Groenten

Kenmerken voor het planten van tomaten in polycarbonaatkassen

Pin
Send
Share
Send
Send


Het apparaat van broeikasbedden heeft bepaalde kenmerken. Overweeg de meest voorkomende:

 • De kas moet in een goed verlichte en open ruimte worden geplaatst,
 • de lange zijde moet aan de oostkant naar het westen worden geplaatst,
 • bedden moeten aan de lange kant liggen,
 • de hoogte van broeikasbedden - niet meer dan 30 - 40 cm,
 • breedte broeikasbedden - 60 - 65 cm,
 • doorgang - niet meer dan 45 - 50 cm.

Standaard en laaggroeiende variëteiten worden ideaal geplant in een kas of kas. Bij het maken van een kas worden 3 x 6, 2 bedden en 1 pas of 3 bedden met 2 lengtegangen geconstrueerd.

Het centrale bed is ontworpen voor het planten van hoge variëteiten, en de laatste worden gebruikt voor ondermaatse en dwerggroei. Deze combinatie van planten is perfect voor het planten van tomaten in de kas.

Uiteraard hangt de planning af van de tuinman zelf. Om het gemakkelijker te maken om voor de extreme struiken te zorgen, moet u een bed van geringe breedte maken. De passage stelt je in staat om veilig het gebied rond te lopen zonder de planten te verwonden.

Om tomaten goed te laten groeien, te laten groeien en een goede oogst te geven, is het noodzakelijk om voldoende ruimte te bieden. Tomaten mogen niet krap groeien - het heeft een negatief effect op de opbrengst. Als er een extra zaailing is, is het beter om het op andere plaatsen te planten.

Kenmerken van accommodatie in de kas

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de organisatie van een comfortabel microklimaat in een serre van polycarbonaat. Een van de gunstige omstandigheden voor het kweken is de juiste aanplant van tomaten in het broeikasgebied, zodat de struiken volledig zijn voorzien van licht en zuurstof.

Met de juiste aanplant, zullen tomaten geen voedingsstoffen in de bodem missen - dit zal hen in staat stellen om te groeien, zich te ontwikkelen en goede vruchten te geven. Als u een goede oogst wilt oogsten, moet u de juiste beplanting uitvoeren en er zorg voor dragen met hoogwaardige en systematische zorg.

Er zijn drie opties voor plaatsing (de keuze moet worden gemaakt, met de nadruk op de variëteit aan tomaten):

 1. Het traditionele schema wordt gebruikt voor vroege rijpingsvariëteiten. Tussen de rijen moet de afstand 0,7 m zijn en tussen de struiken 0,5 m.
 2. Lint - wordt gekenmerkt door planten in een dambordpatroon. De afstand tussen de struiken is 0,5 m.
 3. Het gecombineerde schema wordt gebruikt voor het kweken van verschillende variëteiten. De lage bevinden zich langs de wanden (op een afstand van 0,3-0,4 m van elkaar) en de hoge worden geplant in het gangpad (op een afstand van 0,5-0,6 m).

De kas wordt van oost naar west geplaatst - dit zorgt voor de nodige verlichting.

Het is belangrijk om te weten hoeveel tomaten in een 3x6 kamer kunnen worden geplaatst:

 • ondermaatse variëteiten - geplant ongeveer 200 eenheden, in een gat 2 struiken elk,
 • variëteiten zijn middelgroot - ze planten ongeveer 40 stuks,
 • hoge variëteiten - zet ongeveer 30 stukjes in een schaakbordpatroon,
 • zeer grote variëteiten - geplaatst in een lijn van 10 - 14 stuks.

Als er verschillende soorten variëteiten worden geplant, is het noodzakelijk om het optimale aantal plantgoed in de kas te berekenen, zodat de fout de opbrengst niet beïnvloedt.

Wat beïnvloedt de plaatsing

In de regel plantten tuinders verschillende soorten tomaten in de kas. Het schema wordt echter beïnvloed door een aantal andere criteria:

 1. Windrichting beïnvloedt de temperatuurregeling en de aanwezigheid van tocht in de kamer. Tomaten met een slechte weerstand tegen temperatuurveranderingen kunnen het beste tegen de wanden van de kas worden geplant.
 2. Lighting. Er zijn variëteiten die veel licht nodig hebben. Ze moeten aan de zonnige kant worden geplaatst.
 3. De combinatie van verschillende variëteiten. In een kleine ruimte is het rendabeler om tomaten met verschillende kenmerken te planten. U kunt bijvoorbeeld lichtminnende soorten combineren met schaduwtolerant.
 4. Het niveau van leefbaarheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een accommodatieoptie. Deze omvatten de locatie van broeikasbedden, de installatie van irrigatiesystemen, verlichting, verwarming en ventilatie.

Regeling van het planten van verschillende rassen

Wanneer een comfortabel microklimaat in de kas wordt verschaft, moet aandacht worden besteed aan het plantpatroon om een ​​goede oogst te verzamelen.

Een juiste opstelling van planten zorgt voor het nodige niveau van licht, vocht en voedingsstoffen.

Voor kassen 3x6 maak 2 bedden met één pas:

 1. Standaard, ondermaatse, dwerg-tomaten worden beplant met drie lijnen één voor één of twee struiken per putje. De afstand tussen de gaten moet ongeveer 0,3 - 0,4 meter zijn. In het eerste geval zijn 200 struiken geplant en in de tweede - 180.
 2. Hybride en sredneroslyse variëteiten moeten in twee rijen op de broeikasbedden worden geplaatst. De afstand tussen de struiken is ongeveer 0,4 - 0,5 meter. Het aantal planten is 40 stuks op één regel.
 3. Indeterminantny en hoge cijfers zetten in schaakbord volgorde. Om dit te doen, maken de kasbedden twee lijnen. Het aantal tomaten - 30 - 32 stuks.
 4. Verspreiding en vooral grote variëteiten worden in één rij geplant met 10 - 12 struiken.

Allereerst hangt de plaatsing van planten direct af van de geplant variëteiten:

 • ondermaats - 60 cm tussen de lijnen en 40 cm - van struik tot struik,
 • hoog - 70 cm tussen rijen en 50 cm - de afstand van het ene gat naar het andere.

Zorg er voor eenvoudig onderhoud voor dat u een pad verlaat dat de lijnen scheidt. De breedte moet 0,1 m zijn. Let op de methode voor het vormen van de kas. Voor één stengel moet de afstand 0,2-0,3 m zijn, voor twee in een gat geplant, 0,35 - 0,4 m. Het schema moet worden uitgevoerd op een afstand van 80 cm, en tussen de kasbedden - 1 m Gaten voor onvolgroeide variëteiten moeten 20 cm zijn, en voor lange - 30 cm.

Gebruik voor het planten van tomaten in de regel een kas met een hoogte van 50 cm boven de struik. Dit zal gunstige voorwaarden scheppen voor de juiste ontwikkeling van tomaten en fruitrijping.

Een goede organisatie van de ruimte in de kas geeft u de mogelijkheid om een ​​hoogwaardige en rijke oogst te krijgen. Het belangrijkste is dat de planten niet op elkaar inwerken en zich goed kunnen ontwikkelen. Als je de eenvoudige regels voor het plaatsen van planten in acht neemt, kun je gemakkelijk prachtige tomaten krijgen.

Eigenaardigheden van het telen van tomaten in kassen

Bij het kiezen van tomaten voor kassen, moeten veel factoren in aanmerking worden genomen: opbrengst, vruchtperiode, grootte, ziekteresistentie, grote of korte groeiende variëteit. Je moet ook rekening houden met een aantal factoren van het kweken van tomaten:

 • Luchttemperatuurwelke 22 - 24 graden zou moeten zijn.
 • watering. Zaailingen 2-3 dagen voor het planten niet water geven. De struiken in de kas worden bewaterd met tussenpozen van 3-4 dagen.
 • meststof. Gebruik meestal 20 g nitroammofoski met N16P16K16. Ze worden gemengd met de grond, zodat de wortels niet in contact komen met de meststof. 20 g opgelost in 10 liter water en water gegeven ongeveer 10 struiken.
 • bestuiving. Om stuifmeel naar de stamper te krijgen, hoef je alleen maar de struiken te schudden bij droog zonnig weer. Wanneer de kas wordt geventileerd, vliegen insecten in om het te bestuiven.
 • bodem. Het is noodzakelijk om de bovenste laag grond te verwijderen voordat je tomaten gaat planten, omdat er veel pathogene bacteriën zijn. Om de grond te desinfecteren, wordt 1 eetlepel kopersulfaat opgelost in 10 liter water en worden de bedden afgeworpen. Het toevoegen van turf, zaagsel, humus per emmer per vierkante meter zal nuttig zijn. Je kunt ook houtas gebruiken.

Wat bepaalt de plaatsing van tomaten in de kas

Het schema van het planten van tomaten in de kas hangt af van het hele complex van omstandigheden:

 1. Van de aard van de verlichting van het broeikasgebied. We hebben het over de distributie van tomaten, met een verscheidenheid aan aanpassingsmogelijkheden in verhouding tot de duur en intensiteit van de verlichting. Tomaten zijn lichtminnende planten, maar ze kunnen wat schaduw verdragen. Het probleem is dat er onder de meest gevarieerde variëteiten en hybriden tomaten zijn die absoluut geen kleine schaduw kunnen verdragen. Dit moet in een kas worden overwogen.
 2. Van de wind steeg op het perceel waar de kas zich bevindt. Het lijkt erop dat dit een onbeduidende factor is, omdat een goede broeikas slecht wordt geblazen en een slecht geïsoleerde structuur nog steeds wordt doorgeblazen. Tussen haakjes, tomaten houden van matige tocht en tolereren geen verstikkende natte immobiliteit. Het gaat echter om de mogelijkheid om de kamertemperatuur op de best mogelijke manier te regelen. Hitteminnende tomaten, die de temperatuurcontrasten slecht verdragen, worden aangeraden om geplant te worden tegen de muur waartegen koude wind niet vaak waait.
 3. Een belangrijke rol in het schema van rationele verdeling van tomaten in de kas wordt gespeeld door de adaptieve mogelijkheden van planten. Bij de constructie met een klein oppervlak wordt het aanbevolen om tomaten te planten met verschillende adaptieve reacties. Vooral deze regel is relevant voor planten met verschillende houdingen ten opzichte van licht. Met de juiste combinatie van lichtminnende en schaduwtolerante planten, kunnen veel meer struiken worden geplant dan met een reeks variëteiten met vergelijkbare vereisten voor milieukenmerken.
 4. In een goed uitgeruste en goed verzorgde kas kunnen tomaten veel dichter en efficiënter worden geplaatst dan in een kamer die nog niet volledig is uitgerust. Onder de ingerichte kas betekent: de locatie van de bedden, effectieve ventilatiesystemen, watervoorziening en verwarming.

Dit zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de besluitvorming. Natuurlijk kunnen in sommige speciale omstandigheden ongewone omstandigheden verschijnen, maar het is beter om een ​​schema te vormen dat is gebaseerd op universele situaties.

Hoeveel nummers zijn beter te doen

In een kleine ruimte kun je niet veel verschillende tracks maken. Er zijn echter verschillende zeer acceptabele opties mogelijk.

Het schema met 1 pad in het midden van de kas. Als u slechts 2 bedden in een kas maakt, moet u de tomaten in 3 rijen aan elke kant plaatsen. Om de plantdichtheid optimaal te maken, is het noodzakelijk om variëteiten te selecteren met de maximale verscheidenheid aan groei en behoefte aan licht.

Aan de muren moet je tomaten planten die zonnen en belemmerd zijn. Achter hen staan ​​geplaatste variëteiten die iets hoger groeien dan hun buren. Tomaten kunnen aan de rand van de paden alleen schaduwtolerant worden geplaatst, omdat hier de planten een zijdelingse schaduw krijgen.

In dit verband, het uiterlijk van ongevulde ruimte. Dit betekent alleen dat een persoon een paar kleinere struiken kan planten. Dit betekent echter niet dat er geen planten in het lege land kunnen worden geplant die comfortabel zijn in de lichte schaduw van een tomaat.

Zoals u kunt zien, creëert het 1-trackschema enkele problemen. Er zullen problemen zijn in de verzorging van de struiken. Tomaten die bijvoorbeeld in de buurt van de muur zijn geplant of in de diepte van de bedden zijn verborgen, zijn voor veel werken met hen en de grond ontoegankelijk. We moeten langs de bedden lopen tussen dicht beplante struiken.

Bij het plannen van bedden in 2 rijstroken zal het moeilijk zijn om de vloerruimte goed te beheersen. Als compacte variëteiten worden geplant, kan het volgende schema worden gevormd: (2x80) + (3x50) = 310 cm., Als gevolg daarvan is 10 cm niet voldoende voor een maximale configuratie van aanplant. Als u hogere tomaten plant, kunt u dit als volgt doen: (2x90) + (3x60) = 360 cm

Een combinatie van 1 enkele rij en 2 dubbele rij bedden is mogelijk. Dit zal sommige problemen bij plaatsing van planten verminderen.

5 rijen in zo'n kas worden als de beste optie beschouwd. Met dit schema kun je 75 struiken met een interval van 45 cm plaatsen.

Optimale afstanden tussen monsters en rijen

Voor een optimale verlichting en de mogelijkheid om in de breedte te worden geplaatst, wordt aanbevolen aan de volgende normen te voldoen.

 1. Bij het planten van hoge tomaten wordt aangeraden om 2 rijen in een dambordpatroon te doen. De intervallen tussen de rijen moeten ongeveer 85 cm zijn, tussen de gevallen - minimaal 60 cm.
 2. Laagblijvende variëteiten worden beter geplant in een dambordpatroon in 2 rijen. Rijafstand moet ongeveer 45 cm vrije ruimte zijn.
 3. Bepaalde soorten met één stam worden in rijen met intervallen van 47 cm geplant, 24 cm ruimte moet tussen de monsters worden gelaten.
 4. Als gemengde opties worden gebruikt, kan het schema als volgt worden gevormd. Langs de buitenmuur is 1 rij korte en enkelstammige tomaat geplant. Daar tussenin moet je een vrije ruimte van 40-45 cm vrijlaten, in de 2e rij zijn grote variëteiten. De vrije ruimte tussen elke plant wordt bepaald op 65 cm. Tussen de 1 en 2 rijen, is het mogelijk om standaardvariëteiten te planten, waarbij het interval tussen de exemplaren van 27 cm wordt bepaald.

Een serre van deze omvang kan niet ruim worden genoemd voor de teelt van tomaten van verschillende variëteiten en aanpassingsvermogen.

Voor dit doel is het beter om een ​​grote kas te bouwen. In de omgang met wat is, moet je echter meerdere schema's verwachten en allerlei combinaties bedenken. Maar als resultaat van dergelijke werken zal het mogelijk zijn om een ​​groot gewas te verzamelen in een klein gebied van de omsloten ruimte.

De inhoud

Onbepaalde variëteiten van tomaten in de kas

Van de schoolgang is bekend dat de plant een bepaald leefgebied nodig heeft, dat het voorziet van voedsel, vocht en zon. Aan deze vereisten van planten in broeikasomstandigheden wordt voldaan door het aantal zaailingen per oppervlakte-eenheid te lokaliseren en te plaatsen.

Kasdekbedden г

In kleine zomer- en buitenwijken worden meestal kleine kassen ingericht met een oppervlakte van 3x6 m.

 • Neem een ​​kas in een open ruimte met een handige benadering.
 • De lange zijde van de kas is altijd gericht van oost naar west, wat bijdraagt ​​aan een betere en duurzamere verlichting.
 • In de kas bevinden zich altijd richels langs de lange zijden van de constructie.
 • De hoogte van de richels ten opzichte van de sporen moet gemakkelijk te onderhouden zijn, niet meer dan 30-40 cm hoog ten opzichte van de sporen.
 • De optimale breedte van de bedden met een eenzijdige benadering is 60-65 cm, met dubbele gangpaden (winstgevender dubbel) - 90-100 cm. Het is beter om passe-partouts niet minder dan 45-50 cm te laten. Handige breedte van de banen voor werk in de kas 60 of meer Smalle paden zijn onhandig, de randen van de bedden worden voortdurend gestoord.

Bedden en paden

Welke soorten tomaten groeien ↑

Je kunt elke soort tomaat laten groeien, beter voor vroege rijping, vooral in kleine kassen. Om een ​​gewas met succes te cultiveren, is het noodzakelijk dat de planten geplant worden zodat elk een maximum aan voeding, licht en lucht krijgt. Daarom is voor broeikomtomaten het type struik belangrijk, waarvan de landingspatronen afhankelijk zijn.

Indeterminantny groeit onbeperkt en kan tot 50 fruitborstels op de centrale scheut vormen in één stengel. Geschikte variëteiten en / of hybriden van dit type voor de broeikasomstandigheden van Centraal-Rusland. In meer noordelijke regio's zijn ze meer geschikt voor industriële kassen.

Soorten tomatenstruiken

Determinante tomaten zijn handiger in thuisgebruik beginnende kassen. Dit type wordt gekenmerkt door vroege en ultra vroege variëteiten en hybriden, de laatste vereisen geen uitzetten, dat wil zeggen, de vorming van een struik. De planten hebben een beperkte groei, die eindigt bij 4-5 borstel van de vrucht. Meestal wordt een bus gevormd door 2 of 3 stelen te knijpen. Dit zijn zeer handige variëteiten en hybriden voor kleine kassen.

Voor het planten in kleine kassen kunnen we standaardvariëteiten aanbevelen, die een soort van determinant zijn. Ze zijn klein van stuk en hebben een sterke steel die geen kousenband en een wieg nodig heeft, en daarom gemakkelijker te verzorgen.

Vorming van de stofdichtheid ↑

Voor de juiste werking van polycarbonaatkassen met volledige uitrusting (warmte, vocht, verlichting, voedingsbodem, enz.) Is het beter om tomaten van onbepaalde hoge rassen te telen en deze in één tot één stengel te vormen. Bij een éénstamige vorm kan de afstand tussen de struiken 30 cm zijn, het is optimaal om 50 cm tussen de rijen te laten.Voor een horizontale landing (in 2 rijen) kunnen zaailingen of zaaien in de putjes het beste in een schaakbordpatroon worden uitgevoerd. Deze technologie maakt een beter gebruik van de kas mogelijk en plant meer struiken.

Rationele opstelling van bedden

Hoge variëteiten, gevormd in meerdere stengels, kunnen in een of twee rijen worden geplant, let op de schaakvolgorde. De opening tussen de struiken 45-70 cm, tussen rijen 70-80 cm

In kleine kassen met een andere coating (versterkte film, gewoon dubbel, bubbel, enz.) Vormen grote opbrengsten laaggroeiende determinantvariëteiten. Ze zijn gevormd in de vorm van een struik in 2 of 3 stelen, soms stieket ze helemaal niet. In dergelijke omstandigheden is het handiger om vroegrijpe rassen te laten groeien. De landing kan in 2 rijen worden uitgevoerd, waarbij de schaakvolgorde wordt nagegaan. De vrije ruimte in de rij is 40 cm, tussen de rijen van 50-60 cm.

Als de kasomstandigheden dit toelaten, kun je verschillende soorten tomaten van verschillende soorten combineren. In dit geval worden de extreme bedden bezet door onvolgroeide tomaten en is het centrale bed met de grootste afstand tot het plafond onbepaald. Met deze technologie kan de familie voor een langere periode verse groenten leveren.

Plantschema's van tomaten ↑

De locatie van tomatenzaailingen is afhankelijk van de grootte van de kas en de werking ervan.

Voor thuisgebruik in kassen met drie bedden vaker gebruikte eenrijige aanplant van zaailingen in de extreme bedden (in de buurt van de muur) en de twee rijen in het centrale bed.

- Als de kas slechts twee bedden heeft, kan het bordespatroon één rij worden gelaten of, afhankelijk van het type tomatenplant, twee rijen schaken.

Tomaten in kassen

– Если теплица средних размеров (4х8 м), то можно использовать многострочный способ посадки (2-3 ряда образуют строчку) для средней грядки и ленточно-гнездовую для крайних грядок. При применении такой схемы используют соответствующий маркер и высаживают рассаду на пересечении планок маркера.

Выбирая схему посадки, нужно руководствоваться 3 основными правилами:

 • оптимально занять площадь теплицы,
 • создать растению оптимальные условия
 • иметь свободный доступ к каждому растению.

При устройстве двух грядок ↑

Грядки располагают вдоль длинных сторон. Als ze boven de grond zijn, dan zal hun hoogte 30-40 cm zijn vanaf het niveau van het broeikaseffect. De breedte van de bedden is 90-100 cm, de rest van het gebied zal onder het pad gaan waar het gereedschap, een kleine kruiwagen, irrigatieslangen en andere apparaten niet worden geplaatst die de toegang tot de bedden niet belemmeren.

In zo'n broeikas kun je de kweeknest- of tweeregelige methode gebruiken om zaailingen te planten. Heesters voor gemakkelijke verzorging moeten worden gerangschikt in een dambordpatroon. Als de afstand tussen planten 40 cm is en tussen rij 60, kunnen 60 struiken worden geplant.

Berekening: 600: 40 = 15 struiken zullen 1 rij tomaten nemen. Er zijn 4 van dergelijke rijen op 2 bedden Berekening: 15x4 = 60 struiken.

In de kas 2 richels

Als er drie bedden in de kas zijn ↑

Dit is een handigere optie, er is minder "loop" -gebied, daarna is de berekening als volgt. De extreme bedden langs de muren maken een breedte van 60-65 cm, een gemiddeld bed van 90-100 (dubbel) en twee rijstroken van elk 40 cm. De breedte van de rijstroken kan worden vergroot door de extreme bedden tot 50 cm te versmallen.

Met een dergelijke inwendige opstelling van de kas kunnen de extreme rijen worden bezet door determinante variëteiten van tomaten, omdat de hoogte van de wanden lager is dan in het midden van de kas. Pak vroege rijpingsvariëteiten met een gemiddelde hoogte. Zorg er bij het kopen van zaden voor dat u zich volledig vertrouwd maakt met alle kenmerken van de variëteit of hybride.

Op het middelste bed kunnen twee rijen van onbepaalde variëteiten of tomatenhybriden verspringend worden geplaatst en tot een steel worden gevormd. Om de afstand tot 30-35 cm te condenseren, krijgen we bij een rij lengte van 600 cm: 600: 30 = 20 struiken op een rij. Een gemiddeld bed heeft 2 rijen van 30x2 = 60 struiken op een gemiddeld bed.

In de kas 3 richels

Extreme rijen bezetten determinante variëteiten, vormen 2 stelen, dat wil zeggen, de afstand in de rij neemt met gemiddeld 10 cm toe en zal 40 cm zijn. Plant de zaailingen op een gewone manier, omdat de struiken volumineuzer zijn en een groter voedergebied vereisen. Bereken het aantal struiken: 600: 40 = 15 bosjes op een rij. In totaal worden aan de uiterste ruggen 15x2 = 30 struiken verkregen. In het algemeen zal de kas 60 + 30 = 90 struiken tomaten huisvesten met een verlengde oogstperiode.

Voor de extreme bedden selecteren we vroege vroege rijpingsvariëteiten, voor de middelste bedden de middelste vroege en middelrijpe variëteiten. Elke rij kan worden geplant met verschillende variëteiten en hybriden voor rijpingssnelheid, indicatoren voor de vruchtkwaliteit en een transportband met smakelijke producten.

In kassen van andere afmetingen worden berekeningen van het aantal struiken op vergelijkbare wijze uitgevoerd, rekening houdend met beplantingsschema's.

Wat is gevaarlijke verdikkende landingen

Als de struiken te dik geplant zijn, leidt dit tot schaduw, waardoor het fruit laat rijpt. Planten met een sterk wortelstelsel belemmeren de ontwikkeling van zwakkere.

Verdikkende landing bemoeilijkt de zorg. De kans op het optreden van ziekten en het voorkomen van plagen als gevolg van het contact van de bladeren van een aangetaste struik met een gezonde, neemt toe.

Aanvullende informatie! Dikke aanplant kan leiden tot een gebrek aan vocht en voeding, vertraagt ​​de rijpheid, wat zal leiden tot een significante vermindering van de opbrengst.

Echter, met zeldzame plaatsing van zaailingen in de kas, zal het gebruik van het gebied irrationeel zijn. Daarom is het bij het verkrijgen van zaden noodzakelijk om uit te zoeken tot welke soort de variëteit behoort. Dit is afhankelijk van deze afstand, die tijdens het planten moet worden gehandhaafd, en zorg, waarvoor een plant nodig is.

Het is belangrijk! De opbrengst van tomaten hangt grotendeels af van de juiste plaatsing van de zaailingen en de afstand tussen de struiken.

Daarom moeten tuinders weten op welke afstand tomaten in de kas moeten worden geplant, wat het plan zou moeten zijn om tomaten in de kas te planten. De verstrekte informatie zal helpen geven

Op welke afstand kun je tomaten in een kas planten

Bij het planten van zaailingen in de kas, moet u niet vergeten dat tijdens het gehele groeiperiode het fruiten en oogsten van de tomaten comfortabele omstandigheden voor groei moet creëren. Het hele seizoen is nodig om water, onkruid, voeder, stiefkind, sproei- en spudbussen te sprenkelen. Dat wil zeggen dat het noodzakelijk is om elke plant gratis toegang te geven.

Om de beste omstandigheden te creëren voor de groei en ontwikkeling van tomaten in de kas, moeten de vastgestelde regels en voorwaarden worden gevolgd, een van de belangrijkste is het gebruik van een specifiek plantschema: tomaten op een bepaalde afstand tussen de struiken planten. De frequentie van plantbussen is afhankelijk van de variëteit.

Het observeren van bepaalde landingspatronen biedt duidelijke voordelen:

 • preventie van het voorkomen van plagen en ziekten, waarvan de kans toeneemt met verdikte aanplant,
 • levering van tomaten met voldoende ontwikkelingsoppervlakte,
 • gemakkelijke verzorging voor het planten van tomaten, eenvoudige uitvoering van alle noodzakelijke procedures (water geven, voeren, etc.).

Correcte landingsafstand

De afstand tussen de struiken bij het planten van zaailingen wordt bepaald door het soort tomaat, er zijn er drie.

Ondermaats of standaard:

 • planthoogte niet meer dan 50 cm,
 • het wortelstelsel is compact,
 • dikke stevige stammen
 • geen kousenband nodig.

Ondermaats of standaard

Laaggroeiende soorten worden geplant in 6 - 7 struiken per vierkante meter.

Srednerosly (determinant):

 • hoogte is maximaal 1,5 m (de plant zelf beperkt de groei),
 • het is noodzakelijk om een ​​struik te vormen
 • Geplant 3 - 4 struiken per vierkante meter.

Hoog (onbepaald):

 • intensieve groei
 • hoogte meer dan 3 m
 • hebben kousenband, knijpen, knijpen.

Op de nota. Op een vierkante meter geplant niet meer dan 2 struiken.

Er zijn verschillende technologieën voor het planten van zaailingen.

De meest voorkomende - landingsrijen. Met deze methode, maak markup en geplant zaailingen in rijen. Deze methode vereist grote gebieden die niet geschikt zijn voor kassen.

Bij parallelle beplanting tussen de gangpaden worden twee rijen gemaakt, wat ruimte bespaart, maar het gemak van plantenverzorging blijft bestaan. U kunt dus elke soort planten, ongeacht de hoogte van de struiken. De afstand tussen de struiken in een rij varieert van 60 tot 65 cm, tussen rijen - 25-45 cm, afhankelijk van de hoogte van de struiken. De doorgang tussen de bedden is 80-100 cm. Een dergelijk schema wordt gebruikt bij het planten van zaailingen in een kas.

Tip! Sommige schaduwstruiken worden als een nadeel van deze methode beschouwd.

Bij het tegelijkertijd planten van laaggroeiende en hooggroeiende variëteiten, gebruiken ze een gecombineerd beplantingsschema, wanneer hoge planten in het midden van de bedden worden geplant en laagblijvende planten - aan de randen, die gratis toegang tot elke struik bieden. Er wordt ruimte bespaard, de methode is geschikt voor kassen.

Hoe de dichtheid van het verplanten van tomaten te berekenen

Gebruik voor het planten 2 - 3 bedden - dit is het beste schema voor het planten van tomaten in een kas van 3 × 6 meter.

Tomaatplantschema

Twee bedden zijn geplaatst langs de zijwanden van de broeikas van polycarbonaat, hun breedte is niet groter dan 1 m. Je kunt een parallelle aanplant van zaailingen gebruiken, maar het is beter om de struiken in een schaakbordpatroon te plaatsen. Hierdoor kunnen ongeveer 60 struiken landen. Tomaten planten in de kas is zo gemaakt dat de afstand tussen de struiken voldoet aan de normen voor een bepaald ras.

Als u 3 bedden volgens het schema organiseert: de uiterste langs de muren zijn 60 cm breed en de middelste is 1 m, de breedte van elk pad tussen de bedden is 40 cm.

Het wordt aanbevolen om laaggroeiende vroege rassen te planten op extreme bedden, middelgrote tomaten op de middelste. Deze plaatsing zorgt voor voldoende verlichting van alle struiken.

Let op! Voor elke rij kunt u rassen met verschillende rijpingsvoorwaarden planten. Met een dergelijke landing kunt u maximaal 90 bosjes plaatsen.

In de kas kan 3 × 8 m meer op 40 struiken worden geplaatst.

Plantregels voor grote variëteiten van tomaten in de kas

Elke variëteit aan tomaten moet in een specifiek patroon worden geplant.

De meeste tuinders geven de voorkeur aan hoge rassen in de kas, met een kleiner aantal struiken en een bezet gebied, u kunt een hoge opbrengst krijgen en zij zullen vruchten dragen tot het najaar.

Tall Tomato Varieties

Bij het telen van hoge rassen wordt de ruimte aanzienlijk bespaard, omdat een enkele stengel je tot 10 fruitborstels geeft en je niet een groot aantal struiken hoeft te planten om een ​​goede oogst te krijgen.

Er worden grote variëteiten geplant, waarbij de afstand tussen de struiken 50 - 70 cm en tussen rijen - 70 - 100 cm is.

Het is belangrijk! Vergeet niet om de struiken van hoge variëteiten aan de steunen vast te maken.

Laaggroeiende rassen worden geteeld in de kas en in de kas, meestal vroegrijp, als gevolg van de vroege oogst. Ze hebben niet veel ruimte nodig: het is voldoende om tussen struiken tot 30 cm te laten en een tussenafstand van maximaal 50 cm.

Tips en trucs tuinmannen

Voor het planten van zaailingen, is het noodzakelijk om de kas zorgvuldig voor te bereiden.

Begin met grondvoorbereiding. In het voorjaar graven ze het op en voegen humus en complexe minerale meststoffen toe. 7 - 10 dagen vóór het verplanten, is het noodzakelijk om de grond te desinfecteren om de larven van overwinterende ongedierte te vernietigen en hen van ziekteverwekkers van diverse ziekten vrij te maken.

Let op! Kascondities die kunstmatig worden gecreëerd, moeten een positief effect hebben op de geplante tomaten, de aanpassing van de plant en de snelle groei bevorderen.

Als u een klein aantal struiken (10 - 15) moet planten, kunt u dit doen zonder te plannen. Bij het planten van hele bedden, is het noodzakelijk om de juiste hoeveelheid zaailingen te tellen. Om de grootte van de bedden en de passages tussen hen te bepalen. Beschikken over alle hulpmiddelen en materialen voor markering:

 • kabel,
 • haringen
 • meetmeter of marker (houten plank) voor een duidelijke toepassing van de locatie van de gaten.

Bij het kiezen van de locatie van zaailingen in een broeikas of broeikas, is het noodzakelijk om rekening te houden met de kenmerken van de plaatsing van struiken, die verschillen van planten in de volle grond. Vanwege het beperkte oppervlak van de kassen, is het noodzakelijk om het nuttige gebied op te slaan en het rationeel te gebruiken.

Op de nota. Grote openingen tussen de struiken stimuleren de groei van bladeren, dragen bij tot het ontstaan ​​van een aanzienlijk aantal takken, vertragen het rijpen van fruit.

Het is belangrijk! Bij te dichte beplanting is er een gebrek aan zonlicht en de resulterende voeding, wat kan leiden tot de vernietiging van de struiken.

Het is noodzakelijk om de gemiddelde aanbevolen tarieven te overwegen bij het plaatsen van zaailingen:

 • per plant zorgen voor een oppervlakte van minimaal 0,3 vierkante meter,
 • de afstand tussen de struiken in dezelfde rij - 40 cm
 • tussen de rijen 50 - 60 cm.

Deze waarden variëren afhankelijk van het type en de variëteit aan tomaten.

Belt landing patroon

Aanplant mag niet verdikt zijn, planten zullen niet genoeg licht en voedingsstoffen ontvangen en de kans op ziekten en plagen zal ook toenemen.

Bij het kiezen van een plaats, is het noodzakelijk om te overwegen welke gewassen hier vorig seizoen werden gekweekt. Ongewenste voorgangers:

Tomaten zullen zich op hun gemak voelen waar ze eerder waren geteeld:

Na het markeren beginnen de bedden gaten te maken, hun diameter is afhankelijk van de geselecteerde variëteiten:

 • 20 cm - voor ondermaatse tomaten,
 • 30 cm - voor lang.

De diepte van het gat: 12 - 15 cm.

In de voorbereide putjes giet 2 liter hete oplossing van kaliumpermanganaat licht roze van kleur. Wanneer de vloeistof wordt geabsorbeerd, wordt een zaailing met een aardachtige kluit in de put geplaatst, die zich verdiept tot de eerste onderste bladeren. Van boven vul je de brokkelige aarde bij, beetje condenseren en mulchen met turf of humus.

Op de nota. Wanneer de planten groeien, is het noodzakelijk om op tijd de onderste bladeren en de opkomende stiefkinderen te volgen en te verwijderen.

Voor een hoge opbrengst speelt de plaatsing van zaailingen in de kas een belangrijke rol. Bij het zaaien van tomatenzaailingen, is het noodzakelijk om de aanbevolen normen te volgen, de bedden en doorgangen daartussen correct te markeren om gunstige omstandigheden voor de ontwikkeling van tomaten te creëren, om vrije toegang tot elke plant te krijgen en voor een goede verzorging te zorgen.

Welke soorten zijn beter om te kiezen?

Er zijn vroege rijpings-, middenrijpe en laatrijpe variëteiten. Elk geschikt voor kassen. Het belangrijkste is dat ze allemaal zelfbestuivend zijn en aangepast voor gesloten terrein.

Vaak is in dergelijke kassen niet erg goede luchtcirculatie en is het vaak mogelijk om lege bloemen te vinden.

Voor het planten in kassen worden vaak gebruikt:

 • Bepaalde tomatentypeswaarvan de hoogte ongeveer 80 - 150 cm is en met de juiste verzorging na 6 - 8 eierstokken, geven de tomaten alle kracht om vruchten aan de struiken te vormen. Bijvoorbeeld Rocket, White Bulk, Nevsky of Demidov.
 • Indeterminante soortendie gedurende het groeiseizoen groeien. Verschijn constant nieuwe eierstokken, bloemen en vruchten. Bijvoorbeeld Cherokee, Miracle of the Earth, Star Gold of de benodigde maat.

Hieronder kunt u een video bekijken over de meest geschikte soorten tomaten voor de kas:

Hoeveel struiken kunnen worden geplant, op welke afstand en hoe het correct moet worden gedaan?

 1. Polycarbonaat kas moet goed worden verlicht, zodat de planten niet uitrekken.
 2. Wel, als er een druppelbevloeiingssysteem is met warm water. Het is mogelijk om een ​​tank in de kas te plaatsen waarin het water zal opwarmen en uitzakken.
 3. Ventilatie vereist.
 4. Isoleer de grond met hooi of stro om de terugkeer van rijp te voorkomen.
 5. Maak de gatdiepte van 20 cm over een afstand van 30-50 cm.
 6. Giet in elke 1-2 liter water.
 7. Leg de zaailingen in de bronnen, vroege variëteiten, elk 2 stuks, later een voor een.
 8. Bedek het gat met aarde en verdicht de grond.
 9. Knip bladeren die de grond raken.

Ondanks het feit dat er meer comfortabele omstandigheden in de kas zijn, is het noodzakelijk om de tomaten te harden voordat ze worden geplant, waardoor ze buiten worden gebracht, waardoor de tijd geleidelijk toeneemt.

Bepaal op welke afstand tomaten in de kas worden geplant

Om tomaten met de vereiste tussenpozen te planten, moet eraan worden herinnerd dat tijdens de gehele groei en ontwikkeling van een tomaat, ze moeten worden gewied, pasynkovali, gespoten, schoffel en gevoed.

Ze hebben ook een basale bewatering nodig, dus je moet ruimte vrijmaken voor toegang tot elke struik.

Bij het kiezen van de locatie van zaden in de kas, moet u rekening houden met functies die verschillen van planten in de volle grond. Omdat de kassen meestal klein zijn, dwingt dit de ruimte om te worden bespaard en is het niet mogelijk om fouten te maken bij het plaatsen.

Te brede plaatsing tussen struiken:

 • Het leidt tot het stimuleren van groene massagroei,
 • De plant begint sterk te vertakken
 • Blijf later volgen
 • Door zwakke takken houden de vruchten zich niet goed en vallen ze voortijdig uit.

Te dicht planten van tomaten is schadelijk omdat planten niet alle noodzakelijke voedingsstoffen krijgen en veel sterven. Ook lopen planten het risico van wederzijds overdraagbare ziekten. Bij het kiezen van hoge planten moeten ze worden geplaatst met een interval van 47-59 cm, als de planten kort zijn, dan is 40 cm voldoende.

Het beste plan om tomaten in de kas 3x6 meter te planten

In kassen gebruiken 3x6 m meestal 2-3 bedden. 2 bedden zijn geplant langs de wanden van de kas, meestal niet meer dan 1 m breed. U kunt een vierkante of twee-regelige aanplant van zaailingen gebruiken. Het is beter om de struiken op een verspringende manier te rangschikken, met zo'n landing kunt u ongeveer 60 struiken landen. Met 3 bedden, de extreme bevinden zich langs muren van 60 cm breed, het gemiddelde bed is meestal ongeveer 1 m, omdat het dubbel is. De banen tussen de ruggen zijn meestal 40 cm.

In de extreme bedden is het beter om vroegrijpe variëteiten te hebben, in het midden - medium - vroeg en middenrijp.

In elke rij kunt u verschillende variëteiten en hybriden met verschillende rijpingssnelheden planten, gemiddeld kunt u met zo'n beplanting ongeveer 90 struiken planten. Als de kas dus een afmeting heeft van 3x8 m, dan zal dit het aantal struiken met nog eens 40 stuks vergroten! Om de maximale opbrengst te krijgen, moet u een geschikte plaats voor het planten van tomaten plannen.

Er is een enorme verscheidenheid aan opties voor elke tuinman, hij heeft zijn eigen, maar u kunt een standaard zitplaats kiezen:

 1. Laaggroeiende en vroegrijpe variëteiten worden geplant in een dambordpatroon met dubbele rijen met een afstand van 50 cm, 2-3 stelen worden gevormd. 40 cm afstand tussen struiken
 2. Determinant of shtambovy kwaliteit zijn geplant in intervallen van 47 cm, en tussen de struiken - 25 cm.
 3. Grote variëteiten kunnen ook op een verspringende manier worden geplaatst met een interval van 75 cm, en de afstand tussen custs, als 1 steel, dan 60 cm, als 2 stengels, dan 75 cm.
 4. Bij het planten van verschillende plantenrassen worden 2 rijen gemaakt.

De eerste rij is gemaakt over de film aan de rand van de kas. Planten met deterministische beschietingen worden daar geplant - 1 stengel, gevolgd door stengelstammen. Het intercustale interval is 40 cm. De tweede rij is gevormd aan de binnenpassage. Er worden grote variëteiten geplant met een afstand van 60 cm, ze worden ook in 1 stengel gevormd. Op een afstand van 10 cm worden stam superdeterminante planten geplant, ze worden ook in 1 stengel geplaatst. Zo'n landingspatroon zorgt voor oogst voor het hele seizoen.

De vereiste afstand tussen de tomaten in de kas

Vóór het begin van de aanlegfase van de toekomstige tomaten, is het noodzakelijk om een ​​broeikas te bouwen, platforms voor het planten van groenten. Het is noodzakelijk om de bereidingsfase op verantwoorde wijze te behandelen om op kunstmatige wijze broeikasomstandigheden te creëren voor de aanpassing van kwetsbare zaailingen en verder, zodat ze een oogst van tomaten kunnen opleveren. Om dit te doen, is het noodzakelijk de grond 9 dagen vóór het planten te desinfecteren, omdat daarin een groot aantal parasieten en ziekteverwekkers aanwezig zijn.

desinfectie:

 • 9 cm grondlaag verwijderd,
 • De rest is goed behandeld met kopersulfaatoplossing,
 • Om een ​​oplossing te maken, moet je 1 eetlepel per 9 liter water nemen,
 • Na de ontsmetting van de grond moet deze worden losgemaakt,
 • Dan wordt onnodig onkruid geoogst en wordt de grond bemest.

Een van de opties voor kunstmest kan onafhankelijk worden gemaakt. Er wordt ongeveer 7 kg rotzooi gebruikt, er wordt 1 ton houtskool aan toegevoegd. Dit mengsel voedt plaats voor zaailingen.

Также для удобрения можно использовать другую смесь. Берётся 12 кг песчаной смеси либо керамзита на 1 м 2 грунта. Непосредственно саженцы высаживают в прогретый грунт, температура которого, при углублении на 21 см, составляет выше 14 ᵒС. Чтобы прогреть почву, надо заранее накрыть ее черной пленкой. Для этого же эффекта, заливается непосредственно в лунки перед самой посадкой теплая вода.

Het noodzakelijke microklimaat voor normale groei en ontwikkeling van een tomaat wordt alleen bereikt dankzij deze procedures, het is vanwege hen dat het mogelijk is om zaailingen enkele weken eerder te planten dan de algemeen aanvaarde termen.

Vóór het direct planten van de struiken, wordt de grond bewaterd met een oplossing van kaliumpermanganaat verwarmd tot 48-59 ° C, de oplossing wordt bereid met een snelheid van 1 g kaliumpermanganaat per 9 liter water. Om de werkingstijd van de kas zelf te verlengen, is het noodzakelijk om een ​​laag dichte folie te nemen en deze om de kas te wikkelen, dit zal extra isolatie bieden en het risico op slijtage van het buitenliggende materiaal van de kas zelf verminderen.

Hoe tomaten op de juiste manier in de kas te plaatsen

Als je op een creatieve manier bezig bent met tuinieren en het proces alleen met liefde en goed humeur nadert, zijn geen plagen of ziektes eng voor de planten, wat later een goede oogst van je favoriete groenten oplevert!

U kunt er zeker van zijn dat de producten alleen veilig zijn voor de gezondheid omdat de controle over het groeiproces rechtstreeks wordt uitgevoerd door de tuinman zelf, die geen chemische elementen gebruikt voor verhoogde groei en zijn gewas niet schaadt!

Hoe een verscheidenheid aan tomaten de keuze van het plantschema beïnvloedt

De meest veelbelovende rassen voor de teelt in kassen zijn middelgrote en grote tomaten. De eerste vorm in 2 stam, afhankelijk van verwijdering van de andere zijscheuten, de tweede - in 1 stam.

Meestal stoppen sredneroslytomaatjes die 8-10 borstels vormen hun groei, dus om hun levensonderhoud te verlengen, wordt het aanbevolen om 1 sterke stiefzoon te verlaten.

Hoge tomaten zijn het meest productief, wanneer ze in een kas worden gekweekt, kunnen ze tijdens het seizoen een rijke oogst tevredenstellen - tot 12-18 kg. Hun belangrijkste kenmerk is het vermogen om te groeien tot 3-3,5 m hoog. Vanwege hun lage productiviteit worden laaggroeiende soorten vrijwel niet gekweekt onder kasomstandigheden, met uitzondering van vroege rijpende hybride vormen. Ze worden meestal niet geknepen, zodat ze uitgroeien tot verschillende stelen.

Waarschuwing! Het type tomaat dat wordt gekweekt, wordt beïnvloed door de keuze van een plantage voor het planten van tomatenzaailingen in een kas.

De voordelen van het voldoen aan bepaalde plantpatronen van tomaten in een kas zijn:

 • in de eenvoud en het gemak van zorg voor planten, het uitvoeren van typische procedures - basale irrigatie, voeding, pasynkovaniya,
 • bij het voorkomen van het voorkomen van plagen en ziekten, waarvan het risico toeneemt afhankelijk van de mate van verdikking,
 • planten voorzien van de nodige ruimte voor normale ontwikkeling.

Elke geplante tomatenstruik in een kas moet de nodige hoeveelheid licht en lucht ontvangen.

Mogelijke plantschema's in de kas

Traditioneel zijn de bedden verdeeld langs de lange wanden van de kas (3x6 m) en kunnen worden ingericht:

 • 2 bedden van 1,1 - 1,2 m breed met een breed gangpad,
 • 3 bedden van 0,6-0,7 m breed en 2 doorgangen ertussen.

Als er 2 brede bedden in de kas zijn, kan het planten van tomatenzaailingen worden uitgevoerd volgens een schema met twee lijnen, dat is bedoeld om als volgt te worden geplaatst:

 • voor ondermaatse variëteiten gerangschikt in een zigzagvorm - de afstand tussen de zaailingen op één lijn is tot 40 cm, tussen de rijen op één bed - ongeveer 50-60 cm, de afmeting van het brede gangpad - ongeveer 80 cm,
 • voor middelgrote variëteiten - de afstand in dezelfde rij tussen planten is tot 30 cm, tussen rijen op één bed is ongeveer 60 cm, de afmeting van het brede gangpad tussen de bedden is 80-90 cm. Tegelijkertijd kunnen de struiken tegenover elkaar of in een schaakbordpatroon worden geplaatst,
 • voor grote variëteiten - de afstand tussen de zaailingen in één rij is ongeveer 50 cm, tussen rijen op één bed is ongeveer 70-80 cm, de afmeting van het brede gangpad tussen de bedden is 80-90 cm. Tegelijkertijd moeten struiken in een zigzag worden geplant.

Als er 3 smalle bedden in de kas zijn, kunt u tomatenzaailingen op de volgende manier planten:

 • voor ondermaatse variëteiten geplant in één rij - de afstand in dezelfde rij tussen planten is tot 40 cm,
 • voor sredneroslyh variëteiten geplant in 2 rijen - de afstand in dezelfde rij tussen de struiken van zaailingen - tot 50 cm, tussen rijen op een bed - ongeveer 30 cm, de grootte van de passage - niet minder dan 50 cm. Om verdikking te voorkomen met een vergelijkbaar plantschema, tomaten zaailingen worden aanbevolen in een dambordpatroon,
 • voor grote variëteiten geplant in 1 rij - de afstand tussen de zaailingen is 50-60 cm, de grootte van de doorgang tussen de bedden is 50-60 cm. Tegelijkertijd moeten de struiken op de aangrenzende bedden worden gespreid geplant.

Vorming van tomatenstruiken

Na 4-5 dagen na het planten van tomatenzaailingen op de bedden, moeten middelgrote en lange variëteiten aan het hekwerk worden gekoppeld.

Voor het binden van tomaten kunnen 2 soorten latwerk worden gebruikt:

 • frame, dat twee steunen voorstelt, geïnstalleerd op tegenoverliggende uiteinden van de bedden, waartussen met een afstand van 40 cm koorden evenwijdig aan elkaar worden uitgerekt,
 • lineair, dat ook twee steunen vertegenwoordigt, geïnstalleerd langs beide randen van het bed, maar langs de bovenzijde verbonden door één dwarsbalk, vanwaar 1 touwsteun omlaag wordt gebracht naar elke bus.

Tip! Om te voorkomen dat de tomatenstelen gewond raken door de kousenband op de steunen, moet je zachte materialen gebruiken, zoals touw of doek, in lint knippen van 3-4 cm breed.

Naarmate de zaailingen groeien, vormen planten zich in 1 of 2 stelen, waardoor ze een goede licht- en luchtstroom krijgen. Om dit te doen, worden zijscheuten met de hand vastgemaakt op een zodanige manier dat een stomp van twee centimeter overblijft, evenals het uitvoeren van schrapen (knijpen van de bovenkant) van de struik, na het bereiken van hun gewenste hoogte. Daarnaast moet het aantal eierstokken op de tomaten worden gecontroleerd, waarbij niet meer dan 7-9 bloemkwasten op elke plant achterblijven.

Het gebruik van aanbevolen beplantingsschema's zal ervoor zorgen dat de tomatenstruiken die in de kas groeien, noodzakelijk zijn voor normale ontwikkeling en een goede opbrengstruimte, en het voorkomen van ziekten en schade door ongedierte zal voorkomen.

Regelingen voor groenteteelt in kassen van verschillende groottes

Voor 3x4 kassen wordt een tomatenplantplan met twee of drie regels gebruikt.. Laaggroeiende rassen worden in de regel geplant op een tweeregelig diagram.

In een kas van 3x4 kunt u 132 of 78 bosjes plaatsen, afhankelijk van of u een of een paar stukken in een gat hebt geplant.

Middenseizoen en hybride variëteiten worden geplant in twee rijen op een bed. Het blijkt ongeveer 24 struiken. Hoge variëteiten worden op een gespreide manier in twee rijen geplant. In zo'n kas zullen 20 struiken comfortabel zijn.

In een kas met een lay-out van 3 bij 6 meter wordt een tomatenplantplan met twee of drie rijen gebruikt. Een comfortabele hoeveelheid is hier 200 struiken, indien 2 stukken in een gat worden geplant, of 120 - wanneer elke struik afzonderlijk wordt geplant.

Hoeveel tomaten kunnen worden geplant in een 3 bij 6 kas? Srednerosly tomaten krijgen 40 struiken. Hoge variëteiten - 32 heesters.

Tussen planten maak je meestal de intervalbreedte van 30-50 cmdus, als je 3 rijen van 2 struiken plant in elke bron, dan komen er 264 stukjes vrij. In het geval dat elke plant zijn eigen gat heeft, zullen ze 162 stukjes maken.

Sredneroslye soorten worden geplant in 2 rijen met een interval van 50cm. Er zullen dus 52 tomatenstruiken zijn. Grote variëteiten worden op een afstand van 70 cm van elkaar in twee rijen op een verspringende manier geplant. Koop 44 bush. Het is beter om tomatenbomen op een afstand van 1 meter tussen planten te planten. Ze zullen 18 zijn in twee lijnen.

Dubbele rij

Geschikt voor standaard en determinant tomatentypesdat land in rijen. De afstand tussen planten is van 25 tot 40 cm.

De afstand is ongeveer 60 cm tussen struiken en 80 cm tussen rijen. Voor determinante tomatentypes is dit schema ook geschikt. Vervolgens meet u tussen de gaten 50 cm in de aanwezigheid van drie stelen en 30 cm - voor struiken met één steel.

Goede verzorging

Om tomaten blij te maken met hun opbrengst, moeten ze geschikte omstandigheden creëren:

 1. Luchttemperatuur - van 22 tot 24 graden.
 2. Ventilatie.
 3. Vochtigheid -70%.
 4. Het is noodzakelijk om planten monokaliumfosfaat en kaliumnitraat te voeden, samen met een keer per week water geven.
 5. Desinfecteer de grond voor het planten.
 6. Als bestuiven nodig is, schudt u struiken tijdens de bloei of trekt u bijen, wespen en hommels aan met zoete kwasten en vruchten.

Dan kun je de video bekijken, die in detail beschrijft hoe je de verzorging van tomaten in de kas organiseert:

Veelgemaakte fouten

 • Ongeldige seed-selectie. Voor grote volumes hybride rassen geschikt voor planten. Ze zijn minder ziek en ze hebben hogere opbrengsten.
 • Verkeerde landing. Straatvariëteiten worden bijvoorbeeld in een broeikas en broeikasvariëteiten in de volle grond geplant.
 • Dikke plastic folie voor kassen.
 • Uurlicht en hoge luchttemperatuur.
 • Dagelijks water geven en vallend water op de bladeren.
 • Vertraging met stilstand, wanneer de hoogte van de scheuten al meer dan 4 cm is. Het is beter om te grazen in de ochtend en wanneer de scheuten nog klein zijn.
 • Meststof. Hierdoor vormen planten krachtige scheuten en grote bladeren ten koste van fruit.
 • Weigering om ziekte te voorkomen.
 • Bereiding van zaden van hybriden voor verdere cultivatie.

Voor een goede groei en ontwikkeling moet de verlichtingsperiode ten minste 12 uur per dag zijn. Om dit te doen, worden kassen vaak gebruikt in kassen.

Bekijk de video: Basisstof 4 - Het rijk van de planten & Bs 12 - Indeling van de zaadplanten Thema 4 - Ordening (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send