Plagen en plantenziekten

Herbicide "Tornado": hoe de tool te gebruiken om onkruid te bestrijden

Pin
Send
Share
Send
Send


De meeste tuiniers en eigenaren van privépercelen bestrijden onkruid met ouderwetse methoden, omdat ze herbiciden beschouwen als een soort chemisch wapen dat alle levende wezens vernietigt. Moderne middelen om onkruid te bestrijden met de voorgeschreven gebruiksaanwijzing zijn echter onschadelijk voor de mens. Door het onkruid effectief te vernietigen, accumuleert het medicijn niet in de bodem en heeft het geen negatief effect op de kwaliteit ervan.

Herbicide voordelen

Tornado-herbicide wordt gemaakt in vloeibare vorm op basis van glyfosaat-isopropylaminezuur. Het wordt verdund met water, dus de bereiding van de oplossing is niet moeilijk, zelfs voor onervaren eigenaren van huisjes en privé-huizen. Ontworpen om kassen, serres, gazons, kleine tuinen te behandelen. In de landbouw, gebruikt om onkruid te bestrijden op velden voor het verbouwen van granen en aardappelen, maar ook voor uitdroging.

Voordelen zijn onder meer:

 1. Tijd wordt bespaard, omdat het niet nodig is gewassen drie keer te wieden. Om onkruid te verwijderen, volstaat één behandeling.
 2. De mogelijkheid van uitdroging - drogen van verschillende gewassen vóór reiniging van de machine.
 3. Groot temperatuurbereik in de applicatie. Tornado is toegestaan ​​om te gebruiken bij voorbewerking voor het planten van gewassen.
 4. Verwerking is mogelijk na zaaien zonder zorgen voor de kwaliteit van het gewas, omdat het herbicide niet actief is in de bodem.
 5. De tool is getest in vele landelijke en bosbouwbedrijven en kan daarom worden gebruikt in dacha en huishoudenplots zonder het risico van schade aan geplante nuttige planten.
 6. De voorbereiding is absoluut onschadelijk voor de bodem en de ingezaaide zaden, omdat deze alleen actief is wanneer het bovengrondse deel van de vegetatie aanwezig is.

Werkingsprincipe

Herbicide Tornado is ontworpen om één-en meerjarig onkruid van meer dan 150 soorten te vernietigen. Op de bladeren komt de oplossing snel naar binnen en verspreidt het voedingssap door de plant. Alle delen van het onkruid vanaf de wortels tot de bladeren worden aangetast en de fotosynthese wordt gestopt. Als gevolg hiervan begint de dood van de stengels en wortels.

Gebruiksaanwijzingen meldt dat het een pesticide is van systemische actie en met hetzelfde succes de gecultiveerde planten beïnvloedt. Daarom moeten nuttige plantages bij het verwerken van onkruid worden bedekt met een film of een borstel gebruiken in plaats van een spuitpistool. Een week na het spuiten beginnen de onkruiden geel te kleuren en vervagen ze en na 2-3 weken sterven ze zonder de mogelijkheid van herstel. In planten en grond kan Tornado tot twee maanden aanhouden en vervolgens worden afgebroken tot veilige componenten.

Voorbereiding van de oplossing

Zuiver zacht water wordt gebruikt om de werkoplossing te bereiden. Het toevoegen van ammoniumsulfaat is wenselijk. Gebruik voor een betrouwbare hechting van de oplossing op de bladeren het gereedschap Macho. Voor tornado-onkruid schrijft de instructie het gebruik van 3 liter mortel per 100 m2 voor. Afhankelijk van de plaats van gebruik, wordt een oplossing van verschillende concentraties gebruikt:

 1. Voor de vernietiging van het jaarlijkse onkruid in de tuinpercelen bereidt u een oplossing van 25 ml per 3 liter water. Tegen overblijvende soorten wordt de concentratie verdubbeld. Om tarwegras, ambrosia, veldwinde voor drie liter water te bestrijden, is 75 ml geld nodig.
 2. Herfst grondbewerking wordt uitgevoerd met een oplossing met een concentratie van 50 ml tegen een jaarlijkse en 75 ml per 3 liter van overblijvend onkruid.
 3. Gazons worden een paar weken vóór het zaaien besproeid. Een concentratie van 50 ml wordt gebruikt tegen de jaarlijkse vegetatie, 75 ml per 3 liter water van overblijvende soorten.
 4. Aardappelvelden worden 2-5 dagen vóór ontkieming van de spruiten verwerkt met een oplossing van 25 ml per drie liter.
 5. Om de bermen en hekken van onkruid volgens de instructies schoon te maken, worden 25-50 ml voor éénjarigen of 50-75 ml tegen vaste planten opgelost in drie liter water. Verwerking van eenjarige soort vindt plaats bij een hoogte van 5-15 cm. Er wordt meerjarig onkruid bespoten als de groei groter is dan 10 cm.
 6. Om zich te ontdoen van scrub 30-40 ml van het geneesmiddel verdund met 1 liter water.

Aanbevelingen voor gebruik:

 1. De verwerking wordt aanbevolen in de ochtend nadat de dauw is opgedroogd of na 16.00 uur. Gespoten jet moet op een hoogte van niet meer dan 3-5 cm van de toppen van het onkruid worden gehouden.
 2. Om het verbruik van de oplossing bij de verwerking van hoge struikgewas te verminderen, moeten ze eerst worden gemaaid en verwijderd.
 3. Na het spuiten moet de herbicide-spuit goed worden gewassen. Anders, wanneer het wordt gebruikt voor behandeling met andere geneesmiddelen, zullen gifresten op de gecultiveerde plantages vallen en tot de dood leiden.
 4. Als het snel regent na het spuiten, zal de concentratie van herbicide afnemen, dus alleen het bovengrondse deel van het onkruid zal worden vernietigd en het wortelstelsel zal blijven bestaan. Daarom hoeft spuiten niet te doen als vóór het begin van de regen minder dan 6 uur.
 5. Spuiten bij winderig weer is bezaaid met druppels op culturele aanplant, die hun dood kunnen veroorzaken.

Beveiligingsmaatregelen

Wanneer u werkt met een Tornado-herbicide, moet u werkkleding en -schoenen dragen om blootgestelde delen van het lichaam te beschermen. Ogen worden beschermd met een bril, strak tegen het gezicht en de mond en neus - met een beademingsapparaat of een meerlagig verband. Niet eten, drinken of roken tijdens het werk. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk spoelen met water. In geval van contact met de huid, wordt het product verwijderd met een tampon uit een zacht weefsel en wordt de laesie grondig met zeep gewassen. In geval van contact met de maag, is het nodig om braken op te wekken, nadat het daarvoor is gedronken met een absorptiemiddel (6 tabletten actieve kool per glas). Na het bellen van een ambulance geen maatregelen nemen tot de komst van de arts.

Na het werk, moet je wassen met zeep en kleding om te wassen. Ondanks het feit dat het medicijn is onschadelijk voor dieren en insecten, het mag niet in reservoirs worden gegoten. Resten worden op onkruid of op gekweekte grond gegoten. Lege container uit het concentraat is verbrand.

Opslagregels

Het is toegestaan ​​om de bereide oplossing gedurende 1 dag op te slaan, aangezien de werkzame stof dan verdampt. Opslag van onverdund product zonder verlies van eigenschappen Toegestaan ​​gedurende het jaar als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

 • opslagplaats is niet toegankelijk voor de zon,
 • geen schade aan de container
 • de hoes geeft volledige strakheid:
 • temperatuur ligt in het bereik van -15 - + 40 ° C.

"Tornado": een beschrijving van het herbicide

Het medicijn wordt beschouwd als een van de meest voorkomende bij de zomer bewoners. Herbicide heeft continue systemische actie, doordringend in het grondgedeelte van de wortels, planten vernietigend. En dat allemaal dankzij het actieve ingrediënt - isopropylaminezout van glyfosaatzuur. Een liter van het product bevat 500 g van de component. Middelen voor de vernietiging van onkruid "Tornado" wordt verkocht in de vorm van vloeibaar concentraat van verschillende groottes.

Doel en werkingsmechanisme van het medicijn

Onkruidversnipperaar "Tornado" wordt gebruikt in boerderijen, wijngaarden, in tuinen - overal waar jaarlijkse en meerjarige planten worden geteeld. Het proces begint met het feit dat het agens door de bladeren en stengels de planten binnendringt, waardoor de synthese van aminozuren daarin wordt geblokkeerd. Groeistromen worden dus vernietigd, grondorganen sterven af ​​en ondergrondse organen lijden sterk. True, onkruidzaden blijven intact.

Het proces van volledige infectie van de plant duurt twee tot drie uur, maar de resultaten van de actie kunnen minstens een week later worden gezien, wanneer het onkruid verdroogt en geel wordt. Nog eens twee weken is nodig om ervoor te zorgen dat de planten volledig dood zijn, maar deze perioden variëren afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dergelijke herbiciden voor dacha zijn handig omdat ze, wanneer ze de grond ingaan, geen gevaar vormen voor gekweekte planten - ze kunnen in vier dagen op het behandelde gebied worden geplant. Het medicijn valt volledig binnen een maand in de grond uiteen.

Aanwijzingen voor het gebruik van het medicijn "Tornado" (cultuur en dosering)

Onkruidverwijderaar "Tornado"heeft zichzelf perfect getoond in de strijd tegen tweezaadlobbige onkruiden (velddistel, kruipend tarwegras, gewone vinger, veldwinde), graan, hydrofytisch onkruid (zegge, knol, riet, rietknots, wandelstok).

Spuit ze tussen rijen in fruittuinen tijdens het groeiseizoen. Gedurende de hele warme periode worden ze behandeld met sloten en paden in tuinen en tuinen. Het is wenselijk om de plaatsen van zaaien en planten van tuin- en tuinbouwgewassen in de herfst te behandelen, zodat er in het voorjaar geen problemen zullen zijn met het wieden.

Hoe weed remedie te gebruiken? Ze worden besproeid met onkruid wanneer ze het stadium van actieve groei ingaan - ze bereiken ongeveer 5 cm hoog, maar niet meer dan 15 cm, maar deze indicatoren hangen af ​​van het type wiet. Bijvoorbeeld vaste planten moet ongeveer 10-20 cm groeien en minstens vijf bladeren krijgen. Als het over gaat jaarlijkse tweezaadlobbige onkruidenze kunnen worden verwerkt met twee bladeren en vóór de bloei. Dicotriale vaste planten bespoten tijdens de vorming van knoppen en bloeiende bloemen. Spuit het gebied in windstil en droog weer in de ochtend of avond.

Bij de vraag hoe de "Tornado" moet worden gebruikt, is het belangrijk om te weten hoe u de oplossing op de juiste manier kunt voorbereiden. De instructie beveelt aan om zijn concentratie binnen te observeren 1–3%. Volgens de algemene regel drie liter water is genomen 25 ml geld. Dit is genoeg om 100 vierkante meter ruimte te behandelen.

Als het om industriële schaal gaat, hangt de concentratie grotendeels af van het soort onkruid. Onkruid tot 15 cm in een vroeg groeistadium wordt dus behandeld met een trekkerspuit gevuld met een oplossing met een snelheid van 50-100 l per hectare. Voor groter en dikker onkruid nemen ze een snelheid van 200 liter per hectare.

Wanneer slangen worden gebruikt, worden 800-1000 liter per hectare genomen, handsproeiers - 300-500 liter per vierkant.

Bij gebruik van de luchtvaart voor een hectare, is 30 - 100 l geld voldoende. In het laatste geval worden de gegevens gegeven voor de Mi-2 helikopter met een werkbreedte van 25 m, die op een hoogte van 5 meter vliegt met een snelheid van 60 km / h. Of, de AN-2 wordt gebruikt met een werkbreedte van 30 meter, die op een hoogte van 2-3 meter vliegt met een snelheid van 160 km / u.

dat bereid een oplossing voor, je moet alleen zuiver water innemen, zonder toevoeging van klei of slib - ze neutraliseren het effect van het medicijn. Als het gebruikte water te hard is, moet de dosering van het medicijn hoger zijn, maar wordt minder oplossing gebruikt. Om de onkruidverdelger in het land te bereiden, wordt de houder met het preparaat geroerd, de vereiste hoeveelheid van het middel wordt gemeten voor één spuitprocedure.

De spuittank is voor de helft gevuld met water, vervolgens wordt het roerwerk ingeschakeld en wordt het preparaat geleidelijk toegevoegd. Voeg zonder roeren de resterende hoeveelheid water toe. De oplossing moet vlak voor de spuitprocedure worden voorbereid en onmiddellijk het geheel gebruiken. Het verlaten van de volgende procedure is gecontra-indiceerd.

Kenmerken van het gebruik van herbicide tegen onkruid

"Tornado" -kruidoplossing wordt bewaard bij een temperatuur van 40 ° С tot -15 ° С, terwijl bevriezing geen invloed heeft op hoe het preparaat wordt gebruikt. Het behoudt zijn kwaliteit en eigenschappen na het ontdooien, het is alleen belangrijk om het goed te mengen. Als de originele verpakking niet is geopend, wordt het medicijn vijf jaar bewaard.

Wanneer en hoe planten te verwerken

Om ongewenste vegetatie te bestrijden, wordt het medicijn gebruikt in de eerste fase van het groeiseizoen onkruid. Dit helpt om hun verdere ontwikkeling snel en permanent te vertragen. Gedurende deze tijd hebben groentegewassen de tijd om sterker te worden, zich te ontwikkelen en spoedig worden onkruiden zelf geremd. Als het medicijn tijdens de zomer herhaaldelijk of meerdere keren wordt gebruikt, moet de laatste behandeling uiterlijk 45 dagen vóór de oogst plaatsvinden. Deze tijd is voldoende om alle chemie uit groenten te laten spoelen of in de bodem te laten ontbinden.

Als we specifiek praten over het gebruik van de "Tornado" van het onkruid, geven we een voorbeeld voor de behandeling van bedden met pompoen of pompoen. Wanneer de eerste scheuten om hen heen verschijnen, is het noodzakelijk om de grond los te maken, schoon te maken en te behandelen met een gereedschap zodat het niet op de gewenste gewassen valt. Gedurende die tijd, totdat er nieuw onkruid verschijnt, zullen de planten groeien, zullen de bladeren worden uitgespreid en zullen ze onnodige groei overstemmen.

Compatibiliteit "Tornado" met andere medicijnen

Voor een meer effectieve vernietiging van onkruid in de datsja wordt aanbevolen het gereedschap te gebruiken met de toevoeging van andere herbiciden. Een mengsel met het medicijn Magnum is bijvoorbeeld effectief. Ook geeft een goed resultaat het gecombineerde gebruik van "Tornado" met ammoniumsulfaat, ammoniumnitraat en andere stikstofmeststoffen. Als er op de locatie gelijktijdig insecticiden moeten worden toegepast, is het medicijn goed gecombineerd met "BI-58".

Naleving van veiligheidsmaatregelen bij gebruik van de "Tornado"

Allereerst moeten we niet vergeten dat de directe werking van chemische stoffen gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid. Houd daarom bij het verwerken van de site met een preparaat rekening met de middelen voor individuele bescherming: op zijn minst een gasmasker, rubberen handschoenen en laarzen.

Sproeien wordt uitgevoerd in droog, rustig weer. Als de windsnelheid hoger is dan 5 km / h, valt het gereedschap op de naastgelegen bedden met gecultiveerde planten in de buurt van de bosgordel. De effectiviteit van het medicijn vermindert de regen, die minder dan vier uur na het sproeien overging. Gedurende deze tijd heeft het medicijn geen tijd om volledig in de plant te worden opgenomen. Neutraliseert het effect van het medicijn en overvloedige dauw, omdat het bovendien het medicijn oplost. Voorkomt de penetratie ervan in onkruid en stof, dat tijdens droge periodes dik op planten kan worden afgezet. In dit geval is het wenselijk om het gebied na de regen te bewerken, wanneer de groei van het gras droogt.

Het wordt niet aanbevolen om het medicijn te verdunnen met meer water dan wordt aanbevolen in de instructies - dit vermindert de effectiviteit. Het is niet de moeite waard om je zorgen te maken over de hoge concentratie in de grond, omdat het zich niet ophoopt en binnen een paar weken wordt verwijderd. Gecultiveerde planten op het behandelde gebied kunnen na anderhalve maand worden geplant.

Tornado: nadelen en voordelen van het medicijn

Het medicijn heeft toxiciteit van de derde graaddaarom wordt het als veilig beschouwd voor mensen, warmbloedige dieren, bijen. In dit geval heeft de vis een toxisch effect. Mensen moeten contact met de slijmvliezen vermijden. Van de verdiensten moet worden gewezen op het hoge doordringende vermogen, de vernietiging van meer dan 155 soorten verschillende onkruiden, waaronder struiken. Het kan worden gebruikt in elk temperatuurbereik waarin onkruid zijn vermogen om te groeien behoudt.

In de herfst kan de plot worden verwerkt tot rijp. Verzamelt zich niet in de bodem en valt er snel in af. Het wordt gebruikt als een middel voor het drogen van zonnebloempitten, granen en andere gewassen.

Tuiniers en tuiniers merken er echter een paar op drugstoornissen. Het geeft bijvoorbeeld geen 100% resultaat en na een tijdje verschijnen de onkruiden opnieuw. Als de concentratie van de oplossing en de regels voor het gebruik ervan niet worden gehandhaafd, blijven de wortels van de plant levensvatbaar.

Velen zijn bang voor de derde klasse van geneesmiddeltoxiciteit en de onmogelijkheid om een ​​week lang op het besproeide gebied te werken. Maar in de regel dekt de lage prijs van het medicijn deze nadelen.

Herbicide "Tornado" tuinders waarderen de mogelijkheid om tijd en moeite te sparen om de site van ongewenste begroeiing te verwijderen. Bovendien wordt het snel van de grond verwijderd en als onschadelijk voor de mens beschouwd. De waarheid is soms dat je het meerdere keren per seizoen moet gebruiken om een ​​goed resultaat te bereiken. Maar over het algemeen gaat hij goed om met zijn taak, wat vooral leuk is met het oog op de lage kosten van fondsen.

Tornado Weed Remedy

Elke tuinman weet dat om een ​​rijke oogst te krijgen, je veel aandacht aan de bedden moet besteden. In de zomer zijn de belangrijkste inspanningen nodig voor irrigatie, loslaten en onkruidbestrijding. Het vernietigen van onkruid in de tuin is belangrijk omdat het niet alleen de gekweekte planten van vocht en voedingsstoffen berooft, maar ook als een potentiële ziekteverwekker fungeert en bijdraagt ​​aan de verspreiding van ongedierte.

Verwijder het onkruid in de tuin volledig - een onmogelijke taak. Zelfs als je alle planten voor de bloei zorgvuldig van de wortel hebt verwijderd, kunnen onkruidzaden heel lang in de grond blijven en onder bepaalde omstandigheden ontkiemen. Daarnaast worden onkruidzaden verspreid door wind en vogels, dus je moet constant je tuin bevrijden van schadelijke planten. Herbiciden, speciale chemicaliën gericht op het elimineren van onkruid, kunnen helpen bij deze moeilijke taak. Een van de beste is Tornado - een effectieve herbicide, de voordelen en kenmerken van het gebruik waarvan we in dit artikel beschrijven.

Hoe werkt een tornado onkruidverdelger?

Om te begrijpen waarom een ​​Tornado zo'n hoog rendement heeft, zou men het principe van zijn werking en hoofdcomponenten moeten leren kennen.

Het actieve ingrediënt van het herbicide is glyfosaat, dat alle planten negatief beïnvloedt. Эта особенность объясняет, почему Торнадо можно использовать только до появления всходов культурных растений. Дело в том, что даже небольшое количество вещества, попадая на листья или стебли культур, проникает в их соки, а с ними – в корневую систему, уничтожая ее (рисунок 1).

Рисунок 1. Результат обработки сорняков гербицидом

Hetzelfde werkingsprincipe wordt waargenomen bij de behandeling van onkruid. Door het tornado-onkruid te besproeien, zorgt u ervoor dat glyfosaat uit de bladeren in slechts een paar uur de wortels binnendringt. Dit betekent echter niet dat onkruid snel zal sterven. In de regel duurt het ongeveer 10 dagen om wiet volledig te drogen. Het effect van de werking van het medicijn valt gemakkelijk op: de bladeren van de planten beginnen eerst geel te kleuren, daarna drogen ze uit en na ongeveer 3 weken verdwijnen ze volledig.

Het is opmerkelijk dat het met behulp van dit herbicide niet alleen mogelijk is om planten te vernietigen, maar ook jonge scheuten van bomen en struiken. Maar in dit geval moet in gedachten worden gehouden dat vanwege de kenmerken van deze vertegenwoordigers van de flora, de periode van het medicijn langer zal zijn. De werkzame stof wordt gedurende twee maanden in de bovengrondse delen opgeslagen en de volledige dood van jonge scheuten en bomen zal niet eerder dan drie maanden plaatsvinden.

Kenmerken van de impact van de Tornado op het wortelsysteem van onkruid verklaart waarom u het gewas niet onmiddellijk na de behandeling zou moeten zaaien. Het is raadzaam om onkruid een maand voor het begin van het veldwerk te sproeien, inclusief ploegen. Het feit is dat in de diepten van de bodem de wortels van planten kunnen blijven die tijdens het ploegen zullen worden verbrijzeld. De meesten zullen sterven, maar sommige kunnen nog jonge scheuten geven. Daarom moet na de behandeling 3-4 weken wachten. Het is tijdens deze periode dat de maximale concentratie van het medicijn in de wortels wordt bereikt. Na het verstrijken van deze periode kunt u veilig de tuin ploegen, omdat alle wortels van onkruid tegen die tijd gegarandeerd zullen sterven.

Instructies voor het gebruik van tornado-onkruid

Tornado behoort tot de herbiciden van continue actie, dat wil zeggen dat het niet alleen onkruid, maar ook gecultiveerde planten kan vernietigen. Dit kenmerk verklaart waarom de behandeling kan worden uitgevoerd in de lente, vóór het zaaien of in de herfst, na de oogst.

Let op: Veel tuinders geven er de voorkeur aan om selectieve bestrijdingsmiddelen te gebruiken, bedoeld voor de vernietiging van onkruid in de bedden met al kiemende gewassen. Dergelijke medicijnen worden inderdaad als veiliger beschouwd, maar minder effectief, en voor de volledige verwijdering van onkruid kan het per seizoen verschillende behandelingen vereisen. Om chemicaliën minder vaak te gebruiken, is het beter om één veredeling van een Tornado te spenderen, omdat zo'n evenement genoeg is voor het hele seizoen.

Zoals hierboven vermeld, is het herbicide beschikbaar in vloeibare vorm en in verschillende vormen. De cijfers naast de naam van het geneesmiddel geven de concentratie van de werkzame stof aan. Tornado 500 is bijvoorbeeld een krachtig herbicide, waarvan de helft het werkzame bestanddeel is.

Om de chemische stof te verdunnen, moet u de instructies op de verpakking strikt opvolgen. Bovendien is de dosering afhankelijk van het soort plot dat u wilt verwerken en de mate van distributie van onkruid. Om het u gemakkelijker te maken om een ​​echt effectieve en effectieve oplossing voor te bereiden, hebben wij gedetailleerde instructies voor de voorbereiding voor u klaargemaakt.

Hoe te broeden

Het is noodzakelijk om de werkoplossing voor het spuiten direct voor de procedure te bereiden, omdat de Tornado-wateroplossing niet bedoeld is voor opslag. Als je meer van het medicijn hebt klaargemaakt en na verwerking een saldo hebt, sla het dan pas de volgende keer op. De vloeistof verliest in ieder geval de efficiëntie, dus het is beter om het onmiddellijk weg te gooien en uit te gieten in een afgelegen gebied van de site.

Figuur 2. Verdunning van het medicijn

Om de Tornado op te lossen, hoeft u alleen maar de juiste hoeveelheid oplossing in het water te gieten met behulp van de instructies op de verpakking. Het is raadzaam dat het water zacht is (bijvoorbeeld regenwater), maar als u het niet hebt, kunt u gewoon water verzachten door een beetje ammoniumsulfaat toe te voegen (Figuur 2).

Let op: Het is belangrijk dat het geneesmiddel voor een effectieve blootstelling al enige tijd op de bladeren van planten staat. Daarom kan de behandeling niet worden uitgevoerd vóór de regen of bij warm weer, wanneer de vloeistof snel droogt. Als er echter een sterke behoefte is om het onkruid te vernietigen, spuit dan 's ochtends als de zonneactiviteit niet zo hoog is.

De kant-en-klare waterige oplossing van Tornado is vloeibaar en om deze betrouwbaarder op het oppervlak van planten te fixeren, wordt het aanbevolen om een ​​speciale preparaat-klevende "Macho" aan de vloeistof toe te voegen. Het draagt ​​bij aan de retentie van deeltjes van de oplossing op het oppervlak van de bladeren en zorgt voor de absorptie van een grotere hoeveelheid van de werkzame stof.

Dosering en consumptie

Gemiddeld duurt het ongeveer 3 liter van de bereidingsoplossing om honderd vierkante meter te spuiten. Dit bedrag is voldoende voor een eenmalige behandeling van de bodem. Maar voor een effectiever gebruik van het herbicide, moet de werkoplossing worden bereid in een speciale dosering, afhankelijk van het type onkruid en de mate van distributie (tabel 1).

De belangrijkste doseringen van Tornado zijn:

 1. Om jaarlijks onkruid te elimineren voor 3 liter water moet 25 ml van de stof worden ingenomen,
 2. Overblijvend graan onkruid (bijvoorbeeld kruipend tarwegras) is duurzamer, dus de concentratie van het medicijn moet worden verhoogd tot 50 ml per 3 liter water,
 3. Onkruid met een sterk wortelgestel en snelle groei, vereisen een nog meer geconcentreerde oplossing. Dergelijke planten omvatten ambrosia, zaaidistel, convolvulus, klis en grassegge struikgewas. Voor dergelijke onkruiden bereid een oplossing van 75 ml Tornado en 3 liter water.
 4. Als u van plan bent om het onkruid in de tuin te vernietigen met aardappelen, u moet niet vergeten dat de verwerking alleen kan worden uitgevoerd vóór het verschijnen van het gewas. Gebruik in dit geval deze doseringen: voor eenjarig onkruid is het voldoende om 25-50 ml van het medicijn in 3 liter water te verdunnen en voor meerjarige we hebben we 50-75 ml van de stof nodig. De hoeveelheid chemicaliën neemt toe afhankelijk van de mate van onkruidverdeling.
 5. Duidelijke tuinpaden of wegbermen kunnen worden gedaan met behulp van een sterk geconcentreerde oplossing (25 ml van het medicijn per liter water).
 6. Als je de jonge groei van struiken wilt verwijderen of bomen op de site, moet u een oplossing in deze verhouding bereiden: neem 30-40 ml van het medicijn per liter water. Je moet ook voorbereid zijn op het feit dat struiken en bomen langzamer sterven dan gewoon onkruid, en het zal ongeveer twee maanden duren om ze te elimineren.
Tabel 1. De belangrijkste doseringen van het herbicide

Bij het verwerken van de tuin van Tornado, moet eraan worden herinnerd dat dit medicijn een continu effect heeft, dat wil zeggen, het is in staat om niet alleen onkruid, maar ook gecultiveerde planten te vernietigen. Om dit te voorkomen, moet het sproeien worden uitgevoerd voordat de scheuten verschijnen, en het is beter - helemaal voordat u zaden of zaailingen in de grond plant. Als het echter nodig is om een ​​Tornado te gebruiken op reeds verhoogde bedden, moeten alle gekweekte planten worden bedekt met een dikke film.

Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat het medicijn de hoogste werkzaamheid heeft tijdens de periode dat planten pas de groene massa begonnen te verhogen en niet in de bloeifase kwamen. tijdens deze periode wordt de sapstroom van de wortels naar de bovengrondse delen geactiveerd, daarom dringt de actieve substantie van het herbicide veel sneller door naar de wortels.

De effectiviteit van het herbicide kan worden verminderd door droogte, sterke zon of regen, die direct na de behandeling is overgegaan. Om de actie effectief te maken, is het het beste om 's ochtends of' s avonds te spuiten. Als de bladeren van onkruid echter bedekt zijn met een dikke laag stof, zal de werkzame stof moeilijker in de weefsels doordringen. In dit geval is het beter om te wachten op de regen, waardoor de stoflaag wordt weggespoeld en daarna de behandeling wordt uitgevoerd.

Opslagcondities

Tornado wordt beschouwd als een relatief veilige herbicide, maar dit betekent niet dat het gebruik en de opslag ervan onachtzaam kunnen worden behandeld. Allereerst moet worden opgemerkt dat de chemische fles goed gesloten moet worden gehouden en moet worden gescheiden van voedsel of drinkwater, buiten het bereik van kinderen, dieren en vogels.

Als je de werkoplossing al hebt voorbereid en hebt gesprayd, maar je hebt de rest van de chemische stof gevormd, bewaar deze dan pas de volgende keer. Ten eerste zal de oplossing zijn effectiviteit verliezen en ten tweede kan de verdamping schadelijk zijn voor de gezondheid. De resten van het medicijn moeten worden weggegooid door het op de grond te strooien in afgelegen gebieden van de tuin, zoveel mogelijk van gekweekte planten, weidegronden, dieren, bronnen of andere bronnen van drinkwater.

Bij het voorbereiden en gebruiken van de oplossing moet ook voorzichtig zijn. De chemische stof kan alleen worden verdund in plastic containers die niet worden gebruikt voor het bewaren of bereiden van voedsel. Het is beter om voor dit doel een afzonderlijke emmer toe te wijzen. Niet eten, drinken of roken tijdens het spuiten. Je moet ook een hoed en beschermende kleding dragen zodat de medicijndeeltjes niet per ongeluk op de huid of slijmvliezen vallen.

De video laat zien wat het resultaat zal zijn nadat de site is behandeld met een Tornado-herbicide.

Beschrijving en actie

Actief ingrediënt - isopropylaminezout van glyfosaatzuur. De inhoud ervan in specifieke producten van de lijn is anders. Het hangt af van de doeleinden, kenmerken van hun toepassing. Herbicide is verkrijgbaar in vloeibare vorm, de hoeveelheden ampullen en flesjes - anders kunt u ervoor kiezen om in uw gebied te passen.

Het effect van het geneesmiddel is continu, zoals bijvoorbeeld in Chistograd of Tornado 540. Na het spuiten dringt de Tornado in de wortels van het onkruid en komt daar van de bladeren en stengels. De vorming van aminozuren is geblokkeerd, dus stopt de groei. Het gemalen deel van het onkruid sterft, de wortels worden onderdrukt, de zaden worden niet geschaad. Veel tuinders beschouwen de tool als effectief.

Er is een functie, wat belangrijk is om te overwegen bij het kiezen van een Tornado. Instructies voor onkruidinstructie beveelt het gebruik van voorzichtigheid aan. Continue actie betekent dat de Tornado alle planten vernietigt, inclusief gekweekte planten. Daarom moet u het verwerken voordat u plant of alleen onkruid besproeit, waarbij u de nauwkeurigheid in de gaten houdt.

Destructieve actie begint volledig binnen 2-3 uur. De resultaten zijn na een week of iets later zichtbaar. Volledige vernietiging - ongeveer drie weken na het spuiten. De timing wordt grotendeels beïnvloed door het weer.

Het medicijn bederft de grond niet. Een deel van de gecultiveerde planten kan na een maand worden geplant, soms na vier dagen of zelfs eerder. Gedurende deze tijd hebben stoffen die schadelijk voor hen zijn, de tijd om te ontbinden.

Algemene gebruiksvoorwaarden

Overwoekerde gebieden worden verwerkt:

 1. Voor het verschijnen van culturen of tussen rijen. Zaaien plaatsen worden meestal gespoten in de herfst.
 2. De tool wordt gebruikt in periodes van actieve plantengroei. In het warme seizoen worden gebieden tussen rijen van gewassen, greppels en paden verwerkt.

Tornado is geschikt voor het fokken van meer dan 150 soorten onkruid.. Het volgende is bijvoorbeeld vernietigd:

 • hydrofytisch: zegge, rogoza,
 • tweezaadlobbigen: tarwegras, veldwinde,
 • ontbijtgranen en anderen.

Het is wenselijk om te verwerken wanneer elk van hen een groeifase heeft. In dit geval moeten de planten ongeveer 5 tot 15 cm hoog zijn. Hoewel er functies zijnbijvoorbeeld:

 1. Het is wenselijk dat de eenjarige tweezaadlobbigen twee bladeren lijken. De verwerking vindt plaats vóór de bloei.
 2. Tweezaadlobbige vaste planten worden vernietigd in de periode van het verschijnen van bloemen of op zijn minst knoppen.
 3. Vaste plant kan iets meer worden gegroeid - 10-20 cm hoog.

Spuiten is bij bepaalde weersomstandigheden belangrijk om vast te houden:

 • bij droog weer gedurende minstens vier uur - regen of dauw absorbeert het niet volledig, was het niet af of los het op,
 • zonder wind, of als de windvlagen zwak zijn,
 • warm,
 • hitte, vooral lang, is ongewenst - stof interfereert met penetratie.

Het is beter om 's avonds of' s morgens te verwerken. Dit vergroot de kans op succes. Als u niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt het rendement lager, het tijdstip van vernietiging - meer.

Het aantal behandelingen hangt af van de plant:

 1. Eenjarigen sterven. De tool reageert echter niet op de zaden, dus kunnen hun "kinderen" verschijnen.
 2. Vaste planten groeien en herbehandeling is vereist.
 3. Voor struiken genoeg één procedure per jaar.

Ontmoetende soorten

Er zijn verschillende soorten verpakking "Tornado". Ze hebben allemaal een soortgelijk effect, maar zijn iets anders. Voor een specifiek geval is het wenselijk om een ​​geschiktere optie te kiezen:

 1. "Tornado 500" - komt perfect tot uiting in de strijd tegen ontbijtproducten voor granen. Het meest succesvolle moment voor verwerking is hun vertrek in de buis. De hoogte op hetzelfde moment - van 5 cm., Tweezaadlobbigen worden vernietigd tot hun bloei. Handelt tegen vaste planten. Voor een effect moeten ze uitgroeien tot 10-20 cm en ten minste vijf bladeren hebben.
 2. Tornado 540 is ook een universele remedie voor onkruid. Hier, in vergelijking met de vorige, is er een meer actieve stof die planten doodt.
 3. Tornado Bau is een compacte en handige optie. Geschikt voor het verwerken van een klein gebied. Kleine flesjes zijn uitgerust met een sproeier.

Andere nuances in gebruik

Bij gebruik van het herbicide "Tornado" Het is belangrijk om enkele functies te onthouden:

 1. Het kan worden opgeslagen van -15 ° C tot + 40 ° C. Lage temperaturen bederven de kwaliteit niet. Het is alleen nodig om grondig te mengen na het ontdooien. Het herbicide Tornado moet gedurende vijf jaar in de gebruiksaanwijzing worden bewaard, op voorwaarde dat het pakket niet is geopend.
 2. De meest effectieve spuittijd is de periode van actieve groei van onkruid (vegetatie). En het is beter om de eerste fase te kiezen. Efficiëntie is niet alleen te wijten aan de bijzondere kwetsbaarheid van onkruid. Groenten krijgen een voorsprong en hebben tijd om te groeien, sterker te worden. Dit helpt soms zelf om het onkruid dat later verschijnt te onderdrukken.
 3. Als het product meerdere keren tijdens het seizoen wordt aangebracht, moet de laatste bespuiting minstens 1,5 maand vóór de oogst plaatsvinden. Het is noodzakelijk dat de chemicaliën worden gewassen of uiteenvallen en dat de producten veilig worden.
 4. Betekent "Tornado" is goed te combineren met andere geneesmiddelen van onkruid. Bovendien wordt zelfs aanbevolen om een ​​ander herbicide of insecticide (insecten) te kiezen. De efficiëntie van de samenstelling van sommige mengsels neemt alleen maar toe. Het werkt bijvoorbeeld goed samen met Magnum. Er moet speciale aandacht worden besteed aan die medicijnen die de zaden vernietigen om het gebrek aan "Tornado" te compenseren. Voor een gelijktijdige impact op insecten, kunt u bijvoorbeeld "BI-58" gebruiken. "Tornado" gaat goed samen met stikstofhoudende meststoffen.
 5. Toegepast op waterplanten. Ze moeten minstens de helft ontwikkelen en boven het water spreken. Het medicijn is gevaarlijk voor vissen.
 6. Het heeft een derde klasse van toxiciteit. Pesticide kan een persoon schaden: moet niet op de slijmvliezen terechtkomen. Als dit gebeurt, spoel dan onmiddellijk met stromend water. In geval van contact met de huid, verwijder met een tampon en was het gebied. Het is belangrijk om niet te vergeten over veiligheid, bescherming: handschoenen, rubberen laarzen, bril, gasmasker.

Belangrijkste voordelen

De voordelen van de middelen zijn als volgt:

 • vrij snel uit de grond gehaald,
 • bijna veilig voor mensen, dieren, bodemorganismen, bijen,
 • lage kosten
 • kan de meeste vorst aan,
 • gebruikt voor het drogen van sommige gewassen, zoals granen, zonnebloem,
 • doordringt perfect alle delen van de wiet,
 • geschikt voor vele soorten "slechte" planten, waaronder zelfs struiken,
 • lang opgeslagen.

Belangrijkste nadelen

Er zijn enkele nadelen van het product:

 • vernietigt niet altijd het onkruid, je moet het hergebruiken,
 • machteloos tegen plantenzaden, dus kunnen er weer scheuten verschijnen,
 • als je een fout maakt met de applicatie, bijvoorbeeld om een ​​onnauwkeurige concentratie te nemen, zal het effect onvoldoende zijn, blijven de wortels achter.

Tornado heeft zijn doeltreffendheid bewezen aan vele ingezetenen van de zomer. Nadelen kunnen worden gerepareerd met andere medicijnen of door de instructies op te volgen. Heel belangrijk voor de menselijke gezondheid en culturen is de relatieve veiligheid ervan.

We hebben een perceel van 9 hectare. Alles is daar erg verwaarloosd. Gras letterlijk tot aan de taille. Mijn man en ik, zodra we slim waren: de ruberoïde bemoeide zich ermee en trok met de hand. Toen kocht hij een Tornado. Onkruid lijkt te zijn verschroeid. Er bleef een geel tapijt over hangen. Ik hoop dat het pesticide precies veilig is.

Ik neem het drie jaar op een rij. Ik hou echt niet van de wiet, maar het is gemakkelijker. Het blijft alleen maar wachten en dan de overblijfselen van onkruid verzamelen.

Heeft een rechtszaak gevolgd. Ik verwerkte snel alles en vertrok: bedden, struiken in de voortuin, pad naar het huis. In de vijver zwom haar man met goudvis walgelijk. Zij ook. Overmorgen komen we samen om te kijken of het geholpen heeft of niet. Recensies zoals goed op internet.

Tornado onkruid: instructies voor gebruik

Zoals bij elke andere chemische stof, moet je bij het toepassen van een Tornado de instructies op de verpakking strikt opvolgen. Alleen in dit geval wordt de werkoplossing correct voorbereid en heeft spuiten het gewenste effect.

De werkoplossing moet direct voor gebruik worden voorbereid, omdat deze niet is bedoeld voor opslag en zijn doeltreffendheid verliest. Bovendien is de behandeling wenselijk om uit te voeren tijdens actieve groei van onkruid, vóór de bloei: dus zal het actieve bestanddeel van het medicijn sneller doordringen in het wortelsysteem. Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat voor een bepaald type behandeling een eigen dosering van de stof wordt gebruikt, die we in meer detail bespreken.

Voordat u de werkoplossing voor het spuiten prepareert, moet u zacht water bereiden, waarin het geneesmiddel veel sneller oplost. Для этой цели можно взять отстоянную или дождевую воду, а если ее у вас нет – смягчите обычную жесткую воду с помощью сульфата аммония.

Примечание: Опытные садоводы также рекомендуют добавлять в раствор специальный препарат «Мачо». Dit is een kleefmiddel waardoor de deeltjes van het herbicide niet kunnen verdampen en ze blijven op de bladeren en stengels van het onkruid tot de volledige dood.

Afhankelijk van het type behandeling, gebruik de volgende dosering van het medicijn:

 1. Voor spuiten tussen de rijen van de tuin of wijngaarden, wordt 10-25 ml van het preparaat genomen voor 1 l water (afhankelijk van het aantal onkruiden).
 2. De tuin en de moestuin voor het zaaien van gras of gecultiveerde planten worden behandeld met een oplossing bestaande uit 15 ml herbicide per 1 liter water.
 3. Om onkruid op de weg of in een heg te verwijderen, gebruikt u een meer geconcentreerde oplossing: 25 ml chemische stof per liter water.
 4. Als je struiken of jonge bomen wilt vernietigen, los dan 30-40 ml van het medicijn op in een liter vloeistof.
Figuur 1. Herbicide dosering

Met behulp van deze informatie en het kennen van het geschatte gebied van het behandelde gebied, kunt u een chemische stof kopen in een container met het vereiste volume (Figuur 1).

Hoe te broeden

Ondanks het feit dat de Tornado als veilig voor de menselijke gezondheid wordt beschouwd, moet enige voorzichtigheid worden betracht bij het voorbereiden van de werkoplossing. Eerst moet je het medicijn mengen met water in een speciale container die niet wordt gebruikt om voedsel op te slaan.

Ten tweede is het noodzakelijk om middelen alleen in helder water op te lossen. Het wordt niet aanbevolen om tegelijkertijd andere geneesmiddelen aan de oplossing toe te voegen. Na het inbrengen van de substantie in het water, moet het mengsel grondig worden gemengd en voorzichtig in de sproeier worden gegoten.

Hoe en wanneer te spuiten

Het wordt aanbevolen om het medicijn in het voorjaar te gebruiken, wanneer de eerste groei van onkruid al is verschenen, maar de gekweekte planten zijn nog niet geplant. Herfstverwerking is ook toegestaan ​​na de oogst. Met dit spuiten verlaag je de arbeidskosten voor het volgende seizoen aanzienlijk.

Over het algemeen bevatten aanbevelingen voor het spuiten van Tornado-onkruiden dergelijke punten:

 1. Het is beter om de behandeling uit te voeren in de ochtend nadat de dauw is opgedroogd of 's avonds, na 16 uur, wanneer de zonneactiviteit daalt.
 2. De procedure kan het beste worden uitgevoerd in windstil, droog weer, zodat de deeltjes van de stof niet over het hele terrein verspreid zijn en zich vestigen op de bladeren en stengels van onkruid.
 3. Als je onkruid kweekt op een site met reeds gekweekte planten, is het aan te bevelen alleen interrijige spruiten te besproeien, en zaailingen van groenten op dit moment moeten worden bedekt met dichte plasticfolie.
Afbeelding 2. Persoonlijke beschermingsmiddelen vereist voor werk

Het is wenselijk dat er binnen 6 uur na de behandeling een warm maar niet heet weer was. Als de luchttemperatuur hoger is dan +25 graden of als het regent, is de efficiëntie extreem laag.

Herbicide Tornado onkruidbestrijding: eigenschappen

Het medicijn behoort tot de herbiciden van de nieuwe generatie, waarvan de actie gericht is op de vernietiging van het jaarlijkse en meerjarige onkruid (figuur 3).

Herbicide eigenschappen omvatten:

 1. Het vermogen om snel het wortelsysteem van planten door de bovengrondse delen te penetreren.
 2. Volledige veiligheid voor insecten, dieren en mensen.
 3. Het heeft een hoog rendement: voor de volledige vernietiging van onkruid op de site is genoeg één veredeling.
Figuur 3. Herbicide-afgiftevorm

Bovendien hoopt het medicijn zich niet op in de bodem en vermindert het de vruchtbaarheid niet. In het algemeen kan het een relatief veilige chemische stof worden genoemd, maar om van het gebruik ervan te profiteren, zou u enkele nuances van gebruik moeten kennen.

Wat voor soort wiet

Het actieve bestanddeel van het herbicide beïnvloedt de jaarlijkse en niet-seizoensgebonden kruiden, die tot geheel verschillende soorten en families kunnen behoren. Bovendien kunt u met dit medicijn struiken en andere weelderige aanplant snel elimineren in het verwaarloosde gebied (figuur 4).

Figuur 4. Onkruiden waartegen het medicijn wordt gebruikt

Het medicijn is zodanig ontwikkeld dat het effectief is, ongeacht het klimaatgebied en de kenmerken van de culturen die daar groeien. Met andere woorden, de lijst met onkruid die kan worden vernietigd met behulp van dit herbicide omvat meer dan 150 items, en wanneer een werkoplossing van een bepaalde concentratie wordt voorbereid, kunnen zelfs jonge bomen worden vernietigd met behulp van een Tornado. De enige culturen waartegen de werking van een stof niet effectief zal zijn, zijn els, berk, esdoorn, acacia en esdoorn.

Welke vormen zijn beschikbaar

Herbicide heeft een vloeibare consistentie, wat het proces van het voorbereiden van de werkoplossing voor sproeien aanzienlijk vereenvoudigt. In dit geval heeft het medicijn verschillende vormen van afgifte: 5, 50 en 100 ml voor gebieden van verschillende grootte.

Daarnaast staat naast de naam van het medicijn ook digitale labeling (bijvoorbeeld Tornado 360 of 500). Het toont de belangrijkste eigenschappen van het medicijn. Tornado 500 is dus de nieuwste ontwikkeling en de bereiding omvat speciale zouten en zuren, die snel onkruid vernietigen en het effect van het gebruik van de stof gedurende enkele maanden behouden.

Voors en tegens van het medicijn

Er is een breed scala aan onkruidbestrijdingsproducten op de markt voor herbiciden, dus het kiezen van de juiste kan bepaalde problemen veroorzaken. Als u besluit om voor de Tornado te kiezen, adviseren wij u vooraf de voor- en nadelen van dit herbicide te beoordelen.

De voordelen van het gebruik van Tornado zijn:

 1. Hoge penetratiekracht: het medicijn vernietigt meer dan 150 soorten onkruid en zelfs kleine struiken, dus het kan niet alleen worden gebruikt om onkruid in de tuin te bestrijden, maar ook om het gebied schoon te maken van jonge scheuten en bomen.
 2. Groot temperatuurbereik: Tornado's kunnen worden gebruikt in elk warm seizoen, tot het begin van de herfstvorst. Bovendien wordt in hete tijden het gebruik van herbicide niet aanbevolen, omdat de werkzame stof snel van het oppervlak van de planten zal verdampen, zonder te worden geabsorbeerd in de bladeren en stengels.
 3. Bodembescherming: het medicijn verzamelt zich niet in de bodem en vermindert de vruchtbaarheid niet. De componenten van het herbicide na het einde van de actieperiode vallen uiteen in componenten die absoluut veilig zijn voor de gezondheid van mens en dier.

Er moet echter rekening mee worden gehouden dat de Tornado, naast de voordelen, ook bepaalde nadelen heeft. Ten eerste moet bij het gebruik ervan worden bedacht dat dit herbicide tot geneesmiddelen voor continue werking behoort. Met andere woorden, het vernietigt absoluut alle planten in het gecultiveerde gebied, inclusief culturele aanplant. Daarom, als u het bed met de zaailingen van groenten moet behandelen, moeten ze een folie afdekken en pas daarna beginnen met spuiten.

Ten tweede heeft het medicijn niet altijd een lange duur. Als bijvoorbeeld onmiddellijk na de behandeling het begon te regenen of als het sproeien werd uitgevoerd bij warm weer, zal de Tornado mogelijk niet alle onkruid volledig vernietigen. Dit komt door het feit dat onder vergelijkbare klimatologische omstandigheden het medicijn niet in de bladeren wordt opgenomen en niet in het wortelsysteem binnendringt.

Het is ook belangrijk om de nauwkeurigheid van de dosering te handhaven. Als het preparaat te klein is, kunnen onkruidwortels in de diepere lagen van de grond achterblijven, wat jonge groei binnen een paar maanden zal opleveren. Bovendien moet worden opgemerkt dat een tornado, in tegenstelling tot andere moderne herbiciden, niet alleen negatieve gevolgen heeft voor de zaailingen van gekweekte planten, maar ook voor het plantmateriaal. Daarom, nadat de site is behandeld met een voorbereiding voor het zaaien van zaden of het planten van zaailingen, zullen we ongeveer een week moeten wachten.

Compatibiliteit met andere chemicaliën

Het gebeurt vaak dat er geen tijd is voor een aparte verwerking van de tuin met herbiciden, insecticiden en meststoffen, en je moet verschillende bereidingen tegelijkertijd combineren. Ondanks het feit dat fabrikanten van de meeste chemicaliën het gebruik van meerdere geneesmiddelen niet tegelijkertijd aanbevelen, combineert het herbicide Tornado zich goed met andere chemicaliën.

Als het bijvoorbeeld nodig is om tegelijkertijd met onkruid en ongedierte om te gaan, kan een Tornado gelijktijdig met de Bi-58-tool worden gebruikt. Om de effectiviteit te vergroten, kunt u Tornado ook combineren met andere herbiciden, zoals Magnum. Als u niet alleen onkruid wilt verwijderen, maar ook de grond wilt bemesten, kan het herbicide worden gecombineerd met stikstofhoudende meststoffen (ammoniumsulfaat, ammoniumnitraat, enz.).

Bij gebruik van een tornado van onkruid moet bovendien rekening worden gehouden met een bepaald kenmerk van het medicijn: het beïnvloedt alleen de wortels, aangezien de werkzame stof via de bladeren en stengels het wortelsysteem binnendringt. In dit geval, als u de herfstverwerking doorbrengt en wietzaden al over de hele site verspreid zijn, zult u andere herbiciden moeten gebruiken, die specifiek gericht zijn op het vernietigen van de zaden. In dit geval vernietig je niet alleen volwassen planten, maar ook hun zaden en voorkom je de verspreiding van onkruid in het volgende seizoen.

Samenstelling en vrijgaveformulier

De voorbereiding Tornado wordt gebruikt in tuin aanplant, in zomerhuisjes en wijngaarden voor de vernietiging van meer dan 150 soorten onkruid. Bovendien wordt het gereedschap gebruikt voor het besproeien van de grond vóór het planten, zoals bepaald in de instructies voor het gebruik van tornado-onkruiden.

De werkzame stof van het herbicide is een waterige oplossing van 360 g / l glyfosaatzuur (isopropylaminezout).

Geproduceerd tornado 5 ml ampullen en flessen van 50, 100 en 1000 ml.

Een kleine druppel van het materiaal aangebracht op het onkruid is genoeg om de plant samen met het wortelstelsel te vernietigen. Gewoonlijk vindt volledige verwijdering van onkruidgewassen plaats in één week, maar bij regenachtig weer kan deze periode worden verlengd.

Doel van middelen

Het proces van het verwijderen van onkruid bij het gebruik van Tornado begint met het feit dat het gif, nadat het op de plant is aangebracht, geleidelijk door de stelen en bladeren doordringt en de natuurlijke synthese van aminozuren blokkeert. Dit vernietigt het proces van grasontwikkeling, de grondorganen sterven af ​​en het wortelsysteem veroorzaakt onherstelbare schade.

Tegelijkertijd blijven wietzaden intact. De periode van de uiteindelijke infectie van de plant duurt enkele uren, het volledige resultaat wordt pas na 10-14 dagen waargenomen, onkruid wordt geel en vervaagt.

Herbiciden van deze soort zijn erg handig voor gebruik in zomerhuisjes. Wanneer ze worden vrijgegeven in vruchtbare grond, zijn ze niet gevaarlijk voor culturele aanplant, die mogen worden geplant op een perceel behandeld met het product na een paar dagen. Volledige afbraak van het herbicide in de bodem vindt plaats na één maand.

Tornado Weed Remedy gespoten ruimte tussen rijen fruit en bessenplantages tijdens het groeiseizoen. Tijdens de zomer kunnen ze sloten en tuinpaden aan. Om lenteproblemen met het wieden en planten van tuingewassen op de site te voorkomen, is het beter om het in de herfst te behandelen met een Tornado onkruidbestrijdingsmiddel.

Kenmerken van gebruik

Onkruid begint het medicijn te spuiten tijdens het stadium van hun actieve groei, wanneer ze een hoogte van 5 tot 15 cm bereiken.

Echter, voor elk type wiet er is een kenmerk van het medicijn:

 • Het éénjarige dicotyledongras wordt verwerkt als het tweede blad verschijnt, vóór het begin van de bloeiperiode.
 • Tweezaadlobbige vaste planten worden besproeid aan het begin van knopvorming.
 • Vaste planten vóór verwerking moeten 10-20 cm groter worden en vijf of zeven bladeren krijgen.

Het is belangrijk! De verwerking wordt 's avonds uitgevoerd, alleen bij droog en windstil weer.

De aanbevolen concentratie van de drug Tornado is 1-3%. Volgens de regels 25 ml product wordt ingenomen voor drie liter water. Dit bedrag is voldoende om een ​​oppervlakte van honderd vierkante meter te behandelen.

Als we het hebben over industriële schaal, hangt de concentratie van het medicijn af van het type onkruid:

 • Onkruidgras tot 15 cm lang in een vroeg stadium van ontwikkeling wordt behandeld met een trekkersproeier met behulp van een oplossing met een snelheid van 50-100 l per hectare.
 • Bij het gebruik van slangen per hectare wordt 800-1000 liter gefokt, en voor handsproeiers is de concentratie 100-500 liter per gebied.
 • Het gebruik van vliegtuigen voor het sproeien van onkruid maakt het gebruik van het medicijn mogelijk in een hoeveelheid van 30-100 liter per hectare.

Er zijn kenmerken van de behandeling van onkruid, met betrekking tot het aantal behandelingen per jaar:

 • Voor het besproeien van bushbeplantingen is één procedure voldoende voor een jaar.
 • Voor het verwerken van overblijvende planten nadat ze zijn gegroeid, is een tweede spuitprocedure met Tornado aan het einde van de bloei vereist.
 • Jaarlingen sterven aan een enkele spray, maar zijn in staat om meerdere keren per seizoen te groeien. Vanwege het feit dat het medicijn geen vernietigend effect heeft op onkruidzaden.

Voors en tegens van herbicide

De voordelen van het gebruik van een herbicide om onkruid te verwijderen zijn:

 • Het hoogste niveau van veiligheid voor mens en milieu.
 • Toestemming voor gebruik onder alle temperatuuromstandigheden in de periode van levensvatbaarheid van de installatie.
 • Het gebruik van de tool helpt om bijna alle soorten onkruid, bomen en struiken kwijt te raken.
 • Het medicijn ontleedt snel en heeft geen accumulatief effect in de bodem.
 • Het gebruik van een Tornado annuleert het zaaien van gecultiveerde planten niet.
 • Het wordt gebruikt als droogmiddel voor gewassen.
 • Kan worden gebruikt om onkruid in waterlichamen te verwijderen, maar planten moeten de helft van hun potentiële grootte boven het wateroppervlak bereiken.
 • Gemak en gebruiksgemak.
 • Het kan worden gebruikt als een droger voor zonnebloempitten en granen voor hun vroege rijping.
 • Het medicijn heeft voldoende kosten.
 • Verwerking kan worden uitgevoerd tot het begin van de vorst.
 • Houdbaarheid in het pakket is 5 jaar.
 • Bevriezing heeft geen invloed op de kwaliteitskenmerken van het herbicide.

De nadelen van het medicijn omvatten enkele parameters en karakteristieken.:

 • Het heeft een derde klasse van toxiciteit, dus het is veilig voor mensen, warmbloedige dieren en bijen. In dit geval heeft het medicijn een negatief effect op de slijmvliezen en vissen.
 • Het garandeert geen 100% van het resultaat, omdat onkruid na verloop van tijd weer uit de zaden verschijnt.
 • Onjuiste concentratie van de oplossing en overtreding van de regels voor het gebruik ervan, leidt ertoe dat de wortels van de plant levensvatbaar blijven.

Drug compatibiliteit

De meest effectieve verwijdering van onkruid op een stuk grond kan worden bereikt met behulp van de Tornado-remedie met de toevoeging van andere herbiciden. Het meest effectief is een combinatie van medicijnen Magnum en Tornado.

Een goed resultaat kan worden verkregen uit het gezamenlijk gebruik van Tornado van onkruid volgens de instructies samen met ammoniumsulfaat, ammoniumnitraat en andere stikstofmeststoffen.

Als er behoefte is aan het gelijktijdig gebruik van tornado's en insecticiden, best geschikt betekent BI-58.

Het is belangrijk! Om de effectiviteit van het medicijn na het gebruik te verbeteren, moet u gebruik maken van herbiciden met selectieve werking, die gericht zijn op de vernietiging van onkruidzaden.

Instructies voor gebruik

Aanwijzingen voor het gebruik van herbicide Tornado waarschuwt dat het concentraat arbeidsfluïdum voor verwerking 1-3% moet zijn. Het medicijn moet goed worden verdund in water, wat een vaste hoeveelheid tijd vereist.

Het gereedschap wordt niet gebruikt bij droog weer. Het snelle resultaat wordt bereikt in natte bodems, waarin zich onkruid sneller vormt. Werk wordt gedaan in de ochtend of in de avond. Het is noodzakelijk om de behandeling met overvloedige dauw of vóór de regen te verlaten. Onkruid moet een gevormd bladvlak hebben.

Tornado is compatibel met de meest bekende pesticiden. Niet waargenomen resistentie van planten gedurende de gehele toepassingsperiode.

Herbicide wordt eenmaal per seizoen gebruikt. Eenjarigen zijn het meest kwetsbaar als ze een hoogte van 5 cm bereiken. Langdurig onkruid moet 10-20 cm hoog worden en moet ten minste 5 echte bladeren hebben.

Tweezaadlobbige eenjarigen worden direct bespoten na de ontwikkeling van twee bladeren, en tweezaadlobbige vaste planten - in de periode van ontluikende en bloeiende.

In het voorjaar wordt de verwerking uitgevoerd met als doel het verwijderen van aas, langdurig en éénjarig onkruid. Deze methode zal het hele jaar door worden vrijgesteld van een aanzienlijk aantal behandelingen. Na het oogsten wordt het gebied bespoten voor het volgende jaar zaaien. Het doel van het evenement - om de intensiteit van de teelt te verminderen. Voor de ontwikkeling van verlaten gebieden wordt onkruid verpletterd in de herfst en geploegd. In de lente wordt het gebied besproeid en bemest.

Stofverbruik

De fabrikant stelt een volgende dosis Tornado-herbicide uit onkruid voor:

 • tweezaadlobbig en jaarlijks onkruid op granen - 2-4 liter oplossing,
 • tweezaadlobbigen en onkruid die in een vaste granengroep terechtkomen - 4-6 liter,
 • kwaadaardige greens - 6-8 liter,
 • watergrassen - 8-10 liter,
 • Bladverliezende heesters - 4-8 liter substantie.

Dit zijn echter slechts algemene tips, waarbij een specifieke dosis moet worden bepaald afhankelijk van het vervuilingsniveau van de plaats, het soort onkruid en de combinatie daarvan. Water voor de oplossing moet alleen zuiver worden aangebracht, zonder slib of klei, wat de effectiviteit van de stof aanzienlijk kan verminderen. Voor hard water wordt een dosisverhoging aanbevolen.

De beste concentratie van de samenstelling moet in het bereik van 1-3% liggen. Rechtstreeks wordt de oplossing direct vóór het begin van de werkzaamheden voorbereid. Изначально элемент размешивают в фабричной таре, после чего отмеряют необходимое количество и засыпают в бак опрыскивателя.

Почему Торнадо?

Гербицид Торнадо – результативное средство для ликвидирования злаковых сорняков. После обрабатывания сорняка элемент просачивается в корневую систему в протяжение некоторых часов. Het resultaat in de instructies - de bladeren worden geel na een week en na 14-20 dagen sterven de onkruiden.

 1. Roeit onkruid van één jaar en lange termijn, grasonkruid, struiken uit.
 2. De lijst met onkruid, die het herbicide Tornado effectief elimineert, komt in meer dan 100 soorten.
 3. Herbicide is niet gevaarlijk voor de bol rondom. In de handleiding van de fabrikant staat dat deze snel werkt bij een temperatuur van 0 tot + 50 ° C.
 4. Het verandert niets aan de structuur van het land op de behandelde plaatsen, wat niet interfereert met de zaai- en beplantingswerken.
 5. Het heeft een lange periode van blootstelling aan het hoofdelement - minimaal 5 jaar.
 6. Het blijft 2 maanden in de aarde, waarna de vernietigingsperiode voor veilige stoffen begint.
 7. Het zaaien kan beginnen na 3-4 dagen vanaf de verwerkingsfase.

Overweeg beoordelingen van bewoners van de zomer die de Tornado-onkruidbehandeling hebben gebruikt.

Velen worden geconfronteerd met het probleem van overwoekerd onkruid in hun eigen gebieden. Het gras op de handmatige manier bestrijden, heel vermoeiend natuurlijk na het wieden van het gras een week later - twee groeien terug. Voor dergelijke situaties zijn er herbiciden (onkruidbestrijding).

Dus, ik ontmoette direct het probleem van overwoekerd gras en verwierf de Tornado-faciliteit. Hij mengde het met water (de verhouding van 100 gram tot 5 liter water) en gebruikte een spuit om haatachtig gras te strooien. Na 2 weken, toen ik terugkwam op mijn site, zag ik volledig verbrand gras.

Het gras is al snel gegroeid als de eerste lentezon is gezonken en onkruid rijk is. Ik kreeg een brandnetel op het complot en er was een klis en zelfs een distel. Een heel seizoen heb ik heel actief met het onkruid gevochten, niet alleen in de tuinbedden, maar ook op het gazon, bij de bijgebouwen, rond de bloembedden verwerk ik alles met Tornado. Deze methode is zeer effectief en werkt snel tegen onkruid.

Tornado wordt verkocht in grote verpakkingen van 100 milliliter en in ampullen van 5 milliliter. Ik koop het liefst in ampullen. Omdat de grote tarra helemaal niet is afgesloten, kan deze gemakkelijk worden geopend en kan het middel worden verdund met water of kan de flacon gewoon niet worden geopend, zodat de tool van hogere kwaliteit is. Tornado vernietigt alle soorten onkruid, maar u moet er rekening mee houden dat gekweekte planten ook sterven als ze worden behandeld. Dus je moet heel voorzichtig zijn bij het toepassen ervan. Aan de andere kant van de verpakking worden tips voor het verdunnen van de vloeistof beschreven. Volledige vernietiging van onkruid begint na 3-4 weken. De gevarenklasse van stof 3, dat wil zeggen, het is een matig gevaarlijke verbinding. De verwerking moet worden uitgevoerd bij droog, windstil weer.

Ik woon in een privé-huis, en daar groeit natuurlijk overal gras, of liever onkruid. Omdat wij met de echtgenote alleen niet met het gegeven onkruid hebben gevochten, alles is leeg. Alles zou in orde zijn, maar de kinderen spelen direct waar het onkruid zich bevindt en verschillende insecten leven in het gras zoals iedereen weet. Het vreselijkste voor mij is teken, en daarnaast kunnen er slangen zijn. Dus besloot ik om het onkruid te bestrijden met de hulp van een onkruidbestrijdingsincident "Tornado". Verdund zoals voorgeschreven, over het terrein gestrooid, contact vermijden met gekweekte planten. Een week later ontdekte ze dat de tuin geel was geworden en een week later waren alle planten uitgedroogd. Ik heb droog gras verbrand en nu ben ik rustig voor kinderen, geen teken is gevaarlijk voor hen.

Beschrijving van het geneesmiddel "Tornado"

Zouten van isopropylamine glyfosaatzuur fungeren als het belangrijkste actieve ingrediënt in het preparaat.

De belangrijkste en enige vorm van release is een vloeibare consistentie, die de aanvraagprocedure aanzienlijk vereenvoudigt.

Met behulp van deze tool worden de volgende objecten verwerkt:

 • velden bestemd voor de teelt van voorjaarsgewassen
 • niet-landbouwgrond
 • paren,
 • gebruik voor uitdrogingsdoeleinden.

Toepassingsgebied zijn planten zoals:

 • jaarlijkse graanplant
 • tweezaadlobbige planten behorend tot de categorie onkruid,
 • planten van houtachtige struiksoort.

Gebruik efficiëntie

De voorbereiding Tornado wordt gebruikt voor de zeer effectieve eliminatie van onkruid, evenals boom-struik vegetatie.

Dit insecticide bestrijdt perfect met bestaande vaste planten en met jaarlijks onkruid.

Opgemerkt moet worden dat het uiterst ongewenst is om het Tornado-herbicide te gebruiken voor het bestrijden van vegetatie zoals els, wilg, acacia en esdoorn.

Herbicide wordt gekenmerkt door systematische activiteit. Met het oog op deze functie wordt een complete, effectieve onkruidbestrijding uitgevoerd.

Dit komt omdat:

 • De werkzame stof door het boven de grond gelegen deel komt in de diepte van het wortelsysteem, vernietigt de wiet volledig,
 • Door het gebruik van dit medicijn blokkeert de synthese van automatische zuren. De stof beschadigt volledig de bestaande punten van de ontwikkeling van planten,
 • Het voert een actie uit op een onkruid dat leidt tot volledige droging, niet alleen ten opzichte van het bovenste gedeelte, maar ook van het deel dat zich in de grond bevindt.

Het is belangrijk op te merken dat het herbicide geen grondactiviteit heeft. Dit betekent dat het medicijn geen negatief effect op het zaad heeft, waardoor gewassen op hun beurt actief kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen.

Herbicide Tornado heeft een solide effect. Het heeft een universeel karakter. Met dit medicijn kun je snel en effectief een groot aantal bestaande onkruiden verwijderen.

De stroomsnelheid van de werkvloeistof herbicide Tornado 500

De verwerkingsprocedure met behulp van tractorapparatuur is 50-100 l / ha, voor die gevallen waarin onkruid zich in het stadium van vroege groei bevindt en hun hoogte niet meer dan 15 centimeter bedraagt, tot 200 l / ha als onkruid een hoogte van meer dan 15 centimeter heeft bereikt, en op hun stengel is er een groot aantal bladen.

Voor de procedure van behandeling met behulp van luchttransport, is het verbruik van de werkvloeistof van het medicijn 30-100 l / ha, voor behandeling met behulp van een handmatige sproeier is het verbruik 300-500 l / ha, en voor slangen - 800-100 l / ha

Het Mi-2-vliegtuig wordt vrij vaak gebruikt: de snelheid is 60 km / h, de hoogte boven het plantenniveau is 5 meter, de schaal van de vangst is 25 meter.

Voorbereiding van werkende oplossing

De bereiding van de actieve oplossing wordt alleen uitgevoerd op basis van zuiver water. Dit is een zeer belangrijk punt, omdat de voorbereide werkvloeistof op onzuiver water meerdere malen tot een afname van het efficiëntieniveau zal leiden.

Het ding is dat de deeltjes klei of slib die in het water aanwezig zijn, de werkzame stof neutraliseren. Als gevolg hiervan daalt de efficiëntie. Als het niet mogelijk is om goed, zacht water te gebruiken en alleen hard water beschikbaar is, dan is het in dit geval noodzakelijk om de snelheid van de werkoplossing te verlagen, terwijl het doseringsniveau van het geneesmiddel wordt verhoogd.

Het wordt aanbevolen om zich te houden aan de concentratie van de werkoplossing op een niveau van 1-3%.

Het is erg belangrijk om de werkoplossing te voorbehandelen voordat het is gepland om de spuitprocedure uit te voeren. Aanvankelijk wordt een verpakking met het medicijn genomen en zo grondig mogelijk geschud. Daarna is het, met behulp van een maatregel, nodig om de benodigde hoeveelheid herbicide af te scheiden die nodig is voor één keer tanken van de spuit. De helft van het water wordt in de tank gegoten en het medicijn wordt toegevoegd.

Effectieve en goedkope herbicide

Tornado behoort tot de herbiciden van continue actie, waarbij alle onkruiden worden vernietigd, die worden bespoten met de actieve oplossing. Met behulp van deze chemische stof kun je van dergelijk onkruid af:

Een van de voordelen van het gebruik van deze agrochemische stof is het gebruiksgemak, zodat zelfs beginnende tuiniers onkruid in de tuin kunnen vernietigen, waardoor ze niet handmatig de bedden hoeven te wieden of verschillende mechanische middelen gebruiken om de planten te vernietigen. De instructies voor de Tornado-onkruidbereiding geven de dosering van de agrochemische stof aan, waardoor de bereiding van het product correct kan plaatsvinden en de daaropvolgende kwaliteitsbehandeling van de locatie.

Het medicijn behoudt zijn doeltreffendheid gedurende 60 dagen, waardoor je volledig kunt ontdoen van verschillende onkruiden en vervolgens voorkomen dat ze op de site verschijnen. Tornado vecht tegen jaarlijkse en meerjarige planten, wat het mogelijk maakt om zelfs met die onkruiden om te gaan, die niet met de hand kunnen worden vernietigd zonder de grond op te graven.

Geneesmiddelen voordelen

Herbiciden van continue actie zijn tegenwoordig populair geworden onder tuinders, wat verklaard wordt door hun uitstekende efficiëntie en gebruiksgemak. De voordelen van Tornado omvatten het volgende:

 • Veiligheid voor het milieu.
 • De mogelijkheid om op elke temperatuur te bewerken.
 • Efficiëntie van gebruik.
 • Gebruiksgemak van herbicide.

Tornado 500 is gegarandeerd van het jaarlijkse en meerjarige grasonkruid ontdaan. Deze chemische stof blijft lang intact en vernietigt de planten, struiken en bomen die met deze tool zijn behandeld.

Veiligheidsmaatregelen

Bij gebruik van een Tornado-herbicide moeten de juiste voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen. Het werk wordt uitgevoerd met een gasmasker, een veiligheidsbril en rubberen handschoenen. Het spuiten moet worden uitgevoerd met mechanische apparaten en de verwerking zelf wordt uitgevoerd bij rustig weer.

Na voltooiing van het werk moet de resterende oplossing

Herbicide "Tornado"

Een beproefde herbicide genaamd "Tornado". Eén liter bevat 360 g glyfosaat, het belangrijkste actieve ingrediënt.

Een druppel "Tornado", die op een blad of stengel valt, gaat naar de wortel en vernietigt het. Als gevolg hiervan sterft de plant. Het medicijn verwijdert met succes jaarlijkse en meerjarige onkruiden. Verwijdert de distel, klit, maar eerst moet je de concentratie verhogen.

Waar wordt gebruikt?

Breng de "Tornado" aan van het onkruid in de velden, in de tuin, in de tuin in de herfst of de lente, drie weken voor de grondbewerking. In de tuin en in de wijngaard worden tussen de rijen gespreid in de periode waarin onkruid groeit en zich ontwikkelt. Op de bermen en territoria vrij van gekweekte planten, gebruik het hele groeiseizoen.

Hoe werkt de "Tornado"?

Nadat de Tornado-herbicide uit het onkruid is gespoten en op de plantendelen is terechtgekomen, dringt de werkzame stof binnen een paar uur door. Het onkruid vertoont gedurende enkele dagen geen tekenen van beschadiging. Maar ergens in een week worden ze geel, verdorren en verdwijnen volledig na drie weken. Voor overwoekerde bomen en struiken begint de verwelking in een maand en eindigt in twee maanden.

Als de weersomstandigheden niet bijdragen aan de snelle werking van het medicijn (het kan zowel koude als regen en droogte zijn), dan nog langer. Het medicijn zelf wordt tot 60 dagen na het gebruik van de "Tornado" uit onkruid in planten en aarde opgeslagen. Volgens de gebruiksaanwijzing heeft dit het maximale effect in drie tot vier weken. Dan neemt zijn kracht af, en hij lost op, en valt uiteen in veilige substanties. Maar voor het planten van planten hoeft niet zo lang te wachten. Dit gebeurt vier dagen na het gebruik van de Tornado van onkruid.

Beoordelingen tuiniers zeggen dat je niet snel naar de grondbewerking hoeft te haasten. Het ploegen van het perceel voordat het onkruid verdwenen is, hakken we hun wortels. Sommigen van hen zullen doorgaan en verder groeien. Daarom moet u bij het ploegen of losmaken van de grond twee of drie weken wachten.

Als u vaak het herbicide "Tornado" gebruikt, kunnen sommige planten het effect van verslaving (weerstand) ontwikkelen. Dan moet je het vervangen door een ander, bijvoorbeeld "Roundup".

"Tornado Bau"

Als u een klein deel van het territorium wilt behandelen, kunt u het medicijn Tornado Bau kopen. Dit herbicide is volledig klaar en verpakt in flessen met sproeiers.

Je moet het gewoon naar het onkruid brengen en verwerken.

De effectiviteit van de herbicide "Tornado"

Kan een herbicide het gebied of veld volledig en permanent van onkruid reinigen? Nee. Maar het vergemakkelijkt de teelt van gewassen enorm.

Als vóór het planten de grond wordt behandeld met de Tornado-herbicide, dan zal er ongeveer twee maanden lang geen onkruid in het perceel zijn. Dit geeft de mogelijkheid om te stijgen, klimmen en een volwaardige plant te vormen.

Beoordelingen en aanbevelingen

Consumenten merken op de effectiviteit van het medicijn "Tornado" van onkruid. Beoordelingen geven enkele kenmerken van het gebruik aan:

 • Planten moeten worden verwerkt tot ze boven de 20 cm zijn.
 • Hoog gras moet eerst worden gemaaid en verwijderd en vervolgens worden besproeid, anders zal een groot deel van het medicijn het gesneden gras drogen.
 • Na behandeling met een herbicide moet de veldspuit grondig worden gereinigd. Als dit niet goed genoeg gebeurt, dan kunnen bij het verder verwerken van gewassen, bijvoorbeeld van bacterievuur, besproeide planten afsterven.
 • Regen, die kort na behandeling met het Tornado-herbicide voorbijgaat, vermindert de concentratie van gif en alleen het bodemgedeelte van de planten sterft. De wortels blijven. Het is aan te raden om 6 uur voor de regen te verwerken.
 • Bij verwerking in winderig weer kunnen druppels per ongeluk op nuttige planten die dicht bij hen groeien vallen, wat tot hun dood zal leiden.

tekortkomingen

Het grootste nadeel is de niet-selectieve werking van de Tornado-wiet. Alle planten waarop het herbicide heeft, gaan helemaal dood. Het laat het niet toe om het te gebruiken voor de vernietiging van onkruid dat in de tuin ontspruit na het verschijnen van zaailingen van gekweekte planten. Je kunt het niet gebruiken in de bedden van aardbeien of bloembedden met machtige planten. In de grond zijn er onderbehandelde wortels die na verloop van tijd zullen ontkiemen.

Bekijk de video: Best Roundup Herbicide Alternative. Glyphosate Alternative (Februari 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send