной влажностью воздуха поражающийся бурой пятнистостью. De vruchten zijn groot, tot 12 g in gewicht, eivormig, met een schaal van gemiddelde dikte en een grote kern, gemakkelijk gescheiden van de schaal.

- productieve en winterharde late Moldavische variëteit, bestand tegen ongedierte en marsonium, met grote noten in een dunne, bijna gladde schil die gemakkelijk breekt en de pit in zijn geheel of in tweeën vrijmaakt.

- een verscheidenheid aan Moldavische selectie die vorstbestendig en bestendig is tegen bruine vlek met grote noten met een ovale langwerpige vorm met een gladde, dunne, gemakkelijk te splijten schaal en een kern die volledig uit de schaal wordt gehaald.

Naast de beschreven soorten omvatten de beroemde variëteiten walnoot Moldavische veredeling Kalarashsky, Korzheutsky, Kostyuzhinsky, Chisinau, Peschansky, Rechensky, Kogylnicani, Kazaku, Briceni, Faleshtsky, Yargarinsky en anderen.

Trans-Dnjestrië

- stabiele hoogproductieve Oekraïense variëteit uit het midden van het seizoen, gekenmerkt door vorstbestendigheid en een hoge mate van resistentie tegen marsoniose, met afgeronde, middelgrote vruchten met een gewicht van 11 tot 13 g met een dunne, maar sterke schil, dunne interne scheidingswanden die de scheiding van de kern niet verstoren.

Van de variëteiten die in Oekraïne werden gekweekt, werden ook Klyshkivsky, Bukovinsky-bom, Toporivsky, Chernovitsky 1, Yarivsky en anderen gekenmerkt door hoge kwaliteit van fruit en weerstand tegen ongunstige omstandigheden.

Van de Californische variëteiten, toegewezen in een speciale groep, de meest bekende:

Santa Rosa Soft Shell

- een hoogproductieve vroegrijpe Californische variëteit, bekend in twee variëteiten: de eerste bloeit gelijktijdig met alle notenbomen, en de tweede twee weken later, wanneer de lentevorst achterblijft. De vruchten van deze variëteit zijn van middelmatige grootte, zijn ingesloten in een dunne witte schil, de kern is ook wit, met een uitstekende smaak.

- een hoogrenderende hybride tussen een California zwarte walnoot en een zwarte walnoot uit het oosten van de VS, met grote vruchten in een dikke en duurzame schaal die kernen met een hoge smakelijkheid bevatten.

- ook een zeer productieve variëteit met grote vruchten in een zeer dikke en sterke schil met zeer smakelijke korrels.

Selectiewerk met deze variëteiten is niet gestopt - wetenschappers blijven proberen hybriden met een dunnere schaal te krijgen.

Van de Sovjet- en Russische variëteiten zijn de meest populaire:

 • dessert - vroege productieve en droogtebestendige variëteit, aanbevolen voor de teelt alleen in de zuidelijke regio's, met zoetige, zeer smakelijke pitten,
 • elegant - droogtebestendig, bijna niet aangetast door ziekten en plagen, variëteit met middelmatige vorstbestendigheid en noten met een zoetige smaak, middelgrote, met een gewicht tot 12 g,
 • Aurora - winterharde, ziekteresistente tussenseizoen en vroegrijpe variëteit, waarvan de opbrengst toeneemt met de leeftijd. Het gemiddelde vruchtgewicht is 12 g.

In de cultuur hebben de Welvarende en Overvloedige soorten zich ook goed bewezen.

Vroegrijpe variëteiten van walnoot worden onderscheiden in een speciale categorie, waarvoor de karakteristieke kenmerken zijn: kleine boomhoogte, vroege vruchtrijping in de tweede helft van augustus of begin september, ingang in vruchtzetting vanaf de leeftijd van drie jaar en matige vorstbestendigheid. De bekendste variëteiten zijn:

 • De dageraad van het oosten - laagblijvende fruitboom, met succes gekweekt in de middelste zone,
 • de fokker - vruchtbaar en bestand tegen ziekten en plagen, variëteit met lage vorstbestendigheid. De vruchten zijn middelgroot en wegen ongeveer 7 g.

De vijfjarige, Petrosyan, Baikonur, Pinsky, Pelan, Sovkhozny en Memory of Minov behoren ook tot de snelgroeiende walnootrassen.

De beste en meest geteelde variëteiten zijn:

 • ideaal - zeer vorstbestendig, de meest vruchtbare van alle soorten walnoot, omdat deze twee keer produceert tijdens één groeiseizoen. De vruchten bereiken een massa van 10 tot 15 g. De korrels hebben een aangename zoetige smaak. Deze variëteit plant zich alleen generatief voort, maar de zaden geven alle ouderlijke kenmerken door,
 • De reus - een zeer productieve variëteit met regelmatige vruchten. De vruchten in hun massa bereiken niet meer dan 10 g, maar de waardigheid van de variëteit is dat deze praktisch over het hele grondgebied van Rusland kan worden verbouwd.

Nuttige eigenschappen van walnoot.

Alle delen van de plant bevatten biologisch actieve stoffen. Schors bevat bijvoorbeeld triterpenoïden, alkaloïden, steroïden, tannines, quinonen en vitamine C. Walnotenbladeren bevatten aldehyden, alkaloïden, caroteen, tannines, coumarinen, flavonoïden, anthocyaninen, chinonen, hoge aromatische koolwaterstoffen, fenolcarbonzuren, vitamine C , PP en essentiële olie. En de pericarp-weefsels omvatten vitamine C, caroteen, tanninen, coumarinen, chinonen, fenolcarbonzuren en organische zuren.

Vitaminen C, B1, B2, PP, caroteen en chinonen worden gevonden in groen fruit, en volwassen bevatten dezelfde set vitaminen, sitosterolen, chinonen, tannines en vette olie, waaronder linolzuur, linoleenzuur, oliezuur, palmitinezuur, vezels, kobaltzouten en ijzer.

De schaal van walnoten bevat fenolcarbonzuren, coumarines, tannines en de dunne bruine schil die het fruit bedekt - pellicula - steroïden, coumarines, tannines en fenolcarbonzuren.

De hoeveelheid vitamine C in de bladeren van de plant stijgt gedurende het seizoen en bereikt zijn maximum in juli. Maar de belangrijkste waarde van walnootbladeren is een grote hoeveelheid caroteen en vitamine B1, evenals de kleurstofjuglon, die ook een bacteriedodend effect heeft, en tannines.

Rijpe vruchten van een walnoot zijn niet alleen een hoogcalorisch voedingsproduct, maar ook zeer actieve middelen. Hun caloriegehalte is twee keer zo hoog als het tarwebrood van de hoogste klasse. Ze worden aanbevolen voor gebruik ter voorkoming van atherosclerose en met een tekort aan vitaminen en zouten van ijzer en kobalt in het lichaam. Olie en vezels, die deel uitmaken van de vrucht, maken ze een uitstekende remedie tegen constipatie.

Het wondhelend effect van walnootbladde afkooksel wordt gebruikt om scrofula en rachitis bij kinderen te behandelen. En de infusie van bladeren wordt gebruikt voor het spoelen van de mond voor bloedend tandvlees en ontstekingsziekten van de mondholte.

Preparaten van walnoot hebben een versterkende, samentrekkende, anti-sclerotische, antihelminthische, hypoglycemische, hemostatische, ontstekingsremmende, laxerende en epitheliale effecten.

De meest waardevolle van alle medicijnen is walnotenolie, die een hoge voedingswaarde en waardevolle smaak heeft. Het wordt voorgeschreven aan patiënten tijdens de herstelperiode na ernstige ziekten en operaties. Het bestaat uit onverzadigde vetzuren, vitamines, macro- en micronutriënten, biologisch actieve stoffen. De recordhoeveelheid vitamine E in de olie heeft een gunstig effect op ouderen, vooral diegenen die lijden aan hypertensie, coronaire hartziekten, atherosclerose, diabetes, chronische hepatitis, verhoogde zuurgraad van het maagsap, hyperfunctie van de schildklier. Bovendien beschermt walnotenolie het menselijk lichaam tegen carcinogenen, verhoogt het de weerstand van het lichaam tegen straling en verwijdert het radionucliden.

Met behulp van notenolie, tuberculose, ontstekingsziekten van de huid en slijmvliezen, fissuren, langdurige niet-genezende zweren, eczeem, psoriasis, spataderen en furunculose werden lange tijd behandeld.

Wetenschappers van de Universiteit van Californië hebben empirisch aangetoond dat na de zieke maand walnotenolie werd gegeten, het cholesterolgehalte in hun bloed stopte met groeien en gedurende enkele maanden op hetzelfde niveau bleef. Ze schrijven walnootolie voor bij chronische artritis, brandwonden, zweren, chronische colitis met obstipatie, maag- en darmziekten. Het wordt aanbevolen voor zwangere en zogende moeders.

Walnoot - contra-indicaties.

Het gebruik van noten en preparaten daarvan is gecontra-indiceerd voor mensen met een individuele intolerantie voor het product. Patiënten met psoriasis, neurodermitis en eczeem moeten walnoten of medicijnen gebruiken onder toezicht van een arts, omdat het product de ziekte kan verergeren. Mensen met ziekten van de pancreas en darmen, evenals die met verhoogde bloedstolling, eten van walnoten is gecontra-indiceerd. Overeten kan keelzwelling, ernstige hoofdpijn en ontsteking van de amandelen veroorzaken. De dagelijkse hoeveelheid walnoten voor een gezond persoon is 100 g per dag.

We zetten een noot op het complot

Walnoot, planten, groeien en verzorgen waarvoor niet erg moeilijk is, verwijst naar bomen die tamelijk lage temperaturen verdragen. Met constante zonneschijn vormt het een luxe spreidende kroon. Walnoot houdt niet van de nabijheid van de site en dicht bij het grondwater. Bovendien wordt het niet aanbevolen om een ​​walnoot te planten in gecompacteerde of zeer moerassige grond. De beste bodem hiervoor is carbonaatleem (nat).

Een plaats kiezen

Een walnoot is een boom, waarvan de teelt en het verkrijgen van een goede oogst van vruchten grotendeels afhangen van de juiste keuze van een plaats om te planten. Tuiniers zijn vaak geïnteresseerd in: "Hoeveel walnotenbomen zijn er om op de site te planten?" In veel opzichten hangt het af van het beschikbare gebied. Iedereen die deze plant wil laten groeien, moet weten dat het alleen op het meest verlichte gebied een goede oogst oplevert. Een walnoot op de leeftijd van 25-30 jaar heeft een kroon met een diameter van 8-12 meter.

Als je besluit om niet één, maar meerdere jonge bomen tegelijk te planten, moet je minstens vijf meter ertussenin zetten. De enige uitzondering is de landing op de hellingen, waar ze iets dichter bij elkaar kunnen worden geplant (3,5 m).

Bodemvoorbereiding

In dat geval, als de vruchtbare grondlaag vrij klein is, moet deze worden vervangen of extra bemest worden. Maak hiervoor een grote hoeveelheid mest, gemengd met as, en voeg superfosfaat toe. Deze compositie wordt op een diepte van 80 centimeter in de landingsplaats gebracht. In de toekomst, met een gunstige groei van de boom, is het elk jaar nodig om de grond over de breedte van de kroon te veranderen.

In een voorbereide en bemeste grond maken we een gat van 40 x 40 cm. Om de groei van jonge zijwortels verder te stimuleren, kan een laag PVC-folie op de bodem van het gat worden gelegd. Leg bij het planten voorzichtig de zijwortels horizontaal en bestrooi ze met vruchtbare grond. Bovenste wortels vertrekken op een diepte van ongeveer zeven centimeter van het oppervlak.

Walnoot (boom): teelt in de regio Moskou

Steeds vaker worden bepaalde soorten gewassen die lang uitsluitend als zuidelijk worden beschouwd, geplant in de centrale regio's van Rusland. Deze planten omvatten persimmon, abrikoos, perzik, zoete kers en walnoot.

Het kweken van deze boom in de buitenwijken heeft zijn eigen kenmerken. Hier worden de snelste en winterharde variëteiten veel gebruikt. Deze duurzame en pretentieloze cultuur brengt vruchten voort op verschillende gronden en op een ander reliëf. Het wordt afgeraden om een ​​noot op diep zanderig en slecht geventileerd land te planten.

reproduktie

Voor veel tuinders van de regio Moskou is de teelt van walnoten nog steeds nieuw. Manieren van reproductie van een plant - zaden en inenting. Beschouw ze in meer detail.

Selecteer eerst de te zaaien zaden, met voorkeur voor lokale variëteiten. Ze moeten groot zijn, zonder zichtbare schade, de kernel moet gemakkelijk worden verwijderd. Het oogsten van zaden kan worden gedaan wanneer de groene schil van de noot begint te barsten. De noten moeten binnen goed gedroogd worden op kamertemperatuur.

Voer extra stratificatie uit om ze sneller te laten groeien. Rassen met dikke schillen stratificeren zich ongeveer honderd dagen bij een temperatuur niet hoger dan +7 ° C, zaden met middelgrote en dunne schalen - bij een temperatuur van +18 ° C gedurende ongeveer 45 dagen.

Zaden worden begin april geplant. Tegen die tijd zou de aarde moeten opwarmen tot +10 ° C. In een vruchtbare, eerder voorbereide grond worden grote noten geplaatst op een diepte van tien centimeter, medium en klein - op een diepte van zeven centimeter. Om ervoor te zorgen dat de zaailingen directe scheuten hebben, moet de moer zijwaarts in de voorbereide opening op de rib worden gezet.

Onmiddellijk willen we ongeduldige hoveniers waarschuwen dat een in de volle grond geplante noot langzaam groeit, de eerste zaailingen die geschikt zijn om te planten na zeven jaar verschijnen en die na drie jaar voor onderstammen kunnen worden gebruikt. Het is handiger om ze in filmkassen te laten groeien. Aldus verschijnen zaailingen voor onderstammen aan het einde van het eerste jaar en geschikt om in open grond te planten - in twee jaar.

Deze methode is vooral effectief wanneer het nodig is om de positieve eigenschappen van de bovenliggende boom te behouden. Voor de voorraad gebruiken ze tweejaarlijkse zaailingen, eerder geplant in gewone potten met een diameter van ongeveer 12 centimeter. Ze kunnen het best binnenshuis gehouden worden in de winter, zodat ze op het moment van vaccinatie goede scheuten kunnen produceren. Februari is het juiste moment voor vaccinatie.

Na deze procedure zou de ruimte een constante temperatuur van +26 ° C moeten hebben, en dit zou zowel in de lucht als in de grond moeten zijn. Het is optimaal voor continue groei. In de grond worden planten geplant midden mei.

Tegenwoordig dromen veel tuinders van het hebben van een walnoot (boom) op hun land. Hoe het gezond en goed vruchtbaar te laten groeien? Hiervoor moet je enkele van de subtiliteiten kennen om voor hem te zorgen.

Een walnoot is een boom die niet hoeft te worden gesnoeid om een ​​kroon te vormen - hij zal deze kwestie alleen aanpakken. Als het verwijderen van onnodige takken vereist is, doe het dan niet in de lente - de noot verliest veel waardevol sap, en dit zal de verdere ontwikkeling van de boom nadelig beïnvloeden. Je kunt takken begin juni verwijderen en het is beter om het in twee fasen te doen. Een deel van de takken wordt in het eerste jaar afgesneden en laat een knoop van ongeveer 7 centimeter over, die het volgende jaar in de lente wordt verwijderd. De snit moet zeker worden behandeld met een tuinbar.

Jonge bomen hebben water nodig in de lente en de zomer. Bovendien heeft de plant het nodig tijdens een lange droogte. Elke boom heeft ongeveer 30 liter water per vierkante meter nodig. m. Watergift wordt twee keer per maand uitgevoerd. Volwassen bomen die tot vier meter hoog zijn geworden, kunnen minder intensief worden bewaterd.

Walnoot is een boom die 2 keer per jaar moet worden gevoerd - in de lente en de herfst. Fosfaat- en kaliummeststoffen worden in de herfst toegepast en stikstofmeststoffen in de lente. Met behulp van stikstofhoudende meststoffen moeten enkele nuances in overweging worden genomen. Ze moeten zorgvuldig worden ingevoerd, omdat ze de ontwikkeling van bepaalde soorten bacteriën die schadelijk zijn voor de plant kunnen bevorderen.

Wanneer te oogsten?

Om deze vraag te beantwoorden, kijk naar het groene zilvervlies. Zodra ze beginnen te barsten, kunnen noten worden verzameld. Daarna moeten ze ongeveer een week in de kelder worden bewaard - het is gemakkelijker om ze te reinigen van de zwart gemaakte bovenste laag. Na het reinigen moeten de moeren met water worden gewassen en in de zon worden gedroogd. Als je een deel van het fruit hebt waarop de vruchtwand niet is verwijderd, kun je ze allemaal in een stapel gieten en enige tijd in de zon laten staan ​​- zodat ze sneller rijpen.

Veel mensen houden van walnoten. Ziektes van de boom ontkrachten soms al de inspanningen van de tuinman om fruit van hoge kwaliteit te kweken. Om problemen te voorkomen, is het noodzakelijk de mogelijke risico's te bestuderen om de plant op tijd te helpen en het gewas te behouden. Over de gevaarlijkste ziekten, zullen we in dit artikel bespreken.

Witte vlinder (Amerikaans)

Dit is een serieuze quarantaine. Beschadigt alle fruitrassen in de zuidelijke regio's, ontwikkelt zich in twee generaties. In de zomer (juli) en herfst (begin september).

Het plaag ontwikkelt zich in twee generaties. Rupsen van de eerste generatie verschijnen begin juni en vernietigen praktisch jong fruit. Ze eten hun kern weg.

In augustus verschijnt de meest schadelijke: de 2e generatie rupsen. Ze dringen de foetus binnen via de basis en eten de zaadlobben weg. Dergelijke vruchten vallen voortijdig. Eén rups kan verschillende vruchten vernietigen.

Dit is een plaag, de grootte van een volwassen persoon is niet meer dan 0,1 mm. Het overwintert in de knoppen van de plant en veroorzaakt grote schade aan de bladeren zelfs voordat ze volledig zijn ontwikkeld. Vaker lijden jonge planten. Vruchten beschadigen deze teek zelden. Als een resultaat van de mijtactiviteit worden op de bladeren op de gehele plaat donkere bruine vlekken gevormd die op wratten lijken.

Deze plaag ontwikkelt zich in drie generaties, maar de tweede en derde worden als de schadelijkst beschouwd. Rupsen bijten in de jonge bladeren en voeden zich met hun pulp, zonder de huid aan te raken. Schade van dit type wordt "mijnen" genoemd. Een volwassen persoon "mine" de bladeren niet, het verkiest in een gevouwen blad te leven en het geleidelijk te vernietigen.

De strijd tegen motten moet serieus worden opgevolgd, want bij ongecontroleerde voortplanting kan de mot van de mijnwerker enorme schade aanrichten aan bomen.

De veroorzaker van deze ziekte is de schimmel Marssonina juglandis Magn. De ziekte beïnvloedt groene scheuten, fruit en bladeren. Begin mei verschijnen jonge bladeren ronde vlekken van klein bruin en dan grijsachtig van kleur, met een brede rand van bruin. Нередко пятна сливаются. Пораженные листья осыпаются. На завязях появляются красно-бурые, немного вдавленные пятна. На участках, пораженных вредителем, ткань замедляет рост, плоды начинают сохнуть, трескаться и осыпаться. Нередко они загнивают, портится ядро, и оно становится несъедобным.

Особенно благоприятные условия для этого заболевания создаются в первой половине лета при обильных осадках. Bruine vlekken leiden tot grote verliezen bij gewassen - tot 50% of meer.

Er verschijnen donkere vlekken op de takken, bladeren, bloeiwijzen en vruchten. Vooral de ziekte ontwikkelt zich snel in warm en vochtig lenteweer.

Dragers van bacteriën zijn insecten. Bij het krijgen van pistillate bloemen, stuifmeel aanzienlijk versnelt de penetratie van bacteriën in hen. Tijdens de bloeiperiode vernietigt de ziekte tot 90% van de jonge eierstokken en bloemen.

Walnut Tree: de voordelen en schade

De vruchten van deze boom zijn rijk aan enorme hoeveelheden voedingsstoffen. Dat is de reden waarom artsen aanbevelen om het in de dagelijkse voeding op te nemen. Dit geldt met name in de lente en de herfst, wanneer velen van ons worden overvallen door vitaminetekort.

Door het hoge gehalte aan ijzer, kobalt en zink in de vrucht, helpen ze om het hemoglobinegehalte in bloedarmoede te verhogen.

Vitaminen die zich in de foetus bevinden, hebben een profylactisch effect op het werk van het hart, verbeteren de activiteit ervan, versterken de bloedvaten, bevorderen de resorptie van cholesterolplaques, waardoor het bloed wordt gezuiverd.

Walnoot verhoogt de potentie. Dit is bekend sinds de tijd van de oude Grieken. En zijn olie is een krachtig afrodisiacum.

Fruit verbetert de darmfunctie aanzienlijk. Het eiwit in de vrucht normaliseert de microflora, die op zijn beurt het probleem van dysbiose en constipatie elimineert.

Walnoten verlagen de bloedsuikerspiegel. Om dit doel te bereiken, moet je alleen de infusie van de wanden van de schil van een noot gebruiken, maar niet de vrucht zelf. Endocrinologen bevelen deze remedie niet aan voor mensen met type 1 en type 2 diabetes.

Zoals uit het bovenstaande blijkt, is dit een zeer nuttige plant - walnotenboom. Harm, of beter gezegd, contra-indicaties van deze vruchten zijn ook beschikbaar.

Het gebruik van deze smakelijke noten moet worden opgegeven door mensen die gevoelig zijn of allergisch zijn voor eiwitten. In ernstige gevallen kan het gebruik van fruit een anafylactische shock veroorzaken.

Hetzelfde kan worden geadviseerd en mensen die vatbaar zijn voor obesitas, omdat deze vruchten zeer veel calorieën bevatten. Bij patiënten met psoriasis, eczeem en neurodermitis kan de ziekte verergeren, zelfs na het eten van twee of drie noten.

Artsen adviseren niet om het consumptieniveau per dag van dit product te overschrijden. Anders kunnen de gunstige eigenschappen een ongewenst tegengesteld effect geven, evenals een ontsteking van de tonsillen of irritatie van het mondslijmvlies veroorzaken.

Walnoot - een boom, zonder twijfel, handig. Er moet echter voorzichtig worden omgegaan wanneer het zijn vruchten consumeert. Als ze zijn verduisterd of bedekt zijn met schimmels, betekent dit dat ze een giftig enzym hebben aangemaakt dat je gezondheid ernstig kan schaden.

Selectie en voorbereiding van plantmateriaal

Als een tuinier de wens heeft om een ​​walnootboom op zijn complot te laten groeien, dan moet hij dat onthouden niet alle vruchten zijn geschikt om te planten. De oogst van vorig jaar is dus beter om niet te gebruiken, dit komt omdat tijdens het bewaren de kieming van noten sterk afneemt. Dat is de reden waarom het niet wordt aanbevolen om materiaal voor planten in een winkel of op de markt te kopen. Niemand weet wat er werd verwerkt en hoe het werd opgeslagen.

Bovendien zal niemand garanties geven dat de noten te koop zijn gegaan vanuit de boom van gezoneerde variëteiten. De vruchten van zuidelijke bomen, zelfs als ze ontkiemen, het is nog steeds onbekend of ze vrucht kunnen dragen in ons klimaat.

De beste optie - de vruchten van dit jaar, met de hand verzameld. Beter nog, probeer noten te planten voordat je gaat planten en kies degenen wier smaak je meer wilt. Als u een cijfer kiest, moet u het plantmateriaal zorgvuldig inspecteren:

 1. De schaal van de foetus moet intact zijn, zonder schade en zonder schimmel.
 2. De nutlet moet niet licht zijn. Als de foetus gewichtloos is, duidt dit op een onderontwikkeling of schade aan de kern.

Om ervoor te zorgen dat het te planten materiaal goed is, moet je warm water in een diepe kom gieten en de kaliumpermanganaatkristallen erin oplossen. In de resulterende oplossing om de grootste noten te zetten. Alle opgedoken exemplaren zijn niet geschikt om te landen.

Om de noten te desinfecteren, moeten ze vóór het planten gedurende 2-3 uur in een oplossing van kaliumpermanganaat worden bewaard. Tegelijkertijd zal de schaal zwellen en enigszins opengaan. Dat is het versnellen de kieming van materiaalen kaliumpermanganaat, met een antiseptisch effect, desinfecteer het.

Landingsmethoden en locatiebepaling

Het is noodzakelijk om erover na te denken om een ​​boom van een noot te laten groeien. Feit is dat de landing zowel in het voorjaar (half april) als in het najaar (september-oktober) kan worden uitgevoerd. De keuze van de methode hangt af van wanneer de moer is geplant. Er zijn verschillende methoden voor Een walnotenboom kweken van een walnoot:

 1. Planten in de herfst. Bij deze methode wordt het fruit niet doorweekt, maar alleen behandeld met een oplossing van kaliumpermanganaat. Maak op de plaats het gat zodat ze zich op een afstand van 2-3 m van elkaar bevinden. 3-4 vruchten worden geplant in elk putje tot een diepte van 5-7 cm, de afstand tussen hen moet ongeveer 6 cm zijn. De grond wordt van bovenaf ingegoten en bewaterd met water, dat bij voorkeur vooraf is opgelost. De putten worden gemulleerd met gevallen bladeren of stro. In het voorjaar inspecteren ze spruiten, laten de sterkste en alle anderen schoon.
 2. De lente aanplant is anders dan de herfst in die zin dat het noodzakelijk is om de noten ervoor te temperen. Neem hiervoor een bak met nat zand, leg er noten in en zet ze in een koelkast of kelder, waar ze 3-4 maanden bewaard worden bij een temperatuur van 0 tot +5 graden. Eens per 3-4 weken bereiken en vuren de vruchten en wordt het zand bevochtigd. Daarna worden de noten in de grond geplant.
 3. Bij een andere voorjaarsplantmethode worden de noten één maand bewaard bij een temperatuur van minder dan +10 graden. Daarna worden ze gedurende 2-5 dagen op kamertemperatuur geweekt, in een bak met water. Tegelijkertijd wordt ook de kwaliteit van het fruit gecontroleerd, waarbij alle noten worden verwijderd die zijn opgekomen en de ingevallen vruchten hebben achtergelaten. Haal direct uit het water de vruchten waarin de kleppen uiteen gingen en er verscheen een wortel. Ze worden in containers met nat zand of zaagsel geplaatst en de containers zelf worden gedurende 5-10 dagen in een ruimte met een temperatuur van + 25-28 graden geplaatst. Gedurende deze tijd moeten de wortels groeien tot 0,5 - 1 cm, vervolgens worden de containers op een koele plaats geplaatst voordat de noten in de grond worden geplant.

Als het planten in het voorjaar wordt gedaan, worden de noten in april uitgenomen en gedroogd, waarna ze in één laag op een vlak horizontaal oppervlak in de zon worden gelegd. Hier drogen de vruchten twee dagen en moeten ze nog eens 2-3 dagen op een schaduwrijke plek worden gedroogd. Het is ten strengste verboden om het plantgoed met behulp van hulpmiddelen te drogen, alleen op een natuurlijke manier - in de zon en in de schaduw.

Vóór het planten moet mest worden aangebracht op de grond en worden bewaterd. Dit zal de plant helpen wortel te schieten.

Nadat je hebt besloten hoe je een walnootnoot moet laten groeien, moet je beslissen waar je het wilt planten. Het feit is dat een walnoot een zeer hoge boom is die gemakkelijk tot 25 m kan groeien en een zeer ontwikkeld wortelgestel heeft dat naar de diepte gaat. Daarom moet het grondwater niet te dicht bij het grondoppervlak op de boomplantlocatie worden geplaatst.

Het is het beste om een ​​goed verlichte plaats te kiezen, weg van andere planten, omdat de noot gemakkelijk kan worden overschaduwd, evenals van de gebouwen, omdat de wortel de ondergrond kan vernietigen. Als er meerdere notenbomen op het perceel zijn geplant, moet er een afstand van vijf meter tussen zitten, in welk geval ze elkaar niet zullen hinderen.

Zorg voor een jonge boom

Als je een manier kiest om een ​​notenboom te planten, een geschikte plek te vinden en zelfs te planten, moet je niet denken dat het werk is voltooid. Voor een jonge boom moet je voorzichtig zorgen:

 1. Geef de plant voor de eerste keer water in mei en dan twee keer per maand. Eén boom heeft ongeveer vier liter water per keer nodig. In augustus wordt de watergift gestopt tot de lente. Maar wanneer de boomstam vier meter wordt, moet de plant minder vaak worden bewaterd.
 2. De grond rond de stam van bomen onder de leeftijd van twee jaar moet worden gemulcht voor de winter.
 3. In de eerste dagen van maart worden bomen die twee jaar oud zijn, onderworpen aan vormingssnoei. Dan, één of twee keer per jaar, wordt sanitair snoeien uitgevoerd. Tegelijkertijd worden droge, zwakke takken verwijderd die te dicht bij elkaar of in een rechte hoek staan.
 4. Je kunt de plant twee keer per jaar voeden, maar minerale meststoffen kunnen niet worden gebruikt tot het moment dat er vruchten aan de boom verschijnen.

Dit zijn algemene richtlijnen. Maar hun observantie zal helpen om een ​​sterke boom te laten groeien die niet sterft door vorst en op tijd een gewas zal produceren.

Groeien in een bloempot

Hoe een walnoot thuis te laten groeien, hangt af van of de zomerbewoner op de oogst wacht of niet. Om zeker te zijn dat de zaden ontkiemen, kun je het fruit in een pot planten en het volgende jaar op de reeds gegroeide zaailing planten.

Voor dit doel moet je twee potten kopen. De diepte en het volume van een moet niet minder zijn dan 25-30 cm. In de tweede capaciteit zijn deze cijfers twee keer zo groot, omdat kleine spruiten erin worden getransplanteerd.

De grond kan worden gekocht in een winkel en je kunt het zelf maken door turfaarde, turf en humus in gelijke verhoudingen te mengen.

Plant een noot eind april. Op de bodem van de pot lag drainage, vulcapaciteit met een derde, en dan de grond. Het fruit wordt op zijn kant gelegd tot een diepte van 7-8 cm, bedekt met aarde en water en de pot wordt geplaatst in een lichte ruimte met een luchttemperatuur van + 25-28 graden gedurende 5-10 dagen. De eerste scheuten zullen in 1-2 weken verschijnen.

Jonge boompjes moeten zorgen voor een goede verlichting en regelmatig water geven. Bij het begin van de hitte moet de pot met de plant een aantal uren buiten worden gebruikt, waardoor de tijd geleidelijk toeneemt. We moeten niet vergeten dat de jonge plant niet van tocht houdt. Bij bijzonder heet weer bedek de wortels met een vochtige doek of plaats de plantpot in een bak met koud water.

In april-mei volgend jaar zou de boom moeten groeien tot 20 cm. Op dit moment wordt het overgeplant naar de site. Het is noodzakelijk om een ​​gat van een meter diep te graven, giet er mest, superfosfaat en houtas in. De plant wordt zorgvuldig uit de pot verwijderd en het derde deel van de penwortel afgesneden, wat zal helpen laterale wortels beter te ontwikkelen.

De zaailing wordt zo in het plantgat geplaatst dat de wortelhals 3-4 cm boven de grond uitkomt, bedekt is met aarde en water geeft. De boom wordt aanbevolen om te binden aan een hamer die langszij wordt geslagen.

Als je een walnoot goed plant en de plant op de juiste manier verzorgt, zal hij na zeven jaar zijn eigenaar verheugen met lekker fruit. Wees niet boos als deze tijd zich uitstrekt tot 10-15 jaar.

In ieder geval, als de plant met zorg wordt omringd, zal de tuinman worden beloond met een overvloedige jaarlijkse oogst.

Bekijk de video: How To Growing, Planting, and Harvest Mint In The Garden (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send